KØRSEL - HVEM SKAL KØRE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KØRSEL - HVEM SKAL KØRE"

Transkript

1 KØRSEL - HVEM SKAL KØRE Kørselstype Praktiserende læge og speciallæge Leverandør af befordring Der er fri befordring af pensionister der ellers opfylder betingelserne for transporten til og fra egen læge, speciallæger og nærmeste apotek uden for normal åbningstid. Betingelsen er at borgeren skal modtage pension efter lov og pension samt af helbredsmæssige grunde ikke være i stand til at transportere sig selv Nymand: tlf Liggende transport Dansk Autohjælp: Tlf Lovgivning: Sundhedsloven 170. eller befordringsgodtgørelse. Behandling på sygehus Ved alle indkaldelser fra sygehus til behandling er der mulighed for befordring, men udgangspunktet er, at borgerne selv skal sørge for transport til undersøgelse eller behandling på sygehuset, hvis helbredet tillader det Akut f.eks. ved fald eller hvor der er fare for liv Hvor du vil ringe 112 Ved pludselig opstået sygdom i weekender m.m Hvor det er lægevagten der indlægger, er det denne der bestiller kørsel. Regionens kørselskontor træffes på: Åbningstider er: Mandag: Tirsdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Ved akut behov er det 112 Opgave ejer: Region Lovgivning: Sundhedsloven 171. Bemærkning: Regionen skal sørge for befordring eller befordringsgodtgørelse. Kommunens kørselsordning dækker ikke kørsler til og fra behandling på sygehus/skadestue. Lægevagt Der er fri befordring af pensionister der ellers opfylder betingelserne for transporten til lægevagt. Betingelsen er at borgeren skal modtage pension efter lov og pension samt af helbredsmæssige grunde ikke være i stand til at transportere sig selv Nymand: tlf Liggende transport Dansk Autohjælp: Tlf

2 Lovgivning: Sundhedsloven 170. eller befordringsgodtgørelse. Bliver borgeren indlagt på sygehus af vagtlægen er det efter indlæggelse regionen der har ansvaret for transporten. Efter henvisning fra praktiserende læge Hvis praktiserende læge henviser til at udtagning af blodprøve på sygehus eller henviser til speciellæge. Nymand: tlf Lovgivning: Sundhedsloven 170. eller befordringsgodtgørelse. Liggende transport Dansk Autohjælp: Tlf Midlertidigt døgnophold og aktivitet. Kørslen omfatter borgere, der visiteres til midlertidig døgnophold. Kørsel til midlertidig døgnophold er politisk fastsat til at kunne ske inden for kommunens grænser. Lovgivning: Serviceloven 117 Borgerbetaling: Egenbetaling fastsat af Byråd. Genoptræning med en genoptræningsplan. Befordring af borgere der skal genoptrænes efter behandling på Sygehus. Der er tale om borgere der udskrives fra sygehus med en genoptræningsplan. Der skal altid ske en bestilling via en kommunal medarbejder. Lovgivning: Sundhedsloven 140. eller befordringsgodtgørelse. Vedligeholdelsestræning. Befordring af borgere der har behov for vedligholdeses-/genoptræning. Der er tale om borgere der bliver visiteret ind til træning af kommunal træningsmedarbejder (Serviceloven 86).

3 Der skal altid ske en bestilling via en kommunal medarbejder. Lovgivning: Serviceloven 117 Borgerbetaling: Egenbetaling fastsat af Byråd. Afprøvning af hjælpemidler Borgere som ikke selv kan transportere sig kan efter visitation af de sagsbehandlende terapeuter under de kropsbårne hjælpemidler befordres. Herunder høreapparat afprøvning. Lovgivning: Serviceloven 117 Borgerbetaling: Egenbetaling fastsat af Byråd. OBS: Byrådet har besluttet at der kun er kørsel inden for kommunens grænser. Aktivitets- og samværstilbud Kørslen omfatter kørsel af borgere omfattet af servicelovens 104, samt hjemmeboende udviklingshæmmede til aktivitetscentre efter forudgående visitation. DSV foretager befordringen. Lovgivning: Serviceloven 104. Borgerbetaling: Vederlagsfri Flextrafik (tidligere STS handicapkørsel) Kørsel af borger til sociale formål i hele landet. Ordningen kan aldrig anvendes til læge, kiropraktor, fysioterapeut etc. Bestilles hos MOVIA i tidsrummet kl på Tlf.: Ordningen er med andre ord en befordring hvor kommunen visiterer borgerne til ordningen en gang og så er den egentlige befordring ellers et mellemværende mellem borger og Movia. Visitering til ordningen af de sagsbehandlende terapeuter. Der kan opnås 104 turer pr. år.

