GUIDE TIL HANDYHANDERE. Sidst opdateret i januar Om guiden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GUIDE TIL HANDYHANDERE. Sidst opdateret i januar 2014. Om guiden"

Transkript

1 GUIDE TIL HANDYHANDERE Sidst opdateret i januar 2014 Om guiden Med denne guide vil vi gerne give dig nogle gode råd i forbindelse med de opgaver, du udfører for dine opgavestillere. Vi har sammenfattet de vigtigste regler og bestemmelser angående arbejdstidsregler, skat, moms og forsikringsforhold, som skal overholdes, når du tjener penge gennem ahandyhand.dk. Vi bestræber os på at holde denne guide ajour og gengive de til enhver tid gældende regler, dog kan vi ikke garantere, at alt er med. Der sker løbende ændringer i den danske lovgivning, som kan resultere i, at guiden ikke er opdateret. altid klogt at kontakte din a-kasse, dit lokale jobcenter, SU eller Pensionsstyrelsen for at høre nærmere om de regler og love, som gælder for netop dig, hvis du skal udføre arbejde gennem ahandyhand.dk. Er du i fast job, kan det være hensigtsmæssigt at tjekke din ansættelseskontrakt eller spørge din arbejdsgiver. Så er du sikker på at undgå senere problemer og kan få det fulde udbytte af at yde en ekstra indsats gennem ahandyhand.dk. INDHOLD 1. INTRODUKTION 1.1 Forholdet mellem opgavestiller og handyhander 1.2 Grundlæggende regler 2. HVEM ER AHANDYHAND.DK FOR 2.1 ahandyhand.dk for dig, som er under uddannelse og modtager SU 2.2 ahandyhand.dk for dig, som er ledig og modtager dagpenge 2.3 ahandyhand.dk for dig, som modtager efterløn 2.4 ahandyhand.dk for dig, som modtager førtidspension 2.5 ahandyhand.dk for dig, som er folkepensionist 2.6 ahandyhand.dk for dig, som er fastansat i en privat eller offentlig virksomhed 2.7 ahandyhand.dk for dig, som er freelancer 2.8 ahandyhand.dk for dig, som er selvstændig 3. SKAT 3.1 Beregning af B-skat 3.2 Hold styr på din indtægt via ahandyhand.dk 3.3 Opkrævning af B-skat 4. MOMS 4.1 Hvis handyhanderen er momsregistreret 4.2 Indberetning af moms 5. AM-BIDRAG 6. ANDRE ARBEJDSMARKEDSREGLER 6.1 Feriepenge 6.2 ATP 7. FORSIKRINGSFORHOLD 7.1 Opgavestillerens indbo og ejendom 7.2 Eget, lejet eller lånt udstyr 7.3 Arbejdsskader

2 1. INTRODUKTION ahandyhand.dk hjælper vores to slags brugere med at finde hinanden: På den ene side er der alle dem, der ønsker hjælp i forbindelse med opgaver omkring hus og have, fester, indkøb, børnepasning, hjemmeelektronik, eller hvad det ellers kunne være for praktiske opgaver dem kalder vi for opgavestillere. På den anden side er der dem, der gerne vil arbejde og løse netop disse opgaver dem kalder vi for handyhandere. 1.1 Forholdet mellem opgavestiller og handyhander Når en opgavestiller og en handyhander indgår en aftale gennem ahandyhand.dk, handler det ikke om et tjenesteforhold, hvor den ene part er arbejdsgiver og den anden er arbejdstager i klassisk forstand men derimod er der tale om et forhold, hvor handyhanderen er leverandør af en ydelse til opgavestilleren. Den løn, som opgavestilleren betaler efter udført arbejde, er derfor kategoriseret som et honorar, der betales for at gengælde handyhanderens ydelse. I enkelte tilfælde vælger opgavestiller og handyhander at formalisere deres arbejdsforhold gennem en regulær ansættelse, især hvis opgavestilleren er en virksomhed, og handyhanderen har udmærket sig gennem særlige kompetencer, som virksomheden regelmæssigt har brug for. 1.2 Grundlæggende regler Der er altså ikke noget i vejen med at gi en hånd og tjene lidt ekstra penge, når man nu en gang har tid og lyst til det. Der er dog nogle enkle grundregler, som alle skal følge, og dem har vi sammenfattet i denne guide. De vigtigste er: Du skal have et dansk CPR-nr. Du skal betale skat og AM-bidrag af dit honorar. Hvis du er i en fast ansættelse, skal din arbejdsgiver give tilladelse til (eller ikke have forbudt), at du arbejder ved siden af. Hvis du modtager SU, dagpenge, kontanthjælp, førtidspension, efterløn eller pension, kan dine honorarindtægter have indflydelse på disse offentlige ydelser, og i nogle tilfælde gælder der visse arbejdstidsgrænser. Hvis din samlede omsætning overstiger kr. om året, skal du momsregistreres og have et CVR-nr. OBS! Du kan læse mere om de særlige regler, der gør sig gældende for netop din gruppe, på de følgende sider. 2. HVEM ER AHANDYHAND.DK FOR 2.1 ahandyhand.dk for dig, som er under uddannelse og modtager SU Som studerende må du højst tjene et vist beløb (dit fribeløb) ved siden af din SU. Dit fribeløb regnes ud på årsbasis (fra januar til december). Tjener du mere end dit fribeløb, skal du betale en del af din SU og dit eventuelle SU-lån tilbage.

3 Fra og med 2009 er satsen for laveste fribeløb forskellig for studerende på ungdomsuddannelser og studerende på videregående uddannelser. Vi anbefaler, at du besøger for at læse om, hvordan du beregner dit fribeløb, og hvilke regler, der gælder for netop dig. OBS! Husk, at du skal betale skat, AM-bidrag og evt. moms af de honorarer, du tjener gennem ahandyhand.dk læs derfor afsnit 9, 10 og ahandyhand.dk for dig, som er ledig og modtager dagpenge Selv om du modtager dagpenge, må du gerne arbejde. Din lønindtægt modregnes blot i dine dagpengeudbetalinger, og du får udbetalt supplerende dagpenge for den del af ugen, hvor du ikke arbejder. Modregningen sker time for time ikke krone for krone og der er derfor også god økonomi i at arbejde ved siden af dagpengene. altid klogt at kontakte din a-kasse og dit lokale jobcenter for at høre nærmere om de regler og love, som gælder for netop dig, hvis du skal udføre arbejde gennem ahandyhand.dk. Så er du sikker på at undgå senere problemer og kan få det fulde udbytte af at yde en ekstra indsats gennem ahandyhand.dk. OBS! Husk, at du skal betale skat, AM-bidrag og evt. moms af de honorarer, du tjener gennem ahandyhand.dk læs derfor afsnit 9, 10 og ahandyhand.dk for dig, som modtager efterløn Som efterlønner kan du mod fradrag i efterlønnen have arbejde uden begrænsning. altid klogt at kontakte din a-kasse for at høre nærmere om de regler og love, som gælder for netop dig, hvis du skal udføre arbejde gennem ahandyhand.dk. Så er du sikker på at undgå senere problemer og kan få det fulde udbytte af at yde en ekstra indsats gennem ahandyhand.dk. OBS! Husk, at du skal betale B-skat og AM-bidrag og evt. moms af de honorarer, du tjener gennem ahandyhand.dk læs derfor afsnit 9, 10 og ahandyhand.dk for dig, som modtager førtidspension Du må gerne arbejde i et vist omfang, når du får førtidspension under ny ordning, men du bør kontakte din kommune for at høre om eventuelle konsekvenser for din førtidspension, hvis du overvejer at udføre arbejde gennem ahandyhand.dk. altid klogt at kontakte din kommune for at høre nærmere om de regler og love, som gælder for netop dig, hvis du skal udføre arbejde gennem ahandyhand.dk. Så er du sikker på at undgå senere problemer og kan få det fulde udbytte af at yde en ekstra indsats gennem ahandyhand.dk. OBS! Husk, at du skal betale B-skat og AM-bidrag og evt. moms af de honorarer, du tjener gennem ahandyhand.dk læs derfor afsnit 9, 10 og 11.

4 2.5 ahandyhand.dk for dig, som er folkepensionist Folkepensionen består af et grundbeløb og et pensionstillæg for de dårligst stillede pensionister. Som folkepensionist kan du have arbejde uden tidsbegrænsning. Hvis du har årlige indtægter ved personligt arbejde over en vis størrelse, bliver grundbeløbet og pensionstillægget reguleret. altid klogt at kontakte Pensionsstyrelsen for at høre nærmere om de regler og love, som gælder for netop dig, hvis du skal udføre arbejde gennem ahandyhand.dk. Så er du sikker på at undgå senere problemer og kan få det fulde udbytte af at yde en ekstra indsats gennem ahandyhand.dk. OBS! Husk, at du skal betale skat, AM-bidrag og evt. moms af de honorarer, du tjener gennem ahandyhand.dk læs derfor afsnit 9, 10 og ahandyhand.dk for dig, som er fastansat i en privat eller offentlig virksomhed Som fastansat med fuldtids- eller deltidsbeskæftigelse skal du være opmærksom på, om der ifølge din ansættelseskontrakt er noget til hinder for, at du udfører arbejde gennem ahandyhand.dk ved siden af dit almindelige arbejde. Dette gælder uanset, om du er ansat som funktionær eller timelønnet. OBS! Husk, at du skal betale skat, AM-bidrag og evt. moms af de honorarer, du tjener gennem ahandyhand.dk læs derfor afsnit 9, 10 og ahandyhand.dk for dig, som er freelancer Der gælder ingen særlige begrænsninger i arbejdstids- eller indtægtsforhold, medmindre du har anden form for beskæftigelse, pension eller lignende ved siden af. I så fald bør du læse de relevante afsnit i denne guide. Som freelancer har du som udgangspunkt egen virksomhed med CVR-nr., du opkræver og betaler moms og du betaler skat af din indtægt. Husk, at den timepris, du oplyser på ahandyhand.dk, skal indeholde 25 % moms. 2.8 ahandyhand.dk for dig, som er selvstændig Hvis du som handyhander arbejder og/eller sælger ydelser for mere end kr. om året, skal du opkræve 25 % moms. Din timepris skal derfor inkludere 25 % moms (salgsmoms). Når du køber varer eller ydelser til brug for arbejdet, betaler du 25 % moms (købsmoms). Når du er momsregistreret, kan du trække købsmomsen fra. Den moms, du skal betale til SKAT, er forskellen mellem købsmomsen og salgsmomsen. 3. SKAT Indkomstskat til staten betales i løbet af året med foreløbige beløb, enten som A-skat eller ved betaling af B-skat. Som handyhander vil du få udbetalt hele honoraret for arbejde formidlet gennem ahandyhand.dk, uden at der er indeholdt skat heri. Du skal altså selv sørge for at indbetale skatten heraf, såkaldt B- skat.

5 3.1 Beregning af B-skat Den foreløbige B-skat beregnes af den forventede B-indkomst nedsat med de fradrag, der må forventes at tilkomme handyhanderen ved den endelige indkomstopgørelse og skatteberegning for det pågældende indkomstår. For at opkræve en foreløbig skat i løbet af året, der så vidt muligt svarer til slutskatten, skal der ske en forskudsregistrering af handyhanderens forventede indkomstforhold. Udgangspunktet er, at SKAT automatisk laver en forskudsopgørelse på basis af handyhanderens årsopgørelse for det næstsidste år før indkomståret eller på basis af en ændret forskudsopgørelse for året før indkomståret. Hvis der ikke tidligere er foretaget ligning eller forskudsregistrering for handyhanderen, skal handyhanderen indsende et forskudsskema, hvor der oplyses om de forventede indkomstforhold. Når du begynder at udføre arbejde formidlet gennem ahandyhand.dk, skal du derfor ændre din forskudsregistrering således, at SKAT kan beregne B-skatterater af din forventede indkomst. Du kan rette og tilføje i din forskudsopgørelse løbende igennem året; dvs. fra den er klar i Skattemappen i november før indkomståret og frem til slutningen af selve indkomståret. Du behøver ikke at ændre forskudsopgørelsen, hvis der er tale om mindre ændringer. Der skal som regel være større ændringer i din indkomst eller dine fradrag, før at det har en væsentlig betydning på dit skattetræk. Hvis du skal ændre din forskudsopgørelse, kan det gøres på følgende måder: I TastSelvBorger på Efter du har tilføjet ændringerne, kan du se den nye forskudsopgørelse. Du finder TastSelv på Du skal logge på med digital signatur eller en TastSelv-kode. Du kan ændre forskudsopgørelsen via TastSelv-telefon på telefon Du kan henvende dig til kommunens borgerservice eller ringe til SKAT på telefon Du kan udfylde et forskudsskema (blanket ) og sende det til SKAT. 3.2 Hold styr på din indtægt via ahandyhand.dk ahandyhand.dk tilbyder et praktisk hjælpeværktøj, så du til enhver tid kan holde øje med din B- indkomst og dermed holde styr på indberetning og opdatering af din B-skat. Under Dine sider ligger der en elektronisk arbejdsseddel, hvor du selv kan taste ind, hvor meget du har tjent for de opgaver, du har udført gennem ahandyhand.dk. Du kan bruge denne arbejdsseddel til at opdatere din forskudsopgørelse hos SKAT. 3.3 Opkrævning af B-skat Hvis du som handyhander skal betale foreløbig skat af B-indkomst, men ikke af A-indkomst, opkræves den foreløbige skat som B-skat i 10 rater den 1. i hver af månederne januar til november, bortset fra juni. Sidste rettidige betalingsdag er den 20. i måneden. B-skatten indbetales på disse tidspunkter, uanset hvornår B-indkomsten erhverves i løbet af året.

6 Hvis du som handyhander skal betale foreløbig skat af såvel A-indkomst som af B-indkomst, opkræves den del af den foreløbige skat, der ikke kan indeholdes i A-indkomsten, som B-skat. Indberetnings- og betalingsfrister for skat: B-skatterater skal indbetales den 20. i hver måned, undtagen i juni og december Selvangivelse 1. juli i året efter indkomståret 4. MOMS Udgangspunktet er, at der opkræves 25 % moms af stort set alle varer og ydelser, der sælges i Danmark. Arbejde udført efter formidling gennem ahandyhand.dk er en ydelse. Du skal momsregistreres, hvis din omsætning er mere end kr. om året. Momsregistrering skal ske, så snart du regner med at sælge for mere end kr. inden for en 12-måneders periode. Du må altså ikke vente, til du har solgt (arbejdet) for kr. Det er din omsætning, dvs. hvor meget du sælger for og ikke din fortjeneste, som afgør, hvornår du skal momsregistreres. 4.1 Indberetning af moms Pr. 1. januar 2009 er der indført obligatorisk elektronisk angivelse og betaling af moms. Hvis du er momsregistreret, får du et CVR-nr., som blandt andet bruges til elektronisk indberetning af moms via TastSelvErhverv. Du kan indberette på TastSelvErhverv, når det passer ind i dine arbejdsgange. Systemet er åbent 24 timer i døgnet, alle ugens dage. Du tilmelder dig på SKATs hjemmeside Indberetnings- og betalingsfrister for moms: Moms på omsætning <1 mio. kr. halvårligt, angivelse og betaling 1. marts og 1. september Moms på omsætning >1 mio. kr. <15 mio. kr. kvartalsvis, angivelse og betaling senest 1 måned og 10 dage efter kvartalets udløb 5. AM-BIDRAG Alle lønmodtagere betaler et AM-bidrag på 8 %. Som handyhander skal du altså betale á conto AM-bidrag af dine honorarer. AM-bidraget opkræves i 10 rater sammen med raterne vedrørende B-skat. Se nærmere under afsnit 9.3 Opkrævning af B-skat.

7 6. ANDRE ARBEJDSMARKEDSREGLER 6.1 Feriepenge Du er ikke ansat i et tjenesteforhold (lønmodtager), hverken i forhold til ahandyhand.dk eller opgavestilleren, og har derfor ikke krav på feriepenge efter ferieloven. 6.2 ATP Du er ikke ansat i et tjenesteforhold (lønmodtager), hverken i forhold til ahandyhand.dk eller opgavestilleren, og er derfor ikke omfattet af reglerne om indbetaling af ATP. 7. FORSIKRINGSFORHOLD 7.1 Opgavestillerens indbo og ejendom Som handyhander er du ikke omfattet af opgavestillerens indbo- og ansvarsforsikring og må derfor selv sørge for at tegne en forsikring, som dækker skade på opgavestillerens ejendom og indbo, som forvoldes af dig under arbejdets udførelse (ansvarsforsikring). 7.2 Eget, lejet eller lånt udstyr Skader på handyhanderens eget udstyr samt på lejet og lånt udstyr, som medbringes for at kunne løse opgaven, dækkes ikke af opgavestillerens forsikring. Som handyhander må du derfor selv sørge for forsikring. 7.3 Arbejdsskader Arbejdsskader dækkes efter arbejdsskadeforsikringsloven, når man er antaget til at udføre et stykke arbejde. Opgavestilleren har ikke pligt til at tegne forsikring for en medhjælp i arbejde i en privat husholdning, når arbejdet udgør mindre end 400 timer pr. kalenderår. Udgifter ved ulykkestilfælde eller skadelige påvirkninger, der overgår en sådan medhjælp, betales forskudsvis af Arbejdsskadestyrelsen og fordeles for hvert kalenderår på alle forsikringsselskaber, som tegner arbejdsskadeforsikringer. Udgifter ved pludselige løfteskader eller erhvervssygdomme, der overgår sådan medhjælp, betales af Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring. Skader, der opstår på vej til og fra de enkelte opgaver, er ikke dækket af arbejdsskadeloven.

8

1. Introduktion... 2. 1.1 Forholdet mellem kunde og kandidat... 2. 1.2 Grundlæggende regler... 2

1. Introduktion... 2. 1.1 Forholdet mellem kunde og kandidat... 2. 1.2 Grundlæggende regler... 2 GUIDE TIL KANDIDATER Sidst opdateret i marts 2010 Om guiden Med denne guide vil vi gerne give dig nogle gode råd i forbindelse med de opgaver, du udfører for dine kunder. Vi har sammenfattet de vigtigste

Læs mere

CAKIs miniguide til skat

CAKIs miniguide til skat 1 CAKIs miniguide til Skat Kilde: Skat.dk Når du driver virksomhed, bør du orientere dig i de regler for beskatning, der findes i Danmark. Som selvstændig inden for de kunstneriske fag er der sandsynlighed

Læs mere

Vejledning om FerieKonto

Vejledning om FerieKonto Vejledning om FerieKonto I bekendtgørelse nr. 1280 af 15. december 2011 er der fastsat nærmere regler om FerieKonto. I denne vejledning er nogle af bekendtgørelsens regler uddybet med nærmere retningslinjer.

Læs mere

ARBEJDSLØSHEDSFORSIKRING FOR honorarmodtagere, freelancere, konsulenter m.fl

ARBEJDSLØSHEDSFORSIKRING FOR honorarmodtagere, freelancere, konsulenter m.fl Arbejdsløshedsforsikring for honorarmodtagere, freelance, konsulenter m.fl. Side 0 ARBEJDSLØSHEDSFORSIKRING FOR honorarmodtagere, freelancere, konsulenter m.fl Arbejdsløshedsforsikring for honorarmodtagere,

Læs mere

Seniorordninger i samspillet med offentlige ydelser 2015

Seniorordninger i samspillet med offentlige ydelser 2015 Seniorordninger i samspillet med offentlige ydelser 2015 Seniorordninger i samspillet med offentlige ydelser. Vælger du at gå på nedsat tid, påvirker det naturligvis din økonomi. Din løn bliver mindre,

Læs mere

Om at få efterløn... for dig, der er født før 1. januar 1956

Om at få efterløn... for dig, der er født før 1. januar 1956 Om at få efterløn... for dig, der er født før 1. januar 1956 2 - Faglig Fælles Akasse Indhold Efterlønsbevis... Udskydelsesreglen... Overgang til efterløn... Seniorjob... Satser for efterløn... Fuldtid

Læs mere

Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959

Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959 Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959 2 - Faglig Fælles Akasse Indhold Din efterlønsperiode... Efterlønsbevis... Betingelser for ret til efterlønsbevis/efterløn... Overgang til efterløn...

Læs mere

Om at få... efterløn FAGLIG FÆLLES AKASSE

Om at få... efterløn FAGLIG FÆLLES AKASSE Om at få... efterløn FAGLIG FÆLLES AKASSE Indhold Du kan trække dig tilbage lidt efter lidt... Efterlønsbevis... Når du har fået dit efterlønsbevis... Søg om din efterløn... Fuldtid eller deltid... Satser

Læs mere

Om Arbejde som honorarmodtager, freelancer, konsulent m.fl.

Om Arbejde som honorarmodtager, freelancer, konsulent m.fl. Om Arbejde som honorarmodtager, freelancer, konsulent m.fl. Ledernes arbejdsløshedskasse 2. udgave marts 2014 Indhold Side 1. Forord... 3 2. Skal du forsikres som selvstændig eller lønmodtager?... 4 3.

Læs mere

Skattekommune. Personfradrag. Samlet forskudsskat efter grøn check er beregnet til 119.241,68

Skattekommune. Personfradrag. Samlet forskudsskat efter grøn check er beregnet til 119.241,68 Forskudsopgørelse Annalise Hyldgaard Hansen N Lambertsens Vej 12, st. tv. 6705 Esbjerg Ø 7 0 7 2 5 7 6 0 Ægtefællens personnummer Skattekommune Esbjerg kommune Skatteprocent Personfradrag Personnummer

Læs mere

Efterlønsbeviset - for dig, der er født i perioden fra 1. januar 1956 til 30. juni 1959

Efterlønsbeviset - for dig, der er født i perioden fra 1. januar 1956 til 30. juni 1959 Efterlønsbeviset - for dig, der er født i perioden fra 1. januar 1956 til 30. juni 1959 A-kassen LH 10. udgave, april 2018 Indhold Side 1. FORORD 3 1.1 Din efterløns- og folkepensionsalder 3 1.2 Er du

Læs mere

Regler for medlemskab af ATP Livslang Pension for selvstændige

Regler for medlemskab af ATP Livslang Pension for selvstændige Regler for medlemskab af ATP Livslang Pension for selvstændige ATP Livslang Pension er for lønmodtagere og modtagere af visse overførselsindkomster. I loven om Arbejdsmarkedets Tillægspension er der dog

Læs mere

Skattenedslag til 64 årige i arbejde

Skattenedslag til 64 årige i arbejde Skattenedslag til 64 årige i arbejde Hvilke aldersgrupper kan få skattenedslag? Overordnede betingelser for skattenedslag Hvor meget må man tjene som 57, 58 og 59 årig? Fuldtidsbeskæftiget, hvor mange

Læs mere

Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP

Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP A-kassen LH 9. udgave, april 2017 Indhold Side 1. Forord 3 2. Efterlønsbeviset 4 2.1 Hvorfor er det så vigtigt at få et efterlønsbevis? 4 2.2

Læs mere

Her kan du læse om de aktiviteter, du skal huske at registrere på ydelseskortet samt andre vigtige pointer.

Her kan du læse om de aktiviteter, du skal huske at registrere på ydelseskortet samt andre vigtige pointer. Juridisk vejledning Her kan du læse om de aktiviteter, du skal huske at registrere på ydelseskortet samt andre vigtige pointer. Nogle aktiviteter kan være udfyldt på forhånd, fordi vi allerede har oplysningerne.

Læs mere

Vejledning om feriepenge. i forbindelse med efterløn

Vejledning om feriepenge. i forbindelse med efterløn Vejledning om feriepenge i forbindelse med efterløn I denne pjece giver vi en orientering om samspillet mellem ferieloven og reglerne for efterløn: Indhold 1. Udbetaling og modregning for ferie din oplysningspligt

Læs mere

Hvorfor får man et skattesmæk?

Hvorfor får man et skattesmæk? Hvorfor får man et skattesmæk? Den klassiske fejl for unge som rammer flere hundrede tusind unge hvert år opstår fordi man kommer til at bruge sit fradrag to gange. Du kan imidlertid selv gøre noget for

Læs mere

Nye regler for folkepensionister

Nye regler for folkepensionister Nye regler for folkepensionister Den 1. juli 2008 trådte der to nye regler i kraft, der gør det mere attraktivt for folkepensionister at arbejde. Ændringerne er blevet vedtaget som en del af den såkaldte

Læs mere

Orientering om supplerende dagpenge

Orientering om supplerende dagpenge Orientering om supplerende dagpenge Forord Nedsat tid hvad så? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kun kan få tilbudt job med et

Læs mere

Pensionsmeddelelse - folkepension

Pensionsmeddelelse - folkepension Afsender Kongens Vænge 8, 3400 Hillerød Modtager Kasper BarsteX SkomagerloddeX 70 65 DannemarX Pensionsmeddelelse - folkepension Du får udbetalt 5.97 kr. for januar 208. Udbetalingen sker den 29. december

Læs mere

Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til privat børnepasning

Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til privat børnepasning Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til privat børnepasning Når forældrene ansætter en børnepasser, skal de overholde lovgivning, bl.a. om skat, ATP, forsikring, feriegodtgørelse mv. Vejledningen her

Læs mere

Regler for medlemskab af ATP Livslang Pension for selvstændige. Betingelser du skal opfylde for at blive medlem af ATP som selvstændig

Regler for medlemskab af ATP Livslang Pension for selvstændige. Betingelser du skal opfylde for at blive medlem af ATP som selvstændig Regler for medlemskab af ATP Livslang Pension for selvstændige ATP Livslang Pension er for lønmodtagere og modtagere af visse overførselsindkomster. I loven om Arbejdsmarkedets Tillægspension er der dog

Læs mere

Tolk: Hvad med dagpenge og efterløn

Tolk: Hvad med dagpenge og efterløn Tolk: Hvad med dagpenge og efterløn Mange af vores medlemmer er i tvivl om, hvorledes de er stillet omkring dagpenge og efterløn, når de samtidig har tolkearbejde. Med denne pjece ønsker vi at give et

Læs mere

Selvstændig... bibeskæftigelse

Selvstændig... bibeskæftigelse Selvstændig... bibeskæftigelse FAGLIG FÆLLES AKASSE Indhold Kontakt din afdeling i god tid... Hvad er selvstændig virksomhed... Om hobby/fritidsaktiviteter... Hoved- eller bibeskæftigelse... Bibeskæftigelse

Læs mere

Socialt frikort Vær med til at hjælpe socialt udsatte og få løst småopgaver på en fleksibel måde

Socialt frikort Vær med til at hjælpe socialt udsatte og få løst småopgaver på en fleksibel måde Til virksomheder Socialt frikort Vær med til at hjælpe socialt udsatte og få løst småopgaver på en fleksibel måde Kort om forsøgsordningen med socialt frikort Det sociale frikort skal give borgere med

Læs mere

Informationsmøde for nye virksomheder. Læs mere i På vej mod egen virksomhed

Informationsmøde for nye virksomheder. Læs mere i På vej mod egen virksomhed Informationsmøde for nye virksomheder Læs mere i På vej mod egen virksomhed Hvad er vigtigt at vide: Om din virksomhed er en erhvervsmæssig virksomhed Om din virksomhed er registreret for de rigtige pligter

Læs mere

Kort om. Efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP

Kort om. Efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP Kort om Efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP Ledernes arbejdsløshedskasse 6. udgave, februar 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Efterlønsbeviset, det guldrandede papir 4 2.1 Hvorfor er det

Læs mere

Kort om. Efterlønsbeviset, udsættelse af ATP og folkepension

Kort om. Efterlønsbeviset, udsættelse af ATP og folkepension Kort om Efterlønsbeviset, udsættelse af ATP og folkepension Ledernes arbejdsløshedskasse 5. udgave, juli 2013 Indhold Side 1. Forord 3 2. Efterlønsbeviset, det guldrandede papir 4 2.1 Hvorfor er det så

Læs mere

Du kan få nærmere rådgivning om samspillet mellem pension og offentlige ydelser hos den myndighed, der udbetaler ydelsen.

Du kan få nærmere rådgivning om samspillet mellem pension og offentlige ydelser hos den myndighed, der udbetaler ydelsen. Pension og offentlige ydelser - 2017 Når du får udbetaling fra din egen pension ved sygdom, alders- eller førtidspensionering, får du måske samtidig offentlige ydelser. Disse ydelser kan blive påvirket

Læs mere

DEN FØRSTE MEDARBEJDER

DEN FØRSTE MEDARBEJDER DEN FØRSTE MEDARBEJDER INDHOLD DEN FØRSTE MEDARBEJDER... 3 HVORNÅR ER JEG ARBEJDSGIVER?... 3 REGISTRERING SOM ARBEJDSGIVER... 3 REKRUTTERING... 3 ANSÆTTELSESSAMTALEN... 3 KONTRAKTEN... 4 Hvad skal kontrakten

Læs mere

Efterårets faglige møder 2010 v/susanne Mortensen

Efterårets faglige møder 2010 v/susanne Mortensen Efterårets faglige møder 2010 v/susanne Mortensen Forskudsregistrering 2011 Landbrugets skattemæssige beholdninger herunder salgsbeholdninger Ekstra skat på store pensionsudbetalinger fra 2011 Forskudsregistreringen

Læs mere

Har I en plan? Hvad vil I?

Har I en plan? Hvad vil I? 1 Har I en plan? Hvad vil I? Overblik over fremtidig indkomst og formue Skat Efterløn Risikovillighed Folkepension Investering Pensionsformue Gaver og Arv Løn Efterløn? Modregning Folkepension 60 65 Alder

Læs mere

MedleM som selvstændig

MedleM som selvstændig Medlem som selvstændig I denne pjece kan du få et overblik over de regler, som gælder, når du er arbejdsløshedsforsikret som selvstændig. Hvis du er i tvivl om dine rettigheder, pligter og muligheder,

Læs mere

krifa.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem.

krifa.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem. krifa.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem. Ofte stillede spørgsmål om at være medlem i Krifa som selvstændig Hvornår er jeg

Læs mere

Efterlønsbeviset - for dig, der er født før 1. januar 1956

Efterlønsbeviset - for dig, der er født før 1. januar 1956 Efterlønsbeviset - for dig, der er født før 1. januar 1956 A-kassen LH 3. udgave, januar 2019 Indhold Side 1. FORORD 3 1.1 Din efterlønsalder 3 1.2 Er du deltidsforsikret? 3 2. OM EFTERLØNSBEVISET 4 2.1

Læs mere

Få refusion ved barsel

Få refusion ved barsel Få refusion ved barsel DA-Barsel - få refusion ved barsel Hvad er DA-Barsel Alle private virksomheder i Danmark skal være tilsluttet en barselsudligningsordning. DA-Barsel er en sådan barselsudligningsordning.

Læs mere

Arbejdsgivers rettigheder og pligter. Orientering til udenlandske arbejdsgivere

Arbejdsgivers rettigheder og pligter. Orientering til udenlandske arbejdsgivere Arbejdsgivers rettigheder og pligter Orientering til udenlandske arbejdsgivere Indhold INDLEDNING... 2 ARBEJDSSKADESIKRING... 3 TEGNING AF FORSIKRING FOR ARBEJDSULYKKER... 3 SIKRING FOR ERHVERVSSYGDOMME...

Læs mere

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse?

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse? Sendes til Udbetaling Danmark Kongens Vænge 8 3400 Hillerød Familieydelser Ansøgning om supplerende børnetilskud eller særligt børnetilskud til forældre under uddannelse Dine oplysninger Navn Adresse Telefonnummer

Læs mere

Hvad gør kommunen? Kommunen har pligt til at give et tilbud om fleksjob på fuld tid. Ønsker man et fleksjob på deltid, er dette også muligt.

Hvad gør kommunen? Kommunen har pligt til at give et tilbud om fleksjob på fuld tid. Ønsker man et fleksjob på deltid, er dette også muligt. 66 66 Fleksjob xx Fleksjob Fleksjob er stillinger på særlige vilkår. Der kan både oprettes fleksjob hos private og offentlige arbejdsgivere. Ønsker man mulighederne for et fleksjob undersøgt, skal man

Læs mere

Når din arbejdsgiver. sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond

Når din arbejdsgiver. sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond Når din arbejdsgiver går konkurs sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond Hvad sker der når din arbejds giver går konkurs? Kan du få din manglende løn og hvordan? Denne pjece guider dig gennem

Læs mere

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen Iværksætter så nemt er det V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent charlotte@businessakademiet.dk Iværksætter Hvem er jeg? Baggrund som erhvervsadvokat Business Akademiet Udfordringer omkring det formelle

Læs mere

Bilag 1 Bekendtgørelse om barseludligning på det private arbejdsmarked

Bilag 1 Bekendtgørelse om barseludligning på det private arbejdsmarked Bilag 1 Bekendtgørelse om barseludligning på det private arbejdsmarked I medfør af 2, stk. 2, 3, stk. 1-3, 4, stk. 1-3, 5, stk. 2, 6, stk. 1-2, 7, stk. 1-3, 9, 11, 12, stk. 2, og 14 i lov nr. 417 af 8.

Læs mere

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Grønlands Selvstyre Skattestyrelsen Juni 2015 HUSK - at blive forskudsregistreret i både Danmark og Grønland * - at begære dig omfattet af artikel 18 i dobbeltbeskatningsaftalen

Læs mere

Pension og offentlige ydelser - 2015

Pension og offentlige ydelser - 2015 Pension og offentlige ydelser - 2015 Når du får udbetaling fra din egen pension ved sygdom, alders- eller førtidspensionering, får du måske samtidig offentlige ydelser. Disse ydelser kan blive påvirket

Læs mere

Din fremtid som Freelancer. lønmodtager eller selvstændig

Din fremtid som Freelancer. lønmodtager eller selvstændig Din fremtid som Freelancer lønmodtager eller selvstændig 2 Med denne pjece vil vi forsøge at klarlægge en række forhold, som du skal være opmærksom på, hvis du ønsker dagpenge. Pjecen er ment som en hjælp

Læs mere

Orientering om supplerende dagpenge

Orientering om supplerende dagpenge Orientering om supplerende dagpenge Forord Nedsat tid hvad så? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kun kan få tilbudt job med et

Læs mere

Arbejdsløshedskasse og efterløn for bladtegnere Udgivet af Dansk Journalistforbund og Journalisternes A-kasse December 2005 Tekst Betina Nielsen i

Arbejdsløshedskasse og efterløn for bladtegnere Udgivet af Dansk Journalistforbund og Journalisternes A-kasse December 2005 Tekst Betina Nielsen i Arbejdsløshedskasse og efterløn for bladtegnere Udgivet af Dansk Journalistforbund og Journalisternes A-kasse December 2005 Tekst Betina Nielsen i samarbejde med Dansk Journalistforbund Forsideillustration

Læs mere

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART. Orientering om Endelig Afregning af kompensation. Indkomstår 2013. Indkomståret 2013 SKAT

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART. Orientering om Endelig Afregning af kompensation. Indkomstår 2013. Indkomståret 2013 SKAT UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART Orientering om Endelig Afregning af kompensation Indkomstår 2013 Indkomståret 2013 DIS SKAT KOMPENSATION Amaliegade 33, opg. B, 1256 København K. Internet: www.udligningskontoret.dk

Læs mere

Efterløn - er det noget for dig?

Efterløn - er det noget for dig? Efterløn - er det noget for dig? Med denne pjece vil vi forsøge at klarlægge en række forhold, som du skal være opmærksom på omkring tilmelding til efterlønsordningen. Pjecen er ment som en hjælp til dig

Læs mere

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART Orientering om Endelig Afregning af kompensation 2012 DIS SKAT KOMPENSATION Amaliegade 33, opg. B, 1256 København K. Internet: www.udligningskontoret.dk E-mail: postmester@udligningskontoret.dk

Læs mere

Virksomhedens første ansatte

Virksomhedens første ansatte INDHOLDSFORTEGNELSE De første overvejelser... 3 Timepriskalkule, eksempel... 4 Administrative registreringer... 5 Udbetaling af lønnen mv.... 6 Pligter som arbejdsgiver... 7 Ansættelseskontrakten... 8

Læs mere

Guide: Sådan søger du folkepension

Guide: Sådan søger du folkepension Guide: Sådan søger du folkepension Log ind med nøglekort NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Hvis du ikke har NemID, kan du bestille det på www.nemid.nu

Læs mere

EFTERLØN. For dig som er født 1. juli dec Fleksibel efterløn skal få os til at arbejde længere BUPL A-KASSEN

EFTERLØN. For dig som er født 1. juli dec Fleksibel efterløn skal få os til at arbejde længere BUPL A-KASSEN EFTERLØN For dig som er født 1. juli 1956 31. dec. 1958 Fleksibel efterløn skal få os til at arbejde længere BUPL A-KASSEN Reglerne om efterløn er et kompliceret kludetæppe af lovændringer. Men a-kassens

Læs mere

Dette forskudsskema kan du bruge, hvis du har væsentlige ændringer i din indkomst- og fradragsforhold.

Dette forskudsskema kan du bruge, hvis du har væsentlige ændringer i din indkomst- og fradragsforhold. 1/6 Skattecenter Navn og adresse Forskudsskema 911 930 Personnummer Evt. ægtefælles personnummer Skemaet indsendes til et skattecenter Indkomst og fradrag for Skatten for opkræves normalt automatisk på

Læs mere

NÅR DIN ARBEJDSGIVER GÅR KONKURS. Sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond

NÅR DIN ARBEJDSGIVER GÅR KONKURS. Sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond NÅR DIN ARBEJDSGIVER GÅR KONKURS Sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond INDHOLD 5 RYGTER 5 KONKURSEN 6 INDEN MØDET I AFDELINGEN 7 MØDET I AFDELINGEN 8 BEHANDLING I LG 9 UDBETALING FRA LG

Læs mere

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer.

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer. Vores faglighed Din sikkerhed Nyhedsbrev oktober 2013 Vedlagt følger nyhedsbrev oktober 2013 om aktuelle emner indenfor vort fagområde, som vi mener, kan have almen interesse for vore kunder og forretningsforbindelser.

Læs mere

En vejledning til SU-ansøgere

En vejledning til SU-ansøgere 1 En vejledning til SU-ansøgere 2 3 I denne lille folder kan du måske få svar på dine spørgsmål om SU. Du er også altid velkommen til at kontakte SU-vejleder på kontoret eller tale med din studievejleder.

Læs mere

Lisbeth Lund-Hansen Noget om SU. Satserne for SU er forskellig alt efter om man bor hjemme eller ude. Side 1 af 8

Lisbeth Lund-Hansen Noget om SU. Satserne for SU er forskellig alt efter om man bor hjemme eller ude. Side 1 af 8 Noget om SU Satserne for SU er forskellig alt efter om man bor hjemme eller ude. Side 1 af 8 Sammen med SU har man lov til at tjene op til et vist beløb. Det kaldes fribeløbet. Hvis man overskrider sit

Læs mere

EFTERLØNS KOMPAS DIN GUIDE TIL EFTERLØNSSYSTEMET. side 1 - Efterlønskompasset

EFTERLØNS KOMPAS DIN GUIDE TIL EFTERLØNSSYSTEMET. side 1 - Efterlønskompasset EFTERLØNS KOMPAS DIN GUIDE TIL EFTERLØNSSYSTEMET side 1 - Efterlønskompasset I denne pjece kan du læse de vigtigste ting om efterløn. Pjecen er ikke udtømmende, for det er et komplekst regel-område. Du

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Denne vejledning er udarbejdet af et uafhængigt tredjeparts revisionsselskab Januar 2019 DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Nedenstående er en vejledning, der kan hjælpe dig

Læs mere

Periodisering af indkomst mv.

Periodisering af indkomst mv. Periodisering af indkomst mv. Side 1 af 14 I denne emnebeskrivelse kan du se regler i lønsystemet i forbindelse med årsskiftet og periodisering af indkomst mv., og du kan se, hvordan du skal indrapportere

Læs mere

Få styr på dine penge

Få styr på dine penge DINE PENGE 1 Få styr på dine penge Alle har brug for en bankkonto. De fleste banker tilbyder en ungdomskonto. Du kan prøve at søge på ungdomskonto på nettet for at se mere. Når du har en bankkonto, kan

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet. side 1 - Efterlønskompasset

Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet. side 1 - Efterlønskompasset Efterlønskompas Din guide til efterlønssystemet side 1 - Efterlønskompasset I denne pjece kan du læse de vigtigste ting om efterløn. Pjecen er ikke udtømmende, for det er et komplekst regel-område. Du

Læs mere

Egen virksomhed få styr på reglerne

Egen virksomhed få styr på reglerne Egen virksomhed få styr på reglerne MAJ 2006 Kære virksomhedsejer Tillykke med at du har startet egen virksomhed. Vi håber, det bliver til glæde for dig, og vi er glade for, at du dermed bidrager til det

Læs mere

JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER. Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune

JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER. Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune Job med løntilskud Hvem kan få job med løntilskud Du har mulighed for at få et job med løntilskud, hvis

Læs mere

Retningslinier for en god ansættelse. værktøj2001. Er du ung i huset eller børnepasser?

Retningslinier for en god ansættelse. værktøj2001. Er du ung i huset eller børnepasser? Retningslinier for en god ansættelse værktøj2001 Er du ung i huset eller børnepasser? Er du ung i huset eller børnepasser er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte. Pjecen har til formål at beskrive,

Læs mere

BOLIGSTØTTEN 2015. danmarks almene boliger

BOLIGSTØTTEN 2015. danmarks almene boliger BOLIGSTØTTEN 2015 bl danmarks almene boliger Oplysningerne i denne pjece er målrettet til beboere i almene boliger og dækker ikke altid beboere i andre boligtyper! Hjælp til huslejen Hvis du bor til leje

Læs mere

Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP

Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP A-kassen LH 8. udgave, december 2015 A-kassen LH 8. udgave, december 2015 Indhold Side 1. Forord 3 2. Efterlønsbeviset, det guldrandede papir

Læs mere

EFTERLØN. For dig som er født 1. jan. 30. juni Fleksibel efterløn skal få os til at arbejde længere BUPL A-KASSEN

EFTERLØN. For dig som er født 1. jan. 30. juni Fleksibel efterløn skal få os til at arbejde længere BUPL A-KASSEN EFTERLØN For dig som er født 1. jan. 30. juni 1956 Fleksibel efterløn skal få os til at arbejde længere BUPL A-KASSEN Reglerne om efterløn er et kompliceret kludetæppe af lovændringer. Men a-kassens dagpenge-

Læs mere

krifaerhverv.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige kunder og vores svar på dem.

krifaerhverv.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige kunder og vores svar på dem. Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige kunder og vores svar på dem. Ofte stillede spørgsmål om at være kunde i Krifa Erhverv Hvornår er jeg selvstændig? Arbejde

Læs mere

Om At drive selvstændig virksomhed samtidig med efterløn

Om At drive selvstændig virksomhed samtidig med efterløn Om At drive selvstændig virksomhed samtidig med efterløn Ledernes arbejdsløshedskasse 3. udgave, januar 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Selvstændig virksomhed samtidig med efterløn 4 3. Selvstændig virksomhed

Læs mere

EFTERLØN. For dig som er født 1. jan. 30. juni Fleksibel efterløn skal få os til at arbejde længere BUPL A-KASSEN

EFTERLØN. For dig som er født 1. jan. 30. juni Fleksibel efterløn skal få os til at arbejde længere BUPL A-KASSEN EFTERLØN For dig som er født 1. jan. 30. juni 1956 Fleksibel efterløn skal få os til at arbejde længere BUPL A-KASSEN Reglerne om efterløn er et kompliceret kludetæppe af lovændringer. Men a-kassens dagpenge-

Læs mere

Pension og offentlige ydelser

Pension og offentlige ydelser Pension og offentlige ydelser - 2018 Når du får udbetaling fra din egen pension ved sygdom, alders- eller førtidspensionering, får du måske samtidig offentlige ydelser. Disse ydelser kan blive påvirket

Læs mere

GUIDE TIL SÆRLIG UDDANNELSESYDELSE

GUIDE TIL SÆRLIG UDDANNELSESYDELSE GUIDE TIL SÆRLIG UDDANNELSESYDELSE Information fra Ydelsescenter Aarhus SÅDAN FÅR DU SÆRLIG UDDANNELSESYDELSE I ydelsescenteret kan du søge om særlig uddannelsesydelse, hvis du i perioden den 30. december

Læs mere

Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag 2018

Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag 2018 Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag 2018 Baggrund Fra 1. januar og frem til den 30. juni 2018 er det muligt at få udbetalt ens efterlønsopsparing skattefrit. Det vedtog Folketinget den 20. december

Læs mere

Efterlønsbeviset - for dig, der er født i perioden fra 1. januar 1956 til 30. juni 1959

Efterlønsbeviset - for dig, der er født i perioden fra 1. januar 1956 til 30. juni 1959 Efterlønsbeviset - for dig, der er født i perioden fra 1. januar 1956 til 30. juni 1959 A-kassen LH 4. udgave, april 2019 Indhold Side 1. FORORD 3 1.1 Din efterløns- og folkepensionsalder 3 1.2 Er du deltidsforsikret?

Læs mere

SELVSTÆNDIG BIBESKÆFTIGELSE

SELVSTÆNDIG BIBESKÆFTIGELSE SELVSTÆNDIG BIBESKÆFTIGELSE Denne pjece fortæller om muligheden for at få dagpenge samtidig med, at man driver selvstændig bibeskæftigelse. Her er en kort gennemgang af nogle af de vigtigste forhold. Kontakt

Læs mere

krifaerhverv.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem.

krifaerhverv.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem. krifaerhverv.dk Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål fra vores selvstændige medlemmer og vores svar på dem. Ofte stillede spørgsmål om at være medlem i Krifa Erhverv Hvornår er jeg

Læs mere

MF-Løntabsforsikring. - så kan du klare dig økonomisk, hvis du bliver arbejdsløs. 7979-3 01.10 CVR-nr. 19625087/25084098

MF-Løntabsforsikring. - så kan du klare dig økonomisk, hvis du bliver arbejdsløs. 7979-3 01.10 CVR-nr. 19625087/25084098 MF-Løntabsforsikring - så kan du klare dig økonomisk, hvis du bliver arbejdsløs 1 Kan du klare dig for dagpenge? Du kan forsikre dig mod meget, men ikke mod arbejdsløshed. Og ikke nok med, at det tit er

Læs mere

DDS februar 1999. Landemærket 11. DK 1119 København K. Tlf. +45 33 95 50 00 Fax +45 33 95 51 56 RY BOGTRYKKERI 8689 1244

DDS februar 1999. Landemærket 11. DK 1119 København K. Tlf. +45 33 95 50 00 Fax +45 33 95 51 56 RY BOGTRYKKERI 8689 1244 DDS februar 1999 Landemærket 11 DK 1119 København K Tlf. +45 33 95 50 00 Fax +45 33 95 51 56 RY BOGTRYKKERI 8689 1244 Orientering... om arbejdsgivernes rettigheder og pligter efter dansk lovgivning om

Læs mere

På job i udlandet. Se, hvad du skal være opmærksom på, når du skal arbejde uden for Danmark.

På job i udlandet. Se, hvad du skal være opmærksom på, når du skal arbejde uden for Danmark. På job i udlandet Se, hvad du skal være opmærksom på, når du skal arbejde uden for Danmark. FORORD Mange metallere tager på arbejde i udlandet enten fordi de bliver udstationeret af deres danske virksomhed,

Læs mere

Side 1 af 6 Når du bruger arbejdskraft fra et andet land Dato for 28 jun 2011 10:29 offentliggørelse Resumé Vejledningen fortæller arbejdsgivere, hvordan de kan knytte udenlandsk arbejdskraft til deres

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

Janne Nielsen. Specialkonsulent 3318 4957

Janne Nielsen. Specialkonsulent 3318 4957 Janne Nielsen Specialkonsulent 3318 4957 DAGPENGE eller EFTERLØN Dagpenge fra IAK Tilmeld dig som ledig dagpengemodtager den 1. ledige dag! Enten på adressen www.jobnet.dk eller på det lokale jobcenter

Læs mere

Barsel.dk - en ny barselsordning for det private arbejdsmarked

Barsel.dk - en ny barselsordning for det private arbejdsmarked Barsel.dk - en ny barselsordning for det private arbejdsmarked August 2006 2 Hvad er Barsel.dk Barsel.dk er en ny udligningsordning for arbejdsgivere på det private arbejdsmarked. Den nye ordning betyder,

Læs mere

1. Acontoskat for selskaber

1. Acontoskat for selskaber STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Skatteinformation november 2013 REVISION & RÅDGIVNING REVISION & RÅDGIVNING RINGAGER 4C, 2. TH. // 2605 BRØNDBY // TEL 38 28 42 84 // CVR 35 38 28 79 // INFO@ALBJERG.DK

Læs mere

Hvad betyder skattereformen for din økonomi?

Hvad betyder skattereformen for din økonomi? Hvad betyder skattereformen for din økonomi? Skatten på din løn Et af hovedformålene med skattereformen er at give danskerne lavere skat på arbejde, og det sker allerede i 2010. Den lavere skat kommer

Læs mere

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab?

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab? Status på kapitalpension/aldersforsikring Hvad gør dit pensionsselskab? SEB Pension Spørgsmål Kan jeg betale skatten i 2014 på min kapitalpension på 37,3 procent? Kan jeg fortsat indbetale på aldersopsparingen

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål Få svar på dine spørgsmål Læs de oftest stillede spørgsmål om a-kasse for dig som selvstændig. erhverv Ofte stillede spørgsmål om at være medlem i Krifa Erhverv Hvornår er jeg selvstændig? Arbejde i egen

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35,

Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35, Kommunaludvalget SAU alm. del - Offentlig Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 og 39 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 32,

Læs mere

SIDE: 1 23. NOVEMBER 2015 HK PRÆSENTATION VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE DEN FLEKSIBLE EFTERLØN

SIDE: 1 23. NOVEMBER 2015 HK PRÆSENTATION VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE DEN FLEKSIBLE EFTERLØN SIDE: 1 VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE OM DEN FLEKSIBLE EFTERLØN SIDE: 2 SIDE: 3 EFTERLØNSALDER EFTERLØNSBEVIS EFTERLØN PENSIONER ARBEJDE SAMTIDIG MED EFTERLØN FERIE OG ANDRE FRADRAG I EFTERLØN SKATTEFRI

Læs mere

1. Økonomisystem... 3. 2. Elektronisk returdata... 6. 3. Standard kontoplan... 8

1. Økonomisystem... 3. 2. Elektronisk returdata... 6. 3. Standard kontoplan... 8 FIL TIL ØKONOMISYSTEM Inklusiv standard kontoplan Den 20. maj 2014 Indholdsfortegnelse 1. Økonomisystem... 3 1.1. Fil til økonomisystem... 3 1.2. Til dig, der bruger e-conomic... 4 1.2.1. Overførsel af

Læs mere

Indhold. Udbetaling af din efterløn... side 8

Indhold. Udbetaling af din efterløn... side 8 Efterlønskompas Din guide til efterlønssystemet Vi tager forbehold for at dagpengereformen 1/7 2017 kan påvirke efterlønsreglerne side 1 - Efterlønskompasset I denne pjece kan du læse de vigtigste ting

Læs mere

60 år. 61 år. 61½ år. 62 år

60 år. 61 år. 61½ år. 62 år En livsvarig livrente er en skattebegunstiget opsparing, der kan give dig en månedlig indtægt, fra du går på pension og resten af dit liv. Til forskel fra de fleste andre pensioner kan du oprette en livsvarig

Læs mere

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. december Forslag. til

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. december Forslag. til Til lovforslag nr. L 16 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. december 2017 Forslag til Lov om ændring af pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love (Målretning

Læs mere

Dagpengesats, skattetræk og kontonr.

Dagpengesats, skattetræk og kontonr. AFSKEDIGET HVA SÅ? Denne pjece er til dig, som er blevet opsagt, og som skal have dagpenge fra a-kassen. I pjecen står nogle af de informationer, du allerede har fået på mødet i virksomheden eller i din

Læs mere

Gaver til velgørende foreninger

Gaver til velgørende foreninger Gaver_ omslag.qxp 12-12-2007 12:22 Side 2 Gaver til velgørende foreninger Denne pjece handler om reglerne for fradrag for gaver til velgørende foreninger. Gaver til velgørende foreninger DECEMBER 2007

Læs mere