Ved lignende anlæg skal forstås andre arealkrævende anlæg, som ikke kræver meget byggeri fx skydebaner eller ridebaner.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ved lignende anlæg skal forstås andre arealkrævende anlæg, som ikke kræver meget byggeri fx skydebaner eller ridebaner."

Transkript

1 N O T A T SKOV- OG NATURSTYRELSEN Naturområdet J.nr. SN Ref. ELA Praksis for tilladelse til anlæg af golfbaner i fredskov Den 28. november 2005 Der har efter den tidligere skovlov været en meget restriktiv praksis for dispensation til byggeri og anlæg, som har et privatøkonomisk sigte, herunder golfbaner. Under Folketingets behandling af forslaget til ny skovlov i 2004 blev der under udvalgsarbejdet stillet spørgsmål om, hvorvidt der kunne lukkes op for en mere lempelig administration af golfbaner og lignende anlæg for friluftslivet, og miljøministeren reagerede positivt herpå, jf. Betænkning over Forslag til lov om skove, afgivet af Miljø- og Planlægningsudvalget den 5. maj 2004, pkt. 3, Udtalelse fra miljøministeren: Under udvalgsarbejdet er der stillet spørgsmål om, hvorvidt der kunne lukkes op for en mere lempelig administration af golfbaner og lignende anlæg for friluftslivet. Jeg har forståelse for ønsket, idet der har været flere eksempler på golfbaneprojekter, som både landskabeligt og rekreativt fint har kunnet indpasses i fredskov. Et vigtigt formål med loven er at tilgodese bl.a. hensynet til landskab og friluftsliv, og jeg tilkendegiver derfor, at der fremover i højere grad vil blive anlagt en helhedsbetragtning, hvorved der i visse tilfælde kan gives tilladelse til denne type anlæg. Den skov, der derved inddrages til andet end skovdrift, må dog ikke besidde væsentlige kvaliteter til opfyldelse af lovens formål. Desuden skal der samlet set være tale om en forbedring af de landskabelige, natur- og miljømæssige forhold og rekreative interesser. Endelig bør tilladelse kun gives til nye golfbaner eller til større udvidelser, hvis der forud har været en offentlig debat om projektet, f.eks. i forbindelse med, at der er udarbejdet en lokalplan. Ved lignende anlæg skal forstås andre arealkrævende anlæg, som ikke kræver meget byggeri fx skydebaner eller ridebaner. På baggrund af de ansøgninger og forespørgsler om golfbaner, som har været behandlet siden lovens ikrafttræden, kan der opstilles følgende vejledende retningslinier for distrikternes vurdering af, om en ansøgning om etablering af golfbane bør imødekommes:

2 Helhedsbetragtning konkrete afgørelser I ministerens tilkendegivelse lægges der vægt på, at der bliver tale om en helhedsbetragtning. En sådan helhedsbetragtning indebærer, at der foretages en afvejning af de forskellige elementer eller interesser, som gør sig gældende i den konkrete sag. 2 Erfaringen viser, at der ikke kan opstilles endegyldige, præcise retningslinier for, hvornår en ansøgning bør imødekommes. Et udsagn som: tilladelse kan altid gives på arealer med dårlig bonitet og bevokset med nål eller tilladelse kan aldrig gives i løvskov giver således ikke mening. Konkrete forhold kunne i begge tilfælde tænkes at føre til det modsatte resultat, altså at der måtte gives afslag i nåleskoven, men tilladelse i løvskoven. Nedenfor er derfor en liste over forskellige forhold, som skal tages i betragtning, og en beskrivelse af de hensyn, der for hvert enkelt forhold trækker i retning af henholdsvis tilladelse eller afslag. Væsentlige kvaliteter til opfyldelse af skovlovens formål Af ministerens tilkendegivelse fremgår, at den skov, der inddrages til andet end skovdrift ikke må besidde væsentlige kvaliteter til opfyldelse af lovens formål. Skoven må altså ikke indeholde væsentlige værdier i forhold til produktion, landskab, natur, miljø eller friluftsliv. Hvad der er væsentlige kvaliteter er dog ikke en absolut vurdering. Kravet bør derfor forstås sådan, at jo mere disse kvaliteter er til stede, jo mindre vil der kunne gives tilladelse. Er der fx tale om et ganske lille areal værdifuld skov ud af et stort værdifuldt skovområde, bør tilladelse kunne gives. Er der tale om natur- og produktionsmæssigt uinteressant skov, kan den alligevel være værdifuld, hvis det er den eneste skov i lokalområdet og den derfor bruges rekreativt. Definition af rekreativ værdi Ved rekreativ værdi forstås først og fremmest værdien for det almene friluftsliv, og ikke den rekreative værdi for de golfspillere, som færdes i området. I Naturklagenævnets afgørelse af 19. maj 2005 om Silkeborg Golfbane anfører nævnet således bl.a., at fjernelse af et stort skovareal til fordel for golfbane, ikke indebærer en forbedring for det almene friluftslivs adgang til arealerne. Definition af naturmæssig værdi Der må normalt aldrig gives tilladelse til udnyttelse til golfanlæg, der kan påvirke skovnaturtyper eller levesteder for beskyttede arter i Natura 2000-områder negativt,

3 medføre forsætlig forstyrrelse af arter, der er generelt beskyttede efter habitatdirektivet (bilag IV-arter), eller ødelægge disses yngle- og rasteområder, eller påvirke arealer, der er registreret som naturskov efter skovlovens 25 eller bevaringsværdige egekrat efter skovlovens 26, negativt. 3 Ydre løvskovbryn og småbiotoper er beskyttede mod tilstandsændringer efter skovlovens 27 og 28, og har derfor som udgangspunkt en stor naturmæssig og landskabelig værdi. Ved vurderingen af skovens naturmæssige har det også betydning, hvor stort et areal, der ønskes udnyttes til golf. Både størrelsen af arealet i sig selv har betydning, men også størrelsen af arealet i forhold til den skov, som det evt. er en del af, jf. nedenfor. 1. generationsskov betragtes normalt som mindre værdifuld end skov, der har stået på stedet i længere tid. Det gælder, hvad enten der er tale om løvskov eller nåleskov. Det gælder også, selv om arealet aktuelt ikke er bevokset, fordi det er afdrevet eller stormfældet. Også på en dårlig bonitet nåleskov, kommer der med tiden skovtilknyttede værdier. Landskabelige hensyn kan dog også spille ind i den konkrete vurdering. Det kan således i nogle tilfælde være en fordel for både landskab, biodiversitet og de rekreative værdier, at store flader med ensaldrende bevoksninger brydes op med åbne partier. 1. generationsskov kan altså i sig selv ikke betragtes som specielt værdifuld, hvad enten der er tale om løv eller nål. Men allerede når træerne er oppe i omkring 5 meters højde, vil der have indfundet sig naturværdier. Ligger skoven bynært, vil den også på det tidspunkt kunne have fået stor rekreativ værdi. Inden dette tidspunkt er nået, vil det dog normalt være ubetænkeligt at fjerne skoven (ophæve fredskovspligten) under hensyn til, at der kommer erstatningsskov på et andet og procentvis større areal. Stort areal lille areal I ministerens tilkendegivelse er der ikke indlagt nogen begrænsning på hvor store arealer, der i den konkrete sag skal kunne inddrages til golfbane. Men forskellige hensyn vil gøre sig gældende, alt efter om det er arealmæssigt små eller store arealer, der berøres af anlægget. I de henvendelser der har været siden lovens ikrafttræden, har det drejet sig om arealer fra 0,6 ha op til 139 ha. Jo større arealet er, jo sværere er det at hævde, at det ikke indeholder i det mindste nogle af de værdier skovloven skal varetage. Det betyder ikke, at der ikke kan gives tilladelse til inddragelse af store arealer til golfformål. Men det betyder, at argumentationen for, at der samlet set sker en forbedring af de forskellige interesser, skærpes.

4 Er der tale om ansøgning vedrørende ganske små arealer, trækker det i retning af at tilladelse kan gives. Vurderingen af, om der samlet set sker en forbedring af de naturmæssige m.fl. interesser, som skovloven skal varetage kan være vanskelig, men der som minimum redegøres for, at der ikke sker en forværring. 4 Forskellige hensyn kan også gøre sig gældende, alt efter om der er tale om en procentvis stor eller lille del af skoven, der berøres af anlægget. 2 ha vil således være et arealmæssigt lille areal, men som en del af en skov på 3 ha, vil et golfbaneanlæg på 2 ha få meget større indvirkning på skoven samlet set, end hvis det havde været en skov på 10 eller 100 ha. Jo mindre en del af den samlede skov, der berøres af anlægget, jo mere trækker det i retning af at tilladelse kan gives, også selv om der er tale om arealmæssigt store arealer. I Naturklagenævnets afgørelse af 19. maj 2005 om Silkeborg Golfbane udtalte nævnet om udvidelse af eksisterende golfbane med 20 ha, hvoraf der skulle ryddes 8 ha, at der var tale om en ganske stor udvidelse og at fjernelse af større skovområder til fordel for golfbaner vil være i modstrid med lovens formål. Den samlede udvidelse, der var ansøgt om var dog på 55 ha. Styrelsen havde forinden givet tilladelse til anlæg af golfbane på 35 ha en afgørelse, som ikke blev påklaget, og som nævnet derfor ikke selvstændigt tog stilling til. Udvidelse af eksisterende bane eller ny bane Praksis for at give dispensation til byggeri eller anlæg omfatter normalt en vurdering af, om byggeriet eller anlægget kan ligge uden for fredskov. Kan det ligge uden for fredskov, gives der ikke tilladelse efter skovloven til anlægget. Det betyder i praksis, at kun eksisterende lovligt byggeri eller anlæg kan få dispensation til udvidelse, da nyt byggeri eller nye anlæg principielt altid kan lægges uden for fredskov. I ministerens tilkendegivelse vedrørende golfbaner er der imidlertid ikke indlagt nogen begrænsning på, om det drejer sig om udvidelse af et eksisterende anlæg eller om etablering af et helt nyt anlæg. At et anlæg kan ligge uden for fredskov, kan derfor ikke alene bruges som argument for at afslå ansøgninger om nye golfbaner. En undersøgelse af om der er alternative muligheder for placeringer udenfor fredskov bør dog altid indgå i sagsbehandlingen, hvad enten der er tale om en ny eller en eksisterende bane. Er der mulige alternativer, kan det sammen med andre argumenter tælle i retning af, at der ikke kan gives tilladelse. Er der oplagte muligheder for alternativ placering, bør der ikke gives tilladelse.

5 Forbedring af de landskabelige, natur- og miljømæssige forhold og rekreative interesser Ministeren forudsætter i sin tilkendegivelse vedrørende golfbaner, at der samlet set skal være tale om en forbedring af landskabelige, natur- og miljømæssige forhold og rekreative interesser for at der kan gives tilladelse til etablering af golfbane. 5 Denne vurdering bør normalt foretages i forhold til projektområdet. Ansøges fx om golfbane på 2 ha af en 3 ha stor skov taler det imod at give tilladelse, fordi der procentvis er tale om en stor påvirkning. Men sker der inden for projektområdet, som fx er på 40 ha, en forbedring af de landskabelige og rekreative forhold, kan det trække i retning af at nedtone betydningen af det, der tabes for skoven. Dispensation eller ophævelse Udgangspunktet er her, at fredskovspligten på arealet bør bevares, og at der bør stilles vilkår om at arealet retableres med skov, hvis golfbaneformålet ophører. Bevarelse af fredskovspligten giver bl.a. mulighed for at stille vilkår i afgørelsen om arrondering af de tilbageværende skovarealer eller til driften af arealerne, fx om at rough-arealer ikke må sprøjtes, gødskes og hegnes. Der kan dog være grund til at ophæve fredskovspligten i følgende tilfælde: Hvis arealet, der berøres, er meget lille, fx mindre hjørner i udkanten af skoven, hvor det ikke har betydning for arronderingen af den tilbageværende skov, om arealet bevares som fredskov. Hvis der er tale om arealer med 1. generationsskov, hvor bevoksningen endnu er under ca. 5 meter Hvis der er tale om arealer med juletræer og pyntegrønt Der kan også være andre begrundelser for at ophæve fredskovspligten. Listen her er baseret på de sager, der indtil nu er erfaringsgrundlaget, og er derfor ikke udtømmende. Der bør dog ikke gives tilladelse til ophævelse, hvis arealet ligger som en enklave i skoven. Tilladelse til byggeri, P-plads mv. Hvis der gives tilladelse til ophævelse af fredskovspligten på arealet, bør styrelsen ikke fastsætte vilkår vedrørende den fremtidige anvendelse eller drift af arealet. Dog kan der evt. fastsættes vilkår om at fredskovspligten genindtæder, hvis anvendelsen til golf ophører. Men er fredskovspligten først ophørt, kan man ikke efter skovloven regulere, om der kommer bebyggelse på arealet i tilknytning til golfbanen.

6 Bevares fredskovspligten, bør der som udgangspunkt ikke gives dispensation til, at byggeri, P-plads o.lign. i tilknytning til golfbanen kan etableres i fredskov. Folketinget har således i forbindelse med vedtagelsen af den nye lov eksplicit givet udtryk for, at den hidtil gældende restriktive praksis for byggeri og anlæg i fredskov skal opretholdes også efter den nye lov. Ministerens tilkendegivelse må derfor fortolkes, så den kun retter sig mod selv golfbanerne og ikke det tilknyttede byggeri. 6 For udvidelse af eksisterende lovligt byggeri til golfbaner gælder de samme regler som for andet eksisterende lovligt byggeri. Offentlig debat Af ministerens tilkendegivelse fremgår, at der forud for tilladelse til større udvidelser skal have været en offentlig debat om projektet. Ved større udvidelser forstås udvidelser med øvebaner eller med fra 9 huller og opefter. Resultatet af en offentlig høring kan ikke bruges som argument for at ikke at give tilladelse til et projekt. Debatfasen tjener i forhold til behandlingen af sagen efter skovloven udelukkende til at belyse, om der er særlige forhold på det fredskovspligtige areal, som bør indgå i behandlingen af ansøgningen. Afgørelsen Jo større arealer afgørelsen vedrører, jo grundigere skal begrundelsen i afgørelsen være. I sager om store arealer, bør der derfor i redegørelsen være en grundig beskrivelse af hvilke arealer der indgår i projektet og arealernes udseende og indhold (værdi). I begrundelsen bør nævnes alle de elementer der er indgået i afvejningen og hvilken betydning de hver især har haft for afvejningen.

Tilladelse til ophævelse af fredskovspligten på en del af matr. nr. 1i Ebeltoft markjorder i Syddjurs Kommune

Tilladelse til ophævelse af fredskovspligten på en del af matr. nr. 1i Ebeltoft markjorder i Syddjurs Kommune Syddjurs Kommune Teknik og Miljø Att. David Kastberg Reinmann, e-mail: dakr@syddjurs.dk Tilladelse til ophævelse af fredskovspligten på en del af matr. nr. 1i Ebeltoft markjorder i Syddjurs Kommune Afgørelse

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet senest 10 år efter, at den er meddelt, jf. skovlovens 42.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet senest 10 år efter, at den er meddelt, jf. skovlovens 42. Stiftelsen Sorø Akademi Søgade 17, 1. sal 4180 Sorø Odsherred Statsskovdistrikt J.nr. SNS-321-00111 Ref. LMI Den 1. februar 2007 Ansøgning om tilladelse til råstofindvinding i Bromme Plantage, Sorø Akademis

Læs mere

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Dette notat er senest ændret den 9. april 2014. Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Indhold: 1. Nødvendigt for skovdriften 2. Fredning 3. Marker og klitter 4. Åbne naturarealer

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

A F G Ø R E L S E. i sagen om ophævelse af fredskovspligt ved plejehjem i Hjørring Kommune

A F G Ø R E L S E. i sagen om ophævelse af fredskovspligt ved plejehjem i Hjørring Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 23. november 2005 J.nr.: 03-51/NJ-0002 AGS A F G Ø R E L S E

Læs mere

Vedr. Naturstyrelsens bemærkninger til lokalplanforslag 611 Kongens Ege og Skovbakken

Vedr. Naturstyrelsens bemærkninger til lokalplanforslag 611 Kongens Ege og Skovbakken Naturstyrelsen Himmerland Tværgående Planlægning Att. Helle Ejsing heejs@naturstyrelsen.dk Miljø og Teknik Plankontoret Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1568 mi@randers.dk

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt, jf. skovlovens 42.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt, jf. skovlovens 42. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 14. maj 2013 J.nr.: NMK-61-00043 Ref.: Mette Hemmingsen, MEH-NMKN AFGØRELSE i sag om etablering af fodboldbaner i Aalborg

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen samt åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen samt åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune Att.: Marie Sølgaard Bang Sendes pr mail til: MarieSolgaard.Bang@silkeborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00033 Ref. APJEN Den 8. juli 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. APJEN Den 1. november Silkeborg Kommune Att.: Peter Magnussen

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. APJEN Den 1. november Silkeborg Kommune Att.: Peter Magnussen Silkeborg Kommune Att.: Peter Magnussen Sendes pr mail til: PeterOstenfeldt.Magnussen@silkeborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00056 Ref. APJEN Den 1. november 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

Denne vejledning er senest ændret den 25. februar Vejledning om Skovloven Klage. Indhold

Denne vejledning er senest ændret den 25. februar Vejledning om Skovloven Klage. Indhold Denne vejledning er senest ændret den 25. februar 2015. Vejledning om Skovloven 60-64 Klage Indhold 1. Afgørelser der kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet 2. Klageberettigede 2.1 Adressaten for

Læs mere

Vejledning om Skovloven 12 - Udstykning

Vejledning om Skovloven 12 - Udstykning Dette notat er senest ændret den 25. august 2015. Vejledning om Skovloven 12 - Udstykning Indhold 1. Formål... 2 2. Definitioner... 3 3. Sagsbehandling... 4 3.1 Særligt om majoratsnoterede ejendomme...

Læs mere

Oversigt over placeringen af fredskovsarealet i Lundegårdsparken, samt kort med placeringen (rød) i Tune by.

Oversigt over placeringen af fredskovsarealet i Lundegårdsparken, samt kort med placeringen (rød) i Tune by. Greve Kommune Rådhusholmen 10 2670 Greve CVR: 44023911 Storstrøm J.nr. MST-521-01862 Ref. KIRJO Den 22. januar 2018 Afslag på ophævelse af fredskovspligt på skov i Lundegårdsparken, 2018 Afgørelse Miljøstyrelsen

Læs mere

Business College Syd Att: Rikke Mikkonen Holm Sdr. Landevej 30 6400 Sønderborg. Sønderjylland J.nr. NST-321-04718 Ref. PEBTH Den 3.

Business College Syd Att: Rikke Mikkonen Holm Sdr. Landevej 30 6400 Sønderborg. Sønderjylland J.nr. NST-321-04718 Ref. PEBTH Den 3. Business College Syd Att: Rikke Mikkonen Holm Sdr. Landevej 30 6400 Sønderborg Sønderjylland J.nr. NST-321-04718 Ref. PEBTH Den 3. juli 2014 Afgørelse Naturstyrelsen giver hermed tilladelse til anlæg af

Læs mere

Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS. e-mail: ln@nyvindenergi.dk. Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune.

Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS. e-mail: ln@nyvindenergi.dk. Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune. Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS e-mail: ln@nyvindenergi.dk Kronjylland J.nr. NST-321-04446 Ref. hah Den 16. januar 2014 Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune.

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune Att.: Jannie Mikkelsen Sendes pr mail til: JannieEsmann.Mikkelsen@silkeborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00038 Ref. APJEN Den 30. september 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

Vejledning om skovloven 3 m.fl. Fredskovspligt ved beslutning (konstatering)

Vejledning om skovloven 3 m.fl. Fredskovspligt ved beslutning (konstatering) Denne vejledning er senest ændret den 10. juli 2015. Vejledning om skovloven 3 m.fl. Fredskovspligt ved beslutning (konstatering) Indhold 1. Fredskovspligt før og nu... 2 2. Definition af skov... 2 3.

Læs mere

Vejledning om Skovloven 9 Undtagelser fra kravet om højstammede træer

Vejledning om Skovloven 9 Undtagelser fra kravet om højstammede træer Dette notat er senest ændret den 18. august 2015. Vejledning om Skovloven 9 Undtagelser fra kravet om højstammede træer Indhold 1. Indledende bemærkninger... 2 2. Stævningsdrift og skovgræsning... 2 2.1

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse

Forslag. til. Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse Udkast - 8. september 2017 Forslag til Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse (Ophævelse af krav om dispensation til visse til- og ombygninger af helårshuse og tilbygninger til virksomheder indrettet

Læs mere

Landzonetilladelse til ændret anvendelse fra naturskole/økobase til beboelse på Vamdrupvej 18, 6580 Vamdrup

Landzonetilladelse til ændret anvendelse fra naturskole/økobase til beboelse på Vamdrupvej 18, 6580 Vamdrup Naturstyrelsen Trekantsområdet Førstballevej 2 7183 Randbøldal 13. december 2018 - Sagsnr. 18/32173 - Løbenr. 307224/18 Landzonetilladelse til ændret anvendelse fra naturskole/økobase til beboelse på Vamdrupvej

Læs mere

Tilladelse efter skovloven til etablering af prøveboring samt nedsivning af vand fra prøveboringen på matr.nr. 1h Den Vestlige Del Albæk.

Tilladelse efter skovloven til etablering af prøveboring samt nedsivning af vand fra prøveboringen på matr.nr. 1h Den Vestlige Del Albæk. Frederikshavn Kommune Præstbro Vandværk Sendt til Kirsten Haumann, kihm@frederikshavn.dk Østjylland J.nr. MST-521-03624 Ref. HAH Den 25. januar 2019 Tilladelse efter skovloven til etablering af prøveboring

Læs mere

Lovliggørende landzonetilladelse til skur

Lovliggørende landzonetilladelse til skur Postadresse: Favrskov Kommune Plan & Byg Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Lovliggørende landzonetilladelse til skur Afgørelse Favrskov Kommune meddeler hermed lovliggørende landzonetilladelse

Læs mere

Tilladelse til trætopbane i fredskov på Munkerup, matr. nr. 108 bd m.fl. Rø, Bornholms Regionskommune

Tilladelse til trætopbane i fredskov på Munkerup, matr. nr. 108 bd m.fl. Rø, Bornholms Regionskommune Tor Madsen Brommegaard Brommevej 19 3760 Gudhjem Bornholm J.nr. NST-321-02882 Ref. JIGNO Den 1. april 2011 mail@brommegaard.dk Tilladelse til trætopbane i fredskov på Munkerup, matr. nr. 108 bd m.fl. Rø,

Læs mere

Vejledning om Skovloven 11 - Bygninger, anlæg, terrænændringer og affald (del 1)

Vejledning om Skovloven 11 - Bygninger, anlæg, terrænændringer og affald (del 1) Dette notat er senest ændret den 18. september 2015. Vejledning om Skovloven 11 - Bygninger, anlæg, terrænændringer og affald (del 1) Indhold 1. Restriktiv praksis... 2 2. Nødvendigt for skovdriften før

Læs mere

Der er en klagefrist på 4 uger fra offentliggørelsen af tilladelsen, og tilladelsen træder først i kraft, når klagefristen er udløbet.

Der er en klagefrist på 4 uger fra offentliggørelsen af tilladelsen, og tilladelsen træder først i kraft, når klagefristen er udløbet. Katrine Lebrecht Helden Veronavej 1 2300 København S Sendt digitalt Den 13. september 2018 Landzonetilladelse - byggesagsnr. 202-8 C/5 Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 12-08-2018 vedrørende

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning på Tiufkærvej 220, 6052 Viuf

Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning på Tiufkærvej 220, 6052 Viuf Tiufkærvej 220 6. marts 2019 - Sagsnr. 19/4181 - Løbenr. 33118/19 Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning på Tiufkærvej 220, 6052 Viuf Kolding Kommune har den 7. februar 2019 modtaget din ansøgning

Læs mere

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse ... MILJØMINISTERIET.... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse Regeringens forslag til: Ny skovlov og Ændringer i naturbeskyttelsesloven.......... Vi skal beskytte

Læs mere

Golfbaner og vand Søer og vand

Golfbaner og vand Søer og vand Golfbaner og vand Søer og vand Naturbeskyttelsesloven 3 beskyttede naturtyper Vandhuller 29a EU s arter Vejledningen til Loven (erstatningsbiotoper) Landzoneloven Vandplaner Naturplaner Golfbaner i Allerød

Læs mere

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. APJEN Den 18. november Høje-Taastrup Kommune Att.: Birgitte Hansen

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. APJEN Den 18. november Høje-Taastrup Kommune Att.: Birgitte Hansen Høje-Taastrup Kommune Att.: Birgitte Hansen Sendes pr mail til: BirgitteHan@htk.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00004 Ref. APJEN Den 18. november 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden

Læs mere

Dispensation til etablering af overløb fra regnbed til temporær sø i Piil Skov, Rudersdal Kommune

Dispensation til etablering af overløb fra regnbed til temporær sø i Piil Skov, Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune Øverødvej 2 2840 Holte E-mail: tom@rudersdal.dk Storstrøm J.nr. MST-521-01870 Ref. KIRJO Den 19. januar 2018 Dispensation til etablering af overløb fra regnbed til temporær sø i Piil

Læs mere

Miljøvurdering. Sammenfattende redegørelse. Lokalplan nr. 071 og Kommuneplantillæg nr. 012 for et besøgscenter. Hammershus

Miljøvurdering. Sammenfattende redegørelse. Lokalplan nr. 071 og Kommuneplantillæg nr. 012 for et besøgscenter. Hammershus Sammenfattende redegørelse Lokalplan nr. 071 og Kommuneplantillæg nr. 012 for et besøgscenter ved Hammershus Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet af Arkitema Architects for Bornholms Regionskommune

Læs mere

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia Dansk Skovforening Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Att.: Hans M. Hedegaard hmh@skovforeningen.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-607-00055 Ref. 26. sep 2012 inden for strandbe- Dispensation til genopførelse

Læs mere

Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg Christiansborg 1240 København K. J.nr. SN Den 26. februar 2004

Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg Christiansborg 1240 København K. J.nr. SN Den 26. februar 2004 Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 147 Offentligt Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg Christiansborg 1240 København K DEPARTEMENTET J.nr. SN. 2001-301-0272 Den 26. februar

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06 RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om driften af statsskovene (beretning nr. 7/02) I. Indledning 1. Jeg afgav den 11.

Læs mere

Afgørelse Naturstyrelsen gør hermed indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 og 2, mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1.R.

Afgørelse Naturstyrelsen gør hermed indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 og 2, mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1.R. Assens Kommune sendt elektronisk Tværgående planlægning J.nr. NST-122-420-00034 NST-123-420-00031 Ref. elmno Den 10. juli 2014 Indsigelse mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4. 1-3

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende

Høringsnotat. vedrørende Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 83 Bilag 1 Offentligt Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Natur og Skov J.nr. SNS-500-00005 Ref. suwor november 2009 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om udstykning

Læs mere

Etablering af vindmølle og beskyttelse af flagermus

Etablering af vindmølle og beskyttelse af flagermus Professor dr. Jur. Peter Pagh Notat om Degnehusene 70, 2620 Albertslund tlf.: 43421238/35323127 email: peter.pagh@jur.ku.dk Etablering af vindmølle og beskyttelse af flagermus Allerød Kommune har bedt

Læs mere

Notat. Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning

Notat. Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning Notat Til: Vedrørende: Miljø- og Planlægningsudvalget Bilag 3, Juridisk vurdering af mulighederne for at ændre/ophæve en fredning Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning I forbindelse med den påbegyndte

Læs mere

Fyn J.nr. NST Ref. eea Den 11. december Svendborg Kommune. att. Peter Møller, sendt som mail til

Fyn J.nr. NST Ref. eea Den 11. december Svendborg Kommune. att. Peter Møller, sendt som mail til Svendborg Kommune att. Peter Møller, sendt som mail til Peter.Moller@Svendborg.dk Fyn J.nr. NST-321-05150 Ref. eea Den 11. december 2014 Udtalelse om drift Svendborg Kommunes skov ved Christiansminde Svendborg

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Morten Vildrich Andersen Højbakken 2 8870 Langå Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 21-02-2018 / 01.03.03-P19-202-17 Landzonetilladelse

Læs mere

Lovliggørelse af landzonetilladelse til bålhytte på Ekkodalen 3A, 6000 Kolding

Lovliggørelse af landzonetilladelse til bålhytte på Ekkodalen 3A, 6000 Kolding Carsten Laurvig Skygebjerg Jensen Ekkodalen 23 6000 Kolding 7. december 2018 - Sagsnr. 18/28265 - Løbenr. 301597/18 Lovliggørelse af landzonetilladelse til bålhytte på Ekkodalen 3A, 6000 Kolding Kolding

Læs mere

Tilladelse til ophævelse af fredskovspligt i forbindelse med etablering af regnvandsbassin

Tilladelse til ophævelse af fredskovspligt i forbindelse med etablering af regnvandsbassin Brøndby Kommune Teknisk Forvaltning Att. Jesper Purhus Park Alle 160 2605 Brøndby E-mail jpu@brondby.dk Hovedstaden J.nr. NST-321-03741 Ref. JKC Dato 20. november 2012 Tilladelse til ophævelse af fredskovspligt

Læs mere

Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen matr.nr. 1-c, Ulkerup Skov, Egebjerg sydøst for Hov Vig.

Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen matr.nr. 1-c, Ulkerup Skov, Egebjerg sydøst for Hov Vig. Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Den 1. september 2014 Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 3 Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen

Læs mere

Anders Reitz Iversen Grønmark Sydals

Anders Reitz Iversen Grønmark Sydals Anders Reitz Iversen Grønmark 6 6470 Sydals Lovliggørende landzonetilladelse til at inddrage 64 m² stald til beboelse på ejendommen matr.nr. 94a Sønderby, Kegnæs, der ligger på Grønmark 6, 6470 Sydals

Læs mere

6.3.1 Ring 3 - vest. Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby.

6.3.1 Ring 3 - vest. Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby. 6.3.1 Ring 3 - vest Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby. Området for interessezonen rummer væsentlige naturmæssige, landskabelige

Læs mere

Kommuneplan temaer. Forslag

Kommuneplan temaer. Forslag Kommuneplan 20 4 temaer Forslag 6.3.1 Ring 3 - vest Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby. Området for interessezonen rummer væsentlige

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 61.B6.3 i Herning Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 61.B6.3 i Herning Kommune Herning Kommune Att. Lisbet Rørbæk Abildtrup Sendes pr. mail til: beklr@herning.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00086 Ref. GIOSI Den 19. december 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden

Læs mere

Landzonetilladelse til DM i ridebanespringning på Tågerupvej 32, 6560 Sommersted

Landzonetilladelse til DM i ridebanespringning på Tågerupvej 32, 6560 Sommersted Ansøger 27. juni 2019 - Sagsnr. 19/13969 - Løbenr. 136232/19 Landzonetilladelse til DM i ridebanespringning på Tågerupvej 32, 6560 Sommersted Kolding Kommune har den 29. april 2019 modtaget din ansøgning

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

De Danske Skovdyrkerforeninger

De Danske Skovdyrkerforeninger Til Skovrådet Natur og Skov J.nr. SNS-302-00090 Ref. ANECH Den 3. februar 2008 Udkast til referat af Skovrådets 2. møde den 19. november 2008 I mødet deltog: Niels Elers Koch Formand Allan Bechsgaard (stedfortræder)

Læs mere

Bornholms Regionskommune Center for Teknik og Miljø Att: Andreas Lund Povlsen. Storstrøm J.nr. NST Ref. bigol Den 22.

Bornholms Regionskommune Center for Teknik og Miljø Att: Andreas Lund Povlsen. Storstrøm J.nr. NST Ref. bigol Den 22. Bornholms Regionskommune Center for Teknik og Miljø Att: Andreas Lund Povlsen Storstrøm J.nr. NST-321-04469 Ref. bigol Den 22. oktober 2015 Andreas.lund.povlsen@brk.dk Tilladelse til udvidelse af motorsportsbane

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Planafdelingen Centerparken Brande Att.: Marie Lyster Nielsen

Ikast-Brande Kommune Planafdelingen Centerparken Brande Att.: Marie Lyster Nielsen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Ikast-Brande Kommune Planafdelingen Centerparken 1 7330 Brande Att.: Marie Lyster Nielsen e-mail: malni@ikast-brande.dk Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7810 0000

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. august 2013 J.nr.: NMK-33-01380 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om afslag på dispensation til at opsætte hegn omkring matr.

Læs mere

Øvegolfbane ved Vium. Tillæg nr. 57 til Regionplan Viborg Amtsråd April VIBORG AMT - Miljø og Teknik

Øvegolfbane ved Vium. Tillæg nr. 57 til Regionplan Viborg Amtsråd April VIBORG AMT - Miljø og Teknik Tillæg nr. 57 til Regionplan 2000-2012 Øvegolfbane ved Vium Viborg Amtsråd April 2003 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-523-02 Tillæg nr. 57 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet af Miljø og

Læs mere

Mini- og husstandsmøller i Danmark

Mini- og husstandsmøller i Danmark Mini- og husstandsmøller i Danmark Kommunernes planlægning, regler og godkendelser Sekretariatschef Kåre Albrechtsen Vindmøllesekretariatet September 2011 1 De grundlæggende regelsæt: Byggelovgivningen

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 516 i Viborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 516 i Viborg Kommune Viborg Kommune Att. Janne Berg Sendt pr. mail til janb@viborg.dk Landskab og Skov J. nr. MST-540-00131 Ref. IDAMG Dato 22. juli 2019 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom.

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom. Jes Anker Mikkelsen og Marlene Füchsel Mikkelsen Almevej 6 2900 Hellerup Kystdirektoratet J.nr. 14/00228-40 Ref. Marianne Jakobsen 08-04-2015 Tilladelse til sand- og ralfodring ud for matr.nr. 4s og 4dk

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune.

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. november 2006 NKN-31-00094 (03-31/700-0250) mam Afgørelse i sagen

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sand- og ralfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sand- og ralfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor. Jørn Lynge Albertsen Kystdirektoratet J.nr. 15/00233-29 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 20-01-2016 Ny tilladelse til kystbeskyttelse i form af sandfodring på Hedelyngen 28, matr. 4aa, Langø, Stubberup, Kerteminde

Læs mere

Furesø Kommune, Natur- og Miljøafdelingen giver hermed landzonetilladelse efter planlovens 1 35, stk. 1, til at foretage følgende udstykninger:

Furesø Kommune, Natur- og Miljøafdelingen giver hermed landzonetilladelse efter planlovens 1 35, stk. 1, til at foretage følgende udstykninger: Landzonetilladelse til udstykning af skovridergården Syvstjernen og skovløberboligen Syvstjernehus Du har på vegne af Naturstyrelsen søgt om tilladelse til at udstykke skovridergården Syvstjernen, der

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 377 i Syddjurs Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 377 i Syddjurs Kommune Syddjurs Kommune Att.: Morten Jørgensen Sendes pr mail til: maaj@syddjurs.dk Naturforvaltning J.nr. MST-540-00016 Ref. APJEN Den 23. marts 2018 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 L 81 Bilag 1 Offentligt Naturforvaltning J.nr. 020-00248 (tidl. 001-17825) Ref. LIM Den 11. oktober 2017 Høringsnotat forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse

Læs mere

Tilladelsen meddeles på vilkår af, at saunaen fjernes fra området i perioden fra den 1. maj til den 31. august hvert år.

Tilladelsen meddeles på vilkår af, at saunaen fjernes fra området i perioden fra den 1. maj til den 31. august hvert år. 04. maj 2017 Sagsnr. NMK-500-00700 KlageID: 100422 LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om en mobil sauna i Odder Kommune MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: 03-04-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til en tilbygning på garage på Højene 5, 7250 Hejnsvig, matr. nr. 12 AY, HEJNSVIG

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Business College Syd Att. Rikke Mikkonen Holm Sendt pr. e-mail: RH@bcsyd.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-540-00240 Ref. narhe Den 08. juli 2014 Dispensation til etablering af highrope bane inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Klage over Silkeborg kommunes dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3, 16 og 18 til anlæg af Nordskovvej

Klage over Silkeborg kommunes dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3, 16 og 18 til anlæg af Nordskovvej Natur- og Miljøklagenævnet 28. december 2016 c/o Silkeborg kommune Klage over Silkeborg kommunes dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3, 16 og 18 til anlæg af Nordskovvej Silkeborg kommune har den

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. september 2004 J.nr.: 03-31/650-0054 og 03-132/650-0018

Læs mere

Administration i landzonen

Administration i landzonen Administration i landzonen Byggeri til hestehold, vers. 2 Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Planafdelingen 9. august 2018 Administrationsgrundlag for sager vedrørende byggeri til hestehold i landzone

Læs mere

Jeg er derfor forpligtiget til at udarbejde et forslag til landsplandirektiv på baggrund af ansøgninger fra kommuner og regionplanmyndigheder.

Jeg er derfor forpligtiget til at udarbejde et forslag til landsplandirektiv på baggrund af ansøgninger fra kommuner og regionplanmyndigheder. Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 144 Offentlig S A M R Å D S N O T I T S DEPARTEMENTET J.nr. SN 2001-101- 0894 Den 8. december 2004 Notits til brug for miljøministerens besvarelse af

Læs mere

Natur- og vildtreservater 51 i Naturbeskyttelsesloven og 33 i Jagt og Vildtforvaltningsloven

Natur- og vildtreservater 51 i Naturbeskyttelsesloven og 33 i Jagt og Vildtforvaltningsloven Notat Landsplan J.nr. BLST-101-00757 Ref. jac Den 2. februar 2009 Beskyttelsesinteresser og opsætning af vindmøller Landskabs- og naturbeskyttelsesinteresser Som udgangspunkt kan der i dag ikke opstilles

Læs mere

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 95 til Rammeområderne 21.OF2 - Offentligt område ved Sunds Kirke 21.B1 - Boligområde vest for Sunds Hovedgade. Boligområde Præstegårdvej 22 i Sunds Fremlægges fra xx. måned 20xx til

Læs mere

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk 27-10-2014 14/7155 Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk Lovliggørende landzonetilladelse til tilbygninger mv. på ejendommen matr.nr. 111 Kær, Ulkebøl, der ligger på Arnkilsøre 13,

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Norddjurs Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Att. Gerda Enevoldsen Sendt pr. mail til ge@norddjurs.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00112 Ref. GIOSI Den 7. juni 2017 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST Ref. kimar Den 17. februar 2014

Det åbne land J.nr. NST Ref. kimar Den 17. februar 2014 [Land] Naturturisme I/S Abildsvej 5A 5700 Svendborg Sendes pr. mail til: Jens.moller@svendborg.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-482-00097 Ref. kimar Den 17. februar 2014 Afslag på dispensation til genopførelse

Læs mere

Sagsnr A

Sagsnr A Haldor Topsøe Heimdalsvej 4-6 3600 Frederikssund Dato 3. december 2018 Sagsnr. 01.24.00-A00-2-18 BY OG LANDSKAB Tilladelse til Kystbeskyttelse i form af dige og højvandsmur på matr. Nr. 15aø, 15aæ og 16lm

Læs mere

Landzonetilladelse til tidsbegrænset anstillingsplads (byggeplads) på Vestermosevej 13A, 6070 Christiansfeld ifm. støjskærmprojekt

Landzonetilladelse til tidsbegrænset anstillingsplads (byggeplads) på Vestermosevej 13A, 6070 Christiansfeld ifm. støjskærmprojekt Vejdirektoratet Att.: Ove Kristensen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg 4. oktober 2018 - Sagsnr. 18/24869 - Løbenr. 247750/18 Landzonetilladelse til tidsbegrænset anstillingsplads (byggeplads) på

Læs mere

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Vasevej 7 8920 Randers NV 6.1.2 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer:

Læs mere

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Kronologisk overblik Situationen 1.6. 2014 11. august 2009 Plan og Teknikudvalget meddeler dispensation til byggeri på Kystvejen 112.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Castberggård Kommuneplantillæg nr. 15 Baggrund I forbindelse med Lokalplan 1098, udarbejdes kommuneplantillæg nr. 15, for at sikre den fremtidige disponering

Læs mere

3. Ved gentableringen af diget, skal jordarbejdet ske fra vestsiden, således at der ikke køres unødvendigt i den østfor liggende strandeng.

3. Ved gentableringen af diget, skal jordarbejdet ske fra vestsiden, således at der ikke køres unødvendigt i den østfor liggende strandeng. Anders Holm Lilliensborgvej 40 Gylling 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Henrik Søgaard Larsen Mail: hsl@niras.dk Landzonetilladelse til etablering af jordvold matr. nr. 36, Gylling By, Gylling

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Aalborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Aalborg Kommune Aalborg Kommune Att. Anne-Vibeke Skovmark Sendt pr. mail til anne-vibeke.skovmark@aalborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00052 Ref. CHRUB Den 24. april 2017 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

Afgørelse om reduktion af åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr. 299 i Vejen Kommune

Afgørelse om reduktion af åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr. 299 i Vejen Kommune Vejen Kommune Att. Bjarne Lanng Rådhuspassagen 3 6600 Vejen Landskab og Skov J. nr. MST-540-00089 Ref. aslau Dato 5. december 2018 Sendt pr. mail til bjla@vejen.dk Afgørelse om reduktion af åbeskyttelseslinjen

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til opførelse af 16 m² shelter på matr. nr. 17 a, Aggebo, Valby i Aggebo-Græsted Hegn.

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til opførelse af 16 m² shelter på matr. nr. 17 a, Aggebo, Valby i Aggebo-Græsted Hegn. Naturstyrelsen Nordsjælland Ostrupgård Gillelejevej 2 B 3230 Græsted Att.: Amalie Lunde Hagensen Sag: 2017/09515 006 Id: 024869 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 30. marts

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Hededanmark Att: Christian Ritz-Andersen Klostermarken 12 8800 Viborg Postadresse: Plan Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk

Læs mere

Ønsker til skovloven. Baggrund. Skovlovens formål og rammebestemmelser

Ønsker til skovloven. Baggrund. Skovlovens formål og rammebestemmelser Dato: 2. februar 2017 Til: Miljøstyrelsen Skrevet af: Nora Skjernaa Hansen, 31 19 32 60, nsh@dn.dk Ønsker til skovloven Danmarks Naturfredningsforening takker for opfordringen til at komme med forslag

Læs mere

Landzonetilladelse til anlæggelse af en mountainbike-rute i "Sparekasseskoven" i Løgumkloster

Landzonetilladelse til anlæggelse af en mountainbike-rute i Sparekasseskoven i Løgumkloster SPORTSEFTERSKOLEN SINE Att. Bjarne Hansen Idrætsvej 23 6240 Løgumkloster Løgumkloster Cykelklub v/formand Michael Christensen schmidt86@live.dk Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929243 Mail:

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje til ny kantine- og kontorbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund,

Læs mere

Landzonetilladelse Skovhusevej 38, 9574 Bælum Matr.nr. 44G, Bælum By, Bælum

Landzonetilladelse Skovhusevej 38, 9574 Bælum Matr.nr. 44G, Bælum By, Bælum Center Plan Byg og Vej Lars Bagge Juul Skovhusevej 38 9574 Bælum Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.03.00-P19-19-18 Ejendomsnr.: 77 Sagsbehandler:

Læs mere

Den 23. november Ophævelse af fredskovspligt til ændret placering af P-plads i Billund. Orbicon Jens Juuls Vej Viby J.

Den 23. november Ophævelse af fredskovspligt til ændret placering af P-plads i Billund. Orbicon Jens Juuls Vej Viby J. Orbicon Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J. J.nr. SVANA-321-03480 Ref. ALH Att. Helene D. Clausen hedc@orbicon.dk Ophævelse af fredskovspligt til ændret placering af P-plads i Billund Den 23. november 2016

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Kommune Att.: Karsten Klintø Via e-post: kakl01@frederiksberg.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Cento A/S Att.: Kim Strømman Via e-post: KS@cento.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

Ejendommens beliggenhed fremgår af nedenstående oversigtskort. Knøsvej

Ejendommens beliggenhed fremgår af nedenstående oversigtskort. Knøsvej Mette Juulsgaard Knøsvej 4 8680 Ry Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af hestestald NB: Dette er ikke en byggetilladelse. Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere

Indsendt af: Indsigelse/bemærkninger Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan

Indsendt af: Indsigelse/bemærkninger Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan Hvidbog med høringssvar til forslag til lokalplan nr. 9.7, Landsby og kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2013. Der er modtaget i alt 5 høringssvar til forslag til lokalplan nr. 9.7, Landsby og kommuneplantillæg

Læs mere

Dispensation fra og sø- og åbeskyttelseslinje samt skovbyggelinje til byggeri på Borgergade 9-17

Dispensation fra og sø- og åbeskyttelseslinje samt skovbyggelinje til byggeri på Borgergade 9-17 Laban Arkitekter Torvet 9 8600 Silkeborg Att. René Rosendahl Andersen Sendt som digital post og på: ra@laban.as 9. juli 2018 Dispensation fra og sø- og åbeskyttelseslinje samt skovbyggelinje til byggeri

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4-2017 Rekreativt område Gammelbrovej Øst Status Plannavn Vedtaget Rekreativt område Gammelbrovej Øst Plannummmer 4-2017 Dato for offentliggørelse af forslag 11. september 2018

Læs mere

Udkast. Forslag. til. 6. Loven træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Lovtidende.

Udkast. Forslag. til. 6. Loven træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Lovtidende. Udkast Forslag til Lov om udstykning og salg af statens arealer, som er udlejet som sommerhusgrunde i Rødhus Klit, Blokhus Klitplantage, Bjerghuse ved Fjand og Tranum Ejstrup Strand 1. Loven gælder for

Læs mere