IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg"

Transkript

1 IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg 1 SIDE 1 SIDE 2 SIDE 3 MÅLSÆTNING KATEGORISERING I.H. AALBORG TILBYDER UDØVERENS FORPLIGTIGELSER MÅLSÆTNING Målet med I.H. Aalborgs idrætspolitik er at give alle udøvere de bedst mulige rammer for at dyrke deres idræt på det niveau, som den enkelte udøver har evner, vilje og mulighed for. Idrætspolitikken formuleret i det følgende beskriver hvordan I.H. Aalborg søger at opfylde ovenstående målsætning indenfor de forskellige kategorier af idrætsudøvere. Ønsket er hermed at skabe overblik over, hvilke ydelser I.H. Aalborg tilbyder udøverne, og hvad der forventes af udøverne for at kunne opnå disse ydelser. KATEGORISERING Udøvere placeres i de forskellige kategorier af I.H. Aalborg efter individuel vurdering i samråd med udøveren, træneren og eventuelt landstræner/parasport Danmarks idrætsudvalg. International Elite: Landsholdsudøvere med A-, B- eller Talent-status ifølge Parasport Danmarks elitedefinitioner. Udøveren skal arbejde med sin idræt på samme niveau, som står beskrevet i Parasport Danmarks elitekoncept (bilag 1) National Elite: Landsholdsudøvere uden Parasport Danmark elitestatus, der træner målrettet og koncentreret og som i sin idræt deltager i konkurrence på højeste plan i Danmark. Udøveren har evner og vilje til at placere sig blandt de bedste udøvere nationalt. Talenter: Udøvere der har evne og vilje til, samt træner målrettet og koncentreret mod, at komme i den nationale elite. Special Olympics Udøvere hørende til Special Olympics området der ikke kan placeres under kategorierne International- og national Elite samt Talenter, men er udtaget af Parasport Danmark efter Special Olympics reglerne til særlige stævner og dermed følgende aktiviteter. Special Olympics udøvere der er udtaget til landshold og som opfylder kravene til National Elite skal regnes som hørende til denne kategori. Motionister/breddeidræt: Udøvere der dyrker sin idræt for motionens skyld eller det sociale aspekt.

2 IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg 2 I.H. AALBORG TILBYDER International Elite, National Elite, Talenter: Økonomi Al økonomisk støtte gives under skyldig hensyntagen til I.H. Aalborgs økonomi. International Elite søges at holde udgiftsneutral. Som udgangspunkt betaler I.H. Aalborg faktiske udgifter, for International- og National Elite, til deltagergebyr og billigste transport til træningslejre og turneringer i ind - og udland. Støtte fra anden side som f.eks. Parasport Danmark, Team Danmark, sponsorer o.l. fratrækkes de faktiske udgifter. Der kan forekomme egenbetaling efter skøn fra I.H. Aalborg. Udøvere som regnes for Talenter kan søge om at blive støtteberettiget som eliteudøver. Udstyr Som udgangspunkt skal medlemmet selv betale sit udstyr. Træning I.H. Aalborg arrangerer træning på passende niveau, så det sportslige niveau kan vedligeholdes og gerne udvikles. Er I.H. Aalborgs ugentlige træningstilbud ikke tilstrækkelig, skal klubben være behjælpelig med at tiltrække og arrangere træningssamlinger på passende niveau. Doping og medicin I.H. Aalborg skal efter individuel vurdering og eventuel anmodning fra udøveren være behjælpelig med relevant oplysning omkring brug af doping og medicin. Special Olympics: Økonomi Special Olympics udøvere kan løbende søge I.H. Aalborg om støtte til deltagelse i særlige Special Olympics stævner. Støtte der bevilges skal gives efter samme kriterier som National Elite. Generelt Udøvere under Special Olympics området tilbydes samme ydelser som hører til de kategorier de i øvrigt tilhører, det være sig National Elite, Talenter eller Motion og Breddeidræt. Motion og breddeidræt: Økonomi I.H. Aalborg kan, efter løbende vurdering, støtte deltagelse i særlige bredde/motionsarrangementer. Træning I.H. Aalborg stiller træningsfaciliteter, trænere og idrætshjælpere til rådighed så idrætten kan udøves på betryggende vis, og det sportslige niveau kan vedligeholdes og gerne udvikles. Øvrige tilbud I.H. Aalborg henstiller til lederne, at der laves aktiviteter af både sportslig og social karakter. Udstyr Udøveren skal selv betale sit udstyr.

