TMU - Bilag til pkt. 4 - Notat Maglemoserenden.doc Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "20061128 TMU - Bilag til pkt. 4 - Notat Maglemoserenden.doc Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring."

Transkript

1 Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring. Indledning. I henhold til bekendtgørelse nr 424 af 7. september 1983 om vandløbsregulering m.v., har det af Niras udarbejdede projektforslag været fremlagt i høring, og det er tilsendt bredejere og berørte myndigheder. Efter høringen afgør kommunen som vandløbsmyndighed om projektet skal vedtages under hensyntagen til de indsigelser og ændringsforslag, der er fremkommet. Vandløbsmyndighedens afgørelse kan påklages til Skov- og Naturstyrelsen inden for en frist på 4 uger. Nedenfor refereres og kommenteres de enkelte indsigelser. Indsigelser vedr. station Kohaveengen. Projektforslag På strækningen station 0-ca 400, hvor der ikke er bebyggelse tæt på vandløbet, foreslås det, at man punktvis 4-6 steder opfylder den eksisterende vandløbsbund til terrænniveau. Herved genskabes mere fugtige partier af mosen til gavn for dyre- og plantelivet, og afstrømningen fra området forsinkes og udjævnes og medvirker herved til at opretholde vandføringen i Maglemoserenden i tørre perioder.

2 Indsigelse 1 Jan R. Christoffersen, Birkebo 3A, ejer matr. nr. 5 co af Trørød, der grænser til vandløbet fra station Arealet er lavt liggende og til tider fugtigt og anvendes til afgræsning af får. Han er forbeholden over for den ønskede hævning af vandstanden, idet han frygter at det vil hindre fortsættelse af den nuværende græsning, men skriver, at en hævning af vandspejlet på 5-10 cm måske ikke vil give de store ændringer på arealet, men at en større hævning vil give væsentlige problemer. Indsigelse 2 Indsigelse 3 Indsigelse 4 Kommentar Monique Pedersen, Tuemosen 10, ejer matr. nr. 3ar af Trørød, der grænser til vandløbet fra station Hun mener ikke, at det kan udelukkes, at hævningen af vandstanden vil kunne have konsekvens for grunden og bebyggelsen. Helle og Ole Rahbek, Tuemosen 12, ejer matr. nr. 3aq af Trørød, der grænser til vandløbet fra station De modsætter sig på det kraftigste det nye projekt, da grunden vil blive oversvømmet ved åen. Endvidere ligger kælderen i terrænhøjde, og øget vandstand vil kunne forårsage indtrængen af vand. Carsten Bertram, Kohavevej 41, ejer matr. nr. 2ab af Trørød, der grænser til en sidegrøft til Maglemoserenden. Han mener at forslaget vil medføre øget grundvandsstand i området med mulige konsekvenser for for de omkringliggende ejendomme. Han gør indsigelse mod videreførsel af projektet indtil alle konsekvenser af foeslaget er klarlagt og offentliggjort, efterfulgt af en ny høringsrunde. Indsigelserne tages til følge, således at man ved detilprojekteringen arbejder videre efter følgende retningslinier: - Vandstanden ændres ikke fra Kohavevej til station Mellem station 0 og 300 hæves vandstanden ca 5 cm. - I de to vestfrakommende sidegrøfter i station 130 og station 350 hæves vandstanden. Størrelsen af hævningen afgøres i forbindelse med detailprojekteringen og i samråd med Jægersborg Statsskovdistrikt, som ejer arealet. Indsigelse vedr. station Ellesletten. Projektforslag På denne strækning er vandløbet rørlagt langs østsiden af Ellesletten, og det foreslås, at åbne og forlægge vandløbet gennem det grønne område nord for Ellesletten. Herved genskabes det åbne vandløb på denne strækning og dermed forøges vandløbets værdi som levested for dyr og planter samtidig med at det grønne områdes rekreative værdi forøges. Indsigelse 5 Langagerhavens Ejerlaug, som ejer det grønne område, har på en ekstraordinær generalforsamling besluttet, at man ikke ønsker den foreslåede forlægning af vandløbet til laugets fællesareal.

