Må ikke stryges. Strygning ved lav varme max 110. Strygning ved middel varme max 150. Tørretumbles ved lav varme. Hængetørring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Må ikke stryges. Strygning ved lav varme max 110. Strygning ved middel varme max 150. Tørretumbles ved lav varme. Hængetørring"

Transkript

1 Tøjpleje Her vil vi gerne dele vores viden om tøjpleje med dig. Hvad de forskellige vaskesymboler betyder, tips til, hvordan man fjerner forskellige typer pletter samt lidt generelle råd om, hvordan man holder sit tøj flot og frisk i længere tid. Vaskesymboler Håndvask Må ikke stryges Tåler ikke rens Maskinvask 30 Skånevask Maskinvask 40 Skånevask Maskinvask 60 Liggetørring Strygning ved lav varme max 110 Strygning ved middel varme max 150 Tørretumbles ved lav varme Rens i perchlor eller lignende Tåler ikke blegning Må ikke tørretumbles Skal tørres i skygge Hængetørring (skånevask er lav centrifugering i en halvfyldt maskine) Hvile Lad være med at bruge det samme tøj hele tiden. Nøjagtig som dine sko har dit tøj også brug for sin skønhedssøvn. Ophængning Alt dit tunge tøj skal hænges op, så der er luft imellem det, for at undgå, at det bliver slidt. Det er bedre, at hænge frakker og jakker på formede bøjler end på tynde plastbøjler. Luftning Obligatorisk! Mange mener, at vi vasker for tit. Det kan være nok at lufte tøjet. Men kropslugten skal væk. Luft alt tøj, der skal hænges tilbage i garderoben. Hvis tøjet er krøllet, kan man hænge det i et fugtigt badeværelse i et stykke tid, så forsvinder krøllerne. Men sørg for, at tøjet er tørt, inden du hænger det ind i garderoben igen. Tøj, der lugter af røg, skal ikke gøres fugtigt, da lugten i så fald kan blive permanent.

2 Børstning Støv og skidt er noget møg, der skader dit tøj og tøjets finish. Børst dit tunge tøj regelmæssigt for at blive problemet kvit. Vask Tjek først, om tøjet trænger til at blive vasket brug næsen og lugt til det. Hvis tøjet lugter godt, men har fået en irriterende plet skal du kun behandle pletten, det er meget bedre for miljøet. Tøj, som virkelig trænger til at blive vasket, skal vaskes hurtigst muligt. Snavs bider sig fast! Det kan ind imellem være nødvendigt at lægge tøj, der er meget snavset, i blød. Følg vaskeanvisningen, der er en grund til, den er der. Vaskepose For at beskytte dit sarte tøj med f.eks. blonder, perler og pailletter er det en god idé at lægge det i en vaskepose. Det kan forlænge tøjets levetid. Hvis du vasker din bh i en vaskepose, mindsker du også risikoen for, at bøjlen ryger ud af bh'en og sætter sig fast i vasketromlen. Tøj der fnugger De små klumper, der sætter sig på alt strikket materiale og mange vævede materialer, får dig til at se uplejet ud, men de er nemme at slippe af med. Fnug består af små fiberklumper. På uldtøj kan de falde af af sig selv eller børstes væk. På syntetisk tøj sidder de sommetider bedre fast, så kan man fjerne dem med et specielt apparat, der kaldes en fnugfjerner. Garderobens rovdyr Når de først er flyttet ind, kræves der hårdføre metoder og skadedyrsbekæmpere for at komme af med dem igen. Det bedste er at forebygge: Hæng tøjet, så der er luft imellem det. Sammenpresset tøj er en fest for pelsklaner og møl. Luft og børst tøjet. Uhyrer elsker mørke og fugt. Vask snavset tøj med det samme, og bland aldrig snavset og rent tøj sammen. Lavendel og malurt skulle være godt til at holde skadedyrene væk, da de lader til at indeholde stoffer, som skadedyrene ikke kan lide. Uld og silke De nye vaskemaskiner kan prale så meget, de vil, med deres fine programmer. Noget tøj fortjener stadig at blive vasket i hånden. Ubehandlet uld og silke bør håndvaskes eller renses. Når du vasker i hånden, skal du forsigtigt vride tøjet i lunkent vand tilsat et specielt vaskemiddel og lade det liggetørre. Husk på, at uldtøj sjældent behøver at blive vasket, men har bedst af at blive luftet godt igennem.

3 Hør Hør skal vaskes ved max 60 grader, kommer temperaturen højere op, kan pektinstofferne i stoffet blive opløst og tøjets glans ødelagt. Hvis du vasker i maskine, skal du vælge et skåneprogram, gerne så kort som muligt og ved så lav en temperatur som muligt. Sart hørtøj skal vaskes i hånden. Centrifugér i så kort tid som muligt, da centrifugering kan give skarpe folder og få fibrene til at knække. Undgå også at tørretumble og varmebehandle hørtøj, da dette giver stoffet en lodden overflade og ødelægger stoffets glans og holdbarhed. Opbevar hørtøj mørkt og så fugtfrit som muligt. Hør må ikke opbevares i plast, da det øger risikoen for kondens og tiltrækker støv og snavs. Pletbehandling Chokolade skrab chokoladen af. Vask derefter med et vaskemiddel, der indeholder blegemiddel og enzymer. Kaffe/Te vask med et vaskemiddel, der indeholder blegemiddel, gerne ved 60 grader. Sved gnub pletterne med sæbe og vand. Skyl sæben af, og vask derefter som sædvanligt. Hvis pletterne stadig er der, kan du blande lige dele citronsyrepulver og opvaskemiddel. Smør blandingen ud på svedpletterne, og lad det ligge natten over. Gnub lidt på pletterne, og skyl grundigt. Vask som sædvanligt. (Obs! Vær forsigtig med stærke farver). Behandlingen kan ikke anbefales til sarte materialer som f.eks. uld og silke. Græs vask som sædvanligt. Hvis pletten ikke forsvinder, kan du fugte den med husholdningssprit, gnubbe den med sæbe og derefter skylle det af. Gentag behandlingen så mange gange, det er nødvendigt. Sminke forbehandl pletterne med lidt flydende vaskemiddel. Vask som sædvanligt. Sovs hvis pletten er farvet, kan du prøve at vaske den med et vaskemiddel, som indeholder blegemiddel og enzymer. Til helt hvidt tøj kan man bruge blegemidlet separat. Er pletten fedtholdig, kan den opløses med et fedtopløsende middel som f.eks. mineralsk terpentin og derefter vaskes som sædvanligt. Blod læg så hurtigt som muligt tøjet i blød i koldt vand med flydende vaskemiddel (ikke uld og silke). Skift om nødvendigt vandet nogle gange. Vask derefter med almindeligt vaskemiddel uden blegemiddel. Plet-apotek: Hvidt skolekridt eller kartoffelmel - til pletter på ruskind Yes opvaskemiddel - til pletter af fedt, olie, læbestift, mascara og sved Mineralsk terpentin - til fedtpletter Kemisk ren benzin - til sminkepletter

4 Køkkenrulle eller trækpapir - fjerner stearin, hvis man stryger det med et varmt strygejern Salt til rødvinspletter Mineralvand til rødvinspletter Koldt vand til blod- og chokoladepletter Citron et godt blegemiddel til rust og te, men kan få tøjets farve til at smitte af Vådservietter gode som første forsøg på at fjerne pletter på denim. Vand kan afblege farven Mælk til fedt-, chokolade og vinpletter Husholdningssprit til harpiks- og blækpletter Miljøvenligt Her kan du med små og enkle midler bidrage til at værne om vores miljø. Almindelig tøjpleje Den vigtigste indsats er faktisk den mest indlysende. Ved at give dit tøj den rigtige pleje, forlænger du tøjets levetid til langt ud over en enkelt sæson. Ved at følge vores råd kan du undgå nogle af de hyppigste årsager til, at man smider sit tøj væk før tid, som f.eks.: Pletter, som ikke vil forsvinde Tøj, der krymper Tøj, der mister farven Tøj, der mister faconen Misfarvning fra andet tøj Sænk vandtemperaturen Det har mange fordele for både dig og miljøet, hvis du sænker temperaturen. Du sparer f.eks. tid, energi, penge og bevarer tøjets farve og facon længere samt mindsker miljøbelastningen. Der skal bruges meget mere energi til at opvarme vandet i din vaskemaskine end til at producere vaskemidlet, fragte det til butikken, køre hjem med vaskemidlet og håndtere vaskemidlet i rensningsanlægget. Med et godt vaskemiddel kan du sænke temperaturen, hver gang, du vasker. En lavere temperatur medfører også en kortere vaskecyklus, hvilket er mere skånsomt mod dit tøj. Vaskeanvisningen er der for at vise, hvad dit tøj kan tåle.

5 Fuld maskine den rigtige dosering Sørg for, at du altid fylder din vaskemaskine. Nøjagtigt som med doseringen må du heller ikke fylde den for meget alt med måde. Hvis maskinen er for fuld, eller der er for lidt vaskemiddel i, kan det medføre, at tøjet ikke bliver rent, og så må du begynde forfra. Hvis du overdoserer vaskemidlet, betyder det ikke, at vasketøjet bliver renere, da det overskydende vaskemiddel løber lige igennem maskinen og ud i naturen. Hæng dit vasketøj til tørre I dag tørrer de fleste deres tøj i en tørretumbler, selvom lufttørring er den nemmeste måde at spare på energien. Tørretumbleren er en rigtig energisluger, og tørretumbling er det, der slider allermest på tøjet.

6 Vaskeråd til forskellige typer tøj og stof I den perfekte verden burde man bare kunne lægge alt tøjet i maskinen og trykke på play. Men så enkelt er det desværre ikke. Ud over vaskemiddel, temperatur osv., er det også vigtigt at have styr på de forskellige typer materialer. Hvis du ser på tøjets vaskemærke, står der hvilket materiale, du har at gøre med. Du kan selvfølgelig godt sløse og vaske tøjet ved en anden temperatur, men så risikerer du, at tøjet mister sin holdbarhed, sin farve og oprindelige facon. Herunder finder du en kort sammenfatning af de mest almindelige materialer, du kan finde, og hvordan de skal behandles. Vaskeråd sådan vasker du uld Uld skal vaskes på den rigtige måde for ikke at miste faconen. Forkert temperatur kan enten krympe eller gøre tøjet større. Uld kan heller ikke hænges til tørre, men skal lægges fladt f.eks. på et håndklæde. For at være sikker på at tøjet bevarer sin facon, kan du lægge det på et stort stykke papir, før du vasker det. Tegn derefter tøjets omrids med en blyant. Når du har vasket tøjet i hånden (hvilket ofte er tilfældet med uld), lægger du det på et håndklæde og presser vandet ud. Læg det derefter på papiret, hvor du har tegnet tøjets oprindelig facon, og træk i tøjet, indtil det passer i faconen. Vaskeråd sådan vasker du hør Hør kan godt tåle at blive vasket ved høje temperaturer, men skal vaskes med lignende farver. Hør har en tendens til at smitte af og kan i så fald misfarve alt det andet i maskinen. Det er dog nemt at tørre, da det både kan hængetørres og tørretumbles. Vaskeråd sådan vasker du syntetiske stoffer Syntetiske stoffer kan godt tåle at blive vasket ved 60 grader. Men de tåler ikke høje temperaturer i tørretumbleren og bør derfor hænges til tørre. Hvis du skal vaske en dyne, som ofte er syntetisk, kræves der en speciel teknik. Dynen indeholder dun, som ikke må miste deres form og spændstighed. Læg et par tennisbolde i tørretumbleren, så purres dynen op. Samme teknik kan også anvendes til dunjakker. Vaskeråd sådan vasker du dine jeans Denim har en tendens til at smitte af, især de første gange tøjet vaskes. Derfor bør jeans vaskes separat og ikke sammen med andre typer stof. Temperaturen bør være lav, og for at bibeholde farven er det en god idé at vende tøjet med vrangen ud. Jeans kan godt tørretumbles, men for at beholde faconen bør de hængetørre. Vaskeråd sådan vasker du bomuld og flonel Bomuld tåler at blive vasket ved 60 grader, men oftest er det nok med en lavere temperatur. Bomuld kan også tørretumbles og hængetørre. Det er nemmest at hænge skjorter og bluser op på en bøjle, så de får den rette facon, og det bliver

7 lettere at stryge dem. Hvis tøjet er hvidt, kan det vaskes ved en højere temperatur med et vaskepulver, der indeholder blegemiddel. Vaskeråd sådan vasker du silke Silke bør vaskes så sjældent som muligt. Hvis det er muligt, er det bedre at hænge det til luftning eller ryste snavset af. Hvis du er nødt til at vaske tøjet, skal det behandles på samme måde som bomuld. Vaskeråd sådan vasker du polyester Polyester skal vaskes i koldt vand. Hvis temperaturen er for høj, bliver tøjet ødelagt. Det kan heller ikke anbefales at tørretumble tøjet, det skal i stedet hængetørre eller liggetørre. Vaskesymboler vask i vand Maskinvask Alm. håndvask eller maskinvask - skal vaskes ved de grader, der er angivet. Maskinvask Halvfyldt maskine med kort centrifugering - skal vaskes ved de grader, der er angivet Maskinvask Alm. håndvask eller maskinvask - antallet af prikker viser temperaturen Maskinvask Halvfyldt maskine med kort centrifugering - antallet af prikker viser temperaturen Håndvask Tåler kun håndvask ved max 40 grader - kort vasketid samt centrifugering. Tåler ikke vask Må ikke vaskes i vand. Vaskesymboler rens A F P F Rens Tåler rensning i alle normale rensemidler. Rens Tåler ikke stærkere midler en mineralsk terpentin og kulbrinterensevæske - dette er forbudt i dag. Rens Tåler ikke stærkere væsker end perchlor. Rens Kemisk rensning med begrænset vandtilførsel, tørretemperatur og behandling. Tåler ikke rens Tåler ikke rens.

8 Vaskesymboler blegning Kan bleges Kan bleges med alle typer blegemidler. Kan bleges med blegemidler uden klor Kun blegemidler uden klor må anvendes. Må ikke bleges Der må ikke anvendes blegemiddel. Må ikke bleges Der må ikke anvendes blegemiddel. Vaskesymboler tørring Kan tørretumbles Kan tørretumbles. Kan tørretumbles uden varme Bør kun tørretumbles uden varme. Kan tørretumbles ved lav temperatur Tøjet tåler ikke at blive tørretumblet ved mere end en lav temperatur. Kan tørretumbles ved normal temperatur Tøjet tåler ikke at blive tørretumblet ved mere end en normal temperatur. Må ikke tørretumbles Tøjet bør ikke tørretumbles. Hængetørring Skal hænges op til tørring. Dryptørring Tøjet skal straks efter vask hænges til tørre. Liggetørring Skal lægges på et fladt underlag for at mindske risikoen for, at tøjet mister faconen. Strygning ved lav temperatur Bør stryges - strygejernet må max være 110 Vaskesymboler strygning Strygning ved middeltemperatur Bør stryges - strygejernet må max være 150. Strygning ved høj temperatur Bør stryges - strygejernet må max være 200. Må ikke stryges Må ikke stryges, presses eller rulles.

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Privat Tæpper Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Vedligeholdelse Tæpper korrekt vedligeholdelse giver størst udbytte Tæpper har en lang række gode egenskaber, der bedst bliver bevaret, hvis

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Møbler 01 Tekstiler 02 Skind 02 Bestik 03 Glas 03 Termokander 03 Støbejern (køkken) 04 Skærebrætter 04 Stearinlys 04 MØBLER LAKEREDE TRÆMØBLER - Ved daglig

Læs mere

Brugsanvisning. Det du IKKE skal:

Brugsanvisning. Det du IKKE skal: Brugsanvisning Tillykke Tillykke med dit EcoEgg TM /vaskeæg. Med din anskaffelse er du med til at reducere mængden af kemikalier der forurener kloden. Samtidig gør du noget godt for din families hud, sparer

Læs mere

25_013. Vaskemaskiner

25_013. Vaskemaskiner 25_013 Vaskemaskiner 2013 IKEA vaskemaskiner er designet til brug hver dag. IKEA vaskemaskiner har funktioner, der er nemme at bruge, opfylder forskellige behov og gør det nemmere at vaske tøj. Vi har

Læs mere

Før pletaftagning må man gøre sig klart: Før du fjerner pletten: Fremgangsmåde 1 (FGM1): Pletten gnides.

Før pletaftagning må man gøre sig klart: Før du fjerner pletten: Fremgangsmåde 1 (FGM1): Pletten gnides. Før pletaftagning må man gøre sig klart: Hvad pletten består af? Hvilket rensemiddel, der skal bruges. Om stoffet og evt. farven tåler det pågældende rensemiddel. Hvordan pletaftagning skal udføres. Den

Læs mere

Programmér problemerne væk.

Programmér problemerne væk. Programmér problemerne væk. Tysk ingeniørkunst løser vaskebehovet. Bosch Hvidevarer Telegrafvej 4 2750 Ballerup Telefon: 44 89 85 25 E-mail: bosch.hvidevarer@bshg.com www.bosch-home.dk 2011 Bosch Hvidevarer,

Læs mere

Bosch Hvidevarer Telegrafvej Ballerup Telefon:

Bosch Hvidevarer Telegrafvej Ballerup Telefon: Bosch Hvidevarer Telegrafvej 4 2750 Ballerup Telefon: 44 89 85 25 E-mail: bosch.hvidevarer@bshg.com www.bosch-home.dk 2012 Bosch Hvidevarer, BSH Hvidevarer A/S R15 300 432 Vaske- og tørreeksperten. En

Læs mere

Vedligeholdelse af møbelstoffer

Vedligeholdelse af møbelstoffer Vedligeholdelse Møbelstof Vedligeholdelse af møbelstoffer Jævnlig rengøring og rensning er vigtig for at bibeholde møbelstoffets udseende og forlænge dets levetid. Støv og snavs kan ændre farver og fremme

Læs mere

Pletfjerning FØRSTEHJÆLP

Pletfjerning FØRSTEHJÆLP PLETFJERNING Pletfjerning Pletter opstår som regel enten ved spild eller ved afsmitning fra fodsåler. Pletterne bør fjernes omgående. Uanset hvilken type tæppe De har valgt, er den følgende førstehjælp

Læs mere

Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S

Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Denne vejledning hjælper dig med at pleje og vedligeholde dine produkter fra Cube Design, så

Læs mere

Opgave 1. Inden hæftet Materialelære: Fibre og fiberidentifikation udleveres! Gruppeopgave.

Opgave 1. Inden hæftet Materialelære: Fibre og fiberidentifikation udleveres! Gruppeopgave. December 2008 Opgaver Opgave 1 Inden hæftet Materialelære: Fibre og fiberidentifikation udleveres! Gruppeopgave. Boligtekstiler Hvilke materialer anvendes til fremstilling af tæpper, møbelstoffer og forhæng?

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

Bevare hvidhedsgraden i hvidt tøj og farveintensiteten i farvede og printede varer.

Bevare hvidhedsgraden i hvidt tøj og farveintensiteten i farvede og printede varer. INDHOLD 1. Formålet med vask 2. Vejledning for varer med min. 50% polyester 3. Vejledning for varer med min. 50% bomuld 4. Stof med besætning i kontrastfarve 1 1. Formålet med vask Fjerne snavs og pletter.

Læs mere

MYSA Dyner. Produktguide

MYSA Dyner. Produktguide 26 _013 Produktguide MYSA Dyner Syntetiske fibre Lyocell Dun/fjer Maskinvaskes ved 60 Vælg sengens temperatur! Når dynen er tilpas varm, sover du godt og vågner veludhvilet. Men hvad der er tilpas, afhænger

Læs mere

D K. B R U G E R M A N U A L V E L A L a t i n 1 0 0. w w w. v e l a. E U

D K. B R U G E R M A N U A L V E L A L a t i n 1 0 0. w w w. v e l a. E U D K B R U G E R M A N U A L V E L A L a t i n 1 0 0 w w w. v e l a. E U INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 INDLEDNING 3 1.1 SIKKERHED 3 1.2 REKLAMATIONSRET 4 1.3 UDPAKNING AF STOLEN 4 1.4 VEDLIGEHOLD AF VELA Latin

Læs mere

Rengøring af lammeskind BOLIUS

Rengøring af lammeskind BOLIUS Hvordan rengøres dejlige hvide lammeskind? Må de komme i vaskemaskinen, hvilken børste skal man bruge og hvad gør man hvis de lugter fælt? Lammeskind behandles som uld Lammeskind er i sig selv selvrensende

Læs mere

Vandets hårdhed: Let snavset Normalt Meget snavset Blødt 50 ml 90 ml 120 ml Almindeligt 70 ml 105 ml 130 ml Hård 90 ml 120 ml 150 ml

Vandets hårdhed: Let snavset Normalt Meget snavset Blødt 50 ml 90 ml 120 ml Almindeligt 70 ml 105 ml 130 ml Hård 90 ml 120 ml 150 ml Textile Wash Sæbe til vask af alle funktionelle tekstiler og membraner: Vedligeholder materialet så det kan modtage imprægneringen, og derved forblive 100% vandtæt, vindtæt samt åndbart. Effektiv og hygiejnisk

Læs mere

Mormors pletfjerner rå d

Mormors pletfjerner rå d Mormors pletfjerner rå d Pletter på tøj startes med: At prøve med klar opvaskemiddel Herefter er det forskelligt alt efter, hvilken plet der er tale om (se tabelen nedenfor) MEN HUSK ALTID, at komme i

Læs mere

Maxi 3 Pletfjernerguide

Maxi 3 Pletfjernerguide Maxi 3 Pletfjernerguide Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret www.besma.dk Indhold: Maxi 3 Pletfjernerguide 1. Pletfjerning generelt 2. Vask af malede overflader og plast 3. Rensning

Læs mere

Rengøringsvejledninger

Rengøringsvejledninger og pleje af dit lakerede og oliebehandlede Pergo parketgulv Hvorfor? HOLDBAR BRUGERVENLIG EFFEKTIV Korrekt rengøring af gulvet sikrer, at det bliver vedligeholdt perfekt. Produkterne er blevet udviklet

Læs mere

STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm

STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm PÍFA 26-20 STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm MATERIALE: Létt- Lopi (100% islandsk uld, løbelængde 50g = ca. 100 meter). Fv. A 0059

Læs mere

En T-shirts livscyklus

En T-shirts livscyklus En T-shirts livscyklus Når du køber en ny bomulds T-shirt, har den allerede været på en lang rejse og krævet en masse ressourcer. Måske er bomulden, som T-shirten er lavet af, dyrket i Afrika, spundet

Læs mere

Pletfjerning. ADVARSEL! Anvend ALDRIG klorholdige produkter, da der kan være risiko for afblegning af tæppet.

Pletfjerning. ADVARSEL! Anvend ALDRIG klorholdige produkter, da der kan være risiko for afblegning af tæppet. Pletfjerning Pletfjerning Pletter opstår som regel enten ved spild eller ved afsmitning fra fodsåler. Pletterne bør fjernes omgående. Uanset hvilken type tæppe du har valgt, er den følgende "førstehjælp"

Læs mere

NÅR DU TÆNKER PÅ MILJØET I DEN DAGLIGE HUSHOLDNING

NÅR DU TÆNKER PÅ MILJØET I DEN DAGLIGE HUSHOLDNING NÅR DU TÆNKER PÅ MILJØET I DEN DAGLIGE HUSHOLDNING Når du vælger de blå Änglamark produkter, er du sikker på at få produkter af høj kvalitet, uden overfl ødig kemi. Vi stiller nemlig krav til indholdsstoffer,

Læs mere

DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG

DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG Hvad er Draftline? Draftline er et rengøringsmiddel til fadølsanlæg. Det er basisk og opløser meget effektivt organiske stoffer, fx belægninger inde i en ølslange.

Læs mere

den originale anno 1993 SMUK NATURLIG VARM

den originale anno 1993 SMUK NATURLIG VARM den originale anno 1993 SMUK NATURLIG VARM Produktet: Håndlavet af 100 % ren, naturlig uld. ADVARSEL! afhængighed kan forekomme Ulden er naturligt behandlet, og produktet er fulgt nøje, hele vejen fra

Læs mere

B R U G E R M A N U A L

B R U G E R M A N U A L DK BRUGERMANUAL 100 GAS INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING.... 3 1.1. REKLAMATIONSRET... 4 1.2. UDPAKNING AF STOLEN.... 4 1.3. VEDLIGEHOLDELSE AF VELA SALSA.... 4 1.4. VELA SALSA BRUGERMANUAL.... 6 1.5.

Læs mere

Unge. Overvej: Opgave:

Unge. Overvej: Opgave: Unge Flytte hjemmefra Peter er 18 år, og han vil gerne være pædagog. Peter går på grundforløbet. Han har lige fået tilbudt et kollegieværelse, som han har sagt ja til. Peter har hele sit liv boet hjemme

Læs mere

Hyppige pletter. Besma International Chem a/s 2014. Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret. www.besma.dk

Hyppige pletter. Besma International Chem a/s 2014. Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret. www.besma.dk Hyppige pletter Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret www.besma.dk Hyppige pletter Indhold: 1. Fedt og olie pletter 2. Fugleklatter 3. Insekter på loftet 4. Jord og græs pletter

Læs mere

D K. B R U G E R M A N U A L V E L A L a t i n / w w w. v e l a. E U

D K. B R U G E R M A N U A L V E L A L a t i n / w w w. v e l a. E U D K B R U G E R M A N U A L V E L A L a t i n 1 0 0 / 2 0 0 w w w. v e l a. E U INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 INDLEDNING 3 1.1 SIKKERHED 3 1.2 REKLAMATIONSRET 4 1.3 UDPAKNING AF STOLEN 4 1.4 VEDLIGEHOLD AF VELA

Læs mere

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning www.biga.dk Rengøringsog vedligeholdelsesvejledning Indvendig rengøring af skabskorpus og hylder. Rengøres bedst med husholdningens sædvanlige vandopløselige rengøringsmidler

Læs mere

Enhver kan vaske og dosere sæbe. Men kun Miele kan gøre det perfekt

Enhver kan vaske og dosere sæbe. Men kun Miele kan gøre det perfekt Enhver kan vaske og dosere sæbe. Men kun Miele kan gøre det perfekt Miele W1 med TwinDos - unikt doseringssystem med 2-komponent vaskemiddel. Køb en Miele W1-vaskemaskine med TwinDos i perioden 1. september

Læs mere

Tekstildekorationssæt

Tekstildekorationssæt Tekstildekorationssæt Hobbyvejledning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91522AB4X4VII 2017-02 Vær opmærksom på følgende inden påstrygning: Nitterne egner sig bedst til at blive strøget på glatte overflader,

Læs mere

INdholdsfortegnelse indledning reklamationsret udpakning af stolen vedligeholdelse af vela SALSA...

INdholdsfortegnelse indledning reklamationsret udpakning af stolen vedligeholdelse af vela SALSA... DK b r u G e r m a n u a l 100 www.vela.eu INdholdsfortegnelse 1.0. indledning... 3 1.1. reklamationsret... 4 1.2. udpakning af stolen... 4 1.3. vedligeholdelse af vela SALSA... 4 1.4. vela SALSA Brugermanual...

Læs mere

BRUGERMANUAL VELA LATIN 100/200

BRUGERMANUAL VELA LATIN 100/200 BRUGERMANUAL VELA LATIN 100/200 DK INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 INDLEDNING 3 1.1 SIKKERHED 3 1.2 REKLAMATIONSRET 4 1.3 UDPAKNING AF STOLEN 4 1.4 VEDLIGEHOLD AF VELA Latin 4 1.5 BRUGERMANUAL 6 1.6 TEKNISKE DATA

Læs mere

DAGLIG BRUGERVEJLEDNING

DAGLIG BRUGERVEJLEDNING DAGLIG BRUGERVEJLEDNING TAK FORDI DU HAR KØBT ET BAUKNECHT PRODUKT. Med henblik på at modtage en omfattende service og support, bedes du registrere dit apparat på http://www.bauknecht.eu/register DA Før

Læs mere

Wrap-E-Soothe Top. Den lindring, I har ventet på. AD RescueWear TIL BØRN MED SENSITIV HUD/ EKSEM, ELLER I FORBINDELSE MED WET WRAP BEHANDLING

Wrap-E-Soothe Top. Den lindring, I har ventet på. AD RescueWear TIL BØRN MED SENSITIV HUD/ EKSEM, ELLER I FORBINDELSE MED WET WRAP BEHANDLING , LLC er ikke ansvarlig, LLC er ikke ansvarlig Top Antal: 1 4 år 5 år , LLC er ikke ansvarlig, LLC er ikke ansvarlig Bukser Antal: 1 4 år 5 år , LLC er ikke ansvarlig, LLC er ikke ansvarlig Ærmer Antal:

Læs mere

GOSA Puder. Produktguide

GOSA Puder. Produktguide 26 _013 Produktguide GOSA Puder Syntetiske fibre Dun/fjer Lyocell Maskinvaskes ved 60 Tørres i tørretumbler Hvordan sover du? Vidste du, at dine sovevaner bestemmer, hvilken pude du skal vælge? Du sover

Læs mere

Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat

Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat låger Malede og finérede Almindelig rengøring foretages med en ren klud eller vaskeskind og lunkent vand. Til mere dybdegående

Læs mere

Mikrofiber. SUS, Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg

Mikrofiber. SUS, Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg SUS, Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg Vibeke Bang Olsen December 2013 Undervisningsministeriet. (December 2013). Materialet er udviklet af Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg i samarbejde

Læs mere

Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter

Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter Tillykke med købet af dit nye Wiking Gulv! Følg denne vejledning/instruktion således din hårdvoks olierede overflade forbliver holdbar, smuk og let at pleje.

Læs mere

Vedligeholdelse af møbelstoffer

Vedligeholdelse af møbelstoffer Vedligeholdelse Møbelstof Vedligeholdelse af møbelstoffer Jævnlig rengøring og rensning er vigtig for at bibeholde møbelstoffets udseende og forlænge dets levetid. Støv og snavs kan ændre farver og fremme

Læs mere

DAGLIG BRUGERVEJLEDNING

DAGLIG BRUGERVEJLEDNING DAGLIG BRUGERVEJLEDNING DA TAK FORDI DU HAR KØBT ET BAUKNECHT PRODUKT. Med henblik på at modtage en omfattende service og support, bedes du registrere dit apparat på http://www.bauknecht.eu/register Før

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Brugsvejledning Sleepbag babysovepose samt tilbehør. Sprog - DK. Produktinformation Advarsel 1-2

Indholdsfortegnelse. Brugsvejledning Sleepbag babysovepose samt tilbehør. Sprog - DK. Produktinformation Advarsel 1-2 Sprog - DK Indholdsfortegnelse Brugsvejledning Sleepbag babysovepose samt tilbehør. Produktinformation Advarsel 1-2 Sleepbag babysovepose Teknisk tegning Sleepbag 3-4 Indledning 5 Videovejledning 6 Påklædningsguide

Læs mere

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT LÅGER Regelmæssig rengøring Anvend en blød klud opvredet i lunkent vand, der gerne må være tilsat et almindelig rengøringsmiddel

Læs mere

Vedligehold og rengøring af overflader: Generel vejledning marts 2018-DK

Vedligehold og rengøring af overflader: Generel vejledning marts 2018-DK Vedligehold og rengøring af overflader: Laminat/melamin Laminat kræver som udgangspunkt ingen vedligeholdelse (ud over almindelig rengøring), men vær opmærksom på følgende: Laminat tåler ikke høj varme,

Læs mere

KØRE ET PROGRAM. Læg vasketøjet løst i tromlen, så det bliver tørret ensartet helt igennem. Luk lugen. Stil programvælgeren på "Off" ("0").

KØRE ET PROGRAM. Læg vasketøjet løst i tromlen, så det bliver tørret ensartet helt igennem. Luk lugen. Stil programvælgeren på Off (0). KØRE ET PROGRAM Find mere information i den separate brugervejledning. Sortér vasketøjet efter vaskemærker Må ikke tørres i tørretumbler Egnet til tørring i tørretumbler ved lav temperatur Egnet til tørring

Læs mere

Vaskemaskine WM 16Y890DN

Vaskemaskine WM 16Y890DN hvid 13895 kr* *Vejledende pris Produktegenskaber Forbrug og ydelse k Kapacitet: 8 kg k Energiklasse: A+++ k Årligt energiforbrug 189 kwh, baseret på 220 standardvaske ved 60 C- og 40 C-normalprogrammerne

Læs mere

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt. Det kan tåle vejr og vind uden

Læs mere

WE 125 X. Vaskemaskine Instruktioner vedrørende installation og brug

WE 125 X. Vaskemaskine Instruktioner vedrørende installation og brug WE 125 X Vaskemaskine Instruktioner vedrørende installation og brug Hurtig vejledning Nedenfor vises de 11 emner, som beskrives i denne manual. Læs, lær og mor dig: Opdag mange små hemmeligheder for at

Læs mere

W 125 TX. Vaskemaskine Instruktioner vedrørende installation og brug

W 125 TX. Vaskemaskine Instruktioner vedrørende installation og brug W 125 TX Vaskemaskine Instruktioner vedrørende installation og brug Hurtig vejledning Nedenfor vises de 11 emner, som beskrives i denne manual. Læs, lær og mor dig: Opdag mange små hemmeligheder for at

Læs mere

Tøjguide Få det optimale ud af dit nye Team Rynkeby cykeltøj

Tøjguide Få det optimale ud af dit nye Team Rynkeby cykeltøj Tøjguide 2017 Få det optimale ud af dit nye Team Rynkeby cykeltøj Vask af cykeltøj At cykeltøjet skal vaskes indimellem giver sig selv, men hvordan er det nu lige det gribes an, og hvor ofte skal det gøres?

Læs mere

PLEJEPRODUKTER. Til sport og fitness

PLEJEPRODUKTER. Til sport og fitness PLEJEPRODUKTER Til sport og fitness SPORTSVASK Få rent og friskt tøj med Zebla Sportsvask Hvorfor begynder det nyvaskede trænings- og arbejdstøj at lugte grimt så hurtigt? Det gør det, fordi lugtmolekylerne

Læs mere

FULD AUTOMATISK VASKEMASKINE WM 7714 M

FULD AUTOMATISK VASKEMASKINE WM 7714 M FULD AUTOMATISK VASKEMASKINE WM 7714 M Kæare Kunde, Vi håber at i får bedste udførelse fra denne produkt som er bygget i en moderne faciliteter med total kvalitet. Til at få bedste udførelse fra denne

Læs mere

Ekstra programpakker:

Ekstra programpakker: Ekstra programpakker: Allergi Plus & Kids Baby Home XL Medic Øko da-dk M.-Nr. 09 579 540 Indholdsfortegnelse Programmer vælges...3 Programpakker....4 Centrifugering...5 Programoversigt...6 Programforløb...10

Læs mere

WD 125 T. Vaske/tørremaskinen Instruktioner vedrørende installation og brug

WD 125 T. Vaske/tørremaskinen Instruktioner vedrørende installation og brug WD 125 T Vaske/tørremaskinen Instruktioner vedrørende installation og brug Hurtig vejledning Nedenfor vises de 12 emner, som beskrives i denne manual. Læs, lær og mor dig: Opdag mange små hemmeligheder

Læs mere

BETJENING AF MASKINEN

BETJENING AF MASKINEN BETJENING AF MASKINEN Yderligere oplysninger (inklusive fejlfinding og service) kan findes i de enkelte kapitler i brugervejledningen. Sorter vasketøjet efter vaskemærker Må ikke tørretumbles Egnet til

Læs mere

Vaskemaskine WM 16Y750DN

Vaskemaskine WM 16Y750DN hvid 13195 kr* *Vejledende pris Kan kombineres med: WT48Y850DN Produktegenskaber Forbrug og ydelse k Kapacitet: 9 kg k Energiklasse: A+++ -10% k Årligt energiforbrug 189 kwh, baseret på 220 standardvaske

Læs mere

ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR

ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 2 INDHOLD: Et rent tæppe gør en forskel... 3 Undgå at tæppet bliver

Læs mere

Oliering og Pleje af Trægulve

Oliering og Pleje af Trægulve Oliering og Pleje af Trægulve 1. Oliering - nylagte ubehandlede massive trægulve 2. Plejeoliering - nylagte fabriksolierede trægulve 3. Plejeoliering eksisterende olierede trægulve 4. Rengøring og vask

Læs mere

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT LÅGER Malede og finérede Almindelig rengøring foretages med en ren klud eller vaskeskind og lunkent vand. Til mere dybdegående rengøring

Læs mere

1.5. TEKNISK DATA... 8

1.5. TEKNISK DATA... 8 D K b r u G e r m a n u a l 100 w w w. v e l a. E U INdHOLDSFORTEGNELSE 1.0. indledning......................................................... 3 1.1. reklamationsret.................................................

Læs mere

colour with farveguide INDEHOLDER FARVE INSTRUKTIONER

colour with farveguide INDEHOLDER FARVE INSTRUKTIONER colour with confidence farveguide INDEHOLDER FARVE INSTRUKTIONER ? Før du farver stil dig selv 3 spørgsmål 1. Stoffet? Alle Dylon farver er udviklet til specielle stoftyper. Det er derfor vigtigt at vælge

Læs mere

W 93 T. Vaskemaskine Instruktioner vedrørende installation og brug

W 93 T. Vaskemaskine Instruktioner vedrørende installation og brug W 93 T Vaskemaskine Instruktioner vedrørende installation og brug Hurtig vejledning Nedenfor vises de 11 emner, som beskrives i denne manual. Læs, lær og mor dig: Opdag mange små hemmeligheder for at opnå

Læs mere

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden Kabinen Sådan gør du: Kabinen er et godt sted at starte når du vil gøre din bil ren, så kan den nemlig tørre, mens du vasker og polerer resten af bilen. Tørre! ja for der skal noget fugt til, for at få

Læs mere

DAGLIG BRUGERVEJLEDNING

DAGLIG BRUGERVEJLEDNING DAGLIG BRUGERVEJLEDNING DA TAK FORDI DU KØBTE ET WHIRLPOOL-PRODUKT. For at modtage en mere komplet assistance, bedes du registrere dit apparat på www.whirlpool.eu/register Gennemlæs Sundhed og Sikkerhed

Læs mere

Flydepuder. Brugsanvisning. November

Flydepuder. Brugsanvisning. November Flydepuder Brugsanvisning November 2017 Indholdsfortegnelse Kære kunde.. 2 Generel information.. 3 Før ibrugtagning... 3 Produktbeskrivelse og anvendelse. 3 Materialer. 4 Mærkning.. 4 Rengøring og vedligeholdelse.....

Læs mere

Bates - fodtøj til hær og politi - alt fra uniformssko til håndlavede ørkenstøvler.

Bates - fodtøj til hær og politi - alt fra uniformssko til håndlavede ørkenstøvler. Bates - fodtøj til hær og politi - alt fra uniformssko til håndlavede ørkenstøvler. Dansk Erhvervsbeklædning aps. SE-nr. 34 04 62 63 Bates blev grundlagt i 1885 og har gennem tiden bl.a. leveret fodtøj

Læs mere

DAGLIG BRUGERVEJLEDNING

DAGLIG BRUGERVEJLEDNING DAGLIG BRUGERVEJLEDNING TAK FORDI DU HAR KØBT ET BAUKNECHT PRODUKT. Med henblik på at modtage en omfattende service og support, bedes du registrere dit apparat på http://www.bauknecht.eu/register DA Før

Læs mere

Vaskemaskine- Tørretumbler Brugervejledning

Vaskemaskine- Tørretumbler Brugervejledning Vaskemaskine- Tørretumbler Brugervejledning BWD384W0 Læs venligst denne brugervejledning først! Kære kunde. Tak, fordi du valgte et Blomberg-produkt. Vi håber, at du får de bedste resultater fra dit produkt,

Læs mere

D K. b r u G e r m a n u a l. w w w. v e l a. E U

D K. b r u G e r m a n u a l. w w w. v e l a. E U D K b r u G e r m a n u a l w w w. v e l a. E U INdHOLDSFORTEGNELSE 1.0. indledning......................................................... 3 1.1. reklamationsret..................................................

Læs mere

Stemmekredskort. Elektronisk kredskort, der kan give stemmebeskeder til vaskemaskiner og tørretumblere

Stemmekredskort. Elektronisk kredskort, der kan give stemmebeskeder til vaskemaskiner og tørretumblere Stemmekredskort Elektronisk kredskort, der kan give stemmebeskeder til vaskemaskiner og tørretumblere Introduktion STEMMEKREDSKORTET er et elektronisk kredskort, der kan give stemme- meddelelser. Enheden

Læs mere

Brug af maskinen. Yderligere oplysninger (inklusive fejlfinding og service) findes i de enkelte afsnit i brugervejledningen.

Brug af maskinen. Yderligere oplysninger (inklusive fejlfinding og service) findes i de enkelte afsnit i brugervejledningen. Brug af maskinen Yderligere oplysninger (inklusive fejlfinding og service) findes i de enkelte afsnit i brugervejledningen. Sortér vasketøjet efter vaskemærker: Må ikke tørres i tørretumbler Egnet til

Læs mere

Tekst og foto: Lisbeth Pedersen

Tekst og foto: Lisbeth Pedersen Når hesten skal gøres klar til kåring Det er et spændende arbejde at klargøre hesten, dvs. fodre og træne den og at få den soigneret, så den viser sig fra sin allerbedste side, når den præsenteres for

Læs mere

Vedligeholdelse stole & borde

Vedligeholdelse stole & borde Vedligeholdelse stole & borde Vedligeholdelse stole Møbelstoffer Uld er grundet sin elasticitet, slidstyrke og snavs afvisende egenskaber, en af de bedste råvarer til møbeltekstiler. Desuden indeholder

Læs mere

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine!

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Vi er Danmarks største online hvidevareforhandler. Spørg

Læs mere

Det, du glemte at spørge om. Gode råd om behandling af børneeksem

Det, du glemte at spørge om. Gode råd om behandling af børneeksem Det, du glemte at spørge om Gode råd om behandling af børneeksem Hvad er børneeksem? Børneeksem kaldes også atopisk eksem og tidligere også astmaeksem. Børneeksem er en sygdom med tør, kløende hud og perioder

Læs mere

Vaskemaskinetørretumbler

Vaskemaskinetørretumbler Vaskemaskinetørretumbler Brugervejledning WDA 96143 H Dokumentnummer 2820524540_DA / 23-02-15.(15:00) Dette produkt er fremstillet ved hjælp af den nyeste teknologi i miljøvenlige forhold. 1 Vigtige sikkerheds-

Læs mere

træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs

træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs Pleje af lakerede gulve Forlænger lakkens og gulvets levetid Vælg produkt Junckers LakPleje er et unikt produkt, der forlænger lakkens levetid og bibeholder lakkens

Læs mere

Korrekt vedligeholdelse af mopper og klude forlænger levetiden markant

Korrekt vedligeholdelse af mopper og klude forlænger levetiden markant Korrekt vedligeholdelse af mopper og klude forlænger levetiden markant En stor del af slitagen på mopper og klude forekommer under vask. Husk derfor altid følgende vedligeholdelsesråd for at sikre at mopper

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 INSPIRATION: Side 1 af 5 MATERIALER: Merinould ca. 100 g, gazestof eller silke, vandflaske med huller i låget, foerstof (ca. 1,5x3,5 m), snor, håndklæde, sort sæk, sæbe og masser af vand. Tørretumbler

Læs mere

VASKER-TØRRER BRUGSANVISNING

VASKER-TØRRER BRUGSANVISNING VSKER-TØRRER BRUGSNVISNING GWD 59400 WBC D Dokumentnummer 2820523593_D/ 29-07-13.(11:02) 1 Vigtige instruktioner vedrørende sikkerhed og miljø Dette afsnit indeholder sikkerhedsinstruktioner, der skal

Læs mere

Scan QR koden og læs mere om StarLock puden eller se instruktionsvideo

Scan QR koden og læs mere om StarLock puden eller se instruktionsvideo 1 Brugsvejledning Scan QR koden og læs mere om StarLock puden eller se instruktionsvideo 2 StarLock bruger patenteret teknologi. Unikt at man kan skabe fuld stabilitet med luft. Det gør, at man kan skabe

Læs mere

Ansigtsmasker til tør hud. Peelingmaske 1-2 modne tomater 1/2 agurk 1-2 spsk honning. Fugtmaske 2 dl cremefraiche 1/2 moden banan 2 spsk honning

Ansigtsmasker til tør hud. Peelingmaske 1-2 modne tomater 1/2 agurk 1-2 spsk honning. Fugtmaske 2 dl cremefraiche 1/2 moden banan 2 spsk honning Ansigts masker Hvis man ikke lige har taget et ansigtsdampbad, kan man åbne porerne ved at dække ansigtet med et vådt, varmt (dog ikke ubehageligt varmt) håndklæde i 5 minutter, før masken lægges. Man

Læs mere

Hele Danmarks nye vaskeprogram. Så gør vi sådan...

Hele Danmarks nye vaskeprogram. Så gør vi sådan... Så gør vi sådan når vi vasker med omtanke...side 4 når vi vasker vores tøj...side 6 når vi vasker med koldt vand...side 10 når vi tørrer vores tøj...side 11 når vi vælger vaskemiddel...side 12 når vi vasker

Læs mere

UNDGÅ VABLER, HUDIRRITATION & LUGTGENER UNDER SPORTSAKTIVITETER

UNDGÅ VABLER, HUDIRRITATION & LUGTGENER UNDER SPORTSAKTIVITETER UNDGÅ VABLER, HUDIRRITATION & LUGTGENER UNDER SPORTSAKTIVITETER LUGTFJERNER SPRAY 2Toms stink free spray kan med garanti fjerne dårlige lugte forårsaget af sved. Brug den i dine sko, støvler, handsker,

Læs mere

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet Så skåner du også miljøet Vi har tidligere været vant til, at der var vand nok, og at vand er næsten gratis. Sådan er det ikke mere. I denne folder får du en række gode råd, som kan hjælpe dig til at bruge

Læs mere

BETJENING AF MASKINEN

BETJENING AF MASKINEN BETJENING AF MASKINEN Der er yderligere oplysninger (inklusive fejlfinding og service) i de enkelte afsnit i brugervejledningen. Sorter vasketøjet efter vaskemærker Må ikke tørretumbles Egnet til tørretumbler

Læs mere

Foto:P. Bang Klædemøl; længde 5-7 mm

Foto:P. Bang Klædemøl; længde 5-7 mm MØL I TEKSTILER De to arter af møl, der oftest gør skade på tekstiler i vores hjem, er klædemøllet (Tineola bisselliella) og pelsmøllet (Tinea pellionella). Klædemøllet hører ikke til de oprindeligt danske

Læs mere

REPARATION AF ÆGTE TÆPPER TEKST & FOTO: JAN ANDERSEN

REPARATION AF ÆGTE TÆPPER TEKST & FOTO: JAN ANDERSEN REPARATION AF ÆGTE TÆPPER TEKST & FOTO: JAN ANDERSEN Bøger om reparation af orientalske tæpper: Peter F. Stone: Oriental Rug Repair, Greenleaf Company, Chicago 1981, ISBN: 0-940582-00-7 Majid Amini: Oriental

Læs mere

Din brugermanual SAMSUNG P1253 http://da.yourpdfguides.com/dref/785766

Din brugermanual SAMSUNG P1253 http://da.yourpdfguides.com/dref/785766 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i SAMSUNG P1253 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

VASKEMASKINE LS1407E

VASKEMASKINE LS1407E VASKEMASKINE LS1407E HN 10210 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før vaskemaskinen tages i brug. Gem vejledningen til senere brug. INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhedsanvisninger... 2 Vaskemaskinens

Læs mere

TW2G / BT653me. Quick guide DK

TW2G / BT653me. Quick guide DK TW2G01167-01 / BT653me Quick guide DK 1 PROGRAMMERING AF APPARATET... 3 BETJENINGSPANELET... 3 CLOSE-UP AF DISPLAYET... 3 PROGRAMMERING AF EN VASKECYKLUS... 4 PROGRAMOVERSIGT... 7 LØBENDE VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Brugsanvisning til Depend GelLack

Brugsanvisning til Depend GelLack Depend GelLack En ny generation af neglelak, der hærder i LED-lampe og giver et lakresultat, som holder i 2-3 uger. Depend GelLack er et nyt revolutionerende produkt, der er lettere at påføre end almindelig

Læs mere

Tips om insekter i hjemmet

Tips om insekter i hjemmet Tips om insekter i hjemmet Har du fået ubudne gæster i form af insekter i dit hjem, er rengøring på insekternes yndlingssteder ofte nok, og du kan gøre meget for at forebygge insektangreb. Mange af de

Læs mere

Denne betjeningsvejledning skal udleveres til kunden. Kontrollér, at brugeren af AIRpad puden forstår produktoplysningerne

Denne betjeningsvejledning skal udleveres til kunden. Kontrollér, at brugeren af AIRpad puden forstår produktoplysningerne Dansk brugermanual for Rolko AIRpad Denne betjeningsvejledning skal udleveres til kunden. Kontrollér, at brugeren af AIRpad puden forstår produktoplysningerne Kunde: Læs denne betjeningsvejledning omhyggeligt

Læs mere

Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte. - og hvordan du kan håndtere det

Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte. - og hvordan du kan håndtere det Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte - og hvordan du kan håndtere det Hvorfor bliver man syg? Smitstoffer Smittekilder Smitteveje Modtagelighed hos den enkelte Smitstoffer Mikroorganismer,

Læs mere

Ammepuder. Brugsanvisning. Juli 2018

Ammepuder. Brugsanvisning. Juli 2018 Ammepuder Brugsanvisning Juli 2018 Indholdsfortegnelse Kære kunde.. 2 Generel information.. 3 Før ibrugtagning... 3 Produktbeskrivelse og anvendelse. 3 Materialer. 3 Mærkning.. 3 Rengøring og vedligeholdelse.....

Læs mere

Hygiejne - håndhygiejne.

Hygiejne - håndhygiejne. Hygiejne - håndhygiejne. Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte - og hvordan du kan håndtere det. Hvorfor bliver man syg? Smitstoffer Smittekilder Smitteveje Modtagelighed hos den enkelte Smitstoffer

Læs mere

Dyner og puder. Vælg med Varefakta fordi der er forskel

Dyner og puder. Vælg med Varefakta fordi der er forskel Dyner og puder Vælg med Varefakta fordi der er forskel Udvalget af dyner og puder i butikkerne er meget stort og kan virke uoverskueligt. Denne pjece er ment som en hjælp til at finde ud af, hvilken type

Læs mere