3 IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg 3 UDØVERENS FORPLIGTIGELSER International Elite: Sportslige krav Udøveren skal opfylde de krav som står beskrevet i Parasport Danmarks elitekoncept (bilag 1). Udøveren forpligtiger sig til at stille op for I.H. Aalborg til Parasport Danmarks Forbunds Mesterskaber. Ved deltagelse i stævner, turneringer og arrangementer relateret til den givne idræt i Danmark skal udøveren repræsentere I.H. Aalborg. Træning Udøveren skal deltage i passende træning som fastsat af træner/landstræner, hvor det er mest hensigtsmæssigt. I.H. Aalborg kan forlange deltagelse i klubtræningen under hensyntagen til udøverens planlægning. Dette for at hæve niveauet i I.H. Aalborg og for at være rollemodel for øvrige udøvere af idrætten på lokalt plan. Økonomi Udøveren skal indlevere plan og budget for sæsonens kendte aktiviteter senest en måned før sæsonstart. Er det ikke muligt at kortlægge alle aktiviteter for hele sæsonen, skal budgetter og planer indleveres så snart det er muligt. Officielle indbydelser og udgiftsoverslag til stævner og træningssamlinger mm. skal indleveres til I.H. Aalborg hurtigst muligt efter de foreligger. Senest 14 dage efter en støttet aktivitet skal der aflægges økonomisk regnskab med bilag for aktiviteten. Sponsor/PR Hvis det er muligt i forhold til Parasport Danmarks regler har klubben ret til at bruge medlemmet til at opnå sponsorindtægter og PR. Medlemmet skal være parat til at deltage i PR- og sponsoraktiviteter med skyldig hensyntagen til medlemmets trænings- og turneringsaktiviteter. Udøveren er ansvarlig for hurtigst muligt og senest 24 timer efter en støttet aktivitet at I.H. Aalborg oplyses om resultater og relevante begivenheder og nyheder. National Elite og Talenter: Sportslige krav Udøveren skal leve op til de konkurrencemæssige krav, der fastsættes af træneren og I.H. Aalborg, som er nødvendig for at opretholde højeste niveau. Udøveren forpligtiger sig til at stille op for I.H. Aalborg til Parasport Danmarks Forbunds Mesterskaber. Ved deltagelse i stævner, turneringer og arrangementer relateret til idrætten i Danmark repræsenterer udøveren I.H. Aalborg. Træning Udøveren skal deltage i passende træning fastsat af træneren, hvor det er mest hensigtsmæssigt. Udøveren forpligtiger sig til så vidt muligt at deltage i træningssamlinger på landsplan. I.H. Aalborg kan i samråd med træneren forlange deltagelse i klubtræningen. Dette for at højne niveauet i I.H. Aalborg og for at være rollemodel for øvrige udøvere af idrætten på lokalt plan. Der forventes en seriøs træningsindsats både med hensyn til fremmøde og effektivitet i træning. Træningsindsatsen skal til en hver tid kunne dokumenteres.

4 IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg 4 Doping og medicin Udøveren skal overholde alle regler for brug af doping og skal endvidere søge viden om, og overholde, den enkelte sportsgrens regler for indtagelse af medicin, så enhver form for udelukkelse pga. medicin eller kosttilskud ikke kan finde sted. Etik Udøveren skal være bevidst om, at man til enhver tid til træning og kamp, og så længe man bærer klubdragten, er I.H. Aalborgs repræsentant og optræder således at I.H. Aalborg ikke bringes i miskredit. Udøveren skal til enhver tid kunne bruges som rollemodel for andre udøvere i klubben. Alkohol må ikke nydes i forbindelse med træning og kamp. Sponsor og PR Alle sponsorkontrakter laves i samarbejde med klubben. Det er til enhver tid muligt for klubben at bruge medlemmet i PR- og sponsorøjemed. Medlemmet skal være parat til at deltage i PR- og sponsoraktiviteter med skyldig hensyntagen til medlemmets trænings- og turneringsaktiviteter. Hvis der forefindes en personlig sponsor, skal dette godkendes af og koordineres med I.H. Aalborg så der ikke opstår interessekonflikter. Udøveren er ansvarlig for umiddelbart efter, og senest 24 timer efter, en støttet aktivitet, at I.H. Aalborg oplyses om resultater og relevante begivenheder og nyheder. Special Olympics Udøvere i Special Olympics kategorien forpligtiger sig i henhold til de kategorier de i øvrigt falder under, det være sig National Elite, Talenter eller Motion og Breddeidræt. Motion og breddeidræt: Udøveren skal vise respekt for sine kammerater, for I.H. Aalborg og for de frivillige trænere og hjælpere, ved at møde op til tilmeldte aktiviteter, og ved at melde afbud såfremt man er forhindret. Deltager udøveren i en aktivitet med venteliste, hvor der optages en plads for en anden udøver, skal man være aktiv, og deltage i en af træneren fastsat træningsmængde, for at kunne opretholde sin plads. Det forventes at udøveren bidrager til et godt klubliv ved at være en god kammerat, samt deltager i de sociale aktiviteter der afholdes i den enkelte idræt og i fælles aktiviteter for klubbens medlemmer. Vedtaget af I.H. Aalborgs bestyrelse Bilag: Parasport Danmarks elitekoncept

5 IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg 10 Aktivrepræsentant Husk at hvert landshold vælger/udpeger en aktivrepræsentant, som inddrages og høres i relevante områder af arbejdet med landsholdet. Huskeliste Før sæsonstart Husk det er dit ansvar at tjekke at evt. medicin indtag, ikke er strid med gældende dopingregler. Lav sæsonplan Lav langsigtet målsætning Underskriv DHIF s tøjaftale Husk licensregistrering Vær med til at vælge aktivrepræsentant I løbet af sæsonen Før træningsdagbog Husk at informere om eventuel medvirken i medierne. Efter sæsonen Evaluering af sæsonen Evt. evaluering af deltagelse i EM, VM eller PL

6 Parasport Danmarks elitekoncept Udarbejdet af Parasport Danmarks Eliteidrætsudvalg Parasport Danmark - Idrættens Hus - DK-2605 Brøndby - info@parasport.dk CVR nr

