Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1)"

Transkript

1 Skatteministeriet J. nr Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1) (Ændring af reglerne for registrering og udstedelse af EU-registreringsbevis for blokvogne m.v.) 1 I lov om registrering af køretøjer, jf. lovbekendtgørelse nr. 16 af 9. januar 2013, som ændret ved 1 i lov nr af 29. december 2015, 4 i lov nr af 29. december 2015 og 3 i lov nr. 650 af 8. juni 2016, foretages følgende ændringer: 1. I overskriften før 4 indsættes efter Traktorer : og blokvogne. 2. I 4 indsættes efter stk. 2: Stk. 3. En blokvogn, som defineret i færdselslovens 2, nr. 3, kan uden almindelig registrering anvendes til de i bekendtgørelse nr af 10. december 2014 om særtransport nævnte transporter, hvis blokvognen er godkendt dertil. En blokvogn betragtes som godkendt, når kravene til syn og godkendelse i kapitel 2 i bekendtgørelse nr af 10. december 2014 om særtransport er opfyldt. Stk. 3,bliver herefter stk , stk. 3, affattes således: Stk. 3. En traktor eller blokvogn, der er godkendt efter stk. 1-3, skal registreres som godkendt i Køretøjsregisteret og forsynes med nummerplader, inden traktoren eller blokvognen tages i brug. 5. I 6, stk. 1, indsættes efter registreres i Køretøjsregisteret :, jf. 1, stk. 1 og 4, stk. 4,. 2 I lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 185 af 18. februar 2014, som ændret ved, 2 i lov nr. 745 af 25. juni 2014, 3 i lov nr af 23. december 2014, 1) Loven har som udkast været notificeret i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2015/1535/EU om en informationsprocedure med hensyn til tekniske forskrifter samt forskrifter for informationssamfundets tjenester (kodifikation).

2 2 30 i lov nr af 27. december 2014, 6 i lov nr. 540 af 29. april 2015 og 3 i lov nr af 29. december 2015, foretages følgende ændringer: 1. I 1, stk. 2, indsættes efter brændstofforbrugsafgiftsloven, : godkendte blokvogne,. 3 Stk. 1. Loven træder i kraft den 1. januar Stk. 2. 1, nr. 3, har ikke virkning for blokvogne, for hvilke der er udstedt en gyldig blokvognsattest, og som er forsynet med blokvognsnummerplader. For disse blokvogne kan Told og Skatteforvaltningen tillade, at blokvognen registreres som godkendt i Køretøjsregisteret.

3 3 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Med forslaget gives der mulighed for, at danske transportvirksomheder kan udfører særtransporter i hele EU. Forslaget skal sikre, at blokvogne kan registreres i Køretøjsregisteret, og at blokvogne derved kan få udskrevet en EU-registreringsattest. Den manglende mulighed for registrering og udstedelse af en EU-registreringsattest forhindrer i dag danske transportvirksomheders kørsel med særtransporter i andre EU-lande, som ved kontrol kræver forevisning af en EU-registreringsattest. Dette udgør således en utilsigtet hindring for erhvervenes mulighed for at udøve deres virksomhed i andre EU-lande. Forslaget har til formål at fjerne denne hindring, og dermed skabe mulighed for, at danske transportvirksomheder kan udføre særtransporter i hele EU. 2. Formålet med lovforslaget Formålet med forslaget er at sikre, at blokvogne kan registreres i Køretøjsregisteret og få udskrevet en EU-registreringsattest. 3. Gældende ret Blokvogne er i færdselslovens 2, nr. 3, defineret som et motordrevet køretøj eller et dertil koblet køretøj, hvis vægt, akseltryk, dimensioner eller øvrige konstruktion udelukker køretøjet fra registrering, og som er beregnet til transport af særligt tungt eller omfangsrigt gods. Færdselslovens 2, nr. 3, skal ses i sammenhæng med 2, stk. 1, i lov om registrering af køretøjer, hvoraf det fremgår, at motorkøretøjer, visse traktorer, visse knallerter, påhængs- eller sættevogne til et køretøj, der skal registreres, campingvogn eller et andet påhængsredskab end campingvogn, der tilkobles et motorkøretøj, hvis påhængsredskabets konstruktion gør det muligt at trække det med en større hastighed end 30 km/t skal registreres i Køretøjsregisteret og forsynes med nummerplader, inden køretøjet tages i brug på færdselslovens område. Endvidere fremgår det af samme lovs 3 og 4, jf. 2, stk. 1, nr. 2, at traktorer, der lever op til visse betingelser, ikke er registreringspligtige i 2 s forstand. Disse traktorer må imidlertid ikke anvendes på vejene, medmindre der er tale om traktorer, der tilhører ejeren eller brugeren af en landbrugs-, gartneri- eller skovbrugsejendom. Sådanne traktorer kan opnå godkendelse til transport af arbejdsredskaber og transport af produkter under nærmere afgrænsede forhold jf. 4, stk. 1, nr. 1-2 i lov om registrering af køretøjer. Godkendte traktorer efter 4 i lov om registrering af køretøjer, bliver registreret i Køretøjsregisteret og får udskrevet en EU-registreringsattest. Blokvogne skal i dag være synet og godkendt af en synsvirksomhed som angivet i bekendtgørelse nr af 10. december 2014 om særtransport. Godkendelsen meddeles for en periode på højst 14 måneder. Synsvirksomheden udsteder herefter en blokvognsattest med teknisk køretøjsdata, og blokvognsnummerplader udleveres herefter af SKAT. Anmodningen om udlevering af blokvogns-