4 Borgerne betaler et årligt beløb for at være med i ordninger (i størrelsen 400 kr.) og ellers zone taksten i henhold til Movia. Opgave løser: Movia /Movia Lovgivning: Trafikloven. Borgerbetaling: Egenbetaling i henhold til Movias zonetakster. Flextur Kollektiv trafik og ingen visitering og dermed for alle borgere. Bestilles hos Movia: tlf i tidsrummet Kørsel bestilles hos Movia. OBS: Kørslen er tilgængelig for alle ingen visitation. Kørslen til alle områder i hele kommunen i tidsrummet Opgave løser: Movia /Movia Lovgivning: Trafikloven Borgerbetaling: Egenbetaling. Der er brugerbetaling som pr. 4. juni 2012 udgør 36 kr. pr. vej og 3 kr. pr. kørt km over 10 kørte kilometer.

5 HVAD DÆKKER KOMMUNENS ORDNING IKKE? Der ydes ikke kørsel til tandlæge, fysioterapi og kiropraktor eller for transport til skadestue samt til borgere, der er i et behandlingsforløb på sygehuse. Er der tale om en borger der skal til behandling på et sygehus så er det ikke kommunens opgave. Sundhedsloven definerer denne opgave og af den tilhørende bekendtgørelse fremgår det som følger: Kapitel 2. Befordring eller befordringsgodtgørelse i forbindelse med Sygehusbehandling: 7 Stk. 1 Regionsrådene yder befordring eller befordringsgodtgørelse efter reglerne i dette kapitel til personer, som har ret til sygehusbehandling. 8 Stk. 1 Personer har ret til befordring med ambulance eller særligt sygekøretøj til og fra sygehus, hvis personens tilstand gør det nødvendigt. For god ordens skyld skal det ligeledes nævnes at benytter en borger det Frie Sygehusvalg så skal de selv sørge for transport til sig selv eller evt. ledsager. Der kan dog søges om befordringsgodtgørelse hos Regionen.

6 Konkrete eksempler 1. En borger var kommet ind med 112 Falck liggende. Han var udskrevet igen, men skulle transporteres liggende hjem. Han var pensionist men ikke under hjemmeplejen. Svar: Hvis skadestuen ringer op, er det ikke en kommunal opgave og dermed ikke nogen kommunen betaler for at køre. Der står i loven at Regionen yder befordring med ambulance eller særligt køretøj til og fra sygehuset, hvis personens tilstand gør det nødvendigt. Dette er selvfølgelig under forudsætning af at de har været til behandling på sygehuset. I aftalen som kommunen indgår med transportør står at, det kun er køreture der er bestilt af en kommunal medarbejder der betales af kommunen. Sygehuspersonale er ikke ansat af kommunerne. 2. En borger hvor Kommunens transportør rekvireres til en oplægning men vurderer at han/hun skal på skadestuen til tjek skal Kommunens transportør så køre patienten til CNF eller? Svar: Nej. Det lyder måske skørt men igen er lovgivningen som før: Regionen yder befordring med ambulance eller særligt køretøj til og fra sygehuset, hvis personens tilstand gør det nødvendigt. Altså skal der ringes til regionens kørselskontor eller En borger bliver transporteret til vagtlæge på NYK. F. Sygehus. Vagtlægen indlægger personen via skadestuen (som er næste dør). Borgeren udskrives senere samme aften, men hvem har hjemtransportopgaven? Svar: Det afgør lovgivningen: Regionen yder befordring med ambulance eller særligt køretøj til og fra sygehuset, hvis personens tilstand gør det nødvendigt. Altså er det regionens der har ansvaret efter indlæggelsen. 4. Planlagte liggende transporter til indlæggelse, undersøgelse, kontrol er det kommunens opgave? Svar: Nej og ja. Det kommer an på den konkrete situation. Hvis en borger er i behandling på et sygehus så er det igen: Regionen yder befordring med ambulance eller særligt køretøj til og fra sygehuset, hvis personens tilstand gør det nødvendigt. Der kan være tilfælde hvor det ikke er behandling men hvor der er afprøvninger, træning etc. Hvor det er kommunen. 5. Liggende transport ved overflytning fra sygehus til aflastning er det kommunens opgave? Svar: Nej og ja. Det kommer an på den konkrete situation. For regionen skal køre til hjemadresse. Kommunen skal så køre fra hjemadresse til aflastningen. 6. Siddende transport er aldrig den transportør der har liggende befordring (Dansk Autohjælp)? Svar: Ja. Kommunen har pt. en EU-udbudt kontrakt der betyder at al siddende befordring udføres af Nymand.

7 7. En ældre borger der ikke kan transportere sig selv med f.eks. kollektiv transport og som normalt bliver transporteret til egen læge og til sygehusbehandling takker ja til at blive behandlet på et andet sygehus kan være et privat hospital - bl.a. for at blive behandlet hurtigere. Nu vil borgeren så gerne befordres af først regionens kørselsordning og dernæst af kommunens. Kan han det? Svar: Nej. Borgeren har anvendt det frie sygehusvalg har vedkommende fravalgt muligheden for at blive transporteret. Dette skal borgeren selv sørge for. Der kan søges om befordringsgodtgørelse i regionen. Eller evt. anmodes om en et tillæg i kommunens borgerservice. 8. En ældre handicappet borger der har fået amputeret det ene ben har en tid hos sin tandlæge. Der skal som minimum, en bus med lift til for at foretage befordringen. Borgeren kan ikke selv transportere sig selv med f.eks. kollektiv transport. Nu vil borgeren så gerne befordres af først regionens kørselsordning og dernæst af kommunens. Kan borgeren det? Svar: Nej. Det er hverken en kommunalopgave eller regionsopgave at befordre til Tandlæge. Yderligere kan personen ikke benytte handicapkørslen, da det kun er til sociale formål. Borgerens mulighed er at søge om et personligt tillæg i Borgerservicen eller selv betale for kørslen med falck/taxa. 9. En borger der ikke kan transportere sig selv og ellers opfylder kriterierne for hjælp til befordring til egen læge, skal til en speciallæge i Køge. Der er en speciellæge i Vordingborg der kan udføre nøjagtigt samme speciale, men der er nogen ventetid. Kan borgeren få kørsel til Køge? Svar: Nej, men til Vordingborg eller godtgørelse der svare til det kommunen havde haft af udgifter ved befordring af borgeren til Vordingborg. 10. En yngre borger der har tendens til at falde og har vanskeligt ved at gå på trapper og er i behandling, skal regelmæssigt til kontrol på Næstved Sygehus. Borgeren kan ikke selv transportere sig selv med f.eks. kollektiv transport. Nu vil borgeren så gerne befordres af først regionens kørselsordning og dernæst af kommunens. Hvem skal befordre borgeren? Svar: Ingen. Da borgeren er på kontanthjælp er der ingen mulighed for at få befordring, da det hverken er en kommunalopgave eller regionsopgave. Eneste mulighed for borgeren er at søge om et enkeltsags tillæg i Kommunens Bogerservice. Så kun såfremt borgeren ingen økonomiske midler har, vil vedkommende være berettiget til befordringsgodtgørelse. 11. En meget dårlig folkepensionist der transporteres liggende af Dansk Autohjælp (Guldborgsund Kommunes leverandør) til praktiserende læge bliver af lægen indlagt akut på Nykøbing F. Sygehus. Dansk Autohjælp har endnu ikke forladt lægehuset og bliver af lægesekretær/læge bedt om at tage borgeren med til Sygehuset. Skulle Dansk Autohjælp tage borgeren med og hvem skal betale? Svar: Nej, Dansk Autohjælp skal ikke tage borgeren med da de ingen aftale har med regionen. Lægehuset skal rekvirere via regionens aftale det det er en indlæggelse på sygehus og dermed en regionsopgave. Og i bund og grund bliver betalingen nu et mellemværende mellem Dansk Autohjælp og borger.

KØRSEL - HVEM SKAL KØRE

KØRSEL - HVEM SKAL KØRE KØRSEL - HVEM SKAL KØRE KØRSEL TIL Kørsel til praktiserende læge Der er fri befordring af pensionister der ellers opfylder betingelserne for transporten til og fra egen læge, lægevagt, speciallæger og

Læs mere

Befordring Regler om transport til og fra sygehuset

Befordring Regler om transport til og fra sygehuset Befordring Regler om transport til og fra sygehuset Reglerne er komplicerede Reglerne for befordring er fastsat i Sundhedsloven. Det betyder, at du selv skal sørge for befordring til og fra undersøgelse

Læs mere

Befordring Regler om transport til og fra sygehuset

Befordring Regler om transport til og fra sygehuset Befordring Regler om transport til og fra sygehuset Reglerne er komplicerede Reglerne for befordring er fastsat i Sundhedsloven. Det betyder, at du selv skal sørge for befordring til og fra undersøgelse

Læs mere

KØRSEL KVALITETSSTANDARD FOR SUNDHEDS- OG ÆLDREOMRÅDET

KØRSEL KVALITETSSTANDARD FOR SUNDHEDS- OG ÆLDREOMRÅDET KØRSEL KVALITETSSTANDARD FOR SUNDHEDS- OG ÆLDREOMRÅDET Kørsel Kvalitetstandarden giver dig generel information om kørsel. Du vil i nogle tilfælde kunne få arrangeret kørsel eller få betalt dine udgifter

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173

KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173 KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173 LOVGRUNDLAG 170. Kommunalbestyrelsen yder befordring eller befordringsgodtgørelse til og

Læs mere

Befordringsordninger

Befordringsordninger Befordringsordninger Sådan er reglerne for befordring og refusion i Morsø Kommune Marts 2018 Befordringsordninger - Sådan er reglerne for befordring og refusion i Morsø Kommune Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kørsel til og fra hospitalet

Kørsel til og fra hospitalet Kørsel til og fra hospitalet Februar 2015 Præhospitalet Region Midtjylland Læs om reglerne for at blive kørt til og fra hospitalet og om mulighederne for at få tilskud, hvis du kører i bil, bus eller tog.

Læs mere

Kørselsordninger Hedensted Kommune. Februar 2019

Kørselsordninger Hedensted Kommune. Februar 2019 Kørselsordninger Hedensted Kommune Februar 2019 Handicapkørsel 87 40 83 00 104 ture årligt Visiteres af Hedensted Kommune Muligt at visitere med gratis ledsager hvis behov for hjælp under turen Primært

Læs mere

FLEXTRAFIK I SLAGELSE KOMMUNE

FLEXTRAFIK I SLAGELSE KOMMUNE FLEXTRAFIK I SLAGELSE KOMMUNE FLEXTRAFIK er kørsel efter dit behov. Der findes fire forskellige typer afhængig af din situation og formålet med kørslen. FLEXTUR For alle og til alle steder FLEXPATIENT

Læs mere

Kørsel til og fra hospitalet

Kørsel til og fra hospitalet Kørsel til og fra hospitalet Præhospitalet September 2013 Indholdsfortegnelse Har du ret til tilskud eller kørsel... 3 Tilskud til kørsel... 4 Kørsel med siddende patientbefordring... 5 Anden kørsel...

Læs mere

Kørsel til og fra hospitalet

Kørsel til og fra hospitalet Kørsel til og fra hospitalet Udgivet december 2012 Region Midtjylland Præhospitalet INDHOLDSFORTEGNELSE: Har du ret til tilskud eller kørsel... 3 Tilskud til kørsel... 4 Kørsel med siddende patientbefordring...

Læs mere

Trafik og tilgængelighed. Danske Ældreråd onsdag den 9. november 2016, Vingstedscentret

Trafik og tilgængelighed. Danske Ældreråd onsdag den 9. november 2016, Vingstedscentret Trafik og tilgængelighed Danske Ældreråd onsdag den 9. november 2016, Vingstedscentret Agenda Hvornår bliver kommunale kørselsordninger interessante og nødvendige for ældre og handicappede Oversigt over

Læs mere

Kørselsordninger for pensionister i Esbjerg kommune

Kørselsordninger for pensionister i Esbjerg kommune Kørselsordninger for pensionister i Esbjerg kommune Kørselsordninger til: Indkøb, familiebesøg og lignende kommunal ordning side 2 Indkøb, familiebesøg og lignende handicapordningen side 2 Læge/speciallæge

Læs mere

Kørsel til og fra hospitalet

Kørsel til og fra hospitalet Kørsel til og fra hospitalet December 2016 Præhospitalet Region Midtjylland Læs om reglerne for at blive kørt til og fra hospitalet og om mulighederne for at få tilskud, hvis du kører i bil, bus eller

Læs mere

Kørselsordninger for pensionister i Middelfart Kommune

Kørselsordninger for pensionister i Middelfart Kommune Kørselsordninger for pensionister i Middelfart Kommune Borgerservice - 2015 Kørsel til egen læge og nærmest boende speciallæge for pensionister Befordring iht. Sundhedsloven - Loven siger kan du selv

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af befordring og befordringsgodtgørelse ved genoptræning efter Sundhedslovens 140. Odsherred Kommune.

Kvalitetsstandard for tildeling af befordring og befordringsgodtgørelse ved genoptræning efter Sundhedslovens 140. Odsherred Kommune. Kvalitetsstandard for tildeling af befordring og befordringsgodtgørelse ved genoptræning efter Sundhedslovens 140 Odsherred Kommune Maj 2012 Udkast ver. 0.6 1 Om ordningen 1.1 Lovgrundlag for ydelsen 170-174

Læs mere

Budgetseminar 2012 Befordring og befordringsgodtgørelse

Budgetseminar 2012 Befordring og befordringsgodtgørelse Budgetseminar 2012 Befordring og befordringsgodtgørelse Lovgivning Reglerne om befordring eller befordringsgodtgørelse følger af Sundhedsloven og er præciseret i Bekendtgørelsen om befordring eller befordringsgodtgørelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140 Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 9. oktober 2017 Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140 2 Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140 Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140 Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er

Læs mere

God service til aktive ældre. - Kollektiv transport og ældre medborgere i en stor kommune

God service til aktive ældre. - Kollektiv transport og ældre medborgere i en stor kommune God service til aktive ældre - Kollektiv transport og ældre medborgere i en stor kommune Varde Kommune vil, at Ældre mennesker kan bo i hele vores store kommune og samtidig være sikret en god service.

Læs mere

Kvalitetsstandard for træning /vedligeholdende træning i Guldborgsund Kommune

Kvalitetsstandard for træning /vedligeholdende træning i Guldborgsund Kommune Kvalitetsstandard for træning /vedligeholdende træning i Guldborgsund Kommune Kvalitetsstandard Servicelovens 86 stk. 1 og 2, 11, stk. 7, samt 44. Lovgrundlag Servicelovens 86, stk. 1; Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Serviceydelser på centrene: Retningslinje for befordring af brugere. 5. udkast. 1 Regelgrundlaget.

Serviceydelser på centrene: Retningslinje for befordring af brugere. 5. udkast. 1 Regelgrundlaget. N O T A T Til Kopi Fra Arbejdsgruppen vedr. retningslinjer Emne 5. udkast - Retningslinje Befordring Voksenhandicap og Socialpsykiatri Telefon 99 74 15 68 E-post tove.sanderhoff@rksk.dk Dato 4. oktober

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2014 Løbenr. og år: 150432/14 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Hvad er formålet med træningen?... 3 3. Hvem kan

Læs mere

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 11 Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Lov om trafikselskaber - individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede 2017 1 Indledning Fredensborg Kommune

Læs mere

Bekendtgørelse om befordring og befordringsgodtgørelse efter sundhedsloven 1)

Bekendtgørelse om befordring og befordringsgodtgørelse efter sundhedsloven 1) BEK nr 959 af 29/08/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 1303838 Senere ændringer

Læs mere

1 Træning. 1.1 Genoptræning efter Serviceloven

1 Træning. 1.1 Genoptræning efter Serviceloven 1 Træning 1.1 Genoptræning efter Serviceloven Servicelovens 86 stk.1. Voksne, typisk ældre borgere, som har fået svært ved at klare de daglige gøremål efter eksempelvis sygdom. Gratis genoptræning til

Læs mere

Transport til og fra sygehuset

Transport til og fra sygehuset Transport til og fra sygehuset regionsyddanmark.dk/transport Transport til og fra sygehuset Som hovedregel skal du selv sørge for at komme til og fra sygehuset og selv betale for transporten. Alene det,

Læs mere

Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber

Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag 2. Formål Hvad er formålet med ydelsen 3. Målgruppe Hvem kan bevilges handicapkørsel Lov nr. 1422

Læs mere

Vejledning Sydtrafiks handicapkørselsordning for Haderslev Kommune

Vejledning Sydtrafiks handicapkørselsordning for Haderslev Kommune 1/5 Vejledning Sydtrafiks handicapkørselsordning for Haderslev Kommune Hvem kan blive medlem af ordningen? Sydtrafiks handicapkørselsordning er et kørselstilbud til svært bevægelses - handicappede borgere,

Læs mere

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Lov om trafikselskaber - individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede 2015 0 Indledning Fredensborg Kommune

Læs mere

6. Evaluering af befordringsjustering

6. Evaluering af befordringsjustering BUDGET 2020 6. Evaluering af befordringsjustering Regionsrådets budgetkonference den 17. og 18. september, 2019 Økonomi Specialkonsulent Jan Michael Lilholt Direkte +4550999224 jan.michael.lilholt@rn.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2018/19

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2018/19 Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2018/19 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Lovgrundlaget... 3 3. Hvad er formålet med genoptræningen?... 3 4. Hvem kan

Læs mere

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Variabel kørsel 1.3_23.05.2014

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Variabel kørsel 1.3_23.05.2014 Kørselstyper Lukkede kommunale befordringsordninger af variabel karakter med forudgående visitation. Fx kørsel til læge/speciallæge og individuelle genoptræningsforløb. Med variabel kørsel menes, at der

Læs mere

Kvalitetsstandard Handicapkørsel

Kvalitetsstandard Handicapkørsel Sundhed og Omsorg Kvalitetsstandard Handicapkørsel 2012 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 1 KVALITETSSTANDARD Indhold KVALITETSSTANDARD... 3 1. Hvad er ydelsen

Læs mere

Handicapkørsel i Region Midtjylland Gældende fra juni 2012 HANDICAPKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND

Handicapkørsel i Region Midtjylland Gældende fra juni 2012 HANDICAPKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND Handicapkørsel i Region Midtjylland Gældende fra juni 2012 HANDICAPKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND RING TIL MIDTTRAFIK PÅ 87 40 83 00 Vi sidder klar ved telefonerne på følgende tidspunkter: Korte rejser (op

Læs mere

Kørselsordninger August 2013

Kørselsordninger August 2013 Kørselsordninger August 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Fribefordring kørsel til egen læge og speciallæge 2. Kørsel til genoptræning (Sundhedsloven) 3. Kørsel til træning (Serviceloven) 4. Kørsel til Tale-,

Læs mere

Notat Status på den siddende patienttransport

Notat Status på den siddende patienttransport Notat Status på den siddende patienttransport 1. Indledning Regionsrådet besluttede på møde den 27. juni 2011 at gennemføre en ændring af organiseringen af den siddende patienttransport i Region Syddanmark,

Læs mere

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt?

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Rehabilitering og Visitation Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Hvordan fastholdes borgerens ansvar for eget liv? Oplægget indeholder Holstebro Kommunes tilbud om træning, hjælpemidler

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Anden Social Service Sundhedsudgifter begravelse 01a Begravelseshjælp Sundhedsloven 160 Alle borgere

Læs mere

Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber 11

Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber 11 Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber 11 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag 2. Hvad er formålet med ydelsen 3. Hvem kan bevilges handicapkørsel Lov om trafikselskaber nr.

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning i Guldborgsund Kommune

Kvalitetsstandard for genoptræning i Guldborgsund Kommune Kvalitetsstandard for genoptræning i Guldborgsund Kommune Kvalitetsstandard Sundhedslovens 140 Lovgrundlag Sundhedslovens 140 Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter

Læs mere

Handicapkørsel. i Sydtrafik

Handicapkørsel. i Sydtrafik Handicapkørsel i Sydtrafik Gældende fra marts 2010 05 Velkommen til Handicapkørsel i Sydtrafik 06 Bestilling sådan gør du! Bestillingsfrist Oplysninger til Sydtrafik Jul og nytår Flere i én vogn Kirke,

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Organisering af den siddende patientbefordring i Region Midtjylland fra 2008. til Regionsrådets møde den 2.

Bilag. Region Midtjylland. Organisering af den siddende patientbefordring i Region Midtjylland fra 2008. til Regionsrådets møde den 2. Region Midtjylland Organisering af den siddende patientbefordring i Region Midtjylland fra 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 23 Bilag: Konkrete tilretninger som følge af godkendelse

Læs mere

Den gode genoptræning

Den gode genoptræning Den gode genoptræning Den gode genoptræning Hvad er god genoptræning? Ældre Sagen, Ergoterapeutforeningen, Danske Fysioterapeuter og Danske Handicaporganisationer har formuleret en række forslag til indholdet

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Regionaludvalget den 4. september Sag nr. 6. Emne: Meddelelser. Bilag 4

REGION HOVEDSTADEN. Regionaludvalget den 4. september Sag nr. 6. Emne: Meddelelser. Bilag 4 REGION HOVEDSTADEN Regionaludvalget den 4. september 2012 Sag nr. 6 Emne: Meddelelser Bilag 4 Sag 6a Bilag 1 Notat Til: Ekstern Kopi til: JPL Sagsnummer Sagsbehandler DAK Direkte 36 13 19 88 Fax - DAK@moviatrafik.dk

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Harmonisering af særregler for patientkørsel og kørselsgodtgørelse i forbindelse med sygehusbehandling i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Harmonisering af særregler for patientkørsel og kørselsgodtgørelse i forbindelse med sygehusbehandling i Region Midtjylland Region Midtjylland Harmonisering af særregler for patientkørsel og i forbindelse med sygehusbehandling i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 4 Kørsel til og fra

Læs mere

Syddjurs Kommunes værdigrundlag:

Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 27. februar 2019 1 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikrer vi

Læs mere

Genoptræning Kvalitetsstandard 2019

Genoptræning Kvalitetsstandard 2019 Genoptræning Kvalitetsstandard 2019 Hvad er genoptræning: Formålet med genoptræningen er, at du har et selvstændigt og aktivt liv så længe som muligt. Målet er, at du genvinder dine færdigheder i så høj

Læs mere

Tidsfrister, sagsbehandling

Tidsfrister, sagsbehandling Tidsfrister, sagsbehandling Socialudvalget (Visitation Ældre & Sundhed) Serviceloven Emne Tidsfrister Status, faktiske sagsbehandlingstider februar 2012 79 Aktiviteter, decentral visitation, som finder

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til STU, VSU og dagtilbud 103 og 104

Kvalitetsstandard for kørsel til STU, VSU og dagtilbud 103 og 104 Kvalitetsstandard for kørsel til STU, VSU og dagtilbud 103 og 104 Udarbejdet af: Dato: Michael Lundsgaard 3. december Sagsnummer.: Version nr.: 1 Kvalitetstandard for Job og Aktiv STU i Broby Målgruppe

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Genoptræning efter udskrivning fra sygehus Sundhedsloven 140

KVALITETSSTANDARD Genoptræning efter udskrivning fra sygehus Sundhedsloven 140 KVALITETSSTANDARD Genoptræning efter udskrivning fra sygehus Sundhedsloven 140 LOVGRUNDLAG 140. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus har

Læs mere

Egenbetaling ved forskellige opholdstyper

Egenbetaling ved forskellige opholdstyper Egenbetaling ved forskellige opholdstyper NOTAT 5. december 2018 Journal nr. Sagsbehandler SKRAS Baggrund Velfærdsudvalget har ønsket udarbejdet et notat, der forholder sig til Kammeradvokatens notat,

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR BEFORDRING TIL ALMEN OG SPECIALISERET GENOPTRÆNING

KVALITETSSTANDARD FOR BEFORDRING TIL ