Generelt om dæk. Gadedæk. Mønstre slicks. Slicks

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt om dæk. Gadedæk. Mønstre slicks. Slicks"

Transkript

1 Generelt om dæk Generelt kan man sige om dæk at temperaturen i dækket er afgørende for hvor godt det står fast på vejen. Jo mere specielt og avanceret et dæk er, jo sværere er det at holde varmt rundt på banen. Nyere sportsdæk af anerkendte fabrikater, er alle meget gode og alsidige og lette at holde varme. Et godt eksempel på at almindelige sportsdæk fungerer rigtig godt er at Superbike-kører Jeremy McWilliams kun er ca. 4 sekunder langsommere på en S1000RR standard med Bridgestone S20 standarddæk end i Superbike tankevækkende! Gadedæk Hvis man vil køre stærkt på gadedæk, skal man være opmærksom på, at man er nødt til at sænke sit dæktryk på en trackday. Jo hurtigere man kører, jo mere stresser man dækket og øger dermed arbejdstemperaturen. At temperaturen bliver høj på sine gadedæk er ikke en dårlig ting, dette medfører blot at dækket bider bedre fat til asfalten. Mønstre slicks Mønster trackday dæk, som eksempelvis Bridgestone Battlax R10, giver lidt bedre feedback og opfører sig lidt som gadedæk. De "slipper" langsomt og du føler du trækker streger hvis du presser dem. De bliver ca grader varmere end slicks og derfor nemmere at holde varme grundet mønsteret, der arbejder mere. Slicks Slicks har marginalt bedre grip, men mere følsomt overfor korrekt set-up. Der findes flere typer af slicks, som passer til forskellige former for kørestil. Egentligt kan man sige at slicks kun bør bruges til konkurrence og af habile kørere. Hvad numrene og bokstaverne på siden af dækket betyder

2 F.eks. Michelin 180/55 ZR17 M/C (73W) 180 = Første nummer viser bredden på dækket i milimeter 55 = Andet nummer viser højden på dækket i %, i forhold til breden, dvs. 55% af 180mm, som i dette tilfælde er 99mm. Z = Er den første af 2 indikatorer for maksimum hastighed for dækket. Z indikerer et maximum på 240+ km/t Se øvrige her R = Radial 17 = Er hjulets størrelse i tommer M/C = Beregnet på Motorcykel (MC) 73 = Max vægtbelastning "Load index", 73 indikerer 412kg Se øvrige her W = Er den anden indikator for maksimumhastihed for dækket. W indikerer et maximum på 270km/t ved en last med 412kg. Se øvrige her Vedligeholdelse / opbevaring Dæk på motorcykel Når du ikke kører på motorcyklen kan det anbefales at løfte dækkene fra jorden ved hjælp af dækløftere, eller alternativt enten klodse cyklen op eller hejse den og således også aflaste din affjedring foruden dækkene. Kan du hverken løfte eller hejse motorcyklen, pump da dine dæk til den maksimalt anbefalede tryk (typisk 0,2-0,3 bar over standard) for at bevare deres form under opbevaringen. Løse dæk Når dækkene opbevares løst, skal du sørge for de er placeret væk fra varme forårsaget af varmerør og elektriske appararter. Opbevar dine dæk væk fra lys; ideelt set i et køligt, tørt område. Frem for alt, skal du ikke gemme dem i nærheden af opløsningsmidler (brændstof, olie osv.).. Undgå at stable dæk i bunker over lange perioder. Må man vende sine dæk om? Er du begynder og kører på gadedæk: Har du slidt mere af højre side af dækket end den venstre skal du IKKE overveje at vende dækket, og derved kører mod dækkets kørselsretning, for at få det meste ud af slidfladen. et dæks sammensætning er svejset sammen så det bliver sammen når det roterer i den korrekte kørselsrotation. Vendes dækket om er der riciko for at dækket skilles. Kort sagt: Lad vær med at vende dækket, da det kan skilles fra hinanden i dækkets compound samlinger. Er du erfaren og kører på slicks eller simi slicks: Så kan man godt vende sine dæk om, men højest 1 gang. Dækket bliver kun ringere og ringere at køre på.

3 Dækslid Herunder er nogle typiske eksempler på korrekt og forkert slid på dæk. Nogle typer slid kan indikerer forkert dæktryk, andre typer slid kan afsløre en forkert opsat affjedring. Fordæk med for højt dæktryk Viser dit fordæk meget lidt tegn på slid? Dette kunne være et dæk der har kørt på bane med gadetryk. Sænk lufttrykket Et dæk kan virke som det skal, men ikke blive presset. Prøv i højere grad at påvirke fordækket mod asfalten ved at bruge bagbremsen for at "sætte" cyklen. Tap et par PSI af dækket for derved at lade dækket forme sig mere fladt og derved få en større kontaktflade. Fordæk som udsættes for "hård" kørsel Dette dæk er hårdt presset. Typisk for en aggressiv kørestil, hvor der bremses hårdt på vej ind i et sving og hvor der gasses aggresivt ud. Køreren er hård på bremsen og dækket er begyndt at udvikle et bånd af afkørt gummi, hvilket ses som kugler langs siderne af dækket. Lidt på samme måde som på kanterne af et bagdæk under acceleration. Et fordæk bør kun påvirkes fremadrettet og derfor kun efterlade et glat mønster. Ved hårde opbremsninger opsamler fordækket også mere afkørt gummi, som kan ses som små "klatter" på midten af dækket. Når der bremses ind i sving forhøjer man chancen for at forhjulet skrider, da dette er under et for stort press.

