Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag."

Transkript

1 Retten i Svendborg D O M afsagt den 26. september Rettens nr. R2-971/2018 Politiets nr Anklagemyndigheden mod T1 cpr-nummer og T2 cpr-nummer Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den 16. april Tillægsanklageskrift nr. 1 er modtaget den 13. august Tillægsanklageskrift nr. 2 er modtaget den 30. august T1 og T2 er tiltalt for Begge overtrædelse af straffelovens 240 jf. 23 og 21, ved efter fælles forståelse og i forening med hinanden den 23. marts 2017, på opfordring fra A, der ønskede at begå selvmord, at have udskrevet receptpligtig medicin til ham, som han selv indtog, velvidende at medicinen skulle bruges i selvmordshensigt, hvilket mislykkedes idet A kom under behandling. T1 overtrædelse af straffelovens 240, jf. 23, ved på en ikke nærmere defineret dato i foråret 2017 og på en ukendt Adresse i, forud for B s død den 2017, at have udleveret en mængde Fenemal 100 mg. til nu afdøde, vel vidende at dette skulle bruges til selvmord, og derved medvirket til selvmordet T1 3.

2 - 2 - overtrædelse af straffelovens 240, jf. 23, ved i tiden mellem den 17. juli 2018 kl og den 6. august 2018 kl , via mailkorrespondance, at have vejledt C om metoder til at begå selvmord på, herunder bl.a. ved at bekræfte medicinvalget, og at det er en god ide også at supplere med en plasticpose, og herunder at have skrevet: "Hvis du kan gennemføre det, vil du være 100% sikker. Husk i givet fald at der skal en elastik om halsen.", og derved medvirkede til, at C den eller 2018 begik selvmord ved indtagelse af medicin og med en plastikpose lukket sammen med et gummibånd over hovedet. Påstande Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf. Anklagemyndigheden har påstået konfiskation af 100 stk. Fenemal DLF 50 mg (koster 1) og 2 glas Emperal 10 mg indeholdende i alt 57 stk. (koster 3-4) hos de tiltalte, jf. straffelovens 75, stk. 2. Tiltalte, T1 har nægtet sig skyldige i forhold 1-3. Tiltalte, T2 har erkendt sig skyldig i forhold 1. Sagens oplysninger T1, der er stifter af netværket, har skrevet og lagt vejledningen "Lægemidler der er velegnede til selvmord" på internettet. Af vejledningen fremgår blandt andet:... VEJLEDNING Fremgangsmåden er ALTID følgende: 1. På fastende mave (det vil sige ingen føde i seks timer) skal man indtage et kvalmemodvirkende middel, nemlig tre tabletter enten Metoclopramide, Domperidon, Motilium eller Ondansetron (de er lige gode). Skyl dem ned med et godt glas af en drik som du kan lide, fx den bedste champagne du kan få fat på, en "flyver', vodka blandet med juice, vin, øl, sodavand eller bare vand (alkohol er ikke strengt nødvendigt). Spil din yndlingsmusik. 2. En time senere indtages den krævede dosis af det lægemiddel du har fundet på listen, rørt op (og eventuelt knust) i noget halvflydende som du holder af, fx en sød dessert, maizenagrød, havregrød eller yoghurt. Hvis du har medicin i overskud, så tag den også. 3. Straks derefter skal du tage en halv snes almindelige sovepiller eller beroligende piller fx Alprazolam, Alprox, Apozepam, Bromam, Diazepam, Frisium, Halcion, Hexalid, Imoclone, Imovane, Imozop, Klopoxid, Lexotan, Lorazepam, Midazo/am, Nitrazepam, Oxabenz, Oxapax, Oxazepam, Pacisyn, Pronoctan, Risolid, Rivotril, Stesolid, Stilnoct, Tafil, Temesta, Zolpidem, Zonoct, Zopiclon, Zopiclone eller lignende og alkohol som supplement (alkohol er ikke strengt nødvendigt, men øger giftvirkningen). Disse piller er ikke særlig giftige. Men de forstærker alligevel virkningen af andre stoffer, og de gør at man falder i søvn. Lægemidlet sørger for at man ikke vågner igen.

3 - 3 - "Sikkerhed" Nogle ønsker som ekstra sikkerhed at trække en plasticpose over hovedet, men det kan ikke alle gennemføre. Hvis du kan, så husk at lukke posen om halsen med en elastik. Det ville selvfølgelig være en fordel hvis andre kunne gøre det for dig når du er blevet bevidstløs. Bagefter kan plasticposen bare fjernes, den efterlader ingen spor. Justitsminister Søren Pape Poulsen har den 28. maj 2018 besvaret spørgsmål S 830 stillet af folketingsmedlem Liselott Bix den 18. maj 2018 således: Spørgsmål nr. S 830 fra medlem af Folketinget Liselott Blixt (DF): "Vil ministeren tage initiativ til at undersøge mulighederne for en lukning af de dele foreningen Læger for aktiv dødshjælps hjemmeside som indeholder vejledning til patienter i at begå selvmord med medicinske præparater?" Svar: Straffelovens 240 forbyder at hjælpe en eller flere konkrete personer med at begå selvmord. Straffeloven forbyder derimod ikke at offentliggøre generelle vejledninger på internettet om, hvordan man kan begå selvmord. Det betyder, at der som udgangspunkt ikke i straffeloven er noget grundlag for at lukke en hjemmeside, som indeholder en generel vejledning til patienter om at begå selvmord med medicinske præparater. Den 3. marts 2017 fratog Styrelsen for Patientsikkerhed T1 s autorisation til at virke som læge. Af Styrelsen for Patientsikkerheds system, "Ordinationer (læge), Detail" fremgår at T1 den 12.september 2016 udskrev 100 stk. tabletter, Fenemal, 50 mg. til sig selv. Tabletterne blev fundet hos T1 under ransagningen den 8. juni Af samme system fremgår blandt andet følgende for T2: 23. marts 2017 udskrevet 100 stk. tabletter, Femenal 100 mg til A. 4. marts 2017 udskrevet 100 stk. tabletter, Femenal 100 mg til sig selv. 10. marts 2017 udskrevet 100 stk. tabletter, Femenal 100 mg til sig selv. Tabletterne blev fundet hos T2 den 25. oktober 2017 T1 og C (forhold 3) førte en mailkorrespondance fra den 17. juli 2018 til den 8. august Af mailkorrespondancen fremgår blandt andet: Mail af 17. juli 2018 kl fra C til T1: Emne: forespørgsel I forbindelse med stort tak for jeres vejledning vil jeg gerne spørge, om der herved mod gode ord (og evt. betaling) kan skaffes hjælp til assistance. Jeg er 85 år, har mange skavanker, men er ikke meget syg.

4 - 4 - Jeg har et ønske om at afslutte snart. Afklaring med nærmeste familie er i orden Har fået skaffet de nødvendige piller. MEN en stor skræk er den mulige risiko for, at det skal mislykkes for mig. Venlig hilsen" Mail af 19. juli 2018 kl fra T1 til C. Emne Sv: forespørgsel Kære C Hvilke piller har du skaffet? Mail af 20. juli 2018 kl fra C til T1: Emne: Re: forespørgsel Tak for mail!! Jeg har Metoctopramide Accord, Amlodipin Teva og Imozop. Min hensigt er også at supplere med en plastikpose. Men jeg er nervøs for, om jeg vil være i stand til at gennemføre det alene. Mail af 21. juli 2018 kl fra C til T1 Emne: fortsat Kære T1 Jeg er kommet til at tænke på, at det nok er rigtigst, at jeg oplyser om medicin: Siden 2011 har jeg fået Clopidogrei og Hypoloc (nu Nebivolol) på grund af. Derudover Spiricort (2 gange dagligt.og Tefal for ( det sidste har jeg sat dosis ned fra 3 stk. dagligt til en ) Det sidste års tid har jeg ca. en eller to gange pr. måned haft brug for min Nitrolingual for. Jeg er begyndt at og har. Hamlets "stol" kan ikke fjerne den. Jeg er. Med mange venlige hilsener Mail af 27. juli 2018 kl PM fra T1 til C "Subject: Sv: hilsen

5 - 5 - Kære C De midler du nævnte i din mail af 17.7., nemlig Metoclopramide Accord, Amiodipin Teva og Imozop, er udmærkede. Du skal bare følge vejledningen (som nu findes på ). Mail af 29. juli 2018 kl fra C til T1. "Emne: Re: hilsen Kære T1 Jeg siger tusind tak for din mail. Jeg kan desværre ikke finde den omtalte aktuelle vejledning på I indledningen på medicinlisten har jeg en vejledning, der indledes med ordene: "Frem-gangsmåden er ALTID følgende" Er det mon den efterlyste? Mail af 29. juli 2018 kl fra T1 til C "Emne:sv: hilsen Gå ind på X-forlags hjemmeside. Linje 9 (ni) under bogen "Hjælp mig - aktiv dødshjælp" er ordet "selvmordsvejledning" markeret med blåt. Klik på det blå ord, så kommer vejledningen frem. Mail af 6. august 2018 kl fra C til T1 Emne: et spørgsmål Kære T1. Er det en mon god eller dårlig ide at supplere med en plastikpose?? Mail af 6. august 2018 kl fra T1 til C: "Subject: Sv: et spørgsmål Kære C Det er en god ide. Hvis du kan gennemføre det, vil du være 100 % sikker. Husk i givet fald at der skal en elastik om halsen. Under hovedforhandlingen er afspillet:

6 - 6 - X-tv-station udsendelse vist den, klip fra fra den lydklip fra den, interview med T1, lydklip fra den med T1 og læge D. Der er afgivet forklaring af de tiltalte og vidneforklaring af V1, V2 og V3. T1 har forklaret, at han stiftede netværket De var oprindeligt ni medlemmer, men der er nu syv tilbage. Han stiftede netværket, efter at han i 2014 eller 2015 havde haft en artikel i om dødshjælp. Foreholdt dagsorden af 1. april 2017 fra møde hos V1 (forhold 1, bilag 25) har han forklaret, at V1 er en af deltagerne i netværket. Mødet den 1. april 2017 var det første fysiske møde. Tidligere havde medlemmer i netværket udvekslet synspunkter på nettet og gennem telefonsamtaler. Ved mødet den 1. april 2017 deltog 4-5 personer. Vedrørende punktet 3, " Den enkeltes egen erfaring med aktiv dødshjælp", forklarede han, at han ikke vil udtale sig, hvorvidt andre af de mødende havde erfaringer med aktiv dødshjælp. Han har selv erfaringer med aktiv dødshjælp. Netværket arbejder aktivt for at lovliggøre aktiv dødshjælp i Danmark. Vedrørende dagsordnenes punkt 7, "Y-tv-station", har han forklaret, at han redegjorde for sit samarbejde med tv og et program om aktiv dødshjælp. Vedrørende punkt 9, "Det store problem med hvornår aktiv dødshjælp kan gives", har han forklaret, at der var enighed om, at aktiv dødshjælp kun skal gives til mennesker med svær kropslig sygdom, ikke til psykisk syge. Vedrørende punkt 12, "Genoplivning", har han forklaret, at der var en i gruppen, der ville tale om genoplivning, men det ville de andre ikke. Vedrørende punkt 13, "Omformulering af "plastikpose over hovedet"", har han forklaret, at han har beskrevet denne metode udførligt i vejledning til selvmord. Vedrørende punkt 14, "Skal vi udvide gruppen med ikke-læger?", har han forklaret, at de var enige om ikke at udvide gruppen til ikke-læger. Han har skrevet vejledning "Lægemidler der er velegnede til selvmord", efter 2 års grundige undersøgelser bl.a. i internationale artikler og tidsskrifter. Alt hvad der fremgår af vejledningen herunder doser, har han taget fra kendte og offentliggjorte værker eller artikler. Når han har skrevet doseringen, har han af sikkerhedsmæssige grunde lagt ca. 30% oveni. Han har deponeret en portion Fenemal til eventuelt eget brug på et tidspunkt. Om sagens forhold 1 har han forklaret, at A var den første, der kontaktede ham. A ringede, og han talte meget med A, der fortalte, at han led af. Han så også et brev fra X-hospital til A, hvoraf det fremgik, at de ikke kunne gøre mere for A. Han har destrueret brevet, da han ikke må føre journal hjemme. Han talte 4-5 gange i telefon

7 - 7 - med A og havde mailkorrespondance med ham. Mailkorrespondancen stoppede den 1. marts Mailene var i tiden op hertil. Foreholdt mail fra A til ham af 1/ kl (forhold 1, bilag 4) har han forklaret, at den person, han omtaler, var T2. Han husker ikke, om han sendte et forkert tlf.nr. til A eller omvendt. Mail af samme dag kl var hans sidste kontakt med A. A har ringet til ham for et par uger siden og sagt, at han støtter ham 100%. A har fortalt, at han har været indlagt og har fået elektrochok og, at han derfor ikke husker noget. Vedrørende forhold 2 har han forklaret, at B s tidligere hustru, V2, ringede til ham og ville have ham til. I modsætning til normalt indvilligede han i at besøge B i. Besøget med B varede ca. 1-1½ time. Under hele samtalen var V2 og 2 journalister til stede. B gav udtryk for, at han ikke ville leve mere. Han havde haft. Tiltalte gengav metoderne fra sin vejledning om selvmord. Han gav B råd og vejledning. Han gav ikke medicin til B. Han har senere fundet ud af, at dødsårssagen på B s dødsattest er angivet som. Vedrørende selvmordsvejledning har han forklaret, at han vejleder om, at man skal starte med at tage et kvalmestillende middel, da folk med svær sygdom ofte har svært ved at holde maden i sig. Herefter skal Fenemalen knuses og pulveret blandes i noget man godt kan lide af halvfast konsistent f.eks. yoghurt eller frugtgrød. Man skal spise det hele. Det er bedst at drikke alkohol til. Han anbefaler ofte den bedste champagne, man kan få fat i. Alkohol fremmer virkningen. Herefter skal man tage en håndfuld sovepiller. Når han i udsendelsen med B giver udtryk for at ræven har flere udgange henviser han til, at han kan rådgive på flere måder. Vedrørende forhold 3 har han forklaret, at C var alvorligt. Hendes mand var død af en alvorlig sygdom, og hun ønskede at dø. Selvom hun ikke var kropslig syg, valgte han at gøre en undtagelse og hjælpe hende. Hun var ensom og træt af livet. Hun var meget bange for, at hun ikke ville dø af de piller, hun indtog, således at hun vågnede efterfølgende. Han rådgav hende herefter om den gamle metode med en plasticpose over hovedet, og hvor man skal slutte af med en elastik om halsen for at være sikker. Metoden er beskrevet i vejledningen. C s datters sendte ham en mail om, at hendes mor var. Datteren takkede for hans hjælp. Han har i øvrigt forklaret, at han er uddannet cand.med. i. Han har arbejdet med mange forskellige områder indenfor lægevidenskaben. Han har bl.a. også arbejdet i Canada og i USA. Han har speciale i. Han stoppede med at arbejde som overlæge i. Hans autorisation blev inddraget af Styrelsen for Patientsikkerhed den 2. eller 3. marts Foreholdt "Ordinationer (læge), Detail,stamdata for sundhedsperson", (forhold 1, bilag 6) har han forklaret, at den portion Fenemal, der blev fundet på hans bopæl i juni 2017 var udskrevet af ham den 12. september Foreholdt mail af 5. juni 2017 fra Sundhedsdatastyrelsen har han forklaret, at han ikke perioden fra den 1/ til den 1/ har udskrevet Fenemal eller andre præparater med tilsvarende indhold. Tiltalte T2, har forklaret, at han i marts 2017 tre gange skrev recepter på Fenemal. Den ene portion blev fundet hos ham ved ransagningen, den anden portion blev udskrevet til A og den

8 - 8 - tredje portion udleverede han til T1. T1, der er en gammel kollega, ringede til ham og fortalte, at A var uhelbredelig syg og led. T1 fortalte A s sygehistorie. Han kender ikke diagnosen for A. Han har ikke set A s sygejournal. Han ringede til A for at sikre sig, at han ikke var psykisk syg. Ved telefonsamtalen fremstod A samlet. Han skrev en recept til A på Fenemal, som han vidst nok sendte med post til A. Han har endvidere udskrevet en recept på Fenemal, som han har givet til T1. Han har den sidste portion Fenemal selv. Han har aldrig været medlem af T1 s interessegruppe. Han forklarede endvidere, at han har udskrevet almindelig medicin til T1. Han har ikke givet A vejledning i, hvordan han skulle benytte Fenemalen. V1 har som vidne forklaret, at hun er med i netværket. Hun kom med i netværket, da hun så T1 s artikel i i Han spurgte, om der var nogen, der havde interesser for et netværk om aktiv dødshjælp. Hun meldte sig ind. Det var et netværk, hvor de skrev mails. I oktober 2016 oprettede T1 en hjemmeside. Hun anser netværket for et forum, hvor de kunne diskutere aktiv dødshjælp og et netværk for at få budskabet frem. Det var T1, der var den mest aktive, der skrev artikler og lignende. Hun har hørt hans indlæg i radioudsendelser. Foreholdt T1 s mail af 23. februar 2017 (forhold 1, bilag 8) om, at hun havde sendt en negativ mail til T1, har hun forklaret, at hun skrev til T1, idet hun var frustreret over, at han gav udtryk for, at netværket gik ud med Fenemal. T1 skrev tilbage, at de måtte være aktive. Der er to læger, der meldte sig ud af netværket. Hun ved kun fra T1 s offentlige udtalelser, at han har givet aktiv dødshjælp. De er i dag syv læger tilbage i netværket. Netværket har stillet et borgerforslag om ændring af straffeloven således, at aktiv dødshjælp tillades. Hun har ikke skaffet medicin til T1, og hun kender ikke andre læger, der har gjort det. Hun har selv patienter, der ønsker aktiv dødshjælp, og hun synes, at man skal indfri sit lægeløfte og tilbyde aktiv dødshjælp. Hun er bekendt med, at der ydes aktiv dødshjælp i bl.a. Holland og Belgien. Medicin er at foretrække ved aktiv dødshjælp frem for andre metoder. V2 har som vidne vedrørende forhold 2 forklaret, at hun tidligere har været gift med B. I april 2016 fortalte B hende om sine tanker om at dø. Han kunne ikke komme til Schweitz for at få aktiv dødshjælp, da han ikke kunne få en psykiater til at udstede en erklæring om, at han var mentalt klar. Dette krævede de Schweitziske myndigheder. Psykiateren ville ikke udstede det af etiske årsager. Hun så T1 i en tv udsendelse, og hun kontaktede ham i slutningen af februar Forinden havde hun talt med B om det. Hun spurgte T1, om han kunne hjælpe B. T1 svarede, at hans pc nok snart ville blive beslaglagt, og at de i gruppen havde problemer. Nogle dage efter fik hun en mail fra T1 om, at han godt kunne være behjælpelig alligevel. Hun spurgte T1, om han kunne komme og besøge B på plejehjemmet. T1 kom herefter og besøgte B. De talte sammen i fællesrummet. T1 sagde, at han kunne hjælpe med at formidle noget medicin til B. Hun har modtaget en A5 kuvert til sin adresse adresseret til B. Hun åbnede ikke forsendelsen, men overdrog den til B. Hun så ikke, at han åbnede den. Hun ved ikke, hvad der var i forsendelsen. Pakken kom mellem marts og den 7. maj B fortalte hende, at han havde fået den medicin, han gerne ville have. B fik dagligt medicin på plejehjemmet, men hun kender ikke produkternes navn. Foreholdt at der blev fundet en flaske vodka ved siden af B s seng den 7. maj 2017, har hun forklaret, at B indtog alkoholiske drikke, men det var ikke normalt, at der stod en flaske vodka ved siden af hans seng. Da hun havde mødet med T1 og B var der 2-3 personer fra tv holdet til stede. Mødet varede 3

9 - 9 - kvarter til 1½ time og tv holdet var tilstede under hele mødet. Nogle dage forinden B s død, var hun til middag sammen med deres datter E, B s datter V3 og dennes mand, F. Middagen var sidste gang, hvor hun havde kontakt til B. Foreholdt notat af 5. maj 2017 kl fra plejehjemmet har hun forklaret, at hun var på plejehjemmet fredag den 5. maj 2017, hvor hun fik at vide, at B sov, og at de ikke kunne vække ham. I november 2016 havde B til sin almindelige læge fortalt, at han ikke ønskede at blive genoplivet. Vidnet V3 har vedrørende forhold 2 bl.a. forklaret, at hendes far, B, 1½ år før han døde fortalte hende, at han ønskede at dø. Hendes far ville gerne sige farvel til familien, og de holdt derfor en middag. Der havde været mange forskellige datoer i spil. Det var aldrig blevet til noget. Middagen var den 4. maj Det specielle ved middagen var, at de skulle sige farvel til hendes far. Hun sagde i øvrigt altid farvel til sin far som om, at hun ikke ville se ham igen. Han fortalte hende ikke om sine konkrete beslutninger. Han havde fortalt hende om muligheden for aktiv dødshjælp i Schweitz. Efter hendes far var død, var det ikke på tale, at han skulle obduceres, og heller ikke plejehjemmet foreslog det. Den 5. maj fik hun at vide, at han ikke var ved bevidsthed, og hun besøgte ham, men da var han bevidstløs. De tiltalte er ustraffede. Tiltalte T1 har om sine personlige forhold forklaret, at han er pensioneret overlæge. Tiltalte T2 har om sine personlige forhold forklaret, at han er pensioneret overlæge. Rettens begrundelse og afgørelse Forhold 1: T2 har uden forbehold erkendt sig skyldig i, at han udskrev receptpligtig medicin til A, der ønskede at begå selvmord. T2 har forklaret, at T1 havde fortalt ham, at A var uhelbredeligt syg og led, og at han havde en telefonsamtale med ham. Det er derfor bevist, at T2 er skyldig. T1 har forklaret, at han havde 4-5 telefonsamtaler med A. Den 1. marts 2017 havde T1 og A en mailkorrespondance, og kl skrev A til T1: "For jeg vil jo gerne have det overstået så hurtigt som muligt hvis du forstår." T1 har således været fuldt ud klar over, at A ønskede at begå selvmord. T1 har videre forklaret, at han oplyste T2 s telefonnummer til A. Det anses herefter for bevist, at T1 var bekendt med, at A ønskede at begå selvmord, og idet han fortalte T2 om A s sygdom blandt andet i den hensigt, at T2 skulle udskrive medicin til A, finder retten T1 skyldig i forsøg på medvirken til selvmord, som beskrevet i anklageskriftet. Forhold 2:

10 T1 har forklaret, at B fortalte ham, at han ikke ville leve, hvilket også bekræftes af oplysninger i tv-udsendelsen Retten finder ikke, at anklagemyndigheden har ført det i en straffesag nødvendige bevis for, at T1 kan domfældes, og han frifindes som følge heraf i dette forhold. Retten har herved særligt lagt vægt på, at T1 s autorisation som læge blev inddraget den 3. marts 2017, og at han kun en gang har udskrevet 100 stk. Fenemal 50 mg til sig selv, og de blev fundet hos ham den 8. juni Det er ikke bevist, at T1 udleverede en mængde Fenemal 100 mg til B. Forhold 3: Der blev hos C fundet en håndskrev seddel, hvor hun på den ene side havde skrevet "Brainstorm" over praktiske foranstaltninger, og på den anden side havde hun beskrevet sine skavanker. Herefter og sammenholdt med fotografierne af C, obduktionserklæringen og fundet af tomme bisterpakker med Amlodipin 5 mg tabletter lægger retten til grund, at C begik selvmord. C henvendte sig til T1, og de havde en mailkorrespondance fra den 17. juli 2018 til den 8. august T1 har ved mail af 27. juli 2018 kl PM bekræftet C i, at den medicin, som hun havde til rådighed, var udmærket og samtidig henvist hende til vejledningen om selvmord. Han har ved mail af 29. juli 2018 kl nærmere redegjort for, hvor C kunne finde vejledningen, og endelig har han ved mail af 6. august 2018 kl bekræftet C i, at det er en god ide, at benytte en plastikpose over hovedet og samtidig tilføjet "Husk i givet fald at der skal en elastik om halsen". Under disse forhold, og uanset de medicinske præparater og metoden med plastikposen er beskrevet i vejledningen om selvmord, finder retten, at T1 ved sin korrespondance med C har foretaget sådanne konkretiserede handlinger ved råd, at han forsætligt har medvirket til, at C begik selvmord. Retten anser herefter T1 skyldig i forhold 3 som beskrevet i anklageskriftet. Sanktion Straffen for T1 fastsættes til fængsel i 40 dage, jf. straffelovens 240, jf. til dels 21. Straffen skal ikke fuldbyrdes, hvis tiltalte overholder de betingelser, som er angivet nedenfor, jf. straffelovens 56, stk. 1. Straffen for T2 fastsættes til fængsel i 14 dage, jf. straffelovens 240, jf. 21. Straffen skal ikke fuldbyrdes, hvis tiltalte overholder de betingelser, som er angivet nedenfor, jf. straffelovens 56, stk. 1. Retten har for begge tiltalte lagt vægt på, at det fremgår af lovforslag nr. 99 fra 2003/2004 om lov om ændring af straffeloven og retsplejeloven (ændring af strafferammer og bestemmelser om straffastsættelse m.v.), "Bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser", nr. 50 blandt andet:

11 " Bestemmelsens strafmaksimum forbliver uændret, og med ændringen tilsigtes ingen ændring i det hidtidige strafbare område eller udmålingsniveau." Retten har for T2 endvidere lagt vægt på hans alder og personlige forhold. Retten har for T1 tillige i formildende retning lagt vægt på hans alder og personlige forhold. Retten har i skærpende retning lagt vægt på, at han er fundet skyldig i 2 forhold, samt at han har haft en mere aktiv rolle end T2. Idet T1 og T2 er fundet skyldige i medvirken og forsøg på medvirken til, at nogen berøver sig selv livet, og for at forebygge yderligere lovovertrædelser, tager retten påstanden om konfiskation til følge, jf. straffelovens 75, stk. 2. Thi kendes for ret: Tiltalte T1 skal straffes med fængsel i 40 dage. Straffen skal ikke fuldbyrdes, hvis T1 tiltalte overholder følgende betingelser: 1. Tiltalte må ikke begå noget strafbart i en prøvetid på 1 år fra endelig dom. Tiltalte T2 skal straffes med fængsel i 14 dage. Straffen skal ikke fuldbyrdes, hvis T2 overholder følgende betingelser: 1. Tiltalte må ikke begå noget strafbart i en prøvetid på 1 år fra endelig dom. Hos de tiltalte konfiskeres 100 stk. Fenemal DLF 50 mg og 2 glas Emperal 10 mg indeholdende i alt 57 stk. De tiltalte skal betale sagens omkostninger, herunder salæret til hver deres forsvarer. dommer ØL: S Byrettens dom i sagen mod T1 stadfæstes med den ændring, at straffen fastsættes til fængsel i 60 dage. Byrettens dom i sagen mod T2 stadfæstes med den ændring, at straffen fastsættes til fængsel i 20 dage. De tiltalte skal betale sagens omkostninger for landsretten, herunder salær til egen forsvarer.

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M S289200S-SMH UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 30. januar 2019 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Ulla Staal, Alex Puggaard og Anne-Sophie Abel Lohse (kst.) med domsmænd).

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. er tiltalt for overtrædelse af

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. er tiltalt for overtrædelse af RETTEN I HERNING D O M afsagt den 24. januar 2019 Rettens nr. 99-2331/2018 Politiets nr. 0900-76211-00040-17 Anklagemyndigheden mod Tiltalte født den Dato 1971 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen

Læs mere

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S D O M Afsagt den 16. januar 2018 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Julie Skat Rørdam, Søren Schou Frandsen (kst.) og Christian Schrøder (kst.) med domsmænd). 8. afd. nr. S-2438-17: Anklagemyndigheden

Læs mere

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd).

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). 10. afd. nr. S-592-17: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

Glostrup Rets dom af 31. maj 2017 ( /2017) er anket af tiltalte med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse.

Glostrup Rets dom af 31. maj 2017 ( /2017) er anket af tiltalte med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse. Afsagt den 9. oktober 2018 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Michael Kistrup og Imke Christine Thilkjær (kst.) med domsmænd). 22. afd. nr. S-1730-17: Anklagemyndigheden mod T

Læs mere

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om domfældelse efter anklageskriftet med en betinget sanktion med vilkår om samfundstjeneste.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om domfældelse efter anklageskriftet med en betinget sanktion med vilkår om samfundstjeneste. RETTEN I SØNDERBORG D O M afsagt den 29. november 2017 Rettens nr. K01-4710/2017 Politiets nr. 3300-70661-00001-15 Anklagemyndigheden mod T1 f. 1981 T2 f. 1980 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 4. maj 2016 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. K 056/16 (Sermersooq Kredsrets sagl.nr. SER-AMM-KS-0015-2009) Anklagemyndigheden (J.nr. 5516-98791-00001-07)

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 30. januar 2019 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Olaf Tingleff, Ulla Langholz og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.) med domsmænd). 5. afd.

Læs mere

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2014.06.10B2 Kilde: Retspraksis, Byretterne Emner: ;vold mod ældre, børn og unge Stikord: Familievold, vold mod børn, udøvet af far mod søn (F), 2 episoder, F som 4/5-årig væltet i højstol pga skub til

Læs mere

Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S

Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S-2085-16 Udskrift af dombogen for retten i København Dom afsagt den 7. juni 2016 Anklagemyndigheden mod T T er tiltalt for

Læs mere

Miniguide: 27 piller der kan give demens - se hvad du skal undgå Alzheimerforeningen advarer nu stærkt mod medicin, som øger risikoen for den

Miniguide: 27 piller der kan give demens - se hvad du skal undgå Alzheimerforeningen advarer nu stærkt mod medicin, som øger risikoen for den Miniguide: 27 piller der kan give demens - se hvad du skal undgå Alzheimerforeningen advarer nu stærkt mod medicin, som øger risikoen for den frygtede sygdom med hele 50 procent Af Torben Bagge, 28. oktober

Læs mere

DOM. Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd).

DOM. Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd). DOM Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd). 22. afd. nr. S-771-14: Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage

Læs mere

D O M. Afsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Martin Broms (kst.) med domsmænd).

D O M. Afsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Martin Broms (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Martin Broms (kst.) med domsmænd). 14. afd. nr. S-442-15: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

D O M. afsagt den 29. april 2014. Rettens nr. 9-1276/2014. Anklagemyndigheden. Mod. Tiltalte 1 (T1) Tiltalte 2 (T2)

D O M. afsagt den 29. april 2014. Rettens nr. 9-1276/2014. Anklagemyndigheden. Mod. Tiltalte 1 (T1) Tiltalte 2 (T2) D O M afsagt den 29. april 2014 Rettens nr. 9-1276/2014 Anklagemyndigheden Mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

D O M. Anklagemyndigheden har tillige anket dommen med endelig påstand om skærpelse af bøden.

D O M. Anklagemyndigheden har tillige anket dommen med endelig påstand om skærpelse af bøden. D O M Afsagt den 9. april 2014 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard og Henrik Kirk Jensen (kst.) med domsmænd, jf. retsplejelovens 214, stk. 4). 13. afd. nr. S-3309-13: Anklagemyndigheden

Læs mere

RETTEN I SØNDERBORG D O M. afsagt den 12. august Anklagemyndigheden mod T født Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

RETTEN I SØNDERBORG D O M. afsagt den 12. august Anklagemyndigheden mod T født Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. RETTEN I SØNDERBORG D O M afsagt den 12. august 2016 Anklagemyndigheden mod T født 1987 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den 26. juli 2016. T er tiltalt

Læs mere

K e n d e l s e: Forhold 1

K e n d e l s e: Forhold 1 K e n d e l s e: Forhold 1 7 nævninger og 3 dommere tiltræder af de grunde, som byretten har anført, at det også efter bevisførelsen for landsretten er bevist, at tiltalte T1 er skyldig i overtrædelse

Læs mere

Udlændingelovens 60, stk. 1, jf. 34, stk. 4, ved den 8. februar 2010 at have undladt at efterkomme

Udlændingelovens 60, stk. 1, jf. 34, stk. 4, ved den 8. februar 2010 at have undladt at efterkomme D O M afsagt den 21. april 2015 Rettens nr. 8-4341/2014 Politiets nr. 0900-84130-00127-10 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer Denne sag er behandlet som tilståelsessag. Retsmødebegæring af 16. april 2015

Læs mere

D O M. afsagt den 23. april 2014

D O M. afsagt den 23. april 2014 D O M afsagt den 23. april 2014 Rettens nr. 3A-5974/2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

Anklageskriftet kan ikke gengives, da det kun findes dom indscannet billede. Anmodningen om aktindsigt kan rekvireres hos kredsretten

Anklageskriftet kan ikke gengives, da det kun findes dom indscannet billede. Anmodningen om aktindsigt kan rekvireres hos kredsretten UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET Den 2. september 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS 1065-2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 3905 Nuussuaq Anklagemyndighedens journal

Læs mere

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf.

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 27. juni 2017 Rettens nr. 1-2667/2017 Politiets nr. 1900-84265-00002-17 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 81- Anklageskrift er modtaget den 26. maj 2017. T er tiltalt

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M S025000A- CNI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 25. april 2012 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Michael Kistrup, M. Stassen og Christina Breinstrup (kst.) med domsmænd).

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 Sag 41/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Ole Schmidt) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 10. afdeling den 16. december

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 Sag 20/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Stig Lynghøj Nielsen, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 3. afdeling

Læs mere

DOM. Frederiksberg Rets dom af 19. marts 2015 (1199/2015) er anket af T med påstand om formildelse.

DOM. Frederiksberg Rets dom af 19. marts 2015 (1199/2015) er anket af T med påstand om formildelse. DOM Afsagt den 27. oktober 2015 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard, Birgitte Grønborg Juul og Jacob Schall Holberg (kst.) med domsmænd). 13. afd. nr. S-994-15: Anklagemyndigheden

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. D O M afsagt den 15. februar 2018 Rettens nr. 3-7209/2017 Politiets nr. 3700-84181-00030-17 Anklagemyndigheden mod T født den 1983 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Retten i Hillerød D O M afsagt den 3. maj 2016 Rettens nr. 8-2528/2015 Politiets nr. 0900-84130-00684-12 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 67 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 4. februar 2016 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

RETTEN I HOLSTEBRO D O M. afsagt den 30. maj Rettens nr /2017 Politiets nr Anklagemyndigheden mod T

RETTEN I HOLSTEBRO D O M. afsagt den 30. maj Rettens nr /2017 Politiets nr Anklagemyndigheden mod T RETTEN I HOLSTEBRO D O M afsagt den 30. maj 2017 Rettens nr. 3-345/2017 Politiets nr. 4100-84451-00028-16 Anklagemyndigheden mod T Denne sag er behandlet som tilståelsessag. Retsmødebegæring er modtaget

Læs mere

D O M. afsagt den 5. december Rettens nr. K /2016 Politiets nr Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer

D O M. afsagt den 5. december Rettens nr. K /2016 Politiets nr Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer D O M afsagt den 5. december 2016 Rettens nr. K01-4829/2016 Politiets nr. 3300-84143-00029-16 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift

Læs mere

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2016.01.30V Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: varetægtsfængsling; Stikord: Varetægtsfængsling, rpl. 762, stk. 1, nr. 2, rpl. 769, stk. 1, proportionalitetsvurdering, gentagelsesrisiko, T for 3.

Læs mere

D O M. afsagt den 26. maj 2014

D O M. afsagt den 26. maj 2014 D O M afsagt den 26. maj 2014 Rettens nr. 18A-6340/2012 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) Tiltalte 2 (T2) Tiltalte 3 (T3) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er

Læs mere

Der er afgivet forklaring af tiltalte og af vidnerne pa. F og Pernille Marie Agerholm Moesborg.

Der er afgivet forklaring af tiltalte og af vidnerne pa. F og Pernille Marie Agerholm Moesborg. Retten i Kolding D O M afsagt den 10. november 2016 Rettens nr. 3-7725/2016 Politiets nr. 3700-70300-00023-16 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 49 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne

Læs mere

AM Ø Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM Ø Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2016.09.28Ø Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: vold mod ældre, børn og unge;anke kære og genoptagelse; Stikord: Vold mod børn, slag i bagdelen, anke af indenretlig advarsel, 10 dg bet, pt 1 år,

Læs mere

D O M. afsagt den 8. april 2014. Rettens nr. 9-2105/2014 Politiets nr. Anklagemyndigheden Mod. Tiltalte (T1) Tiltalte (T2) Arrestantsag

D O M. afsagt den 8. april 2014. Rettens nr. 9-2105/2014 Politiets nr. Anklagemyndigheden Mod. Tiltalte (T1) Tiltalte (T2) Arrestantsag D O M afsagt den 8. april 2014 Rettens nr. 9-2105/2014 Politiets nr. Anklagemyndigheden Mod Tiltalte (T1) og Tiltalte (T2) Arrestantsag Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift

Læs mere

D O M. Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)).

D O M. Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)). D O M Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)). 18. afd. nr. S-2043-14: Anklagemyndigheden mod T (advokat

Læs mere

RETTEN I VIBORG D O M. afsagt den 25. juni Rettens nr. 2081/2019 Politiets nr

RETTEN I VIBORG D O M. afsagt den 25. juni Rettens nr. 2081/2019 Politiets nr RETTEN I VIBORG D O M afsagt den 25. juni 2019 Rettens nr. 2081/2019 Politiets nr. 4100-73241-00309-19 Anklagemyndigheden mod Mohammad Nabil Samer Kannout født den 24. april 1995 Middagshøjvej 21B, st.

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QAASUITSOQ KREDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QAASUITSOQ KREDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QAASUITSOQ KREDSRET Den 4. marts 2015 blev af Qaasuitsup Kredsret i sagen sagl.nr. QAA-UUM-KS-0154-2014 Anklagemyndigheden mod T 3964 Qaarsut Anklagemyndighedens journal nr. 5513-97431-00486-14.

Læs mere

D O M. Retten i Herning har den 5. april 2017 under medvirken af nævninger afsagt dom i 1. instans ( /2016).

D O M. Retten i Herning har den 5. april 2017 under medvirken af nævninger afsagt dom i 1. instans ( /2016). D O M afsagt den 21. november 2017 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Henrik Bjørnager Nielsen og Marianne Hornbjerg (kst.)) i nævningesag V.L. S 0753 17 Anklagemyndigheden

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012 Sag 188/2012 Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Casper Andreasen, beskikket) og T2 (advokat Hanne Rahbæk, beskikket) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

D O M. afsagt den 22. april 2014. Rettens nr. 2A-1978/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

D O M. afsagt den 22. april 2014. Rettens nr. 2A-1978/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. D O M afsagt den 22. april 2014 Rettens nr. 2A-1978/2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Tiltalte, er tiltalt for: 1. ved den 20. februar 2012

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 5/2019 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4. oktober 2018 og

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019 Sag 68/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Martin Cumberland) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Svendborg den 1. februar 2018

Læs mere

D O M. afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst.

D O M. afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst. D O M afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst.)) i ankesag V.L. S 1749 15 Anklagemyndigheden mod T født den xx

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. maj 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. maj 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. maj 2019 Sag 206/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Mikkel Holm Nielsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Østre Landsrets 22. afdeling den 29. juni

Læs mere

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2012.11.05B2 Kilde: Retspraksis, Byretterne Emner: familievold; Stikord: Vold i familieforhold, 13 årig datter, lussinger, tømt indhold af glas rødvin i ansigtet, 40 dg bet, pt 1 år, samf tj 40 t, tilsyn

Læs mere

Gode råd om medicin mod smerter, angst eller søvnbesvær. Vanedannende medicin skal tages med omtanke

Gode råd om medicin mod smerter, angst eller søvnbesvær. Vanedannende medicin skal tages med omtanke Gode råd om medicin mod smerter, angst eller søvnbesvær Vanedannende medicin skal tages med omtanke Vejledning og viden hjælper dig til gode vaner Vanedannende medicin skal tages med forsigtighed. Hvis

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. juni 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. juni 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. juni 2011 Sag 360/2010 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T1 (advokat Henrik Stagetorn, beskikket), T2 (advokat Merethe Stagetorn, beskikket) og T3 (advokat Michael

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 Sag 275/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Ølholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 16. maj

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019 Sag 173/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Erbil Gökhan Edge Kaya) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 13. juni

Læs mere

- forbruget af sove- og angstdæmpende lægemidler falder nu kraftigt

- forbruget af sove- og angstdæmpende lægemidler falder nu kraftigt Kurven er knækket - forbruget af sove- og angstdæmpende lægemidler falder nu kraftigt Indhold Resumé Baggrund Resultater - Kurven er knækket - forbruget falder nu endnu mere markant - Forbruget af de langtidsvirkende

Læs mere

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E København, den 24. oktober 2011 Sagsnr. 2009 1321 CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede, advokat. Sagens tema: Klager har klaget over, at

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. september 2017

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. september 2017 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. september 2017 Sag 161/2017 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Erbil Kaya, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Lyngby den 24. oktober

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. RETTEN I HERNING Udskrift af dombogen D O M afsagt den 11. januar 2018 Rettens nr. 99-3668/2017 Politiets nr. 4100-84149-00008-16 Anklagemyndigheden mod Sharvin Shojaei født den 03. juni 1984 Der har medvirket

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. marts 2019

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. marts 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. marts 2019 Sag 112/2018 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Stine Gry Johannessen, beskikket) og T2 (advokat Martin Cumberland, beskikket) I tidligere

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. er tiltalt for overtrædelse af

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. er tiltalt for overtrædelse af RETTEN I HERNING D O M afsagt den 28. februar 2018 Rettens nr. 99-790/2018 Politiets nr. 4100-71296-00022-17 Anklagemyndigheden mod CPR nr. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift

Læs mere

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2017.10.25V Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: vold mod ældre, børn og unge; Stikord: Vold mod børn, (mor) slog F1 (8-10 år) med flad hånd i hovedet, rev i håret, skubbede, samt i periode på ca.

Læs mere

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0193 17 A (advokat Søren Kjær Jensen, København)

Læs mere

D O M. Retten i Sønderborg har den 3. september 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. K /2015).

D O M. Retten i Sønderborg har den 3. september 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. K /2015). D O M afsagt den 12. februar 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Michael Klejs Pedersen (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 1750 15 Anklagemyndigheden mod E2

Læs mere

Betingede domme ( 56-61)

Betingede domme ( 56-61) Betingede domme ( 56-61) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: betinget dom;samfundstjeneste; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.5.2015 Status: Gældende Udskrevet: 18.1.2018 Indholdsfortegnelse 1. Overblik

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QEQQATA RETSKREDS

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QEQQATA RETSKREDS UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QEQQATA RETSKREDS Den 28. juni 2016 blev af Qeqqata Kredsret i sagen sagl.nr. QEQ-SIS-KS-0197-2016 Anklagemyndigheden mod Tiltalte Cpr.nr. [ ] [ ] 3911 Sisimiut Anklagemyndighedens

Læs mere

D O M. Næstved Rets dom af 6. august 2015 (2933/2015) er anket af T med påstand om frifindelse.

D O M. Næstved Rets dom af 6. august 2015 (2933/2015) er anket af T med påstand om frifindelse. D O M Afsagt den 6. oktober 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Jes Kjølbo Brems (kst.) med domsmænd). 14. afd. nr. S-2131-15: Anklagemyndigheden mod T

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 Sag 205/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Hougaard) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 13. afdeling den 20.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 23. oktober 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 23. oktober 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 23. oktober 2018 Sag 86/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jesper Storm Thygesen, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 13. afdeling

Læs mere

Landsrettens begrundelse og resultat

Landsrettens begrundelse og resultat Landsrettens begrundelse og resultat Det følger af straffelovens 3, at domfældelse for de forhold, der er omfattet af tiltalen, forudsætter, at forholdene er strafbare både efter de nugældende regler,

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M S3888009- RC UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Peter Thønnings, Hedegaard Madsen og Gunst Andersen med domsmænd). 19.

Læs mere

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2015.04.16V Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: vold mod ældre, børn og unge; Stikord: Vold mod børn, simpel vold, tildelt 3-årig ét slag i bagdelen, F i s varetægt, ej tidl. straffet, 20 dg. bet,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 Sag 152/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 23. afdeling den 14.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 Sag 98/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (for begge advokat Morten Knoth Knudsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Odense den

Læs mere

Den 28. april 1984 giftede C sig med A, og den 25. juni 1989 fik de sammen datteren D.

Den 28. april 1984 giftede C sig med A, og den 25. juni 1989 fik de sammen datteren D. DOM Afsagt den 11. juni 2013 i sag nr. BS SKSd-1099/2012: A mod B Sagens baggrund og parternes påstande C afgik ved døden den 21. november 2011. Boet behandles som et bobestyrerbo. Sagen drejer sig om,

Læs mere

D O M. Anklagemyndigheden har påstået domfældelse i overensstemmelse med anklageskriftet samt skærpelse.

D O M. Anklagemyndigheden har påstået domfældelse i overensstemmelse med anklageskriftet samt skærpelse. D O M Afsagt den 26. juni 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Pernille Margrethe Corfitsen (kst.) med nævninger). 3. afd. N nr. S-2820-13: Anklagemyndigheden

Læs mere

Refleksionsspil for sundhedsprofessionelle

Refleksionsspil for sundhedsprofessionelle Refleksionsspil for sundhedsprofessionelle Velkommen til refleksionsspillet om patienters værdige og respektfulde møde med sundhedsvæsenet. Fokus i spillet er, at få en konstruktiv dialog om hvordan sundhedsprofessionelle

Læs mere

Betingede domme ( 56-61)

Betingede domme ( 56-61) Betingede domme ( 56-61) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: betinget dom;samfundstjeneste; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.5.2015 Status: Gældende Udskrevet: 20.12.2016 Betingede domme ( 56-61) RM

Læs mere

D O M. Afsagt den 21. august 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Martin Broms (kst.) med nævninger).

D O M. Afsagt den 21. august 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Martin Broms (kst.) med nævninger). D O M Afsagt den 21. august 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Martin Broms (kst.) med nævninger). 3. afd. N nr. S-3323-13: Anklagemyndigheden mod 1) T1 (advokat

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2014-373/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede. Sagens tema: Advokat A, der repræsenterede

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 30. november 2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER RIGSADVOKATEN

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012 Sag 180/2012 Anklagemyndigheden mod T1 (advokat J. Korsø Jensen) T2 (advokat Niels Ulrik Heine) T3 (advokat Lars Kjeldsen) T4 (advokat Niels Forsby)

Læs mere

VEJLEDNING I UDFØRELSE AF STRAFFESAGER I HØJESTERET

VEJLEDNING I UDFØRELSE AF STRAFFESAGER I HØJESTERET VEJLEDNING I UDFØRELSE AF STRAFFESAGER I HØJESTERET Maj 2008 - 2-1. Sagsgangen forud for hovedforhandlingen i Højesteret Sagsgangen forud for hovedforhandlingen i Højesteret tilrettelægges i samarbejde

Læs mere

K E N D E L S E. [A] har ved brev af 14. april 2014 i medfør af retsplejelovens 147 f ansøgt om ophævelse af frakendelsen.

K E N D E L S E. [A] har ved brev af 14. april 2014 i medfør af retsplejelovens 147 f ansøgt om ophævelse af frakendelsen. København, den Sagsnr. 2014-1182/MLA K E N D E L S E Ved Advokatnævnets kendelse af 25. juni 2009 blev tidligere advokat [A], frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed indtil videre, jf. retsplejelovens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. februar 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. februar 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. februar 2011 Sag 322/2010 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Torben Brinch Bagge, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved den 21.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. december 2012 Sag 189/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Kåre Pihlmann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 20. december

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 Sag 28/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten på Frederiksberg

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 4. maj 2016 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016 Sag 26/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Hanne Reumert, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved den 21.

Læs mere

Der er under sagen afgivet forklaring af direktør Vidne 1 og tilsynsførende Vidne 2.

Der er under sagen afgivet forklaring af direktør Vidne 1 og tilsynsførende Vidne 2. Vestre Landsrets dom afsagt den 9. oktober 2017 af 5. afdeling i V.L. S-0813-17 Udskrift af retsbogen og dombogen for retten i Sønderborg Dom afsagt den 11. april 2017. Anklagemyndigheden mod T ApS T ApS

Læs mere

Retten i Kolding D O M. afsagt den 12. juli Rettens nr /2017 Politiets nr Anklagemyndigheden mod T født den 1988

Retten i Kolding D O M. afsagt den 12. juli Rettens nr /2017 Politiets nr Anklagemyndigheden mod T født den 1988 Retten i Kolding D O M afsagt den 12. juli 2017 Rettens nr. 1-3555/2017 Politiets nr. 3700-73241-00175-17 Anklagemyndigheden mod T født den 1988 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 23. februar 2016 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. K 353/15 (Sermersooq Kredsrets sagl.nr. SER-NUU-KS-0651-2015) Anklagemyndigheden mod Tiltalte

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010 Det forbydes ved offentlig gengivelse af kendelsen at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre pågældendes identitet.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. februar 2014 Sag 313/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Esben Roslev) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Holbæk den 1. oktober 2013 og af

Læs mere

Brug af videolink i retsmøder RM 3/2014 Indholdsfortegnelse

Brug af videolink i retsmøder RM 3/2014 Indholdsfortegnelse Brug af videolink i retsmøder RM 3/2014 Indholdsfortegnelse 1. Overblik 2. Politiets efterforskning og sagsbehandling 3. Forberedelse 3.1. Sigtedes deltagelse i retsmøder via videolink 3.1.1. Grundlovsforhør

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. februar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. februar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. februar 2018 Sag 203/2017 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Jørn Brandenhoff Schmidt, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

Regionshospitalet Randers Kvalitetsafdelingen Kvalitetskonsulent: Stefanie Andersen April 2015. Skyggeforløb af patienter med ondt i maven

Regionshospitalet Randers Kvalitetsafdelingen Kvalitetskonsulent: Stefanie Andersen April 2015. Skyggeforløb af patienter med ondt i maven Skyggeforløb af patienter med ondt i maven 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Hvad er skyggemetoden?... 3 Fremgangsmåde... 3 Resultater... 4 Den faktiske ventetid... 4 Oplevelsen

Læs mere

AM2011.12.16B. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016

AM2011.12.16B. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016 AM2011.12.16B Emneord: videreoverdragelse Printet den:15. april 2016 Københavns Byret Udskrift af dombogen Adv. OC 0100-47181-00123-09 DOM afsagt den 16. december 2011 i sag SS 2-14605/2010 Anklagemyndigheden

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019 Sag 101/2018 Anklagemyndigheden mod X-Bank A/S (advokat Lotte Eskesen) og T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016 Sag 115/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Hanne Reumert, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Retten i Glostrup D O M afsagt den 11. juli 2018 Rettens nr. 15-6026/2018 Politiets nr. 0700-71296-00020-18 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. RETTEN I HERNING D O M afsagt den 28. september 2018 Rettens nr. 99-3284/2018 Politiets nr. 4100-89130-00012-18 Anklagemyndigheden mod født den Dato 1952 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af

Læs mere

Den 13. november 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS Anklagemyndigheden mod Tiltalte 9760 Vrå

Den 13. november 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS Anklagemyndigheden mod Tiltalte 9760 Vrå UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET Den 13. november 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS 0543-2014 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 9760 Vrå Anklagemyndighedens journal

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 Sag 219/2014 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Birger Hagstrøm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere