Anti - mobbestrategi - Trivselspolitik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anti - mobbestrategi - Trivselspolitik"

Transkript

1

2 Anti - mobbestrategi - Trivselspolitik Det bedste middel mod mobning er god trivsel blandt børn og voksne. Tiltag til at forhindre mobning kunne derfor med god grund beskrives i en trivselspolitik. Denne Anti - mobbestrategi trivselspolitik består af to dele. Del 1 Handler om definitioner og værdier omkring begrebet mobning Del 2 Praktiske og konkrete ting vi gør for at fremme god trivsel og forhindre mobning Del 3 Digitale medier DEL 1 Definitioner og værdier Hvad er mobning? Når en person eller en gruppe systematisk bliver udsat for forskellige former for overgreb, social isolation og udstødelse, er der tale om mobning. Social isolation og udstødelse kan f.eks. ske gennem ignorering og forhånelser som latter eller nedladende bemærkninger og gennem fysiske overgreb. Nyere former for mobbemønstre har udviklet sig med de elektroniske medier, bl.a. chat, sms og mms. Dermed har mobning ændret sig fra tidligere at være begrænset til noget der foregik særlige steder og tidspunkter, fx i skoletiden, til at kunne ramme børnene døgnet rundt. Der kan tit herske tvivl om, handlinger er konflikter, drillerier eller mobning. Men det er ikke de voksnes ret alene at bestemme om der er tale om mobning eller ej. (Skole og Forældre: Mobning en kultur der skal brydes Side 5) Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Mobning kan ske ved, at en bestemt person udpeges som mærkelig og dermed ikke som en del af gruppen. På den måde skader man denne person, man forfølger ham/hende og stopper ikke med at drille, slå, råbe, skrive dårlige ting eller grine, selv om den anden siger stop. Når man mobber, bruger man sin magt i gruppen på en meget negativ måde: Man gør sig til herre og dommer over en anden person, som man forsøger at skade. Det er mobning, når andre ikke respekterer en bestemt person og dennes grænser for, hvad der er acceptabelt. Det er mobning, når man ser ned på en anden person og bevidst nedgør den anden, for eksempel ved: at latterliggøre, blandt andet at bruge nedladende øgenavne at udstille en anden negativt, for eksempel at tale eller skrive grimme og lede ting om den anden at sprede skadelige rygter flere gange at udelukke den anden fra at være med til aktiviteter bevidst at ignorere den anden person, for eksempel ved ikke at tale til ham/hende eller vende sig bort at true den anden og få ham/hende til at føle sig utilpas og bange at tage eller ødelægge den andens ting

3 at slå eller få den anden til at gøre ting, som han/hun ikke vil (DCUM hvad er mobning 2016) Mobning er noget kulturelt Nyere forskning om mobning, indenfor bl.a. socialpsykologi viser, at mobning snarere bør ses som et kulturelt fænomen, og derved et gruppefænomen, end som noget enkeltindivider alene kan tage ansvaret for. (Skole og Forældre: Mobning en kultur der skal brydes Side 6) Borup Skole Har vedtaget værdigrundlag og diverse ordensregler som grundlæggende beskriver de etiske værdier for samværet og samarbejdet mellem alle parter i skolen. På skolens hjemmeside kan man bl.a. finde: - Skolens værdigrundlag og vision. - Ordensregler omkring brug af mobiltelefoner samt generelle ordensregler. - Undervisningsmiljøvurderinger jf. gældende regler. Fælles ansvar Mobning kan give ar, der aldrig forsvinder. Børn, der mobbes, har dårligere chancer for at få job, uddannelse og nære sociale relationer i voksenlivet. Det er børnenes problem, men de voksne har ansvaret for at stoppe mobning. (DCUM) Det er derfor et fælles ansvar mellem Borup skole og forældrene, som tydelige rollemodeller, der sammen har ansvaret for at skabe en kultur blandt børnene som forhindrer mobning. Et fælles ansvar og et godt samarbejde omkring kulturen i klasserne er vigtigt i bestræbelserne på at fremme god trivsel og modvirke mobning. Læreren og/eller pædagogen har ansvaret for, at der arbejdes med samværsregler og trivsel i den enkelte klasse og gruppe, som fremmer en god social kultur i klassen. I hjemmet har forældrene en vigtig indflydelse på deres børn, primært i kraft af deres adfærd og ikke så meget i kraft af, hvad de siger. Hvis forældrene f.eks. taler dårligt om andre i børnenes påhør, mobber børnene mere end andre børn (Mobning 2004 En undersøgelse af mobning i 7. klasse). Forældre er modeller for deres børns læring gennem observation både bevidst og ikkebevidst. (DCUM Mobning i skolen) Mobning er svært at håndtere! Forældre og lærer/pædagoger kan altså have en umiddelbar opfattelse af, at en bestemt elev er problemet, og ganske ofte udløser det kontante krav om, at den pågældende elev skal lære at opføre sig ordentligt eller fjernes fra klassen. Men billedet snyder, og derfor er det vigtigt, at man som voksen ikke giver efter for tilskyndelsen til hurtig handling, men at alle parter støtter en bredere udredning af, hvordan kulturen blandt eleverne fungerer, og hvordan den kan blive bedre. (Skole og Forældre: Mobning en kultur der skal udryddes Side 22)

4 DEL 2 Praktiske og konkrete ting Hvad gør man hvis. Man som forældre oplever, at ens barn bliver mobbet? 1. Man kontakter klasselæreren eller primærpædagogen og fortæller om sin bekymring. 2. Klasselæreren og primærpædagogen (medarbejderne) har flere muligheder. Medarbejderen overvejer om problemet kan afklares ved dialog med det enkelte barn og dets forældre. Medarbejderne arbejder med trivslen på mange måder, og der er altid mulighed for at søge hjælp i skolens ressourceteam, hos AKT vejlederne, hos ledelsen eller hos PPR psykologen på skolen. 3. Ledelsen eller psykologen kan også kontaktes direkte, men de konkrete medarbejdere omkring børnene vil altid skulle inddrages hurtigst muligt. Man som barn oplever at blive mobbet? 1. Man skal altid sige det til en voksen. Lærer eller pædagog. 2. Hvis det ikke virker første gang, skal man prøve igen. 3. Man skal også sige det til sine forældre, som kan hjælpe med at tage kontakt til de voksne. 4. Man skal sige det til en ven, som kan hjælpe med at tage kontakt til de voksne. Man som barn oplever, at der er nogen som mobber nogen andre? 1. Man kontakter en voksen. Lærer eller pædagog. 2. Hvis det ikke virker første gang, skal man prøve igen. 3. Man skal sige, at det ikke er rart, når nogen mobbes. Hvordan arbejder vi med trivsel på Borup Skole? Åbenhed og ordentlig kommunikation Børn er forskellige. Nogle børn har brug for mere opmærksomhed end andre. Nogle børn kan ind imellem have en uheldig adfærd, og nogle klasser og grupper kan ind imellem have svært ved at være inkluderende i fællesskabet. Forældre har stor mulighed for at gøre inklusionsprocessen så god som muligt. Uanset om man har et barn med eller uden særlige behov er det potentialer i at styrke fællesskabet om klassen og samarbejdet med skolen. Derfor er det et vigtigt element at forældre, lærere og pædagoger kan drøfte problemerne åbent på en ordentlig og respektfuld måde med fokus på, hvilken dagligdag vi gerne vil have på Borup Skole Klassens sociale trivsel Der er i alle klasser et stort fokus på den sociale trivsel, blandt eleverne. Det er klasselæreren, samt den tilknyttede primærpædagog, der har ansvaret for at arbejde med trivslen i skolehverdagen.

5 Borup skole opfodrer alle forældrene til at tage et aktivt ansvar og bakke op om klassens trivsel, samt samarbejde med lærer og primærpædagog. I kan som forældre hjælpe Jeres barn med at være en god klassekammerat. Når I taler positivt om Jeres barns klassekammerater, er I med til at skabe et positivt fokus for Jeres barn. Hvis I er bekymret for klassens eller et barns trivsel, er det vigtigt, at I som forældre retter henvendelse til skolen med jeres bekymring og oplevelser. Forældres holdninger og adfærd smitter af på børnene på deres meninger, deres holdninger og i det hele taget det syn på verden de selv udvikler. Hvordan taler man som forældre om de andre børn, forældre og lærere? Er man tolerant overfor andres meninger? Eller fordømmer man mennesker der ikke ligner en selv? (Skole og Forældre: Mobning en kultur der skal brydes Side 11) Venskabsklasser Alle klasser har en venskabsklasse. En klasse med yngre børn er oftest venskabsklasse med en klasse med ældre børn. Venskabsklasserne laver flere aktiviteter sammen i løbet af skoleåret. På den måde søger vi at fremme tryghed og trivsel særligt blandt de mindre børn. Venskabsklasserne opbygger en god ansvarsfølelse hos de større elever Legegrupper og madklubber I mange klasser etableres legegrupper. Legegrupper aftales med forældrene og betyder at børnene gruppevis mødes hjemme hos hinanden et antal eftermiddage om måneden. Legegrupperne fungerer også i nogle tilfælde i frikvartererne. I de større klasser overgår legegrupperne til madklubber så fællesskabet understøttes hele skoleforløbet igennem. På denne måde skabes fællesskab og social trivsel i klasserne. Man kan få oplysninger om legegrupper hos klasselæreren, eller af forældrekontakt udvalget i klassen. Inklusionsmedarbejdere Borup Skole råder over flere medarbejdere med særlige kompetencer indenfor inklusionsarbejdet. Disse medarbejdere arbejder med enkelte børn og med klassers trivsel. Indsatserne tilrettelægges i skolens ressourceteam. Tackling Er et undervisningsmateriale som bruges i udskolingen. Ved brugen af Tackling træner man sociale kompetencer. Arbejdet med Tackling varetages af klasselæreren. Undervisningsmiljøvurderinger (UMV) Med jævne mellemrum, og senest hvert tredje år, men gerne oftere, foretages undersøgelse af trivslen og det fysiske undervisningsmiljø blandt eleverne på skolen. Undersøgelsen tilrettelægges i samarbejde med, og gennemføres i nogle tilfælde af elevrådet. Den seneste undersøgelse kan findes på skolens hjemmeside.

6 Del 3 digitale medier Brugen af digitale medier på Borup skole Formål It og digitale medier er en vigtig faktor, og inddrages som en naturlig del i skolens hverdag og for den enkelte elevs faglige udvikling. Borup skole ønsker i samarbejde med elever, medarbejdere og forældre at understøtte børnenes uddannelse, og dannelse i brug af it og digitale medier i hverdag og læring. Vi ønsker at elever, forældre og medarbejder har en sund og ansvarlig adfærd, når de digitale medier anvendes. Skolens rolle Alle medarbejdere er opdateret på de digitale muligheder og anvender dette som en naturlig del af deres arbejde (Køge kommunes digitalisering strategi) Borup skole påtager sig medansvar for at vejlede og undervise i en sund og hensynsfuld adfærd med medier. Samt holder sig orienteret om ny forskning på området. Borup skole står for de grundlæggende færdigheder og understøtter den digitale dannelse for brug af de elektroniske midler i den faglige og understøttende undervisning. På hvert klassetrin tilrettelægger personalet læringsforløb i digital adfærd, i forhold til børnenes modenhed. Klassens lærere vurderer, hvilke emner og problemstillinger der er relevant på det givne tidspunkt. I arbejdet er der fokus på både de enkelte elever og fællesskabets trivsel. Nedenstående fem punkter, er Borup skoles opmærksomheds punkter. - Sæt tidligt ind Dårlige vaner er svære at komme af med, og danske børn begynder generelt tidligt med at bruge internettet. Allerede i indskolingen dannes de gode digitale vaner. - Lav regler Borup skole laver synlige og tilgængelige digitale adfærdsregler for både skolen og i de enkelte klasser. Reglerne skal udvikles i samarbejde med eleverne, og de skal opdateres i takt med at de sociale medier ændrer sig, og i takt med at eleverne bliver ældre. - Vær positivt indstillet Borup skole er åben og positiv overfor den digitale verden. Hvis eleverne mærker modvilje, risikerer man, at de afholder sig fra at inddrage de voksne, selv om der er behov for det. - Undervis Giv eleverne mulighed for at øve sig i skriftlig kommunikation og de tilhørende udfordringer. Lær dem alternative måder at reagere på i konfliktsituationer. Integrer webetik, sikkerhed og brug af app-indstillinger i undervisningen. - Inviter forældrene Hold forældremøder om digital adfærd. Møderne kan indeholde oplæg om de dynamikker

7 der er på spil i digital mobning samt dialog om børns netbrug. I undervisningstiden benyttes de digitale medier kun til undervisningsformål. Skolens årgangsteams vurderer, hvorledes rammerne for brugen af mobiltelefoner skal være. Elevernes rolle Elever yder digital omsorg over for hinanden ved at kommunikere konstruktivt og hensynsfuldt. Elever udviser respekt for hinandens grænser og overholder gældende love, f.eks. i forhold til brugen af billeder. Elever har et medansvar for deres kammeraters trivsel - også i forhold til de digitale medier. Eleverne må ikke offentliggøre private billede på nettet eller pr. sms. Mobiltelefon skal fortsat være slukket i timerne med mindre den bruges som et redskab ifølge aftale med læreren. Eleverne skal sikre, at deres Koder, herunder Uni-login ikke misbruges. Husk at koden er personlig. Det er ikke tilladt at ændre i skolernes maskiner (I-Pads) opsætning. Elevernes misbrug af sociale medier og Intra, som enten er ulovlig eller skadelig for enkelte elever eller skolens omdømme, vil der blive grebet ind over for af skolens ledelse. Eleven har selv ansvaret for de handlinger, som han eller hun foretager på nettet. Skolen kan på ingen måde gøres ansvarlig for elevens eventuelle misbrug af nettet. Forældrenes rolle Forældre har ansvar for, at børnene bruger de sociale medier med omtanke, respekt og ansvarlighed både på og udenfor skolen. Forældre har erstatningsansvar, hvis deres børn behandler skolens digitale medier uansvarligt. Bliver man som forældre ringet op fra barnets mobil vedrørende konflikter eller problemer i skoletiden, så bør man opfordre barnet til at kontakte en medarbejder. Vi forventer, at I som forældre har tillid til, at medarbejderne løser det bedst muligt. Forældrene skal oplyse deres børn om det etiske og moralske ansvar, der er forbundet med brug af de sociale medier. For at skabe et fælles grundlag kan dette gøres aktivt via aftaler indgået i forældrekontakt udvalget. Det er forældrene, der har det fulde ansvar, hvis deres børn er brugere af sider, hvor der er aldersbegrænsning. Hvis børnene opretter sig på sociale medier, må forældrene sikre, det er lovligt og vejlede deres barn i, hvordan mediet bruges.

8 Forældre bør følge med i deres børns færden på de sociale medier. Neden stående er tips til hvordan I som forældre kan hjælpe dem til bedre online trivsel. - Vær i stand til at hjælpe Sæt dig ind i hvilke sociale medier dit barn benytter. Lær hvordan apps ene virker, kend indstillingsmulighederne, så du kan vejlede dit barn omkring private indstillinger, blokering af andre brugere og anmeldelse af ubehagelige oplevelser. - Giv retningslinjer Forklar tydeligt hvad der er acceptabel opførsel i den digitale verden. Forklar at samfundets love og regler også gælder på nettet, og at overtrædelse kan få retslige konsekvenser. Man kan få bøder og blive straffet for forkert adfærd på nettet så vel som i virkeligheden. - Vær en god rollemodel Sørg for at dine egne netvaner er gode. Overvej hvilket sprog du selv bruger på nettet, hvilke billeder du selv offentlig gøre og deler. - Acceptér Acceptér det faktum, at en stor del af dit barns liv foregår på nettet, og at den digitale verden sandsynligvis er mere integreret i dit barns liv end af dit liv. Derfor kan barnet ikke bare slukke mobilen, slette app en eller melde sig ud af Facebook-gruppen, hvis der opstår ubehagelige situationer. - Vis interesse Gik det godt til fodbold i dag? Hvordan var temadagen i skolen? Hvor var I henne på tur? Naturlige spørgsmål om barnets hverdag skal suppleres med ligeså naturlige spørgsmål dit barns digitale liv: Har du fået nye følgere på instagram i dag? Hvem har du snappet med i dag, osv. Hvad er digital mobning? Digital mobning foregår via digitale medier. Det kan f.eks. være mobbende beskeder via sms/mms, Snapchat, Facebook og Instagram eller spredning af private billeder og film på samme platforme. Den digitale verden udvikler sig hele tiden, og det gør den digitale adfærd også på godt og ondt. Forskning viser, at digital mobning ofte rammer hårdt. Den kendetegnes desuden ved tre aspekter, som kan skabe ekstra meget utryghed. For det første skaber muligheden for anonymitet en væsentlig usikkerhed ofrene ved ikke, hvor mange eller hvem der har været med til at skrive beskeden eller dele billedet. For det andet kan børnene ikke slippe væk fra mobningen, fordi det foregår på deres telefoner, som de bruger hele dagen. Selv hvis de forsøger at slippe for det ved at slukke telefonen, kommer beskederne, så snart den tændes mobningen kan altså foregå 24 timer i døgnet. For det tredje er eksponeringen problematisk mobbeofrene ved ikke, hvor mange der har set de krænkende kommentarer eller billeder, da det hele ligger på nettet i det offentlige rum som digitale fodspor, man ikke selv kan slette igen. (DCUM)

9 Mange digitale konflikter opstår nemlig på grund af misforståelser. Når børnene mangler kropssprog, tonefald og mimik oplever de at det er svært at kommunikere med hinanden, og selv om de bruger smileys for at tydeliggøre om de mener at være sjove, glade eller drillende, er det tit ikke nok til at de undgår misforståelser. Hvordan adskiller digital mobning sig fra anden mobning? Anonymitet Meget af den digitale mobning foregår anonymt, og når børnene ikke ved hvem eller hvor mange der har været med til at skrive de ubehagelige beskeder, kan det give ekstra meget usikkerhed. Stopper ikke Digital mobning foregår et sted hvor børnene hele tiden opholder sig, også udenom skoletid, og de kan derfor ikke undslippe mobningen. Hvis de slukker telefonen eller computeren dukker beskederne op så snart de tænder den igen, og det kan give følelsen af ikke at kunne undslippe. Eksponering Mobningen foregår et offentligt sted, hvor alle kan læse med, og det kan forstærke usikkerheden og følelsen af at miste kontrol. Flydende roller I digitale konflikter er rollerne ofte flydende. Det er ofte de samme børn som mobber og bliver mobbet, og det er ikke nemt at placere skyld. (DCUM Digital mobning 2016) Borup december 2018

10

Antimobbestrategi d. 2. oktober 2018 v. Søren Kronborg Pedersen

Antimobbestrategi d. 2. oktober 2018 v. Søren Kronborg Pedersen Antimobbestrategi d. 2. oktober 2018 v. Søren Kronborg Pedersen Dagens program Mobningens mekanismer og konsekvenser Hvad er en antimobbestrategi og hvem beslutter den? Antimobbestrategi Tilgængelighed

Læs mere

Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018

Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018 Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018 Vi vil med vores antimobbepolitik sikre elevernes trivsel i deres skolegang på Rosenkilde Skole. Den skal hjælpe os med at skabe læringsmiljøer, der sikrer,

Læs mere

De voksne forældre og personale på skolen

De voksne forældre og personale på skolen November 2017 Antimobbestrategi Et af Stolpedalsskolen værdiudsagn er: Læring og trivsel er hinandens forudsætninger. Et godt og trygt læringsmiljø er grundlaget for at hver enkelt elev og medarbejder

Læs mere

Antimobbestrategi 2018

Antimobbestrategi 2018 Antimobbestrategi 2018 Princip for mobning på Lyne Friskole På Lyne Friskole har vi nul tolerance overfor mobning. Det betyder, at når vi bliver bekendt med det, handler vi. Mobbepolitik Lyne Friskole

Læs mere

Anti-mobbestrategi. Til elever og forældre på alle afdelinger. Sammen kan vi stoppe mobning, digital mobning og ondsindet drilleri.

Anti-mobbestrategi. Til elever og forældre på alle afdelinger. Sammen kan vi stoppe mobning, digital mobning og ondsindet drilleri. Anti-mobbestrategi Til elever og forældre på alle afdelinger Sammen kan vi stoppe mobning, digital mobning og ondsindet drilleri. Måske er indholdet af denne lille folder ikke aktuelt for dig og dine forældre

Læs mere

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen.

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Thorstrup Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Mobning kan ske ved, at en bestemt person

Læs mere

Kasperskolens mobbepolitik og strategi.

Kasperskolens mobbepolitik og strategi. Kasperskolens mobbepolitik og strategi. Hvornår mobbes der? Der mobbes, når en elev udsættes for gentagen negativ eller ondsindet adfærd fra et eller flere individer og har vanskeligt ved at forsvare sig

Læs mere

Anti-mobbestrategi. Til elever og forældre på alle afdelinger. Sammen kan vi stoppe mobning, digital mobning og ondsindet drilleri.

Anti-mobbestrategi. Til elever og forældre på alle afdelinger. Sammen kan vi stoppe mobning, digital mobning og ondsindet drilleri. Anti-mobbestrategi Til elever og forældre på alle afdelinger Sammen kan vi stoppe mobning, digital mobning og ondsindet drilleri. Måske er indholdet af denne lille folder ikke aktuelt for dig og dine forældre

Læs mere

Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik

Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik Revideret maj 2018 VÆRDIREGELSÆT OG MOBBEPOLITIK Indhold Værdiregelsæt... 2 Skolens værdiregelsæt for den gode tone og fremtoning.... 3 Mobbepolitik...

Læs mere

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Udarbejdet november 2011 revideret januar 2017 Formål: Elever på skolen skal leve op til skolens værdier, som de fremgår af skolens værdigrundlag. Som elev på skolen

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Alle børn og unge har ret til at være trygge og at være en del af det gode fællesskab. På Vejle Midtbyskole tolererer vi ikke mobning. Styrk det gode fællesskab - Definition:

Læs mere

Antimobbestrategi. Ganløse Skole og Slagslunde Skole

Antimobbestrategi. Ganløse Skole og Slagslunde Skole Antimobbestrategi Ganløse Skole og Slagslunde Skole 1 Formål 3 Begreber 4 Forebyggende 5 Indgribende 7 Når mobning er en realitet handleplan 8 2 Formål Vi accepterer ikke mobning på vores skole. Vi vil

Læs mere

Rødding Skoles trivselspolitik

Rødding Skoles trivselspolitik Rødding Skoles trivselspolitik Rødding skole er som folkeskole lære- & værested for børn med forskellige hjemlige forhold. Skolen skal tage hensyn til hver enkelt elev såvel som til fællesskabet. Den må

Læs mere

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber Antimobbestrategi Formål Hvad er formålet med jeres antimobbestrategi? Målet med vores antimobbestrategi er, at skolen forebygger og reducerer mobning (digitalt og på skolen) i videst mulige omfang og

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Hvad er vores vision? Hvor skal værdiregelsættet lede os hen? Vi ønsker en skole hvor alle trives, og hvor alle er trygge ved at være. Vi tager ansvar for hinanden,

Læs mere

Lynghøjskolens antimobbe-handleplan

Lynghøjskolens antimobbe-handleplan Lynghøjskolens antimobbe-handleplan Denne handleplan er en del af Lynghøjskolens Trivselsmanual - for trivsel og inklusion på Lynghøjskolen, der arbejder for at fremme elevernes trivsel generelt. Mobning

Læs mere

ARRESØ SKOLE. Antimobbestrategi for Arresø Skole. Hvad forstås ved mobning;

ARRESØ SKOLE. Antimobbestrategi for Arresø Skole. Hvad forstås ved mobning; ARRESØ SKOLE Antimobbestrategi for Arresø Skole Arresø Skoles antimobbestrategi bygger på vores værdigrundlag, der har følgende tre overordnede værdier: 1. Læring og udvikling for alle 2. Forpligtende

Læs mere

Trivselsplan Bedsted Skole 2012 1

Trivselsplan Bedsted Skole 2012 1 Trivselsplan 1 Trivselsplan Bedsted Skole er en skole, der lægger vægt på: Ansvar, omsorg og respekt Vi arbejder for: At der er plads til alle, og vi passer godt på hinanden. Hvor alle lærer at lytte til

Læs mere

TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK

TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK HELSINGØR KOMMUNE VI ARBEJDER AKTIVT PÅ, AT TIKØB SKOLE ER EN SKOLE HVOR ALLE TRIVES VI ARBEJDER AKTIVT FOR EN MOBBEFRI SKOLE. ALLE BØRN HAR RET TIL GOD TRIVSEL TIKØB SKOLES MOBBEPOLITK

Læs mere

Lærervejledning - forældremøde

Lærervejledning - forældremøde Lærervejledning - forældremøde 13 december 2018 Forældrene spiller en vigtig rolle for klassens trivsel. Det er derfor en god ide at tale om forældrenes rolle allerede tidligt i elevernes skoleliv, og

Læs mere

TRIVSEL Rødding Skole Lintrup Børnecenter Antimobbestrategi

TRIVSEL Rødding Skole Lintrup Børnecenter Antimobbestrategi TRIVSEL Rødding Skole Lintrup Børnecenter Antimobbestrategi Rødding Skole og Lintrup Børnecenter er et lære- & værested for børn med forskellige hjemlige forhold. Skolen og børnecentret skal tage hensyn

Læs mere

Vi drager fordel af nærheden i den lille skole alle kender hinanden og tager ansvar.

Vi drager fordel af nærheden i den lille skole alle kender hinanden og tager ansvar. Trivselspolitik Darum Børneby På Darum skole arbejder vi aktivt med at give eleverne indsigt i forskellige muligheder for trivsel, og hvordan de kan arbejde med konflikter. Konflikter kan og skal ikke

Læs mere

Anti-mobbestrategi for Risingskolen

Anti-mobbestrategi for Risingskolen Anti-mobbestrategi for Risingskolen Skolens kerneopgave Alle elever skal opleve personlig optimisme, og udvikle sig i fællesskaber Kerneværdier - skolens værdigrundlag som tager sit udgangspunkt i skolens

Læs mere

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Vores sted TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Formål Antimobbestrategien har til formål at understøtte vores daglige trivselsarbejde med at skabe inkluderende fællesskaber, hvor alle elever kan trives

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ørnhøj Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Distriktsskole Smørum

Distriktsskole Smørum Anti-mobbestrategi Distriktsskole Smørum Afd. Balsmoseskolen, Boesagerskolen og Søagerskolen 2 Indholdsfortegnelse FORMÅL.. 3 Begreber... 3 Forebyggende... 4 Indgribende... 5 Når mobning er en realitet

Læs mere

TRIVSELSPOLITIK PÅ BRYRUP SKOLE

TRIVSELSPOLITIK PÅ BRYRUP SKOLE TRIVSELSPOLITIK PÅ BRYRUP SKOLE BRYRUP SKOLE VORES SKOLE Sammen skaber vi de gode og motiverende rammer for læring Sammen skaber vi og reparerer vi de sociale fællesskaber, hvis der er tegn på mobning

Læs mere

Ødsted Skole anvender følgende redskaber til optimering af trivsel og forebyggelse af mobning:

Ødsted Skole anvender følgende redskaber til optimering af trivsel og forebyggelse af mobning: Trivselsplan Trivsel På Ødsted Skole er de gode relationer omdrejningspunktet for at trives i fællesskabet. Vi lægger vægt på den enkeltes deltagelse i og ansvar for fællesskabet. Ødsted Skole anvender

Læs mere

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Indhold Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 1 Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 2 Formål... 2 Definition af mobning... 2 Negative handlinger... 2 Forebyggende

Læs mere

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning.

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. maj 2018 Revideret d. Formål Hvad er formålet med antimobbestrategien? Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. - Forebygge

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

TRIVSELSPOLITIK - RANTZAUSMINDE SKOLE

TRIVSELSPOLITIK - RANTZAUSMINDE SKOLE 31. maj 2018 TRIVSELSPOLITIK - RANTZAUSMINDE SKOLE De gode fællesskaber Elever, forældre og personale på Rantzausminde Skole er gensidigt forpligtede på, at alle har et ansvar for, at skolen er et godt

Læs mere

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Uddannelse og Arbejdsmarked Hovedgård Skole Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Vision (hvorfor) Skolen er med til at sætte rammen for det gode børneliv. På den baggrund skal der løbende

Læs mere

Antimobbestrategi/Handleplan Aalborg Handelsskole EUD og EUX Business

Antimobbestrategi/Handleplan Aalborg Handelsskole EUD og EUX Business Dette dokument er et praktisk værktøj, som vi skal anvende, når der observeres eller konstateres mobning af en eller flere elever Formålet er, at vi reagerer hurtigt og får stoppet mobningen. Ligeledes

Læs mere

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Børn og unge skal være i trivsel Trivsel går på tre ben: det relationelle, det personlige og det faglige.

Læs mere

Værdiregelsæt for Sønderbroskolen

Værdiregelsæt for Sønderbroskolen Værdiregelsæt for Sønderbroskolen Sønderbroskolens værdiregelsæt har til formål at beskrive hvilke fælles værdier og grundlag, som vi ønsker, skal være en del af vores daglige virke. Værdiregelsættet og

Læs mere

Løsning Skoles antimobbestrategi

Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles vision er, at vi i samarbejde med forældrene vil udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, som de kan. Løsning skoles profil er INNOVATION og ENTREPRENØRSKAB,

Læs mere

NORDVESTSKOLEN. Antimobbepolitik

NORDVESTSKOLEN. Antimobbepolitik NORDVESTSKOLEN Antimobbepolitik 2017 Vi har et ønske om, at man på Nordvestskolen ser elever, der er glade, trives, tager ansvar for hinanden og har overskud til undervisningen. Det er derfor skolens målsætning

Læs mere

Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi)

Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi) Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi) Formålet er at udvikle trygge børnefællesskaber med plads til alle. Fællesskaberne bygger på værdier, der er forpligtende

Læs mere

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvilebjergskolen juni 2018 12 1 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvordan vi forebygger og stopper mobning Hvilebjergskolen skal være et godt og trygt sted for

Læs mere

NEJ TAK, til mobning på Storebæltskolen.

NEJ TAK, til mobning på Storebæltskolen. NEJ TAK, til mobning på Storebæltskolen. Vi tror på, at børn gør det rigtige hvis de kan Vi er på Storebæltskolen opmærksomme på, at vores elever har udviklingsforstyrrelser på det kognitive, sociale og

Læs mere

Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik

Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik September 2016 VÆRDIREGELSÆT OG MOBBEPOLITIK Indhold Værdiregelsæt... 2 Skolens værdiregelsæt for den gode tone og fremtoning.... 3 Mobbepolitik... 4

Læs mere

Lærernes og pædagogernes ansvar

Lærernes og pædagogernes ansvar Trivselsplan Vi ønsker, at Marie Mørks skole skal være et trygt og udviklende sted at være, så alle børn trives optimalt. Den enkeltes trivsel anser vi som en forudsætning for, at fællesskabet kan styrkes

Læs mere

Principper for: Gældende fra: 1. december 2017 Revideres senest d. 1. december 2019

Principper for: Gældende fra: 1. december 2017 Revideres senest d. 1. december 2019 Principper for: bilag nr. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. december 2017 Revideres senest d. 1. december 2019 Formål: At arbejde målrettet med et miljø, hvor alle trives i fællesskabet. Målsætninger:

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Anti-mobbeplan for Skoledistrikt Syd. August Denne anti-mobbeplan indeholder 2 organisatoriske niveauer:

Anti-mobbeplan for Skoledistrikt Syd. August Denne anti-mobbeplan indeholder 2 organisatoriske niveauer: Anti-mobbeplan for Skoledistrikt Syd Denne anti-mobbeplan indeholder 2 organisatoriske niveauer: August 2019 1. Distriktsniveau: Rammesættende 2. Skoleniveau: Udførende Denne anti-mobbeplan er retningslinjen

Læs mere

Værdiregelsæt på Holmebækskolen

Værdiregelsæt på Holmebækskolen Værdiregelsæt på Holmebækskolen Formål med værdiregelsæt Formelt set stilles der krav om, at alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt jf. Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge

Læs mere

"Det var ikke mig " Om mobning Til børn og voksne på Maglegård

Det var ikke mig  Om mobning Til børn og voksne på Maglegård "Det var ikke mig " Om mobning Til børn og voksne på Maglegård Mobning opstår først og fremmest, når der er dårlige mønstre i en klasse, hvor nogle børn systematisk lukkes ude af fællesskabet. Mobning

Læs mere

Skolebestyrelsens principbeslutning

Skolebestyrelsens principbeslutning HER ER VI GODE VED HINANDEN Her er vi gode ved hinanden er Gjern Skoles trivselspolitik/antimobbestrategi. Formålet med strategien er løbende at have fokus på den enkelte elevs trivsel i fællesskabet,

Læs mere

Fællesskab, Trivsel og Digital Dannelse

Fællesskab, Trivsel og Digital Dannelse Anti-mobbepolitik Fællesskab, Trivsel og Digital Dannelse Aabenraa Ungdomsskoles dagundervisning henvender sig til unge i en marginaliseret position. Det gælder både socialt, mentalt og i uddannelsessammenhæng.

Læs mere

VIBEHOLMSKOLENS TRIVSELSPLAN - og MOBBEPOLITIK

VIBEHOLMSKOLENS TRIVSELSPLAN - og MOBBEPOLITIK VIBEHOLMSKOLENS TRIVSELSPLAN - og MOBBEPOLITIK Politik og indsats Det er Vibeholmskolens mål, at alle børn skal være glade for at komme i skole og SFO hver dag. Vi vil udvikle en samværskultur, hvor børn

Læs mere

Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING?

Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING? Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske og gentagende udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Handlingerne kan godt være

Læs mere

Gældende fra den 1. august 2017

Gældende fra den 1. august 2017 Antimobbestrategi for Skolefællesskabet, Skals/Ulbjerg Gældende fra den 1. august 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe, udvikle og vedligeholde vores skoler og SFO'er som et

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Skelgårdsskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Skæring Skoles trivsel for alle - med fokus på handlinger mod mobning

Skæring Skoles trivsel for alle - med fokus på handlinger mod mobning Skæring Skoles trivsel for alle - med fokus på handlinger mod mobning 14. juni 2011 Skæring skoles nye vision: Skæring Skole er Vores skole, hvor vi med udgangspunkt i den enkeltes og de fælles muligheder

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt Børn lærer bedst, når de fungerer socialt 1 Indhold 1. Indledning... p. 3 2. Trivsel, konflikt, mobning... p. 4 3. Hvad gør vi for at forebygge mobning... p. 4 4. Hvad gør vi konkret, når mobning konstateres...

Læs mere

Hurup Skoles. Trivselsplan

Hurup Skoles. Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Dato 12-03-2014 Trivselsplan for Hurup Skole og SFO: Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for, at eleverne lærer at respektere

Læs mere

Landsbyordningen Naur-Sir Skole & Børnehus

Landsbyordningen Naur-Sir Skole & Børnehus Landsbyordningen Naur-Sir Skole & Børnehus Side 1 af 10 Indhold Afgrænsning:... 3 Værdigrundlag, Naur-Sir Skole:... 3 Visionen samt kerneopgaven for Naur-Sir Skole:... 3 Kerneværdi i praksis... 3 Sådan

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

TRIVSELS- OG ANTIMOBBESTRATEGI. Øster Farimagsgades Skole

TRIVSELS- OG ANTIMOBBESTRATEGI. Øster Farimagsgades Skole TRIVSELS- OG ANTIMOBBESTRATEGI Øster Farimagsgades Skole Indholdsfortegnelse Trivsels- og Antimobbestrategi... 3 10 gode råd til forældre:... 3 Skolens og Fritidsinstitutionens opgaver... 4 Netadfærd...

Læs mere

Munkevængets Skole STÅR SAMMEN MOD MOBNING

Munkevængets Skole STÅR SAMMEN MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Der er forskel på drilleri og mobning. Mobning er systematiske udstødelseshandlinger (kan være både fysiske og digitale), der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI FOR

ANTIMOBBESTRATEGI FOR ANTIMOBBESTRATEGI FOR Hannæs Østerild Skole og SFO 2017 Trivselsplan for Hannæs-Østerild Skole og SFO Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for at eleverne

Læs mere

Antimobbestrategi Sdr. Vang Skole

Antimobbestrategi Sdr. Vang Skole Antimobbestrategi Sdr. Vang Skole Definition af mobning: Der er tale om mobning, når en elev gentagne gange over en vis tid bliver udsat for negative handlinger (fx slag, spark, hån, trusler, grimasser,

Læs mere

Antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Kundby Friskole. Denne strategi gælder for alle skolens elever, både i skoletiden og i SFO.

Antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Kundby Friskole. Denne strategi gælder for alle skolens elever, både i skoletiden og i SFO. Antimobbestrategi Antimobbestrategi for Kundby Friskole Denne strategi gælder for alle skolens elever, både i skoletiden og i SFO. Alle parter omkring eleverne er bekendte med strategien og er ansvarlige

Læs mere

Skolen ved Bülowsvej. skole, klub og SFO

Skolen ved Bülowsvej. skole, klub og SFO Skolen ved Bülowsvej Handleplan for trivsel og mod mobning skole, klub og SFO 1 At fremme trivsel For at fremme trivsel kræves en fælles indsats. Det er de voksne, i samarbejde med børnene, der er ansvarlige

Læs mere

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Vildbjerg Skole Værdiregelsæt Skolens værdier - Det forstår vi ved værdien, sådan tager vi ansvar, og det skal værdien fremme: Første værdi Vi passer på hinanden

Læs mere

Trivselsplan Fællesskabets skole Trivsel Elevernes trivselsmåling Samværsregler Fællesskabsdag Legepatrulje Andre fællesskaber

Trivselsplan Fællesskabets skole Trivsel Elevernes trivselsmåling Samværsregler Fællesskabsdag Legepatrulje Andre fællesskaber Trivselsplan Trivsel På Ødsted Skole er de gode relationer omdrejningspunktet for at trives i fællesskabet. Vi lægger vægt på den enkeltes deltagelse i og ansvar for fællesskabet. Der arbejdes kontinuerligt

Læs mere

MOBNING ET FÆLLES ANSVAR

MOBNING ET FÆLLES ANSVAR MOBNING ET FÆLLES ANSVAR AT DRILLE FOR SJOV AT DRILLE FOR ALVOR I Galaksen arbejder vi med at forebygge mobning. Mobning har store konsekvenser både for de børn, der bliver mobbet og de børn, der befinder

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Eventyrhaven HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn bliver

Læs mere

På Marstal Skole lægger vi stor vægt på, at alle lærer fællesskabets betydning.

På Marstal Skole lægger vi stor vægt på, at alle lærer fællesskabets betydning. Marstal Skoles antimobbestrategi På Marstal Skole arbejder vi for: at alle børn trives i fællesskabet. at skabe forståelse og respekt for, at vi alle er forskellige. at alle har venner i klassen og på

Læs mere

Mobning - må vi så være fri!

Mobning - må vi så være fri! Mobning - må vi så være fri! Handlingsplan for indsats mod mobning på Nibe Skole 1 Indhold Mobning... 1 - må vi så være fri!... 1 Handlingsplan for indsats mod mobning på Nibe Skole... 1 Forord... 3 Mobning,

Læs mere

Alle for én mod mobning i skolen

Alle for én mod mobning i skolen Alle for én mod mobning i skolen 1 Alle for én mod mobning i skolen Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby

Læs mere

Alle for én mod mobning i skolen

Alle for én mod mobning i skolen Alle for én mod mobning i skolen 1 2 Alle for én mod mobning i skolen Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby

Læs mere

Vorgod-Barde Skoles trivselspolitik

Vorgod-Barde Skoles trivselspolitik Vorgod-Barde Skoles trivselspolitik Indholdsfortegnelse TRIVSEL VI HAR ALLE ET ANSVAR... 1 FORMÅL... 2 VÆRDIREGELSÆT... 2 MÅLSÆTNING... 2 SUCCESKRITERIE... 2 BEGREBER... 4 TRIVSELSPLAN... 5 FOREBYGGELSE...

Læs mere

Karensmindeskolens. Trivselspolitik

Karensmindeskolens. Trivselspolitik Karensmindeskolens Trivselspolitik 1 Indledning I Karensmindeskolens målsætning har vi bl.a. fokus på empati, ansvarlighed, selvværd og livsglæde. Trivselspolitikken skal ses i forhold til disse værdier,

Læs mere

10 SOCIALE MEDIER Formål: Målsætning: Elever må gerne medbringe mobiltelefoner på skolen. På Vissenbjerg Skole vil vi derfor:

10 SOCIALE MEDIER Formål: Målsætning: Elever må gerne medbringe mobiltelefoner på skolen. På Vissenbjerg Skole vil vi derfor: 10 SOCIALE MEDIER Formål: Dette princip omhandler alle former for teknologi, som eleverne benytter i skolen. Princippet gælder uanset om teknologien er ejet af skolen eller af elever/forældre. Målsætning:

Læs mere

Byskovskolens ANTI-mobbestrategi

Byskovskolens ANTI-mobbestrategi Vedtaget af skolebestyrelsen januar 2017 - Revideres juni 2018 Formål Formålet med anti-mobbestrategien er at sikre, at Byskovskolen er et trygt sted, hvor eleverne trives, deltager aktivt i undervisningen

Læs mere

SINDING-ØRRE MIDTPUNKT

SINDING-ØRRE MIDTPUNKT SINDING-ØRRE MIDTPUNKT I Sinding-Ørre Midtpunkt går læring hånd i hånd med høj trivsel! HVAD ER MOBNING? Det vi forstår ved mobning er en systematisk forfølgelse eller udelukkelse af en enkelt person,

Læs mere

Børneliv. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling.

Børneliv. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling. Børneliv HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017

Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017 Sammen om TRIVSEL OG RESPEKT på Nærum Skole Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017 L FÆLLES FORSTÅELSE FOREBYGGENDE ARBEJDE / Fokus på trivsel /

Læs mere

TØNDER DISTRIKTSSKOLE

TØNDER DISTRIKTSSKOLE Værdigrundlag Mission AT UDVIKLE, PRÆSTERE OG INKLUDERE Vision Forældre ønsker og vælger Tønder Distriktsskole, fordi det er den bedste skole. Forældrene oplever sig som aktive samarbejdspartnere og inddrages

Læs mere

Antimobbestrategi 2013

Antimobbestrategi 2013 God trivsel er en forudsætning for børns læring og udvikling På Nivå Skole arbejder vi bevidst med at skabe et godt læringsmiljø og en høj grad af trivsel. Skolen skal være et rummeligt sted hvor både

Læs mere

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Lilleåskolen og SFO/klub Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil gerne have, at alle børn har det godt. Vi vil gerne give børn, personale

Læs mere

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Lindebjergskolen har som ambition at alle skal opleve tryg og fælles læring i deres hverdag. Trygge og tolerante fællesskaber er det bedste middel mod mobning, og

Læs mere

Nyager Skoles Anti-mobbepolitik

Nyager Skoles Anti-mobbepolitik R Ø D O V R E K O M M U N E Nyager Skole Nyager Skoles Anti-mobbepolitik Hvad er mobning for os: En systematisk forfølgelse eller udelukkelse af en enkelt person i en social sammenhæng, hvor denne person

Læs mere

Forslag til Vestermarkskolens trivselspolitik

Forslag til Vestermarkskolens trivselspolitik d. 14.02 2012 Forslag til Vestermarkskolens trivselspolitik Bestyrelsens Trivselsudvalg bestående af Emil fra elevrådet, Bente fra medarbejdergruppen og Svend fra forældregruppen har arbejdet med elementer

Læs mere

Trivselspolitik på Vallensbæk Skole

Trivselspolitik på Vallensbæk Skole Trivselspolitik på Vallensbæk Skole Formålet med at tale og skrive om trivsel på skolen er fortsat at minimere mobning på skolen. Vallensbæk Skole har gennem lang tid gjort en aktiv indsats for at minimere

Læs mere

Antimobbestrategi for Glyngøre skole

Antimobbestrategi for Glyngøre skole Antimobbestrategi for Glyngøre skole Baggrund: Formål: Målsætning: På Glyngøre skole har vi fokus på trivsel og ønsker fortsat at fremme denne. Det betyder for os, at alle børn skal trives og opholde sig

Læs mere

Trivselspolitik for Ølsted Skole

Trivselspolitik for Ølsted Skole Trivselspolitik for Formål: Et godt skolemiljø - hvor elever, forældre og personale trives og føler sig godt tilpas Vi har en anerkendende tilgang til hinanden og skolens fællesskab bygger på omsorg, mod,

Læs mere

Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være.

Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være. Trivselsfolder Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være. Fællesskabet og den enkeltes trivsel er afhængig af hinanden for at skabe et optimalt læringsmiljø. Det

Læs mere

Gældende fra den Efterår Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Efterår Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Sjølund-Hejls Skole Gældende fra den Efterår 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil forebygge mobning og fremme trivslen på Sjølund-Hejls Skole for at sikre,

Læs mere

Der afholdes forældremøder, skole-hjemsamtaler og portfoliosamtaler. Ud over faglig udvikling, tales også om trivsel og fællesskab i undervisningen.

Der afholdes forældremøder, skole-hjemsamtaler og portfoliosamtaler. Ud over faglig udvikling, tales også om trivsel og fællesskab i undervisningen. Værdier som grundlag... 1 Opbygge elevfællesskaber... 2 Aktiviteter til styrkelse af fællesskabet... 2 Vi handler i forhold til det nye mobbesyn... 3 Digital mobning:... 3 Nyttige links for råd og vejledning:...

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab Livsduelige børn trives Hillerødsholmskolen Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik Faglighed og fællesskab Et godt sted at lære - et godt sted at være... Tryghed og trivsel Trivsel er i fokus på

Læs mere

VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING

VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen

Læs mere

Bedsted Friskoles interne aftaler ved mobning blandt elever

Bedsted Friskoles interne aftaler ved mobning blandt elever Bedsted Friskoles interne aftaler ved mobning blandt elever Hvad er mobning? Mobning er et forsøg på at skade en anden person og/eller udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev

Læs mere

Esbjerg Realskoles Trivselspolitik for elever

Esbjerg Realskoles Trivselspolitik for elever Esbjerg Realskoles Trivselspolitik for elever - herunder anti-mobbestrategi og strategi vedr. digital mobning Forord Esbjerg Realskole ønsker at være en skole med god trivsel og positiv udvikling af elevers

Læs mere