Bestemmelser om væddeløbsudstyr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestemmelser om væddeløbsudstyr"

Transkript

1 Bestemmelser om væddeløbsudstyr Gældende fra og med 1.januar 2018 Generelle bestemmelser om væddeløbsudstyr - Løbsbestemmelsernes 40 DTC kan bestemme, at enhver type af udrustningsdetalje, inden den må anvendes i væddeløb, skal være godkendt af DTC. I travløb gælder: Pisk, incl. smæld, skal være mellem 115 og 125 cm. lang. Seletøj og sulky skal være i forsvarlig stand. Sulkyhjul skal have plastikbeskyttere. Disse hjulbeskyttere skal være ufarvede, sorte eller have sulkyens grundfarve og være godkendt af DTC. Den frie højde i sulkyens gaffel ovenfor hjulet må højst være 50 mm. Brug af regnvejrsskærme af obligatorisk, når bane-forholdene kræver det. Beslutning herom træffes af sekretariatet/dommerkomitéen. Kusk/rytter og træner er ansvarlig for at ekvipagens udrustning er i god stand og rigtigt anbragt, samt at den er i overensstemmelse med de af DTC udfærdigede bestemmelser. Kusk/rytter og træner er også ansvarlig for at ekvipagen er forsynet med det i programmet opførte nummer og væddeløbsfarver. Anvendelse af udstyr, der hindrer hestens naturlige bevægelse ved sammenbinding af dens ben indbyrdes eller til dele af sulky eller andet udstyr, må ikke anvendes i løb, f.eks.»trottinghobbles«. Trådløst pulsur er tilladt, også med hastighedsmåler. Dommerkomitéen har ret til, evt. i samråd med banens dyrlæge, at forbyde enhver form for uforsvarlig udrustning eller forspænding. Dommerkomitéen har også ret til at udelukke ekvipage med uforsvarlig udrustning eller forspænding. Forklarende anvisning: Eksempler på uforsvarlig udrustning eller forspænding: For kort checkrem, uforsvarligt bid (eksempelvis bid med diameter mindre end 9 mm og bid med lasso om tunge), uforsvarlig hovedstang (eksempelvis hovedstang med pigge, bold eller andet forsvarlig hovedstang skal være glat), line udstyret med pigge, elektrisk stimulering. Montéløb: Se side 13: Regler for forskellige typer af løb.

2 Det nedenfor illustrerede udstyr er eksempler på i DK tilladt udstyr. Køre- ridebid Almindeligt travbid Et almindeligt travbid, helt, to- eller tredelt, kan være belagt med læder, gummi, eller plast, men skal altid have stålkerne. Trensebid Travbid todelt Travbid, lige Travbid, tredelt Et trensebid, helt, to- eller tredelt, kan være belagt med læder, gummi eller plast, men skal altid have stålkerne. Udvekslingsbid Trensebid todelt Trensebid lige Trensebid tredelt Et udvekslingsbid, helt eller todelt, kan være belagt med læder, gummi eller plast, men skal altid have en stålkerne. Udvekslingen må ikke være længere end 80 mm i biddets længderetning. Udvekslingsbid, todelt Udvekslingsbid, lige med læder Australsk udvekslingsbid Et Australsk udvekslingsbid skal have afrundede kanter. Udvekslingen må ikke overskride 80 mm i biddets længderetning. Australsk udvekslingsbid

3 Crescendobid Et Crescendobid skal være lavet af stål, og ikke være under 7 mm i diameter ved berøringspunktet i hestens mund. Crescendobid XT-bid/Järvsöfaks-bid/Persson-bid Dette bid kan være belagt med læder, gummi eller plast, men skal have stålkerne. De to munddele skal være lige lange og lige bredde. XT-bid, belagt med gummi Skumbid Biddet kan benyttes både som almindeligt kørebid, og som et udvekslingsbid. Udvekslings skumbid skal opfylde gældende krav til udvekslingsbid. Almindeligt skumbid/soft Touch bid Skumbid m/udveksling Skumkæde / Sikkerhedskæde Skumkæde / Sikkerhedskæden skal aldrig spændes mere end selve biddet.

4 CHECK OG CHECKBID Fast check Fast check skal være lavet af læder eller andet ikke elastisk materiale. Den må ikke være så kort at den medfører ubehag for hesten i opchecket position. Automatcheck/hejsecheck Fast check En automatcheck/hejsecheck skal være lavet af læder eller andet ikke-elastisk materiale. Den skal have påmonteret en stopmekanisme ved det normale checkkrogspunkt, og ikke være så kort at den medfører ubehag for hesten i opchecket position. Bagchecken må af sikkerhedsmæssige hensyn ikke monteres på sulky. Automatcheck Amerikanercheck/nakkecheck/sidecheck/ Anti-pull check En amerikanercheck skal være lavet af læder eller andet ikke elastisk materiale, og benyttes sammen med fast check/automatcheck. Amerikanercheck/anti-pull check. Findes i flere modeller Almindeligt checkbid Et checkbid skal være helt, og kan være belagt med læder, gummi eller plast. Biddet skal altid have stålkerne og kan være lige eller let buet. Checkbiddet skal være udformet således at det ikke giver trykskader i ganen.

5 Eksempel på et let buet checkbid Ganecheck En ganecheck skal have afrundede kanter og ikke udgører en fare for trykskader i hestens gane. Biddets tunge skal være hel og maksimalt 35 mm lang. Almindelig ganecheck Ganecheck, Crit Davis Ganecheck, Mckerron «Luftcheck» En luftcheck (anti luk for luftcheck) skal ikke påmonteres ekstra udstyr, og må ikke stikke ud foran hestens mule. Luftcheck må ikke monteres således at den kan være til gene for målfoto afgørelser. Det er banens overdommer, der afgør om udstyr er til gene for målfoto afgørelser. Luftcheck, kanadisk model Luftcheck, Raymondcheck Luftcheck, Frank O Mara Luftcheck m/ganetryk «Plade» checkbidet Pladen skal være i gummi/plast eller læder, og have afrundede kanter, som ikke udgører en fare for skader i hestens mund. HOVEDLAG Hestens hovedlag skal være af læder eller andet ikke-elastisk materiale. Det skal være behageligt for hesten, samtidig som kusken/rytteren skal kunne styre hesten. Pigge, elektrisk, elektronisk, radioteknisk eller magnetisk udstyr må ikke monteres på hestens hovedlag eller liner / ridetøjler. Hovedlaget må ikke have påmonteret udstyr, som kan være til gene for målfoto

6 T afgørelser. Det er banens overdommer, der afgør om udstyr er til gene for målfoto afgørelser. Almindeligt åbent hovedlag, med fast check SELETØJ Hestens seletøj skal være rengjort og i forskriftsmæssig- og forsvarlig stand. Travsele med «quick hitch-kobling» skal altid være udstyret med sikkerhedsrem. Pigge, elektrisk, elektronisk, radioteknisk eller magnetisk udstyr må ikke monteres på hestens seletøj eller udstyr i øvrigt. Undtaget for dette forbud er pulsmåler, som er tilladt brugt i travløb. Det er ikke tilladt at fastgøre linen i bidringen med karabinhage eller liggende. Travsele Forstykke Halerem Gjord/sikkerhedgjord Slårem