4 4 nummerplader skal være ledsaget af den af synsvirksomhedens udstedte blokvognsattest. Blokvognsnummerplader udleveres ligeledes for en periode på højst 14 måneder. Udleveringsperioden kan dog forlænges af SKAT i forbindelse med et nyt syn. Efter vægtafgiftsloven betales som hovedregel vægtafgift for køretøjer, der skal registreres i Køretøjsregisteret. Der betales ikke vægtafgift for blokvogne, da disse henset til deres vægt, akseltryk, dimensioner eller øvrige konstruktion m.v. ikke anses for at være egnede til almindelig registrering i Køretøjsregisteret, jf. færdselslovens 2, stk. 1, nr Lovforslaget Med forslaget skabes der mulighed for, at blokvogne kan registreres i Køretøjsregisteret og få udskrevet en EU-registreringsattest. Da blokvogne ikke kan opnå en almindelig registrering i Køretøjsregisteret, jf. færdselsloven 2, nr. 3, foreslås det, at blokvogne i stedet registreres som godkendt i Køretøjsregisteret, når de nødvendige krav til syn og godkendelse, som angivet i kapitel 2 i bekendtgørelse nr af 10. december 2014 om særtransport (særtransportbekendtgørelsen), er opfyldt. En registrering som godkendt er således ikke en almindelig registrering i Køretøjsregisteret, men en registrering, der foretages på baggrund af en særlig godkendelsesprocedure. Registreringen af godkendte blokvogne i Køretøjsregisteret vil svare til den registrering, som godkendte traktorer i dag får i henhold til registreringslovens 4. Betingelserne for, at en blokvogn kan opnå godkendelse efter den foreslåede bestemmelse i registreringsafgiftslovens 4, stk. 3, og derved blive registreret som godkendt i Køretøjsregisteret, svarer til de betingelser, som efter gældende ret finder anvendelse ved udstedelsen af en blokvognsattest efter særtransportbekendtgørelsen. En registrering som godkendt forudsætter således, at særtransportbekendtgørelsens krav til syn og godkendelse af blokvognen er opfyldt. Det foreslås desuden, at det præciseres i registreringsloven, at også blokvogne skal have udstedt en EU-registreringsattest, når der foretages en registrering i Køretøjsregisteret som godkendt. Dette svarer til den retstilling, der i dag gælder for godkendte traktorer. Der foreslås endvidere, at den gældende fritagelse for betaling af vægtafgift for blokvogne videreføres. 5. Økonomiske konsekvenser for det offentlige Forslaget vurderes ikke at have provenumæssige konsekvenser.

5 5 6. Administrative konsekvenser for det offentlige Forslaget forventes at medføre omkostninger til systemtilretninger i størrelsesordenen kr. 7. Økonomiske konsekvenser for erhvervslivet Lovforslaget har til formå at sikre, at erhvervslivet fremover ikke vil miste ordrer på kørsel med blokvogne i andre EU-lande grundet en manglende EU-registreringsattest. 8. Administrative konsekvenser for erhvervslivet TER vurderer, at lovforslaget medfører administrative konsekvenser under 4 mio. kr. årligt. De bliver derfor ikke kvantificeret yderligere 9. Administrative konsekvenser for borgerne Forslaget vurderes ikke at have administrative konsekvenser for borgerne. 10. Miljømæssige konsekvenser Forslaget vurderes ikke at have miljømæssige konsekvenser. 11. Forholdet til EU-retten Forslaget medfører, at blokvogne bliver registreret i Køretøjsregisteret og dermed kan forsynes med en EU-registreringsattest, som det også er tilfældet for blokvogne fra andre EU-lande. Blokvogne registreres efter de gældende regler ikke i Køretøjsregisteret, og kan derfor heller ikke få udstedt en EU-registreringsattest. En manglende EU-registreringsattest har i konkrete tilfælde forhindret danske transportvirksomheders kørsel med særtransporter i andre EU-lande. Med forslaget vil der blive givet mulighed for, at danske transportvirksomheder kan udføre særtransporter i hele EU. 12. Hørte myndigheder og organisationer m.v. Et udkast til lovforslaget har i perioden den 22. september 2016 til den 20. oktober 2016 været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer m.v.: Advokatsamfundet, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Autobranchens Handels- og Industriforening i Danmark, borger- og retssikkerhedschefen i SKAT, Brancheforeningen for Biogas, Business Danmark, CAD, Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark, CEPOS, Cevea, DAKOFA, Danish Operators, Danmarks Motor Union, Dansk Aktionærforening, Dansk Automat Brancheforening, Dansk Automobil Sports Union, Dansk Automobilforhandler Forening, Dansk Bilforhandler Union, Dansk Energi, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd, Dansk Told- og Skatteforbund, Dansk Transport og Logistik, Danske Advokater, Danske Biludlejere, Danske Busvognmænd, Danske Synsvirksomheder, DANVA, De Danske Bilimportører, Den Danske Bilbranche, DI, ERFAgruppen-Bilsyn, Erhvervsstyrelsen Team Effektiv Regulering, Energi- og Olieforum, Energi Danmark, FDM, Finans og Leasing, Finansforbundet, Finansrådet, Forbrugerrådet Tænk, Foreningen Danske Revisorer, FSR - danske revisorer, Greenpeace Danmark, HORESTA, Interna-

