Brugervejledning. Tracer-BN Series

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugervejledning. Tracer-BN Series"

Transkript

1 Brugervejledning Tracer-BN Series Maximum Power Point Tracking Solar Charge Controller Denne brugervejledning er gældende for modellerne 1215BN, 2215BN, 3215BN og 4215BN Mange tak for dit valg af vores produkt! Denne manual giver vigtige oplysninger og forslag med hensyn til installation, brug og fejlfinding mv Læs venligst denne vejledning omhyggeligt, før du bruger produktet.

2 1. Vigtige sikkerhedsoplysninger Denne manual indeholder vigtige sikkerheds, monterings- og betjeningsvejledninger for Tracer-BN Seriescontroller. Følgende symboler bruges i hele vejledningen til at vise potentielt farlige forhold eller markere vigtige sikkerhedsinstruktioner. Vær forsigtig, når disse symboler vises. Generelle sikkerhedsoplysninger ADVARSEL: Angiver en potentielt farlig tilstand. Vær yderst forsigtig, når du udfører denne opgave. FORSIGTIG: Angiver en kritisk procedure for sikker og korrekt drift af controlleren. BEMÆRK: Angiver en procedure eller funktion, som er vigtig for en sikker og korrekt drift af controlleren. Læs alle instruktioner og advarsler i manualen, før du begynder installationen. Der er ingen dele i laderegulatoren du som bruger må adskille eller forsøge at reparere. Afbryd forbindelse til solcellemoduler og batterier, før du installerer eller laver om på installationen af laderegulatoren. Installer eksterne sikringer / afbrydere efter behov. Lad ikke vand at komme ind i eller i kontakt med laderegulatoren. Kontroller at alle skruer på tilslutningsterminalerne er stramme - løse forbindelser giver meget varme og kan forårsage skade og brand. 2.1 Oversigt Tracer-BN-laderegulator serien repræsenterer avanceret teknologi. Funktionerne er listet nedenfor: 12V / 24V automatisk omstilling. Fremragende varmeafledning. Ved hjælp af det støbte aluminiums hus, bliver styringen naturligt afkølet. Avanceret Maximum Power Point Tracer teknologi til optimeret brug af solsystemet. Peak virkningsgraden er oppe på 98%. Hurtig MP Låse-punkt giver laderegulatoren højeste sporing effektivitet på 99%. Automatisk genkendelse af dag og nat. Flere forskellige måder til automatisk at slukke og tænde for forbrugerne. 4 forskellige typer for opladning af batterier: Forseglet, Gel, oversvømmet og Brugerdefineret. Temperaturkompensation for automatisk ændring af opladning og afladnings parametre, til forlængelse af batteriets levetid. Beskyttelse: overtemperatur over opladning, Kortslutning, polvending og overstrøm. Den faktiske effekt gemmes automatisk. Let kontrol af nulpunkt hver dag, hver måned og hvert år. RS-485 porte via standard Modbus-protokol understøttes til at brug med både PC og multimeter (tilkøb).

3 Tilslutning af Pc og multimeter MT50, gør det nemt af læse realtidsdata fra laderegulatoren samt indstille de forskellige parametre. Support af firmwareopdatering fra EPsolar. Tracer-BN-laderegulator serien er udviklet til at styre opladning og afladning af batterier i et off-grid solsystem. Styringen er udstyret med en avanceret sporings algoritme, der maksimerer energi fra solpanelerne til at oplade batterierne. Styringen af batteriopladningen er optimeret til lang batterilevetid og forbedring af systemets ydelse. De indbyggede selv-diagnostik og elektroniske beskyttelsesfunktioner forhindre skader fra installations fejl eller systemfejl. Tracer-BN-laderegulator serien er meget enkel at konfigurere og bruge, men du alligevel læse brugsanvisningen og blive fortrolig med laderegulatoren, dette vil få dig i stand til at bruge alle de smarte funktioner og forbedre ydelsen på dit solcelleanlæg. Oversigt af laderegulatoren 1. Sprøjtestøbt aluminiumshus køleprofil for at afgive varmen fra laderegulatoren. 2. LED lampe for opladning. Viser om batteriet oplades eller ikke. 3. LED lampe for batteri, viser opladningsstatus. 4. Knap for manuel tænd/sluk for forbrugere samt sletning af fejlmeddelelser. 5. Tilslutning af ekstern temperatur føler. Føleren måler den omgivende temperatur for temperaturkompensation til opladning og afladning af batteriet. 6. Skrueterminaler for tilslutning af solpaneler. 7. Skrueterminaler for tilslutning af batteri. 8. Skrueterminaler for tilslutning af forbrugere.

4 9. RS-485 Port (RJ45-interface) Tilslutning af PC eller MT50 for overvågning og programmering af laderegulatoren eller opdatering af firmwaren. 2.2 Tilbehør 1. Ekstern temperaturføler (Model: RTS300R47K3.81A). Føleren placeres på batteriet og måler temperaturen for kompensation af batteriets temperatur i laderegulatorens kontrolparametre. Følerens standard kabellængde er 3 m (længden kan tilpasses). Føler RTS300R47K3.81A forbindes til porten (5.) på laderegulatoren. Bemærk: Fjernes eller benyttes laderegulatoren uden temperaturføleren RTS, vil parameteret for batteritemperatur af batteriet sættes til en fast værdi på 25 ºC. 2. Multimeter (model MT50). Den digitale fjernbetjening og multimeter enhed MT50 viser real-time driftsstatus, fejl indikationer, og selvdiagnose. Oplysningerne vises på et baggrundsbelyst LCD-display der gør det nemt at læse og store knapper gør navigation rundt i multimetrets menuer nemt. Multimetret kan monteres undersænket i en væg eller på væg med den medfølgende ramme. Multimetret MT50 leveres med et 2 meter langt kabel for tilslutning til laderegulatoren type BN. 3 Installationsvejledning 3.1 Generelle installation noter Vær meget forsigtig, når du arbejder med batterier. Bær øjenbeskyttelse. Have frisk vand til rådighed til at vaske og rense enhver kontakt med batterisyre. Benyt kun isoleret værktøj og undgå at placere metalgenstande i nærheden af batterierne. Eksplosive batteri gasser kan være til stede under opladning. Vær sikker på at der er tilstrækkelig ventilation. Løse kabel tilslutninger og / eller korroderede ledninger kan resultere i løse forbindelser, der smelter kabel isoleringen og kan brænde omkringliggende materialer, eller endda forårsage brand. Sikrer altid korrekt spændte forbindelser og benyt kabelklemmer til fastgørelse af kabler for at sikre kablerne og forhindre dem i svaje både i faste og mobile installationer. Ved brug af anden batteritype end syre (floated) batterier skal typen indstilles i laderegulatoren. Tilslutningsklemmerne for batteri kan forbindes til ét batteri eller en batteribank (flere batterier). De følgende instruktioner refererer til batterier i flertal, men det er underforstået, at forbindelsen kan ske til enten ét batteri eller en gruppe af batterier i en batteri bank. Vælg systemets kabler i henhold til 3A / mm2 strøm, eller beregn størrelsen på kablerne i forhold til længden.

5 1. Tilslut komponenter til laderegulatoren i den rækkefølge som er vist ovenfor, og være meget opmærksomme på det - + (rød) og -- (sort). 2. Efter tilslutning af batteriet vil batteriindikatoren på laderegulatoren lyse grøn. Hvis indikatoren ikke lyser grønt se fejlrettelse i kapitel batterisikringen bør installeres så tæt på batteriet som muligt. Den foreslåede afstanden er inden for 150 mm. BEMÆRK: Afbrydes eller benyttes temperaturføler ikke, vil temperaturen på batteriet sættes til en fast værdi 25 ºC.

6 4.1 MPPT Technology Tracer-BN-laderegulator serien benytter Maximum Power Point Tracking teknologien til at generere maksimal strøm fra solmodulerne. Tracking algoritmen er fuldautomatisk og kræver ikke brugerjustering. Tracer-BN teknologievn vil føle den maksimale spænding (Vmp) fra solpanelerne, da den varierer med vejrforholdene, dette sikrer at den maksimale effekt genereres fra solpanelerne i dagens løb. Effekt I mange tilfælde vil Tracer-BN s MPPT teknologi booste ladestrømmen op. For eksempel kan der måles 8 ampere strøm fra solpanelerne i laderegulatoren og 10 ampere lade strøm der løber ud til batteriet. Tracer- BN-serien fremstiller ikke strøm! Strømmen der går ind i laderegulatoren er den samme som strøm som går ud af laderegulatoren, Da strømmen er produktet af spænding og strøm (volt ampere (Ohms lov)), følgende er sandt *: (1) Effekten Ind I MPPT laderegulatoren = Effekten ud af MPPT laderegulatoren. (2) Volt ind Amp ind = Volt ud Amp ud * Forudsætning af 100% effektivitet. Faktisk forekommer der tabene i ledninger og ved konvertering. Er solpanelets spænding (VMP) større end batterispændingen, betyder det at batteriets strøm skal være forholdsmæssigt større end strømforbrug, så input og output er balanceret. Jo større forskellen er mellem den maksimale effekt spænding og batterispændingen, jo større er effekten. Effekten kan være betydelig i systemer, hvor solpanelerne laver en meget højere nominel spænding end der er på batterierne. Fordele i forhold Traditionelle laderegulatore Traditionelle laderegulatore tilslutter solpanelet direkte til batteriet, ved genopladning. Dette kræver, at solpanelet opererer i et spændingsområde, der er under solpanelets maksimale spænding Vmp. I et 12 Volt system kan batterispændingen for eksempel spænde mellem 11-15Volt dc, men modulets maksimale spænding (Vmp) er typisk omkring 18 Volt. Figur 4-1 viser en typisk strøm og spænding output kurve for en nominel 12V batteri-anlæg. Typical Battery Voltage Range Maximum Power Point Traditional Controller Operating Range Tracer Maximum Power Point Fig. 4.1

7 Solpanelernes Vmp er den spænding, hvor produktet af strøm og spænding (ampere volt) er størst. Fordi traditionelle laderegulatore ikke opererer med maksimal spænding (Vmp) fra solpanelerne, går der energi til spilde som ellers kunne bruges til at oplade batteriet og forsyne forbrugerne med strøm. Jo større forskellen er mellem batterispænding og VMP fra solpanelerne, jo mere energi går der til spilde. Tracer-BN-serien s MPPT teknologi vil altid operere med Vmp fra solpanelerne, og dette vil resultere i mindre spildt energi i forhold til traditionelle laderegulatore. Forhold, der begrænser effektiviteten af MPPT Den maksimale spænding (VMP) fra solpanelerne falder, når temperaturen i solcellerne på solpanelet stiger. I meget varmt vejr, kan VMP være tæt på eller endog mindre end batterispændingen, i denne situation vil der være meget lidt eller ingen MPPT gevinst i forhold til traditionelle controllere. Dog vil systemer med solpaneler der har en højere nominel spænding end batteriet altid har et maksimalt Vmp der er større end batterispændingen. Der er også besparelser ved ledningsføring på grund af den mindre strøm som tilføres laderegulatoren (Højere spænding (V) = mindre strøm (A)), selv i varme klimaer. 4.2 Batteriopladning Information. Tracer-BN-serien har en 4-trins batteri opladning algoritme for hurtig, effektiv og sikker batteriopladning. - Bulk Charge Figur 4-2. MPPT opladning algoritme for serie BN I denne fase, har batterispændingen endnu ikke nået boost spændingen og 100% af den tilgængelige solenergi bruges til at genoplade batteriet. - Boost Charge Når batteriet er genopladet til Boost spændingens setpunkt (Volt), spændingen reguleres konstant for at forhindre opvarmning og øget batteri gasning. Boost fasen varer 120 minutter og herefter skiftes over til Float Charge. Hvis controlleren konstaterer underspænding eller overspænding vil den automatisk overgå til Boost charge. - Float Charge Efter Boost ladnings fase vil laderegulatoren reducerer batteriets spænding til Float spænding setpunkt. Når

8 batteriet er fuldt opladet, vil der ikke længere være kemiske reaktioner og alt lade strøm omdannes til varme og gas, Derfor reducerer laderegulatoren spændingen til Float charge med en mindre spænding og strøm. Dette vil reducere temperaturen i batteriet og forhindre gasning. Formålet med Float charge fasen, er at opveje strømforbruget forårsaget af internt forbrug i regulatoren samt i systemet, og samtidig opretholde fuld kapacitet på batteriet. I Float charge fasen, kan forbrugere fortsat bruge strøm fra batteriet, i tilfælde af at forbruget overstiger solens lade strøm, vil regulatoren ikke længere være i stand til at vedligeholde batteriet på Float setpunktet (indstillet spænding V.) Hvis batterispændingen forbliver under boost lade spændingen, vil regulatoren vende tilbage til Bulk opladning. ADVARSEL: Risiko for eksplosion! Equalizer kan på åbne syrebatterier producere eksplosive gasser, så god ventilation af batterikassen er nødvendig. ADVARSEL: skader på tilsluttet udstyr! Equalization kan øge batteriets spænding til et niveau der er skadelig for følsomme DC forbrugere. Sørg for at alle forbrugere har en største tilladt spænding der er større end opladnings spændingen. ADVARSEL: skader på udstyr! Over-opladning kan beskadige batteriet plader. For stort strømforbrug for længe kan forårsage skade. Gennemgå venligst omhyggeligt de specifikke krav i anvendelsen af systemet batteri. Visse typer af batterier har gavn af periodisk udligningsladning som kan tilføre elektrolytten balance i batterispænding og fuldstændig kemisk reaktion. Equalizer opladning øger batteriets spænding, højere end standard spændingen, der forgasser batteriet elektrolyt. Hvis regulatoren opdager at batteriet er ved at blive afladet, vil laderegulatoren automatisk vende tilbage til equalization fasen, og opladning vil vare 120 min. Equalizer og boost opladning udføres ikke konstant i en fuld opladnings proces, dette er for at undgå for meget gas samt overophedning af batteriet.

9 4.3. LED indikator Lade indikator Batteri indikator Lade Indikator Opladning LED indikator Indikator Grøn blink Grøn LED slukket Tabel4-1 Status Ladning Ingen ladning Batteri Indikator Batteri LED indicator Tabel 4-2 Indikator Status Grøn fast lys Grøn langsom blink Orange fast lys Rød fast lys Grøn hurtig blink Rød blink Normal Fuldt opladet Underspænding advarsel Sppænding afbrudt - lav Spænding afbrudt - høj Batteri over temperatur Alle LED Indicators All LED indicators Tabel 4-3 Indikator Status Blink (Battery LED rød) Blink (Battery LED orange) Fejl på spænding Controller over temperatur

10 4.4 Indstilling af Drift Tre metoder til at konfigurere controlleren: 1-fjernbetjening meter, MT50 / MT100 (Brug standard snoet kabel, model: CC-RS485-RS U-MT). 2-Super parameter programmør, SPP-01 (Brug standard snoet netto kabel, model: CC-RS485-RS U). One-key for nem konfiguration og for batch indstilling. 3-pc overvågning og indstilling software Solar Station Monitor. (Brug USB til RS485 konverter kabel med model: CC-USB-RS U. - Ladning Set Mode 1. Manual - Kontrol (standard) 2.Light ON / Off 3.Light ON Timer 4.Timer Kontrol - Batteri type 1.Gel 2.Sealed (standard) 3.Flooded 4.User ADVARSEL: Brug ikke standard tvistet-net kabel til at forbinde enheden og pc'en der kan forekomme permanente skader. BEMÆRK: Der henvises til brugervejledningen eller kontakt sælger for yderligere detaljer i indstilling for drift.

11 5 Beskyttelse, overvågning, fejlfinding og vedligeholdelse 5.1 Beskyttelse PV Kortslutning af solpanelerne (strømvej for solpaneler) Hvis PV kortslutning sker, vil regulatoren stoppe opladningen af batteriet. For at genoptage normal drift skal kortslutningen findes og repareres. - PV Overspænding Hvis PV spændingen (spændingen fra solpanelerne) er større end den maksimale input spænding 150V, vil PV forblive afbrudt og advarsel vises indtil spændingen falder til under 145 Volt. PV spændingen må ikke være for høj, dette kan det beskadige laderegulatoren. Du skal kontrollere PV parameter på solpanelerne. - PV Overstrøm Laderegulatoren vil begrænse batteriopladnings strømmen til Maximum. Et overdimensioneret solpanel fungerer ikke på peak effekt. - For stort forbrug Hvis forbrugernes strøm forbrug overstiger den maksimale belastningsstrøm 1,05 gange, vil regulatoren afbryde til forbrugerne. Overbelastning skal fjernes ved at reducere forbruget og genstarte laderegulatoren. - Kortslutning Fuldt beskyttelse ved kortslutning på ledninger og forbrugere. Når strømforbruget bliver mere end firedobbelt, afbrydes til forbrugerne og regulatoren vil kort tid efter automatisk lukke op til forbrugerne igen. Efter fem forsøg, skal regulatoren genstartes for at åbne for strøm til forbrugere. Find fejlen og reparer denne før laderegulatoren genstartes. - PV omvendt polaritet Fuldt beskyttelse mod PV omvendt polaritet, der vil ingen skade opstå på regulatoren. Ret Forkert tilslutning for at genoptage normal drift. - Batteri omvendt polaritet Fuldt beskyttelse mod omvendt polaritet på batteriet, der vil ingen skade opstå på laderegulatoren. Ret Forkert tilslutning for at genoptage normal drift. - Beskadiget ekstern temperaturføler. Hvis temperaturføleren er kortsluttet eller beskadiget, vil regulatoren udføre opladning eller afladning ved standard temperaturen 25 for at forhindre, at batteriet bliver beskadiget af overopladning eller afladet. - Over Temperature beskyttelse Hvis temperaturen på regulatorens køleplader overstiger 85, vil regulatoren automatisk starte overophedning beskyttelsen og slutter når temperaturen er faldet til under 75.

12 5.2 Fejlfinding Fejl Mulig årsager Udbedring af fejl Ledningerne til solpanelerne er Kontroller og efterspænd afbrudt. samlingerne på ledningerne på LED-indikator for opladning er slukket i dagtimerne, når solen skinner på solpanelerne LED-indikator for batteri blinker hurtigt grønt. LED-indikator for batteri lyser orange. LED-indikator for batteri lyser rødt. Alle LED-indikatorerne blinker. LED-indikator for batteri blinker orange. Alle LED-indikatorerne blinker. LED-indikator for batteri blinker rødt. Ingen strøm til forbrugerne. Overspænding på batteriet. Batterispændingen er for høj. Underspænding på batteriet. Batterispændingen er for lav. Batteri lav spænding. Batterispændingen er for lav, der er afbrudt til forbrugerne. For høj temperatur inde i laderegulatoren > 85 C. Spændingsfejl. For stort forbrug eller en kortslutning på forbrugersiden. solpanelerne og laderegulatoren. Tjek om batteriets spænding er for høj, og afbryd evt. til solpanelerne. Output til forbrugerne er normal, LED-indikator vil automatisk lyse grønt når batteriet er fuldt opladet. Strømmen til forbrugerne vil automatisk blive genetableret når LED viser grønt og batteriet igen er fuldt opladet. Når køleplade i laderegulatoren overstiger 85, vil laderegulatoren afbryde for input og output. Når temperaturen igen kommer under 75, vil laderegulatoren automatisk koble ind igen. Kontroller, om batterispændingen er indenfor laderegulatorens arbejdsområde. Skift til en egnet batterispænding eller reset laderegulatoren. Fjern alle fejl, og klik på knappen for at genindkoble igen. Fjern eller reducere strøm forbruget tryk derefter på knappen og efter 3 sekunder vil regulatoren genetablere strømmen til forbrugerne. BEMÆRK: Hvis alle lysdioden er slukket, skal du kontrollere spænding på batteriet. Batterispændingen skal være mindst 9 volt for at aktivere laderegulatoren. BEMÆRK: Hvis LED for opladning konstant er slukket, kontrolleres spænding fra solpanelerne, som bør være højere end batterispændingen.

13 5.3 Vedligeholdelse Følgende efterses og den anbefalede vedligeholdelse udføres mindst to gange om året for at opnå den bedste ydelse. Kontroller, at laderegulatoren er forsvarligt monteret i et rent og tørt miljø. Kontrollér, at luftstrømmen og ventilation omkring laderegulatoren ikke er blokeret. Fjern alt snavs og støv på kølelegemet. Kontroller at ledninger og isolering ikke er beskadiget. At der ikke er opstået friktionsslid, tørhed, insekter angreb. Evt. vedligehold eller udskift ledningerne. Efterspænd alle terminaler for løse, defekte eller brændte ledningsforbindelser. Kontroller, at alle systemets komponenter er jordet og tilsluttet stramt og korrekt. Kontroller, at der ikke er tegn på korrosion på alle terminalerne, beskadiget isolering, tegn på misfarvede eller brændte dele, efterspænd terminal skruer til det oplyste moment. Undersøg for snavs, insekter og korrosion, og ryd op så brandfare undgås. ADVARSEL: Risiko for elektrisk stød! Sørg for at alt strømmen er slukket, før ovennævnte operationer, og følg derefter de tilsvarende eftersyn og vedligeholdelses arbejder. 6 Garanti

14 Laderegulator serien Tracer-BN garanteres at være fri for fejl i en periode på to (2) år fra datoen for afsendelse til den oprindelige slutbruger. Fremgangsmåde for at gøre garanti krav gældende: Før du anmoder om garantiservice, kontrolleres brugervejledningen for at være sikker på, at der er et problem med styringen. Kan problemet ikke løses, returneres det defekte produkt til os med forsendelsesomkostninger betalt. Vedlæg dokumentation for dato og sted for købet. For at opnå hurtig service ved garanti sager, skal de returnerede produkter omfatter model, serienummer og detaljeret fejlbeskrivelse, solpanel type og størrelse (volt samt watt), batteritype og antal samt evt. serie eller parallel koblet. Denne information er afgørende for en hurtig disposition af din reklamation. Denne garanti gælder ikke under følgende betingelser: 1. Skader opstået ved uheld, forsømmelse, misbrug eller forkert brug. 2. PV eller belastningsstrøm der overstiger ratings af produktet. 3. Uautoriseret produkt ændring eller forsøg på reparation. 4. Beskadigelse der er opstået under forsendelsen. 5. Skader der skyldes udefra komne naturfænomener såsom lynnedslag og ekstreme vejrforhold, jordskælv mm.. 6. I relevante mekaniske skader.

15 7. Tekniske specifikationer Elektriske parametre Tabel 7.1 Beskrivelse System batterispænding Parametre 12 eller 24 volt DC automatisk opsætning. Maksimal lade strøm Tracer1215BN 10A Tracer2215BN 20A Tracer3215BN 30A Tracer4215BN 40A Maksimal afladnings strøm (maksimal forbrug) Tracer1215BN 10A Tracer2215BN 20A Tracer3215BN 20A Tracer4215BN 20A Maximal batterispænding 32 volt Maximal spænding fra solpanelerne 150 volt Maksimal effekt fra solpanelerne (Wp.) Tracer 1215BN 130 W ved 12 volt. 260 W ved 24 volt Tracer 2215BN 260 W ved 12 volt. 520 W ved 24 volt Tracer 3215BN 390 W ved 12 volt. 780 W ved 24 volt Tracer 4215BN 520 W ved 12 volt W ved 24 volt Internt strømforbrug 50mA(12V) 27mA(24V) Spændingsfald ved opladning 0.26V Spændingsfald ved forbrug 0.15V Temperatur kompensation koefficient -3mV / ºC / 2V (standard) Kommunikation RS485(RJ45 interface)

16 Kontrol parametre Tabel 7.2 Indstilling for batteri ladning GEL Forseglet Flydende syre Bruger indstilling Afbrydelse af ladning ved overspænding 16,0 v 16,0 v 16,0 v 9-17 v Øvre grænse ved ladning 15,0 v 15,0 v 15,0 v 9-17 v Genindkobling efter overspænding 15,0 v 15,0 v 15,0 v 9-17 v Equalize ladespænding ,6 v 14,8 v 9-17 v Boost ladespænding 14,2 v 14,4 v 14,6 v 9-17 v Fload ladespænding 13,8 v 13,8 v 13,8 v 9-17 v Boost ladespænding - genindkobling 13,2 v 13,2 v 13,2 v 9-17 v Genindkobling efter underspænding 12,6 v 12,6 v 12,6 v 9-17 v Advarsel ved underspænding 12,2 v 12,2 v 12,2 v 9-17 v Afbrydelse til batteri ved underspænding 11,1 v 11,1 v 11,1 v 9-17 v Nedre grænse for afladning 10,6 v 10,6 v 10,6 v 9-17 v Tid for equalize ladning timer 2 timer 0 3 timer Tid for boost ladning 2 timer 2 timer 2 timer 0 3 timer Gel batteri: Vedligeholdelsesfrit batteri hvor batterisyren er bundet i en tyktflydende gele. Forseglet batteri: Vedligeholdes frit lukket (forseglet) syre fyldt batteri. Flydende batteri: Åbent batteri påfyldt syre kan evt. efterfyldes med destilleret vand. Bruger indstilling: Brugerdefineret batteritype. Standardværdien er den samme som forseglet batteri type. Ved ændring følges nedenstående logiske forhold: a) Over Voltage Disconnect Voltage > Charging Limit Voltage Equalize Charging Voltage Boost Charging Voltage Float Charging Voltage > Boost Reconnect Charging Voltage. b) Over Voltage Disconnect Voltage > Over Voltage Reconnect Voltage c) Low Voltage Reconnect Voltage > Low Voltage Disconnect Voltage Discharging Limit Voltage. d) Under Voltage Warning Reconnect Voltage > Under Voltage Warning Voltage Discharging Limit Voltage. e) Boost Reconnect Charging voltage > Low Voltage Disconnect Voltage. Omgivelser Parameter Arbejds temperatur -35 til +55 Lager temperatur -35 til +80 Luftfugtighed 95% i ikke-kondenserende miljø Tæthedsklasse IP30 Arbejdshøjde 3000 moh. Tabel 7.3 Mekaniske parameter Tracer 1215BN

17 Parameter Udvendige mål 196mm. x 117.8mm. x 36mm. Monteringsmål Se skitse Hul størrelse (hul for skruemontering) Ø 4,7 mm. Maksimal kabelstørrelse 4 mm 2 Vægt 900 gram Tabel 7.4 Mekaniske parameter Tracer 2215BN Parameter Udvendige mål 216.6mm. x 142.6mm. x 56mm. Monteringsmål Se skitse Hul størrelse (hul for skruemontering) Ø 4,7 mm. Maksimal kabelstørrelse 10 mm 2 Vægt 1500 gram Tabel 7.5 Mekaniske parameter Tracer 3215BN Parameter Udvendige mål 280.7mm. x 159.7mm. x 60mm. Monteringsmål Se skitse Hul størrelse (hul for skruemontering) Ø 4,7 mm. Maksimal kabelstørrelse 16 mm 2 Vægt 2300 gram Tabel 7.6 Mekaniske parameter Tracer 4215BN Parameter Udvendige mål 302.5mm. x 182.7mm. x 63.5mm. Monteringsmål Se skitse Hul størrelse (hul for skruemontering) Ø 4,7 mm. Maksimal kabelstørrelse 25 mm 2 Vægt 2900 gram Tabel 7.7

Brugervejledning for Solcelle MPPT laderegulator. Tracer 2210RN

Brugervejledning for Solcelle MPPT laderegulator. Tracer 2210RN Brugervejledning for Solcelle MPPT laderegulator Tracer 2210RN Mange tak for at du valgte vores produkt. Denne manual giver vigtige oplysninger og forslag med hensyn til installation, brug og fejlfinding

Læs mere

Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20

Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20 Phocos CML serie 5 20 A Laderegulator for 12/24 volt Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20 Side 1 Din nye CML laderegulator er en state-of-the-art regulator, som er udviklet

Læs mere

Brugervejledning. Fjernbetjening display MT-5

Brugervejledning. Fjernbetjening display MT-5 Brugervejledning Fjernbetjening display MT-5 OVERSIGT Det digitale fjernbetjening display, der viser dig anlæggets driftsinformation, system fejl og selvdiagnostik udlæsning. Oplysningerne vises på et

Læs mere

Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual

Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual OM Solceller Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual Læs venligst denne instruktion grundigt igennem, før du bruger den. 1 Produkt introduktion: Denne controller er en slags intelligent

Læs mere

Genius laderegulator Monterings og brugervejledning

Genius laderegulator Monterings og brugervejledning Genius laderegulator Monterings og brugervejledning Laderegulatorens opbygning Genius er en avanceret laderegulator for solceller/solpaneler der kontroller, overvåger og styrer indladning og afladning

Læs mere

Monterings og brugervejledning For laderegulator type CXN 10/20/40

Monterings og brugervejledning For laderegulator type CXN 10/20/40 Phocos CXN serie 10 40 A Programerbar laderegulator med negativ jord Monterings og brugervejledning For laderegulator type CXN 10/20/40 Side 1 Din nye CXN laderegulator er en state-of-the-art regulator,

Læs mere

Fejlfinding på solcelleanlæg (Offgrid 12/24/48V)

Fejlfinding på solcelleanlæg (Offgrid 12/24/48V) Fejlfinding på solcelleanlæg (Offgrid 12/24/48V) Brugervejledning Denne side skal være tom Side 2 1 Sådan bruges vejledningen Vejledningen viser en måleprocedure, som med stor sandsynlighed kan finde fejlen

Læs mere

betjeningsvejledning

betjeningsvejledning betjeningsvejledning 12 v blybatterier 1 150 ah dk 1 Tak, fordi du har valgt en batterioplader fra Exide Technologies Din nye batterioplader hjælper dig med at holde batteriet på fuld kapacitet og forlænger

Læs mere

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter.

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Dansk Dansk Keepower Lader Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Læs betjeningsvejledningen inden opladning.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DK 45 KABEL CTEK COMFORT CONNECT KNAPPEN RESET FEJLLAMPE OPLADERKABEL STRØMLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT eyelet M6

BRUGERVEJLEDNING DK 45 KABEL CTEK COMFORT CONNECT KNAPPEN RESET FEJLLAMPE OPLADERKABEL STRØMLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT eyelet M6 BRUGERVEJLEDNING TILLYKKE med købet af din nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

Tevion Powerbank. Manual

Tevion Powerbank. Manual Tevion Powerbank Manual Indhold Din Universal Tevion Powerbank... 3 Hvad er inkluderet i pakken?... 3 Advarsler... 5 Delenes navne... 6 Pleje og Vedligeholdelse... 6 Betjening... 7 Fejlfinding... 10 2

Læs mere

BATTERIOPLADER 6 V / 12 V, GEL, WET & AGM

BATTERIOPLADER 6 V / 12 V, GEL, WET & AGM BATTERIOPLADER 6 V / 12 V, GEL, WET & AGM Art nr 78000020 EAN nr 5709133780043 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG! FØLG OMHYGGELIGT SIKKERHEDSINSTRUKTIONERNE FOR AT UNDGÅ SKADER PÅ PERSONE OG UDSTYR! SIKKERHEDSINSTRUKTIONER

Læs mere

3.8 BETJENINGSVEJLEDNING. 12 V Blybatterier 1-75 Ah

3.8 BETJENINGSVEJLEDNING. 12 V Blybatterier 1-75 Ah 3.8 BETJENINGSVEJLEDNING 12 V Blybatterier 1-75 Ah DK 1 TAK, FORDI DU HAR VALGT EN BATTERI- OPLADER FRA EXIDE TECHNOLOGIES Din nye batterioplader hjælper dig med at holde batteriet på fuld kapacitet og

Læs mere

CML-V.2 / Solara Laderegulator

CML-V.2 / Solara Laderegulator CML-V.2 / Solara Laderegulator CID: 181802612 Phocos CML-Serien V.2: CML05, CML08, CML10, CML15, CML20 Solara: SR85TL, SR135TL, SR175TL, SR345TL, Laderegulator for solcellesystemer Brugsanvisning (dansk)

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Original brugsanvisning Varenr.: 9054522 Booster Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Booster - Varenr. 9054522 Beskrivelse: Kompakt og sikker jump starter til

Læs mere

Monterings og brugervejledning For Fjerndisplay CXM

Monterings og brugervejledning For Fjerndisplay CXM Phocos CXM Fjerndisplay for laderegulator CXN Monterings og brugervejledning For Fjerndisplay CXM Side 1 Generelle funktioner. CXM Fjerndisplayet er designet til visning Panel strøm, forbrugs strøm og

Læs mere

DK 45 STRØMFORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGSKABEL CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL MODE-KNAP FEJLLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT clamp

DK 45 STRØMFORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGSKABEL CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL MODE-KNAP FEJLLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT clamp 12V/3 MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

Produktorientering. Solarbatteriet er specielt konstrueret til at afgive hele sin energi med konstant høj spænding.

Produktorientering. Solarbatteriet er specielt konstrueret til at afgive hele sin energi med konstant høj spænding. Et strømanlæg består af 3-4 hovedkomponenter: Solpanel / solpaneler Laderegulator Solarbatteri Inverter (omformer 12 volt til 230 volt vekselstrøm) Produktorientering Solpanelet omdanner solens stråleenergi

Læs mere

Fjernbetjening Flex Teknisk manual

Fjernbetjening Flex Teknisk manual Fjernbetjening Flex Teknisk manual VEKA INT. Indblæsnings aggregat 1 Beskrivelse Flex fjernbetjening kan bruges til at styre ventilationsanlæg med V1 og V2 printkort. Tekniske data Knapper på display Knap

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. SÅDAN OPLADER DU 1. Slut opladeren til batteriet. Læs sikkerhedsanvisningerne

BRUGERVEJLEDNING. SÅDAN OPLADER DU 1. Slut opladeren til batteriet. Læs sikkerhedsanvisningerne BRUGERVEJLEDNING TILLYKKE med købet af din nye professionelle switch mode-batterioplader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

12/24V -> 220V. Ren sinus Inverte. Brugervejledning. Viva Energr. Viva Energr " ' Viva Energi. 6 Support. Brugervejledning 12/24V -> 230V inverter

12/24V -> 220V. Ren sinus Inverte. Brugervejledning. Viva Energr. Viva Energr  ' Viva Energi. 6 Support. Brugervejledning 12/24V -> 230V inverter 6 Support Se også vores supportsider for mere hjælp, ohe stillede spørgsmål samt tips og tricks. I www.vivaenergi.dk/support 12/24V -> 220V Ren sinus Inverte "./ Brugervejledning Viva Energr Trykt juli

Læs mere

GOLF EDITION BETJENINGSVEJLEDNING. 12 V Blybatterier 15-85 Ah (AGM/GEL)

GOLF EDITION BETJENINGSVEJLEDNING. 12 V Blybatterier 15-85 Ah (AGM/GEL) GOLF EDITION BETJENINGSVEJLEDNING 12 V Blybatterier 15-85 Ah (AGM/GEL) DK 1 Tak, fordi du har valgt en batterioplader fra Exide Technologies Din nye batterioplader hjælper dig med at holde batteriet på

Læs mere

DK 45 STRØM- FORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGS- KABEL CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL FEJLLAMPE TEMPERATURE- SENSOR MODE- KNAP

DK 45 STRØM- FORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGS- KABEL CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL FEJLLAMPE TEMPERATURE- SENSOR MODE- KNAP MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi inden

Læs mere

XS 0.8 38 DK 12V/0.8A OPLADERKABEL. *Dit forsyningsstik skal måske være anderledes for at passe til din stikkontakt.

XS 0.8 38 DK 12V/0.8A OPLADERKABEL. *Dit forsyningsstik skal måske være anderledes for at passe til din stikkontakt. 12V/0.8A XS MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. SÅDAN OPLADER DU 1. Slut opladeren til batteriet. Læs sikkerhedsanvisningerne

BRUGERVEJLEDNING. SÅDAN OPLADER DU 1. Slut opladeren til batteriet. Læs sikkerhedsanvisningerne BRUGERVEJLEDNING TILLYKKE med købet af din nye professionelle switch mode-batterioplader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W. Vejledning 1. BESKRIVELSE

DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W. Vejledning 1. BESKRIVELSE DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W Vejledning 1. BESKRIVELSE 2. FORBINDELSER Den røde ledning forbindes fra batteriets plusklemme til omformerens plusklemme (rød forbindelse)

Læs mere

Brugsanvisning Charger 1.0 minirite R. Oticon Opn S Oticon Opn Play

Brugsanvisning Charger 1.0 minirite R. Oticon Opn S Oticon Opn Play Brugsanvisning Charger 1.0 minirite R Oticon Opn S Oticon Opn Play Introduktion Denne brugsanvisning guider dig i, hvordan du bruger og vedligeholder din nye oplader. Læs brugsanvisningen grundigt, inklusive

Læs mere

Vedvarende energi. Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren

Vedvarende energi. Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren Vedvarende energi Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af Energimåleren... 3 2. Sådan påsættes Energiakkumulatoren... 3

Læs mere

Manual. Transportabel energistation. Opbevar denne vejledning til fremtidig brug.

Manual. Transportabel energistation. Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Manual Transportabel energistation Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER Dette elektriske produkt må kun anvendes til de formål der er i overensstemmelse med disse

Læs mere

MANUAL. Fortsæt med at trykke på MODE-knappen for at kombinere opladningsprogrammet med opladningsfunktioner.

MANUAL. Fortsæt med at trykke på MODE-knappen for at kombinere opladningsprogrammet med opladningsfunktioner. MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi inden

Læs mere

OPLADER ABSORPTION, KLAR TIL BRUG ANALYSE OPLADERKABEL FEJLLAMPE MODE- KNAP STRØM- LAMPE NORMALT BATTERI- PROGRAM

OPLADER ABSORPTION, KLAR TIL BRUG ANALYSE OPLADERKABEL FEJLLAMPE MODE- KNAP STRØM- LAMPE NORMALT BATTERI- PROGRAM MODE NORMAL SUPPLY SUPPLY 12V/ MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer

Læs mere

MANUAL OPLADER DK 45 STRØM- FORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGS- KABEL CTEK COMFORT CONNECT

MANUAL OPLADER DK 45 STRØM- FORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGS- KABEL CTEK COMFORT CONNECT MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi inden

Læs mere

PS SERIE. Pure Sinus DC/AC Inverter. Dansk Betjeningsvejledning for

PS SERIE. Pure Sinus DC/AC Inverter. Dansk Betjeningsvejledning for rev. 02.17 PS SERIE Pure Sinus DC/AC Inverter HF PS-2000H-12 Dansk Betjeningsvejledning for PS-2000H-12 PS-2000H-24 BEMÆRK: Gennemlæs betjeningsvejledningen og dens sikkerheds information grundigt, inden

Læs mere

Nokia Ekstra strømforsyning DC-11/DC-11K 9212427/2

Nokia Ekstra strømforsyning DC-11/DC-11K 9212427/2 Nokia Ekstra strømforsyning DC-11/DC-11K 5 2 4 3 9212427/2 2008-2010 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion Med Nokias ekstra strømforsyning DC-11/DC-11K (herefter DC-11) kan du oplade batteriet

Læs mere

ADVARSEL: Smid ikke dette produkt i husholdningsaffaldet. Aflever det til et indsamlingssted for genanvendelse af elektroniske apparater.

ADVARSEL: Smid ikke dette produkt i husholdningsaffaldet. Aflever det til et indsamlingssted for genanvendelse af elektroniske apparater. Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Power Pods eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti. Alle reparationer

Læs mere

PS SERIE. Pure Sinus DC/AC Inverter. Dansk Betjeningsvejledning for

PS SERIE. Pure Sinus DC/AC Inverter. Dansk Betjeningsvejledning for rev. 24.14 PS SERIE Pure Sinus DC/AC Inverter HF PS-1200H-12 Dansk Betjeningsvejledning for PS-300-12 PS-600-12 PS-1200H-12 PS-300-24 PS-600-24 PS-1200H-24 BEMÆRK: Gennemlæs betjeningsvejledningen og dens

Læs mere

Manual til NE batteri

Manual til NE batteri Manual til NE batteri Batteriet SKAL oplades flere gange om måneden OGSÅ selv om det ikke bliver brugt. Ellers aflader det helt og kan ikke genoplades. Når du modtager batteriet, start da med at sætte

Læs mere

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald.

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald. Indhold 1. Indledning... 2 2. Sikkerhed... 2 SIKKERHED Generel information...2 Sikkerhed... 2 Sikkerhedsfunktioner...4 Beskyttelsesudstyr... 4 Idriftsættelse...... 4 Batteri... 5 Opladning af batteriet...

Læs mere

MANUAL SÅDAN OPLADER DU. Läs säkerhetsanvisningen. 3. Tryk på MODE-knappen for at vælge opladningsprogram.

MANUAL SÅDAN OPLADER DU. Läs säkerhetsanvisningen. 3. Tryk på MODE-knappen for at vælge opladningsprogram. MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi inden

Læs mere

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler Litium-ion batterimanual Ebike Elcykler Rev 30-12-2008 Litium ion batteriet Funktion Batteriet der forsyner elcyklen med strøm er et såkaldt litium ion batteri (Spænding: 36 Volt (V), Kapacitet: 10 Ampere

Læs mere

Elektrisk golfvogn 1-7

Elektrisk golfvogn 1-7 Elektrisk golfvogn 1-7 Golfvognsskitse 2-7 Opstart Drej koblingen og skub hjulet på aksen indtil Quick Release røret lukker. Vær opmærksom på forskellen på højre og venstre hjul Tryk foldeleddet, løsgør

Læs mere

www.eggtronic.com USER MANUAL

www.eggtronic.com USER MANUAL www.eggtronic.com USER MANUAL Index Dansk p. 2 Figures 5 3 3 1 2 4 5 6 3 6 3 6 6 3 3 6 7 4 usb 3.0 slots usb cartridge connectors additional usb ports bluetooth cartridge sd card reader cartridge other

Læs mere

Installation og betjeningsmanual. Laderegulator for solcellesystemer, Modeller: PR10, 15, 20, 30 Ampere

Installation og betjeningsmanual. Laderegulator for solcellesystemer, Modeller: PR10, 15, 20, 30 Ampere Installation og betjeningsmanual Laderegulator for solcellesystemer, Modeller: PR10, 15, 20, 30 Ampere Indhold 1. Sikkerheds instruktioner og ansvar bestemmelser 1.1 Sikkerheds bestemmelser er markeret

Læs mere

BATTERIOPLADER 6 V / 12 V, GEL, WET & AGM

BATTERIOPLADER 6 V / 12 V, GEL, WET & AGM BATTERIOPLADER 6 V / 12 V, GEL, WET & AGM Art nr 78000022 EAN nr 5709133911317 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG! FØLG OMHYGGELIGT SIKKERHEDSINSTRUKTIONERNE FOR AT UNDGÅ SKADER PÅ PERSONER OG UDSTYR! SIKKERHEDSINSTRUKTIONER

Læs mere

MANUAL TILLYKKE SIKKERHED

MANUAL TILLYKKE SIKKERHED MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi inden

Læs mere

Teknisk manual for TIMETÆLLER/AFLADE MONITOR ISTR-P Spændingsområde fra 24V til 80V

Teknisk manual for TIMETÆLLER/AFLADE MONITOR ISTR-P Spændingsområde fra 24V til 80V Teknisk manual for TIMETÆLLER/AFLADE MONITOR ISTR-P Spændingsområde fra 24V til 80V VIGTIGSTE KENDETEGN: Nominel spænding fra 24V til 80V Automatisk indikation af batterispænding: 24V, 36V, 48V eller 72V.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING D250TS

BRUGERVEJLEDNING D250TS BRUGERVEJLEDNING TIL LYKKE Til lykke med købet af din nye CTEK professional 24 V DC/DC switch mode-batterilader, 12 V omformer og batteri-equalizer. Denne lader er en del af serien af professionelle batteriopladere

Læs mere

CHARGEit BRUGERMANUAL

CHARGEit BRUGERMANUAL CHARGEit BRUGERMANUAL TAK! Tak fordi du har købt denne CHARGEit powerbank fra SACKit. Læs venligst hele brugermanualen før du tager produktet i brug, og gem den til senere brug. Vi forbeholder os retten

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

PowerMust 400/600/1000 Offline UPS-nødstrømssystem

PowerMust 400/600/1000 Offline UPS-nødstrømssystem DK BRUGERVEJLEDNING PowerMust 400/600/1000 Offline UPS-nødstrømssystem 1 VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER GEM DISSE ANVISNINGER Denne brugsanvisning indeholder vigtig instruktioner for modellerne PowerMust

Læs mere

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog CCS COMBO 2 ADAPTER Instruktionsbog ADVARSEL GEM DISSE VIGTIGE SIKKERHEDSOPLYSNINGER. Dette dokument indeholder vigtige instruktioner og advarsler, som skal følges ved brug af CCS Combo 2-adapteren. Advarsel:

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DK 45. 1. Slut opladeren til batteriet. 2. Slut opladeren til stikkontakten. 3. Tryk på MODE-knappen for at vælge opladningsprogram.

BRUGERVEJLEDNING DK 45. 1. Slut opladeren til batteriet. 2. Slut opladeren til stikkontakten. 3. Tryk på MODE-knappen for at vælge opladningsprogram. BRUGERVEJLEDNING TILLYKKE med købet af din nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

MANUAL MXS 5.0 12V/5A STRØMFORSYNINGSKABEL STRØMFORSYNINGSSTIK* CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL FEJLLAMPE DK. CTEK COMFORT CONNECT clamp

MANUAL MXS 5.0 12V/5A STRØMFORSYNINGSKABEL STRØMFORSYNINGSSTIK* CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL FEJLLAMPE DK. CTEK COMFORT CONNECT clamp MODE 12V/ MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING FLEX SOLCELLER SÆT

INSTALLATIONSVEJLEDNING FLEX SOLCELLER SÆT INSTALLATIONSVEJLEDNING FLEX SOLCELLER SÆT Flex-9watt sæt Flex-18watt sæt Flex-35watt sæt Flex-36watt sæt Flex-75watt sæt Flex-150watt sæt Flex-250watt sæt 1.0 Gererelt 1.1 Advarsler 1.2 Hvordan virker

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING... 4

Læs mere

MaNUal TIllYKKe oplader STrØMForSYNINGSSTIK* STrØMForSYNINGSKaBel CTeK CoMForT CoNNeCT opladerkabel FUldT opladet VedlIGeHoldelSeSladNING FeJllaMpe

MaNUal TIllYKKe oplader STrØMForSYNINGSSTIK* STrØMForSYNINGSKaBel CTeK CoMForT CoNNeCT opladerkabel FUldT opladet VedlIGeHoldelSeSladNING FeJllaMpe 6V/0.8A MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned

Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned Batteri manual LiFePO4 batterier til Ebike Elcykler Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned Rev 5-4-2011 Litium jernfosfat batteriet Funktion Batteriet

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING. Rumtermostat EKRTWA

INSTALLATIONSVEJLEDNING. Rumtermostat EKRTWA INSTALLATIONSVEJLEDNING 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 Læs denne manual grundigt igennem, før du starter enheden op. Gem den.

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO E-Basic med 3 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO E-Basic med 3 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO E-Basic med 3 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator 8 Batteri 9 Montering 9 Opladning 10 Advarsel: 12

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO med 3 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO med 3 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO med 3 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator 8 Batteri 9 Montering 9 Opladning 10 Advarsel: 12 Rækkevidde/batteriets

Læs mere

Kosmetikspejl med powerbank

Kosmetikspejl med powerbank Kosmetikspejl med powerbank da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 94029HB551XVII 2017-07 Kære kunde! Dit nye kosmetikspejl med indbygget powerbank er den perfekte ledsager, når du er på farten

Læs mere

Ford Ranger brugervejledning

Ford Ranger brugervejledning Ford Ranger brugervejledning Model Aldersgrænse Bæreevne Ford Ranger 37-96 måneder 30kg Oversigt over dele Del Antal Del Antal Karosseri 1 Kølerhjelm 1 Lys 4 Forhjul 2 Hjulkapsler 4 Baghjul 2 Forrude 1

Læs mere

Anpartsselskabet BG Teknik Århus Grenåvej 148 DK-8240 Risskov Tel. +45 8741 8010 Fax. +45 8617 4444 http://www.bgteknik.dk E-mail: info@bgteknik.

Anpartsselskabet BG Teknik Århus Grenåvej 148 DK-8240 Risskov Tel. +45 8741 8010 Fax. +45 8617 4444 http://www.bgteknik.dk E-mail: info@bgteknik. Værd at vide om Side 1 af 6 fra 12volt eller 24volt batterispænding til 230volt AC Anpartsselskabet BG Teknik Århus Grenåvej 148 DK-8240 Risskov Tel. +45 8741 8010 Fax. +45 8617 4444 http://www.bgteknik.dk

Læs mere

G1100 V2.0. Brugsanvisning

G1100 V2.0. Brugsanvisning G1100 V2.0 Brugsanvisning Advarsel FØR BRUG SKAL DU LÆSE SIKKERHEDS- INFORMATIONERNE FOR PRODUKTET. Følges instruktionerne ikke, kan det medføre ELEKTRISK STØD, EKSPLOSION eller BRAND, hvilket kan resultere

Læs mere

Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA

Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA Vigtige sikkerhedsmeddelelser GEM DISSE INSTRUKTIONER - Denne vejledning indeholder vigtige instruktioner, der skal følges under

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium med 7 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium med 7 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium med 7 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator 8 Batteri 9 Montering af batteri....................

Læs mere

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator.

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Tilykke med din nye vedvarende energikilde. Før montage af anlægget bør denne vejledning grundig læses igennem. For optimal ydelse

Læs mere

Manual. Type 03 // CVR: 121

Manual. Type 03 // CVR: 121 Manual Acc cufiller Vandpåfylder For enkeltcelle batterier Type nr.: 27-02-60 // Dam Enge 26 // 3660 Stenløsee // 47 17 09 03 // CVR: 121 42 99 32 /// info@bemaelektronik.dkk Brugsanvisning Virkemåde:

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator

Læs mere

MANUAL D250S DUAL D250S DUAL

MANUAL D250S DUAL D250S DUAL MANUAL TILLYKKE med købet af din nye, professionelle CTEK-batteristyringsenhed. Denne enhed er en del af serien af professionelle batteriopladere fra CTEK SWEDEN AB. Den repræsenterer den sidste nye teknologi

Læs mere

Oversigt.: LED Indikator Optag / Stop Button Lince MIC Nulstil Hul USB Plug

Oversigt.: LED Indikator Optag / Stop Button Lince MIC Nulstil Hul USB Plug 1. Brugervejledning 2. Tak for dit køb af vores pen-optager. Læs venligst denne manual omhyggeligt og grundigt før ethvert forsøg på at betjene dette produkt og beholde den for din fremtids reference.

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP PAVILION DV2820EA i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Startpakke-small Dansk manual. Startpakke-small-dansk-2015-v01 Side 01

Startpakke-small Dansk manual. Startpakke-small-dansk-2015-v01 Side 01 Startpakke-small Dansk manual Startpakke-small-dansk-2015-v01 Side 01 Denne startpakke indeholder: Væskebeholder m. udskiftelig brænder USB oplader 650mah Batteri Vægoplader 1 x væskebeholder m. udskiftelig

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium Street med 8 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium Street med 8 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium Street med 8 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 4 Motor 5 Display 5 Batteriindikator 6 Assistfunktionen 6 Fejlindikator 7 Batteri 8 Montering af batteri.....................

Læs mere

Brugermanual Bolyguard SG520

Brugermanual Bolyguard SG520 Brugermanual Bolyguard SG520 Tak fordi du valgte at købe et vildtkamera fra Bolyguard igennem GrejFreak.dk. Den danske importør af Bolyguard har lavet denne danske manual, så du får optimal udnyttelse

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

KCG 17-001. Brugermanual - installationsmanual

KCG 17-001. Brugermanual - installationsmanual KCG 17-001 Brugermanual - installationsmanual Indholdsfortegnelse Installation... 3 Test... 3 Klimaanlæggets model... 3 Nulstil GSM modulet tilbage til fabriksindstilling... 3 Fejlmelding... 3 Sikkerhed...

Læs mere

FAQ for jump starteren

FAQ for jump starteren 511025 Før betjening af denne enhed, bør du læse vejledningen omhyggeligt. Denne vejledning vil informere brug af jump starteren, specifikationer og korrekte procedurer, sikkerheds-, advarsels- og andre

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator

Læs mere

Brugsanvisning. Batterilader 12 V Til bil og traktor Varenr.: 90 37 777

Brugsanvisning. Batterilader 12 V Til bil og traktor Varenr.: 90 37 777 Brugsanvisning Batterilader 12 V Til bil og traktor Varenr.: 90 37 777 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden

Læs mere

Kronback tracers P4+

Kronback tracers P4+ Brugervejledning Kronback tracers P4+ Fax:(+45) 46 907 910 Side 1 of 19 CONTENT 1. UDFORMNING OG FORBINDELSER 4 1.1. Serie nummer 5 1.2. Grafisk display 5 1.3. Navigationsknapper 6 1.4. 6-30V strømforsyning

Læs mere

MXS 3.6 MANUAL DESULPHATION BULK ABSORPTION FULDT OPLADET PULSE, VEDLIGEHOLDELSESLADNING 38 DK STRØMFORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGSKABEL

MXS 3.6 MANUAL DESULPHATION BULK ABSORPTION FULDT OPLADET PULSE, VEDLIGEHOLDELSESLADNING 38 DK STRØMFORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGSKABEL MODE 12V/3.6A MXS 3 MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING... 4

Læs mere

BRUGER MANUAL for Batteri/Lade/Starter system tester

BRUGER MANUAL for Batteri/Lade/Starter system tester BRUGER MANUAL for Batteri/Lade/Starter system tester SIKKERHED Sikkerheds forskrifter Læs denne manual før testeren tages i brug, og vær især opmærksom på dette afsnit om sikkerhed. Vær opmærksom på at

Læs mere

Basic Clean -robotstøvsuger

Basic Clean -robotstøvsuger Basic Clean -robotstøvsuger... Betjeningsvejledning M1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIKKERHED ------------------------------------------------------------------------------ 2 * Sikkerhed * Batteri og genopladning

Læs mere

Mean Well, LCM-serie installations vejledning.

Mean Well, LCM-serie installations vejledning. Egenskaber: 180 -> 295 VAC (LCM-25: 180 277 VAC) Indbygget aktivt power factor funktion Udgangsstrøm indstilles med DIP kontakter Indbygget DALI interface og simpel kontakt dæmpning (DA version) Indbygget

Læs mere

Prøv aldrig at oplade ikke-genopladelige batterier. Kontroller kablerne inden brug. Du skal sikre

Prøv aldrig at oplade ikke-genopladelige batterier. Kontroller kablerne inden brug. Du skal sikre BRUGERVEJLEDNING TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING

MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhedsforanstaltninger.....1 Nødvendigt værktøj...1 Montering af garageportåbneren...2-6 Montering af skinnerne..7-8 Stramning af

Læs mere

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 DA 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 OPSÆTNING OG SIKKERHED 5 RF eksponeringsadvarsel 5 Vigtige oplysninger og advarsler om batteri 6 OVERSIGT 6 Kompabilitet af Bluetooth-enhed 6 Knapper

Læs mere

WMT 10. INSTALLATIONSMANUAL Elektronisk kontrolpanel for fan coil - væghængt installation

WMT 10. INSTALLATIONSMANUAL Elektronisk kontrolpanel for fan coil - væghængt installation WMT 10 INSTALLATIONSMANUAL Elektronisk kontrolpanel for fan coil - væghængt installation Beskrivelse WMT 10 termostaten er et styringspanel for fan coils til vægmontering. Styring af driftsfunktioner på

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING. Rumtermostat EKRTW

INSTALLATIONSVEJLEDNING. Rumtermostat EKRTW INSTALLATIONSVEJLEDNING 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Læs denne manual grundigt igennem, før du starter enheden op. Gem den. en skal opbevares til fremtidig brug. Forkert installation eller montering

Læs mere

USB-oplader. Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 87924HB66XVI

USB-oplader. Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 87924HB66XVI USB-oplader Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87924HB66XVI 2016-06 333 071 Sikkerhedsoplysninger Læs sikkerhedsoplysningerne omhyggeligt igennem, og brug kun produktet som beskrevet i denne brugsanvisning

Læs mere

Dansk Mink Papir. Teknisk brugermanual

Dansk Mink Papir. Teknisk brugermanual Dansk Mink Papir Teknisk brugermanual Styring til FIX tørrekasse Beskrivelse Enheden styrer en AC blæser-motor via en relæudgang. Betjening foregår via et tastatur og et display, og brugeren kan vælge

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-center med 7 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-center med 7 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-center med 7 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator 8 Batteri 9 Montering af batteri....................

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING IMPULSE S 6/8 BATTERIOPLADER

BRUGERVEJLEDNING IMPULSE S 6/8 BATTERIOPLADER BRUGERVEJLEDNING IMPULSE S 6/8 BATTERIOPLADER Supplied by BRUGERVEJLEDNING FOR IMPULSE S 6/8 BATTERIOPLADER Denne brugervejledning hører til IMPULSE S-opladeren fra VICTRON ENERGY B.V. med en mærkestrøm

Læs mere

Powerbank med adapter til cigartænderstik

Powerbank med adapter til cigartænderstik USB DC OUT USB Max 2.4A DC OUT Total Powerbank med adapter til cigartænderstik Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87637HB55XVI 2016-05 331 974 Kære kunde! Din nye powerbank er den perfekte ledsager,

Læs mere

Brugervejledning E-Fly Nova II

Brugervejledning E-Fly Nova II Brugervejledning Dansk Nova II 1 Indhold Oversigt over dele på el-cyklen...3 Display E-Fly Nova...4 Batteripakken...5 Vedligeholdelse af batteripakken...5 Garantibestemmelser......6 10 års reklamationsret...6

Læs mere