Beskrivelse af jobområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af jobområdet"

Transkript

1 Side 1 af 8 Nummer: 2733 Titel: Mobilkraner med ballast Kort titel: M.kran ballast Status: GOD Godkendelsesperiode: og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Langt de fleste mobile kraner med ballast, anvendes i specialiserede kranvirksomheder, som rykker ud til opgaverne. Opgaverne drejer sig typisk om kranløft i forbindelse med anlæg, byggeri og montering, hvor mobile kraner med ballast anvendes til de tunge løft samt løft, hvor der kræves stor rækkevidde. Enkelte havne og store produktionsvirksomheder er i besiddelse af mobile kraner med ballast med fast tilknyttet kranfører. Mobilkranarbejde udføres såvel nationalt som internationalt. Opgaverne i forbindelse med mobilkranarbejde udføres af medarbejdere, der har opnået kompetencen gennem en kombination af virksomhedsoplæring og deltagelse på kurser, af faglærte kranførere samt af administrative medarbejdere, mellemledere og selvstændige. Der skønnes at være beskæftiget ca inden for jobområdet. Der findes myndighedskrav for at føre lastbil, lastbil med påhængskøretøj og for unge førere under 21 år af lastbil, fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Der er fastsat myndighedskrav af Arbejdstilsynet for anvendelse af mobile kraner og for førere af gaffeltrucks. Jobområdet afgrænses i forhold til lastbilkranføreren af, at der anvendes mobile kraner med ballast, hvortil der kræves certifikat til mobile kraner. Typiske arbejdspladser inden for jobområdet Mobilkranføreren kan som operatør af en mobil kran med ballast, hvortil der kræves krancertifikat, anvende sit køretøj og kran i en anhugnings- og transportproces foretaget med kraner og andet løfteudstyr inden for såvel intern som ekstern transport. Mobilkranføreren er udover krancertifikat i stand til at føre lastbil, ofte med påhængskøretøj. Den typiske arbejdsplads inden for jobområdet beskæftiger sig udelukkende med kranopgaver, typisk for fremmed regning. Mange virksomheder råder over flere typer kraner, herunder også lastbilmonterede kraner. Jobområdet omfatter følgende typer virksomheder: Små og mellemstore kranfirmaer med en eller enkelte mobilkraner. Store kranfirmaer med mange typer mobile kraner.

2 Side 2 af 8 Virksomheder, som har en eller nogle mobile kraner med ballast til håndtering af store eller tunge emner. Der er eksempelvis tale om havne- og produktionsvirksomheder Der findes typisk disse jobfunktioner inden for området: Mobilkranførere med primært operative opgaver. Administrative medarbejdere med primært opgaver inden for ordremodtagelse og planlægning. Mellemledere som fx kørselsforvaltere, disponenter og konduktører. Selvstændige vognmænd og ejere af kranvirksomheder. Medarbejderne på arbejdspladserne inden for jobområdet En mobilkranfører er i besiddelse af certifikat mobile kraner med ballast samt kørekort, kategori C og ofte også E. Certifikatet er erhvervet på en kompetencegivende uddannelse, enten i AMU eller i erhvervsuddannelsen inden for transportområdet. De administrative medarbejdere har typisk en erhvervsuddannelse inden for handels- og kontorområdet. Mellemledere fx kørselsforvaltere og konduktører - bliver ofte rekrutteret blandt de kranførere, som har erhvervet sig teoretiske kvalifikationer eller blandt de administrative medarbejdere. De medarbejdere, der søger eller har beskæftigelse inden for jobområdet, har generelle og personlige kompetencer, specifikt læse-, skrive-, regne- og IT-kompetencer, således at de kan anvende og varetage kontrol-, planlægnings- og beregningsopgaver. De typiske operative medarbejdere inden for mobilkranområdet er mænd. Kun ganske få af dem er flygtninge og indvandrere. Nogle af de operative medarbejdere inden for jobområdet har problemer med de grundlæggende almene færdigheder, såsom at læse, skrive og regne samt IT. Arbejdsorganisering på arbejdspladserne inden for jobområdet Mobilkranføreren arbejder på skiftende arbejdspladser, alt efter hvor mobile kraner med ballast og kranføreren er bestilt til at udføre kranopgaver. Fører af mobile kraner med ballast arbejder ofte sammen med medarbejdere fra andre virksomheder, men også sammen med medarbejdere fra egen virksomhed. Hvor store opgaver skal løses, er der ofte en fast anhugger med kranføreren. Kranføreren er meget ofte sin egen arbejdsleder, der planlægger arbejdet sammen med den ansvarlige på arbejdspladsen. Der er derfor tale om et job, som kræver megen selvstændighed. Arbejdstiderne er vekslende og med meget store krav til fleksibilitet. Kranføreren skal kunne klare at tilpasse løsningen af kranopgaven til uforudsete situationer. De kompetencer, der er fælles med grundlæggende og brede kompetenceområder inden for transportområdet, erhverves i kompetenceområderne Grundkompetence Chauffør gods og i Godstransport ad landevej.

3 Side 3 af 8 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Kranområdets konkurrenceforhold, organisering og økonomi Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Medarbejderen har forståelse for de økonomiske sammenhænge i en kranvirksomhed, herunder især hvordan den enkelte kranydelse påvirker den samlede økonomi i virksomheden. Den enkelte medarbejder bliver bevidst om de økonomiske konsekvenser af sine handlinger i den samlede logistikkæde. Medarbejderen har indsigt i kranområdets konkurrenceforhold og organisering. Teknologi og arbejdsorganisering I mange virksomheder er der i mobilkranen mulighed for aflæsning af drift- og vedligeholdelsesomkostninger m.v. Dette stiller krav til medarbejderens IT-kvalifikationer. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Grundlæggende kendskab til driftsøkonomiske principper, fx faste og især variable omkostninger. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen finder anvendelser inden for størstedelen af branchen.

4 Side 4 af 8 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Levering af kvalitet og service Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Fører af mobile kraner med ballast, udfører altid sit arbejde ude hos kunderne. Kranføreren og jobområdets øvrige medarbejdere besidder derfor den nødvendig samarbejdsevne og sproglige kompetence, der bidrager til god kundeservice i henhold til virksomhedens kvalitetsprofil. Medarbejderen ved hvordan man foretager konfliktafværgelse. Medarbejderen har kendskab til forskellige virksomhedskulturer, og kan anvende denne viden i forbindelse med forståelse for virksomhedens og medarbejdernes kulturelle forskelligheder. Teknologi og arbejdsorganisering Kranføreren har en bred kundekontakt og fungerer som virksomhedens ansigt udadtil. Derfor er korrekt personlig fremtræden, kundeservice, samarbejdsevne og kommunikationsevne meget væsentlige. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kvalitetssikringssystemer vinder større og større indpas, især på mellemstore og store virksomheder inden for området. Kundeservice er af afgørende betydning for de virksomheder inden for området, hvor der er direkte kundekontakt.

5 Side 5 af 8 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Mobilkranteknik Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Fører af mobile kraner med ballast kan opstille og betjene mobile kraner med ballast på sikkerhedsmæssig forsvarlig måde og kan udvælge korrekt anhugningsgrej samt foretage forsvarlig anhugning. Kranføreren kan instruere anhuggeren i korrekt anvendelse, eftersyn og kassation af anhugningsgrej. Kranføreren kan vedligeholde og efterse mobile kraner med ballast og transportmateriellet, samt kontrollere at lovpligtige eftersyn er overholdt. Medarbejderen skal kende de krav, som færdselsloven stiller samt være opmærksom på Arbejdstilsynets anvisninger. Teknologi og arbejdsorganisering Mobile kraner med ballast er meget store og komplicerede køretøjer de fleste er fyldt med moderne teknologi og computere. Mobilkranføreren arbejder typisk på en fremmed arbejdsplads og som den eneste medarbejder fra kranvirksomheden. Kranbetjeningen sker ud fra tegngivning ved hjælp af håndsignaler og radiokommunikation med anhugger. Denne anhugger tilhører meget ofte den fremmede arbejdsplads. Kravet til mobilkranføreren om større fleksibilitet gør, at mange kranførere erhverver stort set alle de angivne certifikater og kørekort. Mange arbejder i virksomheder, der også har store lastbilmonterede kraner, som de lejlighedsvis betjener. Gaffeltruckcertifikat er ofte nødvendigt for at transportere kranudstyr. En del mobilkraner kræver blot traktorkørekort, men de fleste virksomheder lægger vægt på, at mobilkranføreren er i besiddelse af kørekort til lastbil og påhængskøretøj. De mange kørekort og certifikater stiller dem også bedre på arbejdsmarkedet i tilfælde af jobskifte. Transportmateriel gennemgår en stadig teknologisk udvikling. Den enkelte mobilkranfører har ansvaret for at foretage de eftersyn og den vedligeholdelse, som materiellets manual og virksomhedens politik samt krav stillet af Arbejdstilsynet, på området foreskriver. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Kranføreren skal være i besiddelse af to eller flere af følgende certifikater og kørekort: - Kranbasis samt Mobile kraner over 8 tonsmeter til og med 30 tonsmeter. - Mobile kraner over 30 tonsmeter med ballast - Mobile kraner over 30 tonsmeter. - Lastbil (C) og påhængsvogn (E). - Certifikat til gaffeltruck (B). Der kræves en grundlæggende læsekompetence. I nogle tilfælde forudsættes det, at kranføreren kan forstå og anvende manualer på engelsk eller tysk.

6 Side 6 af 8 Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Alle operative medarbejdere inden for jobområdet er i besiddelse af kompetencen, idet dog ikke alle har erhvervet alle certifikater og kørekort.

7 Side 7 af 8 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Sundhed, sikkerhed, arbejdsmiljø og adfærd i nødsituationer Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Mobilkranføreren har en grundlæggende forståelse for elementær sikkerhed på arbejdspladsen, så vedkommende kan anvende sin viden ved løsning af opgaver, som indebærer sikkerhedsmæssige risici. Mobilkranføreren kan forholde sig aktivt til at mindske arbejds- og belastningsskader, og styrke egen sundhed, på baggrund af sin viden om ergonomi, hvordan fysiske og psykiske belastningsfaktorer kan påvirke det enkelte menneske, og hvordan adfærd og holdninger kan påvirke arbejdslivet. Mobilkranføreren kan udføre almindelig og livreddende førstehjælp ved ulykker i transportvirksomheder. Mobilkranføreren kan forebygge påvirkninger og skader og reagere hensigtsmæssigt ved brand. Teknologi og arbejdsorganisering Mobilkranførere er i dag udsat for betydelige sundhedsmæssige belastninger af både psykisk og fysisk karakter. De skiftende arbejdstider, besværlige vilkår m.h.t. sund ernæring, motion m.v., stiller krav om sund levevis med det formål at øge trafiksikkerheden, forlængelse af levealder samt mindskelse af erhvervsrelaterede sygdomme. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Medarbejderen skal have kendskab til de mange regler og anvisninger, der er for arbejdets tilrettelæggelse, indretning og udførelse, som udstedes af Arbejdstilsynet. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Inden for området arbejdes der til tider under stort tidspres, hvilket medfører risiko for ulykker og skader. Stort set alle virksomheder inden for området arbejder målrettet på at mindske arbejdsulykker og skader.

