Opgavebeskrivelse. Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opgavebeskrivelse. Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it)"

Transkript

1 Opgavebeskrivelse Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it)

2 1 Bilag 1 til fastpriskontrakt: Kundens opgavebeskrivelse Indledning Kunden ønsker ekstern konsulentbistand til at igangsætte, facilitere og evaluere et netværksforløb for statslige programledere på programmer med et væsentligt indhold af it. Formålet med netværket er, at deltagerne kan mødes på tværs af myndigheder, udvikle kompetencer og dele viden og erfaringer om ledelse af programmer i staten. Om Kunden Hos Kunden er opgaven forankret i Ministeriernes projektkontor (MPK). Kontoret har blandt andet til opgave at udvikle og vedligeholde de fællesstatslige it -projekt- og programmodeller og statens business case-model. Sekretariatet for Statens Itprojektråd, som risikovurderer statslige it-projekter og programmer med it-indhold, er desuden organisatorisk placeret i MPK. Herudover står kontoret for at igangsætte aktiviteter, der skal styrke statslige itprojekt- og programlederes kompetencer. Det foregår blandt andet gennem etableringen af rådgivning, e-læring og tværstatslige netværk, som det, der nu tages initiativ til. Kunden har allerede etableret fire netværk for henholdsvis stat slige it-projektledere og arkitekter, og det er tanken, at det nye netværk skal følge den overordnede model fra de tidligere netværk, som er afspejlet i denne opgavebeskrivelse. Konsulentens opgave Netværksgruppen vil bestå af ca personer. Helt overordnet har Konsulenten til opgave at starte netværket op, forberede og facilitere fire møder og et socialt arrangement samt gennemføre en evaluering af forløbet. Delopgaverne er beskrevet i det følgende. Herudover er krav til samarbejde og kundens medvirken beskrevet i bilag 5 og 6. Forberedelse af netværksmøder Konsulenten har ansvaret for at planlægge og forberede netværksmøderne: Konsulenten har ansvaret og initiativpligten i forhold til at planlægge indhold og aktiviteter på det første møde i samarbejde med Kunden.

3 2 Indholdet og aktiviteterne på de efterfølgende tre møder planlægges og gennemføres af Konsulenten i samarbejde med og med input fra en redaktionsgruppe, der består af 3-5 medlemmer af netværket. Konsulenten har ansvaret for, at redaktionsgruppen etableres på eller i umiddelbar forlængelse af det første netværksmøde. Redaktionsgruppens opgave er at komme med forslag til temaer, oplægsholdere, etc. på baggrund af input fra den samlede gruppe. Konsulenten har ansvaret for at gennemføre aktiviteterne på alle fire møder. Konsulenten har ansvaret for administration, herunder for koordinering, udarbejdelse og udsendelse af invitationer, program og andre materialer til deltagerne i god tid før et kommende netværksmøde, udsendelse af mødeindkaldelser til netværksmøderne, registrering af tilmeldinger samt for at igangsætte initiativer, der skal tilskynde netværksmedlemmerne til at deltage i møderne. Konsulenten vil skulle sikre sig, at forhold omkring lokaler og forplejning er på plads hos de myndigheder, der påtager sig at være værter og sørge for, at aftaler med evt. eksterne oplægsholdere er på plads, etc. I forhold til lokaler og forplejning samt aftaler med eksterne oplægsholdere kan arbejdet uddelegeres, så det er henholdsvis værtsmyndigheden og redaktionsgruppen, der varetager størstedelen af det arbejde. Det er dog stadig Konsulentens ansvar at sikre sig, at aftalerne er på plads. Facilitering af netværk Der afholdes fire netværksmøder i alt. Konsulentens opgave og ansvar er at facilitere hvert af de fire møder. Det første møde afholdes i Kundens lokaler i Landgreven. De efterfølgende tre møder afholdes på skift hos tre af de deltagende myndigheder i Københavnsområdet. Værtsmyndigheden forventes at afholde udgifter til lokaler og forplejning. Netværksmøderne har hver især en varighed af ca. fire timer.

4 3 Aktiviteterne på møderne har til formål at: Give deltagerne input om programledelse i form af eksempelvis oplæg om god praksis på baggrund af ønsker fra netværksdeltagerne. Bidrage til udveksling af erfaringer og diskussion af relevante problemstillinger blandt netværksdeltagerne. Stimulere til tværgående udveksling af viden og erfaringer blandt deltagerne mellem netværksmøderne. Sikre den fremtidige tilslutning til deltagelse i netværksmøderne, så deltagerne føler sig motiverede til fortsat deltagelse. Bidrage til udvikling af deltagernes kompetencer inden for de områder, de anser som relevante. På det første netværksmøde skal Konsulenten gennemføre aktiviteter, der medvirker til at skabe tillid blandt deltagerne, afstemme forventninger til deltagelsen, beskrive erfaringer og kompetencer, etc., mens der på de øvrige møder skal være større fokus på udveksling af erfaringer og kompetenceudvikling. Det er dog vigtigt, at deltagerne på det første møde også får fagligt input, som kan motivere deres fortsatte deltagelse. Gaver til evt. eksterne oplægsholdere skal være indeholdt i budgettet. Fastholdelse af deltagere og fremmøde Det er Konsulentens ansvar at sikre, at deltagerantallet på de enkelte netværksmøder har et tilstrækkeligt højt niveau. Det er et succeskriterium, at der som minimum er en fremmødeprocent på 80 pct. på hvert af de fire møder. Socialt arrangement Konsulenten har ansvaret for at planlægge, afholde og deltage i et socialt arrangement for netværksdeltagerne. Formålet med arrangementet er, at deltagerne lærer hinanden godt at kende og at styrke sammenholdet og opbygningen af tillid blandt deltagerne.

5 4 Konsulenten kan, evt. i dialog med deltagerne, beslutte, hvornår det sociale arrangement skal afholdes, og hvilken form det skal have. Udgifter til det sociale arrangement må ikke kræve deltagerbetaling og skal således være indeholdt i budgettet. Løbende optagelse af nye medlemmer Netværksdeltagelsen er personlig, forstået på den måde, at det er den enkelte person og ikke myndigheden, der er tilmeldt, og at der lægges vægt på at opbygge relationer mellem deltagerne. Det betyder for eksempel, at deltagerne ikke kan / skal sende en stedfortræder, hvis de ikke selv har mulighed for at deltage. Der er dog mulighed for i begrænset omfang løbende at optage nye medlemmer i netværket. Det er Kunden, der beslutter, hvorvidt en henvendelse herom skal imødekommes. Fortsættelse af netværket ud over de fire møder Digitaliseringsstyrelsen finansierer de første fire netværksmøder. Deltagerne har mulighed for at fortsætte netværket efter afslutningen i foråret 2015, enten med eller uden ekstern facilitator. Det afklares på det sidste af de fire netværksmøder, hvorvidt deltagerne ønsker at fortsætte netværket, samt hvorvidt de ønsker at finansiere facilitering heraf. Evaluering og samlet afrapportering Under og efter gennemførelsen af forløbet skal Konsulenten foretage en evaluering og afrapportering heraf. Evalueringen skal dels belyse netværksforløbet, dels afklare hvorvidt deltagerne ønsker at fortsætte netværket mod egenbetaling. Afrapporteringen skal som minimum beskrive deltagernes: Tilfredshed med det faglige indhold på hvert af møderne. Tilfredshed med aktiviteterne på møderne og vekselvirkningen mellem dem. Vurdering af, hvorvidt indhold og aktiviteter bidrager til deres personlige kompetenceudvikling. Motivation for at kontakte de øvrige netværksdeltagere mellem møderne med henblik på faglig sparring, etc.

6 5 Kontaktmønstre mellem møderne, fx om deltagerne har henvendt sig til hinanden for at diskutere aktuelle problemstillinger, eller om de har arrangeret og deltaget i frokostarrangementer. Tilslutning til fortsættelse af netværket. Herudover skal den beskrive: Fremmødeprocent samt evt. årsager til fravær. Første udkast til afrapporteringen, der skal være kortfattet, skal afleveres til Kunden senest tre uger efter afholdelse af det sidste af de fire netværksmøder. Udkastet skal have karakter af en endelig rapport, hvilket blandt andet vil sige, at der ikke må være indholdsmæssige mangler, og at det skal være korrekturlæst. Kunden skal inden for to uger efter afleveringen give feedback på afrapportering - en, hvorefter Konsulenten tilretter rapporten. Senest en uge efter modtagelsen af Kundens feedback skal Konsulenten fremsende en endelig version.

7 6 Bilag 2: Konsulentens løsningsbeskrivelse [Bilag 2 skal indeholde Konsulentens beskrivelse af, hvordan opgaven udføres. I tilfælde af uoverensstemmelser imellem opgavebeskrivelsen i bilag 1 samt beskrivelserne i bilag 5 og 6 og løsningsbeskrivelsen i bilag 2, vil opgavebeskrivelsen altid have forrang for løsningsbeskrivelsen.]

8 7 Bilag 3: Tids- og aktivitetsplan Løsningen af opgaven følger nedenstående overordnede tidsplan. Faste datoer for møder og afleveringer aftales endeligt forud for kontraktens indgåelse. Dato Aktivitet Ultimo august 2014 Afklaringsmøde Primo september 2014 Indgåelse af kontrakt Primo september 2014 Opstartsmøde Medio januar 2015 Midtvejsmøde Medio maj 2015 Frist for aflevering af udkast til evaluering Ultimo maj 2015 Møde om udkast til evaluering Medio juni 2015 Frist for endelig aflevering af evaluering Ultimo juni 2015 Afslutningsmøde Overordnet tidsplan for afholdelse af netværksmøder De fire netværksmøder afholdes med udgangspunkt i nedenstående tidsplan. Forud for det første netværksmøde skal de endelige datoer være aftalt, så de kan meldes ud til deltagerne. Herefter tilføjes også frister for orientering af Kunden. Afholdelsen af det sociale arrangement aftales og tidsfastsættes i forlængelse af det første netværksmøde. Dato Ultimo september 2014 Ultimo november / primo december 2014 Primo februar 2015 Primo maj 2015 Aktivitet 1. netværksmøde 2. netværksmøde 3. netværksmøde 4. netværksmøde

9 8 Bilag 4: Vederlag Der er aftalt en fast pris på [ ] kr., ekskl. moms for konsulentfirmaets gennemførelse af opgaven. Der vil i projektet kun blive fakt ureret for faktisk forbrugt tid. Konsulenten kan fakturere efter afholdelse af hvert af de fire planlagte møder og det sociale arrangement, når kunden har modtaget og godkendt opsamlingen på disse, jf. bilag 5. Herudover kan Konsulenten fakturere efter Kundens godkendelse af den endelige evalueringsrapport, jf. bilag 1 og 5. Konsulenten udarbejder, uanset der er aftalt et fast vederlag, en opgørelse over Konsulentens faktiske timeforbrug, som fremsendes sammen med fakturaen. Opgørelsen skal udspecificeres i forhold til de opgaver, der fr emgår af bilag 1. Der er i tilbuddet regnet med en timepris på [ ] kr. ekskl. moms for [medarbejderkategori] og en timepris på [ ] kr. ekskl. moms for [medarbejderkategori]. Nedenstående skema udspecificerer det forventede forbrug på de enkelte aktiviteter: Opgave Medarbejder Timer Timepris Pris Samlet pris for løsning af opgaverne I nedenstående skema fremgår prisen for evt. øvrige udgifter. Øvrige udgifter Pris Samlet pris for øvrige udgifter [Evt. rabatter skal fremgå.]

10 9 Der faktureres elektronisk. Faktura skal indeholde: Beskrivelse af de gennemførte aktiviteter EAN: Formål: 32 Ministeriernes Projektkontor Att.: Marianne Mazaheri

11 10 Bilag 5: Samarbejde og afrapportering Møder Ud over afklaringsmødet, der foregår før kontraktunderskrivelsen, og som derfor ikke er omfattet af selve opgaven, skal der påregnes et forberedelsesmøde, et midtvejsmøde (efter eksempelvis anden runde af netværksmøder) samt et afsluttende møde. På midtvejsmødet vurderes det hidtidige forløb og evt. justeringer foretages efterfølgende. Løbende orientering af kunden Konsulenten skal tage kontakt til Kunden, såfremt der opstår uforudsete problemstillinger, der skal drøftes med kunden, som for eksempel manglende tilslutning til deltagelse i netværksmøderne, udmeldinger, anmodning om optagelse i netværket, etc. Herudover skal Konsulenten umiddelbart efter afholdelsen af hvert netværksmøde og senest fem arbejdsdage herefter kort orientere kunden om forløbet af netværksmødet. Orienteringen skal fremsendes som mail og indeholde information om antallet af deltagere, evt. præsentationsslides samt evt. aftaler, der er ind gået på mødet. Evaluering af forløbet Endelig skal Konsulenten evaluere og afrapportere evalueringen som beskrevet i bilag 1. Kontaktpersoner Kontaktperson for Kunden: Navn: Marianne Mazaheri Tlf.: Titel: Specialkonsulent Dir. tlf.: - Adresse: Landgreven 4 Mobil: Postnr./by: 1017 København K marma@digst.dk Kontaktperson/er for Konsulenten:

12 11 Navn: Tlf.: Titel: Dir. tlf.: Adresse: Mobil: - Postnr./by: Navn: Tlf.: Titel: Dir. tlf.: Adresse: Mobil: - Postnr./by:

13 12 Bilag 6: Kundens medvirken Kunden medvirker i begrænset omfang på flg. måde: Stiller vidensressourcer til rådighed til møder og evt. informationsindsamling. Rekrutterer deltagere og administrerer tilmeldinger til netværket. Udarejder og udsender velkomstmail til deltagerne. Sørger for lokaler og forplejning til det første netværksmøde. Står til rådighed telefonisk, når Konsulenten har behov for afklaring. Kundens netværksdeltagelse I netværket vil der være to, evt. tre deltagere fra Kundens side. Den ene, evt. de to, vil indgå som deltager/e på lige fod med de øvrige deltagere og deltage i hvert af de fire møder. Den anden af Kundens deltagere vil deltage på ca. to møder i hvert netværk med henblik på at indsamle viden om, hvilke temaer deltagerne er optagede af eller bidrage med nyt fra Ministeriernes projektkontor, hvis dette er relevant.

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Aktiv sygemelding Projektperiode: 2009 2010 Målgruppe: Målgruppen for

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Dynamisk Virksomhedsmentornetværk Projektperiode: 12 måneder startende

Læs mere

(Køb efter miniudbud)

(Køb efter miniudbud) Finansudvalget 2013-14 FIU Alm.del Spørgsmål 191 Offentligt Bilag 4 Model for delkontrakt vedrørende levering af tjenesteydelser til brug for effektiviseringsopgaver (Køb efter miniudbud) Analyse af god

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Dialogcafe i en forandrings tid Projektperiode : 1.11-15.12.09 Målgruppe

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Marts-december 2013 Målgruppe : Temadage, fyraftensmøder og netværksdage

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER

Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER VEJLEDNING Bilaget udfyldes på baggrund af de af tilbudsgiver tilbudte priser i bilag 13.1. Tilbudsgiverne skal udfylde bilag 13.1 med henblik på en beregning af den

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Netværkskontrakt Lederforeningen

Netværkskontrakt Lederforeningen Netværkskontrakt Lederforeningen Formål og forventninger Forventningsafstemning blandt netværksdeltagerne giver de bedste forudsætninger for at et netværk bliver en succes. Første skridt i kontrakten er

Læs mere

Ide-beskrivelse for forundersøgelse af: Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi & fælleskommunal digital handlingsplan

Ide-beskrivelse for forundersøgelse af: Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi & fælleskommunal digital handlingsplan Ide-beskrivelse for forundersøgelse af: Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi & fælleskommunal digital handlingsplan Version af 11. december 2015 Version Dato Status Kommentar 0.5 20. november Udkast

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart

Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Dato: 24.april 2012 Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Projekt Håndtering af sygefravær og fastholdelse af medarbejdere med fokus på de langtidsfriske Ansøgere: AOF Center Fyn i samarbejde

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Opkvalificering og fastholdelse til uddannelse Unge-Indsats. Afklaring

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse En trivselsundersøgelse er et øjebliksbillede og en god anledning til at tale om, hvad der skaber trivsel på arbejdspladsen. Brug den aktivt og vis, at svarene kan være med til at

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation Kontaktperson

Læs mere

Oplæg til tilfredshedsundersøgelse af borgerservice på biblioteker og Fælleden

Oplæg til tilfredshedsundersøgelse af borgerservice på biblioteker og Fælleden Fælleden Borgerservice i Skanderborg Kommune Oplæg til tilfredshedsundersøgelse af borgerservice på biblioteker og Fælleden Maj 2017 1 1. Indledning og formål... 3 2. Mål og leverancer... 3 3. Hovedaktiviteter

Læs mere

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København K Telefon: 33 92

Læs mere

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter)

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Dato Indhold Ansvarlig Fredag, den 27. november 2015 Drøftelse af Magistratens evaluering af budget 2016-2019 i Økonomi- og Planlægningsgruppen

Læs mere

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver.

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2013 13/18808-1 Morten Weigand mwe@vd.dk 7244 3059 Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER SAP OPGAVENR.

Læs mere

Ingeniørpraktik på E, IKT, EP og ST studierne Organisering og gennemførelse Bilag 4

Ingeniørpraktik på E, IKT, EP og ST studierne Organisering og gennemførelse Bilag 4 IPR marts 2013 Ingeniørpraktik på E, IKT, EP og ST studierne Organisering og gennemførelse Bilag 4 (Denne oversigt supplerer notatet Vilkår for ingeniørpraktik på IHA ) Aktivitet Tilhørende dokumenter

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Evalueringsstrategi. Pædagogisk Udvikling

Evalueringsstrategi. Pædagogisk Udvikling Evalueringsstrategi Pædagogisk Udvikling Formål Formålet med denne evalueringsstrategi er at sikre at PU evaluerer og dokumenter sit arbejde med henblik på at kvalificere og synliggøre det. Det vil sige

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation Kontaktperson

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Model for Leveringskontrakt Bilag 5 delaftale 3 - Model for Leveringskontrakt Side 2 af

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3a: Miniudbudsbetingelser Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Mobilt værktøj til mobile medarbejdere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Mobilt værktøj til mobile medarbejdere Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Projektets titel: Mobilt værktøj til mobile medarbejdere Projektperiode: 1. januar 2014 1. oktober

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Ministeriernes projektkontor - rådgivning, modeller og myndighedernes samarbejde med It-projektrådet

Ministeriernes projektkontor - rådgivning, modeller og myndighedernes samarbejde med It-projektrådet Ministeriernes projektkontor - rådgivning, modeller og myndighedernes samarbejde med It-projektrådet Morten Ellegaard, Kontorchef, Digitaliseringsstyrelsen, Finansministeriet 24. 1 PROFESSIONALISERING

Læs mere

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Projektoplæg Kontor/afdeling Center for energiadministration Dato 9. maj 2017 Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Indledning Offentlige myndigheder er omfattet af energimærkningen

Læs mere

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 INDLEDNING Det statslige indkøb af konsulentydelser har flere gange været

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene

Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene Generelle forhold omkring udbuddet Ordregiver er: Væksthus Midtjylland

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Projekt Next step Projektperiode: 1.11.2011 31.12.2012 Målgruppe: Projektansvarlig

Læs mere

Ja

Ja Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

Bilag 1: Aftalebeskrivelse

Bilag 1: Aftalebeskrivelse Bilag 1: Aftalebeskrivelse Undersøgelse af læreres og forældres forståelse af Nye Fælles Mål Baggrund og formål Folkeskolens Fælles Mål er blevet justeret med den hensigt, at præcisere og forenkle dem,

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Kulturstyrelsen udbyder således en samlet opgave vedrørende Kompetenceudvikling læringsforløb og aktiviteter:

Kulturstyrelsen udbyder således en samlet opgave vedrørende Kompetenceudvikling læringsforløb og aktiviteter: 10. februar 2015 Bilag 2: Opgavebeskrivelse 2.1 Opgavens baggrund og formål Kulturministeriet lancerede den 20. maj 2014 en strategi for børn og unges møder med kunst og kultur. Der er tre enkeltstrategier,

Læs mere

Rådgiveren vælger evaluator i forbindelse med indgåelse af rådgiveraftalen. Evaluator bør nævnes i rådgiveraftalen.

Rådgiveren vælger evaluator i forbindelse med indgåelse af rådgiveraftalen. Evaluator bør nævnes i rådgiveraftalen. 3. marts 2008 /jnj-ebst, kag-vm Rådgivernøgletal - overordnet systembeskrivelse Dette notat beskriver kortfattet nøgletalssystemet for rådgivere. Notatet vil danne udgangspunkt for kommende vejledninger

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Projekt Gang i rotationen Projektperiode: 1.12.2011 31.12.2012 Målgruppe:

Læs mere

Vejledning - Udarbejdelse af gevinstdiagram

Vejledning - Udarbejdelse af gevinstdiagram Vejledning - Udarbejdelse af gevinstdiagram Maj 2015 INDHOLD 1. INDLEDNING... 1 1.1 FORMÅL... 1 1.2 VEJLEDNINGENS SAMMENHÆNG MED DEN FÆLLESSTATSLIGE IT-PROJEKTMODEL... 1 1.3 GEVINSTDIAGRAMMET... 2 1.4

Læs mere

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem Aftale Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr. 7030-0045 Side 1 af 6 Dato: dato-mnd-år

Læs mere

Rammeaftale 17.13 Delaftale nr.2 : Forretningsprocesser og effektivisering. Indholdsfortegnelse

Rammeaftale 17.13 Delaftale nr.2 : Forretningsprocesser og effektivisering. Indholdsfortegnelse Bilag 1.a. Kundens opgavebeskrivelse med tidsfrister og eventuelle krav om bodsbelagte milepæle samt betalingsplan Rammeaftale 17.13 Delaftale nr. 2 Forretningsprocesser og effektivisering Indholdsfortegnelse

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Et kærligt skub til borgere på ledighedsydelse Projektperiode : 02.11.09

Læs mere

Bilag 9 udgør et mindstekrav og skal således ikke udfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgiver skal i Bilag 9, Appendiks 9 (regneark) angive følgende:

Bilag 9 udgør et mindstekrav og skal således ikke udfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgiver skal i Bilag 9, Appendiks 9 (regneark) angive følgende: Bilag 9 Vederlag Vejledning til tilbudsgiver. Bilag 9 består af selve Bilag 9, der indeholder en regulering af vederlagsbetingelser for ydelser i henhold til Rammekontrakten, samt Appendiks A, der indeholder

Læs mere

BILAG 4 REKVISITION TIL RAMMEAFTALE OM PLANLÆGNING AF MINDRE ANLÆG MINIUDBUD

BILAG 4 REKVISITION TIL RAMMEAFTALE OM PLANLÆGNING AF MINDRE ANLÆG MINIUDBUD DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Marts 2014 Kort vejledning fjernes når aftaleteksten er færdig og inden underskrift.

Læs mere

Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik

Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik APRIL 2018 Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik Oplæg til processtøtte 1 Kerneelementer i udvikling af B&U politik Allerød Kommune igangsætter parallelt med visionsprocessen et arbejde med en ny Børne

Læs mere

EVALUERING AF PROJEKTERNE - FORMÅL, INDHOLD OG TIDSPLAN STARTKONFERENCE 11.03.2015 STARTKONFERENCE 2015/03/11

EVALUERING AF PROJEKTERNE - FORMÅL, INDHOLD OG TIDSPLAN STARTKONFERENCE 11.03.2015 STARTKONFERENCE 2015/03/11 EVALUERING AF PROJEKTERNE - FORMÅL, INDHOLD OG TIDSPLAN 11.03.2015 2 FORSKELLIGE FORMER FOR EVALUERINGER Intern evaluering Skolerne gennemfører evaluering skolens projekt (fx af elevernes udbytte el. lign).

Læs mere

Møde: Kickoff 1 og 2. Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem. Kunde: KOMBIT

Møde: Kickoff 1 og 2. Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem. Kunde: KOMBIT Møde: Kickoff 1 og 2 Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem Kunde: KOMBIT Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Møde: Kickoff 1... 4 2.1 Ydelsesbeskrivelse for kickoff 1: Opstart af organisatorisk implementering...

Læs mere

Professionalisering af itprojektarbejdet

Professionalisering af itprojektarbejdet Professionalisering af itprojektarbejdet i staten Ministeriernes projektkontor 1 HVEM ER VI? 2 1 MINISTERIERNES PROJEKTKONTOR 1. Modelområdet - Modeller (projekt, program, business case) - Netværk - Kompetencer

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Videre efter sygemelding (foreløbig titel) Projektperiode : 2. februar

Læs mere

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats.

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt Mentorkorps Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt titel og kontaktoplysninger Titel Projekt Mentorkorps

Læs mere

Udbudsmateriale. Konsulentbistand til afholdelse af messe med temaet: Kvalitetsløft af feriehuse

Udbudsmateriale. Konsulentbistand til afholdelse af messe med temaet: Kvalitetsløft af feriehuse Udbudsmateriale Konsulentbistand til afholdelse af messe med temaet: Kvalitetsløft af feriehuse 1. Ordregiver Tønder Kommune, Kongevej 57, 6270 Tønder. Spørgsmål til opgaven skal stilles på mailadressen

Læs mere

Nordjyllands Trafikselskab, Specialkørsel

Nordjyllands Trafikselskab, Specialkørsel Projektaftale Projektaftalen mellem Mariagerfjord Kommunes Skoleforvaltning og NT sigter mod afvikling af Mariagerfjord Kommunes skolekørsel i samarbejde med NT. A. Indledning med baggrund Mariagerfjord

Læs mere

FoU-projekt om gymnasiefremmede 2.0

FoU-projekt om gymnasiefremmede 2.0 FoU-projekt om gymnasiefremmede 2.0 - baggrund og fokus Oplæg på startseminaret for projektdeltagere Høje-Taastrup Gymnasium 9. marts 2011 Christine Holm, Aase B. Ebbensgaard, Lars Ulriksen Dias 1 Formål

Læs mere

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Beskæftigelsesmin., sagsnr. 2010-0003721 17. maj 2010 1. Indledning/generelle forhold 1.1. Konkurrenceudsat udbud Dette udbud gennemføres i henhold til afsnit 2 i

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 12 - Ændringshåndtering 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

Bilag til SOCDIR. 10. juni 2015

Bilag til SOCDIR. 10. juni 2015 Bilag til SOCDIR 10. juni 2015 Punkt 6: Ledernetværk på det specialiserede voksensocialområde Bilag 1: Invitation til ledernetværk Bilag 2: Orientering om invitation til nyt ledernetværk på voksen socialområdet

Læs mere

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010 Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk MENTOR company September 2010 Indhold Sammendrag af projektet Forudsætning for fortsat drift Elementer i fremadrettet strategi og handlingsplan

Læs mere

Bilag 1: Projektbeskrivelse Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København

Bilag 1: Projektbeskrivelse Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København Bilag 1: Projektbeskrivelse Projekttitel Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København Tema Ansvarlig Sagsnummer Lokale rollemodelkorps Mette Gram og Lotte T. Larsen (Brug For Alle Unge) og Mahtab

Læs mere

Sprogprøveprogram i 0. klasse - skoleåret 2018/2019

Sprogprøveprogram i 0. klasse - skoleåret 2018/2019 Vejledning om Sprogprøveprogram i 0. klasse - skoleåret 2018/2019 Tilmeldingsfrist: 12. juni 2018 kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om programmet... 3 1.1. Programmets baggrund, formål og indhold...

Læs mere

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 1. Baggrund for den eksterne kvalitetssikring Som led i at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag for Folketingets vedtagelse af store anlægsprojekter

Læs mere

Humanconsult. powered by. hartmanns

Humanconsult. powered by. hartmanns Humanconsult powered by hartmanns humanconsult powerd by Hartmanns medlemskaber Medlemskaber Medlemskabet giver dig et attraktivt fagligt inspirationsforum til en dialog blandt ligesindede. Vi finder det

Læs mere

KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE

KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE Nedenstående deadlines gælder alle FamilieNets interne kurser. Nogle kurser bliver afholdt i samarbejde med andre organisationer, og her kan der gælde andre deadlines og opgaver.

Læs mere

ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET

ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET 1. FORMÅL Miljø- og Fødevareministeriet (herefter ordregiver)

Læs mere

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv Projektbeskrivelse for udviklings- og forskningsprojektet: Forskning i og praksisnær afdækning af digitale redskabers betydning for børns udvikling, trivsel og læring Baggrund Ifølge anbefalingerne fra

Læs mere

2 Generelt Leverandør skal bistå Kunden i planlægning, eksekvering samt efterfølgende evaluering af konferencen.

2 Generelt Leverandør skal bistå Kunden i planlægning, eksekvering samt efterfølgende evaluering af konferencen. 1 Generelt om kravspecifikation [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget indeholder Søfartsstyrelsen krav og ønsker til konferencearrangøren. Tilbudsgiver skal ikke skrive noget i dette bilag, men skal vedlægge

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY STORSTRØMSBRO

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY STORSTRØMSBRO DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. september 2013 13/16532- Niels Gottlieb ng@vd.dk 7244 3623 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY

Læs mere

Evaluering af projektet Uddannelsesklar-parat

Evaluering af projektet Uddannelsesklar-parat Evaluering af projektet Uddannelsesklar-parat Projektets målgruppe, metode og formål Formålet med projektet har været at afklare og motivere ikke uddannelsesparate ledige i alderen 18 til 40 år, herunder

Læs mere

God dialog og godt samarbejde på børnehandicapområdet ~ en manual for servicelovens 41, 42 og 84

God dialog og godt samarbejde på børnehandicapområdet ~ en manual for servicelovens 41, 42 og 84 God dialog og godt samarbejde på børnehandicapområdet ~ en manual for servicelovens 41, 42 og 84 Dokumentnr. 993287_2 Sagsnr. 12/12165 Udarbejdet af vije på baggrund af arbejdsgruppeinddragelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Denne kompetencestrategi dækker alle ansatte på Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet. Målene for kompetencestrategien Aalborg Universitet

Læs mere

De opgaver, der er genstand for rådgivningsydelserne omfattet af dette udbud, kan variere i omfang.

De opgaver, der er genstand for rådgivningsydelserne omfattet af dette udbud, kan variere i omfang. Kontoret for Økonomi og Indkvartering Indbydelse til at afgive tilbud på teknisk rådgivning og bistand og udarbejdelse af ind- og fraflytningsrapporter Baggrund Udlændingestyrelsen ønsker med dette udbud

Læs mere

Bilag 2 - Kravspecifikation. 1. Indledning. 2. Baggrund. 3. Beskrivelse af evalueringsopgaven. Dato

Bilag 2 - Kravspecifikation. 1. Indledning. 2. Baggrund. 3. Beskrivelse af evalueringsopgaven. Dato Dato 16-06-2014 Sagsnr. 1-1010-147/6 MAHA maha@sst.dk Bilag 2 - Kravspecifikation 1. Indledning Sundhedsstyrelsen inviterer hermed alle interesserede aktører til at afgive tilbud på evaluering af satspuljen

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation Livlinen

Læs mere

Procesplan for den kommende kulturaftale

Procesplan for den kommende kulturaftale Procesplan for den kommende kulturaftale Primo december Lokal afklaring ift. rammeforslag og hensigtserklæring. Januar indsendelse af hensigterkæring til sekretariatet. Forår Budgetforhandlinger i gang.

Læs mere

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d Beslutningsreferat fra bestyrelsesmøde Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d. 04.10.2017 Mødet afholdes hos DS Århus, Søren Frichs Vej 42H, 1th 12, Århus, kl. 10-17

Læs mere

KONFERENCENS ABC TJEKLISTE. At nå det hele til tiden! til Business events

KONFERENCENS ABC TJEKLISTE. At nå det hele til tiden! til Business events KONFERENCENS ABC At nå det hele til tiden! TJEKLISTE til Business events INDHOLD 3 4 5 6 7 8 8 Forberedelse 3 6 måneder inden 1-3 måneder inden 1 måned inden 1 uge inden Lige inden Bagefter Den succesfulde

Læs mere

Implementering af gymnasiereformen

Implementering af gymnasiereformen Implementering af gymnasiereformen Birte Iversen Kontorchef Gymnasie- og Tilsynskontoret Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Side 1 Særlige fokuspunkter Skoleudvikling i praksis (SIP) Retningsgivende

Læs mere

Ja

Ja Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

Evaluering af Netværk for offentlige Innovationschefer Side 1 af 6

Evaluering af Netværk for offentlige Innovationschefer Side 1 af 6 Evaluering af Netværk for offentlige Innovationschefer Side 1 af 6 Metode 13 medlemmer af Netværk for Innovationschefer har anonymt og frivilligt besvaret spørgeskemaet i november 2016. Da spørgeskemaet

Læs mere

Opgavebeskrivelse: Analyse af erhvervs- og samfundsøkonomiske effekter for varmepumper i Danmark til erstatning for oliefyr

Opgavebeskrivelse: Analyse af erhvervs- og samfundsøkonomiske effekter for varmepumper i Danmark til erstatning for oliefyr Opgavebeskrivelse: Analyse af erhvervs- og samfundsøkonomiske effekter for varmepumper i Danmark til erstatning for oliefyr Udbuddet omfatter følgende dokumenter 1. Kontraktudkast 2. Opgavebeskrivelse

Læs mere

FRIVILLIG FREDAG ERHVERVSLEDER I PRAKTIK

FRIVILLIG FREDAG ERHVERVSLEDER I PRAKTIK FRIVILLIG FREDAG ERHVERVSLEDER I PRAKTIK Bliv praktikvært og få ny inspiration til foreningen HVAD ER EN PRAKTIK? Erhvervsleder i praktik er en aktivitet, der er udviklet i et samarbejde mellem IBM Danmark

Læs mere

SPECIFIKATION på. Energirådgivning til enkeltstående parcelhuse. Beskrivelse af opgave samt vilkår for afgivelse af tilbud.

SPECIFIKATION på. Energirådgivning til enkeltstående parcelhuse. Beskrivelse af opgave samt vilkår for afgivelse af tilbud. SPECIFIKATION på Energirådgivning til enkeltstående parcelhuse Beskrivelse af opgave samt vilkår for afgivelse af tilbud Januar 2018 Indholdsfortegnelse 1. BAGGRUND... 2 2. BESKRIVELSE AF OPGAVEN... 2

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et indsatsforløb om voldsforebyggelse

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et indsatsforløb om voldsforebyggelse Vejledning til ansøgning om deltagelse i et indsatsforløb om voldsforebyggelse Ansøgningsfrist: Onsdag den 28. november 2018 på mailadresse Indsatsteam@socialstyrelsen.dk Hvem kan ansøge? 1. Botilbud (

Læs mere

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Baggrund På baggrund af møde fremsendes oplæg til forløb, der styrker udviklingen af og væksten i udvalgte fremstillingsvirksomheder i

Læs mere

It-systemportefølje: Vejledning til review og rådgivning ved Statens Itråd

It-systemportefølje: Vejledning til review og rådgivning ved Statens Itråd It-systemportefølje: Vejledning til review og rådgivning ved Statens Itråd Marts 2019 Vejledning til review og rådgivning ved Statens It-råd, Digitaliseringsstyrelsen version: 1.0 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud Udbud: Vedligeholdelse og support af Tjenesteudbyderpakke til NemID mobil medarbejdersignatur med lokal signaturserver Udbudsbetingelser 1. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven

Læs mere

Udkast til uddybning af LBR ansøgning vedr. projekt

Udkast til uddybning af LBR ansøgning vedr. projekt Svendborg den 9. februar 2009 Udkast til uddybning af LBR ansøgning vedr. projekt 360 - En helhedsorienteret indsats. Anja Jørgensen Jobcenter Svendborg har på vegne af LBR kontaktet Jobressourcer.dk med

Læs mere

Om Statens It-projektråd. Version 1.3

Om Statens It-projektråd. Version 1.3 Om Statens It-projektråd Version 1.3 Januar 2016 Læsevejledning 4. januar 2016 Version 1.3 Hvem henvender vejledningen sig til? Vejledningen henvender sig til statslige myndigheder, der skal gennemføre

Læs mere

Nedenfor beskrives forslag til 5 aktiviteter, der på hver deres måde bidrager til en mere målrettet indsats på området.

Nedenfor beskrives forslag til 5 aktiviteter, der på hver deres måde bidrager til en mere målrettet indsats på området. Børne- og Ungdomsforvaltningen BUDGETØNSKE 1. september 2011 Budgetønske: Stærk skoleledelse Baggrund BUF står over for et generationsskifte både på almen- og specialområdet skoleledernes gennemsnitlige

Læs mere

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Indholdsfortegnelse: 1) Ledernetværksmøde 1, kick-off: at styrke et allerede velfungerende

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012

Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012 Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Sted: Horsens Rådhus, kl. 11-13.30,

Læs mere