7 Parasportens elitekoncept Nærværende elitekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem til og med De Paralympiske Lege i Tokyo, Formålet med elitekonceptet er at skabe de bedst mulige rammer for at dyrke eliteidræt og dermed øge det sportslige niveau og antallet af eliteudøvere yderligere. Hvad der skal til for at danske atleter kan skabe gode internationale resultater i perioden er i lighed med det tidligere elitekoncept omdrejningspunkt for elitekonceptet. De begrænsede ressourcer set i et internationalt perspektiv betyder, at Parasport Danmark fortsat skal prioritere og fokusere indsatsen. Derfor vil økonomi og ressourcer i den kommende støtteperiode i endnu højere grad blive fordelt på baggrund af sportslige resultater, udviklingspotentiale og behov hos den enkelte atlet eller det enkelte hold. Målsætninger Eliteudvalgets målsætninger for eliteidræt under Parasport Danmark Parasporten skal styrke og udvikle et eliteidrætsmiljø, der sikrer, at der kan vindes medaljer ved EM, VM og PL inden for de 3 handicapgrupper (fysisk-, syns- og udviklingshandicap). Opnå 7-10 medaljer ved PL Flere medaljer ved EM og VM i perioden end i perioden Deltagelse i Vinter-PL 2018 og opnå placeringer i den bedste 1/2-del. I indsatsperioden optages talenter i landsholdsarbejdet, og 2-4 talenter fra UAF programmet deltager ved PL Parasport Danmark er i perioden involveret i 2-3 forskningsprojekter, med henblik på præstationsoptimering og talentudvikling i forbundets eliteidrætter. Parasport har i perioden indgået forpligtende partnerskaber med 3-4 specialforbund omkring eliteområdet Parasport Danmark har frem mod PL 2020 indgået aftaler for 8-10 talent- og eliteatleters støtte via partnerskaber med elitekommuner. Organisering Eliteidrætten hos Parasport Danmark varetages organisatorisk af Eliteudvalget (politisk ledelse) og elitestaben (driftsledelse). Støtteberettigelse Landsholdsidrætter hos Parasport Danmark er opdelt i eliteidrætter og udviklingsidrætter på baggrund af sportslige resultater og udviklingspotentiale. Kategoriseringen tager udgangspunkt i en række fakta og spørgsmål om idrætten både nationalt og internationalt. Parasport Danmark - Idrættens Hus - DK-2605 Brøndby - info@parasport.dk CVR nr

8 Parasport Danmarks Eliteudvalg fokuserer på og prioriterer de paralympiske idrætter og specifikt de klassificeringer, der er en del af PL programmet i elitekoncept I samarbejdet mellem eliteidrætterne og Parasport Danmark er det Parasport Danmarks målsætning at stille følgende ydelser og støtte til rådighed for udøverne. Ansættelse af landstrænere og trænere til landshold Stævner og træningssamlinger Formidling af støtte og rådgivning inden for en række områder, herunder fysisk træning, sportspsykologi, anti-doping, klassificering og ernæring Administrere, planlægge og foranstalte deltagelse i de Paralympiske Lege Vejledning og støtte fra Team Danmark til udøvere, som er inkluderet i Team Danmarks støttekoncept Ikke paralympiske idrætter Individuelle idrætsudøvere i idrætter og discipliner, der ikke er på det paralympiske program, har mulighed for at opnå støtte i form af et mindre en gangs støttebeløb med udgangspunkt i et internationalt topresultat. Dette er defineret som et medaljeresultat ved EM og/eller VM, som anerkendes af DIF s retningslinjer på området. Håndbøger Der bliver i samarbejde med idrætsudvalg og landstrænere udarbejdet Håndbøger for henholdsvis udøvere, landstrænere og managere (holdledere). Disse skal tjene som redskab for alle, der beskæftiger sig med eliteidræt i Parasport-regi herunder give Eliteudvalget mulighed for en mere hensigtsmæssig fordeling af midlerne. Elitedefinitioner og støttetildeling Samarbejdet mellem Parasport Danmark og eliteidrætternes landsholdsudøvere indeholder en række rettigheder og forpligtigelser for atleter, trænere, ledere, elitestab og Eliteudvalget, der er omfattet af det fælles elitearbejde. Parasport Danmark opererer med definitioner på eliteudøvere opdelt i tre forskellige niveauer: Parasport Verdensklasseatleter, Parasport Eliteatleter og Parasport Atleter, hvilke ligger til grund for Parasport Danmarks tildeling af støtte og ressourcer. Landstrænerne indstiller landsholdsudøverne til Eliteudvalget. Udøvere på samme landshold i holdidrætter har samme status. Kategoriseringen af atleter finder sted en gang årligt og følger kalenderåret. Parasport Verdensklasseatleter Parasport Verdensklasseatleter omfatter som udgangspunkt individuelle udøvere eller udøvere i holdidrætter, der er blandt den absolutte top af verdenseliten og har opnået medaljeplaceringer ved seneste mesterskab VM eller PL. De repræsenterer som udgangspunkt Danmark ved EM, VM og PL. Parasport Danmark - Idrættens Hus - DK-2605 Brøndby - info@parasport.dk CVR nr

