3 guides til en succesfuld proces. Five Day Sprint. Nodes ressource bank

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3 guides til en succesfuld proces. Five Day Sprint. Nodes ressource bank"

Transkript

1 3 guides til en succesfuld proces Five Day Sprint Nodes ressource bank

2 Five Day Sprint Ressourcebank Time to market er afgørende, især i forhold til digitale produkter. Et Five Day Sprint er en stærk proces til at teste dine idéer og endda opnå en prototype på blot fem dage. Efter at have gennemført Five Day Sprints med flere af de største danske virksomheder har vi fundet de tre faktorer, som vi anser, som vigtige for et succesfuldt Five Day Sprint. Strukturen over de fem dage I denne ressourcebank får du vores forslag til, hvordan strukturen over de fem dage kan se ud. Den ideelle teamsammensætning Gennem utallige Five Day Sprints har vi fundet frem til den ideelle teamsammensætning. Undgå de fem typiske fejl Her gennemgås de barrierer, der kan være for et succesfuldt Five Day Sprint.

3 Strukturen over de fem dage

4 Strukturen over de fem dage Et traditionelt Five Day Sprint er fem kontinuerlige dage, mandag-fredag, hvor hver dag har et formål. Igennem de fem dage er der et fuldt fokus på udfordringen, hvortil der opnås hurtige afklaringer og læringer. Efter de fem dage er der opnået en validering af idé og retning for videre arbejde, og efter de fem dage er der mindre risiko for at bygge det forkerte.

5 Mandag Forstå problemerne, forretningen og lav plan Forud for mandagen har både kunden og Nodes forberedt sig ved f.eks. at kortlægge målsætninger, strategi, analysere konkurrenter, udækkede behov hos brugerne, tekniske muligheder m.m. Metode: - Definere målsætning og succeskriterier - Kortlægge udfordringer, idéer, mulige løsninger og tanker - Spørge eksperterne - Rekruttere 3-5 brugere som vi vil kalde ind til test om fredagen. Output: - Et prioriteret overblik over udfordringer og mulige løsninger, der er udfordret og valideret af eksperterne

6 Tirsdag Skitsér idé Med udgangspunkt i mandagens idégenerering og eksperternes anbefalinger bruger vi tirsdagen på at gå hver til sit og udarbejde en detaljeret skitse for en løsning. Metode: - Skitsere de forskellige løsninger med brug af forskellige prototype metoder - Mappe userflow og lav story board for udvalgte løsningsforslag Output: - Detaljeret skitse - Story Board - Mind map - Userflow

7 Onsdag Beslut hvilke idéer der skal testes På tredjedagen beslutter vi hvilken ide og hvilke elementer fra de forskellige ideer, vi kan bruge. Vi stemmer individuelt og samler den bedste løsning sammen. Vi kigger efter konflikter og identificerer hvad der skal testes. Metode: - Stemme og votere ved brug af metoder som supervote og strawpoll for at sikre det optimale udfald, hvor alle interessenter er hørt. - Udfærdige et storyboard for den valgte løsning, så vi er aligned med hvad vi går videre med. Output: - En valgt løsning, der er prioriteret og udfordret og som alle kan stå bag ved.

8 Torsdag Byg en prototype Nodes digitale designer og UX rådgiver designer en prototype, der tager udgangspunkt i det scope, vi er kommet frem til de tre foregående dage. Designet vil være klikbart og skal kunne fremvise konceptet for brugerne og andre interessenter. Vi bygger et Minimum Viable Product - så lidt som muligt og så meget som nødvendigt. Fokus vil være, at vi kan teste. Metode: - Designe en prototype - Gøre den klikbar i Invision så brugerne kan trykke sig rundt i app en Output: - Konceptdesign på den valgte løsning - En klikbar prototype, der kan vises til brugertest og andre interessenter

9 Fredag Test med brugere og evaluering Fredagen bruges på at teste med de respondenter, som vi rekrutterede om mandagen. Respondenterne interviewes med kun én interviewer. Det optages og vises på en skærm i tilstødende mødelokale, hvor teamet sidder klar til at modtage feedback. Efterfølgende evaluerer vi på og justerer til, og har nu et grundigt beslutningsoplæg ifht. Om vi skal gå videre med projektet. Metode: - Brugertest med repræsentative brugere af systemet - Evaluering og implementering af feedback - Opsamling på processen og projektet, og afklarelse af next step Output: - Brugertest rapport - Beslutningsoplæg, valideret business case, samt roadmap og overblik over den efterfølgende proces

10 Next step Hvad gør vi nu? Efter designsprintet går vi hver til sit og i skulle gerne være klædt på til at tage en beslutning om next step. Her vil rapportering og prototypen kunne bruges til at sende rundt i organisationen, så andre interessenter kan få et overblik over den proces vi har været igennem og hvad outputtet har været. Nodes bidrager gerne med rådgivning i denne del af processen, og vil sideløbende arbejde med at få lavet et procesoplæg til next step samt estimering af investeringen forbundet med at føre ideen ud i verdenen.

11 Den ideelle teamsammensætning

12 Den ideelle teamsammensætning To teamsammensætninger i en Den ideelle teamsammensætning er to teamsammensætninger i en. Med det menes, at det er et team fra Nodes, samt et team fra kunden. Et Five Day Sprint kan løse mange typer af udfordringer. Udfordringens karakter definerer teamsammensætningen. I dette afsnit giver vi et eksempel på hvilke deltagere, der indgår i en Five Day Sprint, hvor kunden ønsker at udvikle en prototype. Prototype - Teamsammensætning Nodes medbringer en facilitator, en strategisk rådgiver og en designer, samt en udvikler, hvis dette er nødvendigt. Med henblik på kundens team er det ved et Five Day Sprint vigtigt, at alle stakeholdere er repræsenteret. Det betyder ikke, at alle personer er til stede, men at deres synspunkt som minimum er repræsenteret. Flere synspunkter kan også være repræsenteret i en enkelt deltager. Afhængig af projektet, så aftaler vi på forhånd, hvem det er relevant at have med.

13 Deltagere Nodes Facilitator Strategisk rådgiver Designer (Programmør) Nodes UX rådgivere har fokus på brugernes interaktion med IT og står for at facilitere workshoppen samt udfordre konceptet udfra brugernes perspektiv. Perspektivet vil bl.a. Være, hvad der en god brugeroplevelse for målgruppen, og hvordan vi tager hensyn til det i projekt. Nodes strategiske rådgiver er specialister i mobil strategi og forretningsmodeller og skal bidrage til snakken omkring business case, KPI er, roadmap, ROI, mm. Hos Nodes har vi fokus på at designe en succes, og derfor er det vigtigt at udfordre konceptet ud fra et forretningsmæssigt perspektiv. Nodes designer bidrager til den kreative proces ifht. Visualisering af konceptet og udarbejdelsen af prototyper. Nodes designer tager udgangspunkt i de respektive guidelines for de forskellige platforme, således at designet både er intuitivt og genkendeligt for brugeren, men også simplere for vores programmører at udvikle. Hvis der er behov for det, vil en programmør fra Nodes deltage i det omfang, som giver mening. Fokus er at sætte de tekniske rammer for konceptudviklingen, således at vi allerede i den indlende fase har et begreb omkring mulighedsrammerne - teknologisk og budgetmæssigt.

14 Kundens deltagere Beslutningstager Finans/forretnings repræsentant Marketings repræsentant Kundeservice repræsentant Teknologi/logistik repræsentant Design repræsentant Produktejer/sponsor, der har det overordnede ansvar for projektet, skal enten deltage eller have udelegeret ansvaret. En person der har et indgående kendskab til forretningen og cashflowet. Hvor kommer pengene fra, og hvor skal de hen? Kendskab til marketings eller kommunikationsstrategien og med ansvar for brandet og konceptets indflydelse herpå. En person der har daglig kontakt med kunderne og har et kendskab til kundernes behov, udfordringer og forventninger. En repræsentant for virksomhedens IT afdeling der ved hvad der allerede findes og hvad der kan integreres med. En designansvarlig for virksomheden der har et kendskab til virksomhedens CVI og designretning.

15 Fem fejl du vil undgå i forbindelse med et Five Day Sprint

16 Fem typiske fejl Efter at have gennemført Five Day Sprint med nogle af de største virksomheder har vi erfaret fem typiske fejl, som har indflydelse på udfaldet af Sprintet. De fem typiske fejl er: #1 Dårlig forberedelse #2 Forventningsafstemning #3 Mangel på seriøsitet ift. Beslutningstagere #4 Koordination af deltagere #5 Fokus og tidsplan

17 #1 Dårlig forberedelse En af de typiske fem fejl er dårlig forberedelse, hvilket gælder for flere aspekter: - Data: Mangel på data fra brugerne, branchen og behovet forud for sprintet. - Forventningsafstemning: Forventningsafstemmes parterne imellem, hvad det er de får ud af ugen og hvad formålet er med den allerede inden. - Deltagere: Sikre, at alle er til stede, og hvis ikke, hvornår de ikke er til stede.

18 #2 Forventningsafstemning Her gælder det ligeledes flere aspekter af forventninger: - Formål: Forventningsafstemme omkring, hvad der kan opnås gennem ugen og hvad formålet er med den. God idé at have det med første dag. - Indstilling: Hvis indstillingen er, at det er muligt at disrupte hele branchen. Så bliver det for ukonkret og ofte kan det ikke lade sig gøre med en app, men kræver en ændring i forretningsmodel.

19 #3 Mangel på seriøsitet hos beslutningstagere Der er følgende aspekter, som kan være en barriere for sprintet med henblik på beslutningstagerne: - Mangel på seriøstet: Hvis beslutningstagerne ikke tager det seriøst. - Mangel på autoritet: Hvis beslutningstagerne faktisk ikke er beslutningstagere (og/eller har opbakning i resten af organisationen).

20 #4 Koordination af deltagere Der er følgende ting, som kan være en barriere for sprintet ifht. deltagere: - Kendskab til projektarbejde: Hvis ikke deltagerne er vant til at arbejde med projekter, har de en tendens til ikke at respektere strukturen. - Rigtige personer: Sørg for at få de rigtige eksperter til at deltage på de relevante sprint dage (en ejer er ikke nødvendigvis ekspert). - Prioritering: Alle behøves ikke at være der hele tiden, men det skal planlægges inden, hvornår folk ikke er der, så der kan tages højde for det. Hvis man er til stede er det vigtigt at fokuserer og er 100% tilstede.

21 #5 Fokus og tidsplan Her gælder det ligeledes flere aspekter af forventninger: - Fokus: Hvis man prøver at designe til alle brugere og alle edge cases, er man ikke i stand til at fokusere og derved ender man ud med et resultat, der ikke er tilpasset målgruppen. - Tidsplan: Sørg for at overholde tidsplanen, ellers opnås det fulde udbytte af Five Day Sprintet ikke, da processen er opbygget ud fra en ide om at specifikke opgaver skal løses på bestemte tidspunkter i løbet af de 5 dage. Overholdes tidsplanen ikke, fungerer strukturen heller ikke.

22 Om Nodes

23 Nodes Enterprise apps made awesome

24 Fra ide til launch til updates Mobility Services Strategy Design & User Experience Development & Quality assurance Operating & Monitoring Business Analysis Concept development Native mobile development Proactive monitoring Ideation Prototyping Cross platform & hybrid Automatic scalable Roadmap Usability Backends & CMS infrastructure IT Mobile Governance User validation API & middleware 24/7 hotline Policies Interaction design Certified Quality Assurance Evaluation Stakeholders Interface design Test strategies Guaranteed response time

25 Spørgsmål? Skriv eller ring til en af vores Five Day Sprint specialister. Aske Hven-Jensen Client Service Director Linn Elster Senior Consultant

Apps indtager transport & logistik. Nodes, DSB & Nordsense

Apps indtager transport & logistik. Nodes, DSB & Nordsense Apps indtager transport & logistik Nodes, DSB & Nordsense Velkommen - Apps indtager Transport & Logistik 08:30 Velkommen Andreas Green Rasmussen - Managing Partner at Nodes // Jacob Quorp - Managing Director

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer Open Call søger sprint-facilitatorer Open call Kan I hjælpe små og mellemstore virksomheder med deres digitale udfordringer og facilitere design-sprint? Så er det jer, vi søger til at være sprint-facilitator

Læs mere

Hvorfor og hvordan brugerinddragelse i offentlig selvbetjening? Ulla Tønner, Senior UX konsulent i Charlie Tango

Hvorfor og hvordan brugerinddragelse i offentlig selvbetjening? Ulla Tønner, Senior UX konsulent i Charlie Tango 1 2 Hvorfor og hvordan brugerinddragelse i offentlig selvbetjening? Ulla Tønner, Senior UX konsulent i Charlie Tango Charlie Tango udvikler brugerdrevne digitale oplevelser INVESTIGATE SYNTHESIZE IDEATE

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger designpartnere til at facilitere designsprints. digitale løsninger

Open Call. Sprint:Digital søger designpartnere til at facilitere designsprints. digitale løsninger Open Call søger designpartnere til at facilitere designsprints med fokus på digitale løsninger Open call Vil I hjælpe med at ruste danske virksomheder til en digital fremtid? Og har I erfaring med at facilitere

Læs mere

The future of enterprise innovation labs. Kan man disrupte sig selv som virksomhed?

The future of enterprise innovation labs. Kan man disrupte sig selv som virksomhed? The future of enterprise innovation labs Kan man disrupte sig selv som virksomhed? Yohei Takabe Partner and Managing Director BCG Japan 2 3 Om Nodes Nodes Enterprise apps made awesome Agenda 09:00 Velkommen

Læs mere

Prototyper & interaktionsdesign. SAS Forum 2012

Prototyper & interaktionsdesign. SAS Forum 2012 Prototyper & interaktionsdesign SAS Forum 2012 Klaus Silberbauer Partner, Creative Director Think! Digital Tidl. UX Director / VP, Creuna Cand. IT. Strategy Tactics Operations Strategy Tactics Operations

Læs mere

VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden. IDA Driving 3D - Betydningen

VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden. IDA Driving 3D - Betydningen VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden IDA Driving 3D - Betydningen Agenda 1 Introduktion 2 AR, MR og VR - Teknologi status 3 Betydningen 4 Strategisk tilgang 5 Case INTRODUKTION Introduktion

Læs mere

RESEARCH, DESIGN SPRINT OG PROTOTYPING EMIL FROST STRATEGIC BUSINESS ANALYST 1508 DESIGN IN LOVE WITH TECHNOLOGY SÅDAN FORKLARER DU UX TIL LEDELSEN

RESEARCH, DESIGN SPRINT OG PROTOTYPING EMIL FROST STRATEGIC BUSINESS ANALYST 1508 DESIGN IN LOVE WITH TECHNOLOGY SÅDAN FORKLARER DU UX TIL LEDELSEN SUCCES MED RESEARCH, DESIGN SPRINT OG PROTOTYPING DESIGN IN LOVE WITH TECHNOLOGY EMIL FROST STRATEGIC BUSINESS ANALYST 1508 LIFE HACKS FOR EN UX ER DESIGN IN LOVE WITH TECHNOLOGY EMIL FROST STRATEGIC BUSINESS

Læs mere

Brugervenlighed som konkurrenceparameter

Brugervenlighed som konkurrenceparameter Brugervenlighed som konkurrenceparameter World Usability Day 14. november 2006 Af Thomas Visby Snitker thomas@snitker.com 1 Om Thomas Visby Snitker Brugervenlighedsspecialist siden 1997 tidl i KMDs Center

Læs mere

IT-Universitetet, Projekt- og Programledelse November 2013 AGIL PROGRAMLEDELSE 13-11-2013 1

IT-Universitetet, Projekt- og Programledelse November 2013 AGIL PROGRAMLEDELSE 13-11-2013 1 IT-Universitetet, Projekt- og Programledelse November 2013 AGIL PROGRAMLEDELSE 1 AGENDA Hvem snakker? De betydende faktorer Agil forretningsudvikling D60 leverancemodel - Bedrock Opsamling og? 2 Hvem snakker?

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere

Sådan gennemføres arkitekturreviews. September 2017

Sådan gennemføres arkitekturreviews. September 2017 Sådan gennemføres arkitekturs September 2017 2 HVORFOR? HVAD? - PROCESSEN 1. Forudgående rådgivning og planlægning af Forudgående rådgivning og planlægning af - Dialog og bistand fra sekretariatet fra

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

MaaS SPRINT. Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø i samarbejde med Center for Innovation i Aarhus.

MaaS SPRINT. Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø i samarbejde med Center for Innovation i Aarhus. MaaS SPRINT Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø i samarbejde med Center for Innovation i Aarhus. Dokumentation af sprint proces og resultat 15.-19. januar 2018 Index Udfordring Metode Dokumentation

Læs mere

PROGRAM D. 3. MARTS 2015

PROGRAM D. 3. MARTS 2015 PROGRAM D. 3. MARTS 2015 8:30 Morgenmad og registrering 09.00 Velkomst 09.15 Orienteringsløb blandt billeder, ikoner og symboler (på engelsk) Dr. Robins vil snakke om hans seneste forskning omkring hvordan

Læs mere

User Experience metoder i fødevarebranchen

User Experience metoder i fødevarebranchen User Experience metoder i fødevarebranchen Rådgivning i produktudvikling, innovation og brugerinvolvering til primært fødevarebranchen Helle Heiselberg, Cand.ling.merc. og projektleder for forbrugerplatformen

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Mail, Kalender, Chat, Fildeling, Sites, Indhold, Sikkerhed og meget meget mere. Øg produktiviteten med samarbejdsværktøjer

Mail, Kalender, Chat, Fildeling, Sites, Indhold, Sikkerhed og meget meget mere. Øg produktiviteten med samarbejdsværktøjer Mail, Kalender, Chat, Fildeling, Sites, Indhold, Sikkerhed og meget meget mere Øg produktiviteten med samarbejdsværktøjer Samler alle dine værktøjer Office 365 samler alle dine hverdagsværktøjer i ét brugervenligt

Læs mere

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin INTERFACE DESIGN

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin INTERFACE DESIGN Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin INTERFACE DESIGN 1/20 Indledning Dette projekt er den afsluttende del af webudvikling-studiet på Erhvervs Lillebælt 1. semester. Projektet er udarbejdet med

Læs mere

Young Talented Lawyers

Young Talented Lawyers Young Talented Lawyers -et talentudviklingsprogram for advokatbranchen Detail program for Young Talented Lawyers Modul 1 Akkvisition, forretning & branding Velkomst og ramme for forløbet ved Rikke Stürup

Læs mere

Young Talented Lawyers

Young Talented Lawyers Young Talented Lawyers -et talentudviklingsprogram for advokatbranchen Detail program for Young Talented Lawyers Modul 1 - Maj (uge 21), fredag den 24 lørdag den 25. maj Akkvisition, forretning & branding

Læs mere

Branchens perspektiv på den gode indkøbs organisation. En måling er bedre end 100 mavefornemmelser. Per Hartlev

Branchens perspektiv på den gode indkøbs organisation. En måling er bedre end 100 mavefornemmelser. Per Hartlev KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 7. november 2016 Branchens perspektiv på den gode indkøbs organisation En måling er bedre end 100 mavefornemmelser Per Hartlev ph@whitebox.dk 7/11-2016

Læs mere

INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN

INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN 5 1 / 1 INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN BRUGERINDDRAGELSE OG INNOVATION 1 / 2 Dagens program Kl. 9.30 Teori om prototyping Workshop: Byg/tegn/formgiv jeres koncepter og løsningsforslag Teori om kvalificering

Læs mere

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Akademiuddannelsen - Fagudbud Foråret 2014 Undervisning i dagtimerne: Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Pris ledige Kommunikation & formidling Kommunikation i praksis 26.-27.03.,

Læs mere

Dialogværktøj til VL-årstemaet 2017: Design af ledelse

Dialogværktøj til VL-årstemaet 2017: Design af ledelse København den 3. november 2017 Dialogværktøj til VL-årstemaet 2017: Design af ledelse Kære VL-gruppe, I vedhæftede to pdf-filer finder I et dialogværktøj, der oprindeligt blev udviklet som del af VLårstemaet

Læs mere

Branchens perspektiv på den gode indkøbs organisation. En måling er bedre end 100 mavefornemmelser. Per Hartlev

Branchens perspektiv på den gode indkøbs organisation. En måling er bedre end 100 mavefornemmelser. Per Hartlev Branchens perspektiv på den gode indkøbs organisation En måling er bedre end 100 mavefornemmelser Per Hartlev ph@whitebox.dk 7/11-2016 Release-styring Hjælpe værktøjer Kvalitets sikring Leverandør kontrakter

Læs mere

Værdimetoden. Baggrund for metoden. Metodebeskrivelse

Værdimetoden. Baggrund for metoden. Metodebeskrivelse Værdimetoden Hvordan bruger du bygherrens identitet som et aktiv for byggeprocessen? Hvordan sikrer du, at bygherrens strategiske behov og mål fastholdes igennem hele byggeprojektet? Hvordan kan du let

Læs mere

Kom i gang med E-handel

Kom i gang med E-handel Vertica 2015 DI Handels e-handelsworkshop Kom i gang med E-handel Indledning Et e-handelsprojekt er for mange virksomheder et stort skridt, som kan medføre store positive ændringer i kundeadfærd, oplevelsen

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

DA EN MAND FRA IT MØDTE EN MAND FRA MARKETING

DA EN MAND FRA IT MØDTE EN MAND FRA MARKETING DA EN MAND FRA IT MØDTE EN MAND FRA MARKETING EN LILLE KONKURRENCE Hvem stiller det bedste spørgsmål på Twitter? #ThorupMajlund AGENDA 1. Quiz med en suveræn præmie 2. Om os 3. Digital Transformation på

Læs mere

Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper

Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper GRANYON WHITE PAPERS: PROTOTYPING Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper Prototyper i forskellig udformning gør det muligt at afprøve og teste den e-handels løsning, webside,

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

Workshop plan for Next Step, Spor 1 foråret 2019

Workshop plan for Next Step, Spor 1 foråret 2019 Workshop plan for Next Step, Spor 1 foråret 2019 Læringsmål Der arbejdes gennem forløbet med fire overordnede dimensioner: Handling, Kreativitet, Omverdensrelation og Personlig indstilling (Fonden for

Læs mere

ABCD- E-Learning UDVIKLING

ABCD- E-Learning UDVIKLING ABCD- E-Learning 2018 Prolearning ApS ABCD- E-Learning Når du skal udvikle e-læring bliver dine evner for alvor udfordret: Redigering af billeder, tegning af interaktive figurer, lyd- og videoredigering

Læs mere

Ledelses-workshop for Marketingdirektører

Ledelses-workshop for Marketingdirektører Ledelses-workshop for Marketingdirektører Tirsdag den 27. oktober 2009 Opsamling på dagens nøglekonklusioner Marketingledelsens basale målsætninger og scorecard Strategy & Innovation Værdiskabelse Produktivitet

Læs mere

Modulbeskrivelse til Adfærdsforandring i praksis MasterClass fra Operate og Altinget

Modulbeskrivelse til Adfærdsforandring i praksis MasterClass fra Operate og Altinget Modulbeskrivelse til Adfærdsforandring i praksis MasterClass fra Operate og Altinget Overordnet om undervisningsforløbet Teori og litteratur Fokus for kurset er, at det er praksisorienteret. Vi anvender

Læs mere

Sådan HÅNDTERER du forandringer

Sådan HÅNDTERER du forandringer Sådan HÅNDTERER du forandringer Værktøjskasse til forandringsledelse FOKUS: Simple værktøjer der understøttes af konkrete handlinger! Kort forklaring: GEVINSTDIAGRAM - metode Gevinstdiagrammet er et værktøj

Læs mere

GAMES R US DET AFSLUTTENDE PITCH

GAMES R US DET AFSLUTTENDE PITCH GAMES R US DET AFSLUTTENDE PITCH DET STORE PITCH I løbet af forløbet Games r Us er du blevet introduceret til en række forretningsmæssige redskaber, viden og teknikker. Det er nu tid til, at du skal samle

Læs mere

Hvordan kan vi opbygge stærkere og mere værdifulde partnerskaber på tværs af sektorer?

Hvordan kan vi opbygge stærkere og mere værdifulde partnerskaber på tværs af sektorer? Hvordan kan vi opbygge stærkere og mere værdifulde partnerskaber på tværs af sektorer? Top Præsentation of mind why cross-sector partnerships matter Simone Kofoed Clausen Projektleder Projektleder, Fundraising

Læs mere

Servicedesign. ux campus. dage

Servicedesign. ux campus. dage Servicedesign Praktiske og analytiske værktøjer til målrettet at arbejde med optimering og udvikling af din forretnings værdileverance - med fokus på brugeroplevelsen. 2 dage Servicedesign Servicedesign

Læs mere

Security as a Service hvorfor, hvornår og hvordan. Gorm Mandsberg, gma@dubex.dk Aarhus, 13.06.2013

Security as a Service hvorfor, hvornår og hvordan. Gorm Mandsberg, gma@dubex.dk Aarhus, 13.06.2013 Security as a Service hvorfor, hvornår og hvordan Gorm Mandsberg, gma@dubex.dk Aarhus, 13.06.2013 SecaaS hvorfor, hvornår og hvordan hvad Hvorfor.. Hvornår.. Hvordan.. Disclamer: Dubex er MSSP og leverer

Læs mere

1. Indledende spørgsmål

1. Indledende spørgsmål Velkommen til vores spørgeskema om IT virksomheder og IT ansatte i Danmark. Spørgeskemaundersøgelsens formål er at kortlægge den nuværende tilstand indenfor evaluering/test af IT produkter med en brugergrænseflade.

Læs mere

Fra ERP strategi til succesfuld ERP implementering. Torben Storgaard HerbertNathan & Co

Fra ERP strategi til succesfuld ERP implementering. Torben Storgaard HerbertNathan & Co Fra ERP strategi til succesfuld ERP implementering Torben Storgaard HerbertNathan & Co ERP - realisér morgendagens gevinster + Leveringstid Omkostninger Kundeservice + + Hvem er brugere af ERP i dag? @

Læs mere

Hvordan udarbejdes en strategi

Hvordan udarbejdes en strategi LENNART SVENSTRUP Hvordan udarbejdes en strategi LENNART@KYOEVAENGET.DK 2011 Strategi Alle kan udarbejde en strategi! MEN: For at en strategi er noget værd i praksis, skal den tage udgangspunkt i virkeligheden,

Læs mere

Roadshow: ITIL V3 hvordan træder man ud af børneskoene?

Roadshow: ITIL V3 hvordan træder man ud af børneskoene? Roadshow: ITIL V3 hvordan træder man ud af børneskoene? Westergaard Management A/S Stifter Ole Westegaard Adm. Direktør Steen Sverker Nilsson Direktør Johnny Jensen Westergaard Management stiftedes den

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

SEGES, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N. Michael Haahr Andersen, Jakob Lave og Kristian Skov

SEGES, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N. Michael Haahr Andersen, Jakob Lave og Kristian Skov Dagsorden Mødedato 16. januar 2015 kl. 14-16 Sted Deltagere SEGES, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N Michael Haahr Andersen, Jakob Lave og Kristian Skov Future Farmers Baggrund og hvorfor Kunne Jyske Bank

Læs mere

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløbet Sæt kunden i centrum - hvorfor deltage? Kursusforløbet Sæt kunden i centrum, som Dansk Erhverv arrangerer i samarbejde med Networked Business Initiative

Læs mere

2 Copyright 2019 Deloitte Development LLC. All rights reserved.

2 Copyright 2019 Deloitte Development LLC. All rights reserved. A P R I L 2 0 1 9 2 Copyright 2019 Deloitte Development LLC. All rights reserved. 3 Copyright 2019 Deloitte Development LLC. All rights reserved. 4 Copyright 2019 Deloitte Development LLC. All rights reserved.

Læs mere

Digital Kommuneplan. Kravsspecifikation gennem brugerinvolvering

Digital Kommuneplan. Kravsspecifikation gennem brugerinvolvering Digital Kommuneplan Kravsspecifikation gennem brugerinvolvering Indhold Introduktion Afklaring af behov: Hvad skal digitale kommuneplaner kunne? Udarbejdelse og test af løsning: Hvordan skal digitale kommuneplaner

Læs mere

PMO Forum. Dagens tema: Strategisk beslutningstagning prioritering i en kompleks projektverden

PMO Forum. Dagens tema: Strategisk beslutningstagning prioritering i en kompleks projektverden PMO Forum Dagens tema: Strategisk beslutningstagning prioritering i en kompleks projektverden 1. marts 2012 Agenda 09:00 09:05 Velkomst v. Søren Porskrog 09:05 10:00 Strategisk beslutningstagning i direktionen

Læs mere

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg Handleplan Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag Sundhed og Omsorg Ringkøbing Skjern Kommune December 2017 Indledning Som led i Analyse af velfærdsteknologi og digitalisering er der udarbejdet

Læs mere

sådan kører vi processen

sådan kører vi processen VERTICA sådan kører vi processen Når du som ny kunde skal have udviklet en ny e-handelsløsning eller app til din virksomhed, kan det være svært at overskue den proces, der følger. Hos Vertica har vi været

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Mobility-strategi Hvordan kommer du i gang? Kenneth Rosenkrantz Søborg, 7. november 2013

Mobility-strategi Hvordan kommer du i gang? Kenneth Rosenkrantz Søborg, 7. november 2013 Mobility-strategi Hvordan kommer du i gang? Kenneth Rosenkrantz Søborg, 7. november 2013 DUBEX SECURITY & RISK MANAGEMENT SUMMIT 2013 Agenda Mobility Politik og procedure Virksomhedens modenhed Hvad bør

Læs mere

Velkommen. Hvornår skal hvad gøres for at skabe hurtigst og størst mulig succes!

Velkommen. Hvornår skal hvad gøres for at skabe hurtigst og størst mulig succes! Velkommen Hvornår skal hvad gøres for at skabe hurtigst og størst mulig succes! The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing Nysgerrighed fører til udforskning

Læs mere

VÆKSTBRIEFING TEMA OM BESTYRELSE

VÆKSTBRIEFING TEMA OM BESTYRELSE VÆKSTBRIEFING TEMA OM BESTYRELSE VÆKSTBRIEFING 27. JANUAR 2017 1. Kompetencer i virksomheder med vækstambitioner 2. Stil krav til eksterne bestyrelsesmedlemmer og rådgivere 3. Hvordan og hvor? 4. Bestyrelse

Læs mere

Procesplan for udarbejdelse af cykelstrategi

Procesplan for udarbejdelse af cykelstrategi Procesplan for udarbejdelse af cykelstrategi Om procesplanen Denne procesplan er udarbejdet til deltagende kommuner i projektet Nordiske Cykelbyer. Procesplanen er udarbejdet i samarbejde med de 11 deltagende

Læs mere

Konference om Cloud Computing 18. maj 2011. Proof of Concept for transition til Cloud Lars Ravndrup Thomsen, Solutions Architect, KMD

Konference om Cloud Computing 18. maj 2011. Proof of Concept for transition til Cloud Lars Ravndrup Thomsen, Solutions Architect, KMD Konference om Cloud Computing 18. maj 2011 Proof of Concept for transition til Cloud Lars Ravndrup Thomsen, Solutions Architect, KMD POC, hvad er det? En søgning på internettet viser, at de fleste sites

Læs mere

KANDIDAT I DIGITAL DESIGN OG INTERAKTIVE TEKNOLOGIER IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

KANDIDAT I DIGITAL DESIGN OG INTERAKTIVE TEKNOLOGIER IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I DIGITAL DESIGN OG INTERAKTIVE TEKNOLOGIER IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN DIN DIGITALE FREMTID Vil du lære at designe digitale og interaktive teknologier i et brugerdrevet perspektiv? Vil du gerne

Læs mere

I DAG SKAL VI TALE. Gode design råd: Sådan gør du i praksis

I DAG SKAL VI TALE. Gode design råd: Sådan gør du i praksis THE POWER OF DESIGN I DAG SKAL VI TALE - Hvordan du skiller dig ud med en gennemtænkt identitet - - Hvordan du skaber gode oplevelser med User Experience Design (UX Design) - + Gode design råd: Sådan gør

Læs mere

Virk Myndighedsforum 21. marts 2018: Opsamling

Virk Myndighedsforum 21. marts 2018: Opsamling Virk Myndighedsforum 21. marts 2018: Opsamling Programmet for dagen var dette: 10.00 10.05 Velkommen 10.05-10.30 Oplæg: Den dobbelte businesscase gevinster ved databaseret optimering af brugerrejsen 10.30-11.00

Læs mere

ER DIT BRAND I LIVE?

ER DIT BRAND I LIVE? ER DIT BRAND I LIVE? Få fuld valuta for dine markedsføringskroner uden, at det koster dig kassen! Sidder du som marketingansvarlig i en afdeling, hvor I er presset på både tid og penge? Har I en kommunikationsstrategi

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

CCM Brugergruppemøde. 16 maj Jakob Seedorff og Ernst Lykke Nielsen

CCM Brugergruppemøde. 16 maj Jakob Seedorff og Ernst Lykke Nielsen CCM Brugergruppemøde 16 maj 2017 Jakob Seedorff og Ernst Lykke Nielsen Bording de sidste 225 år 1792 1835 1883 1950 Bording oprettes og der produceres skillingsviser til folket Frederik Emmanuel Bording

Læs mere

Hvilke kompetencer har cand.it.er og hvordan skaber de værdi? cand.it.-dimittender fra

Hvilke kompetencer har cand.it.er og hvordan skaber de værdi? cand.it.-dimittender fra Hvilke kompetencer har cand.it.er og hvordan skaber de værdi? 3.499-14 aktuelle cand.it.-uddannelser fordelt på tre universiteter - uddannelserne har forskelligt fokus på teknologi, design og organisation

Læs mere

Præsentation af. Thomas Mathiasen. Faciliterer innovation. TM-Innovation

Præsentation af. Thomas Mathiasen. Faciliterer innovation. TM-Innovation Præsentation af Thomas Mathiasen Faciliterer innovation Personen bag - Thomas Mathiasen Mere end 20 års erfaring inden for international produktudvikling i den bio- og levnedsmiddel teknologiske industri.

Læs mere

INNOVATION LAB -BRUGERSTUDIERTHEA BOJE WINDFELDT / HEAD OF IDEATION & USER STUDIES / INNOVATION LAB

INNOVATION LAB -BRUGERSTUDIERTHEA BOJE WINDFELDT / HEAD OF IDEATION & USER STUDIES / INNOVATION LAB PRESENTATION INNOVATION LAB -BRUGERSTUDIERTHEA BOJE WINDFELDT / HEAD OF IDEATION & USER STUDIES / INNOVATION LAB AGENDA Om Innovation Lab Brugerdreven Innovation Unge ordblinde Ideation og Konceptualisering

Læs mere

Guidelines og værdier for DDB CMS

Guidelines og værdier for DDB CMS Guidelines og værdier for DDB CMS DDB CMS bygger på visionen om at skabe en fælles og robust ramme for det digitale bibliotek. Det første bibliotek gik i drift på platformen i 2014, og i dag danner platformen

Læs mere

PROOF OF CONCEPT. Metode til konceptudvikling og proof of concept

PROOF OF CONCEPT. Metode til konceptudvikling og proof of concept PROOF OF CONCEPT Metode til konceptudvikling og proof of concept Introduktion Metoden for proof of concept er et generisk redskab, som kan bruges som en integreret del af en virksomheds produktudvikling.

Læs mere

Introduktion Fokusområde: Kendskab Fokusområde: Kompetencer Fokusområde: Succes sammen Fokusområde: Politisk dagsorden...

Introduktion Fokusområde: Kendskab Fokusområde: Kompetencer Fokusområde: Succes sammen Fokusområde: Politisk dagsorden... N OT AT Kriterier for evaluering af indsatserne i Kommunernes It-Arkitekturråd det første år Introduktion... 2 Kendskab... 2 Kompetencer... 4 Succes sammen... 5 Politisk dagsorden... 7 Dagsorden i medierne...

Læs mere

Den digitale kundebank

Den digitale kundebank Den digitale kundebank PwC - Finanskonferencen 2016 København d. 11. oktober 2016 Jesper Nielsen, Head of Personal Banking Papal inauguration 2005 1 Papal inauguration 2013 2 A dual-track strategy CLASSICAL

Læs mere

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune I Rudersdal Kommune prioriterer vi den gode borgerdialog. For at styrke denne og for at give dialogen en klar retning er der formuleret tre principper for

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg. DDB workshop i samarbejde med DBC

Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg. DDB workshop i samarbejde med DBC Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg DDB workshop i samarbejde med DBC Dagens program 10:00-12:00: Velkommen DDB s målsætninger for mobil og søg (Glenn, DDB) Søgning: Hvor kommer vi fra, og hvor

Læs mere

FUTURE. Finanssektorens netværk for forretningsudvikling, innovation og indsigt i digitale tendenser

FUTURE. Finanssektorens netværk for forretningsudvikling, innovation og indsigt i digitale tendenser FUTURE Finanssektorens netværk for forretningsudvikling, innovation og indsigt i digitale tendenser k for forretningsudvikling, igitale tendenser OM NETVÆRKET CENTRALE TEMAER Finanssektorens Uddannelsescenter

Læs mere

Velkommen. Hvornår skal hvad gøres for at skabe hurtigst og størst mulig succes!

Velkommen. Hvornår skal hvad gøres for at skabe hurtigst og størst mulig succes! Velkommen Hvornår skal hvad gøres for at skabe hurtigst og størst mulig succes! The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing Hypotesen Hvad får I med hjem i

Læs mere

MODEL 4: POTENTIALEVALIDERING

MODEL 4: POTENTIALEVALIDERING MODELLER FOR STRATEGISK AKTIVERING AF INDUSTRIKULTURARV MODEL 4: POTENTIALEVALIDERING INDUSTRIKULTURENS GRØNSEL±SE KULTURARV I BYFORNYELSEN BYFORNYELSE MODELLER FOR STRATEGISK AKTIVERING AF INDUSTRIKULTURARV

Læs mere

BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM. Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten

BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM. Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten INDLEDNING Som en del af videreudviklingsfasen i ansøgningsrunden Unge på kanten har Bikubenfonden

Læs mere

PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION. Foråret 2019

PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION. Foråret 2019 PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION Foråret 2019 DEL 1: DIGITAL TRANSFORMATION LEDELSE AF DIGITALE PROCESSER Modul 1: Digital transformation Før-forløb Introduktion til Del 1 og Modul 1 Selvevaluering

Læs mere

PRÆSENTATION AF KONTRAPUNKT DIGITAL KONTRAPUNKT. Digitale kompetencer. December 2014

PRÆSENTATION AF KONTRAPUNKT DIGITAL KONTRAPUNKT. Digitale kompetencer. December 2014 KONTRAPUNKT Digitale kompetencer December 2014 December 2014 Kontrapunkt PRÆSENTATION AF KONTRAPUNKT DIGITAL INDHOLD 00 Services og tilgang 01 Udvalgte referencer 03 Kontakt December 2014 2 Kontrapunkt

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus Fra idé til virksomhed på 6 uger Accelerator - Et iværksætterkursus Om Accelerator Accelerator er et tilbud til dig, som er ledig, bor i Aarhus kommune og har en drøm om at blive iværksætter. Hos TalentMatch

Læs mere

Prioriter IT-budgettet Microsofts model til sikring af at investeringerne understøtter forretningsstrategien optimalt

Prioriter IT-budgettet Microsofts model til sikring af at investeringerne understøtter forretningsstrategien optimalt Prioriter IT-budgettet Microsofts model til sikring af at investeringerne understøtter forretningsstrategien optimalt Claus Petersen Senior Partner Technology Specialist, Microsoft Agenda Hvordan sætter

Læs mere

Guide 7 tips til organisatorisk implementering.

Guide 7 tips til organisatorisk implementering. Guide 7 tips til organisatorisk implementering www.infosuite.dk 1 Den organisatoriske forankring er vigtig hvis du skal opnå succes med dit BI-projekt. Organisatorisk forankring af Business Intelligence

Læs mere

DYNAMICS AX 2012 RAPIDVALUE FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER. John T. Hummelgaard & John Petersen Maj 2013

DYNAMICS AX 2012 RAPIDVALUE FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER. John T. Hummelgaard & John Petersen Maj 2013 1 DYNAMICS AX 2012 FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER RAPIDVALUE John T. Hummelgaard & John Petersen Maj 2013 RAPIDVALUE MED BEST PRACTICE DET ALLE HAR TALT OM DE SIDSTE 20 ÅR, MEN SOM INGEN HAR KUNNET LEVERE

Læs mere

Platon Executive Briefings

Platon Executive Briefings EFTERÅR & VINTER 2013/2014 Platon Executive Briefings DELTAGELSE ER GRATIS! e KALENDER 2013 AAR: 5. november KBH: 7. november BUSINESS INTELLIGENCE- OG INFORMATIONSSTRATEGI: HVORFOR OG HVORDAN? AAR: 18.

Læs mere

VELKOMMEN INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN 2014 DAG 2 WORKSHOP A

VELKOMMEN INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN 2014 DAG 2 WORKSHOP A VELKOMMEN INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN 2014 DAG 2 WORKSHOP A HVAD SKAL VI IGENNEM DAG 1 DAG 2 DAG 3 DAG 4 DAG 5 DAG 6 1. AFKLARE OG DEFINERE EN UDFORDRING 2. FORVENTNINGSAFSTEMME SUCCES OG MÅL 3. FORSTÅ

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur,

Læs mere

LOGBOG. Upgrade NAVN:

LOGBOG. Upgrade NAVN: LOGBOG Upgrade NAVN: De syv karaktertræk Selvkontrol Engagement Vedholdenhed Social intelligens Taknemmelighed Optimisme Nysgerrighed 2 Introduktion til din Logbog HVAD SKAL DU BRUGE DIN LOGBOG TIL? På

Læs mere

Derfor mister danske virksomheder penge på deres ERP-opgradering

Derfor mister danske virksomheder penge på deres ERP-opgradering Derfor mister danske virksomheder penge på deres ERP-opgradering Værdien når ikke længere end til IT-afdelingen ANALYSE RP OVERBLIK Analysens konklusioner... side 3 Baggrund for analysen... side 4 5 nøglefaktorer

Læs mere

Fremtidens UDFORDRINGER

Fremtidens UDFORDRINGER HUB NORTH - 2ND ANNOUNCEMENT Fremtidens UDFORDRINGER skal loses nu! Hub North inviterer til målrettet forretningsudvikling under ledelse af specialiserede konsulenter. Du kan sikre dig en plads ved at

Læs mere

Praktiske erfaringer og eksempler på forandringsledelse. 23. april 2014

Praktiske erfaringer og eksempler på forandringsledelse. 23. april 2014 Senior Konsulent Lars Møller Praktiske erfaringer og eksempler på forandringsledelse. 23. april 2014 lm@lmcons.dk +45 42638881 Agenda Min baggrund og erfaringsområder Eks. på problemstillinger omkring

Læs mere

SEARCH Hjørnestenen i dynamiske, brugercentrerede portaler. Søhuset - Hørsholm Tirsdag den 11. november 2008

SEARCH Hjørnestenen i dynamiske, brugercentrerede portaler. Søhuset - Hørsholm Tirsdag den 11. november 2008 SEARCH Hjørnestenen i dynamiske, brugercentrerede portaler Søhuset - Hørsholm Tirsdag den 11. november 2008 Fra teknologivælde til egovælde Altid på betyder ikke Altid tilgængelig En succesfuld brugeroplevelse

Læs mere

VÆRKTØJSKASSEN TIL INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB I UNDERVISNINGEN

VÆRKTØJSKASSEN TIL INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB I UNDERVISNINGEN VÆRKTØJSKASSEN TIL INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB I UNDERVISNINGEN LÆRINGSMÅL FOR INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB Tabellen på side 2 viser en række læringsmål for innovation og ud fra områderne: - Kreativitet

Læs mere

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Og så deler vi masser af viden Agenda Social Media et af dine ansigter udad til Social Media Value Chain Strategisk indgang ift. de digitale unge

Læs mere

Janus H. Clemmensen

Janus H. Clemmensen CURRICULUM VITAE Navn: Janus Haunstrup Clemmensen Adresse: Søvej 6F, 2880 Bagsværd E-mail: janusc@gmail.com Mobil: +45 2622 0527 Resume UI/UX Designer med stærke kompetencer inden for konceptudvikling,

Læs mere

De 7 bedste tips til din ERPimplementering

De 7 bedste tips til din ERPimplementering De 7 bedste tips til din ERPimplementering En korrekt implementering af din nye ERP-løsning, er afgørende for din forretning. Derfor har vi lavet en step by step guide til den optimale implementering.

Læs mere

Livsfarlig ledelse. www.mpeople.dk Tlf. 70209080

Livsfarlig ledelse. www.mpeople.dk Tlf. 70209080 Livsfarlig ledelse www.mpeople.dk Tlf. 70209080 software development mobile app development wireless development recruitment & headhunting training & workshops www.mpeople.dk Tlf. 70209080 Hos

Læs mere