8 Side 8 af 8 Aktuelt tilkoblede mål Niveau kan angives ved enkeltfag. Nummer, niveau og titel EUU Varighed i dage Tilknyttet i perioden RKV før erhvervsuddannelse for voksne AP 5, og fremefter Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2, og fremefter Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I AP 10, og fremefter Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter Praktikvejlederens kommunikation med elev/lærling AD 2, og fremefter Introduktion til arbejdsmarkedsuddannelserne (F/I) AP 3, og fremefter Introduktion til et brancheområde (F/I) AP 40, og fremefter Arbejdsmarked, it og jobsøgning (F/I) AP 40, og fremefter Praktik for F/I AP 48, og fremefter Anhugning af byrder AA 5, og fremefter Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd AD 5, og fremefter Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd AD 5, og fremefter Grundlæggende faglig regning AP 2, og fremefter Grundlæggende faglig matematik AP 3, og fremefter Faglig læsning AP 2, og fremefter Faglig skrivning AP 3, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, basis AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau AP 40, og fremefter Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I AP 10, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, basis AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau AP 40, og fremefter Praktikvejledning af eud-elever/lærlinge AF 1, og fremefter Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2, og fremefter Grundlæggende faglig regning AP 2, og fremefter Grundlæggende faglig matematik AP 3, og fremefter Faglig læsning AP 2, og fremefter Faglig skrivning AP 3, og fremefter Instruktører og elever i praktikcentret AP 2, og fremefter Mål og læring i praktikcentret AP 2, og fremefter Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter Arbejdsmiljø 2 i faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter Introduktion til det danske arbejdsmarked (F/I) AP 5, og fremefter Mobile kraner >30 tm - med ballast AK 15, og fremefter

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2749 Titel: Betjening af travers-, portalkran og riggerudstyr Kort titel: Kran Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Aktuelle udbudsgodkendelser

Aktuelle udbudsgodkendelser Side 1 af 5 681401 AMU Hoverdal Kompetencebeskrivelse: EUU: Periode: Godkendelsestype: 2636 Ejendomsservice AE 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2708 Klimateknisk område AB 01-01-2010 og fremefter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2660 Titel: Pleje af hår, hud og negle Kort titel: Hår, hud, negle Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2687 Titel: Vagtservice Kort titel: Vagtservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet vagtservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2687 Titel: Vagtservice Kort titel: Vagtservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet vagtservice

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2265 Detailhandel KLA 25000 RKV før erhvervsuddannelse for voksne AP 01-01-2017 og fremefter 40001 Markedsanalyse i detail- og handelserhvervet

Læs mere

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 Nummer Titel EUU Varighed dage 40000 Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5,00 40041 Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 40133 Formidling til brugere og beboere, ejendomsservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2707 Titel: Køleteknisk område Kort titel: Køl Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle de

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2686 Titel: Forsynings- og distributionssektorerne Kort titel: Forsyning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2698 Titel: Tandteknik Kort titel: Tandteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Tandteknik er fremstilling

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2781 Titel: Bolig- og autointeriørmontering Kort titel: Interiørmontage Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Boligmonteringsområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2757 Titel: Plastsvejsning Kort titel: Plast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Plastsvejsning indebærer sammenføjning

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2761 Titel: Opbygning og drift af offshore installationer Kort titel: offshore inst. Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2237 Titel: Administration i sundhedssektoren Kort titel: admsundhed Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Administration

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2606 Titel: Guld- og sølvsmedeområdet Kort titel: Guldsmed Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2751 Titel: Produktion af køle- og klimaanlæg Kort titel: Køleteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 6 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2275 Administration GOD 25000 RKV før erhvervsuddannelse for voksne AP 01-01-2017 og fremefter 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2765 Titel: Teltmontage Kort titel: Teltmontage Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet teltmontage indeholder

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2782 Titel: Operatøropgaver i el-forsyning Kort titel: forsyning oper. Status: GOD Godkendelsesperiode: 30-06-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Godschauffør. Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4 og 5C: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter

Godschauffør. Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4 og 5C: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter 49-55, 20, 22, 24, 14, stk. 1 1 og 5, stk 3, pkt. 3 66, 68 Odense Tekniske Skole Uddannelsesindgang Mekanik, Transport og logistik Afdeling Transport og Logistik Uddannelsesfamilie Transport og Logistik

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 18 Nummer: 2859 Titel: Personbefordring med mindre køretøjer Kort titel: Bef. køretøjer Status: GOD Godkendelsesperiode: 14-12-2018 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice Marts 2015 AMU Statistik For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: - AMU Hoverdal - AMU Nordjylland - Københavns Tekniske

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 18 Nummer: 2288 Titel: Personbefordring med bybus og rutebil Kort titel: Personbef.Bybus Status: GOD Godkendelsesperiode: 24-05-2016 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2205 Titel: Finansiel rådgivning og forsikring Kort titel: finogfor Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Finansiel

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4 og 5C: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter. 12, stk.

