INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010"

Transkript

1 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM Mødeaktivitet og rulledagsorden Mødeaktivitetslisten foreligger for perioden Koordinering af politisk deltagelse i konferencer Rulledagsorden for kommende HB møder 3. Sager til diskussion/beslutning Forberedelse af repræsentantskabsmødet At de af hovedbestyrelsen stillede forslag til ændringer af lovene kommenteres med henblik på fremlæggelse på repræsentantskabsmødet. At de af hovedbestyrelsen stillede forslag til beslutning kommenteres med henblik på fremlæggelse på repræsentantskabsmødet. At de af de repræsentanterne stillede forslag til ændringer af lovene kommenteres og drøftes samt at hovedbestyrelsen tilkendegiver om, der er opbakning til de stillede forslag. At de af repræsentanterne stillede forslag til beslutning kommenteres og drøftes samt at hovedbestyrelsen tilkendegiver, om der er opbakning til de stillede forslag. At tidsplanen for afvikling af repræsentantskabet drøftes med henblik på en godkendelse af rammerne for afviklingen af repræsentantskabsmødet. At de repræsentantskabsvalgte hovedbestyrelsesmedlemmer giver en tilkendegivelse om hvorvidt de genopstiller. Hermed fremlægges de sidste forslag til repræsentantskabsmødet. Det drejer sig om forslag, som hovedbestyrelsen har udtrykt ønske om stilles på repræsentantskabsmødet samt indkomne forslag fra repræsentanterne. Forslag fra hovedbestyrelsen: Elektroniske valg. Der forelægger på baggrund af HBM /08/10 et revideret forslag vedrørende analyse af repræsentantskabets og regionernes opgaver og struktur. Der forelægger et forslag vedrørende ændring af medlemskategorier og et forslag om kontingent for studerende på suppleringsuddannelse. Disse forslag behandles særskilt i sag 3.2. Forslag om ny fondsstruktur behandles særskilt i sag nr Desuden vil hovedbestyrelsen fremlægge et forslag til drøftelse vedrørende kvalitet i træningen. Debatoplægget er endnu ikke færdigt, da det skal afspejle bidragene, der kommer i løbet af kampagnen. Hovedbestyrelsen vil få mulighed til at kommentere debatoplægget, idet det sendes rundt pr. mail sidst i september måned. Der henvises til bilag 3 for en uddybning af rammer for debatten.

2 Forslag fra repræsentanterne: Godkendelse af regnskab i regionerne Regionsgeneralforsamling hvert andet år. Udvidelse af repræsentantskabet Aftaleret for TR erne Fælles TR kurser med andre organisationer Barsel for praktiserende Gensidig sygeforsikring for praktiserende Kontingent til forskning Honorering af kliniske specialister Honorering af ridefysioterapeuter Vederlag for tillidsvalgte Erhvervspolitik Der pågår fortsat en dialog med repræsentanterne omkring den endelig formulering af begrundelser og baggrund for forslagene. Men det er sekretariatets vurdering, at selve forslagene fremstår således, at hovedbestyrelsen har mulighed for at foretage en drøftelse og vurdering af disse. Desuden vedlægges et udkast til forslag til disponering af repræsentantskabsmødet, det indstilles at hovedbestyrelsen drøfter disse rammer med henblik på en godkendelse heraf. Endelig vil der på mødet blive bedt om en tilkendegivelse fra de repræsentantskabsvalgte hovedbestyrelsesmedlemmer om, hvorvidt de genopstiller til hovedbestyrelsen med henblik på at kunne orientere repræsentantskabet herom i forbindelse med udsendelsen af dagsordenen for repræsentantskabsmødet Kontingentregler for fysioterapeuter på videreuddannelse At forslaget vedrørende kontingentkategorier drøftes og godkendes. At det indstilles til repræsentantskabet, at studerende på kandidat- og suppleringsuddannelserne fremover få samme status som studerende på bacheloruddannelsen. At det indstilles til repræsentantskabet, at studerende på kandidat- og suppleringsuddannelserne fremover betaler samme kontingent, som studerende på bacheloruddannelsen. At forudsætningen for at studerende på kandidat- og suppleringsuddannelserne, kan betale samme kontingent, som studerende på bacheloruddannelsen, er, at de ikke tjener over den grænse (laveste fribeløb), som er forudsætningen for at modtage SU. Hovedbestyrelsen har bedt om et overblik over forskellige kontingentregler for studerende på videreuddannelse og kontingentreglerne for pensionister med henblik på at gå videre i overvejelserne om behovet for justering af disse. Sekretariatet har gennemgået reglerne med henblik på at klarlægge mulighederne for en justering af disse. Hovedkonklusionen på baggrund af gennemgangen er, at hovedbestyrelsen har mulighed for at justere nogle af reglerne inden for de rammer, der er fastsat i foreningens love. Der er dog en række undtagelser, der kræver ændring af lovene. Det drejer sig om: Ændring af medlemskategorierne så de stemmer overens med de nuværende forhold for udenlandsk uddannede fysioterapeuter. Mulighed for at kandidatstuderende og studerende på suppleringsuddannelsen forud for kandidatuddannelserne få samme status som fysioterapeutstuderende. På den baggrund er der udarbejdet to ændringsforslag til lovene, som er vedlagt i bilag 2-3.

3 Der henvises til bilag 1 for en nærmere gennemgang af reglerne og muligheden for at justere disse Danske Fysioterapeuters fonde At notatet Danske Fysioterapeuters fonde godkendes At beslutningsforslag vedr. Danske Fysioterapeuters fonde godkendes Hovedbestyrelsen behandlede på sit møde i august måned forslag til ny fondsstruktur for Danske Fysioterapeuters fonde. Det blev besluttet, at forslag om ny fondsstruktur herunder ny finansieringsmodel og uddeling af forskningsfondens formue skal forelægges Danske Fysioterapeuters repræsentantskab med henblik på endelig vedtagelse. Der fremlægges således her materiale til repræsentantskabet: Forslag til beslutning Redigeret notat, som tænkes vedlagt som bilag. Danske Fysioterapeuter har endnu ikke modtaget tilbagemelding fra Civilstyrelsen vedr. pligt til formel anmeldelse af ny fond. Det udarbejdede forslag til fundats er således formuleret med udgangspunkt i, at der ikke er anmeldelsespligt. Det betyder, at der kan blive behov for redigering af fundatsen senere i forløbet, såfremt Civilstyrelsen måtte kræve det Forsknings- og udviklingsstøtte til fysioterapeuter At forslaget om forsknings- og udviklingsstøtte til fysioterapeuter vedtages. Danske Fysioterapeuters repræsentantskab besluttede på deres møde i november 2008, at der skal etableres en funktion i Danske Fysioterapeuter, som skal støtte fysioterapeuter i processen med at skaffe sig adgang til ekstern finansiering af forsknings- og udviklingsprojekter. Der blev på hovedbestyrelsens møde i juni måned præsenteret et forslag om etablering af en forsknings- og udviklingsstøtteordning i samarbejde med SDU. Forslaget havde et budget på kr. pr. år. Forslaget blev ikke besluttet, og hovedbestyrelsen bad om en alternativ model med mindre ressourceforbrug. På den baggrund fremlægges derfor vedlagte forslag. Forslaget indeholder: IT-baseret manual vedrørende ansøgning om ekstern finansiering Kursus vedrørende ansøgning om ekstern finansiering. Der afsættes et budget på kr til køb af konsulentbistand til udvikling af manual samt udvikling af kursus. 3.5 Fortrolig sag Budgetopfølgning Det indstilles, af hovedbestyrelsen tager budgetopfølgningen for 1.halvår 2010 til efterretning Resultatet for 1. halvår 2010 viser et samlet underskud på kr. før hensættelser. For hele 2010 forventes med den nuværende viden et overskud på 1,1 mio. kr. før hensættelser. Efter revisionen af budgettet i december 2009, var der budgetteret med et overskud på 1,281 mio. kr. før hensættelser.

4 Der er desuden budgetteret med hensættelser på i alt kr. 1 mio. På baggrund af 1. kvartal forventedes et overskud på 1,396 mio. kr. før hensættelser. Der er således tale om forværring på ca kr. siden 1. kvartal. I det følgende er der fokus på de afvigelser, der på baggrund af 1. halvår 2010 kvartal kan forventes i forhold til budgettet for Desuden er der en kort gennemgang af medlemsudviklingen Resultat af forhandlinger på praksisområdet EFTERSENDES Evaluering af SU- og kontaktpersonordningen At der på baggrund af rapportens konklusion tages stilling til om der skal tages initiativer til en revidering af de gældende retningslinier. Praksis & Privat har i august sendt spørgeskemaer rundt til kontaktpersonerne for henholdsvis SU, ridefysioterapi og selvstændige udenfor overenskomst. Baggrunden for undersøgelsen er de retningslinjer for evaluering af udvalgenes arbejde, som er indgået i 2008 og Svarprocenten har været 70 % for Samarbejdsudvalgets medlemmer og 60 % for både ridefysioterapeuterne og fysioterapeuterne uden for overenskomst. Sekretariatet har på baggrund af undersøgelsen udarbejdet en rapport, som indeholder et overblik over udvalgenes aktiviteter gennem de sidste to år samt opsummering og konklusion på evalueringen Fortrolig sag Strategi for uddannelse i fysioterapi At Danske Fysioterapeuters Strategi for uddannelse i fysioterapi godkendes. I forbindelse med udarbejdelse og godkendelse af Strategi for professionsudvikling i foråret 2009 blev det besluttet, at der skal udarbejdes en særskilt strategi for uddannelse. Arbejdet blev forankret i Udvalg for professionsudvikling og uddannelse. Dette er tredje behandling af strategi for uddannelse i fysioterapi. Således har hovedbestyrelsen drøftet og kvalificeret strategien i januar og juni Strategien peger på fire mål for fremadrettet udvikling af uddannelse i fysioterapi: Uddannelse i fysioterapi skal være forskningsbaseret Uddannelse i fysioterapi skal foregå i en samlet og sammenhængende struktur på bachelorkandidat- og ph.d.-niveau Uddannelse i fysioterapi skal omfatte udbud af monofaglig kandidatuddannelse i fysioterapi i direkte forlængelse af grunduddannelsen Uddannelse i fysioterapi skal omfatte postgraduat uddannelse i form af diplom- og masteruddannelser Strategien anbefaler, at der arbejdes med målene i hhv. et kortere og et længere perspektiv: På kort sigt skal der arbejdes på at tilpasse og udvikle aktuelle system for uddannelse i fysioterapi, så cross-over problemet mindskes. Der skal etableres en monofaglig kandidatuddannelse med direkte adgang for professionsbachelorer i fysioterapi. Monofaglig kandidatuddannelse bidrager til at sikre professionen kompetencer i forhold til evidensbasering af fysioterapi.

