Gulvfliser som køkkenbordplade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gulvfliser som køkkenbordplade"

Transkript

1 Gulvfliser som køkkenbordplade Jennifer og Kristian Obel Romeyke satte nyt køkken i deres 70 er parcelhus for 9 år siden. Valget faldt dengang på et køkken med træbordplader. Allerede efter 6 år var bordpladerne ridsede og kedelige. De var svære at renholde og var sjældent præsentable. Overfladen krævede løbende slibning og oliebehandling, hvilket ikke var hensigtsmæssigt for en travl familie med to små børn. De ønskede sig et nyt køkkenbord som var nemt at holde rent og samtidig kunne tåle varme, vand og slid. Jennifer og Kristian havde tænkt på at bruge en gulvflise som bordplade da den antageligt måtte være yderst slidstærk. Parret tog derfor kontakt til Mosaikhjørnet, som er specialist indenfor fliser, klinker og mosaik.

2 Konsulenten fra Mosaikhjørnet lyttede til parrets ønsker og bekræftede dem i den gode idé ved at bruge fliser om bordplade. De gennemgik køkkenets daglige funktioner og konsulenten rådgav parret til at vælge store 60 x 60 cm. fliser. Dette havde den fordel at der ville komme færre samlinger og at fliserne næsten ville passe til køkkenbordets dybde. Parret valgte en næsten sortfarvet flise med et særligt spil i overfladen. Den Italienske flise hed Magnetic Antracit. Parret havde forbehold for en traditionel fuge som nemt ville samle skidt og bakterier. Mosaikhjørnet havde også her en løsning. De havde et produkt fra Italienske Litokol. Det var en 2-komponent epoxy-fuge som var vandtæt og komplet afvisende overfor bakterier og andet skidt. Den fandtes i mange flotte farver og med mulighed for at tilsætte glimmer som en spændende effekt. Valg af fugefarve faldt på lysegrå med sølvglimmer, som ville komplimentere den mørke gulvflise. Mosaikhjørnet klædte Kristian Obel Romeyke på til dette spændende gør-det-selv projekt, som gjorde det muligt at ændre køkkenet og give det et individuelt udtryk. Valget af gulvflise som køkkenbordplade skulle vise sig at opfylde alle parrets krav og forventninger. Bordpladen tåler stort set alt - hverken dej, varme gryder, krater fra porcelænsfade eller rødvin er længere en udfordring. Overfladen er ridsefast og resten klares med en lunken klud og bordpladen står som ny. Følg Kristian i reportagen step by step og se hvordan køkkenet får et gevaldigt facelift. Køkkenet fik ny bordplade, stænk belægning ved komfuret, ny belægning på bardisken samt ovn-tårnet.

3 1 - Forberedelse Den gamle træbordplade blev tilpasset med rundsav, så den kunne fungere som underlag til den nye overflade. 2 - Skær den gamle bordplade til Træbordpladen havde et dybdemål på ca. 62 cm og skulle tilpasses den nye flise på 60 cm. 3 - Alle kanter er skåret Det gamle køkkenbord med afskårede kanter som passer til den nye flise.

4 4 - Afmontering af vask Familien valgte samtidig at udskifte den gamle vask med en ny ridse- og syrefast vask fra BLANCO. 5 - Limning af Wedi vådrumsplader For at sikre ordentlig vedhæftning mellem den gamle bordplade og Wedi-pladen, blev der brugt en kvalitets Duporit Lim. 6 - Hele bordpladen limes Der limes på hele pladen og især yderkanterne bliver limet grundigt så de ikke slipper senere.

5 7 - Wedi pladen sættes fast Pladen er standard 60 cm bred og passer perfekt. Det er derfor kun længden der skal tilpasses. Wedi pladerne er godkendt til vådrum og giver en helt plan overflade. 8 - Plader på alle flader Wedi pladerne fås i mange tykkelser. Her er valgt en plade på 12 mm som sammen med den gamle bordplade giver en ønsket tykkelse på samlet 40 mm. 9 - Ny vask Familien har valgt en ny sort vask fra BLANCO som er vedligeholdelsesfri og ridsefast.

6 10 Opmåling Grundig opmåling af nyt hul til vask og centrering i forhold til underskab Nyt hul til vasken Den nye vask har andre mål end den gamle. Hullet saves nemt med en gammel fugsvans Montering af ny vask Vasken blev monteret og underlimet for at sikre at samlingen mellem bordplade og vask blev vandtæt. Det er samme lim fra Sika som blev brugt tidligere.

7 13 - Lister til samlingerne I samråd med Mosaikhjørnet blev der valgt en blank aluminiumsliste med skrå forkant Tilpasning af kantlister Alle lister blev tilpasset på længden med en almindelig nedstryger Samlinger i 45 grader Samlingerne blev skåret i smig. Dette krævede stor præcision for at opnå et pænt resultat.

8 16 - Fliseklæb Der er valgt at bruge en flexibel fliseklæb fra LIP Påføring af fliseklæb Den grundigt blandede fliseklæb påføres Wedi plade i et jævnt lag med tandspartel

9 18 - Hele bordpladen får fliseklæb Der påføres LIP-fliseklæb på hele bordpladens længde således at fliserne kan lægges i én arbejdsgang Kantliste påsættes Den blanke aluminiumsliste bliver leveret med en indstøbningskant til at sikre ordentlig montering Montering af liste Listen trykkes ned i den våde klæb umiddelbart inden lægning af fliserne.

10 21 - Fliserne lægges Alle fliser trykkes godt ned i fliseklæben. Fliserne måler 60 x 60 cm og passer perfekt som bordplade Liste og fliser holdes på plads Listen trykkes ind til kanten af flisen og der tjekkes at listens overkant og flisen flugter hinanden. De holdes på plads med skruetvinger imens fliseklæben tørrer Den nye bordplade Fliserne sidder nu fast sammen med den flotte blanke forkantliste.

11 24 - Væg under bardisk Der limes nye mosaikfliser direkte på gammel overflade. Fliseklæben påføres i et jævnt lag med en tandspartel 25 - Opsætning af mosaikker Mosaikkerne måler 7 x 3,5 cm og bliver leveret på net á 30 x 30 cm. Her blev der plads til 4 stk. i højden. Mosaikker på net trykkes nemt på plads i den våde fliseklæb Liste monteres Den blanke liste monteres for at skjule samlingen mellem væg og bord, og giver samtidig en flot effekt sammen med de sorte fliser. Listen monteres med samme Duporit lim som brugt tidligere.

12 27 - Væg bag komfur / Stænkplade På væggen bag kogepladerne monteres ligeledes samme mosaikker Tjek løbende Der tjekkes løbende at nettene med mosaikker sidder præcist Flot ny overflade Her ses tydeligt det flotte farvespil de sortblanke mosaikker giver i dagslys Den færdige stænkplade Før havde familien ingen stænkplade bag kogepladerne hvilket gjorde det svært at holde væggen ren.

13 31 - Fugning af flisesamlinger I samråd med Mosaikhjørnet blev der valgt en 2-komponent epoxy fuge som giver en hård og vandtæt overflade Fugemassen blandes I den 2-komponente fugemasse blandes en sølvglimmer som giver en flot effekt i den færdige fuge Påføring af fugemasse Fugemassen har en behagelig konsistens og der kan nemt arbejdes med den i 2-3 timer før den begynder at hærde.

14 34 - Rens grundigt Overskydende fugemasse vaskes først af med vand og svamp og til sidst med et tilhørende rensemiddel. Fugerester kan fjernes op til 24 timer efter påføring Færdig bordplade Ny bordplade med hårde fuger hvor hverken bakterier, farve fra rødvin eller fødevarer som f.eks. dej kan sætte sig fast.

15 36 - Fugning omkring vask Fliser og vask sidder med passende afstand på ca. 5 mm og flugter hinanden. Inden der fuges bliver der dækket grundigt af med malertape Afdæk grundigt Der var ikke kendskab til vaskens reaktion på epoxy fugemassen og især ikke på det tilhørende afrensningsprodukt, og derfor blev der dækket grundigt af. Resultatet blev rigtigt godt Fugning af væggene Det færdige resultat af de fugede mosaikker på væggen. I dagslys ser man sølv effekten tydeligt i fugen.

16 40 - Samspil mellem fliser og mosaikker Det færdige resultat af fliser og fuge ved vasken Vindueskarmen Vindueskarmen er beklædt med mosaikker og niveauet er hævet 10 mm i forhold til bordpladen.

17 41 - Ny bardisk Det færdige resultat af bardisken med blank kantprofil, som giver lange linjer og mosaikker placeret under, som har samme overflade som fliserne. 42 Bardisk fra modsat side Det nye look bliver flot komplimenteret af to barstole.

18 43 - Topplade på ovn-tårn Køkkenelement med indbygningsovn er placeret i forlængelse af bardisken. Toppladen har også fået fliser på Det færdige resultat Nye fliser oven på de gamle bordplader og lidt mosaikker på væggene og i vindueskarmen og så har man et helt andet køkken.

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk SCHÖNOX MAX FORMAT Foto: RAK Ceramics GmbH SCHÖNOX MAX FORMAT System MAX FORMAT Et program med optimalt tilpassede produkter til montering af meget store fliser samt meget tynde fliser Sikkert og effektivt

Læs mere

SCHÖNOX MAX FORMAT. Et komplet system til. montering af meget store fliser. System MAX FORMAT.

SCHÖNOX MAX FORMAT. Et komplet system til. montering af meget store fliser. System MAX FORMAT. SCHÖNOX MAX FORMAT Et komplet system til montering af meget store fliser Foto: Imola Ceramica - www.colourceramica.dk System MAX FORMAT www.schonox.dk Keramiske fliser i nye dimensioner Foto: MOSA Storformatfliser

Læs mere

48 Af Jann Wagner. Foto: Kristian Krogh. Tegning: Christian Raun

48 Af Jann Wagner. Foto: Kristian Krogh. Tegning: Christian Raun 48 Af Jann Wagner. Foto: Kristian Krogh. Tegning: Christian Raun Gør Det Selv 8/2000 Praktisk vaskevæg af genialt materiale: Nu er det en ren fornøjelse Der er tre gode grunde til at bygge en vaskereol.

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

Vådrumssystem. LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER

Vådrumssystem. LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER Vådrumssystem LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER Love og regler Bygningsreglementet: Bygningsreglementet skelner mellem den vandbelastede del og andre dele af vådrummet. På baggrund af BR-95 er indført

Læs mere

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Denne anvisning gælder Gulvexperten Teak Marine Skibsplank i 9 mm tykkelse lagt fuldklæbet til vandtæt underlag, fuget med gummifugemasse. Anvendelse

Læs mere

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse!

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse! Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse! Generelt Kontroller altid bordpladen ved modtagelsen. Ved modtagelse af din

Læs mere

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb Græs Havefliserne kan lægges direkte på græs. Det er både en nem, hurtig og alsidig lægningsmetode. Ved at placere 20 mm flisen direkte på græsset sikrer du fleksibilitet og mobilitet. Denne metode er

Læs mere

før [version 1.0 ] Engang var det topmoderne, men nu er køkkenet nedslidt. Lågerne hænger, og der er slidt hul i laminatet flere steder.

før [version 1.0 ] Engang var det topmoderne, men nu er køkkenet nedslidt. Lågerne hænger, og der er slidt hul i laminatet flere steder. LET SVÆRHEDSGRAD: Det er ikke særligt svært at sætte et køkken op. TIDSFORBRUG: Regn med en uges tid. SVÆRT Indretningen var helt perfekt, men efter knap 0 år kunne køkkenet ikke mere. Se, hvordan det

Læs mere

DesignCore. Monteringsvejledning

DesignCore. Monteringsvejledning DesignCore Produktinformation DesignCore er et homogent gennemfarvet materiale, baseret på mineraler og acryler tilsat farvepigmenter. Produktet er særdeles tæt i overfladen og absorberer derfor ikke farvestoffer

Læs mere

Hvis lågerne i dit køkken passer til skabene sådan som du ønsker det, så måler du bare de eksisterende låger og bestiller nye på samme mål.

Hvis lågerne i dit køkken passer til skabene sådan som du ønsker det, så måler du bare de eksisterende låger og bestiller nye på samme mål. HØJDE OPMÅLINGSVEJLEDNING OPMÅLING AF LÅGER Hvis lågerne i dit køkken passer til skabene sådan som du ønsker det, så måler du bare de eksisterende låger og bestiller nye på samme mål. Hvis du i dag har

Læs mere

Lægning af fliser. Ove T., Lystrup, 21 Aug., 2016

Lægning af fliser. Ove T., Lystrup, 21 Aug., 2016 Ove T., Lystrup, 2 Aug., 206 Lægning af fliser Materialer: Korrekt fliseklæb (afh. Underlag) Mureske fugeske Korrekt tandspartel størrelse Handsker Maske Briller Korrekt størrelse flisekryds Svamp Spand

Læs mere

Eurothane G Indvendig isolering

Eurothane G Indvendig isolering Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Savning og skæring af Eurothane G plader 3. Placering af Eurothane G plader 3,1 Generelt 3,2 Montering på træstruktur 3,3 Montering med klæber 3,4 Montering imod inderside

Læs mere

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Egnede undergulve er trapper af træ, sten, cement (priemet), metal og andre hårde, faste underlag. Underlaget skal være i henhold til VOB, DIN 18 365. Trappetrinnets

Læs mere

Møbel- & Loftbehandling

Møbel- & Loftbehandling træplejesystem Møbel- & Loftbehandling indendørs Væg- & Loftbehandling Bevar træets lyse, lette udtryk Væg- og loftpaneler af lyst træ gulner naturligt, som tiden går. Hvis du vil bevare et naturligt lyst

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING FOR BOXONE-ELEMENTER

MONTERINGSVEJLEDNING FOR BOXONE-ELEMENTER MONTERINGSVEJLEDNING FOR BOXONE-ELEMENTER 1 01 MONTERINGSVEJLEDNING FOR BOXONE-ELEMENTER Klargøring af rum Der trækkes el- vand- afløb- og aftræk inden montering. Gulv-, væg- og loftarbejde skal være færdiggjort,

Læs mere

Montagevejledning. Tripplex Wall Design & Mosaik

Montagevejledning. Tripplex Wall Design & Mosaik 1 Montagevejledning Tripplex Wall Design & Mosaik 2 Tripplex Walldesign/Mosaik 40-100mm, kan både monteres med skjulte beslag og oplimet. NB: 20,30mm kan udelukkende monteres oplimet. Opmåling Feltet hvor

Læs mere

Montagevejledning. wedi Fundo gulvelementer med indbygget fald og afløb DKNYHED

Montagevejledning. wedi Fundo gulvelementer med indbygget fald og afløb DKNYHED Montagevejledning wedi Fundo gulvelementer med indbygget fald og afløb DKNYHED Fordele med wedi gulvløsninger wedi produkter er 100 % vandtætte og du opnår dermed ingen former for fugt og ingen skimmelsvamp

Læs mere

KØKKENBORDPLADER DuPont Corian FormaCor

KØKKENBORDPLADER DuPont Corian FormaCor KØKKENBORDPLADER DuPont Corian FormaCor www.qualitybrands.dk K-bord/1301 Kundetilpassede bordplader QualityBrands.dk er din danske bordpladespecialist. Vores produktion foregår hos Danmarks ældste og mest

Læs mere

- den naturlige løsning

- den naturlige løsning 937020072 02 Montering og Rengøring af Caesarstonebordplader - den naturlige løsning SPEKVA A/S Kærmindevej 2. DK-6580 Vamdrup Telefon 7558 2511. Fax 7558 3611 www.spekva.dk Indholdsfortegnelse Caesarstone...

Læs mere

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER Når du skal male vægge og lofteer starter du altid med lofteet. Inden har du dog afdækket gulv og lister (og evt. møbler i rummet). Afdækning før malerarbejdet - skridt for skridt Næsten alle indendørs

Læs mere

5-I-1 LISTE. Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder

5-I-1 LISTE. Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder PGINCP(-)MD215 2150 x 13 mm x 48 mm 1 (inklusive kniv + skinne) Produktbeskrivelse Listen med Incizo teknologi er en enkel løsning til at skabe et perfekt finish

Læs mere

FlisER - mosaik - GRANIT - INSPIRATION TIL DIT HJEM 07

FlisER - mosaik - GRANIT - INSPIRATION TIL DIT HJEM 07 Rengøring og vedligeholdelse af fliser Nemt at renholde! Om et produkt er nemt at renholde eller det modsatte, bestemmes af bl.a overflade struktur og farvespil! En dybsort blank flise opleves absolut

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Grøndlandspagajer laves normalt i cedertræ fordi det er en let træsort. En pagaj lavet i cedertræ kan normalt laves i en færdig vægt lidt

Læs mere

RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE

RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE Skab din personlige atmosfære RUSTIK indfarvet spartelmasse fra Dana Lim giver dig de optimale muligheder for at sætte dit helt eget præg på

Læs mere

Litochrom STARLIKE. Planspartler Forsegler Klæber

Litochrom STARLIKE. Planspartler Forsegler Klæber Litochrom STARLIKE Planspartler Forsegler Klæber DK Tre funktioner i ét produkt Planspartler Forsegler Klæber Smudsafvisende og vandafvisende. Forebygger udbredelsen af svamp og mug. Ideel til at forny

Læs mere

Montering og Pleje af CaesarStone

Montering og Pleje af CaesarStone Montering og Pleje af CaesarStone bordplader - den naturlige løsning SPEKVA A/S Kærmindevej 2. DK-6580 Vamdrup www.spekva.dk Indholdsfortegnelse Side CaesarStone 2 Modtagelse 3 Montering 4 Fastgørelse

Læs mere

SikaDecor -801 Nature DEKORATIV FARVET MICRO- CEMENT TIL GULV OG VÆG

SikaDecor -801 Nature DEKORATIV FARVET MICRO- CEMENT TIL GULV OG VÆG SikaDecor -801 Nature DEKORATIV FARVET MICRO- CEMENT TIL GULV OG VÆG SikaDecor -801 Nature EN KREATIV, TRENDY & FUGEFRI LØSNING SikaDecor -801 Nature er en dekorativ farvet microcement, der følger den

Læs mere

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. OPSÆTNING AF TAPET Arbejdsgang TAPET Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. Tapetserede vægge: -fjern søm og skruer. Fjern løstsiddende tapet. Slib overgange og samlinger. Klister

Læs mere

I det følgende har vi samlet nogle råd, der giver et godt beslutningsgrundlag for at planlægge et køkken.

I det følgende har vi samlet nogle råd, der giver et godt beslutningsgrundlag for at planlægge et køkken. K økkenindretning A-B-C I det følgende har vi samlet nogle råd, der giver et godt beslutningsgrundlag for at planlægge et køkken. Tilberedningsplads Der skal være god bordplads til tilberedning mindst

Læs mere

nora tilbehør monterings anbefalinger

nora tilbehør monterings anbefalinger nora tilbehør monterings anbefalinger Generelt nora profiler er lavet af gummi. Fastgørelse Kontakt-/eller dispersionslim eller nora Profix kan bruges til fastgørelse af nora profiler. (efter samråd med

Læs mere

Montering. Kvik køkken

Montering. Kvik køkken Montering. Kvik køkken Tillykke med dit nye Kvik køkken! Inden du kan tilberede første måltid står du nu overfor monteringen. Med denne guide vil vi forberede dig på monteringen, sikre dig en god proces

Læs mere

Sika ComfortFloor PERFEKTION I DIT HJEM

Sika ComfortFloor PERFEKTION I DIT HJEM BO MED PERFEKTION I HJEMMET er mere end bare et gulv. Det handler om, hvordan folk ser og respondere på det minimalistiske look med det varme touch. Det handler om kreativitet og det endeløse udvalg af

Læs mere

Fugning med nora fugemasse

Fugning med nora fugemasse Fugning med nora fugemasse 1. Fugning af samlinger Rens samlingerne for snavs (med børste ell. lign.). Der påsmøres en nora flydende voks over samlingerne, som skal fuges. Der må ikke løbe voks ned i samlingen

Læs mere

TIL-TAG! den bedste investering du kan gøre på din terrasse!

TIL-TAG! den bedste investering du kan gøre på din terrasse! TIL-TAG! den bedste investering du kan gøre på din terrasse! Oplevelsen af udemiljøet omkring huset kan med enkle Til-Tag forvandles fra ubehageligt, vådt og trækkende, til behageligt, tørt og lunt. Med

Læs mere

Drift og vedligehold. Drift og vedligehold. LIP Klinkerens. LIP Klinkevask. LIP Klinkeolie VÅDRUMSPROJEKTERING

Drift og vedligehold. Drift og vedligehold. LIP Klinkerens. LIP Klinkevask. LIP Klinkeolie VÅDRUMSPROJEKTERING Ved aflevering/overdragelse af det samlede byggeprojekt til bygherren er det normalt, at bygherren modtager et samlet drifts- og vedligeholdelsesmateriale med alle nødvendige oplysninger om bygningens

Læs mere

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,-

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,- Gør det selv og spar over 8000,- LET SVÆRT SVÆRHEDSGRAD: Ved du, hvordan du betjener din overfræser, er der ingen problemer i jobbet her. Øv dig evt. på en stump plade i forvejen. TIDSFORBRUG: Du skulle

Læs mere

_ B-129-01514 K itchen B o a r d o G L a Min atb or dpl a der 1

_ B-129-01514 K itchen B o a r d o G L a Min atb or dpl a der 1 Kitchen Board OG LAMINATBORDPLADER B-129-01514 1 Godkendelser VTT EXPERT SERVICES OY VTT-C-2753-08 PRODUCT CERTIFICATE Kitchen Board Enklere kan det ikke gøres! Med vægpaneler tilpasset specielt til området

Læs mere

Oliering og Pleje af Trægulve

Oliering og Pleje af Trægulve Oliering og Pleje af Trægulve 1. Oliering - nylagte ubehandlede massive trægulve 2. Plejeoliering - nylagte fabriksolierede trægulve 3. Plejeoliering eksisterende olierede trægulve 4. Rengøring og vask

Læs mere

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER 1) GENERELT QUICKSTEP UNICLIC er et revolutionerende system til lægning af laminatgulve uden brug af lim. Det praktiske not-/ferdesign betyder, at fliserne klikkes sammen.

Læs mere

DesignCore. Monteringsvejledning

DesignCore. Monteringsvejledning DesignCore Produktinformation DesignCore er et homogent gennemfarvet materiale, baseret på mineraler og acryler tilsat farvepigmenter. Produktet er særdeles tæt i overfladen og absorberer derfor ikke farvestoffer

Læs mere

Sådan kommer du i gang!

Sådan kommer du i gang! Gældende pr. 15/11-2017 Sådan kommer du i gang! - en Conteco-guide for begyndere Indhold Det skal du bruge.. 2 Opnå det rigtige look...2 Systemopbygning..2 Blanding af farve... 2 Blanding af Conteco...

Læs mere

Du har nu fornøjelsen af en helt ny og innovativ funktion i dit badeværelse.

Du har nu fornøjelsen af en helt ny og innovativ funktion i dit badeværelse. Kære kunde Tillykke med din nye Up-Foot. Du har nu fornøjelsen af en helt ny og innovativ funktion i dit badeværelse. Det bliver fremover meget lettere at: Barbere ben Exfoiliere Påføre creme Påføre neglelak-fjerner

Læs mere

KØKKENBORDPLADER kompaktlaminat

KØKKENBORDPLADER kompaktlaminat KØKKENBORDPLADER kompaktlaminat www.qualitybrands.dk K-bord/1301 Kundetilpassede bordplader QualityBrands.dk er din danske bordpladespecialist. Vores produktion foregår hos Danmarks ældste og mest erfarne

Læs mere

SÅDAN BYGGER DU TERRASSEN

SÅDAN BYGGER DU TERRASSEN SÅDAN BYGGER DU TERRASSEN Underlaget skal være i orden Du skal være meget omhyggelig med opbygningen af de strøer, som terrassen skal hvile på. Brug tid på at gennemtænke og måle, tag med jævne mellemrum

Læs mere

noraplan - monteringsvejledning

noraplan - monteringsvejledning noraplan - monteringsvejledning Iht. DIN EN 1817 "Elastiske gulvbelægninger Til limning af noraplan gummigulve skal der bruges en dispersionslim. Nogle limtyper suger mindre end andre. Dette skal der tages

Læs mere

LIM FUGESKUM EFFEKTIV MONTAGE KVALITETS PRODUKTER & FUGEMASSE SOM SIKRER HOLDER DET DU LOVER

LIM FUGESKUM EFFEKTIV MONTAGE KVALITETS PRODUKTER & FUGEMASSE SOM SIKRER HOLDER DET DU LOVER LIM FUGESKUM & FUGEMASSE KVALITETS PRODUKTER SOM SIKRER EFFEKTIV MONTAGE HOLDER DET DU LOVER LIM TRÆLIM 750 ML RAW Trælim er en enkomponent trælim til brug indendørs til limning af de fleste typer træ.

Læs mere

Vordingborg Bad. plejeanvisninger

Vordingborg Bad. plejeanvisninger Vordingborg Bad Montage og plejeanvisninger Montagevejledning af dit bad arrangement. Før du påbegynder montage af dine bad skabe, så pak dem ud og gå for synlige skader. Skader på allerede monterede skabe

Læs mere

KØKKENLEVERANDØR. Vidste du, at du kan få opfyldt dine køkkendrømme gennem en mindre huslejestigning? Luksus alle har råd til

KØKKENLEVERANDØR. Vidste du, at du kan få opfyldt dine køkkendrømme gennem en mindre huslejestigning? Luksus alle har råd til Vi er stolte af at være den nye KØKKENLEVERANDØR Til beboerne i AAB afd. 16 Vidste du, at du kan få opfyldt dine køkkendrømme gennem en mindre huslejestigning? og du betaler kun så længe du bor i lejemålet!

Læs mere

Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink:

Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: MINKKÅBE: Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: 1. Stautmodel syes op til kunde efter ønsket model. Denne prøves og rettes til på kunde. Højde på lommer, lukketøj og ærmelændgde samt hellængde

Læs mere

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Forudsætninger Underlaget skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning uden fugtisolering

Læs mere

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD NORDISK BÆREDYGTIGHED MED MASSIVT POTENTIALE Saga Wood er udviklet med en målsætning om at være det optimale Svanemærkede terrasse- og beklædningsgulv med tanke på eksklusivt

Læs mere

Lyddæmpende fiberplade system

Lyddæmpende fiberplade system Lyddæmpende fiberplade system Montagevejledning og dataspecifikation HURTIG - FLEXIBEL - LOYAL Lyddæmpende fiberplade system Beskrivelse af systemet Det lyddæmpende fiberplade system er et af de tørre

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon.

Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Moduler, bolte og alle samledele tælles op før montage. Værktøj du skal bruge: Hammer Momentnøgler Skruetvinger Træbjælker (bruges som ben ) Beton- eller

Læs mere

POWER-BOARD-M Montage vejledning Dato: Marts 2013

POWER-BOARD-M Montage vejledning Dato: Marts 2013 POWER-BOARD-M Montage vejledning Dato: Marts 2013 Power-Board M monteres til alu-stål understøtning med skruer eller til træ understøtning med skruer, U klaer eller søm jf nedenstående. Anvendt som Klasse

Læs mere

Mammut Exclusive 4797 Highland Eg sølv, plank LAMINATGULVE

Mammut Exclusive 4797 Highland Eg sølv, plank LAMINATGULVE Mammut Exclusive 4797 Highland Eg sølv, plank LAMINATGULVE COLLECTION 2017 BASIC KT Basic Laminatgulv Et basis laminatgulv til boligen. 1376 x 193 x 6 mm 23/31 - AC3 6 år 2,92 m²/pk. - ca. 163,52 m 2 /pl.

Læs mere

Læggeanvisning for Everfloor Marinegulve 14 mm side 1 Læs hele læggeanvisningen inden montering påbegyndes Bryd ikke emballagen før gulvet lægges. Pakken opbevares i rummet 48 timer før lægning. Egnede

Læs mere

Mammut Exclusive 4797 Highland Eg sølv, plank LAMINATGULVE

Mammut Exclusive 4797 Highland Eg sølv, plank LAMINATGULVE Mammut Exclusive 4797 Highland Eg sølv, plank LAMINATGULVE COLLECTION 2017 BASIC KT Basic Laminatgulv Et basis laminatgulv til boligen. 1376 x 193 x 6 mm 23/31 - AC3 6 år 2,92 m²/pk. - ca. 163,52 m 2 /pl.

Læs mere

Flere støvreducerede produkter, med endnu flere anvendelsesområder

Flere støvreducerede produkter, med endnu flere anvendelsesområder Flere støvreducerede produkter, med endnu flere anvendelsesområder Let s stick together www.schonox.dk Vælg et støvfrit arbejdsmiljø. For helbredets, tidens og kundernes skyld Vores sortiment af støvreducerede

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR TERRASSEOVERDÆKNING TYPE V905 / SUMBA

MONTAGEVEJLEDNING FOR TERRASSEOVERDÆKNING TYPE V905 / SUMBA MONTAGEVEJLEDNING FOR TERRASSEOVERDÆKNING TYPE V905 / SUMBA 1 1. Vægprofil 2. Væggummi 3. Hængselsprofil 4. Gummiliste 5. Sidestykke venstre 6. Sidestykke højre 7. Tagrende 8. Hængselsprofil (identisk

Læs mere

Forberedelse af underlaget Alle overflader skal betragtes som værende beskidte, og skal afrenses, før der monteres dekorationer.

Forberedelse af underlaget Alle overflader skal betragtes som værende beskidte, og skal afrenses, før der monteres dekorationer. Datablad Forarbejdning og montering af 3M Controltac Plus 190-serien August 2004 Beskrivelse Denne bulletin giver instruktion i montering af 3M Controltac Plus 190-serien. Dekorationer kan monteres vandret

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Glas... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Glasbordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst mulig glæde af

Læs mere

armerings- og afretningsplader

armerings- og afretningsplader Monteringsvejledning MAX 4 FS09 armerings- og afretningsplader Indhold side MAX 4 FS09 2 Tekniske specifikationer 2 Sikkerhed 3 Forberedelse 3 Vådrum 3 Tilskæring 3 Kantprofiler 3 Udlægning 4 Dilatationsfuger

Læs mere

Eksklusivt køkkenbord. til discountpris

Eksklusivt køkkenbord. til discountpris LET SVÆRHEDSGRAD: Skal det være eksklusivt, skal det også være præcist. Det stiller krav til dig men rent prismæssigt er der luft til at fejle en gang eller to. TIDSFORBRUG: Selve arbejdet tager et par

Læs mere

VÅDRUMSGUIDE. Underlag og forarbejde Vægkonstruktion med lægteskelet Gulvkonstruktion med lægteskelet Massiv vægkonstruktion Massiv gulvkonstruktion

VÅDRUMSGUIDE. Underlag og forarbejde Vægkonstruktion med lægteskelet Gulvkonstruktion med lægteskelet Massiv vægkonstruktion Massiv gulvkonstruktion V+G +95 VÅDRUMSGUIDE Underlag og forarbejde Vægkonstruktion med lægteskelet Gulvkonstruktion med lægteskelet Massiv vægkonstruktion Massiv gulvkonstruktion Udgave marts 2013 VATTENTÄTA VÅ TUTRYMMEN Til

Læs mere

Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011. Generelt Side 2. Lægning på strøer og bjælkelag Side 3

Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011. Generelt Side 2. Lægning på strøer og bjælkelag Side 3 Plus-Mad Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011 Indhold Generelt Side 2 Lægning på strøer og bjælkelag Side 3 Lægning på Beton Side 4 Fuldlimning Side 5 Gulvvarme

Læs mere

bauhaus.dk Fliser - altid mere end 200 forskellige fliser på lager

bauhaus.dk Fliser - altid mere end 200 forskellige fliser på lager bauhaus.dk Fliser - altid mere end 200 forskellige fliser på lager Masser af inspiration Priserne gælder fra mandag d. 10. november 2014 til og med lørdag d. 1. januar 2015 2 1 Snowwhite Mosaik Odd Fås

Læs mere

Corian Produktinformation

Corian Produktinformation Corian Produktinformation DuPont TM Corian er et eksklusivt, homogent kompositmateriale, som har mange anvendelsesmuligheder både i hjemmet og i offentlige rum. Corian blev opfundet og lanceret af DuPont

Læs mere

Sådan kommer du i gang!

Sådan kommer du i gang! Sådan kommer du i gang! - en Conteco-guide for begyndere Indhold Det skal du bruge...1 Opnå det rigtige look...1 Systemopbygning...1 Blanding af farve...1 Blanding af Conteco...2 Blanding af Conteco Beton

Læs mere

Rigitone BIG system Monteringsvejledning

Rigitone BIG system Monteringsvejledning Rigitone BIG system Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG med kant A1 er et fuldperforeret akustikloft, der fremstår som en ubrudt flade uden synlige samlinger.

Læs mere

IsoCover. IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data

IsoCover. IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data IsoCover IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data FORDELE. Selvvulkaniserende. Ingen limninger eller lugtgener.

Læs mere

beton Let grillbord af

beton Let grillbord af Let grillbord af beton et smarte ved vores grillbord er, at du kan bruge den samme form til både ben (gavle) og pladen. På den måde sparer du træ. Men det betyder også, at der er en del ventetid forbundet

Læs mere

40 Gør Det Selv 3/2001

40 Gør Det Selv 3/2001 40 Gør Det Selv 3/2001 Gyngehest til skrappe drenge og piger Dette superflotte 2-spand vil helt sikkert blive modtaget med stor begejstring. Da hestene fremstilles af limtræ, er de meget solide og kan

Læs mere

kitchen board FH: Fremstillet af:

kitchen board FH: Fremstillet af: kitchen board B-129-0515 05.15 4000x Trykk: Kai Hansen a.s FH: Fremstillet af: Salgskontor i Danmark: A.Rindom A/S Gammelager 3 DK-2605 Brøndby Tlf. 43 96 22 11 Fax 43 63 17 24 e-mail: rindom@rindom.dk

Læs mere

Multipor Systemet. Montagevejledning Indvendig efterisolering

Multipor Systemet. Montagevejledning Indvendig efterisolering Multipor Systemet Montagevejledning Indvendig efterisolering 1 Ytong Multipor Systemet Ytong tilbehør og værktøj Sortiment tykkelser er fra 50-300 mm (B 390 x L 600 mm), se formaterne på side 7. Ytong

Læs mere

Spørgsmål og svar. Natur Skifer

Spørgsmål og svar. Natur Skifer Spørgsmål og svar. Natur Skifer Her har vi forsøgt at besvare de oftest stillede spørgsmål fra vores kunder, der overvejer at vælge ægte naturskifer. Vi håber at dine spørgsmål kan besvares nedenfor -

Læs mere

MiniHeat gulvvarme Vandbåret gulvvarme med lav indbygningshøjde

MiniHeat gulvvarme Vandbåret gulvvarme med lav indbygningshøjde MiniHeat gulvvarmemåtte (lav indbygningshøjde) MiniHeat gulvvarme Vandbåret gulvvarme med lav indbygningshøjde MiniHeat gulvvarme er 8 mm pexrør bundet på net - lige til at rulle ud på gulvet, og nemt

Læs mere

Granit bordplader.... kvalitet hele vejen igennem. November 2007 DK

Granit bordplader.... kvalitet hele vejen igennem. November 2007 DK Granit bordplader... kvalitet hele vejen igennem November 2007 DK Horn Bordplader A/S blev grundlagt i 1991 af Karl Nielsen og Ove Jørgensen og er i dag blandt Danmarks førende producenter af kvalitetsbordplader

Læs mere

Version 9. maj Stenhuggerlaugets tolerancer for bordplader i natursten, keramik og komposit

Version 9. maj Stenhuggerlaugets tolerancer for bordplader i natursten, keramik og komposit Version 9. maj 2018 Stenhuggerlaugets tolerancer for bordplader i natursten, keramik og komposit r for bordplader i natursten, keramik og komposit Nedenstående tolerancer gælder kun plane overflader. Kløvede

Læs mere

Til fagfolk. Produkter til Rengøring og pleje

Til fagfolk. Produkter til Rengøring og pleje R Til fagfolk Produkter til Rengøring og pleje PCI produkter til rengøring, pleje og beskyttelse Keramiske fliser, natursten og andre overflader i boligen stiller særlige krav til rengøring og vedligehold.

Læs mere

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering vejledninger unica line bruseløsning Tillykke med din nye unica line bruseløsning Når du har valgt en unica line løsning i glas, har du valgt at kombinere moderne design og kvalitet. Vi er sikre på, at

Læs mere

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG, Kant A1 er et akustikloft der fremstår som en fuldperforeret homogen flade uden synlige samlinger. De

Læs mere

Ovenlysvinduer. Tillæg til Plannja Trend montage anvisning. Med systemgaranti Se garantibestemmelser. I samarbejde med

Ovenlysvinduer. Tillæg til Plannja Trend montage anvisning. Med systemgaranti Se garantibestemmelser. I samarbejde med Ovenlysvinduer Tillæg til Plannja Trend montage anvisning Med systemgaranti Se garantibestemmelser I samarbejde med Vejledning Vedrørende undertag skal udluftning og afvanding omkring ovenlysvinduer ske

Læs mere

Glaskeramiske kogeplader KM 6200 / 6202 / 6203 KM 6204 / 6206 / 6207 / 6208 KM 6212 / 6213 / 6215 / 6216

Glaskeramiske kogeplader KM 6200 / 6202 / 6203 KM 6204 / 6206 / 6207 / 6208 KM 6212 / 6213 / 6215 / 6216 Monteringsanvisning Glaskeramiske kogeplader KM 6200 / 6202 / 6203 KM 6204 / 6206 / 6207 / 6208 KM 6212 / 6213 / 6215 / 6216 Læs venligst brugs- og monteringsanvisningen inden opstilling, installation

Læs mere

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design.

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design. 7985DK Termotag 50 mm UV-bestandig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2017-05 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer

Læs mere

træplejesystem Gulvbehandling indendørs

træplejesystem Gulvbehandling indendørs træplejesystem Gulvbehandling indendørs Grund- og færdigoliering Vælg produkt Med Junckers GulvOlie plejer du ikke alene dit gulv på allerbedste måde, du tilfører også gulvet glød, dybde og slidstyrke

Læs mere

Vådrumssystem. Vandtætning Fliseopsætning Fugning. www.lip.dk. -når der bygges på kvalitet!

Vådrumssystem. Vandtætning Fliseopsætning Fugning. www.lip.dk. -når der bygges på kvalitet! www.lip.dk Vådrumssystem Vandtætning Fliseopsætning Fugning K K G 2400 1400 Love og regler og fugtig zone inddeling Bygningsreglementerne skelner mellem den vandbelastede del og andre dele af vådrummet.

Læs mere

1: Hvad er wallstickers? 2: Hvilke overflader kan en wallsticker sidde på?

1: Hvad er wallstickers? 2: Hvilke overflader kan en wallsticker sidde på? Wallstickers 1: Hvad er wallstickers? Wallstickers er dekorative klistermærker, ofte udført i en enkelt farve. Den primære forskel på wallstickers og almindelige klistermærker af papir/folie, er deres

Læs mere

fermacell Overfladebehandling Juni 2015

fermacell Overfladebehandling Juni 2015 fermacell Juni 2015 106 Information VIA universitet, Randers, Danmark Bygherre Arkitekt Entreprenør Underentreprenører Ingeniør VIA University College Friis & Moltke 5E Byg A/S, WO Raasted COWI 107 5.

Læs mere

Monteringsvejledning Skridsikker vinyl

Monteringsvejledning Skridsikker vinyl 1 Monteringsvejledning Skridsikker vinyl Forudsætninger Underlaget skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning uden fugtisolering må betonens relative fugtighed ikke

Læs mere

Afdeling 34 & 39 INFORMATIONSMØDE VEDR. KØKKENUDSKIFTNING I 2017 KL

Afdeling 34 & 39 INFORMATIONSMØDE VEDR. KØKKENUDSKIFTNING I 2017 KL Afdeling 34 & 39 INFORMATIONSMØDE VEDR. KØKKENUDSKIFTNING I 2017 KL. 18.00 19.20 Dagsorden Præsentation Vinder af licitationen Svane Køkken Hårde hvidevarer Standardkøkken Valgmuligheder af materialer

Læs mere

Styr PÅ det praktiske

Styr PÅ det praktiske Styr PÅ det praktiske OPBEVARING Sæt bøgerne til vægs, del opslagstavlen op, og gem rodet væg i lommer og kasser på hjul. Her kommer syv skarpe opbevaringsidéer samt en nem vejledning til, hvordan du fører

Læs mere

IsoCover. IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data

IsoCover. IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data IsoCover IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data FORDELE Selvvulkaniserende. Ingen limninger eller lugtgener

Læs mere

Rockfon System B Adhesive

Rockfon System B Adhesive Part of the ROCKWOOL Group Rockfon System B Adhesive Systembeskrivelse B-kant Loftsystem til specialområder Lav installationshøjde -- God lyd absorption trods begrænsede installationshøjde -- Fastgøres

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

Beboervalg mellem 3 forskellige typer greb, se tegn. nr. TA.X.4.03_X_1

Beboervalg mellem 3 forskellige typer greb, se tegn. nr. TA.X.4.03_X_1 Sorgenfrivang II Inventaroversigt: Generelt: Som udgangspunkt er der ikke trægulv under eksisterende køkkenelementer. Der skal udføres nyt spånpladegulv hvor eksisterende køkkenelementer har stået. (se

Læs mere

Arbejdet er i fuld gang. Kantsten støbes fast i beton, før der lægges belægningssten. Flisegang med lys

Arbejdet er i fuld gang. Kantsten støbes fast i beton, før der lægges belægningssten. Flisegang med lys Arbejdet er i fuld gang. Kantsten støbes fast i beton, før der lægges belægningssten. LeT svært Sværhedsgrad: Det er kun middelsvært at lægge en ordentlig flisegang. Men det er til gengæld hårdt arbejde,

Læs mere