Projekt kasketskygge og ny motor.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt kasketskygge og ny motor."

Transkript

1 Projekt kasketskygge og ny motor. En af de fantastiske ting ved en Rasmus, og noget af det vi glæder os vældig meget til er det delvis ovedækkede centercockpit. Halvtaget er hurtigt blevet døbt kasketskyggen, og lige så behagelig den vil være en kold og regnfuld dag, lige så meget var den i vejen da motoren skulle ud altså måtte kasketskygget tages af inden motoren kunne komme op. Efter lidt spekulationer viste det sig, at taget hang sammen med vindspejlet, altså kunne taget ikke afmonteres på en enkel måde det var nemmere at lade vindspejlet sidde fast i taget, og så løfte hele herligheden af. Det gav så også lidt mere plads under teltdugen og gjorde det nemmere at komme frem og tilbage på dækket.

2 Kasketskyggen blev stillet ind i laden, og ved hjælp af hejseværket blev den løftet op på halmloftet hvor den stod under en presenning indtil det blev forår og hestene kom ud, så blev den hentet ned og renoveringen kunne begynde. Først undersiden so- flæsk bliver ikke pænere med alderen!!!, men en gang hvid vådrumsmaling og lidt lak på listerne pynter meget. Samtidig blev den teakkantlist der var faldet af på agterkanten genmonteret denne gang i fugemasse og ikke i spartel J

3 Efter endt malerarbejde blev der monteret højtalere, og ledninger til lys og til vinduesviskeren.

4 Så var det tid til at vende monstrummet om, så oversiden også kunne få en omgang Oversiden så også lidt træt ud, men lidt maling gør underværker.

5 Og så var kasketskyggen klar til blive løftet på plads når motoren er kommet i. Motorrummet var blevet ryddet, rengjort, låget havde været af dieseltanken, og denne var også blevet tømt og rengjort, låget genmonteret, og motorrummet havde fået et nyt lag støjisolering, alle skroggennemføring og søventiler var skiftet, og ligeledes var alle slanger skiftet ud, så nu var det tiden til at få anbragt de nye motorfundamenter.

6 I stedet for at slås med en motor på 250 kg var det nemmere at bruge en skabelon.

7 Fundamenterne blev støbt fast og det hele blev malet med epoxyprimer og så blev der monteret nye kobberrør til tanken både frem og retur til motor og filteranlægget i kistebænken Nåh ja så skulle der jo også lige laves en ny dørk til cockpittet. Den gamle dørk over motoren var lavet af to halvdele, der lukkede sammen lige hen over motoren, men sådan en samling er svær at gøre tæt, og det var den så bestemt heller ikke her, så vandet havde haft nærmest fri adgang til at dryppe ned over motoren det blev motoren ikke pænere af!! Altså måtte der en ny dørk til den startede inde på høvlbænken. Runde hjørner i resultatet kræver lidt forarbejde med at lime massive teakklodser i hjørnerne.

8 Den gamle dørk bag ratsøjlen var på ben, og den var knækket, repareret og det lykkedes så os at knække den igen i efteråret (på kun 1 måned!!). Men den konstruktion betød, at for at få den faste del af dørken op i højde med motorlåget, så måtte der 2x15 mm krydsfiner til under dørken. Ovenpå det faste finer skal der så teak, det blev lavet på værkstedet og der er det godt at have skruetvinger og man kan ALDRIG få for mange skruetvinger!!

9 Det nye låg til motorrummet, som erstatning for de to gamle lemme. Verdens mest underlige konstruktion man tager et selvlænsende cockpit, lægger en motor ned under og så laver man en dørk, der består af to halvdele der mødes præcis hen over motoren, og som tætning lægger men en gummistrimmel i - om det er tæt nej det er det da bestemt ikke!!!! Nu kommer der en lem i et stykke, med kantlister der går ned over glasfiberkanten og med en god silikonepakning, kraftige hængsler og et gedigent lukketøj det bliver tæt!! Så kom den nye dørk ombord og blev beslået lemmen skal godt nok af igen når motoren skal ombord, men det er altså nemmere at kunne ligge nede i motorrummet og sætte lukketøj på end at skulle gøre det når motoren ligger der J

10 Den gamle motor var blev taget ud og sat ind i laden, det var jo meningen at den skulle hovedrenoveres:

11 Efter nytår blev den sat på traileren og kørt til Cylinderservice i Aabenraa, men efter et grundigt kig blev den dømt død L Den var så gammel, så der ikke længere kunne skaffes reservedele, derfor ville en renovering betyde udbredt brug af gamle stumper, og så var det jo lidt tvivlsomt om vi kunne få 20 problemløse år ud af motoren. Altså en MEGET dyb indånding og indkøb af en ny Vetus 4.55 på 52 HK, og når vi så var i gang så hvorfor ikke skifte hele lortet aksel, akseltætning, skrue, vandsmurt gummileje i stævnrør og så lige putte et Hydradrive ind det var NU hvis nogensinde.

12 Det at skifte gummilejet i stævnrøret det krævede for øvrigt tålmodighed, snilde og VOLD det måtte simpelthen skæres igennem på langs (indvendig fra!!!) og ha tæsk med hammer og mejsel for at få det ud!! Det nye leje skulle så bare lige presses ind, meeen stævnrøret er 44 mm indv. og gummilejet var 45 mm udv. For en mand med en drejebænk ville det jo ikke være et problem men jeg har INGEN drejebænk, så igen krævede det tålmodighed. Den sidste 1/100 del af en milimeter blev vundet ved at putte bøsset i fryseren natten over, så kunne det lige bankes på plads.

13 Så blev det sommer, og alt var klar til montage af den nye motor, presenningen blev taget af og Ole kom med sin vidunderlige servicebil. Den kunne lige nøjagtig løfte den op over karmen.

14 Og med list og lempe kom den ned i motorrummet. Og vupti!!!

15 Fundamenterne passede!!! Nu mangler der så bare montage af udstødning, kølevand, aksel, diesel, gear/gas etc., men den er på plads, og der er masser af plads omkring den. Så var det tiden at få genmonteret kasketskyggen.

16 Let og elegant op med den udfordringen var så at få givet den en gang fugemasse hele vejen rundt på skumkarmen, og derefter få den sænket ned så præcist, så det ikke blev tværet ud over det hele det lykkedes også!! Nu ligner hun efterhånden sig selv igen dejligt. Så er det bare på med presenningen og vi er klar til den næste vinter med indendørs arbejde. Da nu motor og kasketskygge lige så stille var kommet på plads, så kunne også instrumentpanel og kortbord efter mange måneders ventetid blive monteret

17 Da nu motoren var på plads, så kunne der måles op til CV akslen og den blev bestilt i Korsør. Den kom, og blev monteret for det løse så det lille skot som tryklejet skulle monteres i kunne komme på plads. Først blev det sat fast i glasfiber spartel, og så blev det støbt fast. Sådan rent glasfibermæssigt var det ikke noget stort projekt udfordringen bestod i, at skottet skulle sidde nede under skabet i agterkahytten, og der var kun adgang ned gennem skabet. Ingen der kender mig vil påstå, at jeg er et slangemenneske, men det var lige før jeg blev det af den operation, og af den efterfølgende montage af leje, stævnrørstætning og aksel.

18 Da skottet var støbt fast og malet, så var det tiden for den endelige montage af stumperne. Akslen blev målt, målt igen og så lige kontrolmålt et par gange inden jeg skar den til i længden. Så blev den stoppet ind agtenfra, gennem stævnrørtætningen, og op i tryklejet, hvor den blev manøvreret på plads, hvorefter tryklejet blev spændt fast i skottet. Så blev klemflangen spændt med det foreskrevne moment det var IKKE nemt at få plads både til momentnøglen, rørtangen som skulle bruges til at holde kontra med og så mig inde i skabet!!!!! Da klemflangen var på plads, kunne CV akslen boltes sammen med lejet. Der var det en fordel at kunne sætte motoren i gear så jeg slap for rørtangen, men der var rigtig langt fra skabet i agterkahytten op i cockpittet og ned over motoren for at sætte i gear, og så hele turen tilbage for at spænde én bolt (der er 6 i alt!!!), men en lille list, med et hul i og så en 5 mm bolt gennem hullet i geararmen på motoren så kunne jeg stå på hovedet i skabet og sætte i gear og i frigear!!! Nå da hele den del var på plads var det tid for stævnrørstætningen, altså op af skabet og ned i lotusstilling under dørken, så kunne jeg med det yderste af fingerspidserne nå ned og få monteret akseltætningen juhuu.

19 Da alt var på plads var det bare ud og montere skruen, den passede og gled på som om den var bestemt til det, og alt så såre godt ud, meeeeeennnnn hov hvad var lige det, kunne skruen nu også gå fri når roret blev lagt helt i borde NNNEEEEEJJJJJJ. Det kunne jo være at det var fordi hydraulikcylinderen til styregrejet var taget af, så roret slog for meget ud, altså med sved på panden blev cylinderen hastemonteret og SATANS OSSE, skruen tog på roret når det var lagt i borde der blev jeg træt!!!!! Men der var jo kun et at gøre op i skabet i agterkahytten og så blev hele lortet skilt ad igen og det var bestemt samlet for at det IKKE sådan lige skulle skille ad!!!! Heldigvis havde jeg hørt rigtigt godt efter og kunne huske at der i klemflangen var tre aftrækkerhuller, hvor 6mm bolte kunne skrues i og dermed trække flangen ud af hullet PUHA der svedte den tykke!!. For IKKE at skulle have skrue og hele akseltætningen skilt ad også, så blev tryklejet skubbet bagud og akslen fremad så jeg netop kunne skære de 25 mm af der var til overs. Men var det bøvlet at ligge med hovedet nedad i et skab og spænde, så var det direkte ubehageligt at ligge der med en vinkelsliber!!!!! Nå det lykkedes og det hele blev spændt sammen, og så kunne roret gå forbi skruen, og nu var Pipaluk endelig efter 11,5 måned helt vandtæt igen, alle huller i skroget var lukket, og bunden var reelt klar til søsætning!!!

20 Til en ny motor hører så også nyt gear og gashåndtag. Det gamle var et togrebs, det nye blev et etgrebs, kravet var at det skulle sidde mere tilgængeligt end det gamle og IKKE stikke så langt frem i cockpittet når vi sejler fremad det gamle stak nærmest vandret frem i knæhøjde fra ratsøjlen. Efter meget overvejelse blev det en udbygning på siden af ratsøjlen.

21 En lidt irriterende konstruktion, men den eneste måde at løse opgaven på!! Sammen med den nye motor blev der også installeret en varmtvandsbeholder, den kunne lige ligge nede i bunden af kistebænken i bagbord side, der var ikke meget plads til både mig OG vandvarmeren i kistebænken.

22 Vandvarmeren blev koblet til motorens kølesystem, så ½ times motorsejlads skulle kunne give 20 l varmt vand til bad, og skulle vi komme i havn, så er der en 800 w elpatron i vandvarmeren J Næste udfordring var så placering af brusearmatur. Toilettet er simpelthen for lille og uegnet til de store badeøvelser, så løsningen blev at anbringe armaturet i cockpittet, hvor der er afløb gennem selvlænserne. Til søs og for anker er det jo ikke noget problem at bade i cockpittet og i havn er der jo normalt bad så.. J Det sidste der blev monteret var slangen fra kølevandsindtaget og det tilhørende filter, og så blev der hældt kølervæske og smøreolie på motoren. Nu mangler der bare en akkumulator og noget diesel i tanken, så kan motoren startes. Så blev motorinstallationen helt afsluttet, incl. en ny montage af cockpitsbordet det blev fejret den første eftermiddagsthe ved det nye bord!! Og se også det nye joystick til bovpropellen, nu bliver det logik i betjeningen joystick til bb = stævn til bb, og modsat J = ikke længere behov for at stikke hovedet ned under rattet for lige at se om joystick fremad = stævn til sb eller bb??

23 Til en motor hører også brændstof, og da tanken var helt tom, og der var installeret tankmåler var det også tid for en kalibrering af måleren, altså blev der fyldt 20 liter på af gangen og for hver påfyldning blev måleren fotograferet og der blev lavet et hak i målepinden, så back- up systemet også er på plads!!

24 Efter 12 gange omkring tankstationen og op og nedad stigen endte vi med en fuld tank og en måler der viste fuld J Den var det så tiden for det store øjeblik - motoren skulle startes for første gang. Det var et spændende øjeblik, og den startede øjeblikkeligt PYHA sikke en lettelse!!!

Projekt Pipaluk. Forhistorien

Projekt Pipaluk. Forhistorien Projekt Pipaluk. Forhistorien Da vi tog på sommerferie i Freja i slutningen af juni var det planen at Freja skulle stå på land i sommeren 2015 og gennemgå en 30 års opdatering, så hun var klar til vores

Læs mere

Diverse småting til Pipaluk

Diverse småting til Pipaluk Diverse småting til Pipaluk Pipaluk var fra starten af forsynet med de originale Lewmar 40 i forkromet bronze de var trætte og vi ville gerne have selftaling så dukkede der 2 spil op på DBA: De havde fået

Læs mere

Vinterens opfindelse - Badeknasten!!

Vinterens opfindelse - Badeknasten!! Vinterens opfindelse - Badeknasten!! Freja er jo en rigtig selvbygger, der er altid projekter i gang, og hun bliver nok aldrig helt færdig. Forrige projekt var sprydet, det var jo en kæmpe succes, så nu

Læs mere

Pipaluk mast og cockpitteak.

Pipaluk mast og cockpitteak. Pipaluk mast og cockpitteak. I cockpittet var der jo allerede lavet ny dørk den bag ratsøjlen var knækket, og den over motoren var et must for at sikre at vandet ikke finder den vej ned over motoren. Kistebænkesæderne

Læs mere

Diverse småting til Pipaluk

Diverse småting til Pipaluk Diverse småting til Pipaluk Pipaluk var fra starten af forsynet med de originale Lewmar 40 i forkromet bronze de var trætte og vi ville gerne have selftaling så dukkede der 2 spil op på DBA: De havde fået

Læs mere

Projekt vinduer og pantry siden af kahytten

Projekt vinduer og pantry siden af kahytten Projekt vinduer og pantry siden af kahytten Vinduerne var fra starten af forsynet med en PVC profil, den var imidlertid ødelagt af 40 år sollys og var derfor væk på de fleste vinduer. Derudover havde der

Læs mere

Projekt Pipaluk. Forhistorien

Projekt Pipaluk. Forhistorien Projekt Pipaluk. Forhistorien Da vi tog på sommerferie i Freja i slutningen af juni var det planen at Freja skulle stå på land i sommeren 2015 og gennemgå en 30 års opdatering, så hun var klar til vores

Læs mere

Renovering af agterkahyt på Speedy.

Renovering af agterkahyt på Speedy. Renovering af agterkahyt på Speedy. Efter at forkahytten sidste år blev renoveret er turen nu kommet til agterkahytten, da denne også i høj grad trængte til en kærlig hånd. Jeg startede på projektet lige

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

Lotus 40 s rorkonstruktion er som de fleste tidlige 70ér både simpel og relativ stærk med nederste rorleje placeret i bunden af skægget.

Lotus 40 s rorkonstruktion er som de fleste tidlige 70ér både simpel og relativ stærk med nederste rorleje placeret i bunden af skægget. Beskrivelse og billeder Ror forandring. Lotus 40 s rorkonstruktion er som de fleste tidlige 70ér både simpel og relativ stærk med nederste rorleje placeret i bunden af skægget. Konstruktionen med skæg

Læs mere

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet.

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet. Fremstilling af ny form og ror til Contrast 33 I august 2009 brækkede rorstammen på vores Contrast 33. Det var under en kapsejlads, men heldigvis så langt væk fra andre, at vi ikke sejlede ind i nogen,

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde,

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde, Trolla SNOWBOBBY 80 Artikel nr.: 12098 DK montagevejledning 2011/11 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

Renovering af vandpumpen Gasgas 250 årgang 2007

Renovering af vandpumpen Gasgas 250 årgang 2007 Renovering af vandpumpen Gasgas 250 årgang 2007 Overblik Det hele begyndte med at jeg fik motorolie udover hele motoren og olien i inspektions glasset blev helt mælkehvid. De kloge hoveder fortalte mig

Læs mere

Fokus på tursejlads artikel nr. 11

Fokus på tursejlads artikel nr. 11 Fokus på tursejlads artikel nr. 11 En sommer går på hæld og mange af os har sejlet i vores dejlige både på tur- og kapsejlads. Dette år er et særligt år med fejringen af vores gamle Folkebåd. 75 år er

Læs mere

9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN

9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN 9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN Jeg har fået lov til at cykle til Sallinge i eftermiddag. Foråret er rigtig kommet nu, og jeg kan mærke den varme vind mod kinden. Jeg har medvind og jeg kender jo hele vejen,

Læs mere

Flot stubmølle til haven

Flot stubmølle til haven SPÆNDENDE MODELARBEJDE: Flot stubmølle til haven Møllen her er en tro kopi af en rigtig stubmølle, og du kan selv bygge den for 1000 kroner. Sammen med dette nummer af Gør Det Selv får du nemlig en komplet

Læs mere

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl.

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl. Da der fra tid til anden har været spørgsmål om dette emne har jeg lavet denne lille guide der dækker samling af koblingssneglen, samt justering afkoblingen. Indledning: Herunder en tegning af de komponenter

Læs mere

mere info på telefon 62 22 01 17

mere info på telefon 62 22 01 17 RÅD - 10 Dette er et tilbud til nuværende og kommende Folkebådssejlere. Brug disse råd som et redskab til brug ved vedligehold og i en købesituation. Det er på ingen måde en tilkendegivelse af, at Folkebåden

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING PLAYFURN CIRCLE

MONTERINGSVEJLEDNING PLAYFURN CIRCLE MONTERINGSVEJLEDNING PLYFURN CIRCLE Varenummer: PF-Circle-10 - Hvid PF-Circle-0 - Sort PF-Circle-20 - Rød PF-Circle-18 - Grøn PF-Circle-12 - Blå PF-Circle-03 - Orange Påfyldning af vand Samling af produkter

Læs mere

Python-Drive. Den ideelle fleksible drivenhed. fra 10 HK til 1000 HK. CV Drivaksel Systemer fra Python-Drive

Python-Drive. Den ideelle fleksible drivenhed. fra 10 HK til 1000 HK. CV Drivaksel Systemer fra Python-Drive Den ideelle fleksible drivenhed fra 10 HK til 1000 HK CV Drivaksel Systemer fra Python-Drive 2015 Flexsibel drivenhed fra 10 HK til 1000 HK Python-Drive omfatter: - Kraftige lejer og vedligholdesesfri

Læs mere

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering...side 3 Problemfase...side 3 Analysefase.side 4 Løsningsfase side 4 Produktionsfase.side 5 Konklusionsfase...side 7 Logbog..side 8 Onsdag 24. oktober.side 8 Onsdag

Læs mere

DEN 271. Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271!

DEN 271. Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271! DEN 271 Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271! Hvorfor lave kølen?? Vi har nok alle hørt det - men tror vi på det? Hvor stor er effekten i virkeligheden? Er det nødvendigt at afmontere kølen? Hvor meget

Læs mere

Ny motor i Grace. Udstødningen skiftede side

Ny motor i Grace. Udstødningen skiftede side Ny motor i Grace I sommeren 2012 kom vi til at snakke om, at vi egentlig ligeså godt kunne lægge en ny motor i Grace nu og så selv få noget ud af det, i stedet for at vente og måske begynde at få reparationer

Læs mere

Betjeningsvejledning for søløven

Betjeningsvejledning for søløven Betjeningsvejledning for søløven Almindelig betjening: 1. Udfyld sejladsprotokollen før afgang. 2. Båden lænses 3. Brændstofbeholdningen (diesel) kontrolleres. Der skal være min. 1/3 tank fuld 4. Rød knap

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle Døre og Vinduer A/S * Fabriksvej 5 * DK-8544 Mørke * Tlf. +45 86 37 24 77 * Fax +45 86 37 24 78 * www.jetrae.dk * jetrae@vahle.dk Monteringsvejledning 1. Placer døren i muråbningen

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE. Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1

SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE. Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1 SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1 Indholdsfortegnelse Maskinbeskrivelse... 3 Sikkerhedsregler... 4 Funktions-vejledning...

Læs mere

Nr. 12. Fokus på tursejlads

Nr. 12. Fokus på tursejlads Nr. 12. Fokus på tursejlads En ny sejlersæson lokker forude, og mange af jer har måske klargjort båden og bestilt vognmand. Det er altid dejligt at se båden glide ned i sit rette element og høre den velkendte

Læs mere

Brugsanvisning. Overskrift Havefræser, 6,5 HK med el-start. Varenr.: 90 xx xxx Varenr.:

Brugsanvisning. Overskrift Havefræser, 6,5 HK med el-start. Varenr.: 90 xx xxx Varenr.: Brugsanvisning Overskrift Havefræser, 6,5 HK med el-start Varenr.: 90 Varenr.: 90 36 782 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fa 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra

Læs mere

På højre motor bliver det mere festligt, for her vil begge kræfter til venstre og skal ophæves med et højretræk.

På højre motor bliver det mere festligt, for her vil begge kræfter til venstre og skal ophæves med et højretræk. Alle har formentligt oplevet hvordan propellen driver en enmotoret model til venstre både under start og ved acceleration. Det sker også på en tomotoret model, og i tilgift påvirkes modellen også af, at

Læs mere

Alle tiders tumleplads

Alle tiders tumleplads lle tiders tumleplads 10 Gør Det Selv 10/2001 Det -formede legehus har alt, hvad der skal til, når børnene leger. Det er spændende og en lille smule farligt alligevel er det en solid og billig konstruktion.

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Riva Aquarama 1965 Skala 1/6

Riva Aquarama 1965 Skala 1/6 Riva Aquarama kom på markedet i 1963 som en viderudvikling af den dobbelt-motorede Tritone. Riva en er den seneste udgave af en lang og traditionsfyldt række mahogny speedbåde. Riva Aquarama 1965 Skala

Læs mere

2) Åbn bagklappen og fjern bagbeklædningen. Der sidder en skrue i hvert håndtag.

2) Åbn bagklappen og fjern bagbeklædningen. Der sidder en skrue i hvert håndtag. Renovering af viskermotor til Mondeo MK3 Stationcar. 1) Med bagklappen lukket, vippes den klap, der dækker akslen fra motoren, op. Møtrikken skrues af, og den tilhørende skive fjernes. Viskerarmen tages

Læs mere

4 Pedalarrangement. 4/1 Speederpedal Speederpedal 4/1 1 Justering af speederpedal 4/1 2. 4/2 Bremsepedal Bremsepedal 4/2 1

4 Pedalarrangement. 4/1 Speederpedal Speederpedal 4/1 1 Justering af speederpedal 4/1 2. 4/2 Bremsepedal Bremsepedal 4/2 1 4 Pedalarrangement 4/1 Speederpedal Speederpedal 4/1 1 Justering af speederpedal 4/1 2 4/2 Bremsepedal Bremsepedal 4/2 1 4/3 Hovedcylinder og bremserør Hovedcylinder og bremserør 4/3 1 Renovering af hovedcylinder

Læs mere

Vinterkonservering af Volvo Penta MD7A med S-110 drev

Vinterkonservering af Volvo Penta MD7A med S-110 drev Vinterkonservering af Volvo Penta MD7A med S-110 drev 1. Baggrund Denne artikel er redigeret med udgangspunkt i beskrivelsen af Volvo Penta 2001 skrevet af Bjarke (MaxiMalt). Tak for udgangspunktet! Dette

Læs mere

Motor udskiftning i sejlbåd

Motor udskiftning i sejlbåd 2010 [Skriv Motor udskiftning i sejlbåd dokumentets titel] Motor skift af Volvo Penta MD5B til D1-30F Dokumentet indeholder tekst og billeder fra projektet, i perioden, oktober 2009 til maj 2010. [Skriv

Læs mere

GS solvarmeventilation 20. Brugervejledning til GS-luftsolfanger

GS solvarmeventilation 20. Brugervejledning til GS-luftsolfanger GS solvarmeventilation 20 Brugervejledning til GS-luftsolfanger Indhold: Solcellepanel med solceller og ventilator Varmeregulator Plastrør diameter 100 mm, længde 63 cm, inkl. trækring) Flangesamling beregnet

Læs mere

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning.

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning. Dagbog fra reparationsholdet, Tolo Roklub, marts 2019 Lørdag 16-3-2019 Temperatur 14 C Køreskinner og træafmonteret. Nye træ kiler lakkeret førstegang. Sæder afmonteret gammel kørevogn.. Rustfrie bagplader

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

Byg den på en weekend

Byg den på en weekend En flydebro er både en smart og nem måde at komme tørskoet ud i robåden. Pontonerne betyder, at broen kan bevæge sig op og ned efter bølgerne og skiftende vandstande, og broen er supersmart som fx fiskeplatform,

Læs mere

10. juni Søsætning med båddåb

10. juni Søsætning med båddåb 10. juni 1978 - Søsætning med båddåb "" var apteret, klar til søsætning. Vi skal have båddåb lørdag d. 10. juni. Vi er sent på den. Indbydelserne er ikke færdige, de skal senest være ude på mandag, for

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon.

Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Moduler, bolte og alle samledele tælles op før montage. Værktøj du skal bruge: Hammer Momentnøgler Skruetvinger Træbjælker (bruges som ben ) Beton- eller

Læs mere

Bukkemaskine. Fremstilling af en bukkemaskine. Forord

Bukkemaskine. Fremstilling af en bukkemaskine. Forord Forord Fremstilling af en bukkemaskine Den foreliggende bukkemaskine kan fremstilles af en dygtig smed hvor som helst i verden. Udgangspunktet for konstruktionen af bukkemaskinen er, at der bliver anvendt

Læs mere

Dobbelt op på de. smalle hylder

Dobbelt op på de. smalle hylder Dobbelt op på de BOGKASSER MED CD-SKUL smalle hylder Med tre varianter af en enkel bogkasse får du en reol, der bag det diskrete ydre har skjulte talenter. Gevinsten er sikker med de elegante bogkasser.

Læs mere

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Brugsanvisning Varenr.: 9044081 Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fejemaskine Varenr.: 9044081. Beskrivelse: 6,5 hk

Læs mere

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du tjekke at du har følgende. Billede Nr: I,II,III,V,IV

Læs mere

Demontering af div. karosseridele er ikke beskrevet i detaljer; her er du bedst hjulpet med den officielle Workshop Manual.

Demontering af div. karosseridele er ikke beskrevet i detaljer; her er du bedst hjulpet med den officielle Workshop Manual. Udskiftning af rear cross-member, Range Rover Classic Svogerslev, 17. april 2009 Et klassisk problem med Range Rover Classic er at den bagerste tværvange som holder hængslerne til den nedre bagklap ruster

Læs mere

SCALEAUTO 1:24 REGLEMENT

SCALEAUTO 1:24 REGLEMENT SCALEAUTO 1:24 REGLEMENT Det er kørerens ansvar at alle dele er monteret på Scaleauto bilerne, inklusive de foto ætsede og små plastic dele. Alle de dele som leveres til chassis og karrosseri på ovenstående

Læs mere

Udlån af dommerbåd I Dragør Sejlklub

Udlån af dommerbåd I Dragør Sejlklub Udlån af dommerbåd I Dragør Sejlklub Dragør Sejlklub tilbyder medlemmer af klubben at låne klubbens dommerbåd til ture og arrangementer. Hvem kan låne dommerbåden. Medlemmer af Dragør Sejlklub, som af

Læs mere

1.01 1.01. Skolegade Maren. Nørregade BYGHERRE: HOLSTEBRO KOMMUNE SAG: SIKRING AF KVINDE PÅ KÆRRE EMNE: SAG NR.: 08.123 PLAN AF RÅDHUSPLADSEN

1.01 1.01. Skolegade Maren. Nørregade BYGHERRE: HOLSTEBRO KOMMUNE SAG: SIKRING AF KVINDE PÅ KÆRRE EMNE: SAG NR.: 08.123 PLAN AF RÅDHUSPLADSEN 1.01 Betjeningspanel placeres ved siden af døren i hall Skolegade Maren Nørregade PLAN AF RÅDHUSPLADSEN MÅL: 1:100 DATO: 12.01.2009 INIT.: NCA/MGS TEGN.NR.: 1.01 1.02 Snit B/B1 Eksisterende dør sikres

Læs mere

INGEN TID AT SPILDE RENOVER DIN AKSEL

INGEN TID AT SPILDE RENOVER DIN AKSEL Gør det selv INGEN TID AT SPILDE RENOVER DIN AKSEL Er der vand i gearolien, kan du være sikker på, at drevet bliver slidt meget hurtigt. Vi viser, hvordan du tjekker olien, og hvordan du renoverer akslen

Læs mere

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html AUDI A3 8P RETROFIT Eftermontering af RS3 Læder http://lightnings.dk/rs3leather.html Trekanter Armlæn i fordøre Armlæn i bagdøre Midterarmlæn Gearknop Håndbremse Trekanter 1. Træk læderet ved gearstangen

Læs mere

Prisliste 2012 gyldig fra 1. januar

Prisliste 2012 gyldig fra 1. januar liste 2012 gyldig fra 1. januar Alle priser er inkl. moms Bådpladser Vinteropbevaring Ophaling Søsætning Bådpladser (Se bagsiden vedr. oversigt over bådpladserne) Pladsnr. Pladsstørrelse 1 års kontr. 2

Læs mere

OPSTILLING- og NEDTAGNING af Min Mormors Gebis

OPSTILLING- og NEDTAGNING af Min Mormors Gebis OPSTILLING- og NEDTAGNING af Min Mormors Gebis Min Mormors Gebis består af tre elementer: Drømmelageret (blåt akvarium med flasker), Idéfabrikken (gult skab med ordmaskine) og Vindlaboratoriet (rødt skrivebord

Læs mere

Glasvægssystem Klikprofi l Til glasvægge og skydedørespariterdørespariter

Glasvægssystem Klikprofi l Til glasvægge og skydedørespariterdørespariter 8-12,76 Samleled glas Glasvægssystem Klikprofi l Til glasvægge og skydedørespariterdørespariter Ny fl eksibel klikprofi l i 3 dele. Gummitætning til 9 forskellige glastykkelser gør det muligt at bruge

Læs mere

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE 7. udkast 1. INT. STUE. DAG BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. Han åbner en øl. Kapslen smider han i en skål, der tilsyneladende bliver

Læs mere

Motorvedligeholder. Funktionsuddannelse Gokart. Højagergaard

Motorvedligeholder. Funktionsuddannelse Gokart. Højagergaard Motorvedligeholder Funktionsuddannelse Gokart 1 Indhold Motorvedligeholder... 3 Åbn motorhjelmen... 3 Tjek olie... 4 Fyld olie på om nødvendigt... 5 Påfyld sprinklervæske... 6 Luk kølerhjelmen... 7 Kontrolleres

Læs mere

18 år gammel købte jeg så min første båd en sejlbåd. Sejlbåd har så lige siden hængt ved mig og min famile.

18 år gammel købte jeg så min første båd en sejlbåd. Sejlbåd har så lige siden hængt ved mig og min famile. LM Lunderskov Møbelfabrik blev grundlagt i 1940 af ejeren Ejner Lorentzen. Det lille værksted beskæftigede sig med fremstilling af børnemøbler i træ. Forretningen gik godt og Ejner Lorentzen ansatte snart

Læs mere

Nøglestartsæt Workman MD/MDX-arbejdskøretøj

Nøglestartsæt Workman MD/MDX-arbejdskøretøj Nøglestartsæt Workman MD/MDX-arbejdskøretøj Modelnr. 121-6338 Form No. 3397-346 Rev A Monteringsvejledning Dette sæt er til en 2013 Workman MD med et serienummer på 313000401 og opefter. Dette sæt er til

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

Forårets indsats i Sebbe Als

Forårets indsats i Sebbe Als Forårets indsats i Sebbe Als 2018-06-03 Som det er set I en tidligere beretning, så er Ottar I gang med en større overhaling. Tidligere på sæsonen har vi fået afmonteret lønning og øverste bordplanke på

Læs mere

Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger

Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger Tillykke med din nye solfanger. Med den rette placering får du glæde af den i mange år fremover. Den medfølgende kontakt placeres på loftet eller på vægen

Læs mere

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1 2003 / 1 Betjeningsvejledning Power Line Motor TG 800 Texas Andreas Petersen A/S Knullen 2 DK-5260 Odensse S Tlf. 6395 5555 Fax 6395 5558 post@texas.dk - www.texas.dk ADVARSEL - Læs altid betjeningsvejledningen

Læs mere

Instruktion i kommandoerne.

Instruktion i kommandoerne. Instruktion i kommandoerne. Velkommen til Risskov Roklub. Roklubben er fra 1935 og har altid ligget på Bellevue Strand. Vi er medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR) under D.I.F. Vores daglige rofarvand

Læs mere

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL Læs denne manual omhyggeligt inden du starter med at bruge scooteren. Tak fordi du har købt Strada 3 hjulet el scooter. Vi håber du får store glæden af den. Læs denne

Læs mere

Verbernes former. Jeg lå i sengen uden at sove. (= Jeg var vågen) Jeg kørte på arbejde uden at have sovet. (= Jeg var træt)

Verbernes former. Jeg lå i sengen uden at sove. (= Jeg var vågen) Jeg kørte på arbejde uden at have sovet. (= Jeg var træt) Verbernes former Der er to slags verbeformer på dansk: de, der beskriver en situation, som den ser ud, mens den er der; og de der beskriver resultatet eller betydningen af situationen på et senere tidspunkt

Læs mere

En lille tur. Helle Helle, 2000 (5,4 ns)

En lille tur. Helle Helle, 2000 (5,4 ns) En lille tur Helle Helle, 2000 (5,4 ns) Det er sommer, og min mor har lavet en aftale med mig. Vi skal mødes på banegården i min frokostpause, hun 5 ankommer med en rutebil lidt over tolv og skal først

Læs mere

40 Gør Det Selv 3/2001

40 Gør Det Selv 3/2001 40 Gør Det Selv 3/2001 Gyngehest til skrappe drenge og piger Dette superflotte 2-spand vil helt sikkert blive modtaget med stor begejstring. Da hestene fremstilles af limtræ, er de meget solide og kan

Læs mere

Aluminiumsbåde Lav vægt og lang levetid

Aluminiumsbåde Lav vægt og lang levetid Aluminiumsbåde Lav vægt og lang levetid 2004 Let Stabil Lang levetid Intet giver dig mere sjov på vandet, end en Quicksilver aluminiumsbåd. Om du vil fiske, stå på vandski eller bare sejle en tur, er Quicksilver

Læs mere

En købsguide - Før du køber en Albin Vega. Dette dokument er ment som sammenfatning af plusser og minusser af Albin Vegaen.

En købsguide - Før du køber en Albin Vega. Dette dokument er ment som sammenfatning af plusser og minusser af Albin Vegaen. En købsguide - Før du køber en Albin Vega. Dette dokument er ment som sammenfatning af plusser og minusser af Albin Vegaen. Hjemmeside: www.albinvega.dk mailto: vegateknik@albinvega.dk Vegaen er en stærk,

Læs mere

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering

Læs mere

Er der et sted hvor man få 25 L arkv. Under 199 kr ( Porto frit) jeg regner med at skal have enten 8 eller 12 stk.

Er der et sted hvor man få 25 L arkv. Under 199 kr ( Porto frit) jeg regner med at skal have enten 8 eller 12 stk. Akvarium 25 L Indsendt af Arne Pedersen - 2014/05/09 02:08 Er der et sted hvor man få 25 L arkv. Under 199 kr ( Porto frit) jeg regner med at skal have enten 8 eller 12 stk. Sv: Akvarium 25 L Indsendt

Læs mere

Byg selv et solcelleskib

Byg selv et solcelleskib Byg selv et solcelleskib Byggevejledning til solcelleskib samt solcelle-drevet legetøjsbil Formålet med denne aktivitet er på en lærerig, pædagogisk og kreativ måde at lade børn og unge opleve, hvordan

Læs mere

Yplus Navigationssejlads 2009 Svar på teoriopgaver

Yplus Navigationssejlads 2009 Svar på teoriopgaver Du har lånt en speedbåd, som du - med din uddannelse - selvfølgelig godt må sejle. Båden er udstyret med hydrauliske trimflaps, hydraulisk manøvrerbare z-drev, servostyring og ikke mindst 2 stk. 456 HK

Læs mere

CLAAS SKÆREBORDSVOGN VARIO / CERIO ( )

CLAAS SKÆREBORDSVOGN VARIO / CERIO ( ) CLAAS SKÆREBORDSVOGN VARIO / CERIO (770-930) BRUGERVEJLEDNING & RESERVEDELSKATALOG A/S FASTERHOLT MASKINFABRIK EJSTRUPVEJ 22, DK-7330 BRANDE DENMARK TLF: +45 97 18 80 66 FAX: +45 97 18 80 40 LAGER: +45

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Disclaimer: Der kan forekomme fejl. Kontakt venligst Tobias Lundby (tolu@mmmi.sdu.dk) eller Kristian Terkildsen (khte@mmmi.sdu.dk), hvis du har spørgsmål hertil. Husk altid at tjekke droneregler.dk for

Læs mere

Fremstilling af blæsebælge (Nyrebælge)

Fremstilling af blæsebælge (Nyrebælge) Jeg skulle bruge en blæsebælg til mit støbehåndværk på vikingemarkederne, min plan var at lave et sæt Nyrebælge, lidt i stil med de bælge der er vist på Sigrudsristningen, jeg tænkte meget over hvordan

Læs mere

Gulvfliser som køkkenbordplade

Gulvfliser som køkkenbordplade Gulvfliser som køkkenbordplade Jennifer og Kristian Obel Romeyke satte nyt køkken i deres 70 er parcelhus for 9 år siden. Valget faldt dengang på et køkken med træbordplader. Allerede efter 6 år var bordpladerne

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere

Brugsanvisning. Fejemaskine 60cm, 6,5 HK. benzinmotor Varenr.:

Brugsanvisning. Fejemaskine 60cm, 6,5 HK. benzinmotor Varenr.: Brugsanvisning Fejemaskine 60cm, 6,5 HK. benzinmotor Varenr.: 90 39 263 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden

Læs mere

Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage

Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage Den Lette Jolle Denne jolle er i dobbelt forstand let. Det er forholdsvist let at bygge den. Den Vejer ikke så meget, så den er let at sætte i søen når den er bygget. Værdi/salgspris: Materialepris: 15-40.000

Læs mere

Lyder det latterligt? Måske åndsvagt? Si senorita. Men alligevel?

Lyder det latterligt? Måske åndsvagt? Si senorita. Men alligevel? Pas godt på dig. Det vigtigste jeg nogen sinde kommer til at bede dig om, det er, at du passer på dig. Det vigtigste på din dagsplan, måske endda i hele dit liv, det er, at du passer på dig. Det er ikke

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre

Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre Tillykke med dit køb af en balkon fra MinAltan.dk. Det er vigtigt, at du læser hele montagevejledningen og alle samlingsprincipperne grundigt

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Dufour 36 Performance ,00. Sovepladser: Formidlingsbåd: Volvo Penta 30 cv HK/PS/KW: Pris, standard båd ab værft

Dufour 36 Performance ,00. Sovepladser: Formidlingsbåd: Volvo Penta 30 cv HK/PS/KW: Pris, standard båd ab værft Dufour 36 Performance 999.000,00 Pris, standard båd ab værft Katalognr: Beliggenhed: Søsat/Årgang: Længde: Bredde: Vægt: Dybgang: Sovepladser: Formidlingsbåd: Motor: HK/PS/KW: BK0006 I vores udstilling

Læs mere

Independence Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt

Independence Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt - Få balance i kroppen Brugervejledning A Division of The Baby Jogger Company Independence Jogger Dette produkt er CE godkendt Læs denne vejledning grundigt før joggeren benyttes og opbevar brugervejledningen

Læs mere

Juni 2009 2.132 DK ivarplank. Få mere fritid. stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse...

Juni 2009 2.132 DK ivarplank. Få mere fritid. stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse... Juni 2009 2.132 DK ivarplank Få mere fritid stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse... ivarplank fibercement med mini Med ikilauta ivarplank er er det det slut med at bruge kostbar fritid og

Læs mere

5 Stor fjeder 1. Nøglestartsæt Workman MDX-arbejdskøretøj. Klargøring af maskinen. Løsdele. Kræver ingen dele. Fremgangsmåde. Monteringsvejledning

5 Stor fjeder 1. Nøglestartsæt Workman MDX-arbejdskøretøj. Klargøring af maskinen. Løsdele. Kræver ingen dele. Fremgangsmåde. Monteringsvejledning Nøglestartsæt Workman MDX-arbejdskøretøj Modelnr. 119-9534 Form No. 3366-101 Rev B Monteringsvejledning Bemærk: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition. Bemærk: Hvis

Læs mere

Manual Welldana Sandfilter.

Manual Welldana Sandfilter. Manual Welldana Sandfilter. Der tager forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana A/S Udgave 1.0 07 2007. Sprog: Dansk. Tillykke med Deres nye Welldana Sandfilter. Læs manualen grundigt igennem

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5. PCarrier

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5. PCarrier REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5 PCarrier1 2013-2014 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 3 2. Nødvendigt specialværktøj... 4 2.1 Specialværktøj... 4 3. Vedligeholdelse... 5 3.1 Motor 50275... 5 3.2

Læs mere

INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted. Vejledning til fremstilling af vindmølle:

INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted. Vejledning til fremstilling af vindmølle: INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted I dette værksted skal I bygge en vindmølle med en dynamo, som kan give strøm nok til at en el-pære kan lyse Vejledning til fremstilling af vindmølle: Tag skabelonen

Læs mere

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Freja H0 Modeltog Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Færgegalgens ætsede plade Øverste ætsning Glyngøre Mors og nederste

Læs mere

KONTAKT UDLEJER Når karret er afhentet/modtaget (hvis du får det fra tidligere lejer) Senest to dage efter fødslen Ved evt.

KONTAKT UDLEJER Når karret er afhentet/modtaget (hvis du får det fra tidligere lejer) Senest to dage efter fødslen Ved evt. RETNINGSLINJER for brug af FORÆLDRE & FØDSEL s fødekar LEJEBETINGELSER Karret udlejes af Forældre og Fødsel. Prisen for reservation og 5 ugers leje koster 100 kroner for medlemmer. For ikke-medlemmer er

Læs mere

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus Side 1 af 16 EpokeModellers dejlige skinnebus er forsynet med fjernprojektører plast, men desværre uden lys. Den ombyggede udgave af skinnebussen

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Rensning af oliesi på Regal Raptor DD 250E-9

Rensning af oliesi på Regal Raptor DD 250E-9 Rensning af oliesi på Regal Raptor DD 250E-9 Kan også bruges til den luftkølede 250cc model fra Regal Raptor, Lifan, Jinlun, Geely mm. og så er det oven i købet lidt nemmere på disse luftkølede modeller.

Læs mere