5 På længere sigt skal der arbejdes på forskningsbasering af uddannelse i fysioterapi på alle niveauer. Dette vil, i lyset af den nuværende danske tostrengede struktur for videregående uddannelser, formodentlig betyde, at uddannelse i fysioterapi samles på universitetet med henblik på at sikre en nær tilknytning til et aktivt fysioterapirelevant forskningsmiljø Teknologi og fysioterapi udsat fra tidligere møde At behovet for en målrettet indsats på området drøftes At hovedbestyrelsen beslutter, om der skal udarbejdes en strategi for teknologi i fysioterapi. Udviklingen inden for det teknologiske område i sundhedsvæsenet går stærkt. Der er behov for fysioterapeuter i dette arbejde, som kan være med til at udvælge, udvikle og implementere teknologier og derved få indflydelse på den teknologiske udvikling inden for rehabilitering. Denne udvikling af teknologier til anvendelse inden for rehabilitering giver helt nye muligheder for professionen i form af nye jobmuligheder, bedre kvalitet af den fysioterapeutiske indsats samt en mere effektiv opgaveløsning. Udviklingen vil, uanset hvilken rolle fysioterapeuter spiller, få betydning for faget fysioterapi, for uddannelse i fysioterapi, for forskning i fysioterapi, for praksisudviklingen samt ikke mindst organisering af den fysioterapeutiske indsats. Forslaget vil betyde en merudgift på ca kr. til mødeaktivitet. Det er sekretariatets vurdering, at udgiften vil kunne finansieres inden for det nuværende budget Holdningspapir om opgaveglidning Udsat fra tidligere møde At Holdningspapir om opgaveglidning drøftes og godkendes. Hovedbestyrelsen har tidligere behandlet et udkast til Holdningspapir om opgaveglidning. Holdningspapiret har siden været til høring i de politiske udvalg ligesom det blev drøftet og kommenteret på regionskonferencen i juni i år. Holdningspapiret foreligger nu i revideret udgave. Det er tanken, at holdningspapiret skal omdeles til samtlige ledere og tillidsrepræsentanter og offentliggøres på Danske Fysioterapeuters hjemmeside. 4. Sager til orientering Støtte til fysioterapeutrelevante forskningsmiljøer udsat fra forrige møde At rådgivningen fra Videnskabeligt råd tages til efterretning. Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse har på sit møde i januar 2010 behandlet spørgsmålet om foreningens støtte til fysioterapirelevante forskningsmiljøer. Danske Fysioterapeuter har gennem de sidst 10 år haft fokus på behovet for, at fysioterapi udvikler egen forskningstradition dels for at sikre relevant professionel udvikling dels for at imødekomme omgivelsernes krav om evidensbaserede sundhedsydelser. Danske Fysioterapeuter har som led i dette arbejdet målrettet for etablering af fysioterapirelevante forskningsmiljøer og har bl.a. haft en særlig aktie i etablering af Forskningsinitiativet for fysioterapi på Syddansk Universitet og det kliniske professorat i muskuloskeletal rehabilitering ved Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital.

6 Jævnfør Danske Fysioterapeuters politik for forskning og professionsudvikling anser Danske Fysioterapeuter overordnet forskning for at være en samfundsopgave, og forskning bør derfor finansieres med offentlige midler. Danske Fysioterapeuter har imidlertid valgt i en opstartsperiode at støtte forskningsinitiativer, som foreningen anser som vitale for at sikre professionen et relevant og nødvendigt udgangspunkt for forskningsbasering. Danske Fysioterapeuter har desuden egen Forskningsfond og er part i den overenskomstbaserede Praksisfond, som begge giver støtte til konkrete forskningsprojekter. Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse vurderer, at der flere steder i landet udvikles forskningsmiljøer, som på samme måde som de ovennævnte kan bidrage til professionens udvikling med fysioterapirelevant forskning. Der savnes imidlertid aktuelt et overblik over, hvilke miljøer der findes, hvad de forsker i, og på hvilken måde de vurderes at bidrage/kunne bidrage til evidensbasering og udvikling af fysioterapi. Ligeledes savnes et overblik over behovet for udvikling af forskningsmiljøer fremadrettet med henblik på en relevant forskningsmæssig dækning af det fysioterapeutiske fagområde. Hovedbestyrelsen har derfor bedt Videnskabeligt råd om in-put til etablering af vurderings- og beslutningsgrundlag i forhold til fremtidig støtte til fysioterapirelevante forskningsmiljøer. Videnskabeligt råd har på den baggrund udarbejdet: Notat. Oversigt over aktuelle fysioterapirelevante forskningsmiljøer i Danmark Notat. Støtte til fysioterapirelevante forskningsmiljøer: Kvalitetskriterier for vurdering fysioterapirelevante forskningsmiljøer Der henvises i øvrigt til Notat. Danske Fysioterapeuters støtte til fysioterapirelevante forskningsmiljøer ( /HB-møde ) Lønkommission udsat fra forrige møde At hovedbestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Lønkommissionen har nu afsluttet sit arbejde, og kommissionens arbejde blev offentlig fredag den 28. maj Danske Fysioterapeuters hjemmesidetema: har et fyldigt referat af kommissionens anbefalinger. Johnny Kuhr vil på hovedbestyrelsesmødet give en mundtligt orienterer om overvejelser i forlængelse af lønkommissionens anbefalinger. 5. Eventuelt 6. Evaluering af HB-mødet.

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 25. og 26. AUGUST 2010

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 25. og 26. AUGUST 2010 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 25. og 26. AUGUST 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 18.05.10 & HBM 10.06.10 2. Mødeaktivitet

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 14. juni 2011

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 14. juni 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsesmøde 14. juni. 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Janus Pill Christensen 15. juni 2011 Deltagere: Johnny Kuhr, Lise Hansen, Tina Lambrecht,

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Torsdag d. 21. juni 2012 (kl. 9.

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Torsdag d. 21. juni 2012 (kl. 9. Hovedbestyrelsesmøde Tid: Torsdag d. 21. juni 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 20. januar 2011

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 20. januar 2011 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 20. januar 2011 Dagsorden 1. Referat til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 09.12.10 2. Sager til diskussion/beslutning

Læs mere

Indkaldelse. HB-møde d. 26. juni Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Indkaldelse. HB-møde d. 26. juni Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Indkaldelse HB-møde d. 26. juni 2013 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM d. 14. maj 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2014 2.2 Samarbejde mellem

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 5.-6. september 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1

Læs mere

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen.

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen. HB-møde/indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde Tid: Mandag d. 22. oktober 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift

Læs mere

3. Oplæg om MED indflydelse ved Line og Charlotte Gruppearbejde og erfaringsudveksling om MED indflydelse

3. Oplæg om MED indflydelse ved Line og Charlotte Gruppearbejde og erfaringsudveksling om MED indflydelse Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR- Møde, region Hovedstaden 08.03 2012 Dagsorden Velkomst og godkendelse af dagsorden 1. Nyt fra Tillidsrepræsentant råd og regionsbestyrelse 2. Møde formanden

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 9. december Mødeaktivitetslisten foreligger for perioden

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 9. december Mødeaktivitetslisten foreligger for perioden TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 9. december 2010 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 28.10.2010 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden 2.1 -

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 25. - 26. august 2010.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 25. - 26. august 2010. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 25. - 26. august 2010. 6. september 2010 J.nr. 421.1 JF/jpc Til stede: Afbud: Johnny Kuhr Lise Hansen Tina Lambrecht Brian Errebo-Jensen Tine Nielsen Tina Frank Solvejg

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den

Indkaldelse til HB-møde den Indkaldelse til HB-møde den 15.12.09 Du kan printe indkaldelsen ved at klikke på print ikonet til højre over overskriften. Dagsorden: 3. Sager til diskussion/beslutning 3.1 Budget 2010 At hovedbestyrelsen

Læs mere

HBM/09/03/2010. 26. marts 2010 J.nr. 421.1 JK/jpc. Referat fra HBM 18/02/10 blev godkendt med enkelte bemærkninger, der blev tilføjet referatet.

HBM/09/03/2010. 26. marts 2010 J.nr. 421.1 JK/jpc. Referat fra HBM 18/02/10 blev godkendt med enkelte bemærkninger, der blev tilføjet referatet. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 9. marts 2010. 26. marts 2010 J.nr. 421.1 JK/jpc Til stede: Johnny Kuhr Lise Hansen Tina Lambrecht Brian Errebo-Jensen Tine Nielsen Solvejg Pedersen Lene Christoffersen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM marts 2017 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2

Læs mere

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 10. december Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 10. oktober Sager til diskussion/beslutning

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 10. december Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 10. oktober Sager til diskussion/beslutning Indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde d. 10. december 2013 Dagsorden 1. Referat fra HBM d. 10. oktober 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Uddelinger fra Fonden for Forskning, Uddannelse og Praksisudvikling

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008

REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008 REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008 Dagsorden punkter: 1. Evaluering af generalforsamlingen 2. Mål og fokus områder for 2008 Herunder følgende indsatsområder nævnt på generalforsamlingen

Læs mere

Indkaldelse. HB-møde d. 29. august Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 26. juni Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Indkaldelse. HB-møde d. 29. august Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 26. juni Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Indkaldelse HB-møde d. 29. august 2013 Dagsorden 1. Referat fra HBM d. 26. juni 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2014 2.2 Rådgivende forum om vækst blandt selvstændige fysioterapeuter

Læs mere

Danske Fysioterapeuters strategi for fagets placering i sundhedsvæsenet. Fagfestival 2009

Danske Fysioterapeuters strategi for fagets placering i sundhedsvæsenet. Fagfestival 2009 Danske Fysioterapeuters strategi for fagets placering i sundhedsvæsenet. Fagfestival 2009 Disposition Ambitionen Forudsætningerne Potentialet Udfordringerne i sundhedsvæsenet Mulighederne Status. Ambitionen

Læs mere

Tid: Mandag d. 17. og tirsdag d. 18. september 2012 (kl og 9-15)

Tid: Mandag d. 17. og tirsdag d. 18. september 2012 (kl og 9-15) Hovedbestyrelsesmøde Tid: Mandag d. 17. og tirsdag d. 18. september 2012 (kl. 9.15-17 og 9-15) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag d. 20. januar 2012

Hovedbestyrelsesmøde fredag d. 20. januar 2012 Hovedbestyrelsesmøde fredag d. 20. januar 2012 Dagsorden 1 Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 17. november 2011 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2012 1) At hovedbestyrelsen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24.-25. sep. 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24.-25. sep. 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24.-25. sep. 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Budget 2015-16, 2. drøftelse 2.2 Strategiplan 2016, procesplan

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde d. 14. maj 2013 Dagsorden Referater til underskrift Sager til diskussion/beslutning Sager til orientering Koordineringspunkter

Hovedbestyrelsesmøde d. 14. maj 2013 Dagsorden Referater til underskrift Sager til diskussion/beslutning Sager til orientering Koordineringspunkter Indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde d. 14. maj 2013 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM d. 1. og 15. marts 2013. 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2014

Læs mere

Det godkendte referat fra HBM d. 14. marts 2012 blev underskrevet.

Det godkendte referat fra HBM d. 14. marts 2012 blev underskrevet. Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 21. juni 2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Mette Winsløw 22. juni 2012 Deltagere: Tina Lambrecht, Esther Skovhus Jensen, Lise Hansen, Brian Errebo-Jensen,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2015

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2015 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Holdningspapir vedr.

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter december 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter december 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 6.-7. december 2017 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Opfølgning på ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Tirsdag d. 21. august 2012 (kl. 9.

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Tirsdag d. 21. august 2012 (kl. 9. Hovedbestyrelsesmøde Tid: Tirsdag d. 21. august 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift

Læs mere

Derfor vil Danske Fysioterapeuter i strategiplan 2016 have som mål at få flere og mere tilfredse medlemmer.

Derfor vil Danske Fysioterapeuter i strategiplan 2016 have som mål at få flere og mere tilfredse medlemmer. Notat Danske Fysioterapeuter Kommunikation Til: Hovedbestyrelsen Strategiplan 2016 Danske Fysioterapeuters vision er at sætte dagsorden for, hvordan befolkningen opnår mere sundhed og sikrer fysioterapeuter

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 8. april 2008.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 8. april 2008. 15. april 2008 J.nr. 421.1 JD/JPC Referat af hovedbestyrelsesmøde den 8. april 2008. Til stede: Johnny Kuhr Birgitte F. Kure Lene Christoffersen Brian Errebo-Jensen Tina Lambrecht Tina Frank Tine Nielsen

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 18. februar 2010

Indkaldelse til HB-møde den 18. februar 2010 Indkaldelse til HB-møde den 18. februar 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 26/11/09 til underskrift Der foreligger referat fra HBM 15/12/09 til underskrift Der

Læs mere

Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012

Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012 Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012 1) Velkomst og godkendelse af dagsordenen Charlotte bød velkommen særlig til de nye TR. Præsenterede Pernille Hoppe, som nu er TRR s medlem. Vi gennemgik

Læs mere

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13 Referat Referat af møde i: Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark Dato for møde: 8.4.2013, kl. 9-12 For referat: Dato for udarbejdelse: Es/Bej 12.04.13 Deltagere: Helle Bruun, Peter Kromann, Esther Skovhus,

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 14. januar 2010

Indkaldelse til HB-møde den 14. januar 2010 Indkaldelse til HB-møde den 14. januar 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 26/11/09 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden 2.1 Mødeaktivitetslisten foreligger

Læs mere

Vedtægter for Fonden Mødrehjælpen

Vedtægter for Fonden Mødrehjælpen Vedtægter for Fonden Mødrehjælpen 1. Navn og hjemsted 1.1 Mødrehjælpens navn er 'Fonden Mødrehjælpen'. 1.2 Mødrehjælpen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Formål 2.1 Mødrehjælpens formål er: At yde

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 14. januar 2010.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 14. januar 2010. 5. februar 2010 J.nr. 421.1 /jpc Referat af hovedbestyrelsesmøde den 14. januar 2010. Til stede: Afbud: Johnny Kuhr Lise Hansen Tina Lambrecht Tina Frank Brian Errebo-Jensen Marianne Breyen Tine Nielsen

Læs mere

Fredag d. 7. december 2012 (kl m. efterfølgende julefrokost)

Fredag d. 7. december 2012 (kl m. efterfølgende julefrokost) Hovedbestyrelsesmøde Tid: Sted: Fredag d. 7. december 2012 (kl. 9.15-13 m. efterfølgende julefrokost) Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til

Læs mere

Håndbog for Fonden for forskning, kvalitet og uddannelse i fysioterapipraksis (Fysioterapipraksisfonden)

Håndbog for Fonden for forskning, kvalitet og uddannelse i fysioterapipraksis (Fysioterapipraksisfonden) Håndbog for Fonden for forskning, kvalitet og uddannelse i fysioterapipraksis (Fysioterapipraksisfonden) I denne håndbog kan du som potentiel ansøger til Fysioterapipraksisfonden finde information om:

Læs mere

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 18. februar 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 25. februar 2011 Deltagere: Brian Errebo-Jensen Jeanette Præstegaard Hanne Munch

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Lovkrav om forskning

Lovkrav om forskning Sundhedsforskning i Region Midtjylland Udvalget vedrørende forskning, teknologi og innovation i sundhedsvæsenet www.regionmidtjylland.dk Lovkrav om forskning Sundhedsloven 194: Regionsrådet skal sikre

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 25. januar 2019

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 25. januar 2019 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 25. januar 2019 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat 1.1 Tidsplan 2 Sager til diskussion / beslutning 2.1 Eftersyn af Danske Fysioterapeuters

Læs mere

Danske Fysioterapeuters ordinære repræsentantskabsmøde 2010 blev afholdt således: Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter, Østerøvej 2.

Danske Fysioterapeuters ordinære repræsentantskabsmøde 2010 blev afholdt således: Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter, Østerøvej 2. Beslutningsreferat repræsentantskabsmøde 2010. Danske Fysioterapeuters ordinære repræsentantskabsmøde 2010 blev afholdt således: Tid: Fredag den 12. og lørdag den 13. november 2010. Sted: Nyborg Strand

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 30. januar 2015

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 30. januar 2015 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 30. januar 2015 Dagsorden 1. Velkomst og referat fra HBM december 2014 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Danske Fysioterapeuters innovations-

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde den 21. april

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde den 21. april Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde den 21. april Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat til drøftelse og herefter underskrift fra HBM 11/03/09 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 13.-14. maj 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 13.-14. maj 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 13.-14. maj 2014 Dagsorden 1. Referat til underskrift 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2013 2.2 Retningslinjer for refusion

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 21. - 22. september 2010.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 21. - 22. september 2010. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 21. - 22. september 2010. 15. oktober 2010 J.nr. 421.1 JF/jpc Til stede: Afbud: Johnny Kuhr Lise Hansen Tina Lambrecht Brian Errebo-Jensen Tine Nielsen Tina Frank Solvejg

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 16/09/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 16/09/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 7. oktober 2015, kl. 12.30-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Severin Kursuscenter, Middelfart Deltagere: Martin B. Josefsen, Bjarne Rittig-Rasmussen,

Læs mere

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 26. juni 2015, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 20. maj 2015 blev

Læs mere

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 22. november 2010 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 1. december 2010 Deltagere: Hanne Munch, Anne Marie Svenningsen, Brian Errebo-Jensen

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE

Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE 5. november 2005 Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE 1: Hjemsted, formål og værdigrundlag Stk. 1. Andebølle Ungdomshøjskole er en uafhængig, selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende?

Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende? Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende? Indholdsfortegnelse Indledning Rammer for den kliniske undervisers funktioner Den kliniske undervisers

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter august 2018

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter august 2018 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22. - 23. august 2018 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat af HBM juni 2018 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Rep 2018: Udkast

Læs mere

Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00

Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00 Referat Referat af møde: Dato for møde: Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00 Deltagere: Helle Bruun, Helene Benfeldt, Kirsten Thoke, Tyge Sigsgaard Larsen, Peter Kromann,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 1. Velkomst v/daniela Jakobsen Bestyrelsen anbefaler, at Lene Barslund (Etf) er ordstyrer. 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg Lene

Læs mere

1. Navn og formål: Stk. 1 Foreningens navn er Netværkstedet Thorvaldsen med hjemsted Thorvaldsensvej 60, st. tv. 1871 Frederiksberg C.

1. Navn og formål: Stk. 1 Foreningens navn er Netværkstedet Thorvaldsen med hjemsted Thorvaldsensvej 60, st. tv. 1871 Frederiksberg C. 1. Navn og formål: Stk. 1 Foreningens navn er Netværkstedet Thorvaldsen med hjemsted Thorvaldsensvej 60, st. tv. 1871 Frederiksberg C. Stk.2 Foreningens formål er at stå for driften og vedligeholdelsen

Læs mere

UDVALGSREFERAT. Sidste punkt er indstillinger til DFs hovedbestyrelse (fast punkt). Kirsten Ægidius bød velkommen.

UDVALGSREFERAT. Sidste punkt er indstillinger til DFs hovedbestyrelse (fast punkt). Kirsten Ægidius bød velkommen. UDVALGSREFERAT Referat af møde i TR-rådet den 1/09/2009 (møde 3/2009) J.nr. 4461 Dato for udarbejdelse: 29.september 09 Fulde navn: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Sussi

Læs mere

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på?

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hans Gregersen Formand for det videnskabelige råd kommissorium (1) Center for Kliniske Retningslinjer er en institution, der samler, organiserer,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. april 2018

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. april 2018 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. april 2018 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat af HBM marts 2018 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 17. november 2011

Hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 17. november 2011 Hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 17. november 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 6. oktober 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2012 1) At hovedbestyrelsen

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet

Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Organisationens navn er Studenterrådet ved Roskilde Universitet (forkortet SR eller SR-RUC). Organisationen

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016

Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016 Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016 5.1 Lokalbestyrelser 5.1.1 SLS-Bornholm 5.1.2 SLS-DST 5.1.3 SLS-Esbjerg 5.1.4 SLS-Hillerød 5.1.5 SLS-Hjørring 5.1.6 SLS-Holstebro 5.1.7

Læs mere

VEDTÆGTER. Red Barnet. Save the Children Denmark

VEDTÆGTER. Red Barnet. Save the Children Denmark VEDTÆGTER Red Barnet Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945 NAVN, FORMÅL OG HJEMSTED 1 Stk.1. Landsorganisationen Red Barnet, som blev stiftet den 14. marts 1945, er en selvejende institution.

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den

Indkaldelse til HB-møde den Indkaldelse til HB-møde den 19.08.09 Du kan udskrive indkaldelsen ved at klikke på print ikonet til højre over overskriften Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 17/06/09

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

20. juni Formand, Lars Henrik Larsen, bød velkommen til mødet og gennemgik dagsorden for mødet.

20. juni Formand, Lars Henrik Larsen, bød velkommen til mødet og gennemgik dagsorden for mødet. Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 20. juni 2018 Sted: Severin Kursuscenter Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Aftale mellem. Københavns Universitet. Aarhus Universitet. Syddansk Universitet. Aalborg Universitet. Roskilde Universitet

Aftale mellem. Københavns Universitet. Aarhus Universitet. Syddansk Universitet. Aalborg Universitet. Roskilde Universitet Aftale mellem Københavns Universitet Aarhus Universitet Syddansk Universitet Aalborg Universitet Roskilde Universitet Danmarks Tekniske Universitet Handelshøjskolen i København IT-Universitetet i København

Læs mere

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering HB-mødeindkaldelse Tirsdag d. 19. maj 2015 Dagsorden 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Nykredit - afkast og muligheder for alternative investeringer 2.2 Næste

Læs mere

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009.

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009. Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009. Dagsorden for den fælles del: 1) Status på 3-partsforhandlingerne i region og kommunerne 2) Status på genoptræningsområdet 3) Danske fysioterapeuters

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter september 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter september 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20.- 21. september 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM august 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Politik

Læs mere

RM/07-08/11/2008. REFERAT 13.novemberer 2008 J.nr. 412-2006 KFN/SJ

RM/07-08/11/2008. REFERAT 13.novemberer 2008 J.nr. 412-2006 KFN/SJ Beslutningsreferat repræsentantskabsmøde 2008. REFERAT 13.novemberer 2008 J.nr. 412-2006 KFN/SJ Danske Fysioterapeuters ordinære repræsentantskabsmøde 2008 blev afholdt således: Tid: Fredag den 7. og lørdag

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 15. april 2010.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 15. april 2010. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 15. april 2010. 6. maj 2010 J.nr. 421.1 JK/jpc Til stede: Afbud: Johnny Kuhr Lise Hansen (pkt. 3.1, 3.2, 3.3 & 3.5) Tina Lambrecht Brian Errebo-Jensen Tine Nielsen Solvejg

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave

Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave (herefter benævnt Støtteforeningen) og den tilhørende institution Sorø Skovbørnehave 1 Mellem institutionen Sorø Skovbørnehave og Sorø Kommune indgås

Læs mere

REFERAT REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 6. OKTOBER 2014

REFERAT REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 6. OKTOBER 2014 REFERAT REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 6. OKTOBER 2014 kl.8.30-15.00. Kost og Kræft, Steenstrupsvej 1, 9000 Aalborg. Vi starter med at byde velkommen til Lars Kristensen DAGSORDEN: Pkt. 1: Valg af ordstyrer

Læs mere

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Bende Okkerstrøm Mødet hævet kl.: 17.45 Pkt. Tekst Side 1 Kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens. til Forretningsudvalgets møde 1.

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens. til Forretningsudvalgets møde 1. Region Midtjylland Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens Bilag til Forretningsudvalgets møde 1. april 2008 Punkt nr. 7 Vedtægter for De gymnasiale Uddannelser på Campus

Læs mere

Tina Lambrecht, Sanne Jensen, Preben Weller, Marianne Kongsgaard, Stefan Kragh, Marianne Breyen, Brian Errebo-Jensen, Morten Høgh

Tina Lambrecht, Sanne Jensen, Preben Weller, Marianne Kongsgaard, Stefan Kragh, Marianne Breyen, Brian Errebo-Jensen, Morten Høgh Referat af møde i Udvalg for praksisoverenskomster (UP) den 12-09-2013 l Dato for udarbejdelse: 18-09-2013 Deltagere Tina Lambrecht, Sanne Jensen, Preben Weller, Marianne Kongsgaard, Stefan Kragh, Marianne

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse Syddansk Universitet sdu@sdu.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Syddansk Universitets ansøgning om godkendelse af

Læs mere

Figur 1: Organisering af forskning, dokumentation og evidensbasering og monitorering af sygepleje, ergoterapi og fysioterapi på Århus Sygehus

Figur 1: Organisering af forskning, dokumentation og evidensbasering og monitorering af sygepleje, ergoterapi og fysioterapi på Århus Sygehus Indledning Etablering af en organisationsmodel for forskning, kvalitetsudvikling, kvalitetssikring, monitorering og dokumentation af ergoterapi, fysioterapi og sygepleje på Århus Sygehus har skabt rammerne

Læs mere

Generalforsamling region Sjælland 28.februar 2011

Generalforsamling region Sjælland 28.februar 2011 Fremmødte: 23 Generalforsamling region Sjælland 28.februar 2011 Velkomst: regionsformand Lise Hansen 1. Dirigent: Karen Dam Referent: Merethe Fehrend Karen Dam erklærede generalforsamlingen lovligt varslet.

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den

Indkaldelse til HB-møde den Indkaldelse til HB-møde den 14. - 15.09.09 Du kan printe indkaldelsen ved at klikke på print ikonet til højre over overskriften. Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 19/08/09

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

UlykkesPatientForeningen STRATEGI 2016-2018

UlykkesPatientForeningen STRATEGI 2016-2018 UlykkesPatientForeningen STRATEGI 2016-2018 9. marts 2016 OM ULYKKESPATIENTFORENINGEN UlykkesPatientForeningens formål er at forbedre livsvilkårene for de flere end 100.000 danskere, der har alvorlige

Læs mere

The missing link. Lars Uggerhøj Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Aalborg Universitet

The missing link. Lars Uggerhøj Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Aalborg Universitet De akademiske socialrådgiveres x- x factor Mulige karriereveje Hvor og hvordan kan akademiske socialrådgivere gøre g en forskel Særlige forventninger og krav til akademiske socialrådgivere De akademiske

Læs mere

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 REFERAT HB 03 Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Vedtægter for. Bruger- og pårørenderåd. på plejecentre / boenheder i. Slagelse Kommune

Vedtægter for. Bruger- og pårørenderåd. på plejecentre / boenheder i. Slagelse Kommune Vedtægter for Bruger- og pårørenderåd på plejecentre / boenheder i Slagelse Kommune 2 1. Rådets formål, opgaver, pligter og rettigheder. Rådet skal: 1. Fungere som forum for dialog mellem kommunen og beboerne

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 27.-28. aug. 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 27.-28. aug. 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 27.-28. aug. 2014 Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 27.-28. august 2014 For referat: Udarbejdelse: Mette Winsløw August

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere