2+2 farver Når der bliver trykt med to farver på både forsiden og bagsiden af tryksagen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2+2 farver Når der bliver trykt med to farver på både forsiden og bagsiden af tryksagen."

Transkript

1 Grafisk ordbog farver Når der bliver trykt med én farve på én side af tryksagen. 1+1 farver Når der bliver trykt med én farve på både forsiden og bagsiden af tryksagen. 2+1 indikerer at der bliver trykt med to farver på både forside og 1 farve på bagsiden osv. 2+0 farver Når der bliver trykt med to farver på én side af tryksagen. 2+2 farver Når der bliver trykt med to farver på både forsiden og bagsiden af tryksagen. 3+0 farver Når der bliver trykt med tre farver på én side af tryksagen. 3+3 farver Når der bliver trykt med tre farver på både forsiden og bagsiden af tryksagen. 4+0 farver Når der bliver trykt med fire farver på én side af tryksagen. Også en angivelse af, at der er tale om CMYK-farver. 4+4 farver Når der bliver trykt med fire farver på både forsiden og bagsiden af tryksagen. Også en angivelse af, at der er tale om CMYK-farver på begge sider. A Adobe Distiller Se under Distiller Adobe Illustrator Se under Illustrator. Adobe InDesign Se under Indesign.

2 Adobe Photoshop Se under Photoshop A-formater A0: 84,1 x 118,9 cm A1: 59,4 x 84,1 cm A2: 42 x 59,4 cm A3: 29,7 x 42 cm A4: 21 x 29,7 cm A5: 14,85 x 21 cm A6: 10,5 x 14,85 cm Analog kopi En analog kopi er en kopi af en fysisk kopi, print eller original. B Beskæring (bleed) Er der tryk helt ud til kanten på tryksagen, bør dette gå 3 mm. ud over kanten på hele dokumentet for at undgå en evt. hvid kant efter trykningen. Bestrøget papir Overfladebehandlet papir som er påført en bestrygning, der fremhæver selve trykket - fås både som mat eller blank. Billedmanipulation Elektronisk ændring af billeder eller fotografier. Bitmap Et billede oprettet ud fra en serie af små prikker, hvor bestemte kvadrater er udfyldt for at forme figurer og streger. Bitmaps kan i modsætning til vektorgrafik ikke skaleres uden tab af kvalitet. Filformatet bmp indeholder ingen kompression modsat f.eks. jpeg-formatet. Bleed Det område som er uden for formatet, men skal bruges når tryksagen skal skæres til. Se også under Beskæring. Bmp Filformatet når man gemmer bitmap-billeder. Bukkelinie Se under Bukkestreg. Bukkestreg Rille i papir eller karton, der sikrer korrekt falsning af kraftigere materialer. Produceres med rillehjul eller med et metalbukkejern.

3 C CMYK Betegnelse for de fire farver, der anvendes til 4-farvetryk: cyan, magenta, yellow og key-color (sort). CMYK er det mest brugte system indenfor tryk og print. Alle farver inden for CMYK-skalaen angives i procenter af hver af de fire CMYK-farver, f.eks. rød: Cyan = 15% Magenta = 100% Yellow = 100% Black = 0% Coated papir Se under bestrøget papir Cropmarks Se under "skæremærker". D Desk Top Publishing DTP Opsætning af trykklare filer inden turen går til trykkeriet. Digitaltryk Digital printproduktion på moderne printere. Velegnet til små og mellemstore oplag. Distiller Program fra Adobe, der hjælper til at danne pdf-filer ud fra postscript- eller eps-filer. Distribution Forsendelse, pakning og udbringning af fysiske tryksager. DPI Dots per inch eller punkter per tomme. Billeder der skal i trykken skal helst have en dpi på billeder på internettet kan til sammenligning nøjes med 72 dpi.

4 E Efterbehandling Efterbehandling af tryksager kan bl.a. bestå af indbinding, laminering, opklæbning og skæring. Eps-fil encapsulated postscript fil Filformat til vektorbaserede filer. F Falsning Foldning af trykarket. Foretages som regel i falsemaskiner. Farveprint Digital printproduktion på moderne printere i 4 farver. Filmudkørsel Tidligere brugte man film til at lave trykplader af. Nu bruger man CTP - Computer To Plate. Folder Tryksag med kun ét ark der er falset. Fugtgummiering Flyer Tryksag på kun ét ark med tryk på én eller begge sider. Folieskæring Konturskåret folie. FTP Server File Transfer Protocol. En server med adgangskode, som bruges til udveksling af datafiler. G Glittet papir Papir som presses igennem et system af opvarmede stålvalser eller stålplader, hvorved papiroverfladen bliver glat. Selve papiret bliver styrket og får bedre trykegenskaber.

5 Gramvægt Angivelse af et ark papirs vægt i gram pr. m2. Et typisk stykke brevpapir er g. Gloss coated Se under Glittet. H Hæfter Flersidede tryksager med hæfteklammer i ryggen. Slutformatet kan f.eks. være A5, A4 eller A3. I Illustrator Adobe Illustrator er et vektorbaseret tegneprogram, udviklet af Adobe. Anvendes f.eks. til illustration og rentegning af logoer. Indesign Et populært layoutprogram fra softwarekoncernen Adobe. Programmets primære funktion er at arrangere tekst, illustrationer og andre grafiske virkemidler til tryk. J Jpeg Filformat der normalt bruges til fotos. K Kachering En belægning af tryksagen med et tyndt lag plastik, som sikrer en smudsafvisende overflade og giver et eksklusivt præg. Karton Konstrueret af flere lag papir for at øge dets styrke. Klistermærker Generelt udtryk for udstansede mærker med klæb på bagsiden til opsætning på diverse materialer. Se også labels eller etiketter.

6 Kuvertering Når breve, tryksager og evt. andre emner indstikkes i kuvert. L Labels Generelt udtryk for udstansede klistermærker i diverse formater opsat på A4 ark. Lak En beskyttelseslak som påføres papiret efter eller samtidig med trykningen. Der findes flere former, hvor de mest anvendte er tryklak eller vandlak. Laminering En folie der beskytter tryk- og printprodukter og samtidig giver en høj finish. Layout Placering og arrangering af tekst, illustrationer og andre grafiske virkemidler. Løsblade Løsark med tryk på 1 eller 2 sider. M MAC En Macintosh-computer, der adskiller sig fra PC'en ved bl.a. at bruge et andet styresystem, og ved at afvikle programmerne på en anden måde. O Offsettryk En trykmetode, hvor trykket først overføres fra en plade til en gummidug, som derefter overfører trykket til papiret. Offsettryk er god til store og mellemstore oplag, og giver en præcis og ensartet farveangivelse. Omslag Omslagsmapper er ofte trykt på karton eller andet med en høj gramvægt.

7 Oplag Et udtryk for hvor mange der skal trykkes af hver original. Opløsning Et pixelbaseret billedes opløsning måles i ppi (pixels per inch). P Pantonefarver Pantone er et farvesystem der benyttes ved tryk. Pantonefarver er specialfarver og spænder fra "almindelige" farver til farver der ikke kan gengives i cmyk som f.eks. neon- og metalfarver. Pantonefarver anvendes ofte til logoer, så man har en ren farve og dermed undgår raster som i et firefarvetryk (CMYK). PDF Portable Document Format. Dette format bruges til at komprimere forskellige typer dokumenter og kan anvendes af alle computere. Fordelen er, at man kan låse dokumentet, så det ikke kan redigeres. En PDF fil kan genereres til mange forskellige formål, heriblandt trykklare filer indeholdende de rigtige egenskaber. Perforering En stiplet gennemskæring af papir, der bl.a. bruges ved indbetalingskort og lignende. Photoshop Et avanceret billedbehandlingsprogram fra Adobe. Pixelbaseret. Portfals En foldemetode, hvor papiret foldes ind mod midten fra både venstre og højre side. PPI Som DPI. Her er der blot tale om den måleenhed der bliver brugt på et digitalt billede / på skærmen. Prepress En betegnelse for den aktivitet der ligger til grund for, at en tryksag er klar til at gå i trykken. Preprint Se Prepress. Her er der blot tale om print i stedet for tryk. Print En digital kopi, hvor inputtet er digitalt frem for analogt. Se også Analog kopi.

8 Printformat Det format et print bliver printet i, f.eks. A4. R Raster Når en farve i dokumentet gøres gennemsigtig. Bruges især til vandmærker på f.eks. brevpapir. Rentegning Opsætning af vektorgrafik efter en skitse. RGB farver En betegnelse for de tre farver (Red, Green & Blue) der anvendes ved skærmvisning. Disse farver kan der ikke trykkes efter. Rulle-fals Når papiret foldes så siderne lukkes ind omkring hinanden. S Scanning En digitalisering af originalmateriale fra analog form, f.eks. fotografier i papirform, der skal lægges ind på pc en. Skæremærker De mærker der sættes på den færdige og trykklare opsætning, så trykkeriet har noget præcist at skære efter, når de printer på større ark. Den engelske betegnelse er "cropmarks" og "cutmarks". Spiralindbinding En indbindingsmetode hvor der udstanses huller i venstre side af bogens ark, hvorefter en metalspiral monteres på. Spotfarver En farve, der ikke farvesepareres, og derved ikke kan opnås ved tryk i CMYK. Denne specialfarve er oftest en Pantone-farve (PMS). Se også Pantonefarver. Stanseform Bruges til udstansning af trykarket i figurer og former og lignende. Formen er oftest opbygget i krydsfiner, der udskæres ved hjælp af laser-teknik, og isættes skærestreger/knive, som kan gennemtrænge papiret

9 T Tværformat Det rektangulære mål hvor højde er mindre end bredde. For eksempel A4 tværformat - 29,7x 21cm. TIFF Tagged Image File Format. Et populært filformat til pixelbaserede billeder. Den fylder mindre end en EPS-fil. Tryklak Se under lak U Ubestrøget papir Papir som ikke er bestrøget (se under bestrøget ). Upload Et udtryk for transport af filer fra egen computer til en anden computer. Upload kan bl.a. ske ved hjælp af et FTP program. Udstansning Ved hjælp af en stanseform, formskæres emnet. Som supplement til stanseform anvender vi digital formskæring, der gør formskæring muligt og økonomisk overkommeligt i små oplag og dummieproduktioner. V Vandlak Se under lak. Vektorgrafik En illustration eller logo, der som regel er lavet i Illustrator eller Indesign. Ved markering af grafikken vil man se en masse små prikker rundt om, der indikerer at den kan forstørres i det uendelige til forskel for eksempel et jpgbillede, der vil forvrænges ved forstørrelse. Vektorgrafik kan gemmes i eps-, ai- eller pdf-format. Z Zig-zag fals Når papiret foldes som en harmonika.

PRINTGUIDE. Printish 2015. Printguide / 1

PRINTGUIDE. Printish 2015. Printguide / 1 PRINTGUIDE Printish 2015 Printguide / 1 Kære Kunde Hos Printish ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at få flotte tryksager. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi gennemgår det du har

Læs mere

PDF til tryk Vejledning

PDF til tryk Vejledning PDF til tryk Vejledning 2 Generel info - der skal tages hensyn til disse regler i alle PDF er 3 Kuverter 4 Foldere (4sidet, 3 flj., 4 flj. osv.) 5 Hæfte (klammehæftet) 5 Bog/hæfte (med ryg) 5 Lakform og

Læs mere

PRINTISH VI PRINTER DIT BUDSKAB! www.printish.dk

PRINTISH VI PRINTER DIT BUDSKAB! www.printish.dk E ID GU IN T PR Kære kunde Hos Printish ønsker vi, at give dig de bedste forudsætninger, for at få flotte tryksager. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi gennemgår det du har brug for, at vide inden

Læs mere

PRINTGUIDE. Printish Printguide / 1

PRINTGUIDE. Printish Printguide / 1 PRINTGUIDE Printish 2015 Printguide / 1 Kære Kunde Hos Printish ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at få flotte tryksager. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi gennemgår det du har

Læs mere

PRINTISH VI PRINTER DIT BUDSKAB! www.printish.dk

PRINTISH VI PRINTER DIT BUDSKAB! www.printish.dk E ID GU IN T PR INDHOLD Kære kunde Programmer // 3 Dokumentopsætning // 4 Hos Printish ønsker vi, at give dig de bedste forudsætninger, for at få flotte tryksager. Skabeloner // 5 Derfor har vi lavet denne

Læs mere

6 tips. der sikrer dig optimalt resultat

6 tips. der sikrer dig optimalt resultat 6 6 tips der sikrer dig optimalt resultat Nemt og enkelt, gennem kundetilpassede produkter styrker Print2People virksomheder i at give håndgribelige indtryk. Bestil markedsføringsmateriale online www.print2people.dk

Læs mere

FOLDERE POSTKORT T-SHIRT M. TRYK PLAKATER FOLDERE T-SHIRT M. TRYK ROLL-UP FLYERS PLAKATER KLISTERMÆRKER

FOLDERE POSTKORT T-SHIRT M. TRYK PLAKATER FOLDERE T-SHIRT M. TRYK ROLL-UP FLYERS PLAKATER KLISTERMÆRKER Forsendelse Vi kan sende ordre enten med Postdanmark eller med RoadRunner. ÅRHUS BEDSTE PRINT- OG KOPICENTER Roadrunner afregner vi med: 0-10 kg 150,- 10-20 kg 250,- Generelle printråd og oplysninger Vi

Læs mere

Tillæg for 4-siders. S/H 1+1 4-farvet 4+4 S/H 1+1. 4-farvet 4+4 Levering: 2-4 arbejdsdage Papir: 130 gr. silk

Tillæg for 4-siders. S/H 1+1 4-farvet 4+4 S/H 1+1. 4-farvet 4+4 Levering: 2-4 arbejdsdage Papir: 130 gr. silk DIGITAL PRINT PRISLISTE 09 A4 HÆFTER A5 HÆFTER 0 0 0 0 549* 75* 97* 1.3* 2.2* 430* 617* 749* 997* 1.546* 671* 9* 1.213* 1.695* 2.741* 491* 739* 74* 1.16* 1.72* 737* 1.093* 1.414* 1.993* 3.250* 549* 75*

Læs mere

Mulighederne er uendelige...

Mulighederne er uendelige... Mulighederne er uendelige... Indhold Flyers / Løsblade...................................... 3 Foldere / Brochurer.................................... 4 Brevpapir / Kuverter...................................

Læs mere

DIGITAL PRINT PRISLISTE

DIGITAL PRINT PRISLISTE DIGITAL PRINT PRISLISTE A4 HÆFTER A5 HÆFTER Sider/Antal 100 0 300 500 1000 549* 75* 97* 1.3* 2.2* 430* 617* 749* 997* 1.546* 671* 9* 1.213* 1.695* 2.741* 491* 739* 74* 1.16* 1.72* 737* 1.093* 1.414* 1.993*

Læs mere

- sådan undgår du fejl i din tryksag

- sådan undgår du fejl i din tryksag 1Software Det er ikke alle programmer, der er født til at blive anvendt som et trykgrafisk værktøj. F.eks. Microsoft Office pakken, tekstbehandlingsprogrammer, regneark og præsentations-programmer. Disse

Læs mere

Grafisk produktion & workflow

Grafisk produktion & workflow Grafisk produktion & workflow Klargøring af hardback bogomslag med guldfolie, som skal leveres til tryk. For at kunne opsætte det trykklare omslag skal man have de præcise omslagsmål fra trykkeriet. Rygtykkelsen

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW. discovery channel plakat

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW. discovery channel plakat discovery channel plakat Discovery channel plakat Opgavebeskrivelse Discovery Channel skulle have produceret en plakat som de kunne give til alle deres kunder i firmaet. Plakaten skulle udstråle hvad DC

Læs mere

Frederiksbjerg kopi- og printcenter

Frederiksbjerg kopi- og printcenter Bestilling Århus billigste kopi- og printcenter Du har mullighed for at bestille print og lignende på mail. Send det til vores mail med udførlig ordrebeskrivelse. Vi har et ekspeditionsgebyr på alle digitale

Læs mere

Opgavebeskrivelse Opsætningsdelen Kundekontakt GRAFISK WORKFLOW

Opgavebeskrivelse Opsætningsdelen Kundekontakt GRAFISK WORKFLOW GW GRAFISK WORKFLOW Opgavebeskrivelse Dette var en opsætningsopgave af en folder og to plakater i to forskellige sprog til Ivans Lystfiskeri. Jeg vil primært fokusere på at beskrive Preflight og udskydningsdelen

Læs mere

Merchandise Emballage Beklædning Skilte Tryksager

Merchandise Emballage Beklædning Skilte Tryksager Global virksomhed GEMINI er en international handelsog produktionsvirksomhed etableret i 1989, med kontorer i København, Hong Kong og Kina. Vi er specialister i fremstilling af unikt merchandise, luksus

Læs mere

Dokumentation. Grafisk Produktion & Workflow

Dokumentation. Grafisk Produktion & Workflow Dokumentation Dokumentation OPGAVEN: Regionens it afdeling skulle promovere sig selv internt i regionen. It-afdelingen kan tit være lidt i modvind. De hjælper folk i regionen med it problemer, deres kunder

Læs mere

CMYK er et farverum bestående af 4 farver - Cyan, Magenta, Gul og Sort.

CMYK er et farverum bestående af 4 farver - Cyan, Magenta, Gul og Sort. FARVER Gennemgang af CMYK- og PMS-farver CMYK-farver: CMYK er et farverum bestående af 4 farver - Cyan, Magenta, Gul og Sort. Alle farver i CMYK-farverummet er altså et resultat af en blanding af disse

Læs mere

Photoshop Illustrator

Photoshop Illustrator Photoshop Illustrator Transform Hvilke programmer bruges til hvad: Logo Officedokumenter, Brevpapir, visitkort Annoncer Skilte, bannere, rollups, standere og stande Tryksager og brochurer Hjemmesider og

Læs mere

OMKOSTNINGER OG OMKOSTNINGSSTRUKTUR

OMKOSTNINGER OG OMKOSTNINGSSTRUKTUR OMKOSTNINGER OG OMKOSTNINGSSTRUKTUR 11:05 11:45 Omkostninger og omkostningsstruktur Det er blevet en dyr fornøjelse at udgive på tryk. Og der er faldgruber, der kan trække yderligere veksler på økonomien.

Læs mere

Tryksager til faste, lave priser

Tryksager til faste, lave priser Prisliste 1/2008 Tryksager til faste, lave priser Text-Design A4 brevpapir Brevpapir, kuverter, formularsæt, visitkort Brevpapir A4 90gr BankPost papir Oplag / farver 1+0 2+0 3+0 4+0 4+1 1.000 stk 949

Læs mere

Størrelsen på printede billeder

Størrelsen på printede billeder Størrelsen på printede billeder Udskriftsstørrelse i forhold til antal pixels og dpi 72 dpi 100 dpi 200 dpi 300 dpi 600 dpi 9 13 cm 255 369 354 512 709 1024 1063 1535 2126 3071 10 15 cm 284 425 394 591

Læs mere

GINA DAMM DOKUMENTATION WORKFLOW

GINA DAMM DOKUMENTATION WORKFLOW GINA DAMM DOKUMENTATION WORKFLOW SVENDEPRØVE 2016 OPGAVE Design af øletiketter, processen og færdig PDF. PROGRAMMER Adobe InDesign CC Adobe Illustrator CC Adobe Photoshop CC FARVERUM PANTONE Dette er en

Læs mere

Modtagelse af materiale

Modtagelse af materiale Tr yksager Modtagelse af materiale INFO TIL ALM. BRUGERE Ønskede filtyper til... Filtyper Tekst Tekster afleveres i Word-eller RTFfil. Vi modtager alle gængse filformater Selvom vi modtager alle gængse

Læs mere

Grafisk produktionsforståelse

Grafisk produktionsforståelse OVERSIGT 1 Opgaven A. Opgavebeskrivelse 2 Workflow A. Intern ordresystem B. Mappestruktur C. Kvalitetssikring D. Workspace 3 Den kreative process A. Målgruppe / Brainstorm / Skitser B. Layout C. Korrekturgang

Læs mere

Photoshopkursus - Billedbehandling

Photoshopkursus - Billedbehandling Photoshopkursus - Billedbehandling Software... 2 Skrivebord... 2 Reset skrivebord... 3 Nyt billede med lag... 4 Indlæs billede... 6 Redigeringsværktøjer... 7 Billedstørrelse... 7 Beskæring... 13 Retouchering...

Læs mere

OKKARA. proces Jeg sætter dokumenterne op til stanseformen, og layouter som det skal se ud i forhold til det godkendte design.

OKKARA. proces Jeg sætter dokumenterne op til stanseformen, og layouter som det skal se ud i forhold til det godkendte design. OKKARA Vár vár opgave Etiketter til den nye øl Okkara Vár (vores vår). Designet er godkendt. Min opgave ligger i dtp arbejdet. Jeg skal tage det god kendte design og rentegne det og siden gøre det klart

Læs mere

Grafisk design Udskydning

Grafisk design Udskydning Grafisk design Udskydning Grafisk design Udskydning og tekniske detaljer vedr. fremstillingen af»grafisk design«bogblokkens format: 25 x 25 cm. Indbundet i sort lærred med bogkassette Generelt 5 + 5 farver

Læs mere

Grafisk produktionsforståelse

Grafisk produktionsforståelse Grafisk produktionsforståelse Hæftet og målgruppe Udarbejdelse af hæftet Fra skitse til ikon. Historien om VW bussens udvikling fra 1950 til 2016. Hæftet henvender sig til alle med interesse for disse

Læs mere

SÅDAN DUFTER MIN DRØMMEKVINDE, DET HAR JEG LÆRT, RASKE PENGE, CLAUS

SÅDAN DUFTER MIN DRØMMEKVINDE, DET HAR JEG LÆRT, RASKE PENGE, CLAUS BH 06.06.2016 - kr. 42,50 BEHIM Workflow CAMILLA VINTER BEHIM SÅDAN DUFTER MIN DRØMMEKVINDE, DET HAR JEG LÆRT, RASKE PENGE, CLAUS JUNI 2016 BEHIM 1 HOLM, MÅNEDENS BABE, TEAM TVILLING, LAKRIDSKONGEN OG

Læs mere

4 // Grafisk produktion og workflow

4 // Grafisk produktion og workflow // Grafisk produktion og workflow Færdigt produkt Kunde Forfatter, John Aasted Halse Produkt En trykt bog på 192 sider i en Pantone farve + sort Papirtype: Munken Polar (uncoated papir) Farveprofil: Fogra

Læs mere

GUIDELINES KLARGØRING AF PDF TIL TRYK & PRINT VÆLG DEN RIGTIGE FOLIETYPE

GUIDELINES KLARGØRING AF PDF TIL TRYK & PRINT VÆLG DEN RIGTIGE FOLIETYPE GUIDELINES KLARGØRING AF PDF TIL TRYK & PRINT VÆLG DEN RIGTIGE FOLIETYPE TRYKKLAR PDF ENKELTSTÅENDE SIDER Sørg for at holde siderne i din PDF-fil enkeltstående og ikke som spreads eller facing pages. Alle

Læs mere

Step 1: Opret dit InDesign dokument rigtigt fra starten

Step 1: Opret dit InDesign dokument rigtigt fra starten find os på Step 1: Opret dit InDesign dokument rigtigt fra starten Gør processen nemmere for dig selv ved at indstille dit InDesign dokument rigtigt fra starten. Vi anbefaler følgende indstilling: Skal

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af juice etiket

VEJLEDNING Til opsætning af juice etiket VEJLEDNING Til opsætning af juice etiket 0,20 L juice TRIN 1 - LAV LAYOUTFILEN Vi anbefaler, at du bruger Adobe programmerne Illustrator eller InDesign. Dokumentstørrelse 180x5 Farver må kun være i CMYK

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af logovand

VEJLEDNING Til opsætning af logovand VEJLEDNING Til opsætning af logovand 0,50 L m/smag TRIN 1 - LAV LAYOUTFILEN Vi anbefaler, at du bruger Adobe programmerne Illustrator eller InDesign. Dokumentstørrelse 217x54 mm Farver må kun være i CMYK

Læs mere

Step 1: Opret dit InDesign dokument rigtigt fra starten

Step 1: Opret dit InDesign dokument rigtigt fra starten find os på Step 1: Opret dit InDesign dokument rigtigt fra starten Gør processen nemmere for dig selv ved at indstille dit InDesign dokument rigtigt fra starten. Vi anbefaler følgende indstilling: Skal

Læs mere

Grafisk produktion og workflow

Grafisk produktion og workflow DOKUMENTATION Grafisk produktion og workflow CAMILLA HANSEN PORTFOLIO OG SVENDEPRØVE 2013 KUNDE / BAHNE FIRMAGAVER OPGAVE / KATALOG FARVERUM / CMYK PROGRAMMER / INDESIGN + BRIDGE + PHOTOSHOP Bahne Firmagaver

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af energidrik

VEJLEDNING Til opsætning af energidrik VEJLEDNING Til opsætning af energidrik 0,25 L energidrik TRIN 1 - LAV LAYOUTFILEN Vi anbefaler, at du bruger Adobe programmerne Illustrator eller InDesign. Vi anbefaler en afstand på, hvor du ikke placerer

Læs mere

Vektor vs. bitmap. Kære kunde

Vektor vs. bitmap. Kære kunde Vektor vs. bitmap Kære kunde Formålet med denne beskrivelse er at udvide din forståelse og viden om trykklare filer. Vi ser frem til at høre fra dig og håber på et godt samarbejde. Kontakt os på 98 80

Læs mere

Billeder på dit budskab

Billeder på dit budskab Billeder på dit budskab ➀ ➁ ➂ ➃ ➄ + Få svar på 5spørgsmål og praktiske råd om billeder, der skal indgå i din tryksag + lidt mere Anna-Marie Møller am@ tlf. 20 93 81 47 www. Introduktion Har du fået ansvaret

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af logovand

VEJLEDNING Til opsætning af logovand VEJLEDNING Til opsætning af logovand 0,33-0,50 L u/smag TRIN 1 - LAV LAYOUTFILEN Vi anbefaler, at du bruger Adobe programmerne Illustrator eller InDesign. Dokumentstørrelse 217x54 mm Farver må kun være

Læs mere

OPRETTELSE AF TRYKFILER I MICROSOFT POWERPOINT 2007

OPRETTELSE AF TRYKFILER I MICROSOFT POWERPOINT 2007 OPRETTELSE AF TRYKFILER I MICROSOFT POWERPOINT 2007 Denne vejledning er ingen garanti for korrekt oprettelse af trykfiler. Denne skal nærmere ses som en hjælp. Hvis du ikke er vant til at oprette trykdata

Læs mere

Grafisk produktion og workflow 2 PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW 3

Grafisk produktion og workflow 2 PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW 3 portfolio 2012 Grafisk produktion og workflow 2 PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW 3 Info om bogen Betegnelse : Design med Viden Omfang : 192 sider

Læs mere

VEJLEDNING TIL OPSÆTNING AF ETIKET

VEJLEDNING TIL OPSÆTNING AF ETIKET VEJLEDNING TIL OPSÆTNING AF ETIKET 0,33-0,50 L - vand uden smag Design TRIN 1 Vi anbefaler, at du bruger Adobe programmerne Illustrator eller InDesign. LAV LAYOUTFILEN Dokumentstørrelse 217x Farver må

Læs mere

Grafisk workflow. Svendeprøve Juni 2015 - Pia Søgaard

Grafisk workflow. Svendeprøve Juni 2015 - Pia Søgaard Grafisk workflow Dokumentation Svendeprøve Juni 2015 - Pia Søgaard Kunde: LASTAS Opgave: Magasin Programmer: Indesign, illustrator og photoshop Farverum: CMYK OPSTART Vi fik til opgave at lave et magasin

Læs mere

Grafikervejledning Hans Reitzels Forlag og Munksgaard

Grafikervejledning Hans Reitzels Forlag og Munksgaard Grafikervejledning Hans Reitzels Forlag og Munksgaard GENERELT Grafiker skal teknisk være i stand til at hente og sende filer over FTP-server. FORMATER HRF og Mksg arbejder med disse standardformater:

Læs mere

Miniguide. Illustrator. Kom godt i gang med Illustrator. Kursusfabrikken

Miniguide. Illustrator. Kom godt i gang med Illustrator. Kursusfabrikken Miniguide Illustrator Kom godt i gang med Illustrator Kursusfabrikken Introduktion Adobe Illustrator er Adobes vektorgrafik software. Vektorgrafik har den fordel, at grafikken kan skaleres op og ned i

Læs mere

REDEGØRELSE GRAFISK WORKFLOW

REDEGØRELSE GRAFISK WORKFLOW 01 GRAFISK WORKFLOW REDEGØRELSE OPGAVEBESKRIVELSE PhenomenAle er kunde ved Næstved Bryghus, som er kunde ved os. De skal have lavet en privat-label, som har no-label-look. Det betyder at etiketten skal

Læs mere

Dato: Januar 2010. Billeder til web. Photoshop elements ver. 6.0. E-mail: info@cmshouse.dk. CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse.

Dato: Januar 2010. Billeder til web. Photoshop elements ver. 6.0. E-mail: info@cmshouse.dk. CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse. Billeder til web Dato: Januar 2010 Photoshop elements ver. 6.0 E-mail: info@cmshouse.dk CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse.dk Materiale Generelt Materiale Dette materiale er udviklet og bliver

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Vektorgrafik et spørgsmål om fortolkning Hvad er vektorgrafik? Vektorgrafik er den ene af de to forskellige typer computergrafik, som computeren kan arbejde med. Den anden type er pixelgrafik eller bitmaps.

Læs mere

Grafisk produktion & Workflow

Grafisk produktion & Workflow Grafisk produktion & Workflow Erhvervsuddannelse.dk Hands on kampagne Design til mulepose hands-on.dk Opgaven: Erhvervsuddannelse.dk skal bruge en stofpose, som de kan medbringe på deres messe hands on.

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen ZHHO 057117 TESTEX GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen OPGAVE Emballage gøres klar til tryk. Dette Night & Day sengelinned er fremstillet af 100% bomuldssatin vævet af merceriserede,

Læs mere

ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011.

ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011. LISA LALITA SØEBORG MEDIEGRAFIKERUDDANNELSE SVENDEPRØVE 2011 Grafisk workflow ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011. S I D E 1 OPGAVE Jeg fik en opgave i skolepraktikken af en kunde fra Musicon som gerne vil

Læs mere

Filformater Til digitale billedfiler

Filformater Til digitale billedfiler Filformater Til digitale billedfiler Oversigt Raster-formater (vs vektor-formater*) Komprimerede formater - JPEG - JPEG 2000 - GIF - PNG - BPG Ukomprimerede formater - RAW (NEF, CRW, CR2, ARW osv.) - TIFF

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af logovand

VEJLEDNING Til opsætning af logovand VEJLEDNING Til opsætning af logovand 0,30-0,50 L u/smag Ønsker du en transparent etiket? Ønsker du en transparent etiket, skal du (sammen med din layoutfil) aflevere en beskrivelse af, hvilke områder,

Læs mere

Guide til tøj og tryk:

Guide til tøj og tryk: TRYK INSTRUKTION Guide til tøj og tryk: Tilbud: - Undersøg om tøjet er på lager (lav reservation i f.eks. 5 dage). - Få en fil som jpg, pdf eller lignende til gennemsyn af logo. - Vær opmærksom på, om

Læs mere

DESIGN AF LASTBILER TIL HOLMRIS FLEXFORM

DESIGN AF LASTBILER TIL HOLMRIS FLEXFORM GRAFISK WORKFLOW DESIGN AF LASTBILER TIL HOLMRIS FLEXFORM Redskaber: Photoshop Indesign Kundeprofil: Med over 110 medarbejdere er Holmris Flexform i dag det største firma inden for møbelindretningsløsninger,

Læs mere

Billedoptimering i indkaldelsesbreve

Billedoptimering i indkaldelsesbreve Billedoptimering i indkaldelsesbreve Af Flemming Madsen I denne vejledning vil vi vise, hvordan du som skoleadministrator optimerer billeder i rtfdokumenter og dermed kan generere breve med skolens logo

Læs mere

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design Designmanual Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design 1 Formål Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Godkendelse og produktion 10 Formålet med

Læs mere

Dokumentation GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW

Dokumentation GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW Dokumentation GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW INDHOLD Opgavebeskrivelse:...4 Processen for udarbejdelse af Ringbindet...4 Specikafitioner:...4 Forarbejde... 5 Ordersedlen:...6 Udskydning/Prepress:... 7 Udsnit

Læs mere

Offsettryk NYHED! Prisliste. 1-2 og 4-farve-puljetryk... til lavpris. opstartsgebyret DIGITALT OFFSETTRYKKERI

Offsettryk NYHED! Prisliste. 1-2 og 4-farve-puljetryk... til lavpris. opstartsgebyret DIGITALT OFFSETTRYKKERI - mere end 30 års erfaring Prisliste NYHED! Bestil og betal online via vores nye webshop pa o www.lavpristrykkeriet.dk og spar opstartsgebyret Offsettryk 1-2 og 4-farve-puljetryk... til lavpris DIGITALT

Læs mere

PRISLISTE Danske kroner

PRISLISTE Danske kroner 04 PRISLISTE Danske kroner Prepress Digital print Farvelaserprint Filmudkørsel Papirudkørsel 4-farve scanning Copix/Copydot scan Matchprint Posterprint Fotokopi Grafisk arbejde SatsButikken ApS Holbergsgade

Læs mere

Når du så har købt og er kommet hjem med det.

Når du så har købt og er kommet hjem med det. Evt. Før du køber Scanner eller digitale kamera skal du overveje hvad det er du skal bruge det til. Og især for scanner at vælge en så høj (dpi x dpi) opløsning som muligt. Skanner: Billedlæser. Med skanneren

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af cover

VEJLEDNING Til opsætning af cover VEJLEDNING Til opsætning af cover 0,60 L Vi anbefaler en afstand på, hvor du ikke placerer vigtige elementer som logo, tekster og illustrationer. TRIN 1 - LAV LAYOUTFILEN til beskæring Vi anbefaler, at

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af cover

VEJLEDNING Til opsætning af cover VEJLEDNING Til opsætning af cover 0,30 L TRIN 1 - LAV LAYOUTFILEN Vi anbefaler yderligere afstand i top og bund - i alt - hvor du ikke placerer vigtige elementer som logo, tekster og illustrationer. Vi

Læs mere

Fremstilling af layoutfil til logovand

Fremstilling af layoutfil til logovand Vejledning Fremstilling af laoutfil til logovand Gælder for 0.33 L & 0.50 L flasker. Såvel standard- som D LUX-etiketter. side 1 : Vejledning side 2 : Det færdige resultat side 3 : Eksempler på rigtig

Læs mere

GRAFIK & BILLEDEBEHANDLING

GRAFIK & BILLEDEBEHANDLING GRAFIK & BILLEDEBEHANDLING Forside Beskrivelse Opgaven Jeg vil lave en forside til en brochure. Denne opgave var oprindelig fiktiv, men efter et mindre samarbejde med esport Danmark, vil de gøre brug af

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af cover

VEJLEDNING Til opsætning af cover VEJLEDNING Til opsætning af cover 0,50 L m/u smag Vi anbefaler en afstand på, hvor du ikke placerer vigtige elementer som logo, tekster og illustrationer. TRIN 1 - LAV LAYOUTFILEN til beskæring Vi anbefaler,

Læs mere

Grafik & Billede Lasse Kühnel fra low res til storformatsprint

Grafik & Billede Lasse Kühnel fra low res til storformatsprint Lasse Kühnel fra low res til storformatsprint Opgave: Kunden til denne opgave ville give sin kammerat en plakat i fødselsdagsgave. Plakaten skal laves i B2 format (50x70 cm). Motivet på plakaten skulle

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af logovand

VEJLEDNING Til opsætning af logovand VEJLEDNING Til opsætning af logovand Prima 0,50 L Ønsker du en transparent etiket? Ønsker du en transparent etiket, skal du (sammen med din layoutfil) aflevere en beskrivelse af, hvilke områder, der skal

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af logovand

VEJLEDNING Til opsætning af logovand VEJLEDNING Til opsætning af logovand 0,60 L TRIN 1 - LAV LAYOUTFILEN Vi anbefaler, at du bruger Adobe programmerne Illustrator eller InDesign. Dokumentstørrelse 236x10 inkl. Farver må kun være i CMYK Trykklar

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af sleeve

VEJLEDNING Til opsætning af sleeve VEJLEDNING Til opsætning af sleeve 0,25 L energidrik TRIN 1 - LAV LAYOUTFILEN Vi anbefaler, at du bruger Adobe programmerne Illustrator eller InDesign. 185 mm til beskæring Dokumentstørrelse 185x139 mm

Læs mere

Se flere formater på side 2. Formater 2012. eksponering. Priser og formater 2011. Omslag på avisen. Ring og hør nærmere på. Ring og hør nærmere:

Se flere formater på side 2. Formater 2012. eksponering. Priser og formater 2011. Omslag på avisen. Ring og hør nærmere på. Ring og hør nærmere: Priser og formater 2011 Formater 2012 Midteropslag 530 x 365 mm Maksimum eksponering Omslag på avisen Ring og hør nærmere: 86 15 80 11 Bagside top 254 x 82 mm Helside* 254 x 365 mm Bagside halvside 254

Læs mere

VEJLEDNING Til opsætning af sleeve

VEJLEDNING Til opsætning af sleeve VEJLEDNING Til opsætning af sleeve 0,25 L energidrik TRIN 1 - LAV LAYOUTFILEN Vi anbefaler, at du bruger Adobe programmerne Illustrator eller InDesign. 185 mm til beskæring Dokumentstørrelse 185x139 mm

Læs mere

Storformat print og konturskæring nice-to-know

Storformat print og konturskæring nice-to-know Storformat print og konturskæring nice-to-know stibocomplete.com 180221v4 1 Nice-to-know storformat print 1. Vi foretrækker at få dokumenter som PDF i 100% størrelse, så skal du bruge en plakat i 70 x

Læs mere

GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE. Opgave navn l Kernefaglighed

GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE. Opgave navn l Kernefaglighed GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE Opgave navn l Kernefaglighed Programmer Målgruppe InDesign, Photoshop og Adobe Kuler Elever og møbelentusiaster Format, lukket 99 x 210 mm Format, åben 297 x 210 mm Antal

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW Digital skilt: JPEG 256 x 384 px Folder: A6 (4 sider) 105 x 148 mm Plakat: A3 297 x 420 mm Flash-animation: 1366 x 768 px Opgave I juni 2013 gik det nye viborg.dk i luften.

Læs mere

Puljetryk Information og priser

Puljetryk Information og priser Puljetryk Information og priser >> Få kvalitetstryksager til en bedre pris! Hillerød Grafisk har valgt at tilbyde vore kunder muligheden for at få leveret nogle udvalgte produkter som puljetryk. Du får

Læs mere

Bitdybde i digitale billeder

Bitdybde i digitale billeder Bits og bytes hænger uomtvisteligt sammen. Bytes bruges om den størrelse en given fil (software) kan have, mens bit er informationsdybde. Forholdet mellem dem er: bits * 8 = bytes bytes / 8 = bits Dette

Læs mere

Du er OK i LO. Valg af medier. Opgave. Arbejdsgang. Farvepalet. Hovedmotiv

Du er OK i LO. Valg af medier. Opgave. Arbejdsgang. Farvepalet. Hovedmotiv Grafisk Produktion Du er OK i LO Opgave Udarbejde motiv til Tshirts til deltagerne fra FIU-Ligestilling deltagerne i Copenhagen Pride. Motivet skulle, i forskellige former, kunne benyttes i flere forskellige

Læs mere

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med skærelinjer

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med skærelinjer Grafisk Tekniker Digitalprint Klistermærker med skærelinjer Klistermærker - opgave En mindre serie forskellige klistermærker skal tegnes i Illustrator. Der defineres en ny fil for hvert enkelt klistermærke,

Læs mere

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med og skærelinjer og metalfarver

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med og skærelinjer og metalfarver Grafisk Tekniker Digitalprint Klistermærker med og skærelinjer og metalfarver Klistermærker med metalfarver - opgave En lille serie forskellige klistermærker skal tegnes i Illustrator max tre styk. Der

Læs mere

OPRETTELSE AF TRYKFILER MED CORELDRAW 15 FARVESTYRING

OPRETTELSE AF TRYKFILER MED CORELDRAW 15 FARVESTYRING OPRETTELSE AF TRYKFILER MED CORELDRAW 15 Vejledningen er ingen garanti for korrekt oprettelse af trykfiler. Den skal nærmere ses som en hjælp. Hvis du ikke er vant til at oprette trykdata og bruge denne

Læs mere

følg os på Vejledning til konturskæring

følg os på Vejledning til konturskæring følg os på Vejledning til konturskæring Vejledning til konturskæring I denne vejledning vil vi forsøge, at vise et par eksempler på, hvordan man opretter en skæreform til et job som skal konturskæres.