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4 og 5C: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter. 12, stk. Odense Tekniske Skole Uddannelsesindgang Mekanik, Transport og logistik Afdeling Transport og Logistik Uddannelsesfamilie Transport og Logistik Uddannelse chauffør Speciale Renovationschauffør 49-55, 20,

Læs mere

Analyse af: Behovet for ny uddannelsesstruktur på renovationsområdet

Analyse af: Behovet for ny uddannelsesstruktur på renovationsområdet Analyse af: Behovet for ny uddannelsesstruktur på renovationsområdet Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Formål... 3 3 Analysens opbygning... 4 4 Miljøstyrelses opgaver i forbindelse med affald og

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Bygge-/Anlægsområdet og -Industri 2215 Bygnings- og automaling samt skilteproduktion mv. Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 4268-3 Dekorationsteknikker (AF) 21-08-2013 og

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 14 Nummer: 2869 Titel: Klargøring af og tunnelkørsel med togmateriel Kort titel: Togklargøring Status: GOD Godkendelsesperiode: 14-12-2018 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 5 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 6 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2280 Titel: Vejgodstransport Kort titel: Vejgods Status: GOD Godkendelsesperiode: 14-12-2018 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Inden for vejgodstransportområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 11 Nummer: 2251 Titel: Postale produkter og processer Kort titel: Postal produkt Status: GOD Godkendelsesperiode: 24-11-2010 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Inden

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2244 Titel: Maskin- og værktøjsområdet Kort titel: Maskin Status: GOD Godkendelsesperiode: 21-12-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet er centreret

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2794 Titel: Transportarbejde i lufthavne Kort titel: Lufthavn Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-12-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice AMU Statistik Januar 2012 For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal AMU Nordjylland AMU Syd CPH West Erhvervsskolen

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 5 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2275 Administration Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40022 Effektive, individuelle brugerflader (AD) 12-09-2014 og fremefter

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende fra 01-01-2014 til 31-12-2014)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende fra 01-01-2014 til 31-12-2014) Side 1 af 6 743402 Handelsskolen Silkeborg Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2275 Administration 01-08-2014 og fremefter Godkendt til udbud 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 5 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Branchepakker: Transport

Branchepakker: Transport Branchepakker: Transport Titel på branchepakken gruppe Kør bus og lær dansk Primært for ledige tosprogede, der ønsker job som buschauffør. Dansksproglige krav: Bestået prøve i danskuddannelse 1 eller tilsvarende

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2787 Titel: Spåntagende metalindustri Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 02-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Køkken-Hotel-Restaurant-Bager-Konditor-Kødbranchen 2257 Mad til grupper med varierede behov for ernæring Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40423 Praktikvejledning af ernæringsassistenter

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice Januar 2013 AMU Statistik For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal AMU Nordjylland Københavns Tekniske Skole

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 10 Nummer: 2250 Titel: Kort titel: Status: GOD Godkendelsesperiode: 25-08-2011 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet er afgrænset til at omfatte førstelinie-ledere

Læs mere

Forslag til IGU forløb Bygge- og Anlægsbranchen

Forslag til IGU forløb Bygge- og Anlægsbranchen Forslag til IGU forløb Bygge- og Anlægsbranchen Et særligt uddannelsesforløb for tosprogede inden for AMU Forløbet varer 20 uger, hvor der veksles mellem skole og arbejde i den virksomhed IGUeleven er

Læs mere

Udkast til ændring. bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser. Kapitel 2

Udkast til ændring. bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser. Kapitel 2 Udkast til ændring 10. februar 2017 af bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser Kapitel 2 Krav om uddannelse og prøveaflæggelse samt beskrivelse af kvalifikationskrav for arbejde med kraner, gaffeltrucks,

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Køkken-Hotel-Restaurant-Bager-Konditor-Kødbranchen 2257 Mad til grupper med varierede behov for ernæring Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40037 Sundere måltider til patienter/borgere

Læs mere

FÅ DEN NYESTE VIDEN AMU-KURSER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER LEARNMARK.DK/KURSER

FÅ DEN NYESTE VIDEN AMU-KURSER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER LEARNMARK.DK/KURSER AMU-KURSER FÅ DEN NYESTE VIDEN KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ LEARNMARK.DK/KURSER KURSER MÅLRETTET GODSCHAUFFØRER GAFFELTRUCK CERTIFIKATKURSUS B Efter kurset er du i

Læs mere

Branchepakker: Social- og Sundhedsområdet

Branchepakker: Social- og Sundhedsområdet Branchepakker: Social- og Sundhedsområdet gruppe Bliv klar til en dansk sundhedsuddannelse SOSU forløb for to-kulturelle Kurset henvender sig til personer med anden kulturel baggrund end dansk, der på

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 6 743402 Handelsskolen Silkeborg Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2791 Administration 01-01-2010

Læs mere

TURISTBUS - CHAUFFØRER

TURISTBUS - CHAUFFØRER AMU-KURSER FÅ DEN NYESTE VIDEN KURSER MÅLRETTET TURISTBUS - CHAUFFØRER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ LEARNMARK.DK/KURSER KURSER MÅLRETTET TURISTBUSCHAUFFØRER EU-EFTERUDDANNELSE FOR TURIST- BUSCHAUFFØRER

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service December 2014 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser BEK nr 1148 af 25/10/2017 Udskriftsdato: 9. august 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20155000092 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 10 Nummer: 2268 Titel: IKT-administration Kort titel: iktadm Status: GOD Godkendelsesperiode: 07-10-2013 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Ikt-systemer repræsenterer

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Bygge-/Anlægsområdet og -Industri 2215 Bygnings- og automaling samt skilteproduktion mv. Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 4268-3 Dekorationsteknikker (AF) 21-08-2013 og

Læs mere

Regler om førercertifikater

Regler om førercertifikater Regler om førercertifikater FORENKLING AF REGLERNE OM FØRERCERTIFIKATER Nye regler om kranførercertifikater træder i kraft pr. 1. januar 2018. De nuværende regler om førercertifikater faldt bort med udgangen

Læs mere

L A G E R M E D A R B E J D E R

L A G E R M E D A R B E J D E R L A G E R M E D A R B E J D E R IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan. Det kan virke uoverskueligt

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2791 Administration Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40022 Effektive, individuelle brugerflader (AD) 20-05-2008 og fremefter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2636 Titel: Ejendomsservice Kort titel: Ejendomsservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet ejendomsservice

Læs mere

TUR Truckkonference 2018

TUR Truckkonference 2018 TUR Truckkonference 2018 Beatrice Fogh Larsen, jurist og Dorte Harning, specialkonsulent Kontor for Social dumping, Byggeri og Teknik Arbejdstilsynet Indhold Nye kranførercertifikatregler Gamle certifikaters

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2759 Titel: Metalindustriel bearbejdning Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Uddannelsesordning for havne og terminalarbejderuddannelsen

Uddannelsesordning for havne og terminalarbejderuddannelsen Uddannelsesordning for havne og terminalarbejderuddannelsen Udstedelsesdato: 01-05-2011 Udstedt af det faglige udvalg for Lager og terminal-uddannelserne i henhold til bekendtgørelse nr. 202 af 09/03/2011

Læs mere

1 af 10. Region. Skole (AMU) Antal kursister Bilag 5.3 AO kursusaktivitet fordelt på regioner og hovedskoler. 2011 2012 2013 Total Hovedstaden

1 af 10. Region. Skole (AMU) Antal kursister Bilag 5.3 AO kursusaktivitet fordelt på regioner og hovedskoler. 2011 2012 2013 Total Hovedstaden Region Skole (AMU) Antal kursister Bilag 5.3 AO kursusaktivitet fordelt på regioner og hovedskoler 2011 2012 2013 Total Hovedstaden Anvendelse af 5-S modellen for operatører 256 294 93 643 Forretningsforståelse

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2708 Titel: Klimateknisk område Kort titel: Klima Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service September 2014 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

Uddannelsesmål med detaljer. Nummer: 46905 ADR Grundkursus - Vejtransp. af farl. gods i emb.

Uddannelsesmål med detaljer. Nummer: 46905 ADR Grundkursus - Vejtransp. af farl. gods i emb. Side 1 af 5 Nummer: 46905 Titel: ADR Grundkursus - Vejtransp. af farl. gods i emb. Kort titel: ADR Grund Varighed: 3,0 dage. Godkendelsesperiode: 29-09-2011 og fremefter Status (EUU): GOD Status (UVM):

Læs mere

Informationsmøde om de nye kranuddannelser den 3. januar 2018, hos EUC Lillebælt

Informationsmøde om de nye kranuddannelser den 3. januar 2018, hos EUC Lillebælt Informationsmøde om de nye kranuddannelser den 3. januar 2018, hos EUC Lillebælt Side 1 Kran uddannelser Jørgen Gregersen Bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser BEK nr. 1346 af 29/11/2017 Nye

Læs mere

Uddannelsesmål med detaljer. Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne

Uddannelsesmål med detaljer. Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne Side 1 af 3 Nummer: Titel: Kort titel: Varighed: Godkendelsesperiode: Status (EUU): Status (UVM): xxxxx Facility Management værdier og jobområde FM værdier og jobområde 2,0 dage. 01-05-2012 og fremefter

Læs mere

Oversigt over uddannelser med uddannelsesmål. tilkoblet. FKB 2248 Industrislagtning og forædling af kødprodukter

Oversigt over uddannelser med uddannelsesmål. tilkoblet. FKB 2248 Industrislagtning og forædling af kødprodukter Oversigt over uddannelser med uddannelsesmål tilkoblet FKB 2248 Industrislagtning og forædling af kødprodukter FKB 2248 TAK TAK TAK TAK TAK Emballering og etikettering af kødprodukter Forædling Maskinbetjening

Læs mere

Branchepakker i region Hovedstaden

Branchepakker i region Hovedstaden Branchepakker i region Hovedstaden Branchepakker: Bygge/anlægsområdet Trainee i byggeriet 1 (udviklet til IGU) n er ikke-beskæftigede flygtninge - der er tale om et introducerende niveau. Kurset udbydes

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på kernemål i FKB en og på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på kernemål i FKB en og på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service April 2017 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på kernemål i FKB en og på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Juni 2016 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2679 Titel: Rengøringsservice Kort titel: Reng.service Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet rengøringsservice

Læs mere

B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N

B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde

Læs mere

AGENDA. om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support

AGENDA. om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support AGENDA om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support TUR FORLAG udgiver primært bøger og e-læringskurser etableret 1980, har udgivet e-lærings

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2690 Titel: Blikkenslagerarbejde Kort titel: - Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter opgaver

Læs mere

G A R T N E R I M E D A R B E J D E R

G A R T N E R I M E D A R B E J D E R G A R T N E R I M E D A R B E J D E R IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan. Det kan virke

Læs mere

AMU-KURSUSPAKKER MÅLRETTET JOBPROFILER INDEN FOR VEJGODSTRANSPORT

AMU-KURSUSPAKKER MÅLRETTET JOBPROFILER INDEN FOR VEJGODSTRANSPORT AMU-KURSUSPAKKER MÅLRETTET JOBPROFILER INDEN FOR VEJGODSTRANSPORT December 2016 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk ISBN:

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2650 Titel: Svejsning og termisk skæring i metal Kort titel: Svejsning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Inden

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Februar 2012 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland EUC Midt Bornholms

Læs mere

Fyraftensmøde om de nye kranuddannelser. Side 1

Fyraftensmøde om de nye kranuddannelser. Side 1 Fyraftensmøde om de nye kranuddannelser Side 1 Gamle Certifikat til kraner m.v. A: Tårndrejekraner (byggekraner), havnekraner (skinnekørende), svingkraner, højbanekraner, skibsværftskraner o.l. B: Mobilkraner

Læs mere

ERHVERVSUDDANNELSE. som CHAUFFØR. Uddannelsesjournal. for

ERHVERVSUDDANNELSE. som CHAUFFØR. Uddannelsesjournal. for ERHVERVSUDDANNELSE som CHAUFFØR Uddannelsesjournal for lærling: ansat i virksomheden: Uddannelsesaftalen starter d. / - 20 Uddannelsen afsluttes d. / - 20 Denne Uddannelsesjournal tilhører lærlingen. Virksomheden

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk EUC Syd står klar til at hjælpe jer Synes du kurser og efteruddannelse

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk EUC Syd står klar til at hjælpe jer Synes du kurser og efteruddannelse

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service April 2013 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

M E D A R B E J D E R I B Y G G E B R A N C H E N

M E D A R B E J D E R I B Y G G E B R A N C H E N M E D A R B E J D E R I B Y G G E B R A N C H E N IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan.

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2205 Titel: Finansiel rådgivning og forsikring Kort titel: finogfor Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Finansiel

Læs mere

FKB Anlægsarbejder

FKB Anlægsarbejder 2019 40493 Vejbygning - Bygning af mindre veje - ubundne mat. (AF) 01-01-2010 og fremefter X 40910 Kloakering - Ajorføring for TV-operatører (AF) 07-12-2009 og fremefter X 41356 Kloakering - TV-inspektion

Læs mere

Uddannelsesmål med detaljer. Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne

Uddannelsesmål med detaljer. Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne Side 1 af 3 Udskrevet den 22-04-2015 Uddannelsesmål med detaljer Nummer: 45288 Titel: Billettering og kundeservice Kort titel: Billettering Varighed: 3,0 dage. Godkendelsesperiode: 01-12-2005 og fremefter

Læs mere

Alle Mulige. AMU = ArbejdsMarkedsUddannelser

Alle Mulige. AMU = ArbejdsMarkedsUddannelser Alle Mulige Uddannelser AMU = ArbejdsMarkedsUddannelser AA AB AD AE AF AG AH AI AJ AL AP AQ AT Industriens Fællesudvalg for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser Metalindustriens Uddannelsesudvalg

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk Efteruddannelse er billetten til fremtidens job. Når du efteruddanner

Læs mere

Branchepakker: Rengøring

Branchepakker: Rengøring Branchepakker: Rengøring gruppe Trainee i service og rengøring 1 (udviklet til IGU) gruppen er ikke-beskæftigede flygtninge - der er tale om et introducerende niveau. Udbydes med tolk Deltageren opnår

Læs mere

Transporterhvervets UddannelsesRåd TUR

Transporterhvervets UddannelsesRåd TUR Transporterhvervets UddannelsesRåd TUR Vejledning til og kriterier for godkendelse af virksomheder som læreplads for lærlinge under uddannelse som Godschauffør i henhold til Undervisningsministeriets Bekendtgørelse

Læs mere

1565 Lager- og terminaluddannelsen (version 6)

1565 Lager- og terminaluddannelsen (version 6) Side 1 af 6 Fag fælles for hovedforløb 4665 Edb-lagerstyring - introduktion Begynder Område-/specialefag B 1,0 01-02-2010 og fremefter 4672 Oplagring og forsendelse af farligt gods Rutineret Område-/specialefag

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4 og 5C: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4 og 5C: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter 49-55, 20, 22, 24, 14, stk. 1 1 og 5, stk 3, pkt. 3 Odense Tekniske Skole Uddannelsesindgang Mekanik, Transport og logistik Afdeling Transport og Logistik Uddannelsesfamilie Transport og logistik Uddannelse

Læs mere

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019 KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk Efteruddannelse er billetten til fremtidens job. Når du efteruddanner

Læs mere