6 6 tional Transport Danmark, KL, Kraka, Landsforeningen Polio-, Trafik og Ulykkesskadede, Landsskatteretten, Miljøstyrelsen, Mineralolie Brancheforeningen, Motorcykel Forhandler Foreningen, Motorhistorisk Samråd, Nationalt Center for Miljø og Energi, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, Rejsearrangører i Danmark, Sammenslutningen af Karosseribyggere og Autooprettere i Danmark, SRF Skattefaglig Forening, Vedvarende Energi, VisitDenmark og WWF. 13. Sammenfattende skema Samlet vurdering af konsekvenser af lovforslaget Økonomiske konsekvenser for det offentlige Administrative konsekvenser for det offentlige Positive konsekvenser/mindre udgifter Negative konsekvenser/merudgifter [Forslaget forventes samlet at medføre omkostninger til systemtilretninger i størrelsesordenen kr.] Økonomiske konsekvenser for erhvervslivet Administrative konsekvenser for erhvervslivet Administrative konsekvenser for borgerne Miljømæssige konsekvenser TER vurderer, at lovforslaget medfører administrative konsekvenser under 4 mio. kr. årligt. De bliver derfor ikke kvantificeret yderligere Forholdet til EU-retten Forslaget medfører, at blokvogne bliver registreret i Køretøjsregisteret og dermed kan forsynes med en EU-registreringsattest ligesom blokvogne fra andre EU-lande. Overimplementering af EUretlige minimumsforpligtelser Sæt X JA NEJ X

7 7 Bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser Til 1 Til nr. 1 I den gældende registreringslov lyder underoverskriften inden 4 Traktorer, der skal godkendes. Registreringslovens 4 omfatter i dag alene godkendte traktorer. Med forslaget ændres underoverskriften til Traktorer og blokvogne, der skal godkendes, idet underoverskriften herved også omfatter godkendte blokvogne. Ændringen i underoverskriften er en konsekvensændring, som følger af de i nr. 2-4 stillede forslag. Til nr. 2-4 En blokvogn er et motordrevet køretøj eller et påhængskøretøj, der anvendes til særtransporter, dvs. transporter af udeleligt gods, der nødvendiggør overskridelse af en eller flere af bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 577 af 6. juni 2011om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen). I færdselslovens 2, nr. 3 fremgår det, at en blokvogn er et motordrevet køretøj eller et dertil koblet køretøj, hvis vægt, akseltryk, dimensioner eller øvrige konstruktion udelukker køretøjet fra registrering, og som er beregnet til transport af særligt tung eller omfangsrigt gods. Færdselslovens 2, nr. 3, skal ses i sammenhæng med 2, stk. 1, i lov om registrering af køretøjer, hvoraf det fremgår, at motorkøretøjer, visse traktorer, visse knallerter, påhængs- eller sættevogne til et køretøj, der skal registreres, campingvogn eller et andet påhængsredskab end campingvogn, der tilkobles et motorkøretøj, hvis påhængsredskabets konstruktion gør det muligt at trække det med en større hastighed end 30 km/t skal registreres i Køretøjsregisteret og forsynes med nummerplader, inden køretøjet tages i brug på færdselslovens område. I lov om registrering af køretøjer fremgår det endvidere af 4, at godkendte traktorer skal registreres i Køretøjsregisteret. Disse traktorer må imidlertid ikke anvendes på vejene, medmindre der er tale om traktorer, der tilhører ejeren eller brugeren af en landbrugs-, gartneri- eller skovbrugsejendom. Sådanne traktorer kan opnå godkendelse til transport af arbejdsredskaber og transport af produkter under nærmere afgrænsede forhold jf. 4, stk. 1, nr. 1-2 i lov om registrering af køretøjer. Godkendte traktorer efter 4 i lov om registrering af køretøjer, bliver registreret i Køretøjsregisteret og får udskrevet en EU-registreringsattest. De nærmere regler for anvendelse af blokvogne samt syn og godkendelse heraf, reguleres i bekendtgørelse nr af 10. december 2014 (særtransportbekendtgørelsen).

8 8 For at kunne gøre brug af en blokvogn på det danske vejnet skal blokvognen synes og godkendes af en synsvirksomhed. Synsvirksomheden udsteder herefter en blokvognsattest, som indeholder oplysninger om de tekniske køretøjsdata og om, at godkendelsen meddeles for en periode på 14 måneder. Synsvirksomheden udsteder herefter en blokvognsattest med tekniske køretøjsdata. Særlige blokvognsnummerplader udleveres herefter af SKAT. Anmodningen om udlevering af blokvognsnummerplader skal være ledsaget af den af synsvirksomhedens udstedte blokvognsattest. Blokvognsnummerplader udleveres ligeledes for en periode på højst 14 måneder. Udleveringsperioden kan dog forlænges af SKAT i forbindelse med et nyt syn. Blokvogne er i medfør af færdselslovens 2, nr. 3, udelukket fra at blive registreret i Køretøjsregisteret, og der er dermed heller ikke mulighed for at få udsted en EU-registreringsattest for en blokvogn. Den gældende ordning skaber problemer for danske transportvirksomheder, da blokvognsattesten ikke opfylder de krav, som andre EU-lande stiller til kørsel med blokvogne. I andre EU-lande bliver blokvogne registreret og får udskrevet en EU-registreringsattest. Da blokvogne grundet deres vægt, akseltryk, dimensioner eller øvrige konstruktion ikke kan opnå en almindelig registrering i Køretøjsregisteret, jf. færdselsloven 2, nr. 3, foreslås det, at blokvogne i stedet registreres som godkendt i Køretøjsregisteret, dog under forudsætning af, at kravene til syn og godkendelse, som angivet i kapitel 2 i særtransportbekendtgørelsen, er opfyldt. Der er således ikke tale om en almindelig registrering i Køretøjsregisteret, men en registrering, der foretages på baggrund af en særlig godkendelsesprocedure. Registreringen af godkendte blokvogne i Køretøjsregisteret vil svare til den registrering, som godkendte traktorer i dag får i henhold til registreringslovens 4. Godkendte blokvogne vil herefter kunne opnå samme type af registrering. En blokvogn skal betragtes som godkendt, såfremt blokvognen opfylder betingelserne i særtransportbekendtgørelsens kapitel 2 om godkendelser. Syn og godkendelse af blokvognen vil blive foretaget hos en synsvirksomhed. Vurderer synsvirksomheden, at betingelserne for at godkende blokvognen er opfyldte, vil synsvirksomheden foretage registreringen i Køretøjsregisteret, udstede EUregistreringsattesten samt udlevere en nummerplade. Ved at stille krav om, at blokvogne opfylde reglerne i særtransportbekendtgørelsen for at opnå en registrering som godkendt i Køretøjsregisteret, bibeholdes den nødvendige kontrol med, at blokvognen er egnet til at blive taget i brug på færdselslovens område, uanset at blokvognen ikke opfylder dimensionsbekendtgørelsens krav til køretøjs vægt, akseltryk, dimensioner eller øvrige konstruktion. Samtidigt vil processen for ibrugtagning af en blokvogn på færdselslovens område herved blive forenklet, da der herefter alene skal ske henvendelse til en synsvirksomhed for at få godkendt og registreret blokvognen. I denne forbindelse vil desuden blive udstedt en EU-registreringsattest.

9 9 Til nr. 5 I registreringslovens 6, stk. 1, fremgår det, at der for et køretøj, der registreres i Køretøjsregisteret, udstedes en registreringsattest i overensstemmelse med Rådets direktiv om registreringsdokumenter for motorkøretøjer (EU-registreringsattest). Tilsvarende udstedes der en EU-registreringsattest for godkendte traktorer omfattet af 4 i lov om registrering af køretøjer. Det foreslås, at der også for godkendte blokvogne udstedes en EU-registreringsattest, da disse køretøjer skal registreres som godkendte i Køretøjsregisteret. Til 2 Til nr. 1 Af vægtafgiftsloven fremgår det, at der skal svares afgift til statskassen af køretøjer nævnt i 1, stk. 1, nr. 1-6, hvis køretøjerne skal registreres i Køretøjsregisteret efter lov om registrering af køretøjer, bortset fra køretøjer som nævnt i stk. 2 eller køretøjer, der registreres på grænsenummerplader eller prøvemærker. Der betales ikke efter gældende ret vægtafgift for blokvogne, da disse, henset til deres vægt, akseltryk, dimensioner eller øvrige konstruktion m.v., ikke anses for at være egnede til almindelig registrering i Køretøjsregisteret, jf. færdselslovens 2, stk. 1, nr. 3. Grundet blokvognes konstruktion falder disse køretøjer derfor uden for vægtafgiftslovens formål. Det foreslås, at blokvogne, med henvisning til disse køretøjers særlige karakteristika, fortsat fritages for vægtafgift. Til 3 Til nr. 1 Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar Ikrafttrædelsestidspunktet er i overensstemmelse med regeringens målsætning om, at ny lovgivning, der har virkning for erhvervslivet, skal træde i kraft enten den 1. juli eller den 1. januar. Til nr. 2 Efter de gældende regler, registreres blokvogne ikke i Køretøjsregisteret og får derfor ikke udstedt en EU-registreringsattest. Blokvogne bliver i stedet synet og godkendt af en synsvirksomhed som angivet i bekendtgørelse nr af 10. december 2014 om særtransport. Godkendelsen meddeles for en periode på højst 14 måneder. Synsvirksomheden udsteder herefter en blokvognsattest med teknisk køretøjsdata, og blokvognsnummerplader udleveres herefter af SKAT. Anmodningen om udlevering af blokvognsnummerplader skal være ledsaget af den af synsvirksomhedens udstedte blokvognsattest. Blokvognsnummerplader udleveres ligeledes for en periode på højst 14 måneder.

10 10 Med bestemmelsen i 4, stk. 3 foreslås det, at 2, nr. 3 ikke har virkning for blokvogne, for hvilke der er udstedt en gyldig blokvognsattest, og som er forsynet med blokvognsnummerplader. For disse blokvogne kan Told og Skatteforvaltningen tillade, at blokvognen registreres som godkendt i Køretøjsregisteret. Bestemmelsen medfører, at blokvogne som, inden 1. januar 2017, er blevet godkendt efter de gældende regler, forsat kan anvende blokvognsattesten og blokvognsnummerpladen til kørsel på det danske vejnet. Når godkendelsen, som efter de gældende regler højst kan meddels for en periode på 14 måneder, er udløbet, vil blokvognen automatisk ved næstkommende syn, blive registreret i Køretøjsregisteret, få udleveret gule nummerplader og få udskrevet en EUregistreringsattest.

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt Høringsliste Organisation mm. 3F 3F Privat Service, Hotel og Restauration Advokatsamfundet Aluminium Danmark Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven og vægtafgiftsloven m.v.

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven og vægtafgiftsloven m.v. Skatteministeriet J. nr. 13-0161737 31. oktober 2013 Forslag til Lov om ændring af tobaksafgiftsloven og vægtafgiftsloven m.v. (Værnsregel imod unaturlig lageropbygning af tobaksvarer, teknisk justering

Læs mere

Notat. 28. juni 2018 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste

Notat. 28. juni 2018 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste Notat 28. juni 2018 J.nr. 2018-2759 Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Høringsliste Initialer: MNR Oversigt over myndigheder og organisationer m.v., der høres over udkast til forslag til lov om ændring

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast (II)

Skatteministeriet J.nr Udkast (II) Skatteministeriet J.nr. 2019-1974 Udkast (II) Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre love 1) (Forlængelse af overgangsperiode for fastsættelse af bilers

Læs mere

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling)

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling) Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning (Gebyrer for myndighedsbehandling) 1 I lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, som ændret bl.a. ved 1 nr. 30 i lov nr. 466

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven. Lovforslag nr. L 83 Folketinget 2012-13

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven. Lovforslag nr. L 83 Folketinget 2012-13 Lovforslag nr. L 83 Folketinget 2012-13 Fremsat den 16. november 2012 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven 2012/1 LSF 83 (Gældende) Udskriftsdato: 25. maj 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 12-0236911 Fremsat den 16. november 2012 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registreringsafgiftsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om registreringsafgiftsloven 1) Lovforslag nr. L 69 Folketinget 2015-16 Fremsat den 20. november 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov om registreringsafgiftsloven 1) (Nedsættelse af registreringsafgiftens

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast

Skatteministeriet J.nr Udkast Skatteministeriet J.nr. 2018-1390 Udkast Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven og registreringsafgiftsloven (Ny målemetode for visse bilers brændstofforbrug) 1 I brændstofforbrugsafgiftsloven,

Læs mere

Forslag til Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven (Ophævelse af reklameafgiftsloven)

Forslag til Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven (Ophævelse af reklameafgiftsloven) Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del Bilag 42 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 14-5317487 Forslag til Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven (Ophævelse af reklameafgiftsloven) Reklameafgiftsloven,

Læs mere

Forslag. Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven

Forslag. Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven Lovforslag nr. L 65 Folketinget 2015-16 Fremsat den 20. november 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven (Ophævelse af reklameafgiftsloven) 1 Reklameafgiftsloven,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registreringsafgiftsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om registreringsafgiftsloven 1) 2015/1 LSF 69 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-3097916 Fremsat den 20. november 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag

Læs mere

Skatteudvalget L 29 Bilag 3 Offentligt

Skatteudvalget L 29 Bilag 3 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 29 Bilag 3 Offentligt 3. november 2016 J.nr. 16-0623007 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

L 171 Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (registreringsafgiftsloven).

L 171 Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (registreringsafgiftsloven). Page 1 of 10 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 171 Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (registreringsafgiftsloven).

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 131 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 131 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 131 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2017-687 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattefrihed for OL- og PL-præmiebonus) 1 I ligningsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer mv. (registreringsloven) 1) Lovforslag nr. L 171 Folketinget 2009-10

Forslag. Lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer mv. (registreringsloven) 1) Lovforslag nr. L 171 Folketinget 2009-10 Lovforslag nr. L 171 Folketinget 2009-10 Fremsat den 23. marts 2010 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer mv. (registreringsloven)

Læs mere

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. december Forslag. til

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. december Forslag. til Til lovforslag nr. L 29 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. december 2016 Forslag til Lov om ændring af lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, lov om afgift af

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 135 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 135 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 135 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2017-737 Udkast 20-02-2017 Forslag til Lov om ændring af forskellige energiafgiftslove og lov om kuldioxidafgift af visse

Læs mere

LOV nr 1558 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017

LOV nr 1558 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 LOV nr 1558 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 16-0623007 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring af lov

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast (7)

Skatteministeriet J.nr Udkast (7) Skatteministeriet J.nr. 2019-5617 Udkast (7) Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af skatteforvaltningsloven Element, der indarbejdes i genfremsættelse af L 212 (2018-19, 1. samling) [ ] 1 2 I

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven Lovforslag nr. L 195 Folketinget 2016-17 Fremsat den 26. april 2017 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattefrihed for OL- og PL-præmiebonus) 1 I ligningsloven,

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af momsloven (Bemyndigelse til lempelse og fritagelse for faktureringspligt)

Forslag til Lov om ændring af momsloven (Bemyndigelse til lempelse og fritagelse for faktureringspligt) Skatteministeriet J. nr. 14-4348922 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af momsloven (Bemyndigelse til lempelse og fritagelse for faktureringspligt) 1 I momsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 106 af 23.

Læs mere

2007/1 LSF 6 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar Fremsat den 2. oktober 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag.

2007/1 LSF 6 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar Fremsat den 2. oktober 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag. 2007/1 LSF 6 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2007-511-0011 Fremsat den 2. oktober 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 27 Offentligt Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Indholdsfortegnelse 1. Lovforslagets formål 2. Lovforslagets indhold 3. Forbud mod visse

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast (6)

Skatteministeriet J.nr Udkast (6) Skatteministeriet J.nr. 2018-5832 Udkast (6) Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v. 1) (Udskydelse af indfasning

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT. over

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT. over Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2018-19 L 29 Bilag 1, L 29 A Bilag 1, L 29 B Bilag 1 Offentligt Kontor: Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Katrine Born Thodsen Sagsnr.: 2018-10-0276 Dok.: 859745

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport BEK nr 567 af 28/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2060602-119 Senere ændringer til

Læs mere

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til 2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2030000-00009 Fremsat den 25. januar 2012 af transportministeren

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v.

Forslag. Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v. Lovforslag nr. L 120 Folketinget 2018-19 Fremsat den 7. december 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og lov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 39 Folketinget 2011-12 Fremsat den 23. november 2011 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forbud mod visse konstruktive ændringer,

Læs mere

Notat. 4. juli 2019 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste

Notat. 4. juli 2019 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste Notat 4. juli 2019 J.nr. 2019-640 Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Høringsliste Initialer: MNR Oversigt over myndigheder og organisationer m.v., der høres over udkast til forslag til lov om ændring

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Forhøjelse af fradrag for passage af Storebæltsforbindelsen)

Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Forhøjelse af fradrag for passage af Storebæltsforbindelsen) Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 5 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 15-2660247 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Forhøjelse af fradrag for passage af Storebæltsforbindelsen) 1 I ligningsloven,

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1) BEK nr 1573 af 01/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om registrering af køretøjer

Bekendtgørelse af lov om registrering af køretøjer LBK nr 720 af 30/05/2017 Udskriftsdato: 6. maj 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2017-2388 Senere ændringer til forskriften LOV nr 715 af 25/06/2010 LOV nr 1431 af 11/12/2017

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast

Skatteministeriet J.nr Udkast Skatteministeriet J.nr. 2017-3508 Udkast Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven (Begrænsning af SKATs mulighed for at tilbagekalde bindende svar ved værdiansættelse af aktiver og ensretning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven 1) 2011/1 LSF 82 (Gældende) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-231-0053 Fremsat den 8. februar 2012 af skatteministeren (Thor Möger Pedersen)

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af registreringsafgiftsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af registreringsafgiftsloven 1) Lovforslag nr. L 93 Folketinget 2016-17 Fremsat den 22. november 2016 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven 1) (Nedsættelse af registreringsafgiften)

Læs mere

Forslag. til. (Gebyr for underretninger om udlægsforretninger)

Forslag. til. (Gebyr for underretninger om udlægsforretninger) Høringsudkast Forslag Sagsnr. 2017-324 Doknr. 470813 Dato 03-07-2017 til Lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse ydelser, der opkræves af regioner og kommuner og inddrives af restanceinddrivelsesmyndigheden,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven Skatteministeriet J. nr. 2011-231-0053 Forslag til Lov om ændring af tobaksafgiftsloven (Regulering af pakkerstørrelser på cigaretter) 1 I lov tobaksafgifter (tobaksafgiftsloven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

LOV nr 1431 af 11/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december 2017

LOV nr 1431 af 11/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december 2017 LOV nr 1431 af 11/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2017-1776 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring af

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 51 Folketinget Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) til

Forslag. Lovforslag nr. L 51 Folketinget Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) til Lovforslag nr. L 51 Folketinget 2017-18 Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 122 Bilag 1 Offentligt J.nr. 2011-511-0075 Dato: 28. marts 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK Lovforslag nr. L 84 Folketinget 2015-16 OMTRYK Rettelse af parallelteksten til 2, nr. 3 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af skattekontrolloven, aktieavancebeskatningsloven og ligningsloven. Skatteministeriet J. nr. 2010-711-0052 Udkast (1) til

Forslag. Lov om ændring af skattekontrolloven, aktieavancebeskatningsloven og ligningsloven. Skatteministeriet J. nr. 2010-711-0052 Udkast (1) til Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 275 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2010-711-0052 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven, aktieavancebeskatningsloven og ligningsloven

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer)

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) 1. I færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som senest

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af registreringsafgiftsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af registreringsafgiftsloven 1) 2016/1 LSF 93 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 16-1708178 Fremsat den 22. november 2016 af skatteministeren (Karsten Lauritzen)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af momsloven, registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v.

Forslag. Lov om ændring af momsloven, registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v. Lovforslag nr. L 43 Folketinget 2014-15 Fremsat den 30. oktober 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht) Forslag til Lov om ændring af momsloven, registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven

Læs mere

2007/2 LSF 15 (Gældende) Udskriftsdato: 31. december Fremsat den 28. november 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag.

2007/2 LSF 15 (Gældende) Udskriftsdato: 31. december Fremsat den 28. november 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag. 2007/2 LSF 15 (Gældende) Udskriftsdato: 31. december 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2007-511-0015 Fremsat den 28. november 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven Lovforslag nr. L 00 Folketinget 2013-14 Fremsat den 5. december 2013 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven (Tilpasning af procenttillæg

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport info@fstyr.dk j. nr. TS20000-00221 02.05.2019 J-nr.: 447559 / 2629180 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport Dansk Byggeri er glad for anledningen til at afgive

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer, traktorer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven, momsloven og skattekontrolloven. Lovforslag nr. L 13 Folketinget 2015-16

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven, momsloven og skattekontrolloven. Lovforslag nr. L 13 Folketinget 2015-16 Lovforslag nr. L 13 Folketinget 2015-16 Fremsat den 7. oktober 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven, momsloven og skattekontrolloven (Ophævelse af

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love 1)

Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love 1) LOV nr 687 af 08/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 25. april 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2017-2152 Senere ændringer til forskriften LBK nr 1031 af 23/08/2017 LBK

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler)

Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler) Skatteministeriet J. nr. 16-0048101 Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler) 1 I brændstofforbrugsafgiftsloven, jf.

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om tobaksafgifter1

Forslag. Lov om ændring af lov om tobaksafgifter1 Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 157 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2011-231-0044 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om tobaksafgifter1 (Forkortning af kredittider) 1 I lov om tobaksafgifter

Læs mere

Lov om ændring af lov om afgift af vejbenyttelse og lov om registrering af køretøjer 1)

Lov om ændring af lov om afgift af vejbenyttelse og lov om registrering af køretøjer 1) LOV nr 468 af 14/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. april 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2017-7983 Senere ændringer til forskriften LBK nr 223 af 27/02/2019 Lov

Læs mere

Ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (L 22 og L 24)

Ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (L 22 og L 24) Page 1 of 5 Ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (L 22 og L 24) Dato for 18 dec 2008 11:14 offentliggørelse Til Sagsnummer 08-129094 Resumé virksomheder, der er registreret efter registreringsafgiftsloven

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af momsloven 1 (Indførelse af importmoms på dansksprogede magasiner sendt fra lande uden for EU)

Forslag til Lov om ændring af momsloven 1 (Indførelse af importmoms på dansksprogede magasiner sendt fra lande uden for EU) Skatteministeriet J. nr. 14-3930511 Udkast Forslag til Lov om ændring af momsloven 1 (Indførelse af importmoms på dansksprogede magasiner sendt fra lande uden for EU) 1 I momsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Fjernelse af køretøjer på statsveje og kørsel med langsomt kørende motordrevne køretøjer på motorvej over faste forbindelser) 1 I færdselsloven,

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0452 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat 2. september 2016 J.nr. 16-0830820 Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Proces og Administration ABL Forslag

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om registrering af køretøjer 1)

Bekendtgørelse af lov om registrering af køretøjer 1) LBK nr 223 af 27/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2018-4042 Senere ændringer til forskriften LOV nr 715 af 25/06/2010 Bekendtgørelse

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast (1)

Skatteministeriet J.nr Udkast (1) Skatteministeriet J.nr. 2017-1776 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer, registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om vægtafgift af køretøjer m.v.

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 14-3881387

Skatteministeriet J. nr. 14-3881387 Skatteministeriet J. nr. 14-3881387 Forslag til Lov om ændring af momsloven, registreringsafgiftsloven og forskellige andre love (Ophævelse af fradragsbegrænsningen for moms på hotelophold og harmonisering

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer 2015/1 LSF 84 (Gældende) Udskriftsdato: 9. april 2019 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin. Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren

Læs mere

Forslag. Lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven. Lovforslag nr. L 63 Folketinget

Forslag. Lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven. Lovforslag nr. L 63 Folketinget Lovforslag nr. L 63 Folketinget 2012-13 Fremsat den 14. november 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag til Lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere) 1. I jernbaneloven, nr. 686 af

Læs mere

SAMLENOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

SAMLENOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3243 - Transport, tele og energi Bilag 5 Offentligt Samlenotat J.nr. 12-0174492 Den 4. juni 2013 Moms, Afgifter og Told CK Rådsmødet (Transport, Telekommunikation og Energi)

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af øl- og vinafgiftsloven (Tilretning af ølmoderationsordningen)

Skatteministeriet J.nr Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af øl- og vinafgiftsloven (Tilretning af ølmoderationsordningen) Skatteministeriet J.nr. 2018-1924 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af øl- og vinafgiftsloven (Tilretning af ølmoderationsordningen) 1 I øl- og vinafgiftsloven jf. lovbekendtgørelse nr. 289 af 23.

Læs mere

Fremsat den 4. oktober 2017 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag. til

Fremsat den 4. oktober 2017 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag. til Lovforslag nr. L 18 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer, registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 48 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2010-311-0057 Udkast 8. november 2010 Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven (Udvidelse af skatteforvaltningslovens

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1) BEK nr 458 af 12/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS20000-00068

Læs mere

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 29. november Forslag. til

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 29. november Forslag. til Til lovforslag nr. L 29 A Folketinget 2018-19 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 29. november 2018 Forslag til Lov om ændring af emballageafgiftsloven, lov om registrering af køretøjer og forskellige

Læs mere

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Transportudvalget 2011-12 L 39 Bilag 1 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Vedrørende forslag til lov om

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 I medfør af 43, stk. 11, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven 2013/1 LSF 95 (Gældende) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 13-6090528 Fremsat den 5. december 2013 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Ændring i sanktions- frakendelsessystemet på køre- og hviletidsområdet m.v.)

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Ændring i sanktions- frakendelsessystemet på køre- og hviletidsområdet m.v.) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ændring i sanktions- frakendelsessystemet på køre- og hviletidsområdet m.v.) I færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som ændret

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms Lovforslag nr. L 75 Folketinget 2009-10 Fremsat den 18. november 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast 1

Skatteministeriet J.nr Udkast 1 Skatteministeriet J.nr. 2017-2325 Udkast 1 Forslag til Lov om ændring af pensionsbeskatningsloven (Korrektion af fejlagtige indbetalinger til arbejdsgiveradministrerede pensionsordninger) 1 I pensionsbeskatningsloven,

Læs mere

UDKAST af Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden)

UDKAST af Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden) UDKAST af 230119 Transport-, Bygnings- og Boligministeriets j. nr. 2018-6280 Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden)

Læs mere

Lov om ændring af færdselsloven

Lov om ændring af færdselsloven Civilafdelingen Dato: 31. januar 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Christian Hesthaven Sagsnr.: 2012-801-0009 Dok.: 625150 Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tempo 100-busser på motorvej

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 11. november 2015 J.nr. 15-2179394 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af momsloven og forskellige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat Lovforslag nr. L 189 Folketinget 2014-15 Fremsat den 22. april 2015 af økonomi- og indenrigsministeren (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Fritagelse for grundskyld

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer

Forslag. Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer Lovforslag nr. L 151 Folketinget 2010-11 Fremsat den 23. februar 2011 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer (Administrative

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov for Grønland om visse spil

Forslag. Lov om ændring af lov for Grønland om visse spil 2016/1 LSF 84 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 16-0741503 Fremsat den 16. november 2016 af skatteministeren (Karsten Lauritzen)

Læs mere

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat Skatteudvalget, Finansudvalget, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Europaudvalget 2011 KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2 Offentligt Notat

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 56 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 56 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 56 Bilag 1 Offentligt 11. november 2015 J.nr. 15-2179394 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Færdsel - Befordring, belæsning, vægt, dimensioner mv. (fl 82-86)

Færdsel - Befordring, belæsning, vægt, dimensioner mv. (fl 82-86) Færdsel - Befordring, belæsning, vægt, dimensioner mv. (fl 82-86) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: færdsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 9.12.2014 Status: Gældende Udskrevet: 9.1.2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat Lovforslag nr. L 18 Folketinget 2011-12 Fremsat den 16. november 2011 af økonomi- og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Forlængelse af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 60 Folketinget 2016-17 Fremsat den 9. november 2016 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Fjernelse af køretøjer på

Læs mere

Dette er et nyt notat. Grund- og nærhedsnotat oversendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg.

Dette er et nyt notat. Grund- og nærhedsnotat oversendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg. Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 111 Offentligt Notat 6. januar 2019 J.nr. 2018-8525 Kontor: Moms, Afgiter og Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Forslag til Rådets forordning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af værnepligtsloven

Forslag. Lov om ændring af værnepligtsloven Lovforslag nr. L 4 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af forsvarsministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af værnepligtsloven (Fritagelse for værnepligtstjeneste for

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven og forskellige andre love Skatteudvalget 2012-13 L 212 Bilag 11 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 13-0002899 Lovforslag nr. 212 fremsat af skatteministeren den 24. april 2013 (uddrag) Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven

Læs mere