3 Kommentar Indsigelsen tages til følge, således at man bevarer vandløbet rørlagt frem til station 974. Indsigelse vedr. station Caroline Mathildesti Maglemosesti. Projektforslag Mellem Caroline Mathildesti og Maglemosestien afvikler vandløbet et meget kraftigt fald på 2 meter. På den efterfølgende strækning mellem Maglemosesti og Gøngehusvej er der meget ringe fald og dårlige fysiske forhold, idet bunden består af sand/mudder, og der er ingen stryg eller høller. Det kraftige fald på den øvre del er etableret i forbindelse med en tidligere regulering af vandløbet for at sænke vandstanden i Maglemosen, således at området kunne udnyttes landbrugsmæssigt. På grund af afvandingen består vegetationen på de tidligere våde engarealer i dag af et mere artsfattigt samfund domineret af brændenælde, tagrør og gyldenris. Restaureringen på denne strækning har til formål at genskabe et naturligt vandløb og opnå den oprindelige mere fugtige tilstand i Maglemosen. Det foreslås derfor, at hæve bunden på den midterste del af strækningen og derved fordele faldet, så der også nedenfor Maglemosestien skabes et fald, der muliggør gode fysiske forhold i vandløbet.

4 Bundhævningen indebærer, at dele af arealerne omkring vandløbet oversvømmes i forbindelse med kraftig regn om sommeren kortvarigt, om vinteren mere permanent (jf. kortet). Når engen bliver mere fugtig og periodisk oversvømmes, vil brændenælde og gyldenris ikke kunne klare sig, og der vil etableres en mere artsrig vådbundsvegetation. Indsigelse 6 Frants Dalgaard-Knudsen, Caroline Mathildesti 54, ejer matr nr 10b af Trørød og har foreløbigt for 15 år med køberet forpagtet matr. nr. 40 af Trørød. Han gør indsigelse mod enhver ændring af vandstanden af følgende årsager: 1. Huset på Caroline Mathildesti 54 har fugtproblemer i kælderen så det er nødvendigt at pumpe vand væk. Desuden er der sætningsskader på flere af bygningerne. 2. De nære omgivelser omkring huset er vandlidende, bl.a. står der vand på græsplænen om vinteren. 3. Hvis jorden bliver mere fugtig vil dette medføre problemer med at dyrke jorden og holde heste på arealerne.

5 4. Problemet med den manglende opnåelse af tilstand som laksegydevand skyldes ikke vandstand og snoninger men alene at vandløbet bruges som overløbskloak. Dette problem bør fjernes før man taler om opretning i øvrigt. Kommentar Forvaltningen har afholdt et møde med Frants Dalgaard-Knudsen og her kommenteret indsigelsen: Ad 1+2. Hævning af bunden fra station 2700 og nedstrøms vil ifølge modelberegninger maksimalt påvirke vandstanden i vandløbet 125 meter opstrøms og vil dermed ikke medføre øget grundvandsstand omkring huset, hvor terrænet ligger ca 2 meter højere. Ad 3. Modelberegningerne viser, at påvirkningen af Frants Dalgaard- Knudsens græsningsarealer vil omfatte et mindre område på op til 2000 m 2. Dette område er relativt fugtigt i dag, og udnyttes ikke til græsning. Note. Spørgsmålet om erstatning blev ikke behandlet på mødet, men ifølge vandløbsloven har enhver, der lider tab ved en regulering, ret til erstatning. Fuld arealerstatning ville udgøre ca 2000 kr for den aktuelle ejendom, og det samlede beløb til arealerstatninger i Maglemosen ved fuld arealerstatning anslåes at udgøre ca kr. Ad 4. For at opnå den ønskede målsætning i Maglemoserenden er det nødvendigt både at sætte ind overfor spildevandsbelastningen og forbedre de fysiske forhold i vandløbet og projektet vedr. naturgenopretning af Maglemoserenden omfatter både en kraftig reduktion af spildevandsudledningen svarende til Regionplanens krav og forbedring af de fysiske forhold. Ved mødet er der opnået enighed om, at der, som foreslået i projektforslaget, kan foretages en hævning af bunden i vandløbet startende i station 2700 med op til 30 cm og kortvarigt tillades en vandstandshævning i vandløbet på op til 90 cm på strækningen forbi den østlige del af lodsejerens areal. Det blev aftalt, at der i projektet medtages en sænkning af bunden fra station 2435, hvor der er en opstuvning på ca ½ meter forårsaget af et par tætstående træer, og et stykke opstrøms. Samtidig etableres et par gydebanker. Herved opnår man dels at forbedre afstrømningen fra området omkring huset, der som nævnt har store fugtproblemer i kælderen, dels en forbedret vandløbskvalitet. Det blev ligeledes aftalt at kommunen foranstalter en engangsoprensning af de første 200 meter af sidegrøften til Maglemoserenden i station 2750, hvor kommunen er bredejer på den

6 ene bred. Denne sidegrøft afvander store dele af lavbundsarealerne, og har ikke været vedligeholdt i de sidste ca. 15 år, hvorfor områderne er på vej til at ændre karakter fra eng til mose. Området ønskes, med baggrund i de miljømæssige værdier, der er knyttet til afgræssede engområder, bibeholdt som sådan, og en oprensning til en dybde under terræn på cm vil sikre dette. Endvidere fastsætter kommunen krav til dimensioner af grøften, der skal sikre, at området fortsat kan anvendes til græsning. Under ovennævnte forudsætninger accepterer lodsejeren, at der som konsekvens af det fremlagte forslag til restaurering vil opstå mere fugtige forhold i en bræmme på op til 10 m langs den nuværende afvandingsgrøft i den østlige ende af området.

Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1, København V

Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1, København V Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1,4 1602 København V Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Fremme af reguleringsprojekt

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden Høring Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 59 Rudkøbing Tlf. 63 51 6 Tlf. 63 51 6 42 direkte Fax 63 51 6 1 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive 17. august 2017 Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune modtog i december 2015 en henvendelse om tiltagende tilvoksning

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Læs mere

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum.

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Oversigtskort Maj 2015-1 Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter i alle sager elektronisk. Hvis

Læs mere

Vådområdeprojekt Vilsted Sø

Vådområdeprojekt Vilsted Sø Vådområdeprojekt Vilsted Sø Tillæg til Regionplan 2001 Regionplantillæg nr. 82 Oktober 2002 Forsidebillede Vilsted by med søen i baggrunden i starten af 1900-tallet. Titel Regionplantillæg nr. 82 Udgivet

Læs mere

Gribskov Kommune - Regulering af Tilløb nr. 1 til Orebjergrenden

Gribskov Kommune - Regulering af Tilløb nr. 1 til Orebjergrenden NOTAT Projekt Gribskov Kommune - Regulering af Tilløb nr. 1 til Orebjergrenden Projektnummer 3621600233 Kundenavn Emne Til Fra Gribskov Kommune Baggrund for afgrænsning af grundejere med nytte Gribskov

Læs mere

Naturlig og dårlig restaurering grundkursus. Af fiskeplejekonsulent Jan Nielsen www.fiskepleje.dk janie@aqua.dtu.dk, mobil 2168 5643

Naturlig og dårlig restaurering grundkursus. Af fiskeplejekonsulent Jan Nielsen www.fiskepleje.dk janie@aqua.dtu.dk, mobil 2168 5643 Naturlig og dårlig restaurering grundkursus Af fiskeplejekonsulent Jan Nielsen www.fiskepleje.dk janie@aqua.dtu.dk, mobil 2168 5643 Arbejd aktivt med vandløbets fald, så det udnyttes Det skal ikke udlignes.

Læs mere

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse.

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 9.oktober 2015 J.nr. 15/13396 Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station 5.615 5.635

Læs mere

Tillæg til regulativet for amtsvandløbet Sønderup Å. Amtsvandløb 113

Tillæg til regulativet for amtsvandløbet Sønderup Å. Amtsvandløb 113 Tillæg til regulativet for amtsvandløbet Sønderup Å Amtsvandløb 113 Teknik og Miljø Naturkontoret juli 2005 Indholdsfortegnelse: Side: 1. Grundlag for tillægsregulativet... 3 2. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

Center for Byens Anvendelse - Vejanlæg og Bydesign TEKNIK OG MILJØ. Att.: Carsten Thomsen Kalkværksvej Aarhus C.

Center for Byens Anvendelse - Vejanlæg og Bydesign TEKNIK OG MILJØ. Att.: Carsten Thomsen Kalkværksvej Aarhus C. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Center for Byens Anvendelse - Vejanlæg og Bydesign Att.: Carsten Thomsen Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C. Side 1 af 6 Godkendelse af medbenyttelse

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 17. oktober 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-16 NATUR OG MILJØ Høring om reguleringsprojekt Frederikssund Kommune har den 7. oktober 2016 modtaget en ansøgning

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Skovsø Å øvre del projekt 2014

Skovsø Å øvre del projekt 2014 Skovsø Å øvre del projekt 2014 Slagelse Kommune har sammen med en lang række lodsejere restaureret mere end 50 km vandløb de sidste ti år. Det har medført en klar forbedring af vandløbstilstanden generelt

Læs mere

Hørsholm Kommune Center for Teknik

Hørsholm Kommune Center for Teknik Hørsholm Kommune Center for Teknik Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 1 3 samt godkendelse efter Vandløbsloven 2 og Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.m 3 af restaureringsprojekt

Læs mere

Formål Formålet med projektet er, at forbedre vandløbets fysiske forhold og skabe en større variation i vandløbet til gavn for dyre- og planteliv.

Formål Formålet med projektet er, at forbedre vandløbets fysiske forhold og skabe en større variation i vandløbet til gavn for dyre- og planteliv. Til lodsejerne, relevante myndigheder & interesseorganisationer Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

Reguleringstilladelse Essedalsrenden st Sodemarksvej 16A 70 Søborg By, Søborg

Reguleringstilladelse Essedalsrenden st Sodemarksvej 16A 70 Søborg By, Søborg Anne M Broe Christensen Sodemarksvej 16 A 3230 Græsted Sag: 06.02.03-P19-14-18 20. november 2018 Reguleringstilladelse Essedalsrenden st 1650-19002104 Sodemarksvej 16A 70 Søborg By, Søborg Vandløbsmyndigheden

Læs mere

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden,

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden, Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2527 rha02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 24.06.2016 Sagsnr. 15/4530 Sagsbeh. Roar Hauch Projektforslag: Restaurering

Læs mere

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale Projektforslag Høringsmateriale Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR 2018 Etablering af 3 gydeområder i Grindsted Å Baggrund Varde kommune har i samarbejde med Varde Å Sammenslutningen

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232)

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/22745 Forord

Læs mere

Høring af forslag til restaurering af Kighanerenden

Høring af forslag til restaurering af Kighanerenden Rudersdal Kommune Natur, Park og Miljø 2840 Holte Teknik og Miljø Natur, Park og Miljø tom@rudersdal.dk Høring af forslag til restaurering af Kighanerenden Baggrund Vandløbsmyndigheden i Rudersdal Kommune

Læs mere

Rapport for hovedvandoplandet: 2.3 Øresund

Rapport for hovedvandoplandet: 2.3 Øresund Side 1 af 5 Forslag til indsatsprogram 2015-2021 Rapport for hovedvandoplandet: 2.3 Øresund Samlet økonomisk opgørelse af valgte virkemidler for hele hovedvandopland 2.3 Øresund : 2.4 Genslyngning 1,677

Læs mere

1a Sollerup, Ø. Hæsinge

1a Sollerup, Ø. Hæsinge Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Rislebæk. Faaborg-Midtfyn Kommune har søgt om godkendelse til,

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Rambøll Lysholt Allé Vejle. Att. Hans H. Sørensen

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Rambøll Lysholt Allé Vejle. Att. Hans H. Sørensen Rambøll Lysholt Allé 6 7100 Vejle Att. Hans H. Sørensen (hhes@ramboll.dk) Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. september 2016 Sagsbehandler Anne Christine Bang Telefon

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 16. oktober Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 16. oktober Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 16. oktober 2017 Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune ønsker at lovliggøre en regulering på en delstrækning af det private vandløb

Læs mere

RESTAURERING AF DELE AF FJEDERHOLT Å

RESTAURERING AF DELE AF FJEDERHOLT Å JULI 2019 NATURSTYRELSEN RESTAURERING AF DELE AF FJEDERHOLT Å DETAILPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2019 NATURSTYRELSEN

Læs mere

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54).

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). Der meddeles hermed godkendelse til omlægningen af regulering af udløbet fra vandløbet Mosevangen (kvl 54)

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger i forbindelse med Tilladelse til sløjfning af vandløb/ (Grøft 20 og 20.1).

Indsigelser og bemærkninger i forbindelse med Tilladelse til sløjfning af vandløb/ (Grøft 20 og 20.1). Bilag: Høringer ved Hydrologi projekt Råbjerg Mose. Indsigelser og bemærkninger i forbindelse med Tilladelse til sløjfning af vandløb/ (Grøft 20 og 20.1). 27-07-2017: (Reg.: 27-07-2017) 04-08-2017: (Reg.:

Læs mere

Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015

Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015 Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER... 4 ØKONOMI...

Læs mere

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup Bo Gundersen Lundevej 19 5882 Vejstrup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om udlægning

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Ændret grødeskæring i

Læs mere

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft.

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft. Offentlig Høring Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947448 Forslag til regulering af tilløb til Rolfsø Kanal Lodsejer til tilløbet: - Jeppe Thing Jensen, Kvongvej 81, 6830 Nr. Nebel, - Thomas Høj

Læs mere

Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1.

Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1. Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1. Dette notat er en gennemgang af høringssvar til vandløbsrestaureringsforslag i forbindelse med vandplan 1 - indsatserne i Gribskov Kommune

Læs mere

Restaurering af Øllemoserenden

Restaurering af Øllemoserenden Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Att.: Jannick Balduin Berg Madsen C enter for M iljø P lan og T eknik N atur, V ej og T rafik Dahls vej 3 4220 Korsør T lf. 5 8 5 7 3

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Restaurering af Elverdamsåen,

Læs mere

Vandløb i have, park og i byzone er ikke omfattet af randzoneloven.

Vandløb i have, park og i byzone er ikke omfattet af randzoneloven. Skema til randzone vurdering. Vandløb i have, park og i byzone er ikke omfattet af randzoneloven. For at kunne vurdere om DU/I bør anlægge randzoner langs jeres grøfter/kanaler/vandløb skal DU/I udfylde

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å.

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Restaureringsprojekt - Damvad Å. Station 5695 6383 INDLEDNING... 3 BAGGRUND... 3 NUVÆRENDE OG FREMTIDIG SKIKKELSE.... 3

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen. Baggrund. Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen

Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen. Baggrund. Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen.

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 20. juli Godkendelse til regulering af bundkoten i Otting Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 20. juli Godkendelse til regulering af bundkoten i Otting Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive 20. juli 2017 Godkendelse til regulering af bundkoten i Otting Bæk Skive Kommune meddeler hermed godkendelse til regulering af bundkoten på

Læs mere

August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV

August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV VÅDOMRÅDEPROJEKT SKJOLD ÅDALEN August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV BAGGRUND Skjold Ådalen blev i 1999 sammen med andre

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere

Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven

Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven

Læs mere

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring).

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring). Restaureringsforslag til Tinghuse Å, Indsats-220, 227 og 229 Vandplan 1 Tinghuse Å er et tilløb til Pøle Å og dermed en del af Arresø Systemet. Tinghuse Å udspringer i Harager Hegn, tæt ved byen Mårum

Læs mere

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11261 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st. 0-7.046 Forslag til ændret

Læs mere

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11258 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st. 3.934-5.540 Forslag til restaurering

Læs mere

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017 Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st. 5825 m og st. 5950 m Oktober 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Oktober 2017 PROJEKTETS BAGGRUND...3 VILKÅR...3 EKSISTERENDE FORHOLD OG KONSEKVENSVURDERING...5

Læs mere

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m.

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m. Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Tlf. 63 51 60 42 direkte Fax 63 51 60 01 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 12-12-2013

Læs mere

Center for Miljø og Natur Team Vand. Fremme af projektforslag om etablering af sandfang i Valmosegrøften st m.

Center for Miljø og Natur Team Vand. Fremme af projektforslag om etablering af sandfang i Valmosegrøften st m. Center for Miljø og Natur Team Vand Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved www.naestved.dk Dato 18-6-2015 Sagsnr. 06.02.03-P20-1-15 Sagsbehandler Malene Callesen Dall +455588 6191 Fremme af projektforslag

Læs mere

Information om vedligeholdelse af private vandløb

Information om vedligeholdelse af private vandløb Information om vedligeholdelse af private vandløb Dokumentnr.: 727-2010-105543 side 1 Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og

Læs mere

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej 11 7260 Sdr. Omme Høring af tilladelse til etablering af kano ophalningsplads og fornyelse af en eksisterende terrasse på matr. nr. 7a Østerby

Læs mere

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Varde Kommune Team Miljø og Team Natur og Park Email: vardekommune@varde.dk Sag nr.: 135109 Dato: 06.10.2014 E-mail: ojp@j-k-as.dk Telefon: 40 95 85 07

Læs mere

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1 Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398 Statens Vandplan 1 Indsatsen i Børgebirkerenden er omfattet af Statens Vandplan 1. Bøgebirkerenden udspringer nord for Esbønderup i nordkanten af Lunden,

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m.

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m. Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. marts 2013 Sagsbehandler Tine Nielsen Telefon direkte Mail

Læs mere

Området er beskyttet mose der ønskes afgræsset med kreaturer, og for at sikre afgræsning på begge sider af åen, ønskes der etableret en bro.

Området er beskyttet mose der ønskes afgræsset med kreaturer, og for at sikre afgræsning på begge sider af åen, ønskes der etableret en bro. Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til at etablere kreaturbro over Syltemade Å ved

Læs mere

Offentlig høring af forslag til delvis omlægning af det offentlige rørlagte vandløb Tilløb 4.1 til Vojens Bæk på matr.nr. 101 og 380 Maugstrup

Offentlig høring af forslag til delvis omlægning af det offentlige rørlagte vandløb Tilløb 4.1 til Vojens Bæk på matr.nr. 101 og 380 Maugstrup til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere

Forslag til reguleringsprojekt af vandløb over matr. 34a Jonstrup By. Høringsdokument.

Forslag til reguleringsprojekt af vandløb over matr. 34a Jonstrup By. Høringsdokument. Natur og Miljø Forslag til reguleringsprojekt af vandløb over matr. 34a Jonstrup By. Høringsdokument. 1 Indhold 1. Indledning og formål... 3 2. vandløbets forløb og tilstand... 3 3. Projektbeskrivelse...

Læs mere

Projektforslag til høring efter vandløbsloven

Projektforslag til høring efter vandløbsloven Projektforslag til høring efter vandløbsloven Regulering af afvandingsgrøft ved Hjortkær Fiskeri Telefon 76 16 16 16 Telefax 76 16 15 61 t-m@esbjergkommune.dk www.esbjergkommune.dk Indhold 1. Baggrund...-

Læs mere

Begrundelsen for opgravningen af den rørlagte strækning er hyppig tilstopning af det lille rør, formodentlig pga. rødder.

Begrundelsen for opgravningen af den rørlagte strækning er hyppig tilstopning af det lille rør, formodentlig pga. rødder. Svendborg Kommune Trafik og Infrastruktur Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Kultur, Erhverv og Udvikling Vand og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62233000 mette.serup@svendborg.dk

Læs mere

Høringsberettigede er berørte bredejere, og enhver der måtte antages at have væsentligt interesse i reguleringen.

Høringsberettigede er berørte bredejere, og enhver der måtte antages at have væsentligt interesse i reguleringen. Sag: 06.02.03-P19-14-18 15. februar 2019 Hørring - Regulering af Essedalsrenden Gribskov Kommunens vandløbsmyndighed sender hermed projekt til regulering af Essedalsrenden st. 1650 - st. 2104, mellem Sodemarksvej

Læs mere

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 22-11-2018

Læs mere

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune.

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune. Jan Sten Jensen Vesterhavsvej 90 9492 Blokhus Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Projektforslag i høring efter vandløbsloven

Projektforslag i høring efter vandløbsloven Postadresse Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 03. juli 2015 Sags id 15-15421 Sagsbehandler Tine Baatrup Telefon direkte 76 16 15 05 E-mail tin8@esbjergkommune.dk Projektforslag

Læs mere

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Vandløb: Tudserenden Projekt: Etablering af sandfang, udlægning af gydegrus og sten i Tudserenden. Sted: Tudserenden st. 1906-4045 m, Langeland

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Jeres sagsid. 12/8119. Vores j.nr.: NMK

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Jeres sagsid. 12/8119. Vores j.nr.: NMK From:Alenkær-Jørgensen, Marianne To:Miljø Teknik;Svendborg Fælles Mail Subject:NMK-43-00354 - AFGØRELSE i sag om Svendborg Kommunes vedligeholdelse af Hundstrup Å - Jeres sagsid. 12/8119 Svendborg Kommune

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F NOTAT Dato 28-05-2013 Projekt Jordbro Å Kunde Naturstyrelsen Aalborg Notat nr. 1.2 Dato 28-05-2013 Til Fra KS af Kjeld Lundager Jørgensen, Naturstyrelsen Mads Bøg Grue, Rambøll A/S Dennis Søndergård Thomsen,

Læs mere

14. juli Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb

14. juli Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb 14. juli 2016 Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb Projektet omfatter omlægning af eksisterende drænledning med udløb i Mogenstrup

Læs mere

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Offentlig høring af restaureringsprojekt i Gammelby Mølleå Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014

Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014 Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014 Slagelse Kommune har sammen med en lang række lodsejere restaureret mere end 50 km vandløb de sidste ti år. Det har medført en klar forbedring af vandløbstilstanden generelt

Læs mere

Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014

Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014 Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 Afstrømningsmæssige forhold...

Læs mere

Arbejdet omkring Vandplaner i Styregruppen

Arbejdet omkring Vandplaner i Styregruppen Arbejdet omkring Vandplaner i Styregruppen Overordnet indsigelse Rikke Kyhn Landbrugsrådgivning Syd Formål med mødet Forventningsafstemning mellem dig, din forening, Videnscentret og L&F. Hvem gør hvad?

Læs mere

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang.

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang. Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +45 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring

Læs mere

Høring vedr. regulering af vandløb på Spodsbjergvej 147 D, 5900 Rudkøbing, matr. nr. 33d, Rudkøbing Markjorder.

Høring vedr. regulering af vandløb på Spodsbjergvej 147 D, 5900 Rudkøbing, matr. nr. 33d, Rudkøbing Markjorder. Til relevante myndigheder & interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 24-06-2016

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse Indhold 1. Projektets formål...1 2. Projektområde...2 3. Nuværende forhold...3 3.1 Præstegårdsbækken...3 3.2 Fysiske og hydrologiske

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Høring af vandløbsregulering i forbindelse med Natura 2000-hydrologiprojekt og naturgenopretning i Ålemosen ved Humble

Høring af vandløbsregulering i forbindelse med Natura 2000-hydrologiprojekt og naturgenopretning i Ålemosen ved Humble Til lodsejere, relevante myndigheder & interesseorganisationer Center for Vækst og bæredygtighed Teknik og Miljø Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 E-mail: Dato: 16.05.2019 J. nr.: 15/1116 Ref.:

Læs mere

Projektbeskrivelse Retablering af naturlig hydrologi - fase 2 Naturstyrelsen Thy - LIFE REDCOHA Stenbjerg og Lyngby heder HSK/NASPE

Projektbeskrivelse Retablering af naturlig hydrologi - fase 2 Naturstyrelsen Thy - LIFE REDCOHA Stenbjerg og Lyngby heder HSK/NASPE Projektbeskrivelse Retablering af naturlig hydrologi - fase 2 Naturstyrelsen Thy - LIFE REDCOHA Stenbjerg og Lyngby heder 03-10-2018 HSK/NASPE Kort 1 Oversigt projektområder Hovedtal: Påvirket areal 57,4

Læs mere

Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup

Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: johs.aarestrup@mail.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

Naturgenopretning ved Hostrup Sø

Naturgenopretning ved Hostrup Sø Naturgenopretning ved Hostrup Sø Sammenfatning af hydrologisk forundersøgelse Sammenfatning, 12. maj 2011 Revision : version 2 Revisionsdato : 12-05-2011 Sagsnr. : 100805 Projektleder : OLJE Udarbejdet

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til fjernelse af to betonstyrt

Læs mere

Fremlæggelse af forslag om vandløbsregulering af Hovborg nordre Bæk samt nedlæggelse af stemmeværk ved det nedlagte Krøgebro dambrug.

Fremlæggelse af forslag om vandløbsregulering af Hovborg nordre Bæk samt nedlæggelse af stemmeværk ved det nedlagte Krøgebro dambrug. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 20. december 2018 Sags nr.: 18/33532 Kontaktperson: Ann Kirstine V. Pedersen Vejen Kommune Team Vandmiljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen Dir. tlf.: 7996 6259 E-mail: akvp@vejen.dk

Læs mere

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Foto: Kastkær Bæk nedstrøms for omløbsstryget. Indholdsfortegnelse Formål 3 Baggrund og fysiske forhold 3 Planlagte typer

Læs mere

Vandløb Information om vandløbslovens indhold

Vandløb Information om vandløbslovens indhold Vandløb Information om vandløbslovens indhold Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Hvor kan lovteksterne

Læs mere

Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug

Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. GENNEMFØRTE INDSATSER... 4 2.1 Nedbrydning af opstemning og oprensning af sand... 4 2.2 Lukning af omløbsstryg

Læs mere

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk Særregulativ for Frøsig-Thorlund Bæk Varde Kommune Frøsig-Thorlund Bæk Indhold 1. Forord... 3 2. Grundlaget for regulativet... 3 2.1. Tidligere kendelser og regulativer... 3 3. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

Restaureringsprojektet forventes ikke at medføre afstrømnings- eller afvandingsmæssige konsekvenser. Side 1 af 5. Center Natur og Miljø

Restaureringsprojektet forventes ikke at medføre afstrømnings- eller afvandingsmæssige konsekvenser. Side 1 af 5. Center Natur og Miljø Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.10-P20-3-18 Ref.: Mette Emborg Telefon: 99887669 Dato: 15-05-2018 Offentliggørelse

Læs mere

Lovliggørelse efter vandløbsloven af etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning mm

Lovliggørelse efter vandløbsloven af etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning mm Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Att. Niels Laursen Email: Nlhedebo@mail.dk Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 25. oktober 2012 Sagsbehandler

Læs mere