Silkeborg Handelsskole Side 1 af 9. Når du har fundet en annonce, der vækker din interesse, skal du i gang med følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Silkeborg Handelsskole Side 1 af 9. Når du har fundet en annonce, der vækker din interesse, skal du i gang med følgende:"

Transkript

1 Silkeborg Handelsskole Side 1 af 9 Hjælp til jobsøgning 1. Analyse af annonce Når du har fundet en annonce, der vækker din interesse, skal du i gang med følgende: 1. Hvad oplyses der om virksomheden? o organisation o produktion/produkter 2. Hvad oplyses der om jobbet? o arbejdsfunktioner 3. Hvilke krav og kvalifikationer stilles der til ansøgeren? o faglige krav (f.eks. sprog/it/en bestemt eksamen) o personlighedsmæssige krav 4. Hvilke oplysninger mangler du? Det er vidt forskelligt, hvor meget du får at vide i en annonce. Det er sjældent, at du vil får svar på alt det, som du gerne vil vide. Mangler du nogle oplysninger, må du i gang med at finde svarene på disse. Du kan henvende dig til firmaet for at få tilsendt firmaets brochurer (kun ved større virksomheder). Du kan besøge firmaet her tænkes på forretninger, hvor man uden videre kan kigge indenfor og få et indtryk af atmosfæren. Endvidere kan du benytte dig af uofficielle" oplysninger, som du indhenter hos familie, venner, arbejdskammerater, din faglige organisation, dine tidligere lærere osv. 2. ansøgning Formålet med din ansøgning er at gøre virksomheden så interesseret, at du bliver indkaldt til en samtale. Du skal skabe et positivt indtryk af dig selv, hold dig til facts og vær ærlig. Brug derfor MEGEN TID og vær meget omhyggelig med at skrive din ansøgning. Krav til ansøgningen Skrift: Skriv din ansøgning ind på computer, hvis ikke andet er angivet i stillingsopslaget Papir: A-4 papir, der er pænt og af god kvalitet Konvolut: Adressér konvolutten på samme måde, som du har adresseret selve ansøgningen. Ingen stavefejl i person- eller firmanavn. Brug A4-kuvert, så du undgår at folde ansøgningen og bilaget Omfang: Ca. 1 side. Lav tydelige afsnit, der letter læsningen

2 Silkeborg Handelsskole Side 2 af 9 Sprog Husk at datere ansøgningen Brug almindeligt sprog uden for mange fremmedord, fyldord og lange sætninger Undgå slangord, fjollede bemærkninger og selvros Undgå ligeledes stave- og slåfejl Husk din egen returadresse og telefonnummer Bilag: Dataliste og bilag vedlægges Læs korrektur på din ansøgning og få evt. en anden til at læse din ansøgning igennem. En ansøgning kan udformes på mange måder, så det eksempel, du ser på næste side, er kun tænkt som et forslag: Kommentarer til nogle af ansøgningens enkelte punkter Begrundelse for at søge jobbet Lige efter overskriften er det meget vigtigt, at du begrunder, hvorfor du søger den pågældende stilling. Her kan du tage udgangspunkt i: Din interesse for jobbet Dit kendskab til job/firma Dine erfaringer fra et eventuelt job efter skoletid kan også være en indfaldsvinkel Du har måske fritidsinteresser, som kan kædes sammen med ønsket om det pågældende job Fag eller ting, du har arbejdet med i skolen, kan måske bruges som indledning Personlige oplysninger Her kan du også anføre: Gift eller samboende. Er du gift eller bor du sammen med én, så skriv det kort Ikke-ryger. Nogle oplyser også, at de er ikke-rygere Overvej om, du vil nævne eventuelle særlige helbredsforhold, så som kronisk sygdom eller handicap, der kan være af betydning for arbejdets udførelse, men vær opmærksom på ikke at komme med negative oplysninger om din person eller familieforhold (kontakt eventuel en vejleder ang. dette punkt)

3 Silkeborg Handelsskole Side 3 af 9 Skoleuddannelse Om skoleuddannelse kan du nævne: Afsluttende eksaminer. Er du i gang med en uddannelse, så oplys, hvornår uddannelsen afsluttes Eventuel deltagelse i forskellige kurser i fritiden Afslutning Din ansøgning kan afsluttes på flere forskellige måder, f.eks.: Jeg kan tidligst tiltræde stillingen den 1. august 2000 Jeg ser frem til at høre fra Dem/jer Jeg glæder mig til at høre Dem/jer Høflighedsformular: Her benyttes normalt Med venlig hilsen. Du kan placere høflighedsformularen i højre eller venstre side efter eget ønske. Husk til slut at underskrive ansøgningen. Bilag Nederst på siden skriver du, hvilke bilag, du vedlægger din ansøgning. Normalt vedlægges 2 4 bilag: Dataliste (CV) Eksamensbeviser Anbefalinger / referencer Husk at vedlægge kopi af dine eksamensbeviser. Men husk kun kopi, send aldrig det originale eksamenspapir. Nu er du nået til vejs ende og skal huske at tage en kopi af din ansøgning, inden du sender den. 3. Dataliste Du kan vedlægge en dataliste også kaldet curriculum vitae, forkortet CV. Datalisten betyder, at du får mere plads i din ansøgning til at motivere, hvorfor det netop er dig, der er den rette til jobbet.

4 Silkeborg Handelsskole Side 4 af 9 En dataliste kan indeholde følgende hovedafsnit: Navn, adresse og tlf. Andre personlige oplysninger f.eks. alder, gift/ugift, børn Uddannelser Erhvervserfaring Fritidsinteresser Referencer Regler for dataliste: Datalisten skal være letlæselig, overskuelig og forståelig Datalisten skal aldrig sendes alene, men sammen med ansøgningen Datalisten skal skrives på computer Fremhæv hovedafsnit, så modtageren let kan finde det han/hun søger (uddannelse, erhvervserfaring, fritidsinteresser o.s.v.) Både form og indhold er vigtig i en dataliste. Check for opstilling og fejl Stil dig selv følgende spørgsmål: Ville jeg have ansat mig selv, hvis jeg havde modtaget denne dataliste? Vær ærlig. Undlad at overdrive. Alle oplysninger skal kunne kontrolleres af modtageren Opgiv aldrig personlige referencer i din dataliste, hvis de ikke er blevet spurgt på forhånd Du må selv vurdere, om du vil medtage private oplysninger, som f.eks. om du er gift/ugift, nogle modtagere er ligeglade, andre mener, det giver et uddybende billede af ansøgeren Der må ikke være tidsperioder, der står tomme. Det vil bare skabe tvivl hos modtageren Vedlæg evt. et fotografi af dig selv Her kan du se et eksempel på en dataliste: Dataliste Navn: Børge Juul Nielsen Adresse: Strandgade 17, Skagen Tlf.: CPR-nr.: Civil stand: Ugift Uddannelse: Silkeborg Folkeskole klasse.

5 Silkeborg Handelsskole Side 5 af 9 I 9. klasse gennemførte jeg et praktikophold hos i en skotøjsbutik og i 10. klasse et praktikophold i en bank. HG1 og HG2 fra Silkeborg Handelsskole Fritidsjob: Siden 1995 har jeg arbejdet som flaskedreng hos Føtex, Torvet 1, Silkeborg. Fritidsinteresse: Jeg har i 15 år spillet fodbold og i de sidste 5 år har jeg dyrket ridning. Sprogkendskab: Jeg har engelsk på niveau C og tysk på niveau E. Desuden har jeg valgfaget fransk på niveau C. IT-kendskab: IT-niveau E. Desuden har jeg i det valgfrie områdefag IT-værktøjer arbejdet med Internet og hjemmesider. I erhvervsøkonomi har jeg arbejdet med Concorde. Personligt: Jeg har kørekort. Jeg er ikke-ryger. Når du har sendt din ansøgning, vil nogle virksomheder sende et brev, der bekræfter, at din ansøgning er modtaget, og at du vil høre nærmere i løbet af en 14 dages tid. Går der for lang tid, inden du får svar fra firmaet, så henvend dig pr. telefon. Hvis du skal til samtale i virksomheden, vil du normalt få besked om det 8 14 dage efter, at du har sendt din ansøgning. 4. Uopfordret ansøgning Denne jobsøgningsmetode kan du f.eks. anvende, hvis du søger job inden for et område, hvor du ved, at der er mange, der søger. Du viser dit initiativ ved at henvende dig dér, hvor du gerne vil have job. I de følgende afsnit Valg af virksomhed og Kontakt til virksomheden får du nogle ideer til, hvordan du kan henvende dig til virksomheder, uden at der i forvejen er annonceret i avisen eller andre steder. Valg af virksomhed Først og fremmest skal du udvælge dig nogle virksomheder, hvor du kunne tænke dig at få job. Dernæst sikrer du dig, at du ved noget om virksomheden f.eks.: hvilke produkter/ydelser laver/sælger virksomheden? hvor mange ansatte er der? hvem er direktør? hvem er personalechef? hvem kan beslutte at ansætte dig?

6 Silkeborg Handelsskole Side 6 af 9 Hvor findes oplysningerne? Mange af disse oplysninger kan du finde i KRAKS vejvisers firmaregistrering og i KOMPASS DANMARK. Disse håndbøger findes på de fleste biblioteker. Måske kan du få oplysningerne hos den person, der passer omstillingen i det firma, hvor du gerne vil ansættes. Så ring bare op og spørg løs. Mange større firmaer har informationsbrochurer, som de gerne sender til dig. Kontakt til virksomheden Du skal tænke grundigt over, hvordan du vælger at kontakte en virksomhed. Der er flere måder: Send en ansøgning og afvent svar Kontakt firmaet personligt og få en samtale med den person, der kan ansætte dig. Det vil være lettest at opnå en personlig kontakt i små eller mellemstore virk-somheder. I mindre virksomheder uden personalechef er det ofte direktøren eller ejeren Henvend dig til firmaet, idet du afleverer en medbragt ansøgning. I langt de fleste tilfælde vil du blive godt modtaget, selv om du blot dumper ind. Der kan jo ikke ske andet, end du får at vide, at de ikke har tid til at tale med dig. Send en ansøgning og afslut med, at du inden 14 dage vil tillade dig at kontakte firmaet for en eventuel samtale. Når du selv henvender dig, er det sjældent, at det giver resultat med det samme. Men mange virksomheder gemmer ansøgninger fra mennesker, de måske senere kan få brug for, så slipper de for at annoncere og bruge tid på at gennemgå en masse ansøgninger. Dermed sparer virksomheden både tid og penge, og du får måske en chance. Indhold i en uopfordret ansøgning Man kan benytte samme fremgangsmåde ved uopfordrede ansøgninger som ved almindelige ansøgninger. Den uopfordrede ansøgnings indhold: Afsender, modtager og dato Overskrift Indledning hvorfor du sender en uopfordret ansøgning. I de tilfælde, hvor du har været i telefonisk kontakt med den person, som ansøgningen sendes til, er det en god ide indledningsvis at henvise til telefonsamtalen Begrundelse for at søge jobbet Hvorfor virksomheden skal ansætte netop dig Personlige oplysninger Skoleuddannelse Praktisk uddannelse Job efter skoletid Fritidsinteresser Afslutning Underskrift

7 Silkeborg Handelsskole Side 7 af 9 Bilag: Dataliste Eksamenspapirer Anbefalinger og referencer 5. ansættelsessamtale Jo bedre du er forberedt, jo større er chancen for, at det går dig godt til samtalen. Det er ligesom at gå til eksamen. Find oplysninger om firmaet Find frem til oplysninger om det firma, hvor du skal til samtale. Gå på biblioteket. Få en brochure fra virksomheden. Ring og tal med en elev eller yngre medarbejder i virksomheden. Slå op i KRAKS firmaregister og KOMPAS. Du bør som minimum finde ud af følgende: Hvor gammelt er firmaet? Hvor mange ansatte er der? Hvilke produkter/ydelse handler firmaet med? Hvem er firmaets konkurrenter? Har firmaet filialer i andre byer? Hvem er firmaets kunder? Hvad hedder direktøren? Hvilke særlige ting er virksomheden kendt for? Søger du job i en offentlig institution eller virksomhed som fx skatteforvaltningen i en kommune, må du tilsvarende skaffe information om, hvad der i store træk foregår et sådant sted. Oplysningerne findes f.eks. i Kommunal Aarbog. Vær opmærksom på, at ovennævnte ikke er eksempler på dine spørgsmål til firmaet, men skal tjene det formål, at du er forberedt på lidt af hvert". Intervieweren vil ganske sikkert stille dig nogle spørgsmål vedrørende dit kendskab til virksomheden. Forberedelse af spørgsmål til dig: En anden del af din forberedelse består i at tænke over, hvilke spørgsmål du kan få stillet under samtalen og overveje hvad du skal svare på dem. Under jobsamtalen vil du få stillet spørgsmål med udgangspunkt i din ansøgning, så overvej, hvilke punkter intervieweren kunne tænkes at ønske uddybet. Eksempler på spørgsmål til dig: Fortæl kort om dig selv! Hvorfor har du søgt dette job? Hvilke fritidsinteresser har du? Hvad er dine stærke sider? Hvad er dine svage sider?

8 Silkeborg Handelsskole Side 8 af 9 Hvordan vil dine venner beskrive dig? Fortæl om din familiebaggrund! Hvordan er dit forhold til rygning/alkohol? Hvordan er dit helbred? Er du punktlig, møder præcist, får ting gjort til tiden? Kan du lide at have travlt? Hvad synes du om handelsskolen? Hvilke fag i handelsskolen synes du bedst om? Er du en selvstændig person? Er der nogen, du ikke kan samarbejde med? Arbejder du bedst alene? Kan du lide at træffe beslutninger? Kunne du tænke dig at være leder? Hvorfor skal vi netop antage dig? Hvilke personlige egenskaber sætter du højst? Er du god til at samarbejde med andre? Er du med i foreningsarbejde? Hvad kender du til vore produkter/ydelser? Forberedelse af spørgsmål fra dig Gør dig på forhånd klart, hvilke spørgsmål du vil stille intervieweren i samtalens løb. Skriv dine spørgsmål ned og tag dem med til interviewet. Så er du sikker på, at du ikke glemmer noget. Det gør ikke spor, at du tager sedlen med og checker tingene af i løbet af samtalen. Eksempler på spørgsmål fra dig: Er der en personaleforening med fx sport og andre aktiviteter? Gives der støtte til videreuddannelse? Fremtidsmuligheder (kan du blive i firmaet, efter at uddannelsen er afsluttet)? Udviklingsmuligheder i jobbet? Er der muligheder for at arbejde i udlandet? Findes der en stillingsbeskrivelse for jobbet? Hvem bliver din direkte overordnede (daglige chef)? Hvor mange ansøgere er indkaldt til samtale? Hvornår får du besked om en evt. ansættelse? Arbejdstid? Ferie? Løn Forberedelse i øvrigt Din forberedelse består også i at undersøge, hvordan du kommer til ansættelsesstedet, hvor lang tid transporten tager, hvor receptionen er o.lign. dels for at dæmpe din egen nervøsitet, dels for at undgå at komme for sent.

9 Silkeborg Handelsskole Side 9 af 9 Påklædning Et besøg på ansættelsesstedet kan måske også hjælpe dig med hensyn til spørgsmålet om påklædning. Det er et område, som det er svært at sige noget om, men du bør vælge noget tøj, du føler dig godt tilpas i, som selvfølgelig er rent og pænt og ikke larmer", dvs. stikker for meget af fra omgivelserne. I de fleste tilfælde betaler det sig at beherske sig i brugen af makeup, parfume og smykker. Din uddannelse Er du i gang med en skoleuddannelse, må du kunne forklare om uddannelsens opbygning og fag m.v. Du kan ikke forvente, at firmaet er inde i detaljer om de forskellige uddannelser. Tag eventuelt en brochure om din uddannelse med, og forklar ud fra den. Hvad skal du medbringe: Kopi af din ansøgning og din liste med spørgsmål. 6. Litteratur Håndbøger, som kan ses på biblioteket: Kraks Kompas Danmarks Største Virksomheder Green s Kongelig Dansk Hof og Statskalender Kommunal Aarbog Litteratur om jobsøgning: Jyllandsposten Jobdanmark Litteratur om kropssprog: Jane Lyle: Positivt kropssprog Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 1991

Tips til at lave en ansøgning

Tips til at lave en ansøgning Tips til at lave en ansøgning Det er ikke nemt at skrive en god ansøgning. Det kræver forberedelse og tålmodighed, hvis du skal opnå et godt resultat. Virksomheden kender dig som udgangspunkt ikke og du

Læs mere

Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003

Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003 Silkeborg Handelsskole Side 1 af 6 Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003 Præsentation Karin Elmedal Laursen, Medarbejderkonsulent i Jyske Bank Susan Bergqvist, Medarbejderkonsulent

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Gode råd - når du skal søge praktikplads

Gode råd - når du skal søge praktikplads Gode råd - når du skal søge praktikplads Hvert år er der er mange, der gerne vil i gang med en erhvervsuddannelse og det kan være svært at finde en praktikplads. Derfor skal du finde den rigtige praktikplads

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Gode råd, når du skal søge praktikplads

Gode råd, når du skal søge praktikplads Gode råd, når du skal søge praktikplads Hvert år er der er mange, der gerne vil i gang med en erhvervsuddannelse, og det kan være svært at finde en praktikplads. Derfor skal du finde den rigtige praktikplads,

Læs mere

Sådan laver du et godt CV

Sådan laver du et godt CV ERHVERVSERFARING Sådan laver du et godt CV CV betyder livsløbebane LOYAL ERFARINGER DRØMME ANSÆTTELSER RESULTATER TEAMWORK HVAD KAN DU? MÅL HVAD VIL DU? PASSIONERET INDSIGT BIDRAG CURRICULUM VITAE SERVICEMINDED

Læs mere

NYTTIGE LINKS. På www.techcollege.dk kan du læse mere om praktik pladskonsulenterne, og finde en liste med deres telefonnumre.

NYTTIGE LINKS. På www.techcollege.dk kan du læse mere om praktik pladskonsulenterne, og finde en liste med deres telefonnumre. 1 NYTTIGE LINKS Har du spørgsmål, brug for hjælp til forhold omkring praktikpladser, jobsøgning eller virksomhedskontakt, er du altid velkommen til at kontakte din praktikpladskonsulent. På www.techcollege.dk

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale 27.09.13 En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og

Læs mere

C.V. delen. Planlægning Curriculum Vitæ: Indhold

C.V. delen. Planlægning Curriculum Vitæ: Indhold C.V. delen Planlægning Curriculum Vitæ: Indhold Et CV er iflg. Wikipedia: Kort levnedsskildring, der oplyser om uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer, og som anvendes i forbindelse med skriftlige

Læs mere

Miniguide til jobsøgning

Miniguide til jobsøgning Miniguide til jobsøgning Forarbejde og ansøgning/cv Før du går i gang overvej: Hvor vil du arbejde?... 1 Ansøgningen... 2 CV... 4 Forberedelse af jobsamtalen... 5 Forarbejde før samtalen... 5 Selve samtalen...

Læs mere

HJÆLP TIL AT SKRIVE EN ANSØGNING

HJÆLP TIL AT SKRIVE EN ANSØGNING HJÆLP TIL AT SKRIVE EN ANSØGNING NYTTIGE LINKS Har du spørgsmål, brug for hjælp til forhold omkring praktikpladser, jobsøgning eller virksomhedskontakt, er du altid velkommen til at kontakte din praktikpladskonsulent.

Læs mere

Hjælp til at skrive en ansøgning

Hjælp til at skrive en ansøgning Hjælp til at skrive en ansøgning indhold Praktikplads på Tech College Aalborg....3 Trin 1 Hvordan finder jeg jobs og virksomheder?... 4 Trin 2 Passer jeg til jobbet?....5 Trin 3 Hvordan får jeg mere at

Læs mere

Jobsøgning - Råd og vink fra PraktikService. Jobsøgning. Råd og vink fra PraktikService. Tietgen KompetenceCenter

Jobsøgning - Råd og vink fra PraktikService. Jobsøgning. Råd og vink fra PraktikService. Tietgen KompetenceCenter Jobsøgning - Råd og vink fra PraktikService Jobsøgning Råd og vink fra PraktikService Tietgen KompetenceCenter Jobsøgning - Råd og vink fra PraktikService - August 2009 TietgenSkolens PraktikService en

Læs mere

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning JOBMAPPE Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning Det ledige job: Valgt rekruttering Opslået pr.: " Online Rekruttering (CV + Annonce) Besættes inden: " Annonce Ansvarlig

Læs mere

Jobsøgning - Råd og vink fra PraktikService. Jobsøgning. Råd og vink fra PraktikService. Tietgen KompetenceCenter

Jobsøgning - Råd og vink fra PraktikService. Jobsøgning. Råd og vink fra PraktikService. Tietgen KompetenceCenter Jobsøgning - Råd og vink fra PraktikService Jobsøgning Råd og vink fra PraktikService Tietgen KompetenceCenter Jobsøgning - Råd og vink fra PraktikService - August 2009 TietgenSkolens PraktikService en

Læs mere

På vej til dit næste job

På vej til dit næste job A-KASSE På vej til dit næste job Gode råd til jobsøgning FEBRUAR 2018 Indhold Sådan finder du jobbet 3 Sådan søger du jobbet 4 Før du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver

Læs mere

Undervisningsforløb søg lærepladsen

Undervisningsforløb søg lærepladsen Undervisningsforløb søg lærepladsen Sammenhæng: Forløbet er en beskrivelse af, hvad man kan undervise i, i forbindelse med erhvervsbesøg hos virksomheden Stiholt. Undervisningen retter sig især imod Ansøgningen

Læs mere

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5.

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. marts 2015 1 Afklaring Det gode CV Den gode ansøgning 2 LEDESTJERNEN Dit ansøgningsmateriale

Læs mere

HJÆLP TIL AT SKRIVE EN ANSØGNING

HJÆLP TIL AT SKRIVE EN ANSØGNING HJÆLP TIL AT SKRIVE EN ANSØGNING NYTTIGE LINKS Har du spørgsmål, brug for hjælp til forhold omkring praktikpladser, jobsøgning eller virksomhedskontakt, er du altid velkommen til at kontakte din praktikpladskonsulent.

Læs mere

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål:

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål: CV Hvordan? Sådan! Det handler om at få en arbejdsgiver til at læse dit CV og sørge for at han/hun ikke stopper med at læse, fordi der kommer oplysninger, som kan frasortere dig til samtalen. Overvej derfor

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

25 TIPS TIL DIT CV. Husk at du markedsfører dig selv

25 TIPS TIL DIT CV. Husk at du markedsfører dig selv Husk at du markedsfører dig selv 1 Et CV skal altid vise dine bedste erfaringer, samt relevante evner og kompetencer. Du skal se dig selv som et produkt, du forsøger at sælge til virksomheden. Kan du ikke

Læs mere

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier:

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier: Den gode jobsamtale De fleste husker tydeligt deres seneste jobsamtale hvem der deltog, hvor samtalen blev afholdt, og som regel også helt konkrete spørgsmål eller svar derfra. Det gør vi, fordi vi husker

Læs mere

SIMU Butik. Erhvervsfag 2 Praktikpladssøgning

SIMU Butik. Erhvervsfag 2 Praktikpladssøgning Praktikpladssøgning Opgave Kom i gang med ansøgningerne 1.1. Hvad er der af muligheder for at finde aktuelle jobopslag? List minimum 5 muligheder op, for at finde aktuelle stillinger. 1.1.1 Hvad vil det

Læs mere

Ansøgning om optagelse på 2-årigt hf 2014 for ansøgere der ikke kommer direkte fra 10. klasse

Ansøgning om optagelse på 2-årigt hf 2014 for ansøgere der ikke kommer direkte fra 10. klasse 2014 for ansøgere der ikke kommer direkte fra 10. klasse Sidste ansøgningsfrist: 15. marts 2014 Ansøgninger modtaget efter 15. marts 2014 kommer på venteliste Husk underskrift side 3 Skriv tydeligt Navn:

Læs mere

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning FORORD Denne lille guide om rekruttering er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HR-området. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration til at arbejde struktureret

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2015

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2015 VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2015 1. Ansøgning om optagelse på Menighedsfakultetets bacheloruddannelse i teologi med studiestart 31. august 2015 skal ske enten ved digital ansøgning via Menighedsfakultetets

Læs mere

KRIMINALFORSORGEN. ANSØGNINGSSKEMA til optagelse på den 2 - årige uddannelsen til værkmester i Kriminalforsorgen

KRIMINALFORSORGEN. ANSØGNINGSSKEMA til optagelse på den 2 - årige uddannelsen til værkmester i Kriminalforsorgen KRIMINALFORSORGEN ANSØGNINGSSKEMA til optagelse på den 2 - årige uddannelsen til værkmester i Kriminalforsorgen ALLE SPØRGSMÅL SKAL BESVARES SÅ PRÆCIST SOM MULIGT DE NÆVNTE KOPIER SAMT 3 PASFOTO SKAL VEDLÆGGES

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA 2011

ANSØGNINGSSKEMA 2011 ANSØGNINGSSKEMA 2011 Når du ansøger: 1. Dette skema skal udfyldes af enhver, der søger optagelse på Menighedsfakultetets 4-årige bacheloruddannelse i teologi. Der gøres opmærksom på, at du samtidig med

Læs mere

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne:

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne: Meddelelse nr. 1/09 3. februar 2009 Arbejdsløshedsforsikringslovens : 62, stk. 1, nr. 1, og 65, stk. 1-4 Bekendtgørelse m.v.: Bekendtgørelse nr. 179 af 19. februar 2007 om rådighed Bekendtgørelse nr. 177

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere

August 2015. Velkommen

August 2015. Velkommen August 2015 Velkommen Mercuri Urval A/S Grundlagt i 1967 DK 1974 Kontorer i 25 lande 800 konsulenter Flere end 3.000 kunder I alle sektorer Små, mellemstore og store organisationer Over 10.000 opgaver

Læs mere

IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER. Nyt job god løn

IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER. Nyt job god løn Nyt job god løn SNYD IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER Nyt job til den rigtige løn Danske Fysioterapeuter har valgt at sætte fokus på de muligheder og faldgruber der er, når man skal have løn og vilkår

Læs mere

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING Karrieredagene 6. marts 2015 FLEMMING KLUGE Kluge & Partners A/S - Owner Sales-Force1 A/S Founder and Partner Glocalnet A/S CEO ATEA A/S (Merkantildata) Sales Director TELENOR

Læs mere

Effektiv Jobsøgning. Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter

Effektiv Jobsøgning. Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter Effektiv Jobsøgning Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter Dagens program... Dagens Program CV et Hvordan vinkler du din baggrund til at besvare virksomhedens krav? Ansøgningen Hvad kan du tilbyde

Læs mere

Effektive råd til dit CV

Effektive råd til dit CV Effektive råd til dit CV Et CV, der giver gevinst Jobsøgning kan være en kompliceret proces, og selv om netværk og jobinterview er afgørende elementer i jobsøgningen, er dit CV ofte det første, din eventuelle

Læs mere

Tilmelding til Grundforløb - Mediegrafikeruddannelsen.

Tilmelding til Grundforløb - Mediegrafikeruddannelsen. Tilmelding til Grundforløb - Mediegrafikeruddannelsen. Grundforløb, start 10. august 2015. Ansøgningsfrist 23. april 2015, kl. 12.00 Ansøger: For- og efternavn: CPR nr.(alle 10 tal) Adresse Sted Postnr.

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af.

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af. Ansøgning gode råd Din ansøgning skal i bund og grund være et argument for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en samtale. I ansøgningen har du mulighed for at give et indtryk af din personlighed

Læs mere

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB.

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. Indhold. Jobsøgning. 5 Regler for ledige. 9 3 KOM I SPIL PÅ JOBMARKEDET. Jobsøgning er en svær kunst at mes tre. Der findes ingen standardløsninger på, hvordan du skriver den

Læs mere

Til jobsøgende medlemmer af FOA Fag og Arbejde. Når du søger job. Gode råd til jobsøgning

Til jobsøgende medlemmer af FOA Fag og Arbejde. Når du søger job. Gode råd til jobsøgning Til jobsøgende medlemmer af FOA Fag og Arbejde Når du søger job Gode råd til jobsøgning Oktober 2009 1 Indholdsfortegnelse Hvad er det rigtige job for dig?...3 Hvor finder du det rigtige job?...4 FOA Job...4

Læs mere

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold DIT CV PÅ JOBNET.DK Dit CV på jobnet.dk Side 1 Indhold 1. CV et din nøgle til dagpenge og job.... 2 2. Derfor skal dit CV på jobnet.dk... 2 3. CV-samtalen... 2 4. Generelle krav... 2 5. Undgå problemer

Læs mere

Tilmelding til grundforløb Grundforløb,-Mediegrafikerudd

Tilmelding til grundforløb Grundforløb,-Mediegrafikerudd Tilmelding til grundforløb Grundforløb,-Mediegrafikerudd Grafisk tekniker uddannelsen. annels. Grundforløb, start 10. start august 11. august 2015. 2014. Ansøgningsfrist 23. april 23. april 2015, 2014

Læs mere

Tilmelding til Grundforløb - Mediegrafikeruddannelsen.

Tilmelding til Grundforløb - Mediegrafikeruddannelsen. Tilmelding til Grundforløb - Mediegrafikeruddannelsen. Grundforløb, start 2. januar 2012. Ansøgningsfrist 24. oktober 2011 Ansøger: For- og efternavn: CPR nr.(alle 10 tal) Adresse Sted Postnr. By E-mail

Læs mere

Ansøgning om en stilling som politibetjent på prøve i Grønland

Ansøgning om en stilling som politibetjent på prøve i Grønland Ansøgning om en stilling som politibetjent på prøve i Grønland Politimesteren i Grønland Journalnr. 55PM-00114- BEMÆRK! Ansøgningen skal udfyldes af ansøgeren selv og afleveres personligt til den lokale

Læs mere

Er du klædt på til test? VPP

Er du klædt på til test? VPP Er du klædt på til test? Er du klædt på til test? 2 Indhold Bedre kendskab klæder dig på 3 Interviewet 4 Test er et hjælpeværktøj 5 Inden du testes 5 Interview-/testsituationen 6 Personvurdering over internettet

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. oktober 2015 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalier Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget Lederen tager initiativ til nedsættelse

Læs mere

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N H O S H A B

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N H O S H A B B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N H O S H A B 1. Indledning 1.1 Når du søger en ledig stilling hos HAB skal du være opmærksom på, vi

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

SKRIV DIG I JOB. Få konkrete tips til at skrive ansøgning og cv.

SKRIV DIG I JOB. Få konkrete tips til at skrive ansøgning og cv. SKRIV DIG I JOB Få konkrete tips til at skrive ansøgning og cv. SKRIV DIG I JOB I denne folder får du konkrete tips til at skrive jobansøgning og cv. Du får også viden om, hvad du skal gøre, før du sætter

Læs mere

Indledning Information

Indledning Information Januar 2015 INDHOLDFORTEGNELSE Indledning Information 1 Modul 1 Din personlige profil og strategi 2 Modul 2 Din ansøgning 2 Modul 3 Dit CV. 3 Modul 4 Præsentation af dig 3 Modul 5 Netværk - hvad - hvordan

Læs mere

En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale.

En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale. Ansøgning En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale. AS3 3 To slags ansøgninger Der skelnes sædvanligvis mellem to former for ansøgninger: den opfordrede og den uopfordrede. Førstnævnte

Læs mere

Forberedelse. Gennemføring. Succes.

Forberedelse. Gennemføring. Succes. Forberedelse. Gennemføring. Succes. Kelly Services Interviewguide til kandidater Hos Kelly Services er vi dedikerede til at udarbejde værktøjer og stille disse til rådighed således, at du kan optimere

Læs mere

Mercuri Urval A/S. Grundlagt i 1967 DK 1974. Flere end 3.000 kunder I alle sektorer. Kontorer i 23 lande. Små, mellemstore og store organisationer

Mercuri Urval A/S. Grundlagt i 1967 DK 1974. Flere end 3.000 kunder I alle sektorer. Kontorer i 23 lande. Små, mellemstore og store organisationer Velkommen Mercuri Urval A/S Grundlagt i 1967 DK 1974 Kontorer i 23 lande 800 konsulenter Flere end 3.000 kunder I alle sektorer Små, mellemstore og store organisationer Over 10.000 opgaver hvert år Hvem

Læs mere

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Ansøgning En ansøgning består af et brev og et CV. Brevet skal i bund og grund fortælle, hvad der har fået dig til at søge stillingen samt

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Når du søger job. Gode råd til jobsøgning

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Når du søger job. Gode råd til jobsøgning Februar 2010 Til jobsøgende medlemmer F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Når du søger job Gode råd til jobsøgning Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: FOAs A-kasse Illustration:

Læs mere

Behandling af personoplysninger i rekrutteringsprocessen

Behandling af personoplysninger i rekrutteringsprocessen Behandling af personoplysninger i rekrutteringsprocessen 2 B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N 1. Indledning 1.1 Når du søger en ledig

Læs mere

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil LinkedIn Vejledning Formålet med LinkedIn LinkedIn fungerer på en måde ligesom Facebook bare med fokus på faglighed. Det er en god måde at holde kontakten vedlige med tidligere kollegaer og chefer, søge

Læs mere

Om at stå til rådighed

Om at stå til rådighed Arbejdsdirektoratet August 2009 Om at stå til rådighed INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. BEKRÆFTET ARBEJDSSØGNING...3 3. DIT CV...3 4. SAMTALER MV. HOS JOBCENTERET OG ANDEN AKTØR...4 5. KONTAKTEN MED DIN A-KASSE...4

Læs mere

Hvem er jeg? Hvad kan jeg? Hvad vil jeg?

Hvem er jeg? Hvad kan jeg? Hvad vil jeg? Hvem er jeg? Hvad kan jeg? Hvad vil jeg? DLS Nye tanker - nye muligheder 1 IDENTITET Hvad er din identitet? o Selv-identitet o Mit selvbillede o Social-identitet o Andres billede (opfattelse) Hvor ligger

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold.

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. - langt mere bevidsthed, end på andre skoler. Erfaringsbaseret e-learningsforløb i en tilknytning til en mentor, med nye tanker og ny bevidsthed

Læs mere

Til medarbejdere. Ansættelse. Vælg farve. Vejle og Middelfart Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Til medarbejdere. Ansættelse. Vælg farve. Vejle og Middelfart Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Til medarbejdere Ansættelse Vælg farve Vejle og Middelfart Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 2 For at sikre at afdelingen udvælger de bedst kvalificerede ansøgere til ledige stillinger og ansætter de bedste

Læs mere

Hvor finder du FOA Joblog?

Hvor finder du FOA Joblog? Sådan bruger du FOA Joblog Vejledning til lovpligtig registrering i jobloggen I vejledningen kan du se: hvor du finder jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside hvordan du udfylder jobloggen hvad du SKAL udfylde

Læs mere

B E H AN D L I N G AF P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N

B E H AN D L I N G AF P E R S O N O P L Y S N I N G E R I R E K R U T T E R I N G S P R O C E S S E N Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Modtagelse af ansøgninger... 2 3. Samtaler... 2 4. Indhentelse af oplysninger og referencer... 2 5. Brug af personlighedstest... 3 6. Straffeattest... 4 7. Børneattest...

Læs mere

Planlægning. Curriculum Vitæ: Indhold

Planlægning. Curriculum Vitæ: Indhold Planlægning Curriculum Vitæ: Et CV er iflg. Wikipedia: Kort levnedsskildring, der oplyser om uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer, og som anvendes i forbindelse med skriftlige ansøgninger. Denne

Læs mere

Ansøgning til: Social- og sundhedshjælper- SSH (Trin 1)

Ansøgning til: Social- og sundhedshjælper- SSH (Trin 1) Ansøgning til: Social- og sundhedshjælper- SSH (Trin 1) 1 1. Ansøger Personnummer: Navn: Er du dansk statsborger? Hvis nej, har du arbejds- og opholdstilladelse? Ja Nej Ja Nej Adresse: Postnummer: By:

Læs mere

Start med at udfylde nyledige.dk s ansøgningsskema og den vedlagte formular AR245.

Start med at udfylde nyledige.dk s ansøgningsskema og den vedlagte formular AR245. Din vej til kurset Du har fundet det kursus, du gerne vil deltage på. Men hvad nu med det praktiske? Her får du tre trin til at lette din tilmelding. 1 Start med at udfylde nyledige.dk s ansøgningsskema

Læs mere

Guide om ligestilling og ansættelse. Praktiske råd om hvad du kan gøre

Guide om ligestilling og ansættelse. Praktiske råd om hvad du kan gøre Guide om ligestilling og ansættelse Praktiske råd om hvad du kan gøre Drejebog til brug for rekruttering og ansættelsesinterview Kære ansætter! Din arbejdsplads står overfor at skulle ansætte en ny medarbejder.

Læs mere

Dagens program. Siden sidst Dataliste/CV EFU fra tanke til tekst Ansøgningen Efterspørgsel og udbud af arbejdskraft Arbejdsmarkedsbalancen

Dagens program. Siden sidst Dataliste/CV EFU fra tanke til tekst Ansøgningen Efterspørgsel og udbud af arbejdskraft Arbejdsmarkedsbalancen Dagens program Siden sidst Dataliste/CV EFU fra tanke til tekst Ansøgningen Efterspørgsel og udbud af arbejdskraft Arbejdsmarkedsbalancen VERDENSMESTER Vi har alle, noget som vi er verdensmestre til! Det

Læs mere

Ø Lav en liste over følgende inden du går i gang: Dine evner, erhvervserfaring, erhvervskompetencer, resultater, ITkompetencer,

Ø Lav en liste over følgende inden du går i gang: Dine evner, erhvervserfaring, erhvervskompetencer, resultater, ITkompetencer, HVAD ER ET CV? Formålet med et CV er at få en fod indenfor døren og komme til jobsamtale. Et CV har derved været succesfuldt hvis du ikke er blevet sorteret fra i mængden af ansøgere. Et CV er et 1 2 siders

Læs mere

Sådan bruger du FOAs Joblog

Sådan bruger du FOAs Joblog Sådan bruger du FOAs Joblog Vejledning til lovpligtig registrering i jobloggen I vejledningen kan du se: hvor du finder jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside hvordan du udfylder jobloggen hvad du SKAL

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2010

Tilfredshedsundersøgelse 2010 Tilfredshedsundersøgelse 2010 [Institutionsnavn] Spørgeskema Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som studerende på [Institutionsnavn].

Læs mere

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV Det vigtigste først Vores guide til et godt CV Hos Kelly Services vil vi gerne hjælpe dig til at lykkedes på arbejdsmarkedet. Derfor har vi dedikeret noget tid, til at udarbejde en guide, som skal hjælpe

Læs mere

Opgavehæfte. Marie Louise Lund Henriksen

Opgavehæfte. Marie Louise Lund Henriksen Opgavehæfte Marie Louise Lund Henriksen Indholdsfortegnelse Opgave 1: Grønlandsquizzen... 2 Opgave 2: Brev til Grønland... 5 Opgave 3: Tro kan flytte bjerge... 7 a) Mine egenskaber... 7 b) Den varme stol...

Læs mere

Jobsøgning. - set fra en headhunters skrivebord

Jobsøgning. - set fra en headhunters skrivebord Jobsøgning - set fra en headhunters skrivebord Hvad er vigtigst for jobsucces? Kapabiliteter: Kapabiliteter: Færdigheder Intelligens Personlighed Motivation 1. Intelligens 2. Personlighed 3. Motivation

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. marts 2016 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalia Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget lederen tager initiativ til nedsættelse af

Læs mere

[arbejdsgiver] sådan gør du... [opret en annonce]

[arbejdsgiver] sådan gør du... [opret en annonce] [arbejdsgiver] sådan gør du... [opret en annonce] Opret en annonce på jobnet.dk Gå ind på jobnet.dk og log ind ved at klikke på linket 'Opret jobannonce' i feltet Arbejdsgiver. På siden Opret annonce kan

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Odense, d. 23. januar 2009 ANSØGNINGSSKEMA. Navn. Dato. Søger stilling som

Odense, d. 23. januar 2009 ANSØGNINGSSKEMA. Navn. Dato. Søger stilling som ANSØGNINGSSKEMA Navn Dato Søger stilling som Tak for din henvendelse til Riegens AS. Riegens AS har domicil i Odense og er en af de førende virksomheder inden for design, udvikling og produktion af lysarmaturer

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser Login til Ansøgningsportalen (STADS-DANS): https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx?_afrloop=6320756782222216&_afrw indowmode=0&_adf.ctrl-state=1957u6znez_4

Læs mere

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende BEMAFD Pixiebog til jobsøgende Tips til jobsøgning Ikke klassificeret Bemandingsafdelingen 19-12-2014 Tips til jobsøgning Denne Pixiebog er inddelt i nedenstående afsnit som du kan springe direkte til.

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget

Læs mere

KARL OVERGAARDS MINDEFOND

KARL OVERGAARDS MINDEFOND J.nr. 21006397 baa/gj KARL OVERGAARDS MINDEFOND LEGATANSØGNING til KARL OVERGAARDS MINDEFOND Ordinær ansøgning Dispensationsansøgning Hvis der er tale om en ordinær ansøgning, sættes kryds ud for dette.

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Indstilling til EGU i Favrskov Kommune

Indstilling til EGU i Favrskov Kommune Indstilling til EGU i Favrskov Kommune Modtaget af EGU: EGU visitation: EGU vejleder: Navn: Cpr: Adresse: Telefon/Mobil nr.: Postnr./By: Evt. kontaktperson/telefon nr.: E-mail: Branchevalg: Indstillers

Læs mere

Ansøgning til den pædagogiske assistentuddannelse

Ansøgning til den pædagogiske assistentuddannelse (Når du udfylder skemaet kan du bruge TAB tasten til at springe til næste felt.) Ansøgning til den pædagogiske assistentuddannelse 1: Personlige data Navn: Personnummer: Adresse: Er du dansk statsborger?

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Kurt Nikolajsen

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

til optagelsesprøven på PBA i Smykker, Teknologi og Business 2012

til optagelsesprøven på PBA i Smykker, Teknologi og Business 2012 til optagelsesprøven på PBA i Smykker, Teknologi og Business 2012 Temaet for optagelsesprøven er: Mødet mellem det moderne smykkefelt & 3D printeren. Forord For at kunne klare sig i smykkebrancen i dag

Læs mere

Den personlige samtale

Den personlige samtale Den personlige samtale e r e ri ng r a K ivni g råd Forventninger og afklaring Det er naturligvis dejligt at blive indkaldt til en jobsamtale. Inden samtalen handler det om, at du forbereder dig bedst

Læs mere

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra AAU til Job

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra AAU til Job Fra AAU til Job Program Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Hvad kan jeg bruge IDA til? Hvordan får jeg den rigtige løn? Juridisk rådgivning Kurser og fagtekniske netværk

Læs mere

KARL OVERGAARDS MINDEFOND

KARL OVERGAARDS MINDEFOND J.nr. 21006397 ANL/ds/anl Kristian Dalsgaard, Advokat (H) Bent Aagaard, Advokat (H) Karsten Hjorth Larsen, Advokat (H) Janny L. Mikkelsen, Advokat (H) Claus M. Klausen, Advokat (L) Ruth Caddock Hansen,

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2017

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2017 VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2017 1. Ansøgning om optagelse på Menighedsfakultetets bacheloruddannelse i teologi med studiestart 28. august 2017 skal ske enten ved digital ansøgning via Menighedsfakultetets

Læs mere

Vejledning til Jobloggen

Vejledning til Jobloggen Vejledning til Jobloggen Indhold: Hvad finder du på jobloggens forside? s. 2 Sådan opretter du en log om jobsøgning s. 3 Sådan ændrer du status på en log s. 7 Sådan vedhæfter du en ansøgning til en log

Læs mere