Læs mere

Tryk er: Teknik til at mangfoldiggøre tekst og billeder fra en indfarvet flade, der ved tryk fra en presse overfører farven til papir.

Tryk er: Teknik til at mangfoldiggøre tekst og billeder fra en indfarvet flade, der ved tryk fra en presse overfører farven til papir. TRYKPÅ! Tryk er: Teknik til at mangfoldiggøre tekst og billeder fra en indfarvet flade, der ved tryk fra en presse overfører farven til papir. CMYK Man skelner mellem flere trykteknikker: Højtryk Papir

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW JOAN WEDEGE LUNDKVIST SIDE 1. Program anvendt: ArtPro 12.0, derudover er anvendt Adobe Illustrator CS6 og DotSpy

GRAFISK WORKFLOW JOAN WEDEGE LUNDKVIST SIDE 1. Program anvendt: ArtPro 12.0, derudover er anvendt Adobe Illustrator CS6 og DotSpy Program anvendt: ArtPro 12.0, derudover er anvendt Adobe Illustrator CS6 og DotSpy Produkt: Etiket til flaske, med specialstans Stans Inden designet kan påbegyndes, skal stansen udregnes. Da flasken er

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

Grafisk produktion & workflow

Grafisk produktion & workflow Grafisk produktion Tina Outzen Søllested 35 Farveprofil sammensættes i InDesign og colour settings synkroniseres med Bridge. Specifikation Kunde DOF Paarup Aftenskole Opgave Aftenskoleprogram 2014-15 Programmer

Læs mere

Designmanual. Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager.

Designmanual. Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager. Designmanual Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager. 1 Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Format 10 Godkendelse og produktion

Læs mere

DESIGNMANUAL. rev. 8.5.14

DESIGNMANUAL. rev. 8.5.14 DESIGNMANUAL rev. 8.5.14 Indholdsfortegnelse Formålet med manualen... 3 Navnet... 4 Logoet... 5 Brug af logoet... 7 Luft omkring logoet... 8 Logovarianter... 9 Skrifttyper... 11 Designelementer... 12 Visitkort...

Læs mere

Id Ai At. Anvendte programmer GRAFISK WORKFLOW. Produkt. Specifikationer. Trykmetode. Process

Id Ai At. Anvendte programmer GRAFISK WORKFLOW. Produkt. Specifikationer. Trykmetode. Process Grafisk workflow Produkt Bryghuset Vendia har lanceret en jubilæums øl i forbindelse med deres 10 års jubilæum, og jeg har designet en etiket til formålet. Papirtype og format er fastlagt i denne opgave,

Læs mere

R e t n i n g s l i n j e r f o r l o g o e r

R e t n i n g s l i n j e r f o r l o g o e r R e t n i n g s l i n j e r f o r l o g o e r i f o r b i n d e l s e m e d f o r m i d l i n g a f a k t i v i t e t e r s t ø t t e t a f W e l f a r e T e c h R e g i o n Juni 2010 I N D H O L D Retningslinjer

Læs mere

Bitdybde i digitale billeder

Bitdybde i digitale billeder Næsten alt efterfølgende er fra: FotoStart.dk, som er en dansk Fotoportal for entusiaster! (Tilpasset/editeret af undertegnede) Bits og bytes hænger sammen. Bytes bruges om den størrelse en given fil (software)

Læs mere

printwhat Artworking guide for printwhat

printwhat Artworking guide for printwhat printwhat Artworking guide for printwhat Generelle krav 2 Klistermærker 2 Beskæring 2 Konvolutter 2 Magasiner 3 Foldede Flyers 4 Farvelag 4 Kalendere 4 Stregtykkelse 5 Plakater 5 Præsentationsmapper 5

Læs mere

BUS TRYKFAKTA Gældende fra 10. oktober 2013. Der tages forbehold for trykfejl. DecoCombi

BUS TRYKFAKTA Gældende fra 10. oktober 2013. Der tages forbehold for trykfejl. DecoCombi BUS TRYKFAKTA ABRIBUS TRANSPORT RETAIL BILLBOARDS AIRPORT CITY RELATION BUS TRYKFAKTA Side 2 TIL GRAFIKEREN/DESIGNEREN MEDIEFORMAT Decobus: Se ordrebekræftelse Alm. bagside: Se ordrebekræftelse RENTEGNINGSMÅL

Læs mere

Grafisk Tekniker. Introduktion til digitaltryk Avanceret digitaltryk Studietur 2013 - PANTONE 659

Grafisk Tekniker. Introduktion til digitaltryk Avanceret digitaltryk Studietur 2013 - PANTONE 659 PANTONE 659 SpecialeFAG 2013-2016 Offsettrykning og materialer Kvalitetskontrol og -styring Grafisk teknologiudvikling Introduktion til storformatprint Produktion af storformatprint Introduktion til digitaltryk

Læs mere

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden.

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Manualen er delvist hentet fra en manual Ølstykke IF har lavet til brug for deres hjemmeside Upload af billede For at kunne

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW visitkort

GRAFISK WORKFLOW visitkort Opgaven Beskrivelse Vi havde en lidt alternativ kunde, som skulle have lavet. Kundens virksomhed omhandler Kraniosekral terapi og healing, så der blev stillet meget specifikke og specielle krav til ene.

Læs mere