9 Parasport Verdensklasseatleter deltager i internationale mesterskaber og indstiller tilværelsen på de krav, som eliteidræt stiller, og relaterer alt hvad man foretager sig efter dette herunder træningsmængde, konkurrenceaktivitet og ernæring. Parasport Verdensklasseatleter skal opfylde alle formelle krav formuleret i Håndbog for Landsholdsudøvere for at opnå økonomisk støtte af Parasport Danmark. Verdensklasseatleter vil ikke skulle betale deltagergebyr til konkurrencedeltagelse, træningslejre og træningssamlinger, som er støttet af Parasport Danmarks Eliteudvalg. Parasport Eliteatleter Parasport Eliteatleter er blandt verdenseliten. De repræsenterer som udgangspunkt Danmark ved EM, VM og PL. Parasport Eliteatleter skal have et sportsligt niveau og udviklingspotentiale, der gør, at de kan nå den absolutte verdenselite. Parasport Eliteatleter skal opfylde alle formelle krav formuleret i Håndbog for Landsholdsudøvere for at opnå økonomisk støtte af Parasport Danmark. Parasport Eliteatleter vil modtage delvis støtte til konkurrencedeltagelse, træningslejre og træningssamlinger, som er støttet af Parasport Danmarks Eliteudvalg. Parasport Atleter Parasport Atleter har potentialet til at komme i verdenseliten. Resultatmæssigt kan de placere sig lige under verdenseliten. Parasport Atleter kan deltage ved EM og VM, men gør det ikke nødvendigvis. Parasport Atleterne er ikke nødvendigvis faste deltagere på landsholdet og deres træningsmængde og træningsmetoder kan forøges og optimeres. Deres indstilling er seriøs, men fokus i tilværelsen er ikke tilstrækkeligt målrettet idrætten på nuværende tidspunkt. Parasport Atleter vil modtage en mindre støtte til konkurrencedeltagelse, træningslejre og træningssamlinger, som er støttet af Parasport Danmarks Eliteudvalg. Unge atleter Unge atleter med et særligt potentiale for at opnå internationale topresultater på seniorniveau, vil kunne søge ekstra støtte fra en særlig pulje. Sponsorpolitik Parasport Danmark arbejder for målrettet at eksponere hovedsponsorerne i sammenhæng med eliteidrætten. Dette gælder ikke kun gennem beklædningseksponering, men også gennem andre aktiviteter herunder i forbindelse med organisering af internationale mesterskaber og andre aktiviteter. Parasport Danmark - Idrættens Hus - DK-2605 Brøndby - info@parasport.dk CVR nr

10 Parasport Danmark forpligter sig til at udlevere landsholdstøj godkendt indenfor de gældende sponsorregler til landsholdsudøvere samt staff på de landshold, som støttes af Eliteudvalget. Landsholdsudøvere er forpligtede til at underskrive et aftalepapir vedrørende profilering af sponsorer og anvendelse af landsholdstøj. Af aftalen fremgår det blandt andet, hvornår landsholdstøjet skal anvendes. Øvrige politikker Alle, der beskæftiger sig med eliteidræt i Parasport Danmark skal være bekendt med forbundets anti-dopingpolitik, ernæringspolitik og uddannelsespolitik ligesom det forventes at man er i besiddelse af relevante Håndbøger. Parasport Danmark - Idrættens Hus - DK-2605 Brøndby - info@parasport.dk CVR nr

Parasport Danmarks elitekoncept

Parasport Danmarks elitekoncept Parasport Danmarks elitekoncept 2017-2020 Udarbejdet af Parasport Danmarks Eliteidrætsudvalg Parasportens elitekoncept 2017-2020 Nærværende elitekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem

Læs mere

DHIF s støttekoncept udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg

DHIF s støttekoncept udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg DHIF s støttekoncept 2013-2016 udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg DHIF s støttekoncept 2013-2016 Nærværende støttekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem til De Paralympiske Lege,

Læs mere

Sportsplan for paradressur

Sportsplan for paradressur Sportsplan for paradressur Introduktion Sportsplanens formål er at danne udgangspunkt og retningslinjer for paradressur, samt bidrage til at udvikle et program, som gør de bedste bedre, udvikler flere

Læs mere

Sportsplan for paradressur

Sportsplan for paradressur Sportsplan for paradressur Introduktion Sportsplanens formål er at danne udgangspunkt og retningslinjer for paradressur, samt bidrage til at udvikle et program, som gør de bedste bedre, udvikler flere

Læs mere

Håndbog for Landstrænere

Håndbog for Landstrænere Kære Landsholdstrænere Velkommen ombord! Vi er glade for at du vil medvirke til at udvikle DDI s landsholdsudøvere, og bidrage til at vi i fremtiden kan fortsætte med at skabe resultater for dansk handicap

Læs mere

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Kultur, Miljø & Erhverv Elite Aabenraa Dato: 08.05.2014 Sagsbehandler: Ane Tarp Hansen Direkte tlf.: 7376 7676 E-mail: atha@aabenraa.dk Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Forslaget til udvikling

Læs mere

XXXXXXX HOVEDLINJER

XXXXXXX HOVEDLINJER XXXXXXX HOVEDLINJER 2021-2024 VI STÅR BAG DE DANSKE ATLETER Team Danmark Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Telefon: +45 43 26 26 26 Telefax: +45 43 26 25 55 E-post: post@teamdanmark.dk Internet:

Læs mere

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept 6.1:Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagen arbejder for at gøre København til det bedste sted i Norden at dyrke eliteidræt i. Dette skal bl.a. realiseres ved, at

Læs mere

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling.

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling. Åben invitation Aarhus, 29. november 2013 Drømmer du om at komme på landsholdet? Har du ambitioner om at være en del af landsholdet? Vil du være den bedste bueskytte, du kan blive? Nu har du muligheden

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 Hovedlinjer i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 indholdsfortegnelse 1. Beslutningsproces og høring...3 2. Sammenhængen mellem lovgrundlaget og støttekonceptet...4 3. Tendenser i international eliteidræt...6

Læs mere

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation 1. juli 2013 Notat om rolle- og ansvarsfordeling mellem Danmarks Idrætsforbund, specialforbund og Team Danmark vedr. talentrekruttering, -identifikation og - udvikling. 1. Indledning og baggrund International

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2016 Senior

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2016 Senior 1 af 7 Introduktion 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF 2007-10-28 1 af 7 ver.3 Nedenfor er beskrevet målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF. Aktuelle mål DSqF har et internationalt eliteperspektiv og vil være blandt de bedste

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi 2019-2024 Opdateret d. 1.1.2019 Gældende d. 1.1.2019 Formål Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi har til formål at beskrive de definitioner, målsætninger

Læs mere

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Senior

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Senior side 1 af 7 Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Fremtidens ryttere 4 Sportslige mål og vigtige datoer 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 5 Dato for udtagelse

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

Mellem etik, moral og resultatkontrakter. Team Danmarks formål. Centrale dokumenter for dansk eliteidræt

Mellem etik, moral og resultatkontrakter. Team Danmarks formål. Centrale dokumenter for dansk eliteidræt Mellem etik, moral og resultatkontrakter Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 31. maj 2012 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 1 Team Danmarks formål Team Danmark har til formål

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, stolthed og gode oplevelser.

Læs mere

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Pony

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Pony side 1 af 7 Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Fremtidens ryttere 4 Sportslige mål og vigtige datoer 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Dato for udtagelse

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR! 2014! PONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPORTSPLAN FOR DRESSUR! 2014! PONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2014 PONY side af 1 7 SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2014 PONY Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Datoer

Læs mere

Til Team Danmark støttede forbund. 20.1.2010 PBJ/llp. Særlig projektstøtte 2010

Til Team Danmark støttede forbund. 20.1.2010 PBJ/llp. Særlig projektstøtte 2010 Til Team Danmark støttede forbund 20.1.2010 PBJ/llp Særlig projektstøtte 2010 Team Danmark har som bekendt modtaget en donation på 10 mio. kr. fra Bilka, Føtex, Netto og stormagasinet Salling (Købmand

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, fællesskab og gode oplevelser.

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmarks uddannelse Det personlige lederskab i elitesport blev igangsat d. 21-23. marts i Aarhus. Der deltager

Læs mere

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Team Danmarks hovedopgave Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt på en socialt

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi 2019-2024 Opdateret d. 1.1.2019 Glædende d. 1.1.2019 Formål Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi har til formål at beskrive de definitioner, målsætninger

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

Talentpolitik i Greve Atletik

Talentpolitik i Greve Atletik Talentpolitik i Greve Atletik Forord fra Eliteudvalget. Velkommen til denne introduktion til Greve Atletiks Talentpolitik. Formålet med dette dokument er at give svar på nogle af de generelle spørgsmål,

Læs mere

Dansk Handicap Idræts-Forbund

Dansk Handicap Idræts-Forbund Dansk Handicap Idræts-Forbund DHIF s historie Dansk Handicap Idræts-Forbund Etableret 1971 Specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF) Ca. 18.000 medlemmer 446 klubber Aktiviteter og idrætter DHIF

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund 1

Dansk Sportsdykker Forbund 1 Målsætninger og retningslinjer for Undervandsrugby under Dansk Sportsdykker Forbund April 2004 FORMÅL MED LANDSHOLDSGRUPPERNE At udvikle spillerne træningsmæssigt, primært i form af taktiske oplæg der

Læs mere

Talentcentre og kraftcentre

Talentcentre og kraftcentre Talentcentre og kraftcentre 1.0 Indledning Team Danmark anser talentcentre og kraftcentre som en hjørnesten i en langsigtet udvikling af dansk eliteidræt. Formålet med talentcentrene og kraftcentrene er

Læs mere

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Uddybning: - Med bedre talentmiljøer menes, at klubberne i højere

Læs mere

PARASPORT IDRÆT FOR PERSONER MED HANDICAP

PARASPORT IDRÆT FOR PERSONER MED HANDICAP PARASPORT IDRÆT FOR PERSONER MED HANDICAP Parasport i Danmark Parasport Danmark arbejder for at fremme motionsog konkurrenceidræt for personer med handicap, bl.a. ved at initiere, støtte og kvalificere

Læs mere

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund 1 Rammerne for landsholdsarbejdet Hovedbestyrelsen har vedtaget Eliteplan 2013-16 Eliteplan 2013-16 Målsætninger for landsholdsarbejdet Struktur for elitearbejdet

Læs mere

Vision for Næstved Sportscollege

Vision for Næstved Sportscollege Vision for Næstved Sportscollege Næstved Sportscollege (NSC) drives i fællesskab mellem en række idrætsklubber og uddannelsesinstitutioner hjemmehørende i Næstved Kommune. Formålet med etablering af sportscollege

Læs mere

Talentudvikling i Sønderjylland

Talentudvikling i Sønderjylland Talentudvikling i Sønderjylland tirsdag den 26. april 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 51 26 60 62 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål at udvikle dansk

Læs mere

ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020

ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020 STRATEGI 2020 2 ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020 3 INDLEDNING Elite Sport Greenland (ESG) er en selvejende institution til fremme af grønlandsk eliteidræt og har til formål at fremme internationaliseringen

Læs mere

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning KIFs støtteordning Formålet med støtteordningen er at skabe så gode forhold som muligt for den enkelte aktive i tilrettelæggelsen af den daglige træning og frem mod konkurrencer, så flest mulige kan etablere

Læs mere

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2015 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2015 JUNIOR- OG UNGRYTTERE side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

Fusionsaftale Mellem. Nordbornholms Golf Klub. Gudhjem Golfklub

Fusionsaftale Mellem. Nordbornholms Golf Klub. Gudhjem Golfklub Fusionsaftale Mellem Nordbornholms Golf Klub Bornholms Golf Klub Gudhjem Golfklub Nexø Golf Klub Om fælleshold i Danmarksturneringen fra 2012 frem til og med 2014. Holdnavn: FH Team Golfbornholm 1 & 2

Læs mere

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk.

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk. KONCEPT FOR UDVIKLINGSCENTRE I DANSK TAEKWONDO FORBUND INDLEDNING Etablering af udviklingscentre er et af de første skridt i implementering af DTaFs talent- og elitestrategi, som blev færdiggjort i juni

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december 2018 Ledelsesresumé Dual Career Team Danmark har udpeget 41 Team Danmark-uddannelsespartnere blandt 57 modtagne ansøgninger fra ungdomsuddannelsesinstitutioner

Læs mere

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ ADGANG TIL TRÆNING I TALENTCENTER OG MORGENTRÆNING TALENTCENTER Fredericia Eliteidræt træner idrætstalenter mellem 13-20 år i et tværgående miljø én gang ugentligt

Læs mere

SPORTSPLAN FOR CHILDREN 2016

SPORTSPLAN FOR CHILDREN 2016 side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009 Struktur oplæg kamp ca.6.000 medlemmer ca. 500 kamp udøvere ca. 75 Talenter ca. 15 på landshold ca. 5 i International klasse Struktur Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Talent center Talent center

Læs mere

Undlad at kommentere politiske spørgsmål under en konkurrence og gå aldrig imod en dommers afgørelse, hvis den bygger på lovgrundlaget.

Undlad at kommentere politiske spørgsmål under en konkurrence og gå aldrig imod en dommers afgørelse, hvis den bygger på lovgrundlaget. 1 Indgået mellem BUESKYDNING DANMARK og skytte: Navn, klub, år Et spørgsmål om holdning til tingene Som bruttoholds- og landsholdsskytte tilslutter du dig visse regler officielle, som uskrevne, med en

Læs mere

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Unions ansvars- og kompetence katalog er til enhver tid gældende for unionens arbejde. Udvalgene er i alle henseender ansvarlige over for unionens bestyrelse med hensyn til de af bestyrelsen

Læs mere

DCUF ELITESTRATEGI 2018

DCUF ELITESTRATEGI 2018 DCUF ELITESTRATEGI 2018 August 2013 Roller & opgaver Eliteudvalget: Strategier (elitestrategi, talentudviklingsstratgi, mentalstrategi mv.) Tildeling af støtte Referater og opfølgning fra eliteudvalgsmøder

Læs mere

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Kommunalbestyrelsen godkendte 28. februar 2017 at sende udkast til kommunens nye eliteidrætspolitik i høring. Høringsperioden udløb 1. maj og der er indkommet i alt

Læs mere

Amager Atletik Club. Elite-koncept. Krav og støtte til Amager Atletik Club s Elite. August 2015 Side 1 af 7

Amager Atletik Club. Elite-koncept. Krav og støtte til Amager Atletik Club s Elite. August 2015 Side 1 af 7 Amager Atletik Club Elite-koncept Krav og støtte til Amager Atletik Club s Elite August 2015 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Målsætning for AAC s elitekoncept... 3 3 Elite- og talentarbejdet...

Læs mere

Elitestrategi for TTC 2014-2015

Elitestrategi for TTC 2014-2015 Elitestrategi for TTC 2014-2015 Vision TTC ønsker at være det foretrukne træningsfællesskab for københavnske elitetriatleter baseret på et stærkt fællesskab, der løfter det enkelte individs niveau og sikrer

Læs mere

Seminar om forskningsog udviklingsprojekter. Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby

Seminar om forskningsog udviklingsprojekter. Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby Seminar om forskningsog udviklingsprojekter Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby 1 Målsætninger for 2013-2016 Bedre sportslige resultater ved EM, VM og OL - samtidigt med at Danmark som minimum

Læs mere

Indledning... 2 Definering af elite... 2 Organisering... 2

Indledning... 2 Definering af elite... 2 Organisering... 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Definering af elite... 2 Organisering... 2 Bestyrelsen... 2 Eliteudvalget... 3 Medlemmer... 3 Opgaver... 5 Formand for eliteudvalg... 5 Elitesektioner... 5 Opgaver...

Læs mere

ELITESTRATEGI FOR ESBJERG TAEKWONDO KLUB

ELITESTRATEGI FOR ESBJERG TAEKWONDO KLUB 1. Erfaringer Hvad har klubben gjort indenfor eliteområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne været? Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt? Hvad har betinget, at klubben har haft en elite? Hvordan

Læs mere

Ansvars- og Kompetence katalog

Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf: +45 43 26 29 10 Email: office@danskate.dk Web: www.danskate.dk Ansvars- og Kompetence katalog Medlem af Danmarks Idrætsforbund International

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne Rammeaftale mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark (TD) 1. Parterne Danmarks Idræts-Forbund er en sammenslutning af danske idrætsorganisationer og har til formål at virke for fremme af dansk

Læs mere

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016.

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016. # Klub/foreni ng Formål Ansøgt tilskud Idrætssamvirkets indstilling. Beslutning 1 Tailgate Talentudvikling er en væsentlig faktor i klubbernes daglige virke, hvorfor talentudvikling vil have et særligt

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

Rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Team Danmark (TD) fastlægger mål for TD s virksomhed i aftaleperioden og de vilkår, der gives herfor.

Rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Team Danmark (TD) fastlægger mål for TD s virksomhed i aftaleperioden og de vilkår, der gives herfor. RAMMEAFTALE Team Danmark 2013-2016 19. juni 2013 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Team Danmark (TD) fastlægger mål for TD s virksomhed i aftaleperioden og de vilkår, der gives herfor. Målene drøftes

Læs mere

Retningslinjer for Slagelse Guld

Retningslinjer for Slagelse Guld Side 1 af 6 Retningslinjer for Slagelse Guld Slagelse Kommune afholder i samarbejde med Slagelse Idræts Råd et årligt arrangement, hvor kommunens idræts-, fritids- og foreningsliv honoreres for store sportspræstationer

Læs mere

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013 Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Team Danmarks hovedopgave

Læs mere

SPORTSPLAN FOR TALENTHOLD, DISTRIKT 9, 2016 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR TALENTHOLD, DISTRIKT 9, 2016 JUNIOR- OG UNGRYTTERE Sportslige mål De store sportslige højdepunkter er. Sydjysk Mesterskab, SJM Holdmesterskab Juniore/ungryttere Sydjysk Mesterskab, SJM (P) Holdmesterskab Ungryttere Sydjysk Mesterskab, SJM Individuelt Juniore/ungryttere

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 4. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 4. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 4. december 2018 27. februar 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmark har i februar 2018 lanceret et helhedsplanlægningskoncept målrettet atleter, som skal understøtte

Læs mere

Dansk Forbund. Orientering. Brøndby, december 2008. Stillingsbeskrivelser. Direktør (fuld tid):

Dansk Forbund. Orientering. Brøndby, december 2008. Stillingsbeskrivelser. Direktør (fuld tid): s- Stillingsbeskrivelser. Direktør (fuld tid): Direktøren har det overordnede ansvar for DOF s drift og den løbende udvikling af forbundet i tæt samarbejde med udvalg, projektgrupper og frivillige medarbejdere

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 11. december 2017 5. februar 2018 Ledelsesresumé Forskning Til ansøgningsrunden 18. december 2017 modtog forskningsudvalget 14 ansøgninger af høj kvalitet, og det samlede

Læs mere

ÅRET 2011 HAR VÆRET ET FANTASTISK ÅR FOR SAMMENSLUTNINGEN AF GLADSAXEKLUBBERNE 361, NYBRO-FURÅ OG GLADSAXE KANO- KAJAKKLUB.

ÅRET 2011 HAR VÆRET ET FANTASTISK ÅR FOR SAMMENSLUTNINGEN AF GLADSAXEKLUBBERNE 361, NYBRO-FURÅ OG GLADSAXE KANO- KAJAKKLUB. ÅRET 2011 HAR VÆRET ET FANTASTISK ÅR FOR SAMMENSLUTNINGEN AF GLADSAXEKLUBBERNE 361, NYBRO-FURÅ OG GLADSAXE KANO- KAJAKKLUB. VI SER TILBAGE PÅ ET ÅR, HVOR DE SPORTSLIGE RESULTATER TALER FOR SIG SELV. ROERNE

Læs mere

Danske eliteatleters vilkår Økonomisk, sportsligt og socialt

Danske eliteatleters vilkår Økonomisk, sportsligt og socialt Danske eliteatleters vilkår Økonomisk, sportsligt og socialt August 2009 De 403 bedste atleter fra de 31 Team Danmark-støttede sportsgrene har hen over sommeren 2009 deltaget i en elektronisk spørgeskemaundersøgelse.

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Kolding Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Kolding Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og [X-]Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i [X-]Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016

Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016 Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016 Eliteudvalget har besluttet den kommende struktur for talentudvikling og elitearbejde gældende fra 2012. Nedenstående tabel viser en oversigt over

Læs mere

14.02.2005 1. HareTris elitestruktur

14.02.2005 1. HareTris elitestruktur HareTris elitestruktur 1 Baggrund HareTri har valgt at definere en ny elitestruktur, som forsøger at tilgodese alle, som er aktive for klubben såvel sportsligt som socialt. Reglerne skal være synlige for

Læs mere

Talentudvikling i sportens verden

Talentudvikling i sportens verden Talentudvikling i sportens verden Konference 22.9.2008 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 Kort præsentation - MA Cand. mag. (samfundsfag idræt) Adjunkt og

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

Eliteidræt i Rudersdal. Udvikling af elitemiljøer

Eliteidræt i Rudersdal. Udvikling af elitemiljøer Eliteidræt i Rudersdal Udvikling af elitemiljøer Eliteidræt i Rudersdal Idé og formål I 2012 indgik Team Rudersdal og Rudersdal Kommune et partnerskab for elitestøtten i Rudersdal og omegn. Idéen med partnerskabet

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2012 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE MED VIDERE 1. Et medlem kan dyrke de under Dansk Svømmeunion hørende discipliner

Læs mere

SPORTSPLAN FOR JUNIOR- & UNGRYTTERE 2018, SPRINGNING

SPORTSPLAN FOR JUNIOR- & UNGRYTTERE 2018, SPRINGNING SPORTSPLAN FOR JUNIOR- & UNGRYTTERE 2018, SPRINGNING Indhold Introduktion 2 Værdier 2 Formål 2 Normer for landsholdene 2 Fremtidens ryttere 3 Udtagelsesdatoer 3 Evaluering af landshold og bruttotrupperne

Læs mere

Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner

Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner Følgende kvalifikationskrav kan anvendes ved ansættelse af ernæringsfaglige

Læs mere

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet DANSK GOLF UNION Vejen til landsholdet H O V E D S P O N S O R DGUs eliteudvikling juli 2008 1 Fra drøm til virkelighed Langt og kort spil Dansk Golf Union (DGU) har som vision at skabe golfspillere amatører

Læs mere

Esbjerg Ishockey Klub. Eliteidrætsklasse Vitaskolen

Esbjerg Ishockey Klub. Eliteidrætsklasse Vitaskolen Esbjerg Ishockey Klub Eliteidrætsklasse Vitaskolen Rev. 1 November 2014 Optagelse Eliteidrætsklasse Esbjerg Ishockey Klub (EIK) indgår i et samarbejde med Danmarks Ishockey Union (DIU), Team Danmark, Esbjerg

Læs mere

Danmarks Sportsdanserforbund Elite- &Talent Politik Standard/Latin ( )

Danmarks Sportsdanserforbund Elite- &Talent Politik Standard/Latin ( ) Formål At skabe et elite- og talentmiljø i Danmarks Sportsdanserforbund. At skabe sportslige resultater på højt internationalt niveau. At skabe fremadrettede planer og mål for den enkelte danser, såvel

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Retningslinjer for idrætshonoreringen (Slagelse Guld)

Retningslinjer for idrætshonoreringen (Slagelse Guld) Side 1 af 5 Retningslinjer for idrætshonoreringen (Slagelse Guld) Slagelse Kommune afholder i samarbejde med Slagelse Idræts Råd et årligt arrangement, hvor kommunens idræts-, fritids- og foreningsliv

Læs mere

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg Handlingsplan for DPF s eliteudvalg 2011-2012 Tilpasning af handlingsplanen Eliteudvalget har tilpasset handlingsplanen, da tilskudsordningen i fremtidens ændres af DIF, så tilskud bliver mere orienteret

Læs mere

Samarbejdsaftale ETT Sportudøver og træner.

Samarbejdsaftale ETT Sportudøver og træner. Samarbejdsaftale ETT Sportudøver og træner. Samarbejdsaftale For udøvere og trænere tilknyttet ETT kamphold. De bedste betingelser for ETT kæmpere For at give ETT konkurrenceudøvere de mest optimale vilkår

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6 Idrætspolitik 2010 1 Indholdsfortegnelse Byrådets forord 3 Perspektiver og udfordringer 4-5 Fokus- og indsatsområder 6 Organisering via Karizma Sport 7 Idrætsanlæg og træningsfaciliteter 7 Ledere og trænere

Læs mere

SPORTSPLAN FOR. side 1 af 7

SPORTSPLAN FOR. side 1 af 7 side 1 af 7 Introduktion Sportsplanen danner udgangspunkt for værdier og retningslinjer i dansk voltigering. Den er udarbejdet med inspiration fra dressurudvalgets sportsplaner for junior/yr/senior. Planen

Læs mere

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2017 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2017 JUNIOR- OG UNGRYTTERE _ side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Fremtidens ryttere 5 Udtagelsesdatoer 5 Evaluering af landshold og

Læs mere

SPECIAL OLYMPICS IDRÆT FOR PERSONER MED UDVIKLINGSHANDICAP

SPECIAL OLYMPICS IDRÆT FOR PERSONER MED UDVIKLINGSHANDICAP SPECIAL OLYMPICS IDRÆT FOR PERSONER MED UDVIKLINGSHANDICAP foto: SOI Special Olympics Special Olympics er et idrætstilbud til personer med udviklingshandicap. Deltagelse i idræt kan forbedre målgruppens

Læs mere

SPORTSPLAN FOR PONY & CHILDREN 2018, SPRINGNING

SPORTSPLAN FOR PONY & CHILDREN 2018, SPRINGNING SPORTSPLAN FOR PONY & CHILDREN 2018, SPRINGNING Indhold Introduktion 2 Værdier 2 Formål 2 Normer for landsholdene 2 Sportslige mål 3 Udtagelseskriterier 3 Ryttergrupper 4 Udtagelsesstævner og udtagelser

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Team Danmarks støttekoncept 2013-2016

Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 indhold 1.0 Indledning 3 1.1 Lovgrundlag for dansk eliteidræt 3 1.2 Tendenser i international eliteidræt 4 1.3 Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 5 1.4 Særlige

Læs mere

Skive fh Holdningshæfte

Skive fh Holdningshæfte Indholdsfortegnelse Vision:... 2 Breddeidræt:... 2 Eliteidræt:... 2 Branding:... 2 Skive fh ønsker:... 3 Dette kræver:... 3 Målsætning:... 3 Samarbejde med lokale skoler og ungdomsuddannelser:... 3 Skive

Læs mere

Dialog med Dansk Handicap Idræts-Forbunds foreninger, handicapgrupper, medarbejdere og samarbejdspartnere.

Dialog med Dansk Handicap Idræts-Forbunds foreninger, handicapgrupper, medarbejdere og samarbejdspartnere. Forord Dansk Handicap Idræts-Forbund har siden midten af 1990 erne haft en handlingsplan, som har været toneangivende i forhold til de områder, som forbundet ønskede at sætte på dagsordenen både internt

Læs mere

KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL

KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL Team Danmarks hovedopgave Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt på en socialt og samfundsmæssig forsvarlig måde. Team

Læs mere

Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark

Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark TOPMØDE om PROJEKT SKOLESPORT 15. april 2008 Idrættens Hus, Brøndby Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 (mobil)

Læs mere

TOKON HJØRRING ANSØGNING OM TALENT- OG ELITEESTØTTE FOR Hjørring kommune

TOKON HJØRRING ANSØGNING OM TALENT- OG ELITEESTØTTE FOR Hjørring kommune TOKON HJØRRING ANSØGNING OM TALENT- OG ELITEESTØTTE FOR 2018 Hjørring kommune 1 Indhold: Ansøgning om Talent- og elitestøtte 3 Strategiplan frem mod 2020 6 Dansk Karate Forbunds Landshold og Talentcenter

Læs mere

Sportsplan for springning 2019 Senior

Sportsplan for springning 2019 Senior Sportsplan for springning 2019 Senior Indhold Introduktion 2 Værdier 2 Formål 2 Normer for landsholdene 2 Fremtidens ryttere 3 Udtagelsesdatoer 3 Evaluering af landshold og bruttotrupperne 3 Trænings/stævne-planlægning

Læs mere

ESAA Talent Guide. Del 1

ESAA Talent Guide. Del 1 ESAA Talent Guide Del 1 Juni 2016 Indholdsfortegnelse ESAA Talent Guide 1. Intro 2. Talenthuset værdisættet for talentudviklingen i Danmark 3. Fra Værdier til handling: ESAA-talentudviklingsmodellen 4.

Læs mere