God Mod Brok. Perfekt pasform. Råd og tips til dig med stomi brok

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "God Mod Brok. Perfekt pasform. Råd og tips til dig med stomi brok"

Transkript

1 God Mod Brok Perfekt pasform Råd og tips til dig med stomi brok

2 Et liv med stomi brok Hvis du har et brok ved din stomi, har du sikkert mange spørgsmål og tanker. Hvad er et brok? Hvad er årsagen til det? Hvorfor har netop jeg fået det? I denne brochure vil du finde nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar, samt råd og tips. Med en fornuftig livsstil og med det rigtige valg af produkter, behøver et brok ikke stoppe dig i at leve det liv, du ønsker. Hvad er et stomi brok? Ved operationen laves et hul i bughulen/mavemusklerne, der hvor stomien bliver placeret. Hullet i musklerne kan i nogle tilfælde forårsage, at der opstår brok. Brok er når en del af tarmen buler ud ved stomien. Brok kan variere i størrelse. Der er ingen forklaring på, hvorfor brok opstår hos nogle stomiopererede, men det er mest udbredt hos ældre og overvægtige. Hvordan vil brok påvirke dig? Du er ikke alene om at have brok. Undersøgelser viser, at op til 50% af de, der har en kolostomi har brok. I begyndelsen føler mange sig utilpas og urolig, men brok behøver ikke være et stort problem og mange lever et normalt liv med brok. Din stomisygeplejerske eller læge kan give dig råd og vejledning. Husk, du skal ikke holde det for dig selv. Fortæl det til nogen, der kan hjælpe dig!

3 Tips som kan forebygge, at stomi brok opstår Stomi brok kan opstå når som helst det kan ske efter en uge, måneder eller år. Husk: Du bør altid tale med din stomisygeplejerske eller læge, før du påbegynder et træningsprogram. Tips: Du kan mindske risikoen for brok, hvis du starter tidligt med at lave lette maveøvelser. Spørg din stomisygeplejerske eller læge til råds om, hvilke øvelser du skal lave. Det kan også hjælpe, med gåture eller hvis du svømmer. Flere tip til, hvordan du mindsker risikoen for at få brok: Undgå tunge løft i mindst tre måneder efter operationen. Stå og sid altid med ret ryg. Brug brok bandage eller bælte, hvis du skal løfte, både hjemme og på arbejde. Tænk over din vægt og spis sundt. Hold din hånd så den støtter din stomi, når du hoster, især i de første måneder efter operationen.

4 Tak for at der findes så fantastiske produkter Sådan her beskriver fru P, der er 69 år gammel og fra Leicestershire i England, sit liv med stomi brok. I marts 2007 blev jeg opereret på grund af kræft og fik lavet en kolostomi. Jeg blev rådet til at tage det med ro de første måneder og ikke løfte tunge genstande. Alligevel fik jeg brok. Først var jeg meget ked af det. Jeg havde lige vænnet mig til et liv med stomi, og så skulle jeg pludselig også have en stor bule på min mave. Meget hurtigt fandt jeg ud af, at der var hjælp at hente, og at jeg kunne leve mit liv som sædvanligt. Min stomisygeplejerske viste mig produkter, som var specielt designet til stomi brok. Jeg synes godt om, at bruge både en-dels og to-dels bandager, så jeg prøvede Salts Harmony Duo og Salts Confidence Natural. Jeg kan se fordele ved begge Fru P bruger Salts Confidence Natural Lukket De fem slidser i klæberen gør at den er meget fleksibel og derfor former den sig rundt om mit brok uden at lave folder. Klæberen er også meget blød mod huden. Fru P sætter Salts Harmony Duo på Pladen med den fleksible klæber af hydrocolloid er meget let at sætte på, selv om jeg på grund af mit brok ikke rigtig kan se, hvad jeg gør. Stomien sidder nemlig længst ude på brokket. Den lille forhøjning på pladen og den blå markering på posen er en stor hjælp, som gør det let at sætte sammen.

5 En bedre pasform til stomi brok Et af de største problemer for dig med brok er, at finde en stomi klæber som sidder tæt og sikkert. Brok skaber en bule på maven, så man har svært ved at få den rette vedhæftning med almindelige klæbere. Du kan løse problemet, med forskellige brok-venlige produkter, som giver en god pasform, ekstra sikkerhed, større tryghed og øget komfort. Så uanset hvilken form og størrelse dit brok har, kan du være sikker på, at finde produkter, der passer perfekt. Nogle gange kræver et brok kirurgisk indgreb, men de fleste gange er det nok at få hjælp i form af en brokbandage eller med lidt strammere undertøj. Din stomisygeplejerske kan informere dig om, hvad et brok er, hvordan du eventuelt kan forebygge det og oplyse dig om de forskellige hjælpemidler der er til rådighed, hvis du har fået et brok.

6 MED ALOE VERA Salts Confidence Natural er meget populær hos stomiopererede med brok, og det er der en god grund til. Posen har samme komfort, smidighed og fleksibilitet som andre en-dels bandager, men derudover har den også Flexifit klæber. Klæberens unikke design med fem slidser, gør at den består af fem fleksible dele. Dette gør, at klæberen lettere kan hæfte på den ujævne hud som et brok giver. Klæberen former sig rundt om brokket og forebygger risikoen for lækage, som kan skade huden. Det ideelle valg for alle som ønsker en perfekt pasform. Salts Confidence Natural findes både som lukket og tømbar pose i forskellige størrelser. Flexifit klæberen indeholder den fugtgivende og hudvenlige Aloe Vera. Naturlig beskyttelse Hudvenlig klæber, krediteret af The Britisk Skin Foundation Naturlig komfort Blød non-woven stof og bløde svejsekanter

7 1 DELS LUKKET 1 DELS TØMBAR Naturlig blødhed Stor fleksibilitet og Aloe Vera Perfekt pasform Diskret, beigefarvet pose

8 med fleksibel plade Samme fordele som et en-dels system og samme egenskaber som et to-dels system. Et unikt to-dels system som gør det nemt og enkelt at placere posen korrekt på pladen. Meget fleksibel og hudvenlig plade. Meget lav og diskret profil. Med Salts Harmony Duo bliver alle poseskift hurtige og enkle. Med et brok kan det være svært at se, hvad du gør når du skifter bandage, men Salts Harmony Duo har et enkelt design. En lille forhøjning på pladen, passer sammen med en lille markering på posen, som gør det let, nemt og simpelt at sætte sammen, så det sidder korrekt. Den fleksible plade, som er omgivet af en tynd hydrocolloid klæber, er meget smidig omkring et brok. Sikkerhed og tryghed. Let at bruge En lille forhøjning på pladen passer sammen med en blå markering på posen. Dette gør placeringen let og præcis. Lav profil Harmony Duo er et to-dels system, som er lille og diskret som et en-dels system. Flad og smidigt - er mindre synlig under tøjet.

9 2 DELS LUKKET 2 DELS TØMBAR Blød og fleksibel Pladen har en lav profil med tynd og fleksibel hydrocolloid klæbekant, som følger alle kroppens bevægelser. Stærk Posen kan løsnes fra pladen og sættes på igen det er intet problem klæberen er meget stærk og giver ekstra sikkerhed og tryghed. Diskret Lukkemekanismen lukkes med velcro og kan foldes op under stofbeklædningen på både Harmony Duo og Confidence Natural.

10 COMFORT & GOLD Med oval klæber 1 DELS TØMBAR 1 DELS LUKKET Salts Confidence Comfort tømbar og Salts Confidence Gold lukket, findes med stor oval klæber. Den ovale klæber giver gode muligheder for at løse problemer med brok ved stomien. Den mindsker risikoen for lækager og skader på huden, så du kan føle dig mere sikker og tryg. Salts Confidence Comfort tømbar Hudvenlig: Kan klippes op til 70 x 110 mm. Filter: Unik placering af filteret som er beskyttet af et ekstra lag plastfilm. Diskret: Reduceret overhæng i toppen af posen meget værdsat. Delt forside: For enkelt påsætning af posen og mulighed for inspektion af stomien. Salts Confidence Gold lukket Hudvenlig: Kan klippes op til 70 x 110 mm. Delt forside: For enkelt påsætning af posen og mulighed for inspektion af stomien.

11 Der findes forskellige løsninger TILBEHØR Der findes forskelligt tilbehør og hjælpemidler, som kan gøre hverdagen lettere: Tilbehør og hjælpemidler Salts Simplicity Simplicity, blødt og smidigt undertøj som er meget behageligt at have på. Materialet er åndbart og meget let. En rib forstærkning foran på trusserne/boxershortsene giver ekstra støtte og komfort. Ingen sømme eller elastikker, som irriterer mod huden. Trusser og unisex boxershorts fås i både sort og hvid. Undertøjet er lavet i et blødt og behageligt materiale som er to-vejs stretch, hvilket gør det strækbart i både længden og bredden. Meget behageligt og smidigt. Ingen sømme eller elastikker. Bred linning for øget komfort. Høj talje som giver god pasform over stomien. Blød rib forstærkning foran, som giver støtte til maven. Blødt og behageligt materiale mod huden. Let åndbart materiale. Glat og usynligt under det meste tøj. Der findes også støttebælter tal med din stomisygeplejerske Salts SecuPlast Hydro og Salts SecuPlast Hydro Aloe Vera Med et brok ved stomien kan stomibandagens klæber have en tendens til ikke at slutte ordentlig tæt eller kanterne løfter sig. Med Salts SecuPlast Hydro kantsikringer imødegås dette ved at klæbekanterne holdes på plads. Kantsikringerne er en ekstra klæber af hudvenlig hydrocolloid som beskytter mod lækage og eventuelle hudskader. De kan bruges til alle typer af stomibandager. Salts SecuPlast Hydro Aloe Vera kan være løsningen, hvis du har meget følsom hud. Let at bruge en størrelse passer alle. Hudvenlig også hvis du er allergisk over for almindelige klæbere. Kan bruges til alle former for plader og poser. Fås som standard hydrocolloid eller hydrocolloid med Aloe Vera.

12 For mere information, kontakt din stomisygeplejerske, forhandler eller Kirstine Hardam A/S. Kirstine Hardam A/S Måbjerg Skolevej Holstebro Tel Fax: Registered trade marks of Salts Healthcare Ltd. Salts Healthcare Ltd Products and trade marks of Salts Healthcare Ltd. are protected by UK and foreign patents, registered designs and trade marks. For further details, please visit RM /11

PRODUKTGUIDE Kirstine Hardam A/S

PRODUKTGUIDE Kirstine Hardam A/S PRODUKTGUIDE Kirstine Hardam A/S Excellence in stoma care 2298 Danish Product Guide.indd 08/0/203 5:23 INDHOLD SIDE LUKKET 4 3 Salts Confidence Natural Lukket 4 5 Salts Confidence Comfort Lukket 6 7 Salts

Læs mere

KOMFORT MED FLEXIFIT Excellence in stoma care

KOMFORT MED FLEXIFIT Excellence in stoma care StOMiPLeJE T KOMFORT MED FLEXIFIT il SMå MAVER Excellence in stoma care 13100 Conf Comf Flexi Paediatric Mailer Danish.indd 2 12/09/2013 16:33 CONFiDeNCE COMFORt MED FLeXiFit er ANDeRLeDES. Den er ikke

Læs mere

Føl dig sikker med Dermacol

Føl dig sikker med Dermacol Føl dig sikker med Dermacol Har du problemer med lækage og ødelagt hud? Så skal du prøve Dermacol. Den enkle men effektive stomikrave kan forebygge hudproblemer og lækage. At passe på huden omkring stomien

Læs mere

STOMI INFO. Komplikationer der kan opstå efter en stomioperation

STOMI INFO. Komplikationer der kan opstå efter en stomioperation 06 STOMI INFO Komplikationer der kan opstå efter en stomioperation Ved alle typer kirurgiske indgreb, får man en gennemgang af årsagen, fordele og risici. Ved en stomioperation er risikoen den samme som

Læs mere

Undersøgelse af hvordan stomiopererede oplever deres hverdag med parastomalt brok (brok ved stomien)

Undersøgelse af hvordan stomiopererede oplever deres hverdag med parastomalt brok (brok ved stomien) Undersøgelse af hvordan stomiopererede oplever deres hverdag med parastomalt brok (brok ved stomien) December 2010 Januar 2011 Excellence in stoma care INDLEDNING Salts Healthcare har i Storbritannien

Læs mere

STOMI INFO. Beskyt din hud

STOMI INFO. Beskyt din hud 01 STOMI INFO Beskyt din hud Irriteret eller beskadiget hud? Det er ikke noget, du er nødt til at affinde dig med! Huden omkring stomien kræver opmærksomhed og omsorg fra dig, for at undgå rød og irriteret

Læs mere

STOMI INFO. Komplikationer der kan opstå efter en stomioperation

STOMI INFO. Komplikationer der kan opstå efter en stomioperation 06 STOMI INFO Komplikationer der kan opstå efter en stomioperation Ved alle typer kirurgiske indgreb, får man en gennemgang af årsagen, fordele og risici. Ved en stomioperation er risikoen den samme som

Læs mere

Bandagering med en lukket bandage. Kolostomi Pleje. Dedicated to Stoma Care

Bandagering med en lukket bandage. Kolostomi Pleje. Dedicated to Stoma Care Bandagering med en lukket bandage Kolostomi Pleje Dedicated to Stoma Care Designet til Livet FOKUS på Dig Dansac udvikler, producerer og markedsfører unikke stomiprodukter, der imødekommer specifikke behov,

Læs mere

STOMI INFO. Sex og samliv

STOMI INFO. Sex og samliv 05 STOMI INFO Sex og samliv Sex er et grundlæggende behov for alle og seksuel adfærd og seksuel praksis påvirkes af en lang række faktorer, herunder: Sygdom Psykologi Kultur, religion og tro Miljø- og

Læs mere

STOMI INFO. Sex og samliv

STOMI INFO. Sex og samliv 05 STOMI INFO Sex og samliv 1 Sex er et grundlæggende behov for alle og seksuel adfærd og seksuel praksis påvirkes af en lang række faktorer, herunder: Efter operationen 2 Sygdom Psykologi Kultur, religion

Læs mere

STOMI INFO. Beskyt din hud

STOMI INFO. Beskyt din hud STOMI INFO Beskyt din hud 1 Irriteret eller beskadiget hud? Det er ikke noget, du er nødt til at affinde dig med! Huden omkring stomien kræver opmærksomhed og omsorg fra dig, for at undgå rød og irriteret

Læs mere

02b KOLOSTOMI STOMI INFO. Spis godt Lev godt

02b KOLOSTOMI STOMI INFO. Spis godt Lev godt 02b KOLOSTOMI STOMI INFO Spis godt Lev godt Gode råd til dig som har en kolostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd der er indeholdt i denne brochure er en

Læs mere

STOMI INFO. Motion og livsstil

STOMI INFO. Motion og livsstil 04 STOMI INFO Motion og livsstil 1 Tips og råd om motion og livsstil efter en stomioperation Efter operation, er målet at forsøge at genoptage en normal og sund livsstil. En normal genoptræningsperiode

Læs mere

produkt I samarbejde med Produktguide Kirstine Hardam A/S

produkt I samarbejde med Produktguide Kirstine Hardam A/S Et produkt I samarbejde med Produktguide Kirstine Hardam A/S SolveBa sår- og fistelbandage. Micro Mini Midi Maxi Magnum Kan løse dine bandageringsproblemer! SolveBa endels poser til brug ved bandageringsproblemer.

Læs mere

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI 02b STOMI INFO Spis godt Lev godt KOLOSTOMI Gode råd til dig som har en kolostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd der er indeholdt i denne brochure er en

Læs mere

For yderligere information eller prøver, kontakt venligst din stomisygeplejerske eller Kirstine Hardam A/S

For yderligere information eller prøver, kontakt venligst din stomisygeplejerske eller Kirstine Hardam A/S Brochuren er udgivet af Salts Healthcare, England og oversat til dansk. TILBEHØR OG HJÆLPEMIDLER TIL STOMI Salts Healthcare har et omfattende sortiment af stomibandager og en bred vifte af tilbehør, der

Læs mere

STOMI INFO. Motion og livsstil

STOMI INFO. Motion og livsstil 04 STOMI INFO Motion og livsstil Tips og råd om motion og livsstil efter en stomioperation Efter operation, er målet at forsøge at genoptage en normal og sund livsstil. En normal genoptræningsperiode er

Læs mere

NovaLife 1 Åben Convex

NovaLife 1 Åben Convex NovaLife 1 Åben Convex MINI MINI MIDI MIDI MIDI MIDI MAXI MAXI FARVET KLAR FARVET KLAR FARVET KLAR FARVET KLAR Hulstørrelse Plateau REF REF REF REF REF REF REF REF 10-24 mm A 941-24 942-24 20-24 mm A 941-20

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

Sig farvel til lækager og goddag til sund hud omkring din stomi med den nye

Sig farvel til lækager og goddag til sund hud omkring din stomi med den nye Vi har hudbeskyttelsen der omfavner din stomi Sig farvel til lækager og goddag til sund hud omkring din stomi med den nye Cohesive StomaWrap er fremstillet af de samme ingredienser som den uundværlige

Læs mere

STOMI INFO. At rejse

STOMI INFO. At rejse 03 STOMI INFO At rejse Planlæg din rejse Første gang, du rejser efter din operation, kan det føles en smule usikkert. Dette er normalt og derfor kan det være klogt ikke at foretage en lang rejse første

Læs mere

Ekstra beskyttelse. Dansac tilbehørsprodukter

Ekstra beskyttelse. Dansac tilbehørsprodukter Ekstra beskyttelse Dansac tilbehørsprodukter Indledning Indhold Hos Dansac er vi dedikerede til at udvikle unikke stomiposer og -plader for at højne livskvaliteten for mennesker med stomi. Sommetider kan

Læs mere

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel.

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Information 2 Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Man skal på forhånd have modtaget en oplæring omkring nedenstående

Læs mere

Produktdatablad. Dansac NovaLife 1 Åben pose

Produktdatablad. Dansac NovaLife 1 Åben pose Produktdatablad Dansac NovaLife 1 Åben pose 1. Virksomhedsdata 1.1. Producent: 1.2. Forhandler: Navn Dansac A/S Navn Dansac & Hollister Danmark Adresse Lille Kongevej, 3480 Fredensborg Adresse Slotsmarken

Læs mere

Er du slave af vægten?

Er du slave af vægten? Er du slave af vægten? Få gode råd til at måle din fremgang - og få succes med vægttabet. Med en nede-på-jorden og no bullshit -indstilling får du inspiration til en sundere livsstil Af Krisztina Maria,

Læs mere

STOMIPRODUKTER. En komplet oversigt over vore kolostomi-, ileostomi-, urostomi- og tilbehørsprodukter

STOMIPRODUKTER. En komplet oversigt over vore kolostomi-, ileostomi-, urostomi- og tilbehørsprodukter STOMIPRODUKTER En komplet oversigt over vore kolostomi-, ileostomi-, urostomi- og tilbehørsprodukter Hudvenlig klæber. Salts Healthcare er den eneste producent af stomibandager, som er anerkendt af British

Læs mere

Stomi irrigation med IryPump S

Stomi irrigation med IryPump S Stomi irrigation med IryPump S IryPump S giver op til 48 timers frihed om og om igen Irrigation Indhold Generel information om stomi irrigation side 3 Hvordan virker irrigation? side 4 Hvornår kan man

Læs mere

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI 02c STOMI INFO Spis godt Lev godt ILEOSTOMI Gode råd til dig som har en ileostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd, der er indeholdt i denne brochure er

Læs mere

Ileostomi pleje. Bandagering med en tømbar bandage

Ileostomi pleje. Bandagering med en tømbar bandage Ileostomi pleje Bandagering med en tømbar bandage Designet til Livet FOKUS på Dig Dansac udvikler, producerer og markedsfører unikke stomiprodukter, der imødekommer specifikke behov, og som forbedrer livskvaliteten

Læs mere

E-bog - Bedre indre balance

E-bog - Bedre indre balance 1 E-bog - Bedre indre balance 3 af mine bedste råd til at opnå bedre indre balance De ting jeg i min personlige udvikling har lært, for at komme i bedre indre balance og fastholde mig i min personlige

Læs mere

KOMPRESSIONS STRØMPER

KOMPRESSIONS STRØMPER KOMPRESSIONS STRØMPER TAG HÅND OM DINE BEN THERAPIES. HAND IN HAND. PROBLEMER MED VENERNE? Raske ben har vener med glatte og elastiske vægge, som er perfekte med hensyn til at tilpasse sig forandringer

Læs mere

Lyskenbrok. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk

Lyskenbrok. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Lyskenbrok Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Hvad er lyskebrok Lyskebrok betyder at bughinden og en del af tarmen trænger ud gennem

Læs mere

Stomi & kemoterapi. Fagligt Selskab for sygeplejersker i stomiplejen

Stomi & kemoterapi. Fagligt Selskab for sygeplejersker i stomiplejen Stomi & kemoterapi 2 Forord Denne pjece er en information til dig, som har stomi, og skal starte behandling med kemoterapi. I denne pjece finder du råd og vejledning til at løse eventuelle problemer med

Læs mere

Bugvævsbrok. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk

Bugvævsbrok. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Bugvævsbrok Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Hvad er bugvægsbrok? Bugvægsbrok betyder, at bughinden og en del af tarmen trænger ud

Læs mere

MAKEUPBØRSTE MAKEUPBØRSTE

MAKEUPBØRSTE MAKEUPBØRSTE VELKOMMEN til byswiercz et univers af stærke kvinder, der nyder trygheden i, at makeuppen sidder, hvor den skal og ikke mindst, er holdbar. Til alle stolte kvinder, der ranker ryggen og hilser på livets

Læs mere

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen Jeg er glad for at gå i skole 1% 0% 14% 52% 33% Jeg føler mig tryg i klassen 3% 0% 46% 10% 41% Jeg kan lide mine kammerater i klassen 0% 0% 9% 40% 51% Mine venner kan lide mig, som den jeg er 1% 45% 46%

Læs mere

Hvad er en stomi? Gads Forlag Pleje og dokumentation 1

Hvad er en stomi? Gads Forlag Pleje og dokumentation 1 Gads Forlag Pleje og dokumentation 1 Hvad er en stomi? En stomi er en kunstig åbning i bugvæggen på maven, hvor tarmen er ført ud og syet fast i maveskindet. Det betyder, at afføringen kommer ud af stomien

Læs mere

DER ER INNOVATION I POSEN 2-PIECE

DER ER INNOVATION I POSEN 2-PIECE DER ER INNOVATION I POSEN Hos eakin mener vi ikke, at en stomi skal definere hvem man er. Vi tror, at den bare skal være en lille del af dagligdagen. Det er noget vi er passionerede omkring og tror på,

Læs mere

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s M2 Tip Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk M2 Tip bade/toiletstole Giv ældre og handicappede en bedre og mere værdig pleje med M2 Tip bade/toiletstole. M2 Gas-Tip Standard sæde:

Læs mere

Stolelifte til lige trapper. Handicare 1000 Simplicity serien

Stolelifte til lige trapper. Handicare 1000 Simplicity serien Stolelifte til lige trapper Handicare 1000 Simplicity serien Fordelene ved en Handicare stolelift til lige trapper Overvejer du at installere en stolelift, kan Handicare tilbyde dig en sikker og pålidelig

Læs mere

Følsomme fødder. www.new-feet.com

Følsomme fødder. www.new-feet.com Følsomme fødder www.new-feet.com Ny sandal til aktive fødder Den nye 2-komponent sål giver en perfekt kombination af stabilitet, fleksibilitet og gribeevne. En perfekt sandal til travle hverdage og aktive

Læs mere

BLID OG SKÅNSOM BESKYTTELSE TIL SART HUD

BLID OG SKÅNSOM BESKYTTELSE TIL SART HUD BØRNESERIE BLID OG SKÅNSOM BESKYTTELSE TIL SART HUD PELICAN pædiatri poser er særligt udviklet til børn. Der er lagt meget vægt på at sikre, at disse poser er af samme høje kvalitet som resten af sortimentet.

Læs mere

AFHENTNING/LØFT LANG RÆKKEAFSTAND

AFHENTNING/LØFT LANG RÆKKEAFSTAND AFHENTNING/LØFT LANG RÆKKEAFSTAND Når du skal løfte emner, hvor du har lang rækkeafstand og kun kan komme til fra en side, så anvend følgende gode tips til, hvordan du løfter emnet bedst muligt. Kom tæt

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Efterårskampagne 2014

Efterårskampagne 2014 Efterårskampagne 2014 L.Brador workwear autumn/winter 2014 Tilbud Ved køb af L.Brador-tøj for 1500 kr. ekskl. moms fra udvalgt sortiment i efterårets trendkollektion får du en weekendtaske samt et års

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS 1 Syvejledning / syprøver: Anette Kvist Nielsen Redigering: Dragtgruppen Idèoplæg: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer 2 SY-VEJLEDNING TIL LANGE BUKSER 1800-tallets mandsbukser var hovedsageligt lange bukser.

Læs mere

Undersøgelse blandt stomiopererede i Danmark 2014

Undersøgelse blandt stomiopererede i Danmark 2014 Undersøgelse blandt stomiopererede i Danmark 2014 Indhold Om undersøgelsen Hovedkonklusioner Resultater fra undersøgelsen Hvem er de stomiopererede At leve med stomi Bekymringer før og efter en stomioperation

Læs mere

Terapiafdelingen. Skulderalloplastik. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Terapiafdelingen. Skulderalloplastik. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Terapiafdelingen Skulderalloplastik Patientinformation www.koldingsygehus.dk Information: Du har fået et nyt skulderled og nu starter et genoptræningsforløb, der vil vare i cirka 3 mdr. Inden udskrivelsen

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder i armhulen Du har fået fjernet lymfeknuder i din armhule. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter operationen.

Læs mere

Ekstra beskyttelse. Dansac tilbehørsprodukter

Ekstra beskyttelse. Dansac tilbehørsprodukter Ekstra beskyttelse Dansac tilbehørsprodukter Indledning Hos Dansac er vi dedikerede til at udvikle unikke stomiposer og -plader for at højne livskvaliteten for mennesker med stomi. Sommetider kan huden

Læs mere

Urostomi pleje. Bandagering med en urostomi bandage

Urostomi pleje. Bandagering med en urostomi bandage Urostomi pleje Bandagering med en urostomi bandage DESIGNET til Livet FOKUS på Dig Dansac udvikler, producerer og markedsfører unikke stomiprodukter, der imødekommer specifikke behov, og som forbedrer

Læs mere

Brehms Spilerdug ApS Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk

Brehms Spilerdug ApS Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk Påklædning Bukser og Underbukser Denne vejledning er tænkt som en inspirationskilde til alle jer, der i det daglig skal hjælpe andre med at klæde sig på og af. At tage tøj på og tøj af, er en opgave med

Læs mere

Comfizz Tøj som støtter og former Ideel til dig med stomi

Comfizz Tøj som støtter og former Ideel til dig med stomi Comfizz Tøj som støtter og former Ideel til dig med stomi Det handler om komfort - lækker og blød kvalitet Kirstine Hardam A/S Måbjerg Skolevej 48, 7500 Holstebro Tlf.: 97 42 32 33 Mail: post@hardam.dk

Læs mere

Sådan træner du efter knoglebrud i ankel eller

Sådan træner du efter knoglebrud i ankel eller Sådan træner du efter knoglebrud i ankel eller fod Når du har fået fjernet gips eller bandage efter dit knoglebrud, skal du i gang med at træne din fod og dit ben. Formålet med træningen er at: forebygge

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Når skellettet er klar til beklædning, dvs. skelettet er høvlet så der ikke er nogle skarpe kanterskelettet er lakeret med fortyndet lak

Læs mere

PRODUKTGUIDE Kirstine Hardam A/S

PRODUKTGUIDE Kirstine Hardam A/S PRODUKTGUIDE Kirstine Hardam A/S Recognising Salts research into healthy peristomal skin Excellence in stoma care INDHOLD side Recognising Salts research into healthy peristomal skin Hudvenlig klæber.

Læs mere

Har du Diabetes så pas på dine fødder

Har du Diabetes så pas på dine fødder DIABETES & FØDDER Har du Diabetes så pas på dine fødder Diabetes mellitus er en kronisk sygdom. Der er mange følgesygdomme i forbindelse med diabetes, bl.a. bindevævsforandringer, neuropati (nedsat følesans)

Læs mere

UNDERTØJ SOM STØTTER OG FORMER

UNDERTØJ SOM STØTTER OG FORMER Comfizz UNDERTØJ SOM STØTTER OG FORMER Det handler om komfort lækker og blød kvalitet Sømløs, for øget komfort God og blød kvalitet Holder huden tør Støtter og udglatter huden Giver et slankere udseende

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove Made to move L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove At flytte grænserne har været en af vores ledestjerner længe. Det var næsten symbolsk,

Læs mere

Bristet akillessene med operation (Øvelsesprogram)

Bristet akillessene med operation (Øvelsesprogram) Bristet akillessene med operation (Øvelsesprogram) DE FØRSTE 3 UGER Når din akillessene er syet sammen i lokalbedøvelse, får du en støvle (Rom Walker) på foden, så din fod sidder i spidsfods stilling.

Læs mere

FYS. efter operation i lænderyggen

FYS. efter operation i lænderyggen Information fra fysioterapeuterne I det følgende kan du (i hovedtræk) læse gode råd og vejledninger i forhold til arbejde, fysiske aktiviteter og træning efter en operation i lænderyggen. Dagen efter operationen

Læs mere

Lindab Construline. Lindab RdBX stållægter Genial løsning - helt enkelt!

Lindab Construline. Lindab RdBX stållægter Genial løsning - helt enkelt! Stålprofiler til indervægge Lindab Construline Lindab RdBX stållægter Genial løsning - helt enkelt! Stållægter til indervægge Lindab RdBX stållægter Tid er penge... Lindab har lanceret et patenteret produkt

Læs mere

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal I dag er en god dag. Det kan Sille mærke lige så snart, hun vågner. Solen skinner nemlig, og hvis der er noget, Sille kan lide, så er det solskinsvejr. Så kan man nemlig komme ud og lege, og man kan blive

Læs mere

STOMI INFO. At rejse

STOMI INFO. At rejse 03 STOMI INFO At rejse 1 Planlæg din rejse Første gang, du rejser efter din operation, kan det føles en smule usikkert. Dette er normalt og derfor kan det være klogt ikke at foretage en lang rejse første

Læs mere

NYT KORSBÅND PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - BOOKING@SKOERPING.

NYT KORSBÅND PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - BOOKING@SKOERPING. PATIENTINFORMATION NYT KORSBÅND PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - BOOKING@SKOERPING.DK WWW.SKOERPING.DK VELKOMMEN TIL PRIVATHOSPITALET

Læs mere

Indholdsfortegnelse. What nature began we perfected since 1929

Indholdsfortegnelse. What nature began we perfected since 1929 Prisliste 2011 1 Indholdsfortegnelse Selection 100...4 Selection 200...5 Selection 300...6 Selection 400...7 Selection 500...8 Selection 600...9 Tilbehør til Selection... 10 Invisible 3 sengebund... 11

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde

Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde Først kommer en række spørgsmål om dig som person. Du skal vælge det af de to udsagn, der bedst beskriver dig. 1. Hvilket udsagn beskriver dig bedst

Læs mere

LASAL FLYDEPUDER. Få en bedre oplevelse i vandet. Positionering i vand

LASAL FLYDEPUDER. Få en bedre oplevelse i vandet. Positionering i vand LASAL FLYDEPUDER Få en bedre oplevelse i vandet Positionering i vand Terapi Forbedrer mulighederne for at udføre behandlinger Træning Forbedrer bevægelser og bevægelighed i vandet E-mail: info@lasal.dk

Læs mere

Kabelbeskyttelse. Helawrap beskyttelsesslange. Let og hurtig organisering, fastgørelse og beskyttelse af kabler

Kabelbeskyttelse. Helawrap beskyttelsesslange. Let og hurtig organisering, fastgørelse og beskyttelse af kabler Let og hurtig organisering, fastgørelse og beskyttelse af kabler Helawrap kabelbeskyttelse er den ideelle løsning til bundtning og beskyttelse af lange kabellængder. Montagen sker ved hjælp af lynlåsprincippet.

Læs mere

Æblenøgle. Sådan undersøger du et æble med udgangspunkt i en æblenøgle.

Æblenøgle. Sådan undersøger du et æble med udgangspunkt i en æblenøgle. Æblenøgle Sådan undersøger du et æble med udgangspunkt i en æblenøgle. Er du rigtig dygtig, kan du bruge denne metode til at bestemme, hvilken sort det er. 1. Ydre egenskaber 5. Egenskaber for træet 2.

Læs mere

Brugervejledninger. Information

Brugervejledninger. Information Brugervejledninger Information Lille, sikker og komfortabel Målet er at holde den inkontinente tør med den mindst mulige ble. Det er mere behageligt at have en lille ble på end en stor ble. Dertil kommer

Læs mere

Til butikken med det lave budget der ønsker en billig men god mannequin! - Flere varianter til økonomipris!

Til butikken med det lave budget der ønsker en billig men god mannequin! - Flere varianter til økonomipris! 53 BUDGET MANNEQUINER MANNEQUINER UDEN HOVED Lagervarer til lavpris - hurtigt, let, billigt! Til butikken med det lave budget der ønsker en billig men god mannequin! - Flere varianter til økonomipris!

Læs mere

Gør både dig og dit hus glad

Gør både dig og dit hus glad Vejledning i placering og montage af SolarMagic Juni 2011 www.solarmagic.dk Denne vejledning viser, hvordan SolarMagic kan placeres og monteres på huset, så der opnås størst mulig effekt af anlægget. Det

Læs mere

Patientinformation. Skulderøvelser. Træningsprogram

Patientinformation. Skulderøvelser. Træningsprogram Patientinformation Skulderøvelser Træningsprogram Kvalitet Døgnet Rundt Terapiafdelingen Skulderøvelser UDLEVERET TIL: UDLEVERET AF: Tlf.nr.: 88 83 42 31 Formålet med øvelserne er: At øge bevægeligheden

Læs mere

Deltagerinformation. Et videnskabeligt forsøg med to forskellige doseringer af strålebehandling til patienter opereret for brystkræft

Deltagerinformation. Et videnskabeligt forsøg med to forskellige doseringer af strålebehandling til patienter opereret for brystkræft Deltagerinformation Et videnskabeligt forsøg med to forskellige doseringer af strålebehandling til patienter opereret for brystkræft Protokoltitel: Hypofraktioneret versus normofraktioneret helbrystbestråling

Læs mere

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme.

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Besked nr. 1. Kære drenge og piger. Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Det er derfor jeg sender denne besked til jer, og jeg tror I kan hjælpe mig. Jeg

Læs mere

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfødem i over 50 år. JOBST Elvarex til behandling af lymfødem et bredt sortiment, som giver et godt resultat

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfødem i over 50 år. JOBST Elvarex til behandling af lymfødem et bredt sortiment, som giver et godt resultat JOBST Elvarex Kompressionsbehandling af lymfødem i over 50 år JOBST Elvarex til behandling af lymfødem et bredt sortiment, som giver et godt resultat BSN medical BSN medical AB, Uggledalsvägen 13, SE-427

Læs mere

ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Hold den skadede legemsdel i ro Afkøl legemsdelen med koldt vand, is e.lign.

ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Hold den skadede legemsdel i ro Afkøl legemsdelen med koldt vand, is e.lign. Ledbåndsskader Førstehjælp ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Har du været udsat for et traume (slag, forstrækning, forstuvning) mod knogle, muskel, sene, ledbånd eller

Læs mere

NISSAN LEAF ORIGINALT TILBEHØR

NISSAN LEAF ORIGINALT TILBEHØR NISSAN LEAF ORIGINALT TILBEHØR LAD LYSET SKINNE FÅ DINE KØRETURE TIL AT LYSE OP FÅ DIN LEAF STYLET MED PRÆCIST tilpassede kromdetaljer som fx sidespejlskapper, indfatninger til tågeforlygterne og indstigningslister,

Læs mere

Sådan træner du, når du har forreste knæsmerter

Sådan træner du, når du har forreste knæsmerter Sådan træner du, når du har forreste knæsmerter Dette er et selvtræningsprogram beregnet til træning med henblik på at mindske dine smerter foran på knæet og under knæskallen. Desuden har øvelserne en

Læs mere

Skulderøvelser Træningsprogram

Skulderøvelser Træningsprogram Patientinformation Skulderøvelser Træningsprogram Kvalitet Døgnet Rundt Terapiafdelingen Skulderøvelser Udleveret til: Dato: Udleveret af: Tlf.: Du må påbegynde træningen med det samme Du må påbegynde

Læs mere

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie.

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie. Vi er en familie -1 Bed Jesus om at hjælpe din familie. Mål: Børn lærer om familiens værdi. De lærer, at familiemedlemmer står sammen, er der for hinanden, elsker hinanden og hjælper hinanden. Børn opmuntres

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

1. ARBEJDSSTILLING VED AFHENTNING/LØFT - LANG RÆKKEAFSTAND

1. ARBEJDSSTILLING VED AFHENTNING/LØFT - LANG RÆKKEAFSTAND 1. ARBEJDSSTILLING VED AFHENTNING/LØFT - LANG RÆKKEAFSTAND Når du skal løfte emner, hvor du har lang rækkeafstand og kun kan komme til fra en side, så anvend følgende gode tips til, hvordan du løfter emnet

Læs mere

Handsker - argumenter og modargumenter

Handsker - argumenter og modargumenter Løsningsforslag www.safehair.eu Handsker - argumenter og modargumenter "Men jeg kan ikke bære handsker, fordi jeg ingen finfølelse har med dem!" Finfølelsen kommer tilbage med tiden! Læger kan sågar udføre

Læs mere

Åreknuder. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk

Åreknuder. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Åreknuder Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Hvad er åreknuder Åreknuder er lokaliserede udvidelser på blodårer (vener) som bringer blodet

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

M2 Mini. Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne. HMN a/s

M2 Mini. Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne. HMN a/s www.hmn.dk M2 Mini Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne M2 Mini bade/toiletstole M2 Mini-modellerne er fleksible bade/toiletstole, der nemt kan indstilles i takt med at barnet vokser. M2

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere

Rygning og hjerte-kar-lidelser

Rygning og hjerte-kar-lidelser Rygning og hjerte-kar-lidelser Det er svært at holde op med at ryge. Men hvis du lider af en hjerte-kar-lidelse, er et rygestop særligt vigtigt for dit helbred. Denne brochure er måske dit første skridt

Læs mere

CONCERTO. with people in mind

CONCERTO. with people in mind CONCERTO Bruselejer with people in mind Concerto 3 Assisteret badning med ekstra omsorg Flere og flere plejeinstitutioner bruger brusebad til plejemodtagernes personlige hygiejne. Concerto-bruselejet

Læs mere

Liko Originalsejl, mod. 10, 11

Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Brugsanvisning 7DK160165-01 Liko Originalsejl & Børnesejl Lav Brugsanvisningen gælder for Liko Originalsejl og Børnesejl Lav men i teksten anvender vi benævnelsen Liko Originalsejl.

Læs mere

HEJ, JEG SKAL HAVE HOFTESPICA PÅ.

HEJ, JEG SKAL HAVE HOFTESPICA PÅ. HEJ, JEG SKAL HAVE HOFTESPICA PÅ. Til børn under 18 måneder Side 1 af 10 Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tlf. 7846 4550 www.kirurgiskboerneafsnit.auh.dk Ortopædkirurgisk Afdeling E Kirurgisk Børneafsnit

Læs mere

Værktøjskufferter. Fleksibel og robust

Værktøjskufferter. Fleksibel og robust Værktøjskufferter Fleksibel og robust ToolCase Basic ToolCase Premium 2 raaco værktøjskufferter... fleksible og robuste Vil du holde styr på dit værktøj og samtidig sikre dig, at det er godt beskyttet

Læs mere

Behandling af brystkræft efter operation

Behandling af brystkræft efter operation Patientinformation DBCG 2015-d (Docetaxel) Behandling af brystkræft efter operation Denne information supplerer vores mundtlige information om den behandling, vi anbefaler dig. Informationen er tænkt som

Læs mere

H A N DY L AV F R I K T I O N S P R O D U K T E R. Er altid ved hånden til fleksible forflytninger

H A N DY L AV F R I K T I O N S P R O D U K T E R. Er altid ved hånden til fleksible forflytninger H A N DY L AV F R I K T I O N S P R O D U K T E R Er altid ved hånden til fleksible forflytninger Enkle hjælpemidler, som altid er ved hånden. Sådan kunne man sammenfatte Likos nye produktserie Handy.

Læs mere

Operation i spiserøret (oesophagus)

Operation i spiserøret (oesophagus) Du skal have foretaget en operation i dit spiserør eller din mavemund. I denne pjece kan du og dine pårørende finde information om det at skulle opereres, og om det forløb du skal igennem. Når du har læst

Læs mere