NYHEDSBREV OM LEDELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til flere end Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele november måned købe bogen med en god rabat. Kommunikation er en af lederens vigtigste redskaber. Med kommunikation er det ligesom med salt i maden, det skal doseres i den rigtige mængde. Læs denne artikel om kommunikation. Når man lukker en hel afdeling eller en del af en virksomhed, er det ofte en dårlig oplevelse for de ansatte. Få i denne artikel inspiration til at lave en god proces. I dette nyhedsbrev stiller Bo Asplund, direktør for Byggeri i Orbicon op til 5 skarpe til en leder. Vi har samlet en lille buket af gode og relevante tilbud til ledergruppen og til den enkelte leder. God læselyst! Susanne Teglkamp Direktør og redaktør INDHOLD 1. Tale er sølv og tavshed er guld eller er det? 2. I den gode ledelses tjeneste ny bog 3. 3 gode bud til ledergruppen 4. Når en afdeling skal lukkes 5. Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Køb bogen! 6. 3 gode bud til den enkelte leder 7. 5 skarpe til en leder 8. De 5 mest læste artikler i oktober måned 9. Lederstillinger Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på afmeld@teglkamp.dk.

2 1. Tale er sølv og tavshed er guld eller er det? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Hun har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent og ledelsesrådgiver. Susanne arbejder som udgangspunkt med ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at hun møder lederne på deres bane, tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og bringer sine erfaringer ind et frugtbart samarbejde med ledere og ledergrupper, således at de bliver bedre ledere eller ledergrupper og dermed også lykkes bedre med deres ledelsesopgave. Se mere på Når man er leder, er kommunikation et af de vigtigste redskaber i værktøjskassen. Kunsten er at vide hvornår, hvordan og hvor meget man skal kommunikere i situationen. Og den kunst er der en del ledere, der godt kunne blive bedre til meget bedre. Bla, bla, bla, bla Jeg møder dem af og til. Ledere, der kan tale meget længe enten ved at sige det samme på flere forskellige måder eller være tale uden egentlig at have et reelt budskab. Jeg oplever dem til møder, hvor de fylder på mødet ud over alle grænser. Nogle af deltagerne bliver irriterede, andre lukker bare af og begynder at beskæftige sig med andre ting. Den slags møder dræner deltagerne for energi og der kommer sjældent særligt meget ud af disse møder. Ofte når man ikke dagsordenen, hvis der da overhovedet er en sådan. Hvorfor er der nogen ledere, der fylder rummet med snak? Jeg oplever, at der kan være flere grunde. Nogle taler meget, fordi de tænker mens de taler. De taler sig således ind på spørgsmålet og løsningen. For andre er det at have ordet også en måde at have magten. Det er en måde at dominere på og holde andre væk. Atter andre taler meget for at forsøge at tale uden om et spørgsmål, de ikke har lyst til at forholde sig til. Hvad der end er årsagen, så er det oftest en uhensigtsmæssig adfærd. Hvordan kan det gå til, at ingen stopper disse talende vandfald? For det første, er de meget talende ledere, nogle gange dem, der sidder for bordenden. Det gør det selvfølgelig mere vanskeligt, men ikke mindre nødvendigt at få stoppet noget af ordstrømmen. En mulighed kunne være at foreslå, at I kigger på jeres møder og mødeafviklingen med henblik på at gøre dem mere inspirerende og involverende. En anden mulighed er at tage fat i lederen efter mødet og spørge, om han gerne vil have noget feedback på mødeafviklingen. Jeg kender ingen, som vil sige nej, selvom de måske har lyst til det. Herefter kan du spørge, om han er klar over, at han taler meget og derved giver mindre plads til andre på mødet. Ofte skal der ikke mere til end et spørgsmål, der kan sætte refleksionen i gang.

3 Hvis det er en kollega, der snakker meget, så burde det være lidt lettere. Her vil jeg også foreslå spørgsmålet, om kollegaen er klar over, at han er meget talende. Tavshed er ikke guld! Som overskriften antyder, så er alternativet til en meget talende leder ikke en tavs leder. På et tidspunkt kom jeg i en virksomhed, hvor medarbejderne var særdeles utilfredse med, at de aldrig fik anerkendelse fra deres leder. Jeg forelagde lederen den oplevelse medarbejderne havde og han blev ret overrasket. Han synes selv, at han gav anerkendelse og medarbejderne kunne jo nok regne ud, at hvis ikke de hørte noget, så var det fordi, at de gjorde det godt og at der ikke var noget at udsætte på deres arbejde. I en anden virksomhed var medarbejderne dybt frustrerede over, at de ikke vidste, i hvilken retning virksomheden bevægede sig og hvad deres leder forventede af dem. I begge tilfælde har vi at gøre med ledere, som er mænd/kvinder af yderst få ord. En leder kan ikke kun være leder ved eksemplets kraft, han er også nødt til at knytte nogle ord til - ellers skaber det usikkerhed og frustration blandt medarbejderne. For lidt og for meget fordærver alt Når man laver mad hælder man ikke bare salt i maden uden at smage på den undervejs. Man undlader heller ikke at hælde salt i maden og lader det være op til gæsterne efterfølgende at salte maden. På samme måde er det med lederens kommunikation. Meget kommunikerende ledere bør undervejs stoppe op og tjekke, om man har ramt den rette dosering. Har medarbejderne/mødedeltagerne forstået budskabet? Er der skabt det nødvendige engagement? Er svaret ja, så holder man inde med kommunikationen. Og tilsvarende bør den tavse leder begynde at øve sig på at kommunikere lidt mere. Den tavse leder kan roligt gå i gang med at kommunikere, der vil helt sikkert gå lang tid før han har overdoseret sin kommunikation. Hvis du er i tvivl! Er du i tvivl om du rammer den rette dosering af kommunikation, så er her et par fingerpeg: 1) Har du øjenkontakt med folk? Eller begynder de på et tidspunkt at have tomme øjne og kigge alle mulige andre steder hen? Så har du måske overdoseret din kommunikation. 2) Oplever du ofte at blive misforstået? Så har du måske kommunikeret for lidt. 3) Hvordan ville du selv have det, hvis du blev udsat for din egen kommunikationsmængde? Hvis du er i tvivl, som spørg en god kollega, som du ved vil give dig et ærligt svar tilbage. Både tale og tavshed kan være guld, hvis det bliver doseret rigtigt i situationen.

4 2. I den gode ledelses tjeneste Ny bog Så er min næste bog på gaden. I den gode ledelses tjeneste udgives i forbindelse med mit 10 års jubilæum som selvstændig konsulent den 1. november. Om bogen hedder det bl.a.: I den gode ledelses tjeneste er en bog skrevet til ledere og af ledere med Susanne Teglkamp som ankermand. Sammen med 23 ledere og konsulenter udfolder hun de mange forskellige sider og udfordringer omkring ledelse. I den gode ledelses tjeneste opfordrer til at involvere og inspirere andre til at reflektere over den gode ledelse og være med til at sætte den på dagsordenen. Artiklerne tager afsæt i Susanne Teglkamps mangeårige erfaring blandt små og store virksomheder. Bogen er blevet til ved, at ledere og konsulenter er blevet indbudt til at vælge blandt flere end 100 af Susanne Teglkamps artikler om ledelse og skrive en refleksion eller om en personlig erfaring på baggrund af emnet. Det er der kommet en række meget forskellige og meget inspirerende bidrag ud af. Det er håbet, at bogens mange temaer vækker din nysgerrighed, inspirerer og giver dig anledning til refleksion. Bogen er også en invitation til dig om at gå ind i den gode ledelses tjeneste. Hvad enten du selv er leder, er konsulent eller bare interesserer dig for ledelse, så kan du helt sikkert også være med til at sætte god ledelse på dagsordenen. I den gode ledelses tjeneste tager mange interessante temaer op. Du kan blandt andet læse om forskellige aspekter af det personlige lederskab, om personaleledelse samt Leadership og Management. Derudover får du i tilgift de fem mest downloadede artikler om ledelse gennem det seneste år. Her kan du blandt andet læse om, når fravær af ledelse får katastrofale følger og et bud på ledelsesarbejdet i det kommende år måned for måned. Bogen sælges med rabat i november måned I stedet for at holde reception tilbyder jeg bogen til en særlig pris i november måned. Det er min måde at fejre jubilæet med så mange som muligt. Officielt udkommer bogen først til december, men jeg har allerede nu et pænt antal eksemplarer af bogen. Bogen er illustreret og på 229 sider. Du kan lige nu købe bogen for 180 kr. inkl. moms mod en normalpris på 229 kr. inkl. moms. Hertil kommer forsendelse. Bestil bogen via dette link:

5 3. 3 gode bud til ledergruppen Vi har samlet 3 gode bud til ledergrupper, der gerne vil have inspiration og arbejde med at blive bedre ledergrupper: 1. Få inspiration til at gøre jeres ledermøder bedre Et effektivt halvdagsseminar, der giver jer konkrete ideer til et optimere jeres ledermøder. Læs mere her: 2. Kend og brug hinanden bedre i ledergruppen Individuelt sparringsmøde og ½dagsmøde med ledergruppen bringer jer et stort skridt nærmere hinanden i ledergruppen. Læs mere her: 3. Ledergruppeindikatoren sætter spot på ledergruppens udviklingsområder Få et fælles billede af, hvor I er stærke som ledergruppe og hvor I med fordel kan fokusere jeres udviklingsindsats. Læs mere her: Find yderligere inspiration i andre tilbud til ledergruppen på 4. Når en afdeling skal lukkes så gør det på den gode måde! Anne Tang Thomsen er konsulent i Teglkamp & Co. Hun er uddannet Cand. Mag og har suppleret med forskellige former for konsulent- og lederuddannelser. Anne har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Anne har virket som bl.a. projektleder indenfor it-branchen og kursus-branchen, og har i mange år arbejdet som HR- og managementkonsulent. Se mere om Teglkamp & Co på Kommunikation og information Når man lukker afdeling eller en del af en virksomhed, er det ofte en dårlig oplevelse for de ansatte. Nu har jeg efterhånden været inde over flere nedlæggelser og kan se, hvor vigtigt det er, at ledelsen planlægger en god proces for, hvordan f.eks. en afdeling skal lukkes. En lukning og den medfølgende proces kan i værste fald medføre en masse uro i organisationen, medarbejderflugt og dårlig omtale udadtil - og i bedste fald medvirke til fornyet dynamik, og til at selv fyrede medarbejdere fortsat taler pænt om deres gamle virksomhed. Det er helt klar ledelsens ret og pligt at beslutte, hvornår en del af virksomheden skal lukkes, men ligeså bør det være et fokusområde for ledelsen, at processen kommer til at køre bedst muligt.

6 Kommunikation og information er klare nøgleord, hvis ikke medarbejderne får den viden, de bør have eller en reel kommunikation om situationen, vil de søge selv at skabe mening i det, som foregår. Det betyder også, at der vil opstå en masse rygter og forklaringer, som dels kan være usande, dels kan være skadelige for alle parter (medarbejdere, ledelse og virksomhed). Dels er der en risiko for at de primære kommunikationsveje bliver uformelle således, at ledelsen ikke har en reel mulighed for at påvirke debatten. Hvor er vi på vej hen, hvordan går det? Det er vigtigt, at en virksomhed generelt har en god tradition for at holde medarbejderne informerede om og, hvor det er muligt, involverede i - forhold som: Hvordan går det for organisationen? Hvilke udfordringer har vi? Hvad er vores fremtidsvisioner og planer? Hvordan ruster vi os til fremtiden? Mv. Det er en fordel, at medarbejderne ved, hvor det bærer hen i gode og selvfølgelig også i dårlige tider, det gør det ofte nemmere for dem at forstå, når organisationen bliver ramt af lukninger også hvis det bliver deres egen afdeling. Hvad er baggrunden for lukningen? Sørg for at melde ud, hvorfor man har valgt at nedlægge en bestemt afdeling, giv de reelle begrundelser og sørg i samme ombæring for at fortælle om de gode resultater afdeling og de involverede medarbejdere har opnået. Det betyder meget for en gruppe medarbejdere at kunne forlade deres afdeling med oprejst pande, hvad enten de nu skal fortsætte et andet sted i organisationen eller skal ud for at søge nyt arbejde. Hvad er konsekvenserne af lukningen? Sørg endelig for at have en gennemtænkt plan for, hvad der skal ske med medarbejderne, herunder hvornår og hvordan? Først og fremmest: Kan alle medarbejderne blive i virksomheden eller ej? Hvis nej: Hvem kan så blive, og hvem skal søge nyt arbejde og hvorfor har prioriteringerne været, som de har været? Der skal selvfølgelig laves en særskilt proces for gruppen, som bliver afskediget, så de kommer bedst muligt videre i deres arbejdsliv. Samtidig er det vigtigt at huske på, at selvom det umiddelbart kan virke som om, de medarbejdere, der skal blive i virksomheden ikke har nogen problemer, så kan der hurtigt opstå en masse bekymringer, som bedst håndteres på forkant: Hvor bliver min fremtidige ansættelse? Hvad skal jeg lave? Beholder jeg alle mine opgaver får jeg nye? Hvem skal jeg samarbejde med og referere til? Sørg for at involvere medarbejderne, hvor det er muligt. Lad dem f.eks. hurtigst muligt få en samtale med deres nye chef, hvor de kan spille ind med nye ideer og tanker. Det er vigtigt, at de ser sig som en velkommen del af den nye afdeling - og måske de rent faktisk kan bruge deres kompetencer bedre, end tilfældet var i deres tidligere position. Organisationsændringer er en naturlig ting Organisationsændringer er jo dybest set en naturlig ting det samme er det at lukke afdelinger og opstarte nye. Organisationer skal kunne tilpasse sig nye krav og vilkår - og skal løbende kunne arbejde med at toptune produktionen.

7 Det er derfor vigtigt, at en virksomhed arbejder lige så naturligt med processer for forandringer herunder at nedlægge afdelinger og at de hjælper medarbejderne med at kunne håndtere forandringer. Det kan f.eks. ske ved løbende jobrotation eller anden kompetenceudvikling, så medarbejderne er rustet til at følge med udviklingen og til at kunne flytte sig. De medarbejdergrupper, som føler sig hårdest ramt, når afdelinger lukker, finder man oftest i organisationer med tradition for få organisationsændringer, og mange medarbejdere, som har siddet i samme funktion/afdeling i meget lang tid. Her kræver det et ekstra stykke arbejde at skabe en god og givende proces for medarbejdere og organisation. Så kort opridset: Gør organisationsforandringer til en naturlig del af hverdagen (hvor det er muligt), sørg for at medarbejderne er klædt på til at håndtere forandringer og sørg for at processerne bliver gennemført professionelt og godt. Det lyder simpelt, men tro mig - det er det sjældent. 5. LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt køb bogen! Der findes mange reolmeter management bøger, der handler om den enkelte leder og om forskellige ledelsesdiscipliner. Men der findes ikke ret mange bøger, der omhandler ledergruppens arbejde. Det vil jeg gerne råde bod på med denne bog. Uddrag af anmeldelse fra Magasinet Lederne: "Hvad enten du er "direktøren for det hele" eller mellemleder i en ledergruppe, så får du her et godt spejl og en anvendelig ramme for at se med både kritiske og kærlige briller på din ledergruppe." Ledergruppen har ligget på Børsens Bestsellerliste og på Top-5 på Saxo.coms liste over danske management bøger. Du kan læse mere om bogen og bestille den på gode bud til den enkelte leder Vi har samlet 3 gode bud til den enkelte leder, der gerne vil have inspiration til karriere og udvikling af egen ledelse: 1. Få en personlig sparrings- og udviklingspartner Et lille forløb, hvor du reflekterer over egen ledelse og arbejder med konkrete ledelsesudfordringer. Læs mere her: 2. Karriererådgivning Et forløb, der giver sparring på din karriere, hvad enten det er indenfor eller ud af virksomheden Læs mere her: 3. Kom i topform til samtalen Skal du til jobsamtale eller bare en rigtig vigtig samtale, så få pudset formen af inden. Læs mere her:

8 7. 5 skarpe til en leder Bo Asplund, er direktør for Byggeri i Orbicon og han tiltrådte denne stilling i starten af I Orbicon arbejdes der intenst med at løse nogle af de store udfordringer, vi som samfund står over for i forbindelse med miljø, byggeri, forsyning, klima, natur, energi, infrastruktur og arbejdsmiljø. I Orbicon arbejder der 450 medarbejdere med disse udfordringer og i byggeri er der 130 medarbejdere som dagligt arbejder med både mindre og meget store komplekse byggerier. Bo har mange års erfaring med byggeri både fra rådgivningsbranchen og entreprenørbranchen og er ligeledes udpeget som fagdommer i Voldgiftsretten. 1. Hvilke er dine vigtigste ledelsesmæssige udfordringer lige nu? I byggebranchen er markedet meget hårdt og ledelse i en krisetid stiller store krav til kommunikationen i organisationen. På vores seneste AET-undersøgelse (Arbejds- Engagement- og Trivselsundersøgelse) kan jeg se at vi skal gøre endnu mere ud af den interne kommunikation så medarbejderne, gennem deres afdelingschefer, opnår et vidensniveau som gør dem trygge samtidigt med at de er klar over at der skal ydes ekstra for at vores kunder vælger os igen næste gang. Vi kan ikke kommunikere for meget i den situation som branchen er i lige nu. 2. Hvordan sørger du for at udvikle dig som leder? Gennem etablerede netværk med ledere hvor vi sparre med hinanden omkring ledelsesdilemmaer samt efteruddannelse inden for de områder hvor jeg ser udviklingspotentiale. Jeg læser også artikler samt udfordrer mig selv ledelsesmæssigt i dagligdagen med efterfølgende refleksion. De 8 afdelingschefer som referere til mig udfordrer mig også ledelsesmæssigt og det sammen med at være i en aktiv direktion gør at jeg bl.a. udvikles gennem arbejdet. 3. Hvilke karakteregenskaber lægger du vægt på hos en leder? Jeg mener ærlighed overfor ting som er svære er meget vigtige at være åbne omkring. Autentisk ledelse er for mig noget med at kunne sige hvad man mener og vise hvem man er. Man skal give noget af sig selv for dermed at få respekt hos sine medarbejdere og sine peers i en organisation. Et positivt livssyn giver også god karma og det er vigtigt som leder at du kan kommunikere vanskelige emner samtidigt med at du lægger dine ord i et fremadrettet positivt syn. Der er ikke noget mere dræbende end en negativ leder! 4. Hvordan håndterer du stress? Jeg har for mange år siden mærket stress symptomer mere end godt var og har været opmærksom på det siden. Jeg må indrømme at én af måderne at jeg undgår det på nu er ved hårdt arbejde! Mange dage går med interne og eksterne møder som ligger back to back og opsummering af disse møder gør jeg løbene via min notatform. Jeg gennemgå mine nærmeste uger med min sekretær og hun styrer meget af min kalender og mine mails. Jeg skal, som rigtigt mange andre, til stadig arbejde med uddelegering men er blevet MEGET bedre til det de

9 sidste 4-5 år. Jeg er kommet over det punkt hvor jeg stresses af ting som jeg IKKE har indflydelse på og det hjælper i hverdagen. 5. Hvilke råd vil du give til nyudnævnte ledere, der gerne vil godt på vej? At se realistisk på hvilket niveau du er på som leder. Er du blevet forfremmet i den organisation du har været i vil jeg anbefale dig at komme ud af dine kammeratlige forbindelser til dine medarbejdere på en ordentlig måde. Efter min mening kan du ikke være venner med dine medarbejdere som du har været før. Dette skal du drøfte med din chef samt med dine medarbejdere. Kurser som den nyudnævnte leder kan give dig den nødvendige ballast til at tage denne dialog. 8. De 5 meste læste artikler i oktober måned 2012 Vi har samlet de 5 mest downloadede artikler og undersøgelser fra vores hjemmeside i oktober måned: 1) Når personalepolitikken afløser sund fornuft og ledelse 2) Hvis ikke medarbejderne kan lide lugten i bageriet 3) Loyalitet en case fra det virkelige liv 4) Fusioner - resultat af undesøgelse 5) Katastrofal fravær af lederskab Du kan læse dem og flere end 100 andre artikler og undersøgelser på 9. Opslåede lederstillinger Vil du have et overblik over ledige lederstillinger? Så gå ind på vores site Vi har lavet en aftale med både Jobindex og StepStone. Det betyder, at vi på vores site har samlet de ledige lederstillinger, der er slået op på henholdsvis Jobindex og StepStone. Held og lykke med jobjagten!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Kan alle blive ledere eller skal man have et særligt leder gen? Få svaret i nyhedsbrevets første artikel. Det er desværre

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.550 Kære læser! Der er pres på lederne i disse år. Mange ledere slås med nedskæringer og øgede krav til effektivitet og kvalitet. Så

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Jeg holder ikke reception, men jeg vil alligevel gerne fejre mit 10 års jubilæum sammen med dig. Derfor tilbuder jeg

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2004

NYHEDSBREV JANUAR 2004 NYHEDSBREV JANUAR 2004 Kære læser! Nyhedsbrevet et nyt initiativ, som jeg håber kan give dig inspiration og anledning til refleksioner. Nyhedsbrevet vil indtil videre udkomme en gang om måneden. Det er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Så tager vi fat på 10. årgang af nyhedsbrev om ledelse. Da jeg i sin tid startede nyhedsbrev om ledelse lagde vi ud med

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Selvom vinteren trækker ud, kan du godt gå foråret i møde. Vi har samlet en buket af artikler og gode tilbud til dig i dette

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! I dette nummer har vi 2 forskellige indslag omkring pauser på arbejdet. Det ene er en artikel inspireret af den debat

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Store organisationsændringer betyder ofte også skift på lederpladserne. Det er vigtigt hurtigt og professionelt at få udpeget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Hvorfor kuldsejler mange projeker eller i bedste fald bliver meget forsinkede eller har store budgetoverskridelser? Vi

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Hjælp, jeg vil have et nyt job Nu! 2. Bliv bedre ledere! 3. Giv plads til faglighed i forandringsprocesser 4. Skal du rykke

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Undersøgelse om møder og deres effektivitet

Undersøgelse om møder og deres effektivitet Undersøgelse om møder og deres effektivitet Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. gennemførte i 2008 undersøgelse om ledermøder. Nu har vi lavet en opfølgende undersøgelse, hvor

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af håndtering og erfaringer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 Kære læser! Ofte har vi kun ganske få sekunder til at præsentere os selv eller den virksomhed, vi kommer fra. Den første artikel

Læs mere

Ledere og Chefer 31.08.07

Ledere og Chefer 31.08.07 Ledere og Chefer 31.08.07 Information Jeg har adgang til den information, som jeg har brug for i mit arbejde. Mine lederkolleger er gode til at give information. Min chef er god til at informere. Mine

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Networking er mange ting og ikke altid så nemt. Særligt det at være opsøgende har vi danskere lidt svært ved. Derfor har

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan få noget hjælp ved at arbejde med megatrends. Læs artiklen som du kan bruge

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Nogle gange er dårlige eksempler på ledelse rigtig gode at blive klog af. I dette nummer kan du bl.a. læse, hvordan

Læs mere

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen?

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen? Krise er en voldsom hændelse, der ændrer den berørtes opfattelse af sin omverden. Det være sig sorg, følelsen af tab ved f.eks. skilsmisse, sygdom eller en trafikulykke. Hvad er stress? Er lidt stress

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Tillid er en vigtig ingrediens, hvis man vil være en ledergruppe og ikke bare en gruppe af ledere. Tillid er en vigtig

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007 Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 27 Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts og april måned 27 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for et nyt inspirationsmøde, som jeg udbyder: Hvad kan ledere lære af militær ledelse?

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2004

NYHEDSBREV MARTS 2004 NYHEDSBREV MARTS 2004 Kære læser! Foråret ligger lige om hjørnet og det gør forhåbentligt også det meget omtalte opsving. At vi stadig ikke rigtigt kan mærke opsvinget vidner både fortsatte nedskæringer

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Velkommen hjem fra sommerferien. Jeg håber, den har været god. Jeg håber også, at du ser frem til hverdagen igen inklusiv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det kan være hårdt og ret ensomt at være leder. Men det hjælper gevaldigt, hvis man har gode lederkollegaer. Er du selv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg kan lige så godt sige det lige ud, jeg går ind for møder med en dedikeret mødeleder. Læs hvorfor i dette nummer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Ledermødet er en væsentlig aktivitet i forhold til lederarbejdet. Men langt fra alle ledermøder opleves som det dynamiske

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi lægger ud med en særdeles spændende og også meget tragisk historie. Den handler om tragedien på Mount Everest i 1996

Læs mere

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! LEDER/ARBEJDSGIVER SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne

Læs mere

RÅDGIVNING. Gode råd om den vanskelige samtale

RÅDGIVNING. Gode råd om den vanskelige samtale RÅDGIVNING Gode råd om den vanskelige samtale Indhold Hvad er en vanskelig samtale? 3 Hvorfor afholde den vanskelige samtale? 4 Hvorfor bliver samtalen vanskelig? 4 Forberedelse af den vanskelige samtale

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære studerende! Du sidder nu med en Guide for studerende, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS AF FORUMS BESTYRELSE OKTOBER 2005 1 17. oktober 2005 Hvordan kan der arbejdes med Kodeks Formålet med at udvikle kodeks for god offentlig topledelse har

Læs mere

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af ledergruppernes arbejde. I alt 267 ledere

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Sommerferien står for døren, vi har travlt og skal lige nå de sidste ting. Måske får du læst nyhedsbrevet, inden du går på

Læs mere

Frivillige og et godt arbejdsmiljø

Frivillige og et godt arbejdsmiljø Køb bøgerne i dag Frivillige og et godt arbejdsmiljø V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

Når teamet ikke fungerer!

Når teamet ikke fungerer! Kapitel fra bogen: I den gode ledelses tjeneste, som udkom i 2012 i forbindelse med Susanne Teglkamps 10 års jubilæum. Bogen er en artikelsamling af Susanne Teglkamps artikler gennem årene udvalgt og kommenteret

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Så er sommerferien slut for de fleste af os. Vi er tilbage på arbejdet og hurtigt tilbage i de gamle rutiner på godt og

Læs mere

Vejledning til opfølgning

Vejledning til opfølgning Vejledning til opfølgning Metoder til opfølgning: HVAD KAN VEJLEDNING TIL OPFØLGNING? 2 1. AFTALER OG PÅMINDELSER I MICROSOFT OUTLOOK 3 2. SAMTALE VED GENSIDIG FEEDBACK 4 3. FÆLLES UNDERSØGELSE GENNEM

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvordan ledelse og medarbejdere oplever,

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Empatisk kommunikation. 'Girafsprog'

Empatisk kommunikation. 'Girafsprog' Empatisk kommunikation 'Girafsprog' En vej til åben & ærlig dialog Materialet er udarbejdet af Erhverspykologisk Rådgiver og konflikthåndteringsekspert Sebastian Nybo fra SEB Gruppen A/S, skrevet på baggrund

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Der er mange spekulationer og gæt, men ingen ved præcis, hvornår krisen er slut. Spørgsmålet er, om I står klar i startboksen,

Læs mere

Nyhedsbrev for oktober 2009

Nyhedsbrev for oktober 2009 Nyhedsbrev for oktober 2009 Indhold i denne udgave Kunsten at netværke 1 Kunsten at lede 1 Team Boyatzis 2 At lære er at gøre 3 Led ved ledelse 4 Kompetente bestyrelser 5 Kunsten at netværke På AOM konferencen

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef!

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Går du glad på arbejdet de fleste dage, så har du formentlig

Læs mere