Året 2008 blev desværre kendetegnet af flere dødsfald.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Året 2008 blev desværre kendetegnet af flere dødsfald."

Transkript

1 Året 2008 blev desværre kendetegnet af flere dødsfald. Vi måtte tage afsked med 2 familiemedlemmer samt vores børns Reservebedstefar Herr Binder, der døde i Februar. I juni fik Tanja`s far Jahnfried (79) efter lang tids sygdom ro. I september måtte vi - i en alt for tidlig alder - tage afsked med Andrea Boss (34), som midt i hendes liv blev taget fra os. Jahnfried Jopski Herr Binder Andrea Boss Budde Efter flere år med Hornbæk på ferieprogrammet, valgte vi i år, at udvide planerne med Amerika, da Tanja gerne ville vise hendes børn, det land, hvor hun mellem hendes 6. og 11. år har boet i. Da dollarkursen så samtidig var en inspirerende kilde for Jan, til at udvide sit hobbyudstyr med et par objektiver, tog han frivilligt med. I løbet af året blev det til 2 rejser i foråret til Florida og i efteråret til Kalifornien. For hele familien var det to pragtfulde oplevelser, som gav blod på tanden til at se mere, og det rigtige tidspunkt for de små, som klarede de lange flyrejser, jetlag og transportstrækninger i lejede biler helt uden problemer. Men selvfølgeligt blev Hornbæk ikke glemt, så traditionen tro blev sommeren, og som det næste også juleferien tilbragt ved de danske kyster i Hornbæk. Florida - Keys

2 Tanja - Efter at fremtidsprojektet hos VR-Leasing blev afsluttet, måtte Tanja tilbage i det normale arbejdsliv indenfor strategi og marketing. En dårlig planlægning fra firmaets side førte desværre til, at Tanja måtte tilbringe en del af vores planlagte sommerferie bag skrivebordet på hendes kontor, hvorefter Jan kunne prøve at være far til fire i sommerferien. Med de 3 skolebørn der skal hjælpes med lektier hvor vores Frau Hoffmann fortsat er en stor støtte kontakt med lærerne på skolen, fridtidsaktiviteter, samt koordination af legekammerater har hun opgaver, som slider på hendes energi og fører til, at hun tidligt på aftenen er glad for hendes seng. Herudover må hun støtte hendes mor Erika, som nu flytter til vores område, da hun føler sig alene i Baiersdorf (ved Nürnberg) efter Jahnfrieds død. For Erika er det med sikkerhed en rigtig beslutning, da hun nu kan være i nærheden af hendes 2 døtre og hendes 5 børnebørn. Jan - Endnu en gang måtte Jan op på dupperne, da aktieejerne Ford gav ham en ny meddirektør, som hurtig viste sig, at vide endnu mindre om en tysk bank end hans forgænger. Da en bankdirektør efter Tysk ret også har et personligt ansvar, var der lagt op til daglige konflikter omkring bankens strategi og organisation. Dette endte med at Jan blev bedt om at forlade sin post og dermed også sin daglige gang til arbejdet, men blev trods alt bedt om at hjælpe med at få oprettet den nye filial i Zürich, da det uden hans viden ikke ville være muligt!!! Men lykken er en god advokat og en god arbejdskontrakt, så Jan kan nu nyde sin familie derhjemme med fuld løn fra Volvo, indtil han skal på pension i oktober Så fra 1. februar 2009 har Jan et fuldt program i familiens hverdag og som sidegevinst hjælpe Tanja`s mor med at rydde huset i Baiersdorf - planlagt til første uge i februar. Herefter har Christian spurgt, om PaPa kan finde ud af at opbygge et nyt køkken i hans nye lejlighed, så dermed er den anden uge af februar også belagt. Da vi ikke vil miste Frau Hoffmann er det planlagt, at hun og Jan deler arbejdet, således at hun fortsat kan komme 2-3 dage om ugen. Alice - Alice er nu begyndt at føle, at hun er en pige, der har behov for, at hendes hår m.v. er i orden, før hun får tid til at gøre det, som mor og far forventer af hende. Dette giver sig også udslag i, at hun mange gange i skolen er optaget af hendes egen drømmeverden. Uden for skoletiden tilbringer hun gerne hendes fritid sammen med hendes bedste veninde Nadine, som også kom op og var sammen med hende en uge i Hornbæk.

3 Af fritidsinteresser er det i øjeblikket mest ridning, som står på programmet, hvor hun 2 gange om ugen går til voltigiere, men da hun også skal være noget ved musikken, startede hun efter sommerferien med at spille violin. Her fik hun også lært, at man ikke kan tabe en violin på gulvet, uden at den går i stykker - så den måtte efterfølgende til et mindre eftersyn. En pige uden interesser for tøj og/eller musik er selvfølgeligt ikke en rigtig pige, derfor er naturligvis "High School Musical" et vigitgt element. Ansgar - Ansgar er husets gavtyv, der gerne prøver, hvor grænserne er og tror, at man kan løse ethvert problem med et smil. Hos de fleste i familien lykkedes det også, men hos Björn kan det af og til gøre ondt, da Björn ikke altid er så tålmodig med sin lille bror. I fritiden er der Karate og almindelig bold-sport på programmet, samt på den musiske side er han - efter at han nu har fået de blivende fortænder - begyndt at spille på trompet. Da han ikke vil stå bag hans søster prøvede han også, at tabe trompeten på gulvet, så mundstykket blev sat så fast, som aldrig havde siddet før. Men med hjælp af en rørtang - og et par mindre ridser lykkedes det Jan, at få skildt dem ad. I skolen er Ansgar, den af de "små" der på hans klasseniveau er bedst til at læse - men hans høje aktivitetsniveau medfører ofte, at han før et par kommentarer med på vejen fra hans lærer. Björn - Björn er nu rigtigt kommet ind i det tyske skolestress - hvor han skal vise, om han er egnet til gymnasium, realskole eller må på den almindelige skole. Efter hans evner at dømme burde gymnasiet ikke være noget problem - men for at barn på snart 10 år med før-pupertets-nykker er hans motivation til at vise sine evner ikke altid på det ønskede niveau. Efter gæstebesøg på et par gymnasier, som han i øvrigt ikke havde lyst til, kom han med en meget klar udmelding til et af dem - så nu går det bare på, at få hans nuværende skole til at anbefale ham til gymnasiet, hvilket vi nu den 8. december har fået bekræftet. Gennem de sidste par uger har hans vist en stigende flid - men der er et lille stykke vej endnu.

4 I fritiden er det forsat judo og almindelig bold-sport, som præger hans sportslige udfoldelser. På den kreative side er damptog og imponerende byggeprojekter i Lego, de store fritidsaktiviteter, men selvfølgeligt også de elektroniske som Nintendo DS og den aktive brug af sin PC - ikke så meget spil, men meget hellere oplysninger om tilbehørsting eller Lego-modeller, som han alle ønsker sig. Christian - For Christian var 2008 det år, hvor han fik hele familien op på mærkerne, for at se ham i fjernsynet, efter at han havde vundet en konkurrence, hvorefter han sammen med en anden mandsperson - på en græsk ø - skulle kæmpe om gunsten fra et "dejligt skår". Selvfølgeligt vandt han hendes gunst og senere også et par erfaringer, men vi nåede da at se damen, inden det var forbi igen. På studiesiden går han ind for "alle gode gange 3", så efter at de 2 første ikke var det helt rigtige, er han nu overbevist om, at virksomhedsøkonomi på et privat universitet er det rigtige. Undervisningform og -metoder kan sammenlignes med Handelshøjskolen. Efter erfaringerne i de første måneder er indtrykket fortsat meget posetivt, så vi håber alle, at han endeligt har fundet den rigtige vej. På boligsiden oplevede han lidt uforventet, at hans fremlejemål blev opsagt i utide, derefter havde han 3 måneder til at finde en ny lejlighed. Men dette var samtidigt også en ny chance, som han fik omsat indenfor et par uger. Den nye lejlighed - en mindre nymoderniseret 2-værelset lejlighed - ligger mere centralt, tæt på hans Skole og i nærheden af Christine, så det var held i uheld. Christine - For Christine har livet i 2008 næsten være kedeligt ensformet i sammenligning med Christian. Ingen ny lejlighed, fortsat samme studie og et stabilt parforhold med Ricky. Vores indtryk er klart, at Christine har fået en god balance i hendes liv, og at hun nyder dagligdagen i München. Selv har vi haft en dejlig oplevelse af deres fælles kogekunst, da de kom på besøg hos os i efteråret og spurgte om, hvad de kunne medbringe - og det er for os altid et svært spørgsmål, men vi foreslog dem, at de gerne kunne stå for maden en af dagene. Det blev til en lækker 3- retters menu - det var superskønt.

5 Årets gang i Lidenlund I januar - efter at vi var kommet hjem fra Hornbæk - var vi næsten traditionen tro til fødselsdag hos Hans-Henrik. Da alle forskydelige helligdage i 2008 kom noget tidligt, var vi allerede i slutningen af januar til "Slå katten af tønden" i den danske klub, hvor Alice s veninde Nadine blev kattedronning. Med vinterens kommen i februar kunne vi opleve en pragtfuld kælkesøndag oppe i Taunus, hvor Tanja s søster Bettina bor og hermed også "bruge" hende som varmestation efter en dejlig dag i sneen. Senere på måneden var vi inviteret til fødselsdag hos Bettina den 9. og lørdagen efter, havde Jan lovet at stå for det praktiske til Tanja s damefødselsdag - American Style. Den 16. var Jan sammen med Ansgar i Danmark, da Ulla havde inviteret til 60-års fødselsdag, og hvor Farmor var babysitter for Ansgar. Over den samme week-enk fik vi også den kedelige meddellelse, at børnenes Reservebedstefar Herr Binder var død den 15. februar. Björn s fødselsdag blev fejret på et Museum i Frankfurt, hvor det var muligt, at bygge robotter af LEGO. Marts startede med at fejre Samiras 40-års fødselsdag i Rheingau. Over Påsken var vi I Baiersdorf hos Tanja s forældre, hvor Tanja s far grundet sin sygdom var kommet på hospitalet og skulle efterfølgende på plejehjem. Hans sygdom havde udviklet sig således, at han stort set hver dag blev mere og mere afkræftet, det var for Erika en svær beslutning, men efterfølgende oplevede hun tiden med Jahnfried, som mere posetiv, da hun nu, i stedet for at bruge sin energi på at pleje ham, kunne bruge tiden på at være sammen med ham. Efter Påsken rejste så den lille del - 5 personer - af familien på den første store udflugt til Amerika - en 9 dages rundrejse i Florida, med masser af sol og sommer. I disse dage oplevede vi Disneyland, Atlanterhavet med store bølger, sydspidsen "Key s", Everglades Nationalpark med aligatorer og endeligt den Mexicanske Golf ved Sanibal Islands. Det var bare posetiv "feriestress" Herefter blev resten af april mere afslappet og rolig bortset fra en enkelt søndag, hvor vi sammen med Isabel, Clara og Georg var ude på en dejlig vandretur langs Rhein mellem de mange gamle borge og borgruiner - i alt omkring 15 km.

6 Maj måned startede den 1. maj med besøg af Samira, Manuel, Benedict, Larissa og Sascha, som vi benyttede til hyggelig spadsertur op til Fuchstanz. I week-enden efter kom Carmen og Wulf på besøg og om søndagen var vi til Konfirmation hos Max - Bettinas ældste søn. Over Pinsen gik rejsen igen til Baiersdorf for at besøge Tanja s forældre og her især besøge Jahnfried på plejehjemmet. Under besøget blev der også tid til lidt adspredelse for børnene - i Playmobilland. I maj var Björn også på en klasseudflugt, hvor han for første gang arbejdede som "professionel" fotograf med Jans gamle kamera - det blev til et album med mange gode billeder. I slutningen af måneden var vi så i München for at besøge de store - herunder at se Christians nye "dame", som han havde "vundet" i en TV-konkurrence. Det blev til nogle afslappende dage i forårssolen. Jan, juni og sejlerferie er en kombination, som hvert år finder sted - i år gik turen igen til Kroatien med, som Tanja foretrækker at fortælle det "Pensionist-sejllads", en dejlig tur med mange gode naturoplevelser. Den 25. juni måtte vi så tage afsked fra Jahnfried, som efter flere års sygdom nu endelig fik sin fred. Begravelsen fandt sted i Erlangen den 30. juni på en dejlig varm sommerdag, hvor han var omgivet af alle sine nære, som har fulgt ham gennem et langt liv. I Juli kom endnu en rund fødselsdag - en af Jan s sejlervenner rundede de 75 år, som blev fejret på behørig vis. Derefter gik rejsen mod Hornbæk, som desværre ikke blev så afslappende for Tanja, da hendes chef havde fået den skøre idee, at hun skulle arbejde i 2 af de 3 ferieuger. I den sidste af de 3 uger havde Alice hendes bedste veninde - Nadine - på besøg, så Jan var i den uge "far til 4". Det gik over al forventning, da 2 par og et pragtsfuldt dansk sommervejr, var en stor og naturlig hjælp. Efter ferien i august skulle Jahnfrieds sidste ønske opfyldes - han ville gerne begraves i Østersøen, da han er opvokset i Königsberg ved Østersøen. For at opfylde dette ønske rejste Erika sammen med Tanja og Bettina til Kiel, hvorefter de blev sejlet ud på Østersøen, hvor den endelige begravelse fand sted. Alle synes det var en god og smuk begravelse. I den sidste week-end var Alice med i en opvisning fra hendes rideklub oppe i Neuenhain, hvor hendes gruppe viste forskellige øvelser på hesteryg. September var en rolig måned, hvor Jan var stærkt involveret i opbygningen af Volvo Auto Bank s nye filial i Schweiz, samt forhandlingerne omkring hans nye "fremtid" som pensionist, der endte med en god løsning for familien. I den sidste halvdel af måneden havde vi glæden af at få Christine og Ricky på besøg, det var som altid dejligt. Måneden sluttede med den chokerende information om Andrea s alt for tidlige død, som belastede alle i familien. Andrea blev bisat fra Lindevang-Kirken den 1. Oktober, hvor Jan representerede familien. Den 3. oktober drog familien sammen med Pia, Hans-Henrik og Lis igen af sted til USA, denne gang helt over til Kalifornien, hvor målet var San Fransisco med en rundtur gennem de forskellige nationalparker ned til Los Angelos. Her oplevede vi en helt anden side af USA med de store gamle træer i Yosimite og ørkenlandskabet i Death Valley, samt Universal Studios i Holliwood. Endelig på vej nordover kom vi igennem den gamle dansk koloni "Solvang", som bedst kunne sammenlignes med en dansk provinsby i Disneyformat. Jan s fødselsdag blev fejret med en middag, som Björn havde en stor andel i og fødselsdagstoner spillet af Alice og Ansgar.

7 Julen begyndte allerede så småt i november med julefest i rideklubben med optræden af de forskellige grupper i et dejligt koldt og klart efterårsvejr. Og til sidst det bedste - juleforberedelserne i december med alle de hyggelige arrangementer og forberedelsen til vores juleferie i Hornbæk, som Tanja denne gang også må afbryde nogle dage, for at rejse ned og hjælpe hendes mor med diverse flytteforberedelser og opløsning af det hjem, som har været familiens domicil gennem de sidste 30 år. Med starten på det nye år kommer så den store omvæltning, hvor Jan starter sin nye karierer som husfar med mere tid til familien, det ser vi alle frem til. Og det bedste til sidst vi glæder os allerede den 21. går turen mod Hornbæk, hvor vi bliver til den 3. januar. Til dem vi ikke ser før julen hermed en glædelig jul og på snarlig gensyn. Sommeren 2009 i Hornbæk bliver lidt senere end normalt grundet forskydningen i de tyske skoleferier, så vi kommer først op den 1. august og bliver til gengæld frem til den 22. august. Familiefesten er planlagt til søndag den 16. august - så husk venligst, at sætte et "X" i kalenderen. Mange kærlige hilsener fra Alice, Ansgar, Björn, Christian, Christine, Tanja og Jan.

Året gang hos familien Boss Henrichsen, som det gik i Bad Soden, med alle dets glæder og oplevelser.

Året gang hos familien Boss Henrichsen, som det gik i Bad Soden, med alle dets glæder og oplevelser. Året gang hos familien Boss Henrichsen, som det gik i Bad Soden, med alle dets glæder og oplevelser. Kære Venner og Familie, Jan som Julemand uden at blive genkendt af Björn Året 2002 var i vores familie

Læs mere

Jan fejrer Fødselsdag i Bourgogne. Alice sminket som linse

Jan fejrer Fødselsdag i Bourgogne. Alice sminket som linse I året 2005 måtte vi efter diverse sygdomsforløb tage afsked fra Helmut, som dødede den 31. marts 2005. Gennem de sidste 23 år var Helmut en del af vores familie. Om den sjette sans hos min mor også denne

Læs mere

Året 2014 - var året, hvor Alice og Ansgar blev konfirmeret, og hvor vi måtte begynde at vænne os til,

Året 2014 - var året, hvor Alice og Ansgar blev konfirmeret, og hvor vi måtte begynde at vænne os til, Året 2014 - var året, hvor Alice og Ansgar blev konfirmeret, og hvor vi måtte begynde at vænne os til, at der hele tiden er en af de tre små, som er væk. I august rejste Björn som den første et år til

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

Tanja er meget tilfreds med dette sundhedsflip, men klager lidt over, at Jan har tabt nogle af hans dejlige kilo.

Tanja er meget tilfreds med dette sundhedsflip, men klager lidt over, at Jan har tabt nogle af hans dejlige kilo. Året 2003 hos familien Boss Henrichsen i Bad Soden var et år med mange gode oplevelser, men også begivenheder der fik os til at tænke nærmere over livet. Begyndelsen på det nye år var posetivt præget af,

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

Verdens bedste job med børn og troperejser

Verdens bedste job med børn og troperejser Verdens bedste job med børn og troperejser Vil du passe Felix 4,5 år og August 1,5 år og vil du med på et par længere rejser til Thailand, Malta og Dubai med alt betalt. Når vi er i Danmark, får du ofte

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Tanja s fødselsdag fejrede vi sammen med de danske venner i Bad Soden

Tanja s fødselsdag fejrede vi sammen med de danske venner i Bad Soden Året 2004 hos familien Boss Henrichsen i Bad Soden tog en ny vending, hvor Tanja måtte sige ja til et godt tilbud, men også et år, hvor Tanja s far s sygdom har præget familiens liv. Begyndelsen på det

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011 Fælles info Bevægelsesbane. Vi har haft bevægelses bane igen nu for 2. gang. Og allerede når vi skal noget for 2. gang er der nogle der siger, at det er kedeligt og det gider de ikke. Men det skulle de

Læs mere

Året 2012 - blev et år hvor Farmor rigtigt kunne nyde, igen at have fået kontakt med begge hendes børn og

Året 2012 - blev et år hvor Farmor rigtigt kunne nyde, igen at have fået kontakt med begge hendes børn og Året 2012 - blev et år hvor Farmor rigtigt kunne nyde, igen at have fået kontakt med begge hendes børn og alle hendes børnebørn, men desværre igen et år, hvor vi helt uventet måtte tage afsked med en god

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016. Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune

Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016. Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016 Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Konklusion... 4 Præsentation af målgruppen for Den Gule Dør...

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Året 2009 blev året, der blev kendetegnet af de store ændringer i de daglige routiner.

Året 2009 blev året, der blev kendetegnet af de store ændringer i de daglige routiner. Året 2009 blev året, der blev kendetegnet af de store ændringer i de daglige routiner. Fra den 1. februar blev Jan hjemmeløbende husfar med alle pligter og fornøjelser, som hører til det job. Også i februar

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 2016 OL ÅR NU venter Rio 2015 ikke mit år. Mine forberedelse mod OL går rigtig godt. OL i Rio bliver mit tredje OL og det bliver uden tvivl mit sidste. Jeg glæder mig

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 1+2 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 1+2 2013 Fælles info Juletræer. En stor tak til de forældre der har fulgt vores anmodning om, at droppe deres gamle juletræ af oppe på vores boldbane. Træerne har bare givet så meget god leg. Man tror det næppe,

Læs mere

Velkommen til Asgård

Velkommen til Asgård Velkommen til Asgård Kære forældre! Åbningstider Velkommen til SFO ASGÅRD. Formålet med denne lille skrivelse er at give børn og forældre en række praktiske oplysninger om fritidsordningens dagligdag.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 43+44 2011

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 43+44 2011 Nyt fra 0. årgang Nu er efteråret rigtig kommet.det har betydet, at nogle børn er rykket mere indenfor, mens andre finder på nye udfordringer i efterårets flotte natur. Der er blevet fejet store bunker

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

25 år. Jubilæums-Gasshuku. København Karateklub Inviterer til (1985 2010)

25 år. Jubilæums-Gasshuku. København Karateklub Inviterer til (1985 2010) København Karateklub Inviterer til Jubilæums-Gasshuku 25 år (1985 2010) Chefinstruktør Henrik Larsen 7. dan Jan Meyer Jakob Kold Køge Karateklub Britt Larsen Lørdag den 9. oktober 2010 kl. 11.00 17.00

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044 UGEBREV nr. 23 uge 05 Årgang 6 Temauge I næste uge har vi temauge om farver. I må læse under lærernes indlæg, hvad der skal ske i løbet af ugen, men her er lidt praktiske informationer. Mandag er normal

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE Kundby d. 11. juni 2012 Kære forældre Endnu et skoleår går mod sin afslutning, og den dejlige sommerferie venter forude. I år strækker skoleåret sig helt hen imod juli måned,

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010 Nyt fra 0. årgang Siden sidste nyhedsbrev har vi haft rigtig travlt med meget hemmelige ting. Vi kan dog afsløre så meget, at børnene har været meget nysgerrige, interesserede og kreative i processen!

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6 UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6 Næste uge er Juletemauge. En uge der er fyldt med traditioner og faglig viden. Her vil I kunne møde alt fra engle og kameler fra krybbespillet over yndige Luciabrude til

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Forældresamtaler. Troldemarkens solpolitik: Afslutning:

Forældresamtaler. Troldemarkens solpolitik: Afslutning: Forældresamtaler Vi tilbyder samtaler et halvt år efter at barnet er startet, og så naturligvis i november året før barnet skal i skole. Desuden er vi altid til rådighed for samtaler efter behov. Troldemarkens

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 1+2 2012

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 1+2 2012 Fælles info Nye mobil numre. Vi overgår til mobil telefoni, således man vil kunne sende SMS til os også. Derfor bedes I venligst slette de numre I har hertil og i stedet notere følgende nye numre. Læg

Læs mere

HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse:

HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse: HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse: Høng Odinsvej 18 tlf. 58853620 Stjernehuset Tingvej 2 tlf. 58853740 Laden Kulbyvej 18A tlf 58850480 Trekløverens e-mail adresse: sfo.trekloveret@kalundborg.dk

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse I LÆRE PÅ VÆRFTET Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse Helsingør Kommunes Museer 2013 Introduktion Velkommen til Helsingør Værftsmuseum. Museet handler

Læs mere

Øen der ikke vil dø. Teskt af Julie Hammer Lauridsen og Michala Rosendahl Foto af Michala Rosendahl

Øen der ikke vil dø. Teskt af Julie Hammer Lauridsen og Michala Rosendahl Foto af Michala Rosendahl Øen der ikke vil dø I Kattegat ligger Tunø og kæmper. Selvom befolkningstallet på øen har været stabilt de sidste ti år, er fremtiden usikker. For det er ikke nemt at lokke unge mennesker til en ø, hvor

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Velkommen til Hals skoles DUS

Velkommen til Hals skoles DUS Velkommen til Hals skoles DUS Skovsgårdsvej 1 9370 Hals Tlf. 99 82 40 38 På siden finder du information om: Ledelsen Åbningstider Takster DUS tilbuddet Personalegruppen Lidt om Dussen En dag i DUS Årsplaner

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 38+39 2011. Alle dage: 06.30 til 16.00

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 38+39 2011. Alle dage: 06.30 til 16.00 Fælles info Efterårsferie. Sædvanen tro holder skolerne efterårsferie i uge 42. Og helt som sædvanen holder vi så åbent i stedet for! Det betyder at der er åbent i uge 42 i SFO med følgende åbningstider:

Læs mere

Minder for livet med Erica og Pedro

Minder for livet med Erica og Pedro Minder for livet med Erica og Pedro De 180 kr. vi giver hver måned pr. barn er nogle af bedste penge, vi giver ud hver måned. Vi VED at pengene går til at hjælpe vores familier, og pengene kan trækkes

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

MiniNyt holder sommerferie og udkommer først igen den 1. september. Miniklubben vil gerne ønske alle en god sommer med masser af dejlige oplevelser.

MiniNyt holder sommerferie og udkommer først igen den 1. september. Miniklubben vil gerne ønske alle en god sommer med masser af dejlige oplevelser. SAMUELSGÅRDEN, MINIKLUBBEN, TORPSALLÉ 4, 6840 OKSBØL TLF. 79947295. Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk MiniNyt holder sommerferie og udkommer først igen den 1. september. Miniklubben vil gerne ønske alle

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2012

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2012 Nyt fra 0. årgang Juleværksted. Vi kan nu se en ende på vores hemmelige værksteds arbejde. Børnene har nydt at arbejde der nede i fred og ro. Vi har haft nogle gode snakke og vi voksne har nydt deres selskab

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014 Nu er det sommer Og hvor det herligt. Så er der gået en måned siden alle I nye begyndte i klubben og jeg oplever at I faldet godt til. Har du spørgsmål

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

VELKOMMEN I MIT HJEM

VELKOMMEN I MIT HJEM VELKOMMEN I MIT HJEM Jeg hedder Mari-Louise og har arbejdet som dagplejer siden 2001. Var lige væk 8 måneder i 2008. Hvor jeg arbejdede i køkkenet hos Frømandskorpset i Kongsøre. Mit hjem, som udover mig

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fælles info Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fastelavn. Der er tidligere udsendt særlig indbydelse/information om fastelavn. For god ordens skyld; Fastelavn afvikles mandag den 7. marts kl. 10.00 for

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Min morfar Min supermand

Min morfar Min supermand Dedikeret til min farmor og min far. Skrevet af Lilian Rask Andersen 2012. Manuskript doneret til Kræftens Bekæmpelse, i et håb om at bogen kan hjælpe familier og pårørende til at tale og græde sammen

Læs mere

Skilsmisseprojekt Samtalegrupper for skilsmissebørn, der viser alvorlige tegn på mistrivsel.

Skilsmisseprojekt Samtalegrupper for skilsmissebørn, der viser alvorlige tegn på mistrivsel. Skilsmisseprojekt Samtalegrupper for skilsmissebørn, der viser alvorlige tegn på mistrivsel. Finansieret af Sygekassernes Helsefond. 2 grupper med 4 børn i hver gruppe. Gr 1 børn i alderen 9-12 år. Start

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

VELKOMMEN til. Mini-SFO SOLSTRÅLEN

VELKOMMEN til. Mini-SFO SOLSTRÅLEN VELKOMMEN til Mini-SFO SOLSTRÅLEN Velkommen Regnbuen/Solstrålen er Otterup Realskoles fritidsordning. Alle elever på skolen, fra mini- SFO til 3. klasse, er garanteret en plads. Denne pjece skal kort

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Historier set & hørt fra Østrig Klubben tager som tradition på skitur til Østrig og i år ingen undtagelse. Og som de andre år oplever vi en masse skæg og ballade

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

Velkommen til Th. Langs. Telefon numre til SFO en SFO. Kontoret (med omstilling til SFO en) 86 82 28 97. www.thlang.dk. Hanne.kaa@thlang.

Velkommen til Th. Langs. Telefon numre til SFO en SFO. Kontoret (med omstilling til SFO en) 86 82 28 97. www.thlang.dk. Hanne.kaa@thlang. Velkommen til Th. Langs Telefon numre til SFO en SFO ens Mobil 50 46 05 81 Hanne Kaa - SFO leder 60 82 29 72 Kontoret (med omstilling til SFO en) 86 82 28 97 www.thlang.dk Hanne.kaa@thlang.dk SFO Velkommen

Læs mere

At have part på en skolepony i VROR. Hvad får jeg ud af at være part

At have part på en skolepony i VROR. Hvad får jeg ud af at være part At have part på en skolepony i VROR I det følgende har vi beskrevet hvad det vil sige at være part på en pony i VROR, hvad vi tilbyder og hvad vi forventer. Vi har i dette arbejde taget udgangspunkt i

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

En november med tryk på!

En november med tryk på! Kildeskolenyt! En november med tryk på! Så gik november måned med en masse forskellige aktiviteter, som du kan læse om her i årets sidste nummer af Kildeskolenyt! December 2010 10. årgang nummer 10 Husk

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Skovparken!

Velkommen til Børnehaven Skovparken! Velkommen til Børnehaven Skovparken! Med disse sider vil vi gerne give jer nogle praktiske oplysninger og give jer et indtryk af, hvordan det er at gå i vores børnehave. Der er specielt to forhold, der

Læs mere

Nu kan jeg orientere om hvad de kommende besparelser får af betydning for vores SFO.

Nu kan jeg orientere om hvad de kommende besparelser får af betydning for vores SFO. Personale nyt: Dorthe Ziegler pædagog i jobtræning i Solstråle afdelingen, er ikke at finde i Bh.kl.B. og Solstrålen hver dag, idet hun er tilkaldevikar i andre institutioner. Så er der arbejde dér en

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2013

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2013 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2013 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben på

Læs mere

DEN 2014. KNU December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 37. Årgang Nr. 375. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2014. KNU December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 37. Årgang Nr. 375. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU December DEN 2014 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 37. Årgang Nr. 375 Side 1 GRUPPE 4 SIGER: Noget om ordsprog og skikke "Julenissens historie" Ingen jul uden julenisser! Men

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Community avis. -Nyheder, hver mandag! Undervandsbyen: stor rundtur! Skrevet af AoE Redaktion REKLAME:

Community avis. -Nyheder, hver mandag! Undervandsbyen: stor rundtur! Skrevet af AoE Redaktion REKLAME: Community avis -Nyheder, hver mandag! Skrevet af AoE Redaktion Undervandsbyen: stor rundtur! Det startede med at vi kørte ind på stationen og blev modtaget af Mallar, (ingame navn: Relgus) som så vidste

Læs mere

Hold Øje uge 40. https://docs.google.com/forms/d/1illuaadzzatm8- _OI27vGpXlUU92DSU50xfON0dAgr4/viewform?usp=send_form. Samba samba samba.

Hold Øje uge 40. https://docs.google.com/forms/d/1illuaadzzatm8- _OI27vGpXlUU92DSU50xfON0dAgr4/viewform?usp=send_form. Samba samba samba. Hold Øje uge 40 Samba samba samba. Se mere på www.facebook.dk/boernenesfriskole.dk En dejlig uge på BØF. I går torsdag var der dels projekt- fortælling, hvor overbygningen overraskede med en lille Samba

Læs mere

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET BARNETS VEN VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET Barnets ven - vejledning 210x297 folder.indd 1 20-10-2015 15:18:09 RED BARNET UNGDOM VEJLEDNING KÆRE SAMARBEJDSPARTNER Red Barnet Ungdom vil

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Værd at vide Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Velkommen Kære nye elev. Hjertelig velkommen til Dalum Landbrugsskole, afd. Korinth. Vi

Læs mere

Kapitel 8, Realeksamen, Gymnasiet,

Kapitel 8, Realeksamen, Gymnasiet, Kapitel 8, Realeksamen, Gymnasiet, 65 Realeksamen: Kammeraternes drillerier og udfrysningen af mig voksede i takt med at vi blev ældre. Kammeraterne mente der var noget galt med mig jeg var nok tosset.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2. Personalet 3. Dagsrytmen 4. Når I starter i børnehave 5. Traditioner 6. Temauger 8.

Indholdsfortegnelse. Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2. Personalet 3. Dagsrytmen 4. Når I starter i børnehave 5. Traditioner 6. Temauger 8. Indholdsfortegnelse Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2 Personalet 3 Dagsrytmen 4 Når I starter i børnehave 5 Traditioner 6 Temauger 8 Ture 8 Mad 9 Praktiske oplysninger 10 Sådan er børnehaven indrettet

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad tid lukker museet i januar? 2. Hvad koster entreen for børn? 3. Hvor længe varer

Læs mere

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk Kære børn og forældre. Den 3.september 2012 Katrinedalskolen er en realitet og vi er bestemt kommet godt fra start her i Kundby.

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Nyhedsbrev Februar 2010

Nyhedsbrev Februar 2010 Roskilde 08-02-2010 Nyhedsbrev Februar 2010 Rigtig godt nytår ja så er der et nyt og friskt år og hvad skal det så gå med. Vi må håbe, at det bliver året, hvor vi fuldt ud kan koncentrer os om udviklingen

Læs mere