7 Gamacher, bandager m.m. Gamacher Gamacher og bandager er tilladt at bruge på hestens ben, men må ikke være udstyret med f.eks. pigger, være magnetiske eller lignende, og må ej heller være monteret så stramt rundt om hestens ben at det medfører ubehag. Bagbensgamache Knægamache Albuegamacher Boots, skalper, vægt Boots, skalper og vægte er tilladt at bruge på hestens ben, men må ikke være udstyret med f.eks. pigger, være magnetiske eller lignende, og må ej heller være monteret så stramt rundt om hestens ben at det medfører ubehag. Eksempel på boots Eksempel på skalper Bandager, bandageunderlag Bandager er tilladt at bruge på hestens ben, men må ikke være udstyret med f.eks. pigger, være magnetiske eller lignende, og må ej heller være monteret så stramt rundt om hestens ben at det medfører ubehag. Bandager med elastisitet Eksempel på bandageunderlag

8 ØVRIGT SELETØJ Spærregrime Spærregrimme, anvendt efter hensigt er tilladt. Spærregrimme Spærregrimme Spærregrimme med krydsnæsebånd Lukket hovedlag Lukket hovedlag, med faste eller trækbar klapper, murphyblænder eller halvlukket hovedlag kan benyttes i travløb, men skal være korrekt monteret i hht. vejledning. Det er IKKE tilladt at lukke for hestens syn på et eller begge øjne. Det er ikke tilladt at monterer reflekterende / spejl på indvendig side af sidestykker / trækklapper / murphyblænder. Trækhovedlag, lukket Trækhovedlag, halveåben Trækhovedlag, ¾ åben Murphyblænder Trækhovedlag Ørehætte Ørehætte, ørepropper eller vat i ørene må benyttes enkeltvis, eller i kombinasion, for at begrænse hestens hørelse. Det kan benyttes faste ørepropper / hætte, eller trækpropper / hætte. Gummipropper i ørehætten tilladt.

9 Ørehætte Gummipropper til ørehætte Ørepropper Blinkers, stænkmaske, pullenet Blinkers må anvendes, men må ikke forhindre hesten i at kunne se frem i opchecket position. Blindemaske / stænkmaske og pullenet skal være lavet af et materiale således at de ikke giver hesten ubehag, må ikke monteres således at den kan være til gene for målfoto afgørelser. Mekaniske anordninger for udvigelse af luftveje er ikke tilladt. Blindemaske (blinkers) Stænkmaske Pulletnet Jordblænder, børsteblender Jordblænder / børsteblænder må benyttes, men må ikke forhindre hesten i at kunne se frem i opchecket position. Jordblender Halsplade / pulledåse Halsplade / pulledåse skal være fabriksproduceret til brug på hest, og skal have afrundede kanter, og skal være lavet således at de ikke giver hesten ubehag. Halsplade / pulledåse skal være monteret inden præsentation.

10 Halsplade Pulledåse Hovedstang Hovedstang skal have teleskopvirkning. Halvhovedstang (fra hoved til line) er tilladt Det er ikke tilladt at anvende dobbeltsidet hovedstang. Pigge, knopper, tennisbold, børster eller andet er ikke tilladt på hovedstangen. Hovedstang med teleskopvirkning Spærregrimme/springrem, martingal En spærregrimme, springrem eller martingal skal være fabriksproduceret til brug på hest, skal være af læder eller andet ikke-elastisk materiale. Ved brug af gummiring, skal dennes elastisitet være maksimalt være på 5 cm. Springremmen må kun spændes i spærregrimmen / næserem. Springrem med gummiring Martingal Kindstrop Kindstrop skal være lavet af læder eller andet ikke-elastisk materiale.

11 Kindstrop Tungebånd Tungebånd skal have en bredde på minimum 10 mm Tungebånd, læder Tungebånd, nylon Bidringe, bidløfter Bidringe og bidløfter skal være af gummi, og ikke monteres så det kan medføre ubehag for hesten. Eksempel på bidring Bidløfter Nyredækken Nyredækken må anvendes i travløb.

12 Suspensorium Suspensorium er tilladt, men skal være monteret således at det ikke giver ubehag for hesten. Suspensorium for hingste Suspensorium for hopper Haleklap eller ligende Haleklap eller ligende er tilladt, men skal være monteret således at den ikke giver ubehag for hesten. Haleklap Haleklemme/ bunden hale Haleklemme er tilladt, men skal være monteret således at den ikke giver ubehag for hesten. I sulkytravløb er det tilladt at binde hestens hale til sulkybommen. Haleklemme Pulsmåler Trådløs pulsmåler er tilladt at benyttet i travløp, også med hastighedsmåler/gps.

13 MONTÉUDSTYR I løb skal hestens udstyr bestå af sadel med lukkede stigbøjler og fortøj samt nummerdækken. Ved løb med autostart skal hesten endvidere bære spændt check- & halerem. Rytteren skal bære hjelm (CE godkendt trav- eller galophjelm) samt godkendt sikkerhedsvest (klasse 3 eller vest godkendt til galopløb), hvide/lyse ridebukser, mørke ridestøvler og have indregistreret væddeløbsdragt. Pisk må maximalt være 70 cm. lang og diameteren skal være mindst 8 mm og have minimum 3,0 cm bred klap. Rytteren, inklusiv udstyr og eventuelle vægtlodder, samt specificerede dele af hestens udstyr, skal minimum veje 65 kg. Gyldig vægt er den, som fremgår af den vejning, der foretages på den aktuelle banes vægt. Ansvar for overholdelse af minimumsvægt påhviler rytteren. Underskrides minimumsvægten med mere end 1/2 kg, vil ekvipagen blive diskvalificeret, og straf idømmes i henhold til Landsdækkende retningslinjer ved idømmelse af straffe. Diskvalifikation vil også ske, hvis rytter undlader tilbagevejning eller efter løbet ikke rider direkte til tilbagevejning. Forklarende anvisninger: I rytterens udstyr indgår væddeløbsdragt, fodtøj, handsker, briller, sikkerhedsvest, hjelm og pisk. Med specificerede dele af hestens udstyr, menes hestens sadel samt hvad der er monteret på sadlen (inkl. er fortøj, blyunderlag/sadelunderlag, halsring, halerem og nummerdækken).

14 BID I tillæg til de bid, der er tilladt i sulkyløb, er nedenstående bid også tilladt i montéløb: Pessoabid Pessoabid med en maksimalt 80 mm udvæksling i bidets længderetning. Pessoabid Pelhambid Pelhamstang med minimum 13 mm i diameter - kan benyttes når det ikke benyttes check. Pelhambid

15 ANDET UDSTYR Sadel Ride-, galop- eller montésadel skal benyttes i montéløb. Sadlen skal altid udstyres med fortøj, gjord og sikkerhedsgjord (ved kun 1 strop). Eksempel på montésadel Gjord/sikkerhedsgjord Tøjler Enkel eller dobbel tøjler fastsættes i bidet. Hvis der benyttes dobbelt tøjle, kan den ene tøjle spændes i spærregrimme. Etagetøjler/montétøjler Almindelige ridetøjler Stigbøjler Montérytter skal altid benytte stigbøjle som er tilpasset fodens størrelse, således at muligheden for at foden glider igennem minimeres. Sikkerhedsstigbøjle med gummistrop er forbudt Stigbøjlen skal tilpasses den enkelte fods størrelse (galopstigbøjle)

16 Check Check- og halerem skal altid benyttes i løb med autostart. Halsring Halsring kan af sikkerhetsmæssige årsager benyttes i montéløb. PÅBUDT UDSTYR TIL KUSK/RYTTER: Kusk/rytter skal altid benytte fastspændt hjelm og sikkerhedsvest ved deltagelse i travløb. Sikkerhedsvest Der er følgende krav til sikkerhedsvest: CE godkendt sikkerhedsvest med typegodkendelse for travsport, eller sikkerhedsvest som er typegodkendt i henhold til standarden «CE 1621 Niveau 2» eller højere - med brystbeskyttelse, eller sikkerhedsvest som er typegodkendt i henhold til «BETA standard EN-13158». Hjelm CE-godkendt og fastspændt hjelm skal til enhver tid benyttes ved kørsel/ridning på travbanens område. Hjelmen skal være typegodkendt for brug i travløb (sulky og monté), og godkendt i henhold til standarden EN 1384, eller tilsvarende standard. Hjelmen skal være tilpasset kuskens/rytterens hoved. Beklædning Kusk/rytter skal være iført præsentabel væddeløbsdragt bestående af overdel og hjelm i de i programmet anførte farver, samt hvide kørebukser og hensigtsmæssigt fodtøj med hæl. Væddeløbsfarver skal registreres hos DTC efter gældende regler. DTC kan nægte at godkende en væddeløbsdragt. Væddeløbsdragt med reklame skal godkendes af DTC. Køre- / ridebukser må være forsynet med en højst 2 cm bred gallon i matchende farve. På buksebenene tillades reklame på max. 150 cm2. Overdelen skal være med lange eller korte ærmer. Som «hensigtsmæssigt fodtøj» betragtes kun mørke, korte støvler til tørvejr og gummistøvler til regnvejr.

17 For reklame på væddeløbsdragt findes særskilte bestemmelser jævnfør nedenstående: Kuske kan, med følgende begrænsninger, bære reklamer på væddeløbsdragten bestående af dragt og hjelm. Reklamen skal være modificeret og må ikke virke forstyrrende eller misvisende i forhold til dragten eller hjelmens grundfarve. SULKYBESTEMMELSER: Grundkrav som altid skal være opfyldt: - Sulkyen skal have to stænger - Sulkyens maksimale bredde: 165 cm - Sulkyen skal have to hjul, som altid skal være utstyrt med heldækkende hjulbeskyttere. - Sidestænger må ikke stikke mere end 10 cm bag tværbommen på modified, og skal altid være montert med sikkerhedsstrop i enden. - Sidestænger skal være af metal. - Krav til bredde mellem sulkyens hjul og gaffel: Traditionel sulky (ikke justerbar): A= Lodret afstand mellem hjulets højeste punkt og indersiden af gaffelens overdel må ikke være mere end 60 millimeter. B= Vandret afstand mellem hjul og gaffelens inderside må ikke være mere end 60 millimeter. Sulkygaffel / afstandsholder Hjul

18 Justerbar sulky: C= Maksimalt 60 millimeter bred D= om C er maksimalt 60 millimeter, er der ingen øvre lodret grænse for D. Sulkygaffel / afstandsholder Sulkygaffel Hjul - Sulky uden ydre gaffel (Custom FCS) skal være udstyret med sikkerhedsbøjle over hjulet. Maksimale bredde er 60 mm. - Sulky uden ydre gaffel (Custom FCS) skal være udstyrtet med sikkerhedesbøjle på gaffelen. Godkendelse af sulkyer i DK: Sulkyer som skal produceres og / eller forhandles i Danmark, skal være godkendt i henhold av DTC s bestemmelser. Før godkendelse skal sulkyen testes og godkendes på Suomen Hippo s testanlæg i Finland: eller USTA s testanlæg: Producent og/eller forhandler af nye sulkyer, er selv ansvarlig for gennemførsel af den påkrævede testing, samt omkostninger i forbindelse med denne. Sulkyer som ikke opfylder de fastsatte krav, må ikke benyttes i travløb i DK.

19 UDSTYR DER ER FORBUDT AT ANVENDE I TRAVLØB I DK: Sulkyer: - Finskproducert modified af typen Fortuna Golden J. - Custom M (modell produsert frem til 1990) Kopier af Custom M, som også er forbudt at benytte i travløb. Sulkymærker med kopier av Custom M er: - Desperado (modell produsert frem til 1995) - Crown - Cambell - Smart Andet udstyr: - Trotting Hobbles - Dobbelt hovedstang (begge sider af hoved) - Lasso - Mekaniske anordninger for udvigelse af luftveje er ikke tilladt.

Regler for licens For at få licens skal du være medlem af Dansk Pony Væddeløbsforening og have bestået en teoretisk og praktisk prøve.

Regler for licens For at få licens skal du være medlem af Dansk Pony Væddeløbsforening og have bestået en teoretisk og praktisk prøve. Dansk Pony Væddeløbsforening Regler for licens For at få licens skal du være medlem af Dansk Pony Væddeløbsforening og have bestået en teoretisk og praktisk prøve. Den teoretiske prøve omfatter: høring

Læs mere

Regler for Ponytravløb og Montéløb

Regler for Ponytravløb og Montéløb Regler for Ponytravløb og Montéløb Dansk Pony Væddeløbsforening Kvistgård www.ponytrav.dk Regler for licens Ponytravkalender 208 - Bestemmelse om køre- og montelicens For at få licens skal du være medlem

Læs mere

Ridestævners ABC. Ponymål Kategori 2 er mellem 131-140 cm uden sko i stangmål. Kategori 3 er max 130 cm uden sko i stangmål

Ridestævners ABC. Ponymål Kategori 2 er mellem 131-140 cm uden sko i stangmål. Kategori 3 er max 130 cm uden sko i stangmål Ridestævners ABC Fra BRKs side vil vi her prøve at synliggøre væsentlige detaljer omkring de forskellige typer stævner, og hvilke ændringer der er i reglementet for det indeværende år i forhold til dressur

Læs mere

Infobogen. Ponytrav og Ponymonté Skrevet og illustreret af Rie D. Design

Infobogen. Ponytrav og Ponymonté Skrevet og illustreret af Rie D. Design bogen Ponytrav og Ponymonté 2015 Skrevet og illustreret af Rie D. Design Grundlag For at finde ud af hvor ponyen skal starte beregner man et grundlag. Det udregnes ved at tage de gennemsnittet 2 hurtigste

Læs mere

Ridestævners ABC. Alle informationerne kommer fra DRFs reglementer Stævnetyper:

Ridestævners ABC. Alle informationerne kommer fra DRFs reglementer Stævnetyper: Ridestævners ABC Fra BRKs side vil vi her prøve at synliggøre væsentlige detaljer omkring de forskellige typer stævner, og hvilke ændringer der er i reglementet for det indeværende år i forhold til dressur

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. 2 Forudsætninger Testen forudsætter

Læs mere

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Formål Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Deltagere Deltagere er heste/ponyer,

Læs mere

T R E C 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2012 MED RETTELSER APRIL d e f orb u n d.d k

T R E C 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2012 MED RETTELSER APRIL d e f orb u n d.d k T R E C 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2012 MED RETTELSER APRIL 2012 Ny breddeaktivitet TREC -en aktivitet for alle der kan lide at færdes ude i naturen med sin hest, TREC eller Technique De Randonneé

Læs mere

Regler for lydighedstest - Rytter

Regler for lydighedstest - Rytter Regler for lydighedstest - Rytter Formål: Formålet med lydighedstesten er at vise, hesten er rolig under håndtering og under rytter. Hesten skal gennem øvelserne være lydig og opmærksom på rytteren. Seletøj:

Læs mere

Udtræk fra DRF s Springreglement 2012

Udtræk fra DRF s Springreglement 2012 Udtræk fra DRF s Springreglement 2012 Sikkerhedsudstyr Ridehjelm: Obligatorisk. Skal leve op til kravene i Fælles Bestemmelser. Derudover ingen begrænsninger hvad angår udseende på hjelmen. Sikkerhedsvest:

Læs mere

T R E C 1. U D G A V E G Æ L D E N D E F R A 1. J A N U A R 2 0 1 2 w w w. r i d e f o r b u n d. d k

T R E C 1. U D G A V E G Æ L D E N D E F R A 1. J A N U A R 2 0 1 2 w w w. r i d e f o r b u n d. d k T R E C 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2012 www. rideforbu nd. dk Ny breddeaktivitet TREC -en aktivitet for alle der kan lide at færdes ude i naturen med sin hest, TREC eller Technique De Randonneé Equestre

Læs mere

Væsentlige reglementsændringer 2013

Væsentlige reglementsændringer 2013 Væsentlige reglementsændringer 2013 Fællesbestemmelser 11. SMITSOMME SYGDOMME En stævneplads, som har været anbefalet lukket af en dyrlæge på grund af smitsom sygdom, kan tidligst afholde stævner 10 dage

Læs mere

B r e d d e r e g l e m e n t G Æ LD ENDE FRA 1. SE P TEMBER 2 0 14

B r e d d e r e g l e m e n t G Æ LD ENDE FRA 1. SE P TEMBER 2 0 14 B r e d d e r e g l e m e n t G Æ LD ENDE FRA 1. SE P TEMBER 2 0 14 M ED SYN LIG E RE TTELSE R 1. NOVEMBER 2014 Breddeaktiviteter er for alle ryttere og heste. Der findes mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3

Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. J AN UAR 2013 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 5 1. RYTTERENS PÅKLÆDNING...

Læs mere

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Gældende fra 01.01.14 1. Formål og gyldighed Formålet med reglementet er at sikre at hestens tarv respekteres, og at skabe lige og fair vilkår ved deltagelse i konkurrencer.

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

ALMINDELIGE BESTEMMELSER Dansk Varmblod ALMINDELIGE BESTEMMELSER Gældende til alle Dansk Varmblods arrangementer 2015, undtagen konkurrenceklasserne ved Hingstekåringen i Herning. Tilmelding og fremføring Stk. 1: Stk. 2: Tilmelding:

Læs mere

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16 2 0 1 6 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 5 1. RYTTERENS

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

ALMINDELIGE BESTEMMELSER Dansk Varmblod ALMINDELIGE BESTEMMELSER Gældende til alle Dansk Varmblods arrangementer 2011, undtagen konkurrenceklasserne ved hingstekåringen i Herning. Tilmelding og fremføring Stk. 1: Stk. 2: Tilmelding:

Læs mere

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012. Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for Heste/Ponyer af forskellig race 2012 Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Læs mere

En pony må deltage i ponytrav/ponymonté til og med det år den fylder 30 år.

En pony må deltage i ponytrav/ponymonté til og med det år den fylder 30 år. PONYTRAVKALENDER 2019 DH Ungdom, er en ungdomsforening for ponysporten under DH/DTC, og er således underlagt DTC s love og regler, specifikt løbsbestemmelser og karenstider som anført i Travkalenderen.

Læs mere

Championat for Fjordheste

Championat for Fjordheste Championat for Fjordheste Formål Formålet er at fremme brugen af vore Fjordheste, avlsheste såvel som sportsheste, samt at hjælpe til en større forståelse af sammenhængen mellem avl og sport (bevægelse,

Læs mere

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for. Heste/Ponyer af forskellig race

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for. Heste/Ponyer af forskellig race Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for Heste/Ponyer af forskellig race 2014 Formål Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Prøven fungerer som materialprøve for

Læs mere

9.-13. marts 2011 ...

9.-13. marts 2011 ... MANUAL TIL HINGSTEKÅRING 9.-13. marts 2011................ Hvad skal hingstene igennem? (se også minutplan for hingstekåringen) Hold 1 springbetonede: Onsdag: Træning i løsspringning i hal M Hold 1A: kat.

Læs mere

Ungdomsudvalgets. reglement. til Ministævner

Ungdomsudvalgets. reglement. til Ministævner Ungdomsudvalgets reglement til Ministævner 2013 1 af 9 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Stævnested... 3 Stævneafvikling... 3 Klasser... 4 Minimesterskaber... 5 Udklasning... 6 Beklædning... 7 Hjælpemidler...

Læs mere

Beskrivelse af en række scenarier med relation til sikkerhed for både rytter og hest

Beskrivelse af en række scenarier med relation til sikkerhed for både rytter og hest Beskrivelse af en række scenarier med relation til sikkerhed for både rytter og hest Som grundlag for arbejdet med udvikling af et IT-læringsprodukt relateret til sikkerhed og heste har vi i projektgruppen

Læs mere

Der er foretaget ændringer i forhold til Ponytravkalender 2018 i følgende paragraffer:

Der er foretaget ændringer i forhold til Ponytravkalender 2018 i følgende paragraffer: PONYTRAVKALENDER 2019 DPVF er en integreret del af DTC, og er således underlagt DTC s love og regler, specifikt løbsbestemmelser og karenstider som anført i Travkalendere. Skulle der være uoverensstemmelse

Læs mere

FORSEELSE 1. GANG 2. GANG 3. GANG. Manglende pas (hest bortvises) kr kr kr.

FORSEELSE 1. GANG 2. GANG 3. GANG. Manglende pas (hest bortvises) kr kr kr. STRAFFE, TRÆNERE FORSEELSE 1. GANG 2. GANG 3. GANG Manglende pas (hest bortvises) 1.000 kr. 1.500 kr. 2.000 kr. Ukorrekt pas (f.eks. forkert angivelse af køn) 500 kr. 1.500 kr. 2.500 kr. Ukorrekt vaccination

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

ALMINDELIGE BESTEMMELSER Dansk Varmblod ALMINDELIGE BESTEMMELSER Gældende til alle Dansk Varmblods arrangementer 2016, undtagen konkurrenceklasserne ved Hingstekåringen i Herning. Tilmelding og fremføring Stk. 1: Stk. 2: Stk.

Læs mere

Regler for lydighedstest forspændt slæde.

Regler for lydighedstest forspændt slæde. Regler for lydighedstest forspændt slæde. Formål: Formålet med lydighedstesten er at vise, hesten er rolig under håndtering, forspænding og kørsel. Hesten skal gennem øvelserne være lydig og opmærksom

Læs mere

FORSEELSE 1. GANG 2. GANG 3. GANG. Manglende pas (hest bortvises) kr kr kr.

FORSEELSE 1. GANG 2. GANG 3. GANG. Manglende pas (hest bortvises) kr kr kr. STRAFFE, TRÆNERE Manglende pas (hest bortvises) 1.000 kr. 1.500 kr. 2.000 kr. Ukorrekt pas (f.eks. forkert angivelse af køn) 500 kr. 1.500 kr. 2.500 kr. Ukorrekt vaccination (hest bortvises) 1.000 kr.

Læs mere

Indhold. Alrid er. Alrid er... De fem decipliner. Regler - 6. ALRID 6.1 GENERELT DEFINITION IDÉGRUNDLAG FORMÅL OPGAVE GENNEMFØRELSE GENERELLE REGLER

Indhold. Alrid er. Alrid er... De fem decipliner. Regler - 6. ALRID 6.1 GENERELT DEFINITION IDÉGRUNDLAG FORMÅL OPGAVE GENNEMFØRELSE GENERELLE REGLER Alrid er... Alrid - Indhold Alrid er... Indhold Alrid er De fem decipliner Alrid er Det absolut mest specielle ved den islandske hest, er de 5 gangarter. Den alsidige islænder skal derfor vise, at den

Læs mere

Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA. for P.R.E. heste

Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA. for P.R.E. heste Propositioner til: Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA for P.R.E. heste 10. september 2011 Sted: Fredericia Rideklub anno 2005, Fuglsangvej 30, 7000 Fredericia, Danmark Indledning Dansk P.R.E. Avlsforening

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. Resultaterne indgår endvidere i indeksberegningen

Læs mere

Parkour fejl som kan forekomme

Parkour fejl som kan forekomme Parkour fejl som kan forekomme Navn G S Udførelse Formål Fejl, som tæller P 1.A+B+C Smal passage x Rid igennem passagen i den valgte gangart Afbalanceret tempo i forhold til opgavens krav. Den oprindelige

Læs mere

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG BRUGERMANUAL CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG ART NR 17500955 EAN NR 5709133170271 LÆS VENLIGST DENNE MANUAL FØR BRUG! 1 INDHOLD 1. Sikkerhed 2. Godkendelse 3. Værktøj til samling 4. Leveringsomfang

Læs mere

SMART OPBEVARING AF VÆRKTØJ

SMART OPBEVARING AF VÆRKTØJ SMART OPBEVARING AF VÆRKTØJ 2 VÆRKTØJSTASKER 3 VÆRKTØJSBÆLTER 7 SØMPOSER 12 VÆRKTØJSORDNERE 12 TILBEHØR TIL BÆLTER 13 DIVERSE 19 SALGSMATERIALER NOTER 22 INDHOLDSFORTEGNELSE MED VARENUMRE 23 INDHOLD 3

Læs mere

Avlsforeningen Den Jydske Hest

Avlsforeningen Den Jydske Hest Regler for lydighedstest. Formål: Formålet med lydighedstesten er at vise, hesten er rolig under håndtering, forspænding og kørsel. Hesten skal gennem øvelserne være lydig og opmærksom på kusken. Seletøj:

Læs mere

Elite. Allround Standard

Elite. Allround Standard Elite Allround Standard Mustang byder på gennemførte løsninger fra Mustang hestetrailer er konstrueret til komfortabel og sikker transport under alle forhold. Der ligger mange beregninger og forsøg med

Læs mere

P R O P O S I T I O N E R UNGHESTECHAMPIONATET. Arrangementet afholdes i Messecenter Herning samtidig med Hingstekåringen 2017

P R O P O S I T I O N E R UNGHESTECHAMPIONATET. Arrangementet afholdes i Messecenter Herning samtidig med Hingstekåringen 2017 P R O P O S I T I O N E R UNGHESTECHAMPIONATET GENERELT Arrangementet afholdes i Messecenter Herning samtidig med Hingstekåringen 17 1. Hesten kan kun deltage i den disciplin (springning eller dressur),

Læs mere

PTV. 01. Lavthængende grene Ride under lavthængende grene uden at rive dem ned. Holde den først valgte gangart. Højde over manken: 20 cm.

PTV. 01. Lavthængende grene Ride under lavthængende grene uden at rive dem ned. Holde den først valgte gangart. Højde over manken: 20 cm. 01. Lavthængende grene Ride under lavthængende grene uden at rive dem ned. Holde den først valgte gangart. T00 T0 T1 T2 T3 T4 Højde over manken: 30 cm. Højde over manken: 30 cm. Højde over manken: 25 cm.

Læs mere

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL VUGGER OG KRYBBER

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL VUGGER OG KRYBBER PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL VUGGER OG KRYBBER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR VUGGER OG KRYBBER VF 2509:1 Side 1 GYLDIGHEDSOMRÅDE Vugger og krybber til privat brug, med en indvendig længde på maksimum

Læs mere

Special Olympics - Ridning

Special Olympics - Ridning Special Olympics regler og retningslinier for ridning Officielle klasser 1. Dressur 2. Prix Caprilli 3. Engelsk ridt 4. Forhindringsbane (Working trails) 5. Gymkhana klasser a) Slalom b) Stafet Opdeling

Læs mere

Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. 1)

Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. 1) Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. 1) I medfør af 50, stk. 2-3, 68, stk. 1 og 2, 70, stk. 3, 83, 84, stk. 1, 85, stk. 1 og 118, stk. 5, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 735 af

Læs mere

Regler for lydighedstest kørsel med lange liner.

Regler for lydighedstest kørsel med lange liner. Regler for lydighedstest kørsel med lange liner. Formål: Formålet med lydighedstesten er at vise, hesten er rolig under håndtering og lydig under kørsel. Hesten skal gennem øvelserne være lydig og opmærksom

Læs mere

Dansk Varmblods HINGSTEKÅRING 2014 den marts i Messecenter Herning PROPOSITIONER. for Præsentationsklasser Dressurklasser Springklasser

Dansk Varmblods HINGSTEKÅRING 2014 den marts i Messecenter Herning PROPOSITIONER. for Præsentationsklasser Dressurklasser Springklasser Dansk Varmblods HINGSTEKÅRING 2014 den 6.-9. marts i Messecenter Herning PROPOSITIONER for Præsentationsklasser Dressurklasser Springklasser Klasserne er åbne for DANSKE VARMBLOD heste, kårede hingste

Læs mere

Tilbehørs program til drop & infusions stativer. 2015. Uden priser

Tilbehørs program til drop & infusions stativer. 2015. Uden priser Danske kvalitetsprodukter siden 2004 Side 1 Tilbehørs program til drop & infusions stativer. 2015 Uden priser Danske kvalitetsprodukter siden 2004 Side 2 Standard tilbehørs program: Krogtoppe Krogtop,

Læs mere

Løbsreglement for 4x4 Trophy

Løbsreglement for 4x4 Trophy Løbsreglement for 4x4 Trophy TR. 1 Arrangementsbeskrivelse Trophy er en hold konkurrence, der består af et antal specialprøver. Formålet med Trophy er at teste holdets evne til løse specialprøver i svært

Læs mere

INVITATION TIL HINGSTESHOW FOR WELSH- OG SHETLANDSPONYER

INVITATION TIL HINGSTESHOW FOR WELSH- OG SHETLANDSPONYER INVITATION TIL HINGSTESHOW FOR WELSH- OG SHETLANDSPONYER Det glæder os for femte gang at invitere jer til Hingsteshow. Showet finder i år sted lørdag den 18. marts 2017 på Fredericia Ridecenter, Fuglsangvej

Læs mere

PONYTRAVKALENDER 2018

PONYTRAVKALENDER 2018 PONYTRAVKALENDER 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Løbs- og licensbestemmelser for DPVF... 2 Obligatoriske løbsofficials funktionsbeskrivelse... 2 Bestemmelser for en ponys startberettigelse i anerkendte ponytravløb...

Læs mere

VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG. LÆS OMHYGGELIGT! Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger disse anvisninger.

VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG. LÆS OMHYGGELIGT! Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger disse anvisninger. VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG. LÆS OMHYGGELIGT! Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger disse anvisninger. Opfylder krav i standard 716:2008 Tillykke med jeres nye Laura barneseng. Sengens

Læs mere

BALL-TIK. Skydeportbeslag

BALL-TIK. Skydeportbeslag BALL-TIK Skydeportbeslag Produktoversigt A/S Tobias Jensen Production Februar 2012 BALL-TIK Skydeportbeslag Februar 2012 Forord BALL-TIK Styrke 0 BALL-TIK Styrke 1 BALL-TIK Styrke 1 Rustfri BALL-TIK Styrke

Læs mere

Konfliktadfærd hos heste

Konfliktadfærd hos heste Konfliktadfærd hos heste Pjecen fortæller, hvad man som hesteejer skal være opmærksom på, når hesten udviser konfliktadfærd, hvad det betyder, at hesten viser konfliktadfærd, og hvordan man løser situationen.

Læs mere

Junior og Senior spørgsmål

Junior og Senior spørgsmål Junior og Senior spørgsmål Sektion 3 Stalden 1) En hestefarve der består af store uregelmæssige sorte og hvide områder kaldes? A) Piebald B) Skewbald C) Appaloosa D) Skimmel 2) ( skipping out ) Tømme en

Læs mere

Ponytravkalender 2014 Indholdsfortegnelse

Ponytravkalender 2014 Indholdsfortegnelse Ponytravkalender 2014 Indholdsfortegnelse Dansk Pony Væddeløbs Forbund... 2 Vedtægter for DPVF... 3 Løbs- og licensbestemmelser for DPVF... 5 Karenstider... 14 Mesterskabsløb... 15 Særlige bestemmelser

Læs mere

Monteringsvejledning for Yepp Maxi stelbeslag

Monteringsvejledning for Yepp Maxi stelbeslag 1 2 Monteringsvejledning for Yepp Maxi stelbeslag DK Yepp Maxi Easyfit er egnet til at befordre børn op til en maksimal vægt af 22 kg (ca. 6 år) og opfylder den europæiske standard EN 14344 og amerikansk

Læs mere

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip er HMN s unikke badestol, som lever op til fremtidens krav til bade/toiletstole. Den

Læs mere

TREC PTV Forhindringsbeskrivelser

TREC PTV Forhindringsbeskrivelser TREC PTV Forhindringsbeskrivelser 04.2018 1. Lavthængende grene 2. Bakketop 3. Ride ottetalsfigur med en hånd 4. Føre nedspring 5. Ride nedspring 6. Føre opspring 7. Ride opspring 8. Føre gennem smal passage

Læs mere

MØNSTERARK UGLEDØRSTOPPER: 6 MØNSTERDELE 100% Ugledørstopper: Øjebaggrund Klip x 1 i filt eller stof Klip x 1 i vliesofix

MØNSTERARK UGLEDØRSTOPPER: 6 MØNSTERDELE 100% Ugledørstopper: Øjebaggrund Klip x 1 i filt eller stof Klip x 1 i vliesofix MØNSTERARK UGLEDØRSTOPPER: 6 MØNSTERDELE 100% Ugledørstopper: Øje Ugledørstopper: Øjebaggrund eller stof Ugledørstopper: Vinge (1 par) Ugledørstopper: Bund Klip x 1 (og 1 i kraftig bomuld/denim) Ugledørstopper:

Læs mere

Dansk Atletik Forbund Forbundsmappen afsnit 16

Dansk Atletik Forbund Forbundsmappen afsnit 16 Forbundsmappen afsnit 16 16 NATIONALE REKLAMEREGLER 16.1 GENERELLE PRINCIPPER 16.1.1 Nærværende reklameregler er gældende ved alle nationale arrangementer afholdt i Danmark. For internationale arrangementer

Læs mere

279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER...

279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER... Indhold 279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner...2 279B-1.2. Vægt...2 279B-1.3. Udstødning...2 279B-1.4. Brændstof...2 279B-1.5. Hjul og Dæk...2 279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER... 3 279B-2.1.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING Fysisk beskyttelse ved arbejdet på og omkring jernbanespor. Demonterbare og justerbare systemer for sporarbejde.

BRUGERVEJLEDNING Fysisk beskyttelse ved arbejdet på og omkring jernbanespor. Demonterbare og justerbare systemer for sporarbejde. Rail Safety Systems BV De Sondert 24 NL-5928 RV Venlo, The Netherlands BRUGERVEJLEDNING Fysisk beskyttelse ved arbejdet på og omkring jernbanespor. Demonterbare og justerbare systemer for sporarbejde.

Læs mere

279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner... 2 279B-1.2. Vægt... 2 279B-1.3. Udstødning... 2 279B-1.4. Brændstof... 2 279B-1.5. Hjul og Dæk...

279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner... 2 279B-1.2. Vægt... 2 279B-1.3. Udstødning... 2 279B-1.4. Brændstof... 2 279B-1.5. Hjul og Dæk... DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279B RALLYCROSS 0-1600 Gr. N Indhold 279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner... 2 279B-1.2. Vægt... 2 279B-1.3. Udstødning... 2 279B-1.4. Brændstof... 2 279B-1.5. Hjul

Læs mere

2. U DGAVE G Æ LD ENDE FRA 1. SE P T EMBER M ED SYN LIG E RE TTELSE R 2 4. SEPTEMBER

2. U DGAVE G Æ LD ENDE FRA 1. SE P T EMBER M ED SYN LIG E RE TTELSE R 2 4. SEPTEMBER Breddereglement 2015/ 2016 2. U DGAVE G Æ LD ENDE FRA 1. SE P T EMBER 2 0 15 M ED SYN LIG E RE TTELSE R 2 4. SEPTEMBER 2 0 15 Breddeaktiviteter er for alle ryttere og heste. Der findes mange forskellige

Læs mere

Ranch Team Challenge Regler

Ranch Team Challenge Regler Ranch Team Challenge Regler Indholdsfortegnelse: Om Ranch Team Challenge Side 2 Teamet Side 2 Hat Side 3 Hest Side 3 Rytter Side 3 Bid Side 3 Animal Handling Side 4 Point Side 4 Discipliner Side 6 Redigeret

Læs mere

Amy og Alice Design Ilse Funch

Amy og Alice Design Ilse Funch Amy og Alice Design Ilse Funch Dukkerne Sidse og Amy er strikket efter samme opskrift: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Gule nuancer garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet

Læs mere

TEKNISK REGLEMENT AUTOSPEEDWAY

TEKNISK REGLEMENT AUTOSPEEDWAY Indhold 1. TEKNISKE BESTEMMELSER... 2 2. STARTNUMRE... 2 3. MOTORBESTEMMELSER... 2 4. BESKYTTELSESBUR... 3 5. FØRERSÆDE... 4 6. SIKKERHEDSSELE... 4 7. ILDSLUKKERE... 4 8. KAROSSERI OG CHASSIS... 5 9. STÆNKLAPPER...

Læs mere

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s www.hmn.dk M2 Tip Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk M2 Tip bade/toiletstole Giv ældre og handicappede en bedre og mere værdig pleje med M2 Tip bade/toiletstole. M2 Gas-Tip Standard

Læs mere

Brugsanvisning for Bade/Toiletstol M2 Mini Std med drivhjul. Beregnet til brug ved badning/brusning og ved toiletbesøg. (1/5)

Brugsanvisning for Bade/Toiletstol M2 Mini Std med drivhjul. Beregnet til brug ved badning/brusning og ved toiletbesøg. (1/5) (1/5) Montering af ryg: Ryggen sættes fast på understellet, ved at føre rørene ned over de to metal tapper på understellet. Montering/Afmontering af armlæn Samling af ryglæn på stol: De medfølgende skruer

Læs mere

Transport af kørestolen med en patient i et køretøj. Tillæg for brugsanvisning / / DA

Transport af kørestolen med en patient i et køretøj. Tillæg for brugsanvisning / / DA Transport af kørestolen med en patient i et køretøj Tillæg for brugsanvisning 1544593 / 2010-11 / DA Transport af kørestolen med en patient i et køretøj Selvom küschall K-Series-kørestolen er forsvarligt

Læs mere

Ponytravkalender 2015 Indholdsfortegnelse

Ponytravkalender 2015 Indholdsfortegnelse Ponytravkalender 2015 Indholdsfortegnelse Dansk Pony Væddeløbs Forbund... 2 Vedtægter for DPVF... 3 Løbs- og licensbestemmelser for DPVF... 5 Karenstider... 14 Mesterskabsløb... 15 Særlige bestemmelser

Læs mere

BRUGSDAG I SKIVE. Søndag den 21/5-2017

BRUGSDAG I SKIVE. Søndag den 21/5-2017 BRUGSDAG I SKIVE Søndag den 21/5-2017 Brugsdag er et nyt tiltag som Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark - Lokalområde Vestjylland arrangerer sammen med Skive Rideklub og Skive Ponytrav. Arrangement

Læs mere

279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER...

279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER... Indhold 279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner...2 279B-1.2. Vægt...2 279B-1.3. Udstødning...2 279B-1.4. Brændstof...2 279B-1.5. Hjul og Dæk...2 279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER... 3 279B-2.1.

Læs mere

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BARNEVOGNSSELER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BARNEVOGNSSELER DVN 5219:4. Tillæg 5219:4/2010/05

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BARNEVOGNSSELER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BARNEVOGNSSELER DVN 5219:4. Tillæg 5219:4/2010/05 PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BARNEVOGNSSELER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BARNEVOGNSSELER DVN 5219:4 Side 1 GYLDIGHEDSOMRÅDE Barnevognsseler til børn fra 0 måneder op til 3 år, der ligger på ryggen

Læs mere

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BÆRESELER OG -SLYNGER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BÆRESELER OG -SLYNGER VF 5218:1. Tillæg 5218:1/2009/01

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BÆRESELER OG -SLYNGER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BÆRESELER OG -SLYNGER VF 5218:1. Tillæg 5218:1/2009/01 PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BÆRESELER OG -SLYNGER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BÆRESELER OG -SLYNGER VF 5218:1 Side 1 GYLDIGHEDSOMRÅDE Bæreseler og bæreslynger (efterfølgende benævnt som seler og slynger)

Læs mere

Fliseværktøj. www.svalk.dk

Fliseværktøj. www.svalk.dk Fliseværktøj www.svalk.dk Fliseskærer manuel Fliseskærer Easy 400 God lille hobbymaskine. Skærelængde 400 mm. Fliser på 40 x 40 cm, som skal skæres diagonalt. Flisetykkelse max. 10 mm. 07274 Fliseskærer

Læs mere

INTERNATIONAL 806 DANSKE KLASSEREGLER (STANDARDKLASSE)

INTERNATIONAL 806 DANSKE KLASSEREGLER (STANDARDKLASSE) 1 af 7 1 Formål Formålet med disse bestemmelser er at sikre, at bådene i denne klasse er så ens som muligt i relation til fart og sikkerhed. 2 Sikring af ensartede både 2.1 Specialklubbens bestyrelse har

Læs mere

Brugsanvisning for. Testværktøj på. Naturlegeredskaber

Brugsanvisning for. Testværktøj på. Naturlegeredskaber Gert Olsen Gl. Klausdalsbrovej 481 DK 2730 Herlev Telefon 2177 5048 gertolsen@gertolsen.dk Brugsanvisning for Testværktøj på Naturlegeredskaber Af Gert Olsen Brug af testværktøj 03.10.2004 Side 1 af 9

Læs mere

M ED RE TTE LSE R PR. 1. NOVE MBER 2016 DIS SE ER M ARKRET M E D RØ D T

M ED RE TTE LSE R PR. 1. NOVE MBER 2016 DIS SE ER M ARKRET M E D RØ D T Breddereglement 2016/2017 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. SEPT E MBER 2016 M ED RE TTE LSE R PR. 1. NOVE MBER 2016 DIS SE ER M ARKRET M E D RØ D T Breddeaktiviteter er for alle ryttere og heste. Der findes

Læs mere

RUKO PANIK- OG NØDUDGANGSBESLAG MED JPM TEKNOLOGI

RUKO PANIK- OG NØDUDGANGSBESLAG MED JPM TEKNOLOGI RUKO PANIK- OG NØDUDGANGSBESLAG MED JPM TEKNOLOGI Ruko Panik- og nødudgangsbeslag er velegnet til døre ved flugtveje og nødudgange i lokaler, hvor mange mennesker opholder sig og hvor dørene er aflåste

Læs mere

PTV. Valg af gangart: T00 T15: Galop Trav Tølt (T00 T5) Skridt. T20 T40: Galop Trav

PTV. Valg af gangart: T00 T15: Galop Trav Tølt (T00 T5) Skridt. T20 T40: Galop Trav 01. Lavthængende grene (ride) Ride under lavthængende grene uden at rive dem ned. Holde den først valgte gangart. Klasse Højde over manken uden sikkerhedsvest Højde over manken med sikkerhedsvest T00 T5

Læs mere

Julemor Juliane MATERIALER: FORKORTELSER: Arbejdsproces. 1: Øjne (lav 2) 1: Hoved. Mayflower Hit-Ta-Too: Lys Fersken, rød, lysegrå grå, sort, hvid

Julemor Juliane MATERIALER: FORKORTELSER: Arbejdsproces. 1: Øjne (lav 2) 1: Hoved. Mayflower Hit-Ta-Too: Lys Fersken, rød, lysegrå grå, sort, hvid Julemor MATERIALER: Mayflower Hit-Ta-Too: Lys Fersken, rød, lysegrå grå, sort, hvid Sikkerhedsøjne: 2 stk (8mm) Hæklenål: str. 2,5 Synål Saks Vat/fyld FORKORTELSER: mr = magisk ring omg = omgang rk = række

Læs mere

Cirkulære nr. 106 (2016) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse

Cirkulære nr. 106 (2016) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse Cirkulære nr. 106 (2016) fra Dansk Boldspil-Unions bestyrelse 1 Nærværende cirkulære omfatter regler for reklamer på spilledragt, træningsdragt m.v., som bæres under eller i forbindelse med kampe i Herre-DM

Læs mere

Quad tillægsreglement

Quad tillægsreglement Quad tillægsreglement Side - 1 - 2010 Formålsparagraf for Dansk Moto Cross Union Unionens formål er at samle motocross interesserede personer, så de får mulighed for at dyrke deres fælles interesse under

Læs mere

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015 REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015 Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne,

Læs mere

Brugsvejledning. Aqua Basic Bade- & Toiletstol

Brugsvejledning. Aqua Basic Bade- & Toiletstol Brugsvejledning Aqua Basic Bade- & Toiletstol 90F05 & 90F06, DK Rev. 24/06-2011 Brugsvejledning Aqua Basic Bade- & Toiletstol Indhold: Side: 1. Mærkning 2 2. Generelle informationer 2 3. Mål & Vægt 3 3.

Læs mere

Kombinerede rutiner: Generelle krav til både par og grupper: Individuelle:

Kombinerede rutiner: Generelle krav til både par og grupper: Individuelle: Kombinerede rutiner: Generelle krav til både par og grupper: 15.3 Rutinen skal starte fra en statisk position, være koreograferet hele vejen i et flow og slutte i en statisk position. 16.1 Rutinen må maximalt

Læs mere

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af.

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af. Tennis Piger MATERIALER: Mayflower Cotton organic øko 8/4 og Mayflower Cotton 8/4: Mørk pige: Øko lyserød (12), øko brun (26), øko sort (20), øko hvid (02), øko marineblå (20), øko natur (01), lilla (1477)

Læs mere

Soveværelser KAAGAARD SIDEN 1960

Soveværelser KAAGAARD SIDEN 1960 Soveværelser KAAGAARD SIDEN 1960 Senge Seng nr. 421 hvid 180 x 200 cm Sengeborde nr. 215037 hvid til vægophæng Seng nr. 421 hvid 180 x 200 cm Rullelamelbunde nr. 500 Madrasser nr. 540 9.181,- Seng nr.

Læs mere

Cabale prisliste 2015

Cabale prisliste 2015 Cabale prisliste 2015 CABALE SERIEN ARBEJDS- OG MØDEBORD: Stel til arbejds- og mødebord: Konstruktionskomponent: Sort søjle, topramme og knægte. Ben: Sort, hvid, Color Collection samt valgfri farver fra

Læs mere

Alligator Ramper. DF - Rampe. Montage- og Brugsanvisning. MOBILEX A/S Grønlandsvej 5 DK-8660 Skanderborg Danmark

Alligator Ramper. DF - Rampe. Montage- og Brugsanvisning. MOBILEX A/S Grønlandsvej 5 DK-8660 Skanderborg Danmark Alligator Ramper DF - Rampe Montage- og Brugsanvisning MOBILEX A/S Danmark Rev. 10/13 Side 1 af 5 UM-DF-Ramper-DK 1. Indledning Kære kunde, Denne brugervejledning er en beskrivelse af produktet med vigtige

Læs mere

JB-Medico. Produktkatalog Dropstativer & Tilbehør 2015. Leverandør til de danske hospitaler siden 2004

JB-Medico. Produktkatalog Dropstativer & Tilbehør 2015. Leverandør til de danske hospitaler siden 2004 Danske kvalitetsprodukter siden 2004 Side 1 JB-Medico Produktkatalog Dropstativer & Tilbehør 2015 Leverandør til de danske hospitaler siden 2004 Danske kvalitetsprodukter siden 2004 Side 2 Salg: Jesper

Læs mere

Beta Care Puslebord 70 Brugermanual

Beta Care Puslebord 70 Brugermanual Beta Care Puslebord 70 Brugermanual Udgave 1.3 Juni 2013 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Leverandørens produktansvar

Læs mere

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af.

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af. Tennis Piger MATERIALER: Mayflower Cotton organic øko 8/4 og Mayflower Cotton 8/4: Mørk pige: Øko lyserød (12), øko brun (26), øko sort (20), øko hvid (02), øko marineblå (20), øko natur (01), lilla (1477)

Læs mere

Beta Care Puslebord 40 væghængt Brugermanual

Beta Care Puslebord 40 væghængt Brugermanual Beta Care Puslebord 40 væghængt Brugermanual Udgave 1 August 2011 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Leverandørens

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv.

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv. ITTF's Bordtennislove I dette dokument finder du den danske bordtennis unions oversættelse af ITTF's bordtennislove. Her kan du finde alt om, hvilke regler der er når man spiller en bordtenniskamp. ---

Læs mere

Regler for traktortræk i Farmklasse 2016

Regler for traktortræk i Farmklasse 2016 Regler for traktortræk i Farmklasse 2016 Regler gældende for perioden: Sæsonen 2016 med DM efteråret 2016 Røde markeringer slettes Grønne markeringer er tilføjelser 1. Dommer skal respekteres og har al

Læs mere

Afsnit 7 - Nationale reklameregler

Afsnit 7 - Nationale reklameregler Dansk Atletik Forbund Idrættens Hus, Brøndby stadion 20 / 2605 Brøndby +45 4326 2308 / daf@dansk-atletik.dk www.dansk-atletik.dk Afsnit 7 - Nationale reklameregler Dansk Atletik Forbunds nationale reklameregler

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere