S Questions and answers

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "S Questions and answers"

Transkript

1 S Questions and answers Udvalget for elektriske installationer, S-564, modtager jævnligt spørgsmål til DS/HD serien og relaterede standarder. Dette sker enten gennem Sikkerhedsstyrelsen, Dansk Standard, andre standardiseringsudvalg eller direkte til udvalget. Ved spørgsmål til standarderne sker det tit og ofte, at udvalget, efter at have givet et svar, står tilbage med et forbedringspunkt, til når standarden skal revideres næste gang. På den måde fungerer denne FAQ dels som en løsning på konkrete problemstillinger her og nu, men også som et værktøj til at forbedre de kommende udgaver af standarderne. Udvalget svarer kun på spørgsmål, hvor udvalget skønner, at der er et behov for en vurdering/vejledning, og at det senere kan bruges som forbedrende input til revision af standarden. Såfremt at der er gengivet fra standarden, er dette angivet med kursiv. DS/HD :2007+A11+A12:2017 (SIK) Udvalget er blevet bedt om at redegøre for standardens krav til installationer i badeværelser. Se udvalgets svar herunder. Elektriske installationer i et område med brusekabine Der er et område 2 udenom en brusekabine, uanset om den er en del af et badeværelse eller er præfabrikeret og står i fx et soveværelse. Dette indebærer, at der ikke må være stikkontakter i de 60 cm omkring brusekabinen. Døre og faste skillevægge kan ifølge standarden afgrænse området. Potentialudligning i områder med bad og bruser De sidste fem linjer i , vedr. supplerende potentialudligning, gælder kun i bygninger, hvor der ikke er beskyttende potentialudligning, og der etableres supplerende potentialudligning som beskrevet i HD :2017, I nye bygninger skal der altid laves supplerende beskyttende potentialudligning inde i de rum, der indeholder bad eller bruser, fortrinsvis tæt ved det sted, hvor de fremmede ledende dele føres ind i sådanne rum. Et generelt opmærksomhedspunkt er, at termen "hovedpotentialudligning" stadig anvendes i HD , om end den er ændret. Dette skal i den fremtidige version ændres til beskyttende potentialudligning. Installation af elektrisk materiel i badeværelser Området under spabade opfattes som område 1. DS/EN :2015+A1:2018 Pkt Brug af armaturers metalchassis som beskyttelsesleder Hvad menes der, når der i DS/EN står følgende: Fastmonterede armaturer beregnet til sløjfning skal være forsynet med klemmer til videreføring af installationskabler, der anvendes til forsyning af armaturet, men som ikke afsluttes i dette.

2 Hvis der er tale om en intern PE-forbindelse i et systemarmatur, og hvis der er tale om en reel videreføring, så er DS/HD , relevant Hvor installationen indeholder materiel med kapslinger af metal, som fx lavspændingstavler (se IEC og IEC ) eller kanalskinnesystemer (se IEC ), kan disse metalkapslinger eller -stativer anvendes som beskyttelsesleder, hvis de samtidig opfylder følgende tre krav: a) Deres elektriske kontinuitet skal være sikret gennem konstruktionen eller med egnede forbindelser for at sikre beskyttelse mod mekanisk, kemisk eller elektrokemisk tæring b) De er i overensstemmelse med kravene i c) Det skal være muligt at tilslutte andre beskyttelsesledere ved alle forudbestemte afgreningssteder. Armaturets chassis kan dermed anvendes som beskyttelsesleder, når ovenstående krav samt producentens anvisninger er fulgt. DS/HD :2015+A11:2017 (SIK) Pkt Spørgsmål til placering af RCD er (fejlstrømsafbrydere) i TN- og TT-systemer. I pkt står: RCD er (fejlstrømsafbrydere) skal installeres ved forsyningspunktet i den del af installationen, der skal beskyttes. Hvad menes med forsyningspunkt? Er det i stiklednings udgangspunkt, i indgangen på første tavle eller strømkredsens udgangspunkt? Udvalgets svar: "Origin" bør ud fra konteksten være oversat til begyndelsespunkt, da der er tale om at beskytte én eller flere strømkredse upstream. Der stilles således krav om, at RCD er skal installeres ved strømkredsenes udgangspunkt, typisk i tavlen. Den elektriske installations forsyningspunkt er defineret i IEV , men i DS/HD serien er den elektriske installations forsyningspunkt ikke altid det samme punkt. Eksempelvis er installationens forsyningspunkt ved installation af SPD normalt det sted, hvor forsyningen kommer ind i bygningen eller hovedfordelingstavlen, mens installationens forsyningspunkt relateret til spændingsfald normalt er stikledningens udgangspunkt. Det må således i det enkelte tilfælde vurderes, hvor den elektriske installations forsyningspunkt er. Fællesregulativet definerer tilslutningspunktet som det punkt, hvor elanlæg og elinstallationer er forbundet med hinanden. Typisk placeret ved stiksikringerne i mast, kabelskab eller transformerstation. Tilslutning af armaturer med tilledning og/eller stikforbindelser Må installationsstikforbindelser, herunder T-connectorer og andre lignende samlinger, der overholder DS/EN 61535, ligge løst i bygningshulrum, hvis installation kan trækkes med ud af alle installationspunkter, fx til belysning? Hvis der anvendes installationsstikforbindelser som en del af den faste installation, skal installationsbekendtgørelsens bestemmelser følges, herunder de særlige installationskrav som fremgår af 43. Installationsstikforbindelser skal installeres i overensstemmelse med fabrikantens instruktioner jf. 18, stk. 2.

3 Sikkerhedsstyrelsen accepterer fortsat, at ledningssamlinger i forbindelsesrum på indbygningsarmaturer først er tilgængelige, når armaturet er trukket ud af indbygningshullet. Hvis armaturet tilsluttes med en tilledning (cord), skal tilslutningsstedet være anbragt let tilgængeligt i forhold til udskæringen for armaturet i loftet, således at samling og tilslutning af ledningerne let kan foretages nedefra, fx gennem udskæringen. Tilslutningsstedet skal installeres i Overensstemmelse med installationsbekendtgørelsen herunder fabrikantens instruktion. DS/HD :2016+A11+A12+AC:2017 (SIK) Pkt Hvilke krav er der til test af RCD (fejlstrømsafbryder)? Kravene til afprøvning jf. DS/HD , og DS/EN er som følger: RCD ens egenskaber skal afprøves, hvilket medfører, at en RCD type A skal afprøves ved alle forhold herunder: x IΔn og 5 x IΔn afprøves med ren sinus 0-1 x IΔn afprøves med ren sinus hhv. 0 og 180 forskydning - 1 x IΔn afprøves med pulserende d.c. ved 0 og 180 overlejret på 6 ma d.c. DS/EN :2013 Pkt Skal der anvendes spændingstester efter DS/EN Jf. DS/EN 50110, ? Hvis der anvendes spændingsdetektorer eller spændingsdetekterende systemer (VDS), skal disse opfylde kravene i EN , EN , EN eller EN Udvalget har haft en længere drøftelse om kontrol af spændingsløs tilstand og er kommet med en uddybelse af den engelske tekst og oversættelsen til dansk: in case of er oversat til hvis. In case of burde have været oversat med i tilfælde af. Oversættelsen vil blive præciseret ved næste revision af standarden. Udvalget anbefaler endvidere, at man anvender et instrument, der opfylder DS/EN , dvs. håndholdt to-polet spændingstester til lavspænding i elektriske installationer under 1000V a.c./1500v d.c. DS/HD :2009+A11+A12:2017 (SIK) Tabel ZA Hvad er årsagen til, at IP1X og IP2X ikke indgår i kodesystemet for ydre påvirkninger i DS/HD :2009 Tabel ZA.1?

4 IP1X og IP2X anvendes ikke til beskyttelse mod faste fremmedlegemer. DS/HD :2018 (SIK) Pkt Spørgsmål: Kan en separat forsyningsledning, tilsluttet det kollektive forsyningsnet, betragtes som effektivt uafhængig af den normale forsyningsledning fra det kollektive forsyningsnet? Svar: I Danmark er det kollektive forsyningsnet et sammenhængende net. En separat forsyningsledning kan ikke betragtes som effektiv uafhængig af den normale forsyning. Eventuelle spørgsmål eller afklaring af, om hvorvidt det er uafhængigt, bør rettes til netselskaberne. DS/HD A11+Ret.1:2019 (SIK) Pkt Punkt 525 i HD , spændingsfald i installationen, har været drøftet i udvalget, og punkt 525 samt tabel G.52.1 forklares af udvalget på følgende måde: For installationer, der er forsynet fra kollektiv forsyning herunder egen kollektivt ejet transformer, er det punkt A i tabel G.52.1, der skal følges, og dermed bør spændingsfaldet ikke være større end 3 hhv. 5 %. Spændingsfaldet regnes fra forsyningspunktet (tilslutningspunktet), som typisk vil være stikledningens tilslutningspunkt. For installationer, der er forsynet fra egen ejet transformer, er det punkt B i tabel G.52.1, der skal følges, og dermed bør spændingsfaldet ikke være større end 6 hhv. 8 %. Spændingsfaldet regnes ligeledes fra forsyningspunktet, men her vil forsyningspunktet typisk være lavspændingsafgangen ved transformeren. Med belysning menes, at det gælder for installationer, der indeholder fx lampeudtag og lysarmaturer samt tilslutningssteder for armatursystemer.

5 DS/HD :2016+Ret.1:2019 (SIK). Pkt I hvilke tilfælde skal der installeres beskyttelse mod overspænding? Dansk Standard har gransket teksten i den danske oversættelse og er i samarbejde med udvalget blevet enige om en justering og præcisering i den danske tekst. Rettelsen er sket med rettelsesblad DS/HD :2016 /Ret. 1:2019 (SIK), som kan hentes gratis i DSwebshoppen. Endvidere har et udvalgsmedlem skitseret kravene for installation af overspændingsbeskyttelse i et flow-skema. Se herunder: Definitionen af enfamiliebolig er en bolig med egen stikledning. De 5 x værdien er installationen og det tilsluttede udstyr (altså alt det SPD en beskytter).

10 % eftersyn. En gennemgang af de mest typiske fejl

10 % eftersyn. En gennemgang af de mest typiske fejl 10 % eftersyn En gennemgang af de mest typiske fejl Formålet med eftersynet. 10 % anlægstilsyn udføres på nye og ændrede elinstallationer, og formålet med tilsynene er at kontrollere, at den faste elektriske

Læs mere

Stamoplysninger. Informationer angående besøget. Boligen. Boligens Ejer. Adresse. Postnr. og by. Opført år. Samlet bygningsareal

Stamoplysninger. Informationer angående besøget. Boligen. Boligens Ejer. Adresse. Postnr. og by. Opført år. Samlet bygningsareal Stamoplysninger Boligen Adresse Postnr. og by Opført år Samlet bygningsareal Særlige oplysninger om ejendommen Boligens Ejer Adresse Navn Postnr. og by Email Telefon Informationer angående besøget Dato

Læs mere

UDKAST til. Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer 1

UDKAST til. Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer 1 UDKAST til Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer 1 I medfør af 5, stk. 1, nr. 2, 7, stk. 3, 29-31, 34, stk. 2 og 39 i lov nr. 525 af 29. april 2015 om sikkerhed

Læs mere

ADJUNKT PÅ ERHVERVSAKADEMIET LILLEBÆLT

ADJUNKT PÅ ERHVERVSAKADEMIET LILLEBÆLT BESKYTTELSE HVEM ER THOMAS ADJUNKT PÅ ERHVERVSAKADEMIET LILLEBÆLT Studiekoordinator på el-installatør uddannelsen Standardiseringsudvalget S564 Udarbejder Autorisationsprøve Underviserudvalget på danske

Læs mere

El-installationsrapport

El-installationsrapport El-installationsrapport Adresse: Postnr. & by: Dato: Tingvej 14, St, Th 2300 København S 13/05-2014 Installatør: Amagerelektrikeren ApS Kirstinehøj 55 2770 Kastrup Tlf: 32501499 Autorisationsnr: Sagsnr:

Læs mere

Stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6 Elektriske installationer

Stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6 Elektriske installationer Stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6 Elektriske installationer KAPITEL 709 MARINAER Note Dette kapitel er baseret på et CENELEC-forslag, som kun omhandler marinaer i modsætning til IEC standarden, som

Læs mere

Vejledning om gennemgang af installationer i forsamlingslokaler

Vejledning om gennemgang af installationer i forsamlingslokaler Vejledning om gennemgang af installationer i forsamlingslokaler Kontrol ved installationsgennemgang 1. Tavler 2. Fast 230/400 V installation 3. Brugsgenstande 4. Tilledninger 5. Lavvoltinstallationer 6.

Læs mere

ADJUNKT PÅ ERHVERVSAKADEMIET LILLEBÆLT

ADJUNKT PÅ ERHVERVSAKADEMIET LILLEBÆLT 75% REGLEN HVEM ER THOMAS ADJUNKT PÅ ERHVERVSAKADEMIET LILLEBÆLT Studiekoordinator på el-installatør uddannelsen Medlem af Standardiseringsudvalget S564 Opgaveudvalg Autorisationsprøve Medlem af underviserudvalget

Læs mere

Krav til transientbeskyttelse i el installationer i henhold til Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6:

Krav til transientbeskyttelse i el installationer i henhold til Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6: Krav til transientbeskyttelse i el installationer i henhold til Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6: Kapitel 13, Grundlæggende principper Kapitel 13 er et af bekendtgørelsens overordnede kapitler. I dette

Læs mere

Vejledning i opbygning af klasse I og klasse II tavler til TN- og TT-net

Vejledning i opbygning af klasse I og klasse II tavler til TN- og TT-net Vejledning i opbygning af klasse I og klasse II tavler til TN- og TT-net Udarbejdet i 2019 af arbejdsgruppen Bedre el-tavler. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Dansk El-Tavle Forening Sikkerhedsstyrelsen

Læs mere

Program. Ny lovgivning el-området. Ny Elsikkerhedslov og bekendtgørelser. Standarder Dimensionering Verifikation

Program. Ny lovgivning el-området. Ny Elsikkerhedslov og bekendtgørelser. Standarder Dimensionering Verifikation Program Ny lovgivning el-området Ny Elsikkerhedslov og bekendtgørelser. Standarder Dimensionering Verifikation Lovgivning og standarder Direktiver Besluttes af EU kommissionen og skal følges af medlemslandene

Læs mere

Vækst for dansk erhvervsliv. - Kvalitet for det danske samfund

Vækst for dansk erhvervsliv. - Kvalitet for det danske samfund Vækst for dansk erhvervsliv - Kvalitet for det danske samfund Torben Dalsgaard National delegeret til IEC og Cenelec Ansvarlig for DS/S-564 Udvalg Elektriske Installationer Og DS/F-564 Forum for Elektriske

Læs mere

Kontrol af forsamlingslokaler retningslinier

Kontrol af forsamlingslokaler retningslinier Kontrol af forsamlingslokaler retningslinier Hvorfor en Elsikkerhedsattest? SB afsnit 6, 621.1 Ejeren (brugeren) er ansvarlig for installationens tilstand og vedligeholdelse og skal lade fejl og mangler

Læs mere

MARTS / APRIL 2019 NYE BESTEMMELSER. Byfester og kræmmermarkeder

MARTS / APRIL 2019 NYE BESTEMMELSER. Byfester og kræmmermarkeder MARTS / APRIL 2019 NYE BESTEMMELSER Byfester og kræmmermarkeder 3 Elektriske anlæg og elektriske installationer skal være udført og drives på en sådan måde, at de ikke frembyder fare for personer, husdyr

Læs mere

Retningslinjer for elsyn

Retningslinjer for elsyn Retningslinjer for elsyn Elsyn med tilhørende retningslinjer er målrettet til boliginstallationer. Elsyn kan også anvendes på andre kategorier af installationer, når de særlige forhold for disse kategorier

Læs mere

Stærkstrømsbekendtgørelsens krav til vekselrettere

Stærkstrømsbekendtgørelsens krav til vekselrettere Stærkstrømsbekendtgørelsens krav til vekselrettere Energinet.dk Temadag om solceller 19. juni 2012 Kim Rehmeier Sikkerhedsstyrelsen Solcellesystemer Solcelleanlæg skal installeres i henhold til stærkstrømsbekendtgørelsen

Læs mere

KAPITEL 708 CAMPINGPLADSER OG CAMPINGVOGNE

KAPITEL 708 CAMPINGPLADSER OG CAMPINGVOGNE 708.0 Indledning. KAPITEL 708 CAMPINGPLADSER OG CAMPINGVOGNE I modsætning til andre kapitler i del 7 er der i dette kapitel anvendt en fortløbende nummerering. Der er dog i enkelte punkter henvist til

Læs mere

JUNI 2017 ELSIKKERHEDSLOVEN, INSTALLATIONSBEKENDTGØRELSEN OG HD60364-SERIEN

JUNI 2017 ELSIKKERHEDSLOVEN, INSTALLATIONSBEKENDTGØRELSEN OG HD60364-SERIEN 28-29. JUNI 2017 ELSIKKERHEDSLOVEN, INSTALLATIONSBEKENDTGØRELSEN OG HD60364-SERIEN AGENDA Elsikkerhedsloven hvorfor? Standarder hvad er en standard, hvem tolker på en standard Installationsbekendtgørelsen

Læs mere

IDA Elteknik. Installation og beskyttelse af solcelleanlæg. November 2014. Steffen Nielsen Faglig konsulent

IDA Elteknik. Installation og beskyttelse af solcelleanlæg. November 2014. Steffen Nielsen Faglig konsulent IDA Elteknik Installation og beskyttelse af solcelleanlæg November 2014 Steffen Nielsen Faglig konsulent Emner Krav i stærkstrømsbekendtgørelsen Vejledninger Fremtid Stærkstrømsbekendtgørelsen Solcelleanlæg

Læs mere

Vækst for dansk erhvervsliv. - Kvalitet for det danske samfund

Vækst for dansk erhvervsliv. - Kvalitet for det danske samfund Vækst for dansk erhvervsliv - Kvalitet for det danske samfund Elsikkerhedsloven Status på standarderne Torben Dalsgaard- Senior konsulent Reference til standarder i Elsikkerhedsloven DS/HD 60364-1 DS/HD

Læs mere

Elektriske installationer ved opbevaring af fyrværkeri

Elektriske installationer ved opbevaring af fyrværkeri Elektriske installationer ved opbevaring af fyrværkeri I butikker mm. hvor der foregår detailsalg og der opbevares max 12,5 kg (evt. 25 kg) NEM, er der ingen særlige bestemmelser for de elektriske installationer,

Læs mere

Elektriske installationer

Elektriske installationer Tech College Aalborg Elektriske installationer Projekt Smart Zenior Home - Dimensionering af stikledning og gruppetavle til seniorbolig Indhold Elektriske installationer... 2 Installationsbekendtgørelsen

Læs mere

Temamøde Installationer Specielle emner. Velkommen

Temamøde Installationer Specielle emner. Velkommen Temamøde Installationer Specielle emner - Regler for tilslutning af - Tilslutning af LED belysning - Skinner solen stadig på solcelleanlæg - Hvilken betydning får den nye autorisationsordning? Velkommen

Læs mere

Bekendtgørelse om offentliggørelse af stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6C

Bekendtgørelse om offentliggørelse af stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6C Bekendtgørelse om offentliggørelse af stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6C I medfør af 7, stk. 1, nr. 2, i lov om elektriske stærkstrømsanlæg og elektrisk materiel, jf. lovbekendtgørelse nr. 990 af 8.

Læs mere

Teknisk Tema aften. - DC-strømme, Lækstrømme og Vagabonderende strømme. - De nye installationsregler. Fællesregulativet 2014 / IEC-regler

Teknisk Tema aften. - DC-strømme, Lækstrømme og Vagabonderende strømme. - De nye installationsregler. Fællesregulativet 2014 / IEC-regler Teknisk Tema aften - DC-strømme, Lækstrømme og Vagabonderende strømme - De nye installationsregler. Fællesregulativet 2014 / IEC-regler - Installation af LED belysning DC-strømme Hvilke brugsgenstande/komponenter

Læs mere

DESITEK A/S. - Leverandør af sikkerhed. 2012 DEHN + SÖHNE / protected by ISO 16016

DESITEK A/S. - Leverandør af sikkerhed. 2012 DEHN + SÖHNE / protected by ISO 16016 DESITEK A/S - Leverandør af sikkerhed Præsentation Hvorfor LED? Høj lysstyrke lang levetid Uafhængig temperaturfølsomhed mulighed for lysstyring omkostningseffektive miljøvenlige. Surge protection for

Læs mere

Vejledning vedrørende ellovgivningen og generatoranlæg

Vejledning vedrørende ellovgivningen og generatoranlæg Vejledning vedrørende ellovgivningen og generatoranlæg 5. udgave, februar 2005 Indhold Forord... 4 1 Vedrørende beskyttelse af generatoranlæg mod indirekte berøring... 5 1.2 Generatoranlæg som kun kan

Læs mere

1 Indledning...3. 2 Baggrund...4. 3 Formål...4. 4 Installationen...4. 5 Brugen af installationen...5. 6 Tilsynet...5. 7 Omfang af kampagnen...

1 Indledning...3. 2 Baggrund...4. 3 Formål...4. 4 Installationen...4. 5 Brugen af installationen...5. 6 Tilsynet...5. 7 Omfang af kampagnen... Skoler Rapport om el-sikkerheden i folkeskoler. Tilsynsordningen har i perioden 1. august til 31. september 2009 kørt kampagnetilsyn på landets folkeskoler, og disse tilsyn danner således baggrund for

Læs mere

Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit 9, 4. udgave, Højspændingdinstallationer

Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit 9, 4. udgave, Højspændingdinstallationer Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit 9, 4. udgave, Højspændingdinstallationer INDLEDNING Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 9, Højspændingsinstallationer, 4. udgave er udgivet af Elektricitetsrådet og har

Læs mere

MEDDELELSE Elmateriel nr. 3/09 (Erstatter Elmateriel nr. 2/03)

MEDDELELSE Elmateriel nr. 3/09 (Erstatter Elmateriel nr. 2/03) MEDDELELSE Elmateriel nr. 3/09 (Erstatter Elmateriel nr. 2/03) Februar 2009 MVE Lavspændingstavler og andre sammenbygninger af materiel En sammenbygning af elektrisk materiel (tavle) skal normalt opfylde

Læs mere

FRI s høringssvar over udkast til bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektiske installationer

FRI s høringssvar over udkast til bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektiske installationer Sikkerhedsstyrelsen Ref.: IME/ime E-mail: ime@frinet.dk 13. januar 2016 Att.: sik@sik.dk J. nr. 115-01-00003 FRI s høringssvar over udkast til bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektiske

Læs mere

Bekendtgørelse om stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6C, særlige krav til anvendelse af stikpropper og stikkontakter i installationer 1)

Bekendtgørelse om stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6C, særlige krav til anvendelse af stikpropper og stikkontakter i installationer 1) BEK nr 1041 af 10/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 644-11-00032 Senere ændringer

Læs mere

Tjek din solcelle-installation

Tjek din solcelle-installation Tjek din solcelle-installation Få et overblik over, om din solcelle-installation er korrekt udført. Denne folder indeholder nogle gode råd til, hvad du selv kan tjekke. Brug tjeklisten og find blandt andet

Læs mere

Nye regler maj 2019 VELKOMMEN TIL KURSUS I NYE REGLER 2019

Nye regler maj 2019 VELKOMMEN TIL KURSUS I NYE REGLER 2019 Nye regler maj 2019 VELKOMMEN TIL KURSUS I NYE REGLER 2019 LIDT OM MIG Peter Kjær Bor i Herning Elektriker Vild med gymnastik Tidligere efterskolelærer El-installatør Tilsynsførende for Sikkerhedsstyrelsen

Læs mere

Stærkstrømsbekendtgørelsen

Stærkstrømsbekendtgørelsen Stærkstrømsbekendtgørelsen Definitioner og dokumentation for Nødbelysning (kapitel 805) 805.1 Gyldighedsområde. De særlige bestemmelser i dette kapitel gælder for nødbelysning og varslingsanlæg, hvor Bygningsreglementet

Læs mere

MEDDELELSE Elinstallationer nr. 6/09 (Erstatter Elinstallationer nr. 3/03, nr. 9/03 og nr. 12/03)

MEDDELELSE Elinstallationer nr. 6/09 (Erstatter Elinstallationer nr. 3/03, nr. 9/03 og nr. 12/03) MEDDELELSE Elinstallationer nr. 6/09 (Erstatter Elinstallationer nr. 3/03, nr. 9/03 og nr. 12/03) Februar 2009 MVE Lavspændingstavler og andre sammenbygninger af materiel Sammenbygninger af materiel, som

Læs mere

FORUM FOR SYGEHUS TEKNIK OG ARKITEKTUR El-installationer og el-sikkerhed Møde den Midtconsult i Herning

FORUM FOR SYGEHUS TEKNIK OG ARKITEKTUR El-installationer og el-sikkerhed Møde den Midtconsult i Herning FORUM FOR SYGEHUS TEKNIK OG ARKITEKTUR El-installationer og el-sikkerhed Møde den 14-09-2016 Midtconsult i Herning Velkomst Finn Westergaard - Midtconsult Godkendelse af referat Mødet hos ABB Update på

Læs mere

Installation af UPS-anlæg

Installation af UPS-anlæg sikkerhedsstyrelsen installation af UPS-anlæg 2010 Installation af UPS-anlæg 2. udgave september 2010 Ved installation og projektering af UPS-anlæg er det vigtigt at være opmærksom på følgende forhold.

Læs mere

FSTA el-netværksgruppe Anbefaling ved installation af:

FSTA el-netværksgruppe Anbefaling ved installation af: FSTA el-netværksgruppe Anbefaling ved installation af: Potentialudligningsanlæg i medicinske områder jævnfør DS/EN 60364-7-710 FSTA EL-netværksgruppe 11-09-2018 Dette dokument er udarbejdet af FSTA EL-netværksgruppe.

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Dansk El Kontrol Nebel Gårds Vej 69 7000 Fredericia Tlf.: 50 23 22 12

Elinstallationsrapport for ejendommen. Dansk El Kontrol Nebel Gårds Vej 69 7000 Fredericia Tlf.: 50 23 22 12 for ejendommen Sælger Peter Winther Adresse Søndergade 10 Postnr. og by 8870 Langå Dato 12.02.2015 Udløbsdato 12.02.2016 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Dansk El Kontrol Nebel Gårds Vej 69 7000 Fredericia

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Boet efter Aase Lieberkind. Insta A/S Smedevænget 16 A. 4700 Næstved. Tlf.: 21846605

Elinstallationsrapport for ejendommen. Boet efter Aase Lieberkind. Insta A/S Smedevænget 16 A. 4700 Næstved. Tlf.: 21846605 for ejendommen Sælger Boet efter Aase Lieberkind Adresse Wesselsvej 50 Postnr. og by 4700 Næstved Dato 14.06.2016 Udløbsdato 14.06.2017 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Insta A/S Smedevænget 16 A 4700

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Birgitte Sejr og John Lehmand. L. PS ApS Dalumvej Odense SV Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Birgitte Sejr og John Lehmand. L. PS ApS Dalumvej Odense SV Tlf.: for ejendommen Sælger Birgitte Sejr og John Lehmand Adresse Søndervej 86 Postnr. og by 5672 Broby Dato 11.08.2014 Udløbsdato 11.08.2015 Autoriseret elinstallatørvirksomhed L. PS ApS Dalumvej 18 5250 Odense

Læs mere

Elsikkerhedsloven og tilhørende bekendtgørelser

Elsikkerhedsloven og tilhørende bekendtgørelser Elsikkerhedsloven og tilhørende bekendtgørelser IDA El-teknik Lars Niemann Aftale om en Vækstpakke 2014 47. Øget anvendelse af internationale standarder mv. Stærkstrømsreglerne og standarderne for arbejdspladsbelysning

Læs mere

Mindre installationer, bolig med tilhørende særlige områder

Mindre installationer, bolig med tilhørende særlige områder Mindre installationer, bolig med tilhørende særlige områder Kursusmål: Deltagerne får kendskab til gældende lovgivning og kan selvstændig anvende bestemmelserne i Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6, Bygningsreglementet,

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Frahm El-Teknik A/S Valdemarshaab 11 4600 Køge

Elinstallationsrapport for ejendommen. Frahm El-Teknik A/S Valdemarshaab 11 4600 Køge for ejendommen Sælger Connie Meisler Adresse Egernets Kvarter 22 Postnr. og by 4623 Lille Skensved Dato 19.10.2014 Udløbsdato 19.10.2015 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Frahm El-Teknik A/S Valdemarshaab

Læs mere

KAPITEL 805 NØDBELYSNING OG VARSLINGSANLÆG

KAPITEL 805 NØDBELYSNING OG VARSLINGSANLÆG KAPITEL 805 NØDBELYSNING OG VARSLINGSANLÆG 805.1 Gyldighedsområde. De særlige bestemmelser i dette kapitel gælder for nødbelysning og varslingsanlæg, hvor Bygningsreglementet indeholder krav om sådanne

Læs mere

INSTALLATION & JORDING DEN 27. APRIL V/JOHNNY NIELSEN

INSTALLATION & JORDING DEN 27. APRIL V/JOHNNY NIELSEN INSTALLATION & JORDING DEN 27. APRIL 2016. V/JOHNNY NIELSEN PROGRAM FOR INDLÆGGET. PRÆSENTATION AF MIG SELV GENNEMGANG AF EKSTRABESKYTTELSESSYSTEMET TT. GENNEMGANG AF EKSTRABESKYTTELSESSYSTEMET TN. EKSTRABESKYTTELSESSYSTEMET

Læs mere

Landbrugets Byggeblade

Landbrugets Byggeblade Landbrugets Byggeblade Bygninger Teknik Miljø Installationer Arkivnr. 104.03-01 El Udgivet Sept.'93 Potentialeudligning i bygninger med husdyr (kvæg, svin, fjerkræ etc.) Revideret 28.04.2003 Side 1 af

Læs mere

1. Indledning...3. 2. Baggrund...4. 3. Formål...4. 4. Installationen...4. 5. Brugen af installationen...5. 6. Tilsynet...5. 7. Omfang af kampagnen...

1. Indledning...3. 2. Baggrund...4. 3. Formål...4. 4. Installationen...4. 5. Brugen af installationen...5. 6. Tilsynet...5. 7. Omfang af kampagnen... CAMPINGPLADSER Rapport om el-sikkerheden på campingpladser. Tilsynsordningen har i perioden 1. juli til 30. september 2008 kørt tilsyn på campingpladser, og disse tilsyn danner således baggrund for rapporten.

Læs mere

Netsystemer forsyningssystemer og jordforbindelser. Transientbeskyttelse, skal/skal ikke.

Netsystemer forsyningssystemer og jordforbindelser. Transientbeskyttelse, skal/skal ikke. IDA Elteknik Status på de nye stærkstrømsbekendtgørelser Netsystemer forsyningssystemer og jordforbindelser. Transientbeskyttelse, skal/skal ikke. Indlæg ved konference d. 12. og 20. juni 2018, af; Ernst

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. VISU-EL Midgårdsvej Viborg Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. VISU-EL Midgårdsvej Viborg Tlf.: for ejendommen Sælger Adresse Postnr. og by Jim Gade Krogen 9C 4632 Bjæverskov Dato 07.12.2017 Udløbsdato 07.12.2018 Autoriseret elinstallatørvirksomhed VISU-EL Midgårdsvej 21 8800 Viborg Tlf.: 24224159

Læs mere

Gågader og offentlige pladser

Gågader og offentlige pladser Gågader og offentlige pladser Rapport om el-sikkerheden i gågader og offentlige pladser. Tilsynsordningen har i perioden 1. marts til 30. juni 2009, kørt kampagnetilsyn på gågader og offentlige pladser,

Læs mere

INSTALLATION AF OVERSPÆNDINGSBESKYTTELSE I TN- OG TT-SYSTEMER. Member of DEHN group. Denne publikation beskriver installationen

INSTALLATION AF OVERSPÆNDINGSBESKYTTELSE I TN- OG TT-SYSTEMER. Member of DEHN group. Denne publikation beskriver installationen INSTALLATION AF OVERSPÆNDINGSBESKYTTELSE I TN- OG TT-SYSTEMER Denne publikation beskriver installationen af overspændingsbeskyttelse i TN- og TT-net, samt de krav som Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit

Læs mere

Nukissiorfiit. Almindelige leveringsbetingelser for offentlig levering af elvarme

Nukissiorfiit. Almindelige leveringsbetingelser for offentlig levering af elvarme Nukissiorfiit Almindelige leveringsbetingelser for offentlig levering af elvarme Nr. 2 gældende fra 1. maj 2011 NUKISSIORFIITS ALMINDELIGE LEVERINGSBETINGELSER FOR OFFENTLIG LEVERING AF EL- VARME NR. 1.

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Brian & Lisbet Hemmingsen. Botjek Eltjek ApS Erhvervsbyvej 13 8700 Horsens Tlf.: 70261199

Elinstallationsrapport for ejendommen. Brian & Lisbet Hemmingsen. Botjek Eltjek ApS Erhvervsbyvej 13 8700 Horsens Tlf.: 70261199 for ejendommen Sælger Brian & Lisbet Hemmingsen Adresse Ellegårdsvej 24 Postnr. og by 4684 Holmegaard Dato 30.10.2012 Udløbsdato 30.10.2013 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Botjek Eltjek ApS Erhvervsbyvej

Læs mere

4 / 5 6 1 2009 DESITEK A/S CAW

4 / 5 6 1 2009 DESITEK A/S CAW 2009 DESITEK A/S A/S CAW 1 DESITEK A/S 2 Hvad er en UPS iht. DS/EN62040 3 UPS Topologi 4 Hvorfor N skal tilsluttes / isolationstrafo 5 Beregning af batterikapacitet 6 Installation af UPS er, herunder jording

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Boligeftersyn P/S Guldbergsgade 1 2200 København N Tlf.: 35 36 07 96

Elinstallationsrapport for ejendommen. Boligeftersyn P/S Guldbergsgade 1 2200 København N Tlf.: 35 36 07 96 for ejendommen Sælger Niels Otto Hansen Adresse Kongshusvej 146 Postnr. og by 8300 Odder Dato 04.05.2015 Udløbsdato 04.05.2016 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Boligeftersyn P/S Guldbergsgade 1 2200

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. CL Electric A/S Vølundsvej 19 B 3400 Hillerød Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. CL Electric A/S Vølundsvej 19 B 3400 Hillerød Tlf.: for ejendommen Sælger Benedikte Braae Adresse Krogholmgårdsvej 9 Postnr. og by 2950 Vedbæk Dato 12.09.2014 Udløbsdato 12.09.2015 Autoriseret elinstallatørvirksomhed CL Electric A/S Vølundsvej 19 B 3400

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Mini - EL Hagesvej Rødby Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Mini - EL Hagesvej Rødby Tlf.: for ejendommen Sælger Tina Lumby Adresse Strandbakken 21 Postnr. og by 3600 Frederikssund Dato 10.09.2018 Udløbsdato 10.09.2019 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Mini - EL Hagesvej 7 4970 Rødby Tlf.:

Læs mere

Baggrund for den nye ordning

Baggrund for den nye ordning Eleftersyn ved boligsalg Baggrund for den nye ordning Folketinget har vedtaget en lov, der gør det obligatorisk at få lavet et eleftersyn, hvis man vil have en ejerskifteforsikring ved hushandel. Sikkerhedsstyrelsen

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Pro-Elinstallation A/S Liselejevej Liseleje

Elinstallationsrapport for ejendommen. Pro-Elinstallation A/S Liselejevej Liseleje for ejendommen Sælger Kai Næsby Brahe Adresse Kirkebakken 14 Postnr. og by 3390 Hundested Dato 30.05.2017 Udløbsdato 30.05.2018 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Pro-Elinstallation A/S Liselejevej 15

Læs mere

Gennemgående elektrisk forbindelse i beskyttelsesledere og udligningsforbindelser er målt: Ok Ikke ok Ikke aktuel

Gennemgående elektrisk forbindelse i beskyttelsesledere og udligningsforbindelser er målt: Ok Ikke ok Ikke aktuel Ejer/bruger af installationen: Pablo Arcal Magle Målernr.: 1010647 Målinger: Fejlstrømsafbrydere er målt: Vælg målte type: HPFI type A 30mA HPFI type B 30mA PFI type A 300mA PFI type B 300mA PFI type A

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Mikael Aunskov Nielsen og Jana Aaslev Andersen. Eleftersyn ApS Guldbergsgade København N

Elinstallationsrapport for ejendommen. Mikael Aunskov Nielsen og Jana Aaslev Andersen. Eleftersyn ApS Guldbergsgade København N for ejendommen Sælger Mikael Aunskov Nielsen og na Aaslev Andersen Adresse Solsortevej 15 Postnr. og by 4130 Viby Sjælland Dato 21.08.2018 Udløbsdato 21.08.2019 Autoriseret elinstallatørvirksomhed ApS

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Susan A. Hansen & Jørgen Bundgaard Hansen. Botjek Eltjek ApS Erhvervsbyvej 13 8700 Horsens Tlf.

Elinstallationsrapport for ejendommen. Susan A. Hansen & Jørgen Bundgaard Hansen. Botjek Eltjek ApS Erhvervsbyvej 13 8700 Horsens Tlf. for ejendommen Sælger Susan A. Hansen & Jørgen Bundgaard Hansen Adresse Nebbegårds Alle 1 Postnr. og by 2970 Hørsholm Dato 25.08.2015 Udløbsdato 25.08.2016 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Botjek Eltjek

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Susanne Raackmann Lernø og Finn Jeff Lernø. Eleftersyn ApS Per Henrik Lings Allé 4, 5. th.

Elinstallationsrapport for ejendommen. Susanne Raackmann Lernø og Finn Jeff Lernø. Eleftersyn ApS Per Henrik Lings Allé 4, 5. th. for ejendommen Sælger Susanne Raackmann Lernø og Finn Jeff Lernø Adresse Hovmarksvej 8 Postnr. og by 2920 Charlottenlund Dato 16.10.2018 Udløbsdato 16.10.2019 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Eleftersyn

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Mersad Mehanovic & Azra Karabasic. Insta A/S Smedevænget 16 A Næstved. Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Mersad Mehanovic & Azra Karabasic. Insta A/S Smedevænget 16 A Næstved. Tlf.: for ejendommen Sælger Mersad Mehanovic & Azra Karabasic Adresse Krogen 38 Postnr. og by 4700 Næstved Dato 25.06.2019 Udløbsdato 25.06.2020 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Insta A/S Smedevænget 16 A

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Øster Lindet El-Service ApS Lindevej 10 Øster Lindet 6630 Rødding Tlf.: 74846337

Elinstallationsrapport for ejendommen. Øster Lindet El-Service ApS Lindevej 10 Øster Lindet 6630 Rødding Tlf.: 74846337 for ejendommen Sælger kob Møller Buchwald Adresse Engvej 5 Postnr. og by 6640 Lunderskov Dato 18.11.2014 Udløbsdato 18.11.2015 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Øster Lindet El-Service ApS Lindevej 10

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Søren Bundgaard Christensen. VISU-EL ApS Midgårdsvej 21 8800 Viborg Tlf.: 24224159

Elinstallationsrapport for ejendommen. Søren Bundgaard Christensen. VISU-EL ApS Midgårdsvej 21 8800 Viborg Tlf.: 24224159 for ejendommen Sælger Søren Bundgaard Christensen Adresse Rs. Hansens Alle 6 Postnr. og by 8850 Bjerringbro Dato 15.04.2015 Udløbsdato 15.04.2016 Autoriseret elinstallatørvirksomhed VISU-EL ApS Midgårdsvej

Læs mere

1 Indledning... 3. 2 Baggrund... 4. 3 Formål... 4. 4 Installationen... 4. 5 Brugen af installationen... 5. 6 Tilsynet... 5. 7 Omfang af kampagnen...

1 Indledning... 3. 2 Baggrund... 4. 3 Formål... 4. 4 Installationen... 4. 5 Brugen af installationen... 5. 6 Tilsynet... 5. 7 Omfang af kampagnen... Plejehjem Rapport om el-sikkerheden på plejehjem. Tilsynsordningen har i perioden 1. februar til 31. marts 2010 kørt kampagnetilsyn på plejehjem, og disse tilsyn danner således baggrund for rapporten.

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Eleftersyn ApS Per Henrik Lings Allé 4, 5. th København Ø

Elinstallationsrapport for ejendommen. Eleftersyn ApS Per Henrik Lings Allé 4, 5. th København Ø for ejendommen Sælger Sonja Notkin Adresse Gallemarksvej 4 Postnr. og by 4700 Næstved Dato 03.09.2018 Udløbsdato 03.09.2019 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Eleftersyn ApS Per Henrik Lings Allé 4, 5.

Læs mere

Skema for elsyn. - uden for huseftersynsordningen. Personoplysninger. Generelle oplysninger. Installationsnr. Navn (rekvirent) Målernr.

Skema for elsyn. - uden for huseftersynsordningen. Personoplysninger. Generelle oplysninger. Installationsnr. Navn (rekvirent) Målernr. Skema for elsyn - uden for huseftersynsordningen Personoplysninger Navn (rekvirent) Energinet.dk 85550 Installation Adresse Tonne Kjærsvej Adresse Gl. Dalsgårdsvej 14 Postnr./by 7000, Fredericia Postnr./by

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Botjek Eltjek ApS Søndergade 43, 1. sal 8700 Horsens Tlf.: 70261199

Elinstallationsrapport for ejendommen. Botjek Eltjek ApS Søndergade 43, 1. sal 8700 Horsens Tlf.: 70261199 for ejendommen Sælger Peter Bank Nielsen Adresse Smalle Jerlevvej 2 Postnr. og by 7100 Vejle Dato 07.10.2013 Udløbsdato 07.10.2014 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Botjek Eltjek ApS Søndergade 43, 1.

Læs mere

EL Skema for elsyn. Navn (Rekvirent) Generelle oplysninger: Nyere køkken efter 2003 Nyt bad fra efter 2003

EL Skema for elsyn. Navn (Rekvirent) Generelle oplysninger: Nyere køkken efter 2003 Nyt bad fra efter 2003 Schilling 1/10 Navn (Rekvirent) Generelle oplysninger: Nyere køkken efter 2003 Nyt bad fra efter 2003 Målinger Måleobjekter Afprøvning af fejlstrømsafbrydere Ændringer nødvendig Ikke aktuel Målemetoder,

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Mini - EL Stationsvej Rødby Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Mini - EL Stationsvej Rødby Tlf.: for ejendommen Sælger Anders Nøddeboe Birk Adresse Norgesvej 4 Postnr. og by 3390 Hundested Dato 26.09.2019 Udløbsdato 26.09.2020 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Mini - EL Stationsvej 15 4970 Rødby

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Bettina Lydolph & Boet efter: Flemming Asger Lydolph. Insta A/S Smedevænget 16 A. 4700 Næstved. Tlf.

Elinstallationsrapport for ejendommen. Bettina Lydolph & Boet efter: Flemming Asger Lydolph. Insta A/S Smedevænget 16 A. 4700 Næstved. Tlf. for ejendommen Sælger Bettina Lydolph & Boet efter: Flemming Asger Lydolph Adresse Faunedalen 20 Postnr. og by 4700 Næstved Dato 02.12.2015 Udløbsdato 02.12.2016 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Insta

Læs mere

Skema for elsyn Evt. Notater

Skema for elsyn Evt. Notater Skema for elsyn Navn (rekvirent): Adresse: Postnr./by: Telefon: Installation: Adresse: Postnr./by: Installationsejer: Evt. Side 1 of 5 1. Målinger Måleobjekter 1.1 Afprøvning af fejlstrømsafbrydere 1.2

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Botjek Eltjek ApS Søndergade 43, 1. sal 8700 Horsens Tlf.: 70261199

Elinstallationsrapport for ejendommen. Botjek Eltjek ApS Søndergade 43, 1. sal 8700 Horsens Tlf.: 70261199 for ejendommen Sælger Tove Larsen Adresse Højeløkkevej 17 Postnr. og by 5690 Tommerup Dato 30.05.2013 Udløbsdato 30.05.2014 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Botjek Eltjek ApS Søndergade 43, 1. sal 8700

Læs mere

Fejlstrømsbeskyttelse med HPFI

Fejlstrømsbeskyttelse med HPFI Fejlstrømsbeskyttelse med HPFI Pau Ahler Brorsbøl Indehaver og direktør Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S AGENDA Kort om Spangenberg & Madsen Relationer i forhold til energirenovering Hvordan

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Nawal Korkis Shia og Issam Matti Toma Mikha. Insta A/S Smedevænget 16 A Næstved. Tlf.

Elinstallationsrapport for ejendommen. Nawal Korkis Shia og Issam Matti Toma Mikha. Insta A/S Smedevænget 16 A Næstved. Tlf. for ejendommen Sælger Nawal Korkis Shia og Issam Matti Toma Mikha Adresse Vibevænget 3 Postnr. og by 4700 Næstved Dato 13.03.2019 Udløbsdato 13.03.2020 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Insta A/S Smedevænget

Læs mere

Kapitel 804 Forsamlingslokaler, butikker og lignende salgslokaler, undervisningslokaler, fælles adgangsveje og flugtveje

Kapitel 804 Forsamlingslokaler, butikker og lignende salgslokaler, undervisningslokaler, fælles adgangsveje og flugtveje Kapitel 804 Forsamlingslokaler, butikker og lignende salgslokaler, undervisningslokaler, fælles adgangsveje og flugtveje FORSAMLINGSLOKALER, BUTIKKER OG LIGNENDE SALGSLOKALER, UNDERVISNINGSLOKALER, FÆLLES

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Botjek Eltjek ApS Erhvervsbyvej Horsens Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Botjek Eltjek ApS Erhvervsbyvej Horsens Tlf.: for ejendommen Sælger Kurt og Anette Møller Adresse Irisvej 2 Postnr. og by 8260 Viby J Dato 16.09.2019 Udløbsdato 16.09.2020 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Botjek Eltjek ApS Erhvervsbyvej 13 8700

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. rene nielsen (Boet efter bjarne dahl nielsen) VISU-EL ApS Midgårdsvej 21 8800 Viborg Tlf.

Elinstallationsrapport for ejendommen. rene nielsen (Boet efter bjarne dahl nielsen) VISU-EL ApS Midgårdsvej 21 8800 Viborg Tlf. for ejendommen Sælger rene nielsen (Boet efter bjarne dahl nielsen) Adresse Rolighedsvej 12 Postnr. og by 8450 Hammel Dato 25.03.2015 Udløbsdato 25.03.2016 Autoriseret elinstallatørvirksomhed VISU-EL ApS

Læs mere

Systemjordingogtavler

Systemjordingogtavler Systemjordingogtavler 312.2, systemjording TN-C-S system 312.2, systemjording TT-system 312.2, systemjording Maritim- og offshoresektoren Møbelindustrien Tekstilindustrien Medicinalindustrien Høj driftsikkerhed

Læs mere

MEDDELELSE Elinstallationer nr. 15/09 (Erstatter Elinstallationer nr. 7/06 og nr. 14/04)

MEDDELELSE Elinstallationer nr. 15/09 (Erstatter Elinstallationer nr. 7/06 og nr. 14/04) MEDDELELSE Elinstallationer nr. 15/09 (Erstatter Elinstallationer nr. 7/06 og nr. 14/04) Februar 2009 MVE Elektriske installationer i møbler Stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6, kapitel 713 Installationer

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Ryslinge El Tvekildevej Ryslinge Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Ryslinge El Tvekildevej Ryslinge Tlf.: for ejendommen Sælger Finn Hermansen Adresse Bandholmvej 20 Postnr. og by 4000 Roskilde Dato 09.07.2018 Udløbsdato 09.07.2019 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Ryslinge El Tvekildevej 1 5856 Ryslinge

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Multi-Tech A/S Hareskovvej 15 A 4400 Kalundborg Tlf.: 59 50 40 04

Elinstallationsrapport for ejendommen. Multi-Tech A/S Hareskovvej 15 A 4400 Kalundborg Tlf.: 59 50 40 04 for ejendommen Sælger Martin Backe Adresse Tingerupvej 96 Postnr. og by 4330 Hvalsø Dato 03.07.2015 Udløbsdato 03.07.2016 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Multi-Tech A/S Hareskovvej 15 A 4400 Kalundborg

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Hans Jørgen Østergaard og Helle Østergaard. Eleftersyn ApS Guldbergsgade København N

Elinstallationsrapport for ejendommen. Hans Jørgen Østergaard og Helle Østergaard. Eleftersyn ApS Guldbergsgade København N for ejendommen Sælger Hans Jørgen Østergaard og Helle Østergaard Adresse Elsdyrvej 14 Postnr. og by 8270 Højbjerg Dato 23.05.2018 Udløbsdato 23.05.2019 Autoriseret elinstallatørvirksomhed ApS Guldbergsgade

Læs mere

1 Indledning Baggrund Formål Installationen Brugen af installationen Tilsynet Omfang af kampagnen...

1 Indledning Baggrund Formål Installationen Brugen af installationen Tilsynet Omfang af kampagnen... Børnehaver Rapport om elsikkerheden i børnehaver. Tilsynsordningen har i perioden 1. februar til 31. marts 2009, kørt kampagnetilsyn i børnehaver, og disse tilsyn danner således baggrund for rapporten.

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Knud-Flemming Ingemann Rasmussen. Ryslinge El Tvekildevej Ryslinge Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Knud-Flemming Ingemann Rasmussen. Ryslinge El Tvekildevej Ryslinge Tlf.: for ejendommen Sælger Knud-Flemming Ingemann Rasmussen Adresse Østergårdsvej 1 Postnr. og by 4760 Vordingborg Dato 24.05.2018 Udløbsdato 24.05.2019 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Ryslinge El Tvekildevej

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Anna Blanche Skau Høyer. Proeftersyn Kaldehøjs-Åsen Gilleleje Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Anna Blanche Skau Høyer. Proeftersyn Kaldehøjs-Åsen Gilleleje Tlf.: for ejendommen Sælger Anna Blanche Skau Høyer Adresse Mejerivej 3 Postnr. og by 4050 Skibby Dato 28.07.2017 Udløbsdato 28.07.2018 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Proeftersyn Kaldehøjs-Åsen 2 3250 Gilleleje

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Proeftersyn Kaldehøjs-Åsen Gilleleje Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Proeftersyn Kaldehøjs-Åsen Gilleleje Tlf.: for ejendommen Sælger Peter Skat-Rørdam Adresse Engbakkevej 8 Postnr. og by 2920 Charlottenlund Dato 03.03.2016 Udløbsdato 03.03.2017 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Proeftersyn Kaldehøjs-Åsen 2 3250

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Trio-El A/S Kildevældets Allé 12 2600 Glostrup Tlf.: 36722214

Elinstallationsrapport for ejendommen. Trio-El A/S Kildevældets Allé 12 2600 Glostrup Tlf.: 36722214 for ejendommen Sælger Malik Yajur Saleem Adresse Bredekærs Vænge 154 Postnr. og by 2635 Ishøj Dato 12.08.2014 Udløbsdato 12.08.2015 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Trio-El A/S Kildevældets Allé 12

Læs mere

Skema for elsyn. Generelle oplysninger: Målinger. Målemetoder, resultater og bemærkninger. Ændring nødvendig. Ikke aktuel

Skema for elsyn. Generelle oplysninger: Målinger. Målemetoder, resultater og bemærkninger. Ændring nødvendig. Ikke aktuel Skema for elsyn Navn (rekvirent): Adresse: Postnr./by: Telefon: Installation: Adresse: Postnr./by: Installationsejer: Generelle oplysninger: Målinger Måleobjekter Afprøvning af fejlstrømsafbrydere HPFI

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Nino Rostgaard Gjerløv Rizzato & Elisabeth Rostgaard G Rizzato

Elinstallationsrapport for ejendommen. Nino Rostgaard Gjerløv Rizzato & Elisabeth Rostgaard G Rizzato for ejendommen Sælger Nino Rostgaard Gjerløv Rizzato & Elisabeth Rostgaard G Rizzato Adresse Kløvervej 23 Postnr. og by 4700 Næstved Dato 15.05.2017 Udløbsdato 15.05.2018 Autoriseret elinstallatørvirksomhed

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Aut Elinstallatør v/lars Nielsen Regnbuen Hillerød Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Aut Elinstallatør v/lars Nielsen Regnbuen Hillerød Tlf.: for ejendommen Sælger Line Alling Adresse Bjarnehøjvej 8 Postnr. og by 3390 Hundested Dato 21.02.2019 Udløbsdato 21.02.2020 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Aut Elinstallatør v/lars Nielsen Regnbuen

Læs mere

,. /( ( (!"#$#!$%$# # &( ( & #'(!%!! #3 3 // 7&( ( &/ $/ (& / ( ( "(.,( ) ( (' 8/ 9 ' ()$ $$ $*$ $+++$

,. /( ( (!#$#!$%$# # &( ( & #'(!%!! #3 3 // 7&( ( &/ $/ (& / ( ( (.,( ) ( (' 8/ 9 ' ()$ $$ $*$ $+++$ !"#$ % & )& &!'' * %% ) +!!, &,. / -' ' 0 -'!"#$#!$%$# 12 / 3 4' 5 6! ' # & & #'!%!! #3 3 // 7& &/ $/ & / "., ) ' 8/ 9 --!"#$%&%& ' )$ $$ $*$ $+++$ Skema for elsyn Navn rekvirent): Adresse: Postnr./by:

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Ken Berkowitz & Christina Holstener Berkowitz. Ryslinge El Tvekildevej Ryslinge Tlf.

Elinstallationsrapport for ejendommen. Ken Berkowitz & Christina Holstener Berkowitz. Ryslinge El Tvekildevej Ryslinge Tlf. for ejendommen Sælger Ken Berkowitz & Christina Holstener Berkowitz Adresse Karlslunde Landevej 11 Postnr. og by 2690 Karlslunde Dato 20.06.2017 Udløbsdato 20.06.2018 Autoriseret elinstallatørvirksomhed

Læs mere

1 Indledning...3. 2 Baggrund...4. 3 Formål...4. 4 Installationen...4. 5 Brugen af installationen...4. 6 Tilsynet...5. 7 Omfang af kampagnen...

1 Indledning...3. 2 Baggrund...4. 3 Formål...4. 4 Installationen...4. 5 Brugen af installationen...4. 6 Tilsynet...5. 7 Omfang af kampagnen... Forsamlingslokaler Rapport om el-sikkerheden i Forsamlingslokaler. Tilsynsordningen har i perioden 1. november til 15. december 2008 kørt kampagnetilsyn på forsamlingslokaler, og disse tilsyn danner således

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Amagerelektrikeren ApS Kirstinehøj Kastrup Tlf.:

Elinstallationsrapport for ejendommen. Amagerelektrikeren ApS Kirstinehøj Kastrup Tlf.: for ejendommen Sælger Maya & Bjørn Bisserup Adresse Bondager 62 Postnr. og by 2670 Greve Dato 21.02.2014 Udløbsdato 21.02.2015 Autoriseret elinstallatørvirksomhed Amagerelektrikeren ApS Kirstinehøj 55

Læs mere

Der skal sendes målerværdier med timeopløsning til Energinet.dk. 8.600 kr./år ekskl. moms. (Afregningsart: B kunde)

Der skal sendes målerværdier med timeopløsning til Energinet.dk. 8.600 kr./år ekskl. moms. (Afregningsart: B kunde) A2 Forbrugstarif data: Kunden er tilsluttet og målt på kv station. Der måles på 10 kv niveau. Kunden ejer selv 10 kv kabel, transformere mm. efter måleren. Stikledning er tilsluttet på 10 kv niveau på

Læs mere