Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale"

Transkript

1

2 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle investorer eller væksthusene har måske bedt dig om at lave en forretningsplan eller bedt dig om at udfylde en fortrykt forretningsplan. At udarbejde en forretningsplan er en virkelig god måde at få gennemtænkt konceptet, markedet, økonomien og mange andre aspekter af ens virksomhed på. I mit arbejde med virksomheder der vil vækste, arbejder jeg også med forretningsplaner, men jeg bruger dem som et styreredskab til at vækste virksomheder. Jeg mener en strategi skal være simpel og til at forstå, og så skal den være mulig at implementere. Forretningsplanen skal hjælpe en virksomhed med at forblive på rette kurs. Den er naturligvis ikke skrevet i sten, og en forretningsplan skal indimellem tilpasses, men hvis grundarbejdet er gjort, vil forretningsplanen på længere sigt kunne spare ejeren eller lederen for mange kostbare fejl og overvejelser. Hvis målsætning, strategi og forretningsplan er klar på kort og lang sigt, er det hurtigt at vurdere om nye ideer passer ind i den langsigtede strategi eller ej. På den måde bliver det lettere at bevare sit fokus. STEP 1: MÅLSÆTNING Det er vigtigt at have noget at styre din virksomhed efter. Uden en målsætning er det svært at styre og lede hen imod noget og du risikerer at du ikke ender der hvor du ønsker. Derfor er det vigtigt at du bruger tid på at overveje hvor du gerne vil hen med din virksomhed, både på kort sigt og på lang sigt. Et mål kan være, at du gerne vil overleve og tjene din egen løn, det kan også være ikke at skulle have en chef nogensinde igen. Men det er ikke helt nok til at styre din virksomhed efter. Jeg vil gerne opfordre dig til at drømme stort her. Tænk de store tanker, hvis alt var muligt hvordan ser din og din virksomheds fremtid så ud? Det er ikke sikkert alle spørgsmål er relevante for din virksomhed, og det er heller ikke sikkert du kan svare på det hele her og nu. Men spørgsmålene kan give dig inspiration til de overvejelser du bør gøre dig om, hvor du ser dig selv og din virksomhed i fremtiden. Hvorfor har du valgt at blive virksomhedsejer?

3 Hvad er du mest stolt af ved din virksomhed? For at blive klar på din målsætning for dit liv og din virksomhed, skal du svare på følgende spørgsmål. Giv dig god tid til det. Hvad vil du sælge for hver måned om 6 måneder? Hvad vil du selv have i løn hver måned om 6 måneder? Hvilke investeringer eller kapitalbehov har du om 6 måneder? Hvad vil du selv varetage af opgaver om 6 måneder? Hvor mange ansatte vil du have om 6 måneder? Hvilke opgaver skal de ansatte varetage om 6 måneder? Hvilke opgaver skal du købe eksternt om 6 måneder? Hvordan ser din arbejdsdag ud om 6 måneder? Hvordan ser dit fritidsliv ud om 6 måneder? Hvad vil du sælge for hver måned om 1 år? Hvad vil du selv have i løn hver måned om 1 år? Hvilke investeringer eller kapitalbehov har du om 1 år?

4 Hvad vil du selv varetage af opgaver om 1 år? Hvor mange ansatte vil du have om 1 år? Hvilke opgaver skal de ansatte varetage om 1 år? Hvilke opgaver skal du købe eksternt om 1 år? Hvordan ser din arbejdsdag ud om 1 år? Hvordan ser dit fritidsliv ud om 1 år? Hvad vil du sælge for hver måned om 5 år? Hvad vil du selv have i løn hver måned om 5 år? Hvilke investeringer eller kapitalbehov har du om 5 år? Hvad vil du selv varetage af opgaver om 5 år? Hvor mange ansatte vil du have om 5 år? Hvilke opgaver skal de ansatte varetage om 5 år? Hvilke opgaver skal du købe eksternt om 5 år? Hvordan ser din arbejdsdag ud om 5 år?

5 Hvordan ser dit fritidsliv ud om 5 år? Hvordan er din exit strategi? Selvom det virker som langt ude i fremtiden at du ikke længere skal arbejde i din virksomhed, er det alligevel godt at gøre sig overvejelser om det. Hvis du kender din exit strategi allerede nu, kan du indrette din virksomhed efter det på et tidligt tidspunkt. Der er forskel på hvad en evt. Investor vil se efter i din virksomhed, og hvad en evt. køber lægger vægt på. Jo tidligere du begynder at indrette driften af din virksomhed efter din exit strategi, jo større sandsynlighed er der for at du lykkes med din strategi og jo større værdi vil en investor eller køber vurdere din virksomhed til. Skal din virksomhed sælges? Vil du på pension på et tidspunkt? Hvornår? Vil du overveje generationsskifte til dine medarbejdere eller børn? STEP 2: KEND DINE INDTÆGTER For at du kan opnå mere vækst i din virksomhed skal du kende dine indtægter. Du skal vide hvor du har den største lønsomhed, det vil sige på hvilke produkter eller ydelser du står med flest penge i hånden efter vareforbrug og andre omkostninger der knytter sig direkte til salget. Det kan være at du sælger et produkt, hvor du efterfølgende leverer en serviceydelse. Her kan det være at du ikke tjener ret meget på din hovedydelse, men at din fortjeneste og dermed den største lønsomhed er på den tilhørende serviceydelse. Det er vigtigt at vide, hvis du vil vækste din forretning. Hvordan sammensætter dine indtægter sig?

6 Har du flere produkter? Hvis ja, hvilke tjener du så flest penge på? Kan du ændre dit produkt eller din ydelse, så du sælger større end du gør nu? F.eks. kan en yogalærer sælge enkelttimer, eller vælge at sælge forløb. Ved at sælge forløb på f.eks. 6 mdr. kan en mere stabil indtjening sikres i det lange løb, og samtidig er der væsentligt færre administrative omkostninger forbundet med at sælge større pakker. Det kan være en stor hjælp at indrette kontoplanen, varer og varegrupper mv, så du hurtigt kan danne dig et overblik over hvordan dine indtægter fordeler sig, i relevante kategorier. Jeg har f.eks. en konto der vedrører bogføring og regnskaber 2015 og en der vedrører 2016 på den måde kan jeg let se udviklingen på min omsætning for den regnskabsmæssige del af min virksomhed år for år. Jeg har også en konto til særlige opgaver og en konto til mine forløb. På den måde kan jeg hurtigt få overblik over hvor størstedelen af mine indtægter kommer fra. Kan du få et større overblik over hvor dine indtægter kommer fra, ved at sætte din kontoplan op på en mere overskuelig måde? STEP 3: SE DINE OMKOSTNINGER I ØJNENE Enhver virksomhed i vækst har behov for penge på kontoen, likviditet, det kan være for at betale leverandører, det kan være fordi der er givet lang kredit til kunder, det kan være til nye investeringer eller for at ansætte nye folk. Det kan også være for at kunne udbetale løn til sig selv som ejer. Afhængig af likviditetsbehovet er der forskellige muligheder. En nærliggende mulighed er at se på omkostningerne. Der er direkte omkostninger, det er de omkostninger der er knyttet direkte til produktion eller levering af dine serviceydelser, og der er administrative omkostninger. Jeg har indimellem i en joke sagt vis mig dit regnskab og jeg skal fortælle dig hvordan du driver din virksomhed. Men det er faktisk ikke en joke, det er muligt at læse rigtig meget om hvordan en virksomhed reelt bliver drevet, ud fra tallene i et regnskab. Det er noget du selv gør eller kan lære at gøre, og på den måde blive klogere på dine egne mønstre i din virksomhed. Det handler om, hvorvidt dine penge bliver brugt rigtigt. Har du nogle omkostninger, der ikke fører dig direkte til dine mål? Kan og skal de skæres væk?

7 Jeg har lavet regnskab for en mindre kursusvirksomhed, der ikke gik ret godt. Da jeg så bilagene igennem og bogførte regnskabet, kunne jeg se at der manglede fokus i virksomheden. Jeg vidste de havde et veldefineret produkt, men kunne se på omkostningerne at der ikke var skarpt fokus på én målgruppe. For mig der sad med regnskabet var det tydeligt at der blev postet rigtig mange penge ud i markedsføring MANGE forskellige steder: Møder med en masse mennesker, abonnementer til diverse netværk og VL grupper. Det er der som sådan ikke noget forkert i, men det var tydeligt at virksomheden spredte sine interesser ud over alt for mange potentielle kunder i stedet for at koncentrere sig om nogle få men større. Jeg laver selv denne øvelse mindst hvert kvartal og det sker at jeg bliver overrasket over mit eget regnskab. For 1 år siden, da jeg var færdig med mit 2015 regnskab, blev jeg virkelig overrasket over hvor mange penge der var bogført på faglitteratur kontoen. Først tænkte jeg at det var en fejl; der måtte være noget jeg have bogført forkert. Jeg kunne ikke komme i tanke om, at jeg havde læst noget interessant faglitteratur i løbet af året, der havde kostet så mange penge. Det viste sig også, at jeg havde for flere tusinde kroner bøger stående i bogreolen, som jeg aldrig havde åbnet. Du skal nu finde ud af, hvad du tror er den største administrative omkostning i dit regnskab. Med administrative omkostninger mener jeg alle andre omkostninger end de direkte f.eks. produktionsomkostninger og lønninger. Hvad tror du er den største administrative omkostning i din virksomhed? Hvad er det vigtigste at bruge penge på i din virksomhed? Nu skal du finde dit regnskab frem og se dine omkostninger igennem. Det letteste er, at bruge et online regnskabsprogram, så du kan logge ind og se på resultatopgørelsen for i år. Alt behøver ikke være bogført. Når du ser ned over dine omkostninger i din resultatopgørelse, hvad ser du så? Ser det ud som forventet eller er der nogle overraskelser? Stil dig selv følgende spørgsmål, når du gennemgår dine omkostninger: Er der nogle store beløb der springer i øjnene? Er din største omkostning en overraskelse? Ved du nogenlunde hvad der gemmer sig bag tallene?

8 Er der nogle omkostninger der virker lave? Er der noget der skal justeres fremadrettet? Er der bogføringsfejl i dit regnskab? Hvad har været de største omkostninger? Har du fået value for money? Er det de samme ting du vil bruge dine penge på fremadrettet, eller vil du prioritere anderledes? AFSLUTNING Jeg håber opgaverne i denne workbook har givet dig inspiration til at tænke over, hvor du er på vej hen med din virksomhed, og om du driver din virksomhed på en måde der fører dig til dit mål. Jeg tror på at vi ved at være mere bevidste om vores valg og vores vej, kan skære en masse unødig støj fra og på den måde skabe mere plads i vores liv til at være kreative. En klar målsætning og tilhørende simpel strategi kan hjælpe dig til at holde fokus på de ting der fører dig til målet. Der er lavet undersøgelser om at 20% af det vi gør skaber 80% af indtjeningen i vores virksomheder. Det er da tankevækkende, at det kan lade sig gøre at arbejde væsentligt mindre og samtidig opretholde den samme indtægt. De tre opgaver du har været igennem nu, giver dig et klart billede af hvad der er din målsætning på kort og på lang sigt samt om du er på rette vej eller om der er noget der skal justeres på. God arbejdslyst. Jeg ønsker dig held og lykke med at nå dine mål og drømme i din virksomhed Hvis du er udfordret på at finde dit vækstpotentiale i din virksomhed, giver jeg dig muligheden for 30 minutters 1:1 med mig. Gå til og udfyld formularen. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Udkast til hovedpunkter i forretningsplan Af forfatter og forretningsudvikler John Larsen Fra start til styr på virksomheden (ISBN:

Udkast til hovedpunkter i forretningsplan Af forfatter og forretningsudvikler John Larsen Fra start til styr på virksomheden (ISBN: 1 En forretningsplan kan udarbejdes på flere måder. Det afhænger bl.a. af branche. F.eks. vil der hos en udkørende håndværker være andet fokus end ved opstart af en ny medicinalvirksomhed. Virksomhedens

Læs mere

BUSINESS THE MODEL CANVAS. - Pitch din forretningsidé. www.ffe-ye.dk

BUSINESS THE MODEL CANVAS. - Pitch din forretningsidé. www.ffe-ye.dk THE BUSINESS MODEL CANVAS - Pitch din forretningsidé www.ffe-ye.dk FORORD Når man gerne vil åbne sin egen virksomhed, er det vigtigt at have en forretningsmodel en visionær idé, der kan føres ud i livet.

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor

Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor Få gode råd til: - Hvordan du dokumenterer og forklarer din forretning i dag - Hvordan du dokumenterer og præsenterer dine planer for i morgen 2 Klar

Læs mere

Effektive og stressfrie arbejdsdage

Effektive og stressfrie arbejdsdage Sådan skaber du Effektive og stressfrie arbejdsdage En workbook af Dorthe Rindbo Denne workbook tilhører: INDHOLD Sådan skaber du effektive og stressfrie arbejdsdage Effektiv arbejdsdag Sådan!... 04 Trin

Læs mere

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE Vejledning for udarbejdelse Kommuneqarfik Sermersooq, Erhvervsudviklingsafdelingen Udarbejdelse af en forretningsplan. En forretningsplan er en beskrivelse af den virksomhed,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2018/19 Institution Gymnasiet HHX Ringkøbing, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern Uddannelse Fag

Læs mere

Arbejdet med forretningsplanen kan mindske den store risiko, der er ved at starte egen virksomhed.

Arbejdet med forretningsplanen kan mindske den store risiko, der er ved at starte egen virksomhed. Vejledning til forretningsplan for Nordjysk Iværksætter Netværk. En forretningsplan er en beskrivelse af din virksomhed på papir. En forretningsplan er et godt beslutningsgrundlag, hvor du kan vurdere,

Læs mere

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus Fra idé til virksomhed på 6 uger Accelerator - Et iværksætterkursus Om Accelerator Accelerator er et tilbud til dig, som er ledig, bor i Aarhus kommune og har en drøm om at blive iværksætter. Hos TalentMatch

Læs mere

Vejledning til kontering af udgiftsbilag

Vejledning til kontering af udgiftsbilag Vejledning til kontering af udgiftsbilag - til bogholderen i den mindre virksomhed Version 2.0 Indholdsfortegnelse Forord:... 3 Råd før læsning:... 3 Fremgangsmåde ved kontering af udgiftsbilag:... 4 1)

Læs mere

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene.

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Side 2 Indhold Side 3...Drop opsparingen og investér i stedet pengene Side 4...Hyppigst stillede

Læs mere

Økonomiaften Palle Høj, direktør, , Aulum den 7. marts 2018

Økonomiaften Palle Høj, direktør, , Aulum den 7. marts 2018 Økonomiaften Palle Høj, direktør, 20249998, pah@sagro.dk Aulum den 7. marts 2018 Agenda verden ifølge Fruergaard 1. Den økonomiske situation 2. De store udfordringer: Generationsskifte og salg 3. Samarbejde

Læs mere

Derfor bør du have en strategi

Derfor bør du have en strategi Derfor bør du have en strategi Strategi handler grundlæggende om at afklare, hvordan virksomheden kommer op på næste niveau. Og om, hvordan den kan skabe yderligere værdi for kunderne og for virksomheden

Læs mere

%ved ikke, om GUIDE % 56 % MESTER VI HAR SPURGT OVER MESTRE. Sådan gør de bedste i byggebranchen. vælger at fakturere hver uge

%ved ikke, om GUIDE % 56 % MESTER VI HAR SPURGT OVER MESTRE. Sådan gør de bedste i byggebranchen. vælger at fakturere hver uge MESTER GUIDE 19 VI HAR SPURGT OVER 1.000 MESTRE Sådan gør de bedste i byggebranchen 51 %ved ikke, om et projekt giver overskud, før man er i mål 56 % vælger at fakturere hver uge 85 % bruger elektronisk

Læs mere

Den. Geniale. iværksætter Få en succesfuld start i raketfart. af Toke Kruse

Den. Geniale. iværksætter Få en succesfuld start i raketfart. af Toke Kruse Den Geniale iværksætter Få en succesfuld start i raketfart af Toke Kruse Den Geniale iværksætter Af Toke Kruse Bogen er sat med Cocon og Georgia Layout og illustrationer af Morten FC Trykt i Danmark -

Læs mere

Forretningsplan for. [Specialbutik]

Forretningsplan for. [Specialbutik] Forretningsplan for [Specialbutik] Nærværende skabelon for Forretningsplan for [Specialbutik] har været anvendt i praksis i forbindelse med ansøgning om banklån og kassekredit på i alt kr. 550.000 Enhver

Læs mere

Udviklingsforløb for iværksættere og SMV Efterår 2018

Udviklingsforløb for iværksættere og SMV Efterår 2018 Udviklingsforløb for iværksættere og SMV Efterår 2018 / Strategi, business- og forretningsplan med målsætninger / Ledelse, salgsledelse, selvledelse og ledelse af samarbejdspartnere / Økonomi med budget,

Læs mere

Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor

Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor Få gode råd til: - Hvordan du dokumenterer og forklarer din forretning i dag - Hvordan du dokumenterer og præsenterer dine planer for i morgen 2 Klar

Læs mere

Løn og lønbogføring for begyndere. med overgangsordningen til den nye ferielov. Anette Sand

Løn og lønbogføring for begyndere. med overgangsordningen til den nye ferielov. Anette Sand Løn og lønbogføring for begyndere med overgangsordningen til den nye ferielov Anette Sand Løn og lønbogføring for begyndere med overgangsordningen til den nye ferielov Anette Sand Løn og lønbogføring for

Læs mere

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Vil du gerne optimere din forretning og tjene flere penge på din webshop? Hvis ja, så læs videre

Læs mere

En virksomhed har følgende aftale med sit pengeinstitut vedr. kassekreditten:

En virksomhed har følgende aftale med sit pengeinstitut vedr. kassekreditten: 15. Finansiering Opgave 15.1 En virksomhed har følgende aftale med sit pengeinstitut vedr. kassekreditten: 1. Kassekredittens maksimum er kr. 1.200.000. 2. Nominel rente af kassekreditten er 12% p.a. +

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Økonomistyring. Den individuelle tilgang

Økonomistyring. Den individuelle tilgang Økonomistyring Den individuelle tilgang Ude eller hjemme DLBR tilbyder en lang række produkter indenfor økonomistyring. Produkter, som enten tilbydes hos DLBR-rådgivningsvirksomheden eller som et onlineprodukt.

Læs mere

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren 1 Kolofon Guide til bankrådgiveren, 2. udgave, juni 2014 ISBN 978-87-91887-60-4 Ophavsret: Finansrådet Publikationen kan hentes på Finansrådets

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Vi investerer stadig for lånte penge:

Vi investerer stadig for lånte penge: MIRANOVA ANALYSE Udarbejdet af: Rune Wagenitz Sørensen, adm. Direktør Oliver West, porteføljemanager Udgivet d. 10 december 2015 Vi investerer stadig for lånte penge: Mange danskere investerer med underskud,

Læs mere

RÅDGIVNING FINANSIERING SKAT REVISION & REGNSKAB INDSIGT & FORSTÅELSE MOMS KORT NYT

RÅDGIVNING FINANSIERING SKAT REVISION & REGNSKAB INDSIGT & FORSTÅELSE MOMS KORT NYT RÅDGIVNING REVISION RÅDGIVNING ØKONOMISK VEJLEDNING FINANSIERING SKAT REVISION & REGNSKAB INDSIGT & FORSTÅELSE MOMS KORT NYT Nyt fra Roesgaard & Partners April 2016 Rådgivning - økonomisk vejledning Digitalisering

Læs mere

Ejerskab og finansiering

Ejerskab og finansiering Ejerskab og finansiering Oversigt og eksempler Overblik Ejerskab og finansiering er et spørgsmål om at optimere: Økonomiske parametre: Skat, renter, udgifter Organisatoriske opgaver: Regnskaber, rapportering

Læs mere

Præsentationsteknik. for dem som søger kapital. www.connectdenmark.com

Præsentationsteknik. for dem som søger kapital. www.connectdenmark.com Præsentationsteknik for dem som søger kapital www.connectdenmark.com Søger man kapital må man være i stand til at præsentere sin idé for alle! I den periode hvor virksomheden søger kapital, vil det være

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2018/19 Institution Gymnasiet HHX Ringkøbing, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern Uddannelse Fag

Læs mere

Succes med CRM. Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people

Succes med CRM. Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people Succes med CRM Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people CRM handler om at huske at kontakte dine kunder! Alt efter om du er salgschef, marketingmedarbejder eller arbejder indenfor

Læs mere

Advice House Mandag den 26. november

Advice House Mandag den 26. november Advice House Mandag den 26. november Procesbeskrivelse Revideret oplæg November 2018 Vision Invester i Trekantområdet er en non-profit forening, der ønsker at skabe vækst og udvikling i Trekantområdet

Læs mere

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet Professor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet er tidligere overvismand og var formand for den kommission, den tidligere regering havde nedsat for at kule grave problemerne i det danske pensionssystem.

Læs mere

Få fokus på forretningen. Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere

Få fokus på forretningen. Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere Få fokus på forretningen Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere Kort om factoring Factoring er et enkelt service- og finansieringsværktøj, der udover

Læs mere

Det effektive pitch deck:

Det effektive pitch deck: Det effektive pitch deck: Selv om der er utallige måder og holdninger til hvorledes et effektivt pitch deck skal se ud så viser forskning, at der er gennemgående træk for hvad der virker overfor en potentiel

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø.

Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø. Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø. Spørgsmål 1 - modtaget den 25. april 2017. Har man grundlag for at kunne

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

Guide: Skift bank og spar op mod 40.000

Guide: Skift bank og spar op mod 40.000 Guide: Skift bank og spar op mod 40.000 Bankerne hæver udlånsrenten, selvom Nationalbanken gør det modsatte. BT guider dig her frem til at forhandle om prisen i banken og overveje bankskift Af Lisa Ryberg

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1. juli til 30. september 2011

Delårsrapport for perioden 1. juli til 30. september 2011 København, den 25. november 2011 Meddelelse nr. 12/2011 Danionics A/S Dr. Tværgade 9, 1. DK 1302 København K, Denmark Telefon: +45 88 91 98 70 Telefax: +45 88 91 98 01 E-mail: investor@danionics.dk Website:

Læs mere

Sådan leverer Næsbjerg Rådgivning & Revision bedre rådgivning med Karnov Business Optimiser

Sådan leverer Næsbjerg Rådgivning & Revision bedre rådgivning med Karnov Business Optimiser Case study Sådan leverer Næsbjerg Rådgivning & Revision bedre rådgivning med Karnov Business Optimiser karnovgroup.dk/kbo Næsbjerg Rådgivning & Revision er et revisionsselskab med vægt på rådgivning. Som

Læs mere

BDO s digitale produkter

BDO s digitale produkter BDO s digitale produkter Altid med, altid opdateret Download vores app Mit BDO i App Store og Google Play og få adgang til: Login til Mit BDO BDO s guide Skat, moms og personalegoder Indscanning af bilag,

Læs mere

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor Din revisor er en mulighed for at få råd og vejledning om, hvordan du optimerer din virksomhed. Det betaler sig. Din revisor er meget mere end revision

Læs mere

O M M Å L E T. Flere kunstnere og kreative i mål med deres projekter. Bedre beskæftigelsesmuligheder for kunstnerne

O M M Å L E T. Flere kunstnere og kreative i mål med deres projekter. Bedre beskæftigelsesmuligheder for kunstnerne I N F O - & B R U G E R V E J L E D N I N G O M S E C T I O N O N E De Kreatives Kontor er et socialøkonomisk, not for profit-initiativ, der hjælper kunstnere og kreative freelancere med deres virksomhed.

Læs mere

Din personlighedsprofil som iværksætter

Din personlighedsprofil som iværksætter Din personlighedsprofil som iværksætter Stærke personlighedstræk: 6-9 krydser Medium stærkt personlighedstræk: 4-5 krydser Svage personlighedstræk: 1-3 krydser 9 Resultater 8 7 6 5 4 3 Producenten Administratoren

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Fremtidens kapitalbehov. Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk

Fremtidens kapitalbehov. Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk Fremtidens kapitalbehov Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk Finanskrisen har ændret mulighederne for finansiering Spillet har ændret sig Rekordlavt antal venture

Læs mere

Zynergi-Netværkets aktivitetskalender 2012-2013. Zynergi er visionen om vækst gennem læring, videndeling og et stærkt netværk

Zynergi-Netværkets aktivitetskalender 2012-2013. Zynergi er visionen om vækst gennem læring, videndeling og et stærkt netværk Zynergi-Netværkets aktivitetskalender 2012-2013 Zynergi er visionen om vækst gennem læring, videndeling og et stærkt netværk Den Europiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Netværksordningen

Læs mere

Økonomi. ECCO Sko A/S 2. Store tal i koncernregnskabet 3. Butiksregnskabet 4. Butiksdriften 5. Ejerforhold i detailledet 6.

Økonomi. ECCO Sko A/S 2. Store tal i koncernregnskabet 3. Butiksregnskabet 4. Butiksdriften 5. Ejerforhold i detailledet 6. Økonomi ECCO Sko A/S 2 Store tal i koncernregnskabet 3 Butiksregnskabet 4 Butiksdriften 5 Ejerforhold i detailledet 6 Fra ko til sko 7 damkjær & vesterager 1 ECCO Sko A/S ECCO er en familieejet virksomhed

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

Når offentlige investeringer i energiprojekter tiltrækker private investorer

Når offentlige investeringer i energiprojekter tiltrækker private investorer Når offentlige investeringer i energiprojekter tiltrækker private investorer 31.10.2016 Motivation I dag risikerer udviklingsprojekter at ende blindt, fordi det ikke lykkes for virksomhederne at skaffe

Læs mere

Få det fulde udbytte af din kommunikation. En quick guide til en travl hverdag

Få det fulde udbytte af din kommunikation. En quick guide til en travl hverdag Få det fulde udbytte af din kommunikation En quick guide til en travl hverdag Det er ingen hemmelighed, at det tager rigtig lang tid at skrive et nyhedsbrev, en blog, en opdatering på diverse medier;

Læs mere

Bliv medlem af DANA DANA. for dig og. Det bedste valg for selvstændige DANA.DK

Bliv medlem af DANA DANA. for dig og. Det bedste valg for selvstændige DANA.DK DANA for dig og din virksomhed Det bedste valg for selvstændige DANA.DK 02 03 Når som helst, hvor som helst og med hvad som helst Det er svært at være noget for alle. Vi har valgt de selvstændige. DIG

Læs mere

MEA kursus Virksomhedernes investeringsstrategi behov for kapital. Kenneth Larsen * Horsens d. 27. februar 2014

MEA kursus Virksomhedernes investeringsstrategi behov for kapital. Kenneth Larsen * Horsens d. 27. februar 2014 MEA kursus Virksomhedernes investeringsstrategi behov for kapital Kenneth Larsen * Horsens d. 27. februar 2014 MEA kursus: Virksomhedernes investeringsstrategi behov for kapital Formålet er at skærpe konsulenter

Læs mere

Lager & indkøb. Henrik Kraup Leth

Lager & indkøb. Henrik Kraup Leth Lager & indkøb Henrik Kraup Leth Lager & indkøb Når man starter sin første webshop, er det for næsten alles vedkommende en drøm, der går i opfyldelse. I den første tid styres udviklingen af webshoppen

Læs mere

IVÆKST Økonomiværkstedet Regnskab

IVÆKST Økonomiværkstedet Regnskab IVÆKST Økonomiværkstedet Regnskab 2012 Velkommen til Økonomiværkstedet Program 07:45 Kaffe 08:00 Regnskab 08:55 Pause 09:00 Eksempel/øvelse med regnskab 09:20 Eksempel på faresigneler 09:35 Diskussion

Læs mere

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri 27. december 2011 Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri Iværksætterrådgivning. Fire ud af ti erfarne iværksættere har fået råd og vejledning fra andre ved opstarten af deres virksomhed.

Læs mere

1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed

1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed Indholdsfortegnelse 1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed 2. Virksomhedsidéen 3. Produktet eller ydelsen 4. Markedet 5. Salg og markedsføring 6. Personlige ressourcer og kompetencer 7. Netværk

Læs mere

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status Vækstfabrikkerne Projektets baggrund, indhold og status Agenda 1 Formål og baggrund Målsætninger, erhvervspolitisk rationale og finansiering Værdiskabelse for iværksættere og andre aktører Indhold Faglige

Læs mere

Danhost. Hjemmesideløsning

Danhost. Hjemmesideløsning Danhost Hjemmesideløsning Nem og billig hjemmeside Bestiller du en hjemmeside til din virksomhed hos Danhost, får du lavet et professionelt design, så du er sikret en hjemmeside der udstråler kvalitet.

Læs mere

INDHOLD. INDSIGT 1 Danskerne åbner læser og reagerer på dine breve. INDSIGT 2 Unge elsker at få breve fra dig

INDHOLD. INDSIGT 1 Danskerne åbner læser og reagerer på dine breve. INDSIGT 2 Unge elsker at få breve fra dig 2014 BREVETS STYRKE FIND VEJ TIL DANSKERNES HJERTER Brevets styrke 2014 er en analyse af danskernes forhold til kommunikation fra virksomheder via fysisk brev og brev lagt i e-boks sammenlignet med, web,

Læs mere

... booker du dine møder

... booker du dine møder I!... booker du dine møder Kære læser... Det er vores ønske og håb at du efter at have læst og løst opgaverne i denne bog, får rigtig meget succes med at booke dine møder. Når du er klar til at få yderligere

Læs mere

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice.

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 290 Offentligt NOTAT 17. juni 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Samråd i ERU den 17. juni 2013 - spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Opgave 1c. Der er ikke bundet likviditet i anlægsaktiver.

Opgave 1c. Der er ikke bundet likviditet i anlægsaktiver. Opgave 1c I perioden er lageret formindsket, men en omsætningshastighed på 3 gange er ikke godt. Der er alt for mange penge ude at hænge hos varedebitorene, de skal gerne hjem igen hurtigere. Det er positivt,

Læs mere

HG - KONTOR ELEVENS MAPPE UDARBEJDET AF MICHAEL JENSEN & STINE B. HANSEN ELEVENS NAVN: VIRKSOMHEDENS NAVN:

HG - KONTOR ELEVENS MAPPE UDARBEJDET AF MICHAEL JENSEN & STINE B. HANSEN ELEVENS NAVN: VIRKSOMHEDENS NAVN: 2014 HG - KONTOR ELEVENS MAPPE UDARBEJDET AF MICHAEL JENSEN & STINE B. HANSEN ELEVENS NAVN: VIRKSOMHEDENS NAVN: Indholdsfortegnelse Jobansøgning... 2 Evaluering - Jobsøgning... 3 Virksomheden... 4 Evaluering

Læs mere

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler Markedsføringskanaler Der findes et hav af markedsføringskanaler, som du kan bruge til at promovere og køre din forretning igennem, men vi har her udvalgt 3 digitale kanaler, som er stærke og effektive

Læs mere

Jyske Invest. Kort om udbytte

Jyske Invest. Kort om udbytte Jyske Invest Kort om udbytte 1 Hvad er udbytte, og hvorfor betaler en afdeling ikke altid udbytte? Her får du svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest støder på i forbindelse med udbyttebetaling. Hvad

Læs mere

Introduktion Bruger oprettelse Indstillinger Annoncestyring Introduktion

Introduktion Bruger oprettelse Indstillinger Annoncestyring Introduktion BRUGERMANUAL 1 Introduktion 2 Bruger oprettelse 3 Indstillinger 3 Profil og adresse oplysninger 3 Ny Afdeling 3 Eksport indstillinger 3 Sprog indstillinger 3 Annoncestyring 5 Oversigt 5 Din profil 5 Slet

Læs mere

HD(R) 2.del Finansiel Styring 12.06.2003 Ro203 Erling Kyed ******-**** 1 af 1 sider

HD(R) 2.del Finansiel Styring 12.06.2003 Ro203 Erling Kyed ******-**** 1 af 1 sider 1 af 1 sider Opgave 1.: Generelt må det siges at ud fra opgaveteksten er der ingen overordnet plan for koncernens likviditetsstyring. Især de tilkøbte selskaber arbejder med en høj grad af selvstændighed,

Læs mere

Socialøkonomisk virksomhed Hvad? Hvorfor? Hvordan?

Socialøkonomisk virksomhed Hvad? Hvorfor? Hvordan? Socialøkonomisk virksomhed Hvad? Hvorfor? Hvordan? Hvad er en socialøkonomisk virksomhed? En socialøkonomisk virksomhed fungerer på samme vilkår som traditionelle virksomheder men bruger sit overskud på

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Styrk din markedsføring

Styrk din markedsføring Styrk din markedsføring - En læserundersøgelse af kundebladet RevisorInformerer Side 1 Revisorernes kunder ønsker en langvarig relation til deres revisor. Revisorerne ønsker langvarige kundeforhold og

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Klargør din Salgsplan Planlæg din salgssucces

Klargør din Salgsplan Planlæg din salgssucces Klargør din Salgsplan Planlæg din salgssucces Alle os som arbejder med salg, hvis vi vil være succesfulde må erkende at vi har brug for at planlægge vores salg og være i stand til at producere en salgsplan

Læs mere

Resultatopgørelser i 1.000 kr. 20x1 20x2 20x3

Resultatopgørelser i 1.000 kr. 20x1 20x2 20x3 11. Regnskabsanalyse Opgave 11.1 Fra en attraktionsparks regnskaber for de foregående år foreligger der følgende sammentrængte regnskaber. Resultatopgørelser i 1.000 kr. 20x1 20x2 20x3 Nettoomsætning 7.000

Læs mere

AT BENYTTE VALUTA BETYDER... 2 VALUTAKODER... 2 VALUTAKURSER...

AT BENYTTE VALUTA BETYDER... 2 VALUTAKODER... 2 VALUTAKURSER... Valuta Du kan fakturere og bogføre i fremmed valuta og få det omregnet til regnskabets grundvaluta. I alle posteringsoversigter vises både beløbet i valuta og beløbet i regnskabets grundvaluta (standardvaluta).

Læs mere

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Overblik - Tryghed - Sikkerhed OM SØGEMEDIER RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Søgemedier A/S er et rådgivnings- og mediehus beliggende i Aarhus og København. Vi lever af at optimere

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

Veje til vækst "Tag dit pæne tøj på!"

Veje til vækst Tag dit pæne tøj på! Veje til vækst "Tag dit pæne tøj på!" 21. november 2013 Per Tønsberg Frandsen Lidt om mig 1 Tag dit pæne tøj på 2 Tag dit pæne tøj på 3 Agenda Finansieringskilder Finansieringen Den rette finansiering

Læs mere

Kapitel 8 Vareregnskabet

Kapitel 8 Vareregnskabet Kapitel 8 Vareregnskabet Varekøb Opgave 8.1 1. Registrer følgende bilag for Emil: 12110 Varelager 14261 Købsmoms 12310 Kasse Bilag 212 11.000 2.750 13.750 12110 Varelager 14261 Købsmoms 142203 Computergrossisten

Læs mere

Derfor skal du bruge Google AdWords. Mads Bloch Lemvigh

Derfor skal du bruge Google AdWords. Mads Bloch Lemvigh Derfor skal du bruge Google AdWords Mads Bloch Lemvigh Derfor skal du bruge Google AdWords Som nystartet webshop vil du gerne ud over stepperne og begynde at sælge en masse produkter. Det kræver naturligvis,

Læs mere

Motivation for selvstændighed

Motivation for selvstændighed Motivation for selvstændighed Aspekter af opstart af virksomhed ASE har spurgt ca. 900 selvstændigt erhvervsdrivende om forskellige omstændigheder ved at stifte egen virksomhed. Undersøgelsen indeholder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2014 Maj 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Roskilde Handelsskole Hhx Virksomhedsøkonomi

Læs mere

Microsoft Partner Awards 2009 AWARD WINNER. Mamut. Partnerprogram. Komplette løsninger Mest for pengene Brugervenlig Service Kundskab

Microsoft Partner Awards 2009 AWARD WINNER. Mamut. Partnerprogram. Komplette løsninger Mest for pengene Brugervenlig Service Kundskab Microsoft Partner Awards W O R L D W I D E 2009 AWARD WINNER Mamut Partnerprogram Komplette løsninger Mest for pengene Brugervenlig Service Kundskab Enestående forretningsmuligheder som Mamut Partner I

Læs mere

Vejen til kapital og kompetencer gennem CAT. Fra idé til virksomhed

Vejen til kapital og kompetencer gennem CAT. Fra idé til virksomhed Vejen til kapital og kompetencer gennem Fra idé til virksomhed Et unikt brand Forskerpark Innovationsmiljø Investeringsselskab Selvstændigt aktieselskab Rådgivning og kapital fra fire kilder Innovationsmiljø

Læs mere

Produktudvikling hvordan styrker vi produktudvikling med kunden?

Produktudvikling hvordan styrker vi produktudvikling med kunden? Produktudvikling hvordan styrker vi produktudvikling med kunden? Søren Merit 10. september 2009 De sorte skyer er ikke drevet væk Kunderne sparer Det er sværere end nogensinde at konkurrere

Læs mere

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland VækstIndeks 2014 Center for VækstAnalyse En del af Væksthus Sjælland FORORD VækstIndeks 2014 giver et indblik i, hvilke forventninger virksomhederne i Region Sjælland har til de kommende år. Indeksmålingen

Læs mere

Pro Start Forretningsplan

Pro Start Forretningsplan Pro Start Forretningsplan Dato A. Baggrundsoplysninger om dig og din kommende virksomhed Navn CPR nr. E-mail Adresse Postnr./by Fastnet tlf. Mobilnr. Virksomhedens forventede navn Adresse Postnr /by Tlf.

Læs mere

Afsluttende kommentarer

Afsluttende kommentarer KLUMMETITLER KOMMER SENERE 247 KAPITEL 11 Afsluttende kommentarer Videnregnskaber er interessante, fordi en af grundproblemstillingerne i den globale videnøkonomi er, hvorledes personer, virksomheder og

Læs mere

Upload af internt regnskab

Upload af internt regnskab Upload af internt regnskab Indsend internt regnskab (kun for regnskabsklasse A og B) For virksomheder i regnskabsklasse A og B er det muligt at uploade det interne regnskab i stedet for at udfylde blanketten

Læs mere

DEN RIGTIGE PRIS - det ses på bundlinien

DEN RIGTIGE PRIS - det ses på bundlinien DEN RIGTIGE PRIS - det ses på bundlinien v/ Henrik Andersen, Væksthus Midtjylland Få viden om: Prisens vigtighed som konkurrenceparameter Hvornår er prisen rigtig Forskellige prisstrategier Hvordan fastsætter

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Skat for selvstændige. med virksomhedsordningen. Søren Revsbæk

Skat for selvstændige. med virksomhedsordningen. Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen? af Søren Revsbæk Regnskabsskolen

Læs mere

EJERSKIFTE FOR VIRKSOMHEDSEJERE

EJERSKIFTE FOR VIRKSOMHEDSEJERE EJERSKIFTE FOR VIRKSOMHEDSEJERE - ALLE TALER OM DET, FÅ GØR NOGET VED DET IMENS DU KONCENTRERER DIG OM DIN VIRKSOMHED, FINDER VI DET 100 % RIGTIGE MATCH TIL DIG AGENDA MATCH-ONLINE A/S ALT STARTER MED

Læs mere

Facility Service med Remmer Depot. Hvordan du sparer. over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT

Facility Service med Remmer Depot. Hvordan du sparer. over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT Facility Service med Remmer Depot Hvordan du sparer over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT Det er ikke virksomhedens kontorartikler, der koster pengene. Det er arbejdet med at styre

Læs mere

Den Sociale Kapitalfond Invest. Vækstkapital til virksomheder der gør en særlig social forskel

Den Sociale Kapitalfond Invest. Vækstkapital til virksomheder der gør en særlig social forskel Den Sociale Kapitalfond Invest Vækstkapital til virksomheder der gør en særlig social forskel Vækst af værdidrevne virksomheder Mange mindre og mellemstore virksomheder har et spændende vækstpotentiale

Læs mere