Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det!"

Transkript

1 Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! 10 trin til dig fra BaliQuilt, som hjælper dig på vej til at quilte på maskine. BONUS: Tre øvelser til at komme i gang på.

2 Trin nr. 1 tilbehør Der er tilbehør som er nice to have meget rare at have det er de tre sidste. Og så er der tilbehør som er need to have noget du skal have for at kunne quilte på maskine. Det er stoppefoden. En stoppefod (helst åben),. hvis du vil quilte buede linier og helt frit. Du skal have sådan en, fordi den ikke holder stoffet fast. Der er lidt luft under den, så du kan føre stoffet frit. Og det er det, det handler om, når du skal quilte frit. Den kan have et andet udseende til din maskine. Walkingfoot, hvis du vil quilte lige linier. Forlængerbord til din symaskine. Tynde havehandsker med gummidutter for at holde bedre fast og kunne slappe af i skuldrene, du kan også bruge fingertutter, evt. ved at klippe fingerspidserne af et par gummihandsker. Der findes også rammer og andet til nemmere at holde quilten fast med. Nogen bruger disse hjælpemidler, andre klarer sig fint uden.

3 Trin nr. 2 - gør maskinen klar 1. Rengør maskinen, skift til en ny frisk nål, du går ikke helt galt med en topstitch nål str til almindelig tykkelse quilt og 90, hvis der er tale om en tyk quilt (se Tip nr. 6 om nåle senere) 2. Sæt stoppefod eller quiltetrykfod på din maskine. 3. Sænk undertransportøren, du skal IKKE stille på stinglængden, den bestemmer DU. (Hvis din maskine ikke kan sænke undertransportøren, så sæt stinglængden til 0) 4. Sørg for at maskinen er indstillet til syning lige ud med nålen i midterposition. 5. Tråd maskinen.

4 Trin nr. 3 undgå fuglereder For at undgå fuglereder på bagsiden af quilten er det nødvendigt at undertråden kommer op på forsiden af quilten. Det gør du ved at løfte trykfoden op, holde fast i overtråden og føre nålen ned og op igen for at fange undertråden. Når undertråden kommer til syne løfter du i overtråden og tager med en pincet og får undertråden helt frem på oversiden. HUSK nu at sænke trykfoden igen (ellers får du alligevel fuglereder.) Hold i begge tråde og sy LANGSOMT syv otte små sting, klip den overskydende tråd af. Det samme gøres, når du skal slutte en quiltelinie. Forsøg så vidt muligt altid at begynde og slutte i samme søm. Du kan se det i en video, jeg har lagt på youtube. En anden metode er at slå en lille knude på undertråden, når den er kommet op på oversiden af quilten og forsigtigt trække, så knuden gemmes i vattet. Fuldstændig som det bruges ved quiltning i hånden.

5 Trin nr. 4 når undertråden slipper op Når undertråden slipper op. Tag spolen ud og gør spolehuset grundigt rent(det giver RIGTIG MEGET støv at quilte), sæt ny spole i, (det kan godt betale sig at spole et par spoler undertråd af gangen) sømmen påbegyndes 1 2 cm før sømmen sluttede og samme procedure som ovenfor anført følges. De bedste resultater opnås ved samme tråd som over- og undertråd, men der kan naturligvis eksperimenteres med indstilling af spændingen på overtråden ved forskellige tråde.

6 Trin nr. 5 syprøve Sy et lille prøvestykke og kig på sømmen: Kan du se for meget af overtråden på bagsiden af quilten, skal du stramme overtrådsspændingen. (højere tal) Kan du se for meget undertråd på oversiden af quilten, skal du løsne overtrådsspændingen (lavere tal). Det er kun i meget sjældne tilfælde, der skal stilles på undertrådsspændingen, når du bruger almindelig quiltetråd. Husk du må IKKE bruges vokset quiltetråd på din maskine, den bliver ødelagt af det.

7 Trin nr. 6 - nåle: Quiltenåle (grøn prik): Meget skarpe og designet til at sy gennem flere lag stof, arbejder fint med fin (tynd) til mellemfin bomuldseller polyestertråd. Brug en str. 75 nål til de fine tråde og en en str. 90 nål til mellemfine. Perfekt til lige sømme med bomulds- og/eller polyestertråd. Broderinåle (rød prik): Er designet til sy med fin rayon tråd gennem et tæt lag med høj hastighed. Derfor er de et godt valg, når du bruger silke- eller rayon tråd. Topstitchnåle: De mest brugte nåle til frihåndsquiltning. Ekstrem skarp med et stort øje, som hjælper tråden med at bevæge sig gennem ved syning med høj hastighed. Hvis du oplever, at tråden knækker, bør du overveje at bruge denne nåltype. Str. 90 kan benyttes til de fleste tykkelser quilt og tråde. Hvis du syr i batik, så brug en str. 80. Metallicnåle: De har ligesom topstitchnålene et stort øje og har også en større slids, så tråden føres gennem med mindre friktion og derved mindre slid og risiko for at den flosser.

8 Trin nr. 7 hold stoffet rigtigt: Hvis du tegner mønsteret på stoffet, så tegn i samme retning, som du skal quilte. Mange mønstre har anvist hvilken retning, du skal quilte. Ved ren frihåndsquiltning følg nedenstående fremgangsmåde: Forestil dig, at stoffet eller quilten er forsynet med klokkeslættene kl. 9, 12, 3 og 6. Sørg for ALTID at have sekstallet klokken 6, når du syr store quilts, er der ikke plads til at vende og dreje quilten frit. Der skal også være plads til et oprullet stykke til højre i friarms-rummet. 12 3

9 Trin nr. 8 lær mønstret Tegn mønsteret med fingeren på et stykke papir, når du føler dig sikker på det, så tegn mønsteret med en blyant på papiret. Først når du er sikker på dette, kan du tegne med nål og tråd. Du kan evt. tegne med nål og INGEN tråd hverken over- eller undertråd. Lad nålen prikke mønsteret i et stykke papir. Fokuser på hvor du skal HEN og ikke hvor du kom fra.

10 Trin nr. 9 stinglængde Kig på stinglængden. Hvis du syr for langsomt vil du få uens sting, hvis du flytter stoffet meget langsomt og syr med høj hastighed, får du små bitte sting. Hvis du flytter stoffet hurtigt og syr med høj hastighed får du meget lange sting. Find din egen rytme, sæt evt. maskinen på 2/3 fart og øv dig.

11 Trin nr. 10 hvor meget quiltning? Her kan det være en stor hjælp med et sort hvid billede af din quilt på A4. Det skal du bruge til at finde figurer til mulige løsninger for din quiltning. Tænk også over, hvordan quilten skal bruges. Der er tre hovedkategorier for brug af quilts: 1. Slæbes med overalt. Den bliver slæbt med over alt, brugt og vasket i det (nærmest) uendelige. Her vil det være bedst med et mønster fra kant til kant. Evt. meanderquiltning. Altså primært samme mønster over det hele. Quilt den medium tæt, så der stadig er luft og fylde i quilten til at varme sig på. 2. Noget særligt Den er speciel, men du vil ikke bruge meget tid på quiltningen. En type quilt som ofte bruges til gave eller som en gang imellem kommer op at hænge hjemme hos dig selv. Den lander måske på sofaen og udsættes generelt for moderat brug. Her er det godt at bruge mønstre i kanterne og i quiltens former og figurer. Quiltes medium tæt. 3. Helt speciel Den er noget helt særligt, der er brugt de bedste materialer til top, mellemfoer og bagside og den skal måske også med på en udstilling. Katten komme aldrig til at ligge på denne quilt. Den vil ikke blive brugt i det daglige. Quiltningen er meget tæt, der er tænkt spændende design og tema, der er måske også brugt trapunto og andre teknikker, som gør den helt speciel.

12 BONUS: Øvelse 1 Begynd i øverste venstre hjørne, træk undertråden op og sy lodret ned i en let bølgende linie til bunden og derefter op igen. Målet er at finde en god rytme, ikke at forme et bestemt mønster. Skal du flytte hænderne, stopper du med at sy, flytter dem og syr derefter videre. LAD VÆRE at flytte hænderne, mens du syr. Øvelse 2: Nu skal du sy det mest brugte quiltemønster: meander quilting. Det er kurve efter kurve, målet er at få balance i kurverne. Se arkene med forskellige former for meander quilting. Fokuser på hvor du skal hen og ikke hvor du kom fra. Du kan nemt få lukket dig selv inde. Stop op ind imellem og hold derfor øje med, om der er fri bane. Du kan evt. øve dig på papir først. Øvelse 3: Sy cirkulære mønstre, bølger, loops, zig zag osv. Skidt med om de bliver perfekte eller ligner hinanden. Øvelsen er at sy mønsteret i flere forskellige retninger, hvis du syntes, det er for svært at sy forskellige mønstre, så sy en cirkel med et mønster først og derefter en ny cirkel og et nyt mønster.

13 Jeg håber, at denne guide har givet dig mod på og lyst til at begynde at quilte på maskine. Du finder mere hjælp fx på youtube, hvor jeg har flere videoer med quiltning. Eller på min blog, quilteliv. Den kan du finde her. Du er også velkommen på BaliQuilts facebookside, hvor der er tips, tricks og inspiration. Du behøver ikke have en konto på facebook for at læse siden. God fornøjelse med quiltningen. Glade hilsner / Happy Thoughts Laila BaliQuilt v/ Laila Mogensen Linde Alle 32 st th 4220 Korsør Denmark Tlf CVR BaliQuilt finder du også her: Webshop Facebook Youtube Blog

Tilbehør for at quilte på almindelig symaskine:

Tilbehør for at quilte på almindelig symaskine: Tilbehør for at quilte på almindelig symaskine: At du kan sænke undertransportøren på din maskine En stoppefod (helst åben),. hvis du vil quilte buede linier og helt frit. Walkingfoot, hvis du vil quilte

Læs mere

VQ2 VQ2. Nu er det kun din fantasi der sætter grænser for din kreativitet.

VQ2 VQ2. Nu er det kun din fantasi der sætter grænser for din kreativitet. VQ2 VQ2 Nu er det kun din fantasi der sætter grænser for din kreativitet. 473 indbyggede sømme Stort arbejdsområde (28,5cm) AHA (automatisk højde justering af trykfoden) Pivot (nålen sænkes mens trykfoden

Læs mere

expressiontm line Opdag dit potentiale Jævn stoffremføring både fra oven og fra neden.

expressiontm line Opdag dit potentiale Jævn stoffremføring både fra oven og fra neden. TM Originale PFAFF 9-mm-sømme! expressiontm line Opdag dit potentiale Jævn stoffremføring både fra oven og fra neden. Opdag dit potentiale, og oplev en ny dimension inden for syning Søger du ny inspiration,

Læs mere

Quilt med mange cirkler

Quilt med mange cirkler Det skal du bruge: PFAFF creative 3.0 sy- og broderimaskine PFAFF creative QUILTERS HOOP 200x200 (820940096) PFAFF forlængerbord med justerbar guide (821031096) PFAFF 0A standardtrykfod til IDT -system

Læs mere

Perfekt til. Små Steder & Store Oplevelser

Perfekt til. Små Steder & Store Oplevelser Perfekt til Små Steder & Store Oplevelser Lad dig inspirere PFAFF passport modellerne leveres med et kuffertlåg, der beskytter symaskinen. Det ergonomiske design sikrer behagelig transport og nem opbevaring.

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK 1 Syvejledning: Anette K vist Nielsen - Redigering: Dragtgruppen Ideoplæg: H anne Dyhr og K am m a G udm and - H øyer 2 SY-VEJLEDNING TIL SÆRK De gamle særke var alle håndsyede i hvidt hørlærred. En del

Læs mere

Tina Benfeldt Levring. Mode ne gen rug. Sy nemt dine egne tasker og tilbehør af nyt og brugt. muusmann forlag

Tina Benfeldt Levring. Mode ne gen rug. Sy nemt dine egne tasker og tilbehør af nyt og brugt. muusmann forlag Tina Benfeldt Levring Mode ne gen rug Sy nemt dine egne tasker og tilbehør af nyt og brugt muusmann forlag Indhold Forord 6 Lidt om glæden ved at sy tasker 10 Modeller med lynlås 13 Grundmodel 14 Model

Læs mere

Vejledninger vedrørende den etniske stil

Vejledninger vedrørende den etniske stil Vejledninger vedrørende den etniske stil www.mybernette.com Vejledninger vedrørende den etniske stil Etnisk kjole Størrelse one size Du skal bruge: - 2,10 m taftstof rosa (stofbredde mindst 0,9 m) - stofrester

Læs mere

I NV4000 Som broderimaskine.

I NV4000 Som broderimaskine. Hvis du kun ønsker at sætte et broderi på. Sådan påbegynder du et broderi: 1. Løft nålen ved at aktivere knappen på maskinen (billede nr. 1). 2. Tryk på knappen for at skifte til anden trykfod (billede

Læs mere

$99_brotherE_cover Brugsanvisning Dansk XC8375-0212 Printed in China

$99_brotherE_cover Brugsanvisning Dansk XC8375-0212 Printed in China Brugsanvisning VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER Følg altid de grundlæggende sikkerhedsregler vedrørende brug af maskinen, herunder følgende: Læs samtlige instruktioner, inden maskinen tages i brug. FARLIGT - Sådan

Læs mere

Instruktionsbog DK: HZL-27Z, HZL-29Z

Instruktionsbog DK: HZL-27Z, HZL-29Z Instruktionsbog DK: HZL-27Z, HZL-29Z 1 Indholdsfortegnelse Side Indhold Side Indhold 3 Sikkerhedsforeskrifter 21 Nål skiftes 4-6 Maskinens detaljer 22 Zigzag-søm 7 Tilbehør 23 3-punkts zigzag 8 Spolepinde

Læs mere

PFAFF -tilbehør. Det skal du bruge. Klippevejledning

PFAFF -tilbehør. Det skal du bruge. Klippevejledning Viftequilt Det skal du bruge PFAFF creative sensation sy- og broderimaskine creative Deluxe Hoop 360 x 200 mm creative Elite Hoop 260 x 200 mm creative Master Hoop 240 x 150 mm PFAFF broderikollektion

Læs mere

Elsker, elsker ikke...

Elsker, elsker ikke... Elsker, elsker ikke... Grydelapper (mønster til syning i hånden, på maskine eller med accuquilt) Elsker, elsker ikke. Grydelapper Grydelapperne måler ca. 8 x 8 inch (21 x 21 cm) i færdigt mål. Du skal

Læs mere

Per fection starts here ṬM. Udfordr din fantasi! creative 3.0

Per fection starts here ṬM. Udfordr din fantasi! creative 3.0 Per fection starts here ṬM Udfordr din fantasi! creative 3.0 "Jeg søger altid efter inspiration, nye færdigheder, som jeg skal lære, og muligheder for at udtrykke min egen personlige stil. Jeg har brug

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige noget der skal limes, lim de fire stykker med

Læs mere

Træning til klatring i klubben.

Træning til klatring i klubben. Træning til klatring i klubben. En måde at opnå nye resultater i din klatring. Af Thomas Palmkvist Jørgensen. 1. udgave 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE. Junior program / for dig der gerne vil i gang med at klatre

Læs mere

workflow af Katrine Hast

workflow af Katrine Hast af Katrine Hast Opgavebeskrivelse Min kunde Rene Karlson, har et firma, hvor han lejer forskellige transportmidler ud, samt selv kører rundt. Han havde købt sig en køletrailer, som han gerne ville have

Læs mere

10.1" højopløsnings IPS LCD touch skærm Avanceret intelligent kamera system Kæmpe stort broderiareal (240x260mm) 285mm fri arm. Frigiv din kreativitet

10.1 højopløsnings IPS LCD touch skærm Avanceret intelligent kamera system Kæmpe stort broderiareal (240x260mm) 285mm fri arm. Frigiv din kreativitet XV XV Frigiv din kreativitet 10.1" højopløsnings IPS LCD touch skærm Avanceret intelligent kamera system Kæmpe stort broderiareal (240x260mm) 285mm fri arm Zündt design Smukke broderierpå den nemme måde

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER Tekst: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer Foto: Birger Lund Redaktion: Dragtgruppen 2 SY-VEJLEDNING TIL KNÆBUKSER 1700-tallets mandsbukser var knæbukser. Bukserne var forholdsvis snævre og blev lukket foran

Læs mere

Fra tilfældighed over fraktaler til uendelighed

Fra tilfældighed over fraktaler til uendelighed Fra tilfældighed over fraktaler til uendelighed Tilfældighed Hvor tilfældige kan vi være? I skemaet ved siden af skal du sætte 0 er og 1-taller, ét tal i hvert felt. Der er 50 felter. Du skal prøve at

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Penalhus med stramaj. 1) Tæl nu hvor mange sting der kan være på dit stof. På højden og. bredden. Skriv det ned du får brug for det senere.

Penalhus med stramaj. 1) Tæl nu hvor mange sting der kan være på dit stof. På højden og. bredden. Skriv det ned du får brug for det senere. Materialer Til broderiet: 1 stykke stramajstof 4.0 ca. 8 x 10 cm. Garn i forskellige farver efter eget valg. Prøv at finde nogle farver du syntes passer rigtig godt til dit mønster. Ternet papir, tusch

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere

hurtige juleideer ı dekoration

hurtige juleideer ı dekoration hobby ı dekoration 10 hurtige juleideer Står du og mangler en hurtig venindegave? En dekoration til første søndag i advent? Eller har du glemt at købe kalenderlys? Læn dig tilbage, og lad dig inspirere

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk GUIDE til ugens vigtigste møde Mødet med dig selv som eneste deltager www.birgittefeldborg.dk TA K F O R DI DU HAR VALGT AT DOWNLOADE GUIDEN TIL UGENS VIGTIGSTE MØDE MØDET MED DIG SELV SOM ENESTE DELTAGER.

Læs mere

creative performance Techniques book

creative performance Techniques book creative performance Techniques book 1 Indstillingsmenu 1.1 Ejers navn 1.2 Dobbeltnål 2 Quiltning 2.1 Frihåndsquiltning 2.2 Quiltning i sytilstand 3 4 Indholdsfortegnelse Syning af kombinationer Stitch

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS 1 Syvejledning / syprøver: Anette Kvist Nielsen Redigering: Dragtgruppen Idèoplæg: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer 2 SY-VEJLEDNING TIL LANGE BUKSER 1800-tallets mandsbukser var hovedsageligt lange bukser.

Læs mere

Speich Design KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2013 FORÅR 2014 ARBEJDENDE VÆRKSTED. www.speichdesign.dk

Speich Design KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2013 FORÅR 2014 ARBEJDENDE VÆRKSTED. www.speichdesign.dk KURSUSPROGRAM ARBEJDENDE VÆRKSTED EFTERÅR 2013 FORÅR 2014 Speich Design Likørstræde 5 2800 Lyngby Tlf.: 45 93 31 31 info@speichdesign.dk www.speichdesign.dk Kære kunde. Endnu en patchwork sæson står for

Læs mere

BLOMSTRET CLUTCH DET SKAL DU BRUGE

BLOMSTRET CLUTCH DET SKAL DU BRUGE creative 1.5 BLOMSTRET CLUTCH Sy denne smukke blomstrede clutch, som er pyntet med broderier fra PFAFF creative 1.5 sy- og broderimaskinen. Embroidery Intro-softwaren til din PC gør det nemt at kombinere

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 0 1 Indholdsfortegnelse. Brugsanvisning side 2 Brugervejledning side 3 Tilpasning af cyklen side 4 Din første tur side 4 Justering af sæde side 5 Justering af sædehøjde side 6 Indstilling af ryglæn side

Læs mere

Brugsanvisning til coverlock. Ïëîñêîøîâíàÿ øâåéíàÿ ìàøèíà. Ðóêîâîäñòâî ïî ýêñïëóàòàöèè ÐÓÑÑÊÈÉ DANSK

Brugsanvisning til coverlock. Ïëîñêîøîâíàÿ øâåéíàÿ ìàøèíà. Ðóêîâîäñòâî ïî ýêñïëóàòàöèè ÐÓÑÑÊÈÉ DANSK Brugsanvisning til coverlock Ïëîñêîøîâíàÿ øâåéíàÿ ìàøèíà. Ðóêîâîäñòâî ïî ýêñïëóàòàöèè INDHOLD: DANSK I. Navne på dele og deres funktioner... II. Forberedelse før trådning... 8 III. Trådning... 9 IV. Stingtyper...

Læs mere

Pinnacle Studio Titler

Pinnacle Studio Titler Pinnacle Studio Titler En enkel titel Du kan starte med at oprette en titel, så skal du blot klikke på "T"-ikonet i venstre side af medie vinduet og dine indsatte medieklip vil blive erstattet af et udvalg

Læs mere

KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2014 FORÅR 2015. Speich Design. Likørstræde 5 2800 Lyngby Tlf.: 45 93 31 31 info@speichdesign.dk. www.speichdesign.

KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2014 FORÅR 2015. Speich Design. Likørstræde 5 2800 Lyngby Tlf.: 45 93 31 31 info@speichdesign.dk. www.speichdesign. KURSUSPROGRAM A R B E J D E N D E VÆ R K S T E D EFTERÅR 2014 FORÅR 2015 Speich Design Likørstræde 5 2800 Lyngby Tlf.: 45 93 31 31 info@speichdesign.dk www.speichdesign.dk Kære alle kursister og kunder.

Læs mere

FarmTest nr. 62 2010. Udtagningsteknik. i ensilagestakke KVÆG

FarmTest nr. 62 2010. Udtagningsteknik. i ensilagestakke KVÆG FarmTest nr. 62 2010 i ensilagestakke KVÆG i ensilagestakke Indhold Indledning... 3 Fotos og videosekvenser... 4 Hvilken type skal man vælge?... 4 Skrælleteknik... 4 Enklere udtagningsteknik... 5 Præcision,

Læs mere

Mini-overflødighedshorn

Mini-overflødighedshorn Mini-overflødighedshorn 10 pers. (9 ringe) Ingredienser Kransekagemasse 150 g flormelis 30 g past. æggehvider 500 g ren, rå marcipan Sprøjteglasur 75 g sigtet flormelis ca. 30 g past. æggehvider Pynt 200

Læs mere

Manual til brug af youtube

Manual til brug af youtube Manual til brug af youtube For at kunne bruge din nye video på din hjemmeside, facebook med videre, skal du først uploade den til youtube. Vi gennem gennemgår hele processen her i fire nemme trin. 1. Sådan

Læs mere

91077 RAGGI SOFT COTTON

91077 RAGGI SOFT COTTON 91077 RAGGI SOFT COTTON A B D C Version 1 91077 DØRSTOPPER ELLER KÆLEDYR GARNKVALITET (A,C,D) Raggi (70% Uld Superwash, 30% Polyamid. Nøgle ca 100 g = 150 m) GARNALTERNATIV (A,C,D) Gästrike 4 tr, Vinga

Læs mere

TROLLA Græsopsamler 120 cm

TROLLA Græsopsamler 120 cm TROLLA Græsopsamler 120 cm Artikel nr.: 12009 DK montagevejledning 2010/01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK

HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK MATERIALER OG UDTRYK Materialer Hæklenål: 4,5 mm Synål Saks Vat til fyld Forkortelser omg.: omgang lm: luftmaske fm: fastmaske 2i1 fm: 2 fastmasker i næste maske Garn:

Læs mere

Billedbehandling med GIMP

Billedbehandling med GIMP Den sidste ting der er plads til her er: Skaler. For at få de 2 lag til at passe sammen er det nødvendigt at skalere dem. Vælg enten billede->skaler billede eller lag->skaler lag. Og indstil antallet af

Læs mere

Sy med stil med EMERALD fra HUSQVARNA VIKING EMERALD 116 EMERALD 118

Sy med stil med EMERALD fra HUSQVARNA VIKING EMERALD 116 EMERALD 118 Sy med stil med EMERALD fra HUSQVARNA VIKING EMERALD 116 EMERALD 118 Med dit personlige præg. Syet med EMERALD. Husqvarna Viking EMERALD er en serie symaskiner, som er ideelle til alle typer syning, fra

Læs mere

Brødkurvserviet i 2 design

Brødkurvserviet i 2 design Design Håndarbejdskurven Varenr.: 241301 Brødkurvserviet i 2 design Størrelse: ca. 28 x 28 og 35 x 35 cm. Brødkurvservietten syes over pap eller på maskine og hjerterne applikeres i hånden eller på maskine.

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

SAVANNENS DYR. Med 2. - 3. klasse. Lavet af : Marcus Ankerdal, Philip Olrik, Asbjørn Arp og Silas Valentin

SAVANNENS DYR. Med 2. - 3. klasse. Lavet af : Marcus Ankerdal, Philip Olrik, Asbjørn Arp og Silas Valentin SAVANNENS DYR. Med 2. - 3. klasse. Lavet af : Marcus Ankerdal, Philip Olrik, Asbjørn Arp og Silas Valentin Børnene laver bøger, der er formet som dyr. Som i det her tilfælde en elefant. Hvis man åbner

Læs mere

BERNINA Punch Tool #45

BERNINA Punch Tool #45 BERNINA Punch Tool #45 Indhold 2 Garnfører 4 Veligeholdelse og Pleje 4 Introduktion af Fiberella-Teknikker 5 Farverig 6 I Udsmykning af overflader 7 II Klare linier 9 III Udmodstålige strukturer 11 IV

Læs mere

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Værd at vide Side 4 Inden første cykeltur

Læs mere

Vigtig information inden du starter brodering. Symaskinenålen.

Vigtig information inden du starter brodering. Symaskinenålen. Vigtig information inden du starter brodering. En af de ting, du skal være opmærksom på, når du broderer er, hvordan stoffet ligger i broderirammen. Stoffet skal være så udspændt, at du kan slå på tromme

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

Øjnene der ser. Vejledningen henvender sig til aldersgruppen ca. 5-10 år. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn.

Øjnene der ser. Vejledningen henvender sig til aldersgruppen ca. 5-10 år. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn. Øjnene der ser Dette undervisningsmateriale er udviklet af Louisiana Børnehus til projektet Afrika for børn. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn.dk Skulpturer set med forskellige

Læs mere

Lær om trafik. Opgaver til dig. Navn Klasse

Lær om trafik. Opgaver til dig. Navn Klasse Lær om trafik Opgaver til dig Navn Klasse Hej, jeg hedder Hugo. Jeg er 6 år og er lige begyndt i skole. Jeg har trænet skolevejen sammen med min mor og far. Men der er stadig meget, jeg ikke er helt sikker

Læs mere

Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde

Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadrant instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadranterne i instrumentpakken fra geomat.dk er kopier af et instrument lavet af Georg Hartman i 1547. Originalen

Læs mere

Generelt indtryk. Det er et prime dvs. fast brændvidde.

Generelt indtryk. Det er et prime dvs. fast brændvidde. Generelt indtryk Pentacon er et østtysk mærke, som begyndte produktionen tilbage i 1959 bl.a. som fussioner mellem eksisterende fabrikanter. I 1968 blev virksomheden omdømt til VEB Pentacon. Og det var

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

Samling af C-Dax Sprayrider sprøjter

Samling af C-Dax Sprayrider sprøjter Trin 1: Start med at holde sprøjten lodret og tømme den for løse dele. Du skal have en lanse, en fastgøringsrem, et ledningssæt samt en manual som vist på billedet. Ryst sprøjten, så du er sikker på at

Læs mere

Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan.

Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan. Generelt indtryk Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan. 135mm f/2,8 er ikke et stort objektiv. Det vejer og fylder

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Når skellettet er klar til beklædning, dvs. skelettet er høvlet så der ikke er nogle skarpe kanterskelettet er lakeret med fortyndet lak

Læs mere

DECEMBER FRISTELSER. Konfekt, julekager og børnesjov med marcipan. fremmer forkælelse

DECEMBER FRISTELSER. Konfekt, julekager og børnesjov med marcipan. fremmer forkælelse DECEMBER FRISTELSER Konfekt, julekager og børnesjov med marcipan fremmer forkælelse Hør englene synge Kunne man forestille sig en jul uden konfekt og smagen af marcipan? Nej vel. For der er ikke noget,

Læs mere

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN Opgaver til dig og dine forældre Det her er Arthur. Han er 6 år og lige begyndt i skole. Han har trænet skolevejen sammen med sin mor og far. Men der er stadig meget, han ikke

Læs mere

Støttestrømper Spilerdug

Støttestrømper Spilerdug Støttestrømper Spilerdug Brehms Spilerdug Tlf: 57648351 E.mail:info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk 1 I denne vejledning benyttes ordet STØTTESTRØMPE uanset stømpetype. Udklipsstørrelser + klemme Længden

Læs mere

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Når jeg besøger en frimærkeudstilling, kan jeg ikke lade være med at blive imponeret over de tusinder af timer, der

Læs mere

Kontrollér, at nedenstående tilbehør findes i kassen. Kontakt leverandøren, hvis der mangler noget, eller hvis noget af tilbehøret er beskadiget.

Kontrollér, at nedenstående tilbehør findes i kassen. Kontakt leverandøren, hvis der mangler noget, eller hvis noget af tilbehøret er beskadiget. S_brotherDa.book Page A Wednesday, October 8, 00 : PM Medfølgende tilbehør Kontrollér, at nedenstående tilbehør findes i kassen. Kontakt leverandøren, hvis der mangler noget, eller hvis noget af tilbehøret

Læs mere

Aluproff I Midtager 9-11 I 2605 Brøndby I Tlf: +45 43600063 I Email: aluproff@aluproff.dk I www.aluproff.dk 2/2

Aluproff I Midtager 9-11 I 2605 Brøndby I Tlf: +45 43600063 I Email: aluproff@aluproff.dk I www.aluproff.dk 2/2 SB 3001 Stoffet klippes (husk sømrum) og 2 cm sidesømme syes Velcrobåndet påsyes foroven på gardinet, og der syes en 2,5 cm løbegang forneden. Lommebånd påsyes med ca. 20-25 cm afstand på tværs af gardinet.

Læs mere

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget)

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget) Kære underviser Når børnene har gået i skole i mellem en og to uger, laver jeg denne test, for at se hvor gode hvert barn er er til at omsætte det de får at vide til en tegning. Den er inspireret af den

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

Ukiftning af forreste Trækaksler Toyota Landcruiser HJ61 1987

Ukiftning af forreste Trækaksler Toyota Landcruiser HJ61 1987 Ukiftning af forreste Trækaksler Toyota Landcruiser HJ61 1987 Created by Mr. Harder (HJ61)! Start med at ridse-mærke (det letter isætningen), så det er til at se hvor de forskellige dele har siddet som

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull (Se demonstration i videomateriale) Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en

Læs mere

1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7. Budskabet:

1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7. Budskabet: 1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Josefs nye kjortel Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7 Budskabet: Gud elsker mig og har omsorg for mig. Se den smukke gave. Hvem er

Læs mere

lav dit eget minijuletræ

lav dit eget minijuletræ Af Pia Buusmann. Foto: Jes Buusmann lav dit eget minijuletræ miniature overdådig jul i Hvis du ikke har plads til et stort og flot juletræ, men gerne vil have den hyggelige stemning, er der heldigvis andre

Læs mere

Tegning/Todimensionale billeder

Tegning/Todimensionale billeder Tegning/Todimensionale billeder - TEGNETEKNIKKER, REDSKABER OG OPGAVER At tegne er en proces, en måde at skildre på. Hemmeligheden ved en vellykket tegning er en omhyggelig iagttagelse, en forenkling af

Læs mere

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013 Lægningsanvisning Boligvinyl 5. Marts 2013 Læs dette først! 1. Boligvinylen kan monteres på spartlet betonunderlag, spånplade- og krydsfiner gulvplader, eksisterende trægulve eller træfiberplader (masonitplader).

Læs mere

Luk øjnene. Mærk kroppen punkt for punkt

Luk øjnene. Mærk kroppen punkt for punkt 66 Luk øjnene Mærk kroppen punkt for punkt 67 Øvelse 1 Giv din bevidsthed til kroppen Du skal nu i gang med at føre din bevidsthed hen til forskellige områder af din krop og sanse din krop. Når du kan

Læs mere

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF 10/28/2015 KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF Af Nichlas, Lizette, Jake og jonas indholdsfortegnelse Inledning.... 3 Problemformulering.... 3 Om SAF.... 3 Brainstorming for SAF... 4 Valg af idé.... 4 Færdige

Læs mere

Den nysgerrige. Hikegik - Niveau 1 - Trin for trin. Hikegik Niveau 1

Den nysgerrige. Hikegik - Niveau 1 - Trin for trin. Hikegik Niveau 1 Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en formiddag eller eftermiddag - - Trin for trin Spejdere går. Sådan har det altid været. Og det er stadig sjovt! Snør

Læs mere

Gør indtryk! Lad det ene føre det andet med sig. www.pfaff.com

Gør indtryk! Lad det ene føre det andet med sig. www.pfaff.com Gør indtryk! 1 Gør indtryk! Lad det ene føre det andet med sig. Det ideelle tidspunkt er inde til at forvandle det ordinære til noget helt ekstraordinært. PFAFF syog broderimaskinen byder på en række imponerende

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks Tag bedre billeder af dine børn med disse 3 super nemme tricks Kender du det? Mini er simpelthen så charmerende at du slet ikke kan modstå at prøve at fange øjeblikket? Men når du ser billedet tænker du

Læs mere

Reparation af glasfiberkajakker

Reparation af glasfiberkajakker Reparation af glasfiberkajakker Denne beskrivelse er fremstillet som en opsummering af et kursus i reparation af glasfiberkajakker af Leif Romsø i Kerteminde Kajakklub Oktober 2008. Glasfiberkajakker er

Læs mere

NEM reol. af køkkenskabe

NEM reol. af køkkenskabe NEM reol af køkkenskabe Reolen her er en praktisk kombination af skabe og åbne hylder. en er nem at bygge det eneste, du behøver at lave, er en ramme med fem ben under. Resten består af færdige køkkenskabe,

Læs mere

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html AUDI A3 8P RETROFIT Eftermontering af RS3 Læder http://lightnings.dk/rs3leather.html Trekanter Armlæn i fordøre Armlæn i bagdøre Midterarmlæn Gearknop Håndbremse Trekanter 1. Træk læderet ved gearstangen

Læs mere

TOYOTA Quilt 50 TOYOTA

TOYOTA Quilt 50 TOYOTA VIGTIGE SIKKERHEDANVISNINGER Læs alle instruktioner før brug. For at undgå elektrisk stød ved brug af elektrisk symaskine skal grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger altid følges: 1. Symaskinen må aldrig

Læs mere

Bænk med potter som fundament

Bænk med potter som fundament DIY med Magical hortensia Idé, foto og styling: Lene Nissen / www.peekaboodesign.dk Bænk med potter som fundament Bænken der oser af haveglæde kan du let selv lave. Vi har lavet den med en hynde, der giver

Læs mere

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel.

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Information 2 Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Man skal på forhånd have modtaget en oplæring omkring nedenstående

Læs mere

Hængelamper Copyright "dukkehussiden 2010 kun til privat brug

Hængelamper Copyright dukkehussiden 2010 kun til privat brug Hængelamper Copyright "dukkehussiden 2010 kun til privat brug Pic. 01 Pic. 01 Som I ser på formen af lamperne, er de runde, ovale, paddehat formet. OBS. De bedste steder, hvor man kan finde ting, man kan

Læs mere

60+ - EN STÆRK ALDER

60+ - EN STÆRK ALDER 60+ - EN STÆRK ALDER Af Nickie Winfield Almquist og Kåre Seidelin 60+ EN STÆRK ALDER Roning er en sport der kan dyrkes langt op i alderdommen. Det kræver blot, at du har lyst til at vedligeholde din krop.

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke

Læs mere

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER 1) GENERELT QUICKSTEP UNICLIC er et revolutionerende system til lægning af laminatgulve uden brug af lim. Det praktiske not-/ferdesign betyder, at fliserne klikkes sammen.

Læs mere

LLZ DESIGN. Skabeloner og stencils

LLZ DESIGN. Skabeloner og stencils DANSK DESIGN LLZ DESIGN Skabeloner og stencils Skabeloner og stencils til hobby. Brug kataloget 2015 til køb og kreativ inspiration. Til vægdekorationer, billedmageri, på tøj, møbler, papir, glas, postkort

Læs mere

170005-08 Region Hovedstadens Elektive Laboratorium

170005-08 Region Hovedstadens Elektive Laboratorium 2.1 Prøvetagning Prøvetagning fra vene Blodprøvetagning, hvor kanyle og sikkerhedsholder samles umiddelbart inden prøvetagning Varenr. L33001 Varenavn: Kanyle uden holder, GRØN, lang nål Varenr. L33002

Læs mere

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå).

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå). Motorik - aktiviteter Her er forskellige udfordrende og sjove øvelser/aktiviteter, som også kan bruges til at krydre andre aktitviteter med. f.eks. gøre dem sjovere eller sværere. De er gode og kan bruges

Læs mere

Sådan bruger du Spor. Schultz

Sådan bruger du Spor. Schultz Sådan bruger du Spor Schultz Hvad kan jeg bruge Spor til? Spor hjælper dig, når du skal vælge uddannelse og job. Først skal du svare på, hvad du vil, og hvad du kan. Resultatet er en liste med job, der

Læs mere

Tilbehør til syning af cirkler

Tilbehør til syning af cirkler designer DIMOND -serien designer RUY -serien designer TOPZ -serien SPPHIRE -serien OPL -serien Tilbehør til syning af cirkler Circular attachment DNSK 4 35 5-1 4 35-1 Tilbehør til syning af cirkler Tilbehøret

Læs mere

Hækleopskrift Simba. Af Emilie Sakitha Johansen. Inspireret og omskrevet fra kinesisk opskrift, fundet på følgende russisk side

Hækleopskrift Simba. Af Emilie Sakitha Johansen. Inspireret og omskrevet fra kinesisk opskrift, fundet på følgende russisk side Af Emilie Sakitha Johansen Inspireret og omskrevet fra kinesisk opskrift, fundet på følgende russisk side http://www.li.ru/interface/pda/?jid=3900865&pid=314227782&redirected=1&page=0&backurl=/users/390

Læs mere

Hej skal vi lege? Informationsfolder til dagplejer, vuggestuer og børnehaver

Hej skal vi lege? Informationsfolder til dagplejer, vuggestuer og børnehaver Informationsfolder til dagplejer, vuggestuer og børnehaver Hej skal vi lege? Kontaktoplysninger Har din dagpleje, vuggestue eller børnehave lyst til at lege med, eller ønsker du at vide mere om bevægelsesugen

Læs mere

Objektivet er i øvrigt næsten identisk med 55mm f/1,8 eneste forskel er, at f/2 eren er fysisk begrænset imod at åbne blænden til 1,8.

Objektivet er i øvrigt næsten identisk med 55mm f/1,8 eneste forskel er, at f/2 eren er fysisk begrænset imod at åbne blænden til 1,8. Generelt indtryk Asahi Takumar objektiver er for mig efterhånden gået hen og blevet lidt af en udfordring. En udfordring, fordi jeg har så svært ved at lade være med at købe dem, når jeg ser et objektiv

Læs mere

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine!

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Vi er Danmarks største online hvidevareforhandler. Spørg

Læs mere