4 Bagdæk med affjedringsproblemer Affjedringsproblemer kan være forårsaget af for blød eller hård affjedring - kompression og/eller returdæmpning Et generelt tegn på et affjedringsproblem er et bånd af "løs" gummi på dækket Ser det ud som om gummiets sammensætning bliver "revet" ud eller er der ophobning af gummi er det tegn på at dækket bliver overbelastet. Markant slid midt på dækket Kan det være tegn på at dækket ikke fungerer ordentligt når køreren sidder oprejst på cyklen og giver gas. Affjedringen kan være for blød, og medføre at dækket hopper under acceleration og river det fra hinanden. Løsning: Forsøg at formindske "rebound" og øge kompressionsdæmpningen. Det bevirker at cyklens bagende ikke hopper men istedet vil blive nede og mindske kræfterne mod gummiet og derved skåne dækket. Markant slid på siden af dækket Slid der ændrer sig i bredden rundt om dækket En indikator for at slidet skyldes returdæmpningen. Går sliddet IKKE hele vejen rundt om dækket? Sliddet kan både skyldes returdæmpningen og kompressionen eller en kombination af dem begge. Har området umiddelbart FØR mønstersporet rejst sig? Er det en indikator for at returdæmpningen er for langsom. Har området umiddelbart EFTER mønstersporet rejst sig? Er det en indikator for at returdæmpningen er for hurtig.

5 Bagdæk med Kold-rivning Kold-rivning (cold-tear) - Når der er ikke nok varme i dækket til at det klæber sig til asfalten. Ved kold-rivning er rillerne ganske dybe og formet som en fingernegl. Kan man vippe en luns og se en fordybning i gummiet, er det et tegn på kold-rivning. Kold-rivning er når gummiet bliver flået fysisk af basen, fordi det ikke er varmt nok til at kunne forme sig til asfalten. Overfladen af dækket superopvarmes, mens selve dækket er under arbejdstemperatur. Kold-rivning kan skyldes for meget tryk i dækket, men kan også ske hvis dækket har kørt på eks. en primær højresvingsbane, hvor højre side af dækket slides normalt og venstre side kold-rives da denne side ikke opnår arbejdstemperatur. Dækket skal ikke kasseres, da det ikke fejler noget. Dækket vil blive slidt normalt igen, hvis det får korrekte arbejdsbetingelser. Løsning: Sænk dæktrykket en smule. Hjælper det ikke kan det evt. afhjælpes ved hjælp af dækvarmere, så dækkene har den korrekte starttemperatur.

6 Bagdæk med Varm-rivning Varm-rivning (hot-tear) - Når der genereres for meget varme i dækket og det overopheder. Ved varm-rivning har dækket for meget kontakt til asfalten, hvorved overfladen begynder at "smelte" af dækket. Varm-rivning kan ligne kold-rivning, man vil blot ikke kunne se/mærke forbydninger under afrivningerne, gummiet vil også se ud til at blive skuppet ud mod yderkanten af dækket af centrifugalkraften. Løsning: Øg dæktrykket for at mindste varmeudviklingen.

7 Bagdæk med KORREKT slidtage Velfungerende dæk med god affjedring - Høj svinghastighed Dækket fungerer rigtig godt. Gummiet bliver ikke overbelastet og i stedet for at blive rippet, har det et overflademønster som en appelsin. Ser man nærmere på det slidte område, ser det næsten ud som om gummiet har kroge og der er tråde af gummi. Dette er tegn på at dækket fungerer korrekt. Ved halv nedlægning bliver gummiet tvunget ned i hullerne imellem asfaltens sten af cyklens kraft og vægt, hvor det bider sig fast og giver vejgreb. Man kan forestille sig at gummiet arbejder som velcro i dette tilfælde. Det vidste dæk er kørt ved høj svinghastighed og ikke stresset af en meget kraftig cykel eller en aggressiv kører. Værd at bemærke, er en smal stribe ubrugt gummi langs kanten af dækket. Dette betyder ikke nødvendigvis at køreren ikke har nok nedlægning i sving, det er typisk for dæk med en høj profil.

8 Bagdæk med KORREKT slidtage Perfekt slid Dette er præcis sådan dit dæk skal se ud efter en trackday. Det viser næsten ikke noget slid. Til trods for at der næsten intet gummi er langs ydersiden af dækket, viser det en balanceret cykel der ikke stresser. Affjedring, kører og dæk arbejder perfekt sammen. Der er ikke meget tegn på slid, appelsinhuden går lige fra midten til ydersiden af dækket og viser at køreren kører jævnt og affjedring fungerer som den skal. Bagdæk med blåligt skær Undrer du dig over et blåligt skær på dine dæk Dette er helt normalt. Dækkene indeholder olie der holder dækket blødt, det er denne olie der kommer til overfladen når dækket køler ned. Olie, og det blålige skær, køres af næste gang dækket køres. Det er denne process der kaldes en varmecyklus, dækket kan gennemgå et vis antal varmecykluser før der ikke er nok olie i dækket til at holde det effektivt.

9 Bagdæk - Dødt/Skal skiftes! Helt færdigt dæk - gråligt fordi olien i dækket er "kogt" væk = ingen greb. Dækket rives frem for at forme sig omkring asfalten. Skal kasseres. Dette dæk har været brugt for mange gange og haft for mange varmecykluser. Ydersiden af dækket er blevet skør hvilket har forårsaget at dækket er blevet rippet op isteder for at blive kornet. Et sådan dæk ser ofte gråt og hårdt ud frem for at have en naturlig blød og sort overflade. Dækket er ved sit livs ende og kan ikke yde noget greb overhovedet. Dækket er decideret farligt at kører på.

10 Dæktryk Mange sætter deres lid på dækmærker og gummiblandinger, og udelade emnet dæktryk i deres overvejelser. Udover at udføre den væsentlige funktion at holde dækket fast på hjul, påvirker dæktryk en række forskellige faktorer. Mens de fleste kørere ved, at forkert tryk kan reducere dækkets levetid, kan dæktrykket også have en dramatisk påvirkning på håndtering og stabilitet. Kør med lavere dæktryk på trackdays For optimal ydelse, når der køres på bane, anbefaler dækproducenter normalt at der køres med lavere tryk end hvis der køres på gaden. Hvorfor så det? Det lavere tryk giver mulighed for en større kontaktflade og derfor mere greb i svingene. Da maksimalt greb jo er en god ting, hvorfor så ikke bare køre med det lavere dæktryk på gaden? Øget greb i svingene kommer på bekostning af stabilitet og føling. Ved lavere tryk falder stabilitet liniært, og uanset hvor talentfuld en kører er, vil de fleste tilbringe en stor procentdel af deres tid oprejst ved almindelig vejkørsel. En sidegevinst ved at anvende det korrekte tryk er, at forhjulet vil opføre sig mere præcist og kunne reagerer hurtigere - en god ting hvis man eksempelvis er nødsaget til at lave en pludselig undvigemanøvre. For det andet, kan du nemt overophede dine dæk ved et for lavt dæktryk ved at køre i en lige linje. Det lavere tryk sikrer nemlig en stor kontaktflade, og derved øget friktion og varmeudvikling. Guide ved brug af gadedæk på trackdays Start med at måle dækkets "koldtryk". Er det almindelige gadedæk, så tag instruktionsbogens anvisninger som udgangspunkt. Her finder du motorcykelfabrikantens anbefalinger som passer til din motorcykel. Har du ikke manualen ved hånden, så start med 30,5psi/2.1bar for og 26psi/1.8bar bag (målt kold tryk). Når du kommer på banen, vil dækket blive varmt, og trykket vil stige. Derfor, når du kommer ind fra et pas i ryttergården skal du checke trykket og justere ned så du rammer overstående igen. Der skal forventes en trykstigning på 2-4 psi i fordæk og 6-8 i bagdækket (fra kold til anbefalet dæktemperatur). Når du har kørt et par pas bør det være muligt at vurdere om du kører med et for højt eller for lavt dæktryk. Brug TrackdayGuidens Dækslidsvejledning til at vurderer dette.

11 Hvad påvirker dæktrykket? Personvægt: Jo tungere en person der sidder på motorcyklen jo større vil kontaktfladen med asfalten blive og jo større bliver varmeudviklingen, hvilket medfører større tryk i dækket (da luften udvider sig). Dækkonstruktion: Dæk med hårde gummityper skal køre med mindre dæktryk end blødere gummityper. Dagens temperatur: Den udendørs temperatur vil påvirke dækkets temperaturudvikling. Bager soler på asfalten og er luften 30 grader, bliver dækkets temperatur højere end på en kølig overskyet dag. Dækkets temperatur: Trykket i dækket vil stige i takt med dækkets temperatur. Typisk er forskellen mellem et koldt og et varmt dæk 2-6 psi bar Standard dæktryk Dækproducenterne bruger en masse energi på at finde ud af hvilke standardtryk, der giver det bedste kompromis mellem ydelse og dækslid på gaden. Mens nogle producenter anbefaler at køre med det dæktryk, der er anført i instruktionsbogen for den enkelte motorcyklen, anbefaler et betydeligt antal producenter, som Metzeler og Pirelli, tryk der skal køres på bestemte dæk / cykel kombinationer. Gør derfor dig selv en tjeneste og spørg din dækforhandler eller tjek dækfabrikanten dæktrykstabeller. Hvad er korrekt "arbejdstemperatur"? Dækproducenterne vil typisk have en tabel over optimal arbejdstemperatur. Det bedste redskab til at fastslå, om en særligt tryk arbejder for eller imod et dæk, er brugen af, et pyrometer (infrarød temperaturmålet) til at vurdere, om gummiet har nået producentens anbefalede temperatur. Du skal måle dækkets temperatur straks du kommer ud fra banen, da varmen hurtigt forsvinder i dækket. En tommefingeregel for en god arbejdstemperatur (= godt greb) er 70 grader. Tjek ofte dit dæktryk Tjek trykket før hver kørertur! Da dæk altid vil tabe lidt luft over tid! Lidt at tænke over hvis du kører med Metzler / Pirelli Metzeler / Pirelli anslår at mellem 75 og 80 procent af anmeldte garantidækskader er forårsaget af for lavt dæktryk og derved kørers egen skyld. Prisen på dæk taget i betragtning, er det en god investere i tid at gå på i dit dæks dæktryk, ydermere er det en billig forsikring af din egen sikkerhed på motorcyklen. Bruger du dækvarmere Så vær opmærksom på at dækvarmere er 45 min - 1 time om at varme dækkene op.

AFFJEDRING - GENERELT

AFFJEDRING - GENERELT AFFJEDRING - GENERELT Affjedringens opgave Affjedringens opgave er at bevare hjulenes kontakt med vejen. Som udgangspunkt er det anbefalelsværdigt at henvise til mc ens instruktionsbog, og kontrollere/indstille

Læs mere

Vedligeholdelsesguide Dæk

Vedligeholdelsesguide Dæk Vedligeholdelsesguide Dæk Du kan forlænge levetiden på dæk, hvis du sørger for en passende vedligeholdelse. Der er mange faktorer, der påvirker holdbarheden af dæk og i nedenstående gennemgår vi følgende

Læs mere

Guide til køb af nye dæk

Guide til køb af nye dæk Guide til køb af nye dæk Introduktion Du sidder nu med en guide der kan hjælpe dig i dit køb af nye dæk. I guiden er der en hjælp til at finde ud af hvad det er for nogle dæk du har nu, så du kan vælge

Læs mere

Setup guide Side 1 Thor S. Jensen

Setup guide Side 1 Thor S. Jensen Side 1 Forord Setup guide Først og fremmest er dette en relativ forenklet guide, som vil give svar på, hvad de forskellige indstillingsmuligheder har af effekt på bilen. For at du har den bedste mulighed

Læs mere

Derfor vælger vi Metzeler

Derfor vælger vi Metzeler ON WHEELS 2010 Derfor vælger vi Metzeler Metzeler startede i 1863 og producerer i dag, kun til de to-hjulede. Fabrikken introducerede slangeløse dæk til MC som Europas første i 1978, og har siden været

Læs mere

Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz.

Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Vintertid. Start sikkert og til tiden i den kolde årstid med komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Selv ved temperaturer

Læs mere

Dækket i eksemplet er mærket Q, som svarer til 160 km/t, hvilket rækker. Vinterdæk behøver ikke at have hastighedsindex som svarer til vognens

Dækket i eksemplet er mærket Q, som svarer til 160 km/t, hvilket rækker. Vinterdæk behøver ikke at have hastighedsindex som svarer til vognens Lidt om mærkning af dæk De fleste har bemærket, at der på siden af et dæk, står en masse oplysninger, som er mere eller mindre forståelige. Lad os kigge på et populært camperdæk, og se hvad de væsentlige

Læs mere

Indhold. Side 2 af 11. Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret... 4

Indhold. Side 2 af 11. Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret... 4 Resultat af dækrazzia maj 2012 Side 2 af 11 Indhold Sammenfatning..................................... 3 Baggrund......................................... 4 Risici.................................... 4

Læs mere

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Instruktørvejledning Køreteknik kat. C + D + C/E Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk Værksted: Esben Tlf. 20

Læs mere

RAAM / CULTIMA. Forhandler Manual C961

RAAM / CULTIMA. Forhandler Manual C961 RAAM / CULTIMA Forhandler Manual C961 Indhold Materiale og farve 3 Funktioner og knapper 3 Funktioner 4 Brugergrænseflade 5 TÆND/SLUK 5 Gå-funktion 6 Baggrundslys 6 Batteriniveau 7 TRIP nulstilling 7 Fejlkoder

Læs mere

Instruktørvejledning

Instruktørvejledning Køreteknisk anlæg Fyn A/S Instruktørvejledning Køreteknik Efteruddannelse Kontaktpersoner på køreteknikken: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk

Læs mere

Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation

Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Vinterfest. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Nu er det tiden hvor din Mercedes-Benz skal gøres

Læs mere

RAAM / CULTIMA. BRUGER Manual C961

RAAM / CULTIMA. BRUGER Manual C961 RAAM / CULTIMA BRUGER Manual C961 Indhold Materiale og farve 3 Funktioner og knapper 3 Funktioner 3 Brugergrænseflade 4 TÆND/SLUK 5 Gå-funktion 6 Baggrundslys 6 Batteriniveau 7 TRIP nulstilling 7 Fejlkode

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. Indholdsfortegnelse Brugsanvisning Side 2 Brugervejledning Side 3 Din første tur Side 4 Tilpasning af cyklen Side 4 Justering af sadel Side 5 Justering af ryglæn Side 5 Justering af ryglænets stabilitet

Læs mere

København, Januar 2016

København, Januar 2016 Fullcarbon.dk ApS Fuglebækvej 3D 1. Sal 2770 Kastrup Danmark +45 23 92 03 92 Info@fullcarbon.dk CVR: 35869688 København, Januar 2016 Dette dokument er vores carbonhjul-vejledning for Fullcarbon og Rebel

Læs mere

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade.

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade. Jeg har altid bøjet en del i akryl, og altid brugt en varmluftblæser til formålet. Det var hvad jeg havde til rådighed og fungerede fint når man først har fået lidt erfaring med det. Man kan så købe en

Læs mere

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG BRUGERMANUAL CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG ART NR 17500955 EAN NR 5709133170271 LÆS VENLIGST DENNE MANUAL FØR BRUG! 1 INDHOLD 1. Sikkerhed 2. Godkendelse 3. Værktøj til samling 4. Leveringsomfang

Læs mere

Resultat af Dækrazzia 2014

Resultat af Dækrazzia 2014 Resultat af Dækrazzia 2014 Rådet for Større Dæksikkerhed FDM Teknologisk Institut Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk Rigspolitiet Dækimportørforeningen Dæk Specialisternes Landsforening Side 2 af

Læs mere

Betjeningsvejledning. LivingBike 369

Betjeningsvejledning. LivingBike 369 DK Betjeningsvejledning LivingBike 369 Moreland A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Version 14.1 Tel. +45 7022 7292 - www.moreland.dk - post@moreland.dk Identifikation af dele (ID) Illustrationer

Læs mere

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug Indledning Dækket udgør den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Derfor er det vigtigt, at brugerne sørger for at bevare dækkenes kvalitet og præstationer.

Læs mere

KørGrønt Alt andet er helt sort. Optimer din elbils rækkevide

KørGrønt Alt andet er helt sort. Optimer din elbils rækkevide KørGrønt Alt andet er helt sort Optimer din elbils rækkevide Ny teknologi nye udfordringer Elbilen er ny i den danske bilpark. Det er en anden teknologi, end vi er vant til, og udfordringen består i at

Læs mere

Brugervejledning. 1T folde motorkran. Model Nr. JA1060EC

Brugervejledning. 1T folde motorkran. Model Nr. JA1060EC Brugervejledning T folde motorkran Model Nr. JA060EC Læs venligst disse instruktioner nøje for at sikre sikkerhed og effektiv brug af dette værktøj. SIKKERHEDS INSTRUKTIONER Læs disse instruktioner omhyggeligt

Læs mere

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald.

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald. Indhold 1. Indledning... 2 2. Sikkerhed... 2 SIKKERHED Generel information...2 Sikkerhed... 2 Sikkerhedsfunktioner...4 Beskyttelsesudstyr... 4 Idriftsættelse...... 4 Batteri... 5 Opladning af batteriet...

Læs mere

TB-009D3 Manual. Brugsanvisning. Cykelplatform f/anhængertræk

TB-009D3 Manual. Brugsanvisning. Cykelplatform f/anhængertræk TB-009D3 Manual Brugsanvisning Cykelplatform f/anhængertræk -Plads til 3 cykler. -Nem samling og montering. -Cyklerne anbringes nemt i holderne, grundet platformens lave højde. Indholdsfortegnelse 1. Sikkerhed.....

Læs mere

Gennemlæs denne brugsanvisning og sikkerhedsforskrifter før brug. Vi anbefaler dig at gemme denne brugsanvisning til senere brug.

Gennemlæs denne brugsanvisning og sikkerhedsforskrifter før brug. Vi anbefaler dig at gemme denne brugsanvisning til senere brug. Sneslynge. Varenr.: 9043846 Beskrivelse: Selvkørende sneslynge med 212 ccm benzinmotor. Maskinen har 5 fremadgående gear, 2 bakgear og har en arbejdsbredde på 62 cm. Sneslyngen er forsynet med 220 V el-start

Læs mere

Dækside mærkning på et dæk indeholder oplysninger om dækkets design og produktion.

Dækside mærkning på et dæk indeholder oplysninger om dækkets design og produktion. Teknisk info - Dæk I dette afsnit står der en række teksiske info omkring dæk. Dæksidemærkning Dækside mærkning på et dæk indeholder oplysninger om dækkets design og produktion. 1. Producent/mærke Her

Læs mere

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere.

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Let at klappe sammen uden at skulle bøje sig Lav transporthøjde Nem adskillelse, uden brug af værktøj

Læs mere

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse BRUGER MANUAL * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse 1 Tak fordi du har valgt vores automatiske pumpestation. Læs venligst denne bruger manual grundigt, inden

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Forudsætninger Underlaget skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning uden fugtisolering

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Tillykke med din nye rollator. Vi har gjort vores bedste for at give dig et sikkert og smukt produkt, der kan hjælpe dig rundt i mange år.

Tillykke med din nye rollator. Vi har gjort vores bedste for at give dig et sikkert og smukt produkt, der kan hjælpe dig rundt i mange år. Scandinavian Butler INSPIRERET AF TRADITION & DESIGNET TIL DAGLIGDAGEN Tillykke med din nye rollator. Vi har gjort vores bedste for at give dig et sikkert og smukt produkt, der kan hjælpe dig rundt i mange

Læs mere

Brugervejledning Fun2Go

Brugervejledning Fun2Go Brugervejledning Fun2Go Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Bemærk Introduktion Tekniske data Inden første cykeltur Tilpasning

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

Brugervejledning. Centerdisplay

Brugervejledning. Centerdisplay Brugervejledning Centerdisplay Indholdsfortegnelse 1. Funktioner... 3 1.1Display og gashåndtag... 3 1.2 Displayfunktioner... 3 1.3 Fejlfinding... 7 1.4 Gashåndtag... 8 2 1. Funktioner 1.1Display og gashåndtag

Læs mere

ReTurn7100. Kontrol af funktion. Læs altid manualen. Manual - Danske. SystemRoMedic TM. Max: 150 kg/330 lbs

ReTurn7100. Kontrol af funktion. Læs altid manualen. Manual - Danske. SystemRoMedic TM. Max: 150 kg/330 lbs ReTurn7100 SystemRoMedic TM Manual - Danske Max: 150 kg/330 lbs ReTurn7100 anvendes indendørs ved kortere forflytning af en bruger mellem seng og kørestol, kørestol og toilet /mobil toiletstol /kørestol

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Brugsanvisning Varenr.: 903387 Anhænger med 4 hjul Sdr. Ringvej - 6600 Vejen - Tlf. 70 6 6 - Fax 70 6 30 www.p-lindberg.dk Anhænger med 4 hjul - Varenr. 903387 Beskrivelse: Anhænger med 4 hjul til efterspænding

Læs mere

Monteringsvejledning COMPACT

Monteringsvejledning COMPACT Monteringsvejledning COMPACT INDLEDNING Pro-User Compact cykelholder er fremstillet af Tradekar Benelux BV. Sikker og pålidelig foldning og vippe cykelholder til transport af to cykler Egnet til næsten

Læs mere

Brugsanvisning. 6,5 HK Sneslynge m/230 V el-start Varenr.:

Brugsanvisning. 6,5 HK Sneslynge m/230 V el-start Varenr.: Brugsanvisning 6,5 HK Sneslynge m/230 V el-start Varenr.: 90 40 362 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden

Læs mere

22,5 x 9,00 139, x 6x 22,5 x 11,75 141,6 271,2 22,5 x 9,00 22,5 x 11,75 I alt 280,8 517,2 Vægtbesparelse - 236,4

22,5 x 9,00 139, x 6x 22,5 x 11,75 141,6 271,2 22,5 x 9,00 22,5 x 11,75 I alt 280,8 517,2 Vægtbesparelse - 236,4 ` Alufælge Ved brug af aluminiumsfælge reduceres ikke alene egenvægten, men også køretøjets totale roterende masse. Dette resulterer endvidere i en forhøjelse af lasteevnen, da der frigives vægt fra køretøjets

Læs mere

Attente visuel. HVAD ER ProPILOT? FORDELE FOR FØRERNE

Attente visuel. HVAD ER ProPILOT? FORDELE FOR FØRERNE NISSAN ProPILOT HVAD ER ProPILOT? ProPILOT er et avanceret førerassistentsystem. Det hjælper føreren under acceleration, opbremsning og med styring under kørsel i en vognbane på motorvej. ProPILOT er en

Læs mere

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler Litium-ion batterimanual Ebike Elcykler Rev 30-12-2008 Litium ion batteriet Funktion Batteriet der forsyner elcyklen med strøm er et såkaldt litium ion batteri (Spænding: 36 Volt (V), Kapacitet: 10 Ampere

Læs mere

Betjeningsvejledning Jacobsen Plansliber

Betjeningsvejledning Jacobsen Plansliber Betjeningsvejledning Jacobsen Plansliber 1: Nødstop åbnes med nøgle (skal åbnes af lærer) Figur 1 2: Magnetplan tørres af med papir, og emnet placeres ca. midt på planet. Magnetplanet spændes med knap

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned

Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned Batteri manual LiFePO4 batterier til Ebike Elcykler Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned Rev 5-4-2011 Litium jernfosfat batteriet Funktion Batteriet

Læs mere

LYKKEN ER ET GODT VEJGREB.

LYKKEN ER ET GODT VEJGREB. BMW originale komplethjul Katalog 2010/11 www.bmw.dk Ren køreglæde LYKKEN ER ET GODT VEJGREB. Oplev Bmw s komplette sommer- og vinterhjulprogram. Behøver jeg at købe vinterdæk? - Jeg kører jo ikke så meget.

Læs mere

KLARGØRINGSLIFT Installation, drift & vedligeholdelsesmanual

KLARGØRINGSLIFT Installation, drift & vedligeholdelsesmanual KLARGØRINGSLIFT Installation, drift & vedligeholdelsesmanual Vare nr. 10004041 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugerens data... 3 Installations data... 4 NOTE... 5 BEGRÆNSET GARANTI... 5 Oversigts diagram... 6

Læs mere

Design Ergonomi. Brainstorm på billede. 6. december 2011 ROSKILDE TEKNISKE ROSKILE HTX KLASSE 3.5

Design Ergonomi. Brainstorm på billede. 6. december 2011 ROSKILDE TEKNISKE ROSKILE HTX KLASSE 3.5 Design Ergonomi Indledning Ergonomi er endnu et projekt hvor vi for lov at arbejde med design, og opleve hvad der kan stå bag et design. Som nu i dette projekt, måden man bruger et produkt på, og hvor

Læs mere

Cykel vedligeholdelse

Cykel vedligeholdelse Cykel vedligeholdelse Introduktion Du sidder nu med en guide til, hvordan du kan passe og pleje din cykel, så den ikke tager skade af det hårde danske vejr. Guiden her er hurtigt læst, og vil helt sikkert

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender barnevognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

Få større glæde af din gulvvarme. Gode råd til anlæg og daglig brug af fjernvarme

Få større glæde af din gulvvarme. Gode råd til anlæg og daglig brug af fjernvarme Få større glæde af din gulvvarme Gode råd til anlæg og daglig brug af fjernvarme Fjernvarme helt sikkert Sådan får du god økonomi i din gulvvarme Mange parcelhuse bliver i dag opført med gulvarme, da det

Læs mere

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave KørGrønt Alt andet er helt sort Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug 4. udgave Spar op til 20 % på brændstoffet Sådan gør du Hver gang du tanker bilen, sender du en sms til 1230. Fylder du tanken helt

Læs mere

Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41

Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41 Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41 Husk til køreprøven at medbringe: Ansøgning om kørekort, din lektionsplan, dit pas og evt. din dåbsattest. Har du opholdstilladelse, evt. tidligere udstedt kørekort, eller

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 MUSKELBALANCE OMKRING NAKKEN Det fleste steder i vores krop er knoglerne stablet

Læs mere

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne Gode råd om bremser Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne 2012 Loven siger: at mindst 50 pct. af vogntogets samlede vægt skal hvile på de bremsende hjul at bremserne på vognen skal kunne præstere

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator

Læs mere

LUCAS JÆVNSTRØMS DYNAMOER

LUCAS JÆVNSTRØMS DYNAMOER Nedenstående er inspireret af en artikel sakset fra internettet, af en lykkelig selvlært BSA entusiast. LUCAS JÆVNSTRØMS DYNAMOER UDVIKLET AF JOSEPH LUCAS - MANDEN SOM OPFANDT MØRKET En ting som uretmæssigt

Læs mere

Vi gik hurtig i gang med at skille Birden ad, ud med den gamle dæmper.

Vi gik hurtig i gang med at skille Birden ad, ud med den gamle dæmper. Sidder her den lørdag 13.7.13 kl ca. 5 og venter på at køre til Sjælland for at få monteret mine nye forfjedre og bagdæmper. Glæder mig for vildt til at køre hjemad igen, for at prøve om det bliver bedre

Læs mere

MINI SANDBLÆSER 4100-405

MINI SANDBLÆSER 4100-405 MINI SANDBLÆSER 4100-405 BRUGERMANUAL Beskrivelse 4100-450 Mini-blæsekabinet er designet til at rense, polere og overfladebehandle mindre dele, KUN ved brug af tørt blæsemiddel. Teknisk data: Kapacitet,

Læs mere

San Francisco Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual

San Francisco Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual San Francisco Elektrisk løbehjul Betjeningsmanual 1 Tak, fordi du har valgt at købe vores løbehjul. Du vil helt sikkert blive glad for at køre på det, og vi beder dig venligst læse denne betjeningsmanual

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator

Læs mere

Independence Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt

Independence Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt - Få balance i kroppen Brugervejledning A Division of The Baby Jogger Company Independence Jogger Dette produkt er CE godkendt Læs denne vejledning grundigt før joggeren benyttes og opbevar brugervejledningen

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere

HASTIGHEDSKAMPAGNE 2003

HASTIGHEDSKAMPAGNE 2003 HASTIGHEDSKAMPAGNE 2003 DEN LILLE FARTOVERSKRIDELSE Trafikulykker koster hvert år et stort antal døde og kvæstede. Og modsat hvad man måske skulle tro, så kan de mindre forseelser alt for nemt få et tragisk

Læs mere

SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL

SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL 2012 SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL Model Vinterdæk Størrelse Varenr. Stålfælg Pris Spark Bridgestone LM18 155/80QR13 451715 95975379 4.495,- Spark Firestone Winterhawk 2 Evo 155/80TR13 451716 95975379

Læs mere

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering

Læs mere

Thule Urban Glide 1 & 2 Instruktioner

Thule Urban Glide 1 & 2 Instruktioner Thule Urban Glide 1 & 2 Instruktioner B 51100987 INDHOLD 1 INTRODUKTION 1.1 Tilsigtet anvendelse af vejledning 04 1.2 Tilsigtet anvendelse af vogn 04 1.3 Specifikationer 04 2 SIKKERHED 2.1 Symboler og

Læs mere

Gasgrill - Model Midi Brugermanual

Gasgrill - Model Midi Brugermanual 1. udgave: 12. marts 2010 2010 Gasgrill - Model Midi Brugermanual Vigtigt: Læs disse instruktioner nøje for at få kendskab til gasgrillen inden brug. Gem denne manual til fremtidig brug. 1 Stykliste Tjek

Læs mere

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM BRUGSANVISNING Cavecool Joy Opal - CC06BM WWW.CAVECOOL.COM 1 Generelt Læs informationerne i denne brugsanvisning, så De bliver bekendt med deres ny vinkøleskab så hurtigt som muligt og straks benytter

Læs mere

DK Betjeningsvejledning Model

DK Betjeningsvejledning Model 2008/2 DK Betjeningsvejledning Model Whisper Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Danmark Tel: +45 6395 5555 - www.texas.dk Indholdsfortegnelse Registrering af produkt / reservedele... 3 Reklamationsbetingelser...

Læs mere

BRUGSANVISNING. Cavecool Primo Pearl CC160B

BRUGSANVISNING. Cavecool Primo Pearl CC160B BRUGSANVISNING Cavecool Primo Pearl CC160B WWW.CAVECOOL.COM 1 Generelt Læs informationerne i denne brugsanvisning, så De bliver bekendt med deres ny vinkøleskab så hurtigt som muligt og straks benytter

Læs mere

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken. Sammen om sikker trafik. Side 2

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken. Sammen om sikker trafik. Side 2 Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken Sammen om sikker trafik Side 2 30 % af alle arbejdsulykker med døden til følge sker i trafikken Mange mennesker bruger halvdelen af arbejdstiden i deres firmabil.

Læs mere

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken. Sammen om sikker trafik. Side 2

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken. Sammen om sikker trafik. Side 2 Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken Sammen om sikker trafik Side 2 30 % af alle arbejdsulykker med døden til følge sker i trafikken Mange mennesker bruger halvdelen af arbejdstiden i deres firmabil.

Læs mere

SOMMER DÆK. Ultra High Performance High Performance Standard VAN SUV

SOMMER DÆK. Ultra High Performance High Performance Standard VAN SUV SOMMER DÆK Ultra High Performance High Performance Standard VAN SUV Ultra High Performance Lavprofildæk skabt til sportspræget kørsel, hvor chaufføren lægger vægt på optimalt vejgreb og gode svingegenskaber.

Læs mere

Guide: Hvil dig... og kom i form

Guide: Hvil dig... og kom i form Guide: Hvil dig... og kom i form Vi fokuserer på sved, puls og præstation. Men det er i pauserne, hvor du ikke træner, at du bliver hurtigere og stærkere. Af Line Feltholt, januar 2012 03 Hvil dig... og

Læs mere

Køreteknik Hjemmeopgave før/efter møde på køretekniskanlæg Tid: 2,9 time incl. pause.

Køreteknik Hjemmeopgave før/efter møde på køretekniskanlæg Tid: 2,9 time incl. pause. Elevens navn: Dato. Køretekniskanlæg FDM. Abildgaardsvej 17 4000 Roskilde. tlf. 4613 6100 Mødetid FDM: dato: kl: Bemærk du skal være på FDM i god tid (senest 15 min før aftalt mødetid), husk også dit ansøgningsskema

Læs mere

1. Stræk op og sving forover

1. Stræk op og sving forover Trænings program Din indstilling til dette program, er hvad du får ud af det. Se muligheder fra gang til gang og læg mærke til de øvelser, der gik flydende og nemt. Hvilke er svære og hvordan kan du forbedre

Læs mere

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. DK Betjeningsvejledning El-cykel Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 09.02 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3. Reklamationsbetingelser...

Læs mere

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd KOMPLET VOGNPROGRAM Vogne designet af danske landmænd DESIGNET AF DANSKE LANDMÆND KONSTANT UDVIKLING AF VOGNENE MI tipvognprogrammet består i dag af 5 serier af tipvogne med lasteevner på fra 8 til 30

Læs mere

Kør miljørigtigt og spar både penge og CO 2

Kør miljørigtigt og spar både penge og CO 2 Kør miljørigtigt og spar både penge og CO 2 De fleste af os synes, at vi kører ret fornuftigt. Vi ved godt, at man ikke skal køre 60 kilometer i timen i andet gear eller sidde og gasse op for rødt lys.

Læs mere

KOMPAKT transportbure

KOMPAKT transportbure KOMPAKT transportbure den logiske løsning KOMPAKT transportbure er en modulopbygget transportløsning med et stort tilbehørs program. Alle elementer er standard og kan udskiftes eller tilføjes i takt med

Læs mere

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7 Betjeningsmanual Gælder for følgende modeller: e3 Venlo e3 Manhattan E3 SYLT EPO Classic L3 Revisionsnr 12 1/7 1 Indledning Det er vigtigt, at du læser manualen før du bruger din nye elcykel. På den måde

Læs mere

Perfekt vejgreb! Vinterdæk og komplethjul til din Mercedes.

Perfekt vejgreb! Vinterdæk og komplethjul til din Mercedes. Perfekt vejgreb! Vinterdæk og komplethjul til din Mercedes. Din Mercedes skal allerede have vinterdæk ved + 7 grader! Allerede ved temperaturer over nulpunktet skal du have monteret dine vinterhjul. Hvorfor?

Læs mere

Samlevejledning Mountain Bike

Samlevejledning Mountain Bike Samlevejledning I. Udpakning af kassen 4 II. Klargøring af forhjul 4 III. Montering af forhjulet 5 IV. Fastsættelse af forhjulet i forgaflen 9 V. Justering af styret 10 VI. Tilpasning af sadlen 10 VII.

Læs mere

Brugsanvisning. ATV Slagleklipper Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I

Brugsanvisning. ATV Slagleklipper Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I Brugsanvisning ATV Slagleklipper Varenr.: 90 40 023 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering og

Læs mere

Elkøretøj som frit valg El-køretøj som forbrugsgode

Elkøretøj som frit valg El-køretøj som forbrugsgode Elkøretøj som frit valg El-køretøj som forbrugsgode Haderslev Kommune, Gåskærgade 26-28, tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk Hvad siger loven? Ankestyrelsen har oplyst at el-køretøjer nu er forbrugsgoder.

Læs mere

AZENO Cabriolet SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil

AZENO Cabriolet SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil AZENO Cabriolet SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil Azeno Cabriolet samlevejledning 1. Pak alle dele ud af kassen og gør klar til samling. 2. Start med bag akslen. 3. Tag de 2 plastik

Læs mere

Brugervejledning Fun2Go - Silent

Brugervejledning Fun2Go - Silent Brugervejledning Fun2Go - Silent Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Værd at vide... 3 Introduktion... 4 Tekniske data...

Læs mere

Alcoa smedede aluminiumsfælge. Fakta & Tal

Alcoa smedede aluminiumsfælge. Fakta & Tal Alcoa smedede aluminiumsfælge Fakta & Tal VIDSTE DU? Alcoa fælge er de stærkeste fælge Hver fælg starter som en hel blok meget stærk og korrosionsbestandig aluminiumslegering. Med et tryk på 8000 ton bliver

Læs mere

Citybikes, pige og drenge cykler

Citybikes, pige og drenge cykler Citybikes, pige og drenge cykler 1. Pak cyklen ud og fjern transportbeskyttelsen. 2. Monter saddelpind med saddel i en højde der passer dig. Det er en god idé at smøre med fedt inden montage. Monter aldrig

Læs mere

Carbon Ultralight KEEP DISCOVERING THE WORLD AROUND YOU

Carbon Ultralight KEEP DISCOVERING THE WORLD AROUND YOU Carbon Ultralight KEEP DISCOVERING THE WORLD AROUND YOU Tillykke med din nye Carbon Ultralight rollator. Det er verdens letteste rollator. For at udnytte alle de muligheder Carbon Ultralight giver, er

Læs mere

2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL

2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL 2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL 0 Dette symbol vises ved tekst og instruktioner i brugerhåndbogen og på selve maskinen og indikerer potentiel fare; hensynstagen for at sikre din egen og andres

Læs mere

Brugsanvisning. Overskrift Havefræser, 6,5 HK med el-start. Varenr.: 90 xx xxx Varenr.:

Brugsanvisning. Overskrift Havefræser, 6,5 HK med el-start. Varenr.: 90 xx xxx Varenr.: Brugsanvisning Overskrift Havefræser, 6,5 HK med el-start Varenr.: 90 Varenr.: 90 36 782 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fa 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra

Læs mere

Amigo Travelmate. Den ideelle kompakte el-scooter til den aktive rejsende. Tekniske specifikationer:

Amigo Travelmate. Den ideelle kompakte el-scooter til den aktive rejsende. Tekniske specifikationer: Amigo Travelmate Den ideelle kompakte el-scooter til den aktive rejsende. I hjemmet eller på arbejdspladsen Medtages på udflugter og rejser Godkendt til flytransport Også udendørs på jævnt og fast terræn

Læs mere

Mountain b. Masser af tekniske. 10 tip til bedre teknik på. Stil dig op, når det bliver svært. Læg vægten bagud, når det går stejlt nedad

Mountain b. Masser af tekniske. 10 tip til bedre teknik på. Stil dig op, når det bliver svært. Læg vægten bagud, når det går stejlt nedad 10 tip til bedre teknik på Mountain b At køre på mountainbike handler ikke kun om at have stærke ben og gode lunger. din teknik er mindst lige så vigtig. Ved hjælp af nogle få fif og trick fra vores eksperter

Læs mere

Kondens i moderne byggeri

Kondens i moderne byggeri Kondens i moderne byggeri Kondens er et naturligt fænomen og ikke et produktproblem. Det er tegn på høj luftfugtighed, hvilket betyder, at øget ventilation er nødvendig. En gennemsnitlig familie på fire

Læs mere

Brugervejledning E-Fly Nova Dansk Version Brugervejledning DANSK

Brugervejledning E-Fly Nova Dansk Version Brugervejledning DANSK Brugervejledning DANSK 1 Indhold Oversigt over dele på el-cyklen... 3 Display E-Fly Nova... 4 Batteripakken... 5 Vedligeholdelse af batteripakken... 5 Garantibestemmelser... 6 10 års reklamationsret...

Læs mere

Beer Machine Q/A. minutter. Herefter er monteringen nemmere Pensel evt. lidt madolie på indersiden af holderne

Beer Machine Q/A. minutter. Herefter er monteringen nemmere Pensel evt. lidt madolie på indersiden af holderne Beer Machine Q/A Samling og test Problem Den store firkantede pakning hopper op i hjørnerne Holderne kan være svære at montere efter pakningen er monteret Beer Machine holder ikke trykket Beer Machine

Læs mere

Golf Laser Afstandsmåler MAX 400. Brugermanual

Golf Laser Afstandsmåler MAX 400. Brugermanual Golf Laser Afstandsmåler MAX 400 Brugermanual Læs venligst manualen grundigt igennem før afstandsmåleren tages i brug og gem manualen til fremtidig brug. 1. INTRODUKTION Golf Laser Afstandsmåler er en

Læs mere

Gear. Når så gearet står perfekt sætter vi den anden lodning.

Gear. Når så gearet står perfekt sætter vi den anden lodning. Gear Gear til slotcars kommer i 3 forskellige Pitch s. Pitch er det antal tænder der ville være på et gearhjul med en diameter på en tomme, eller med andre ord, antallet af tænder divideret med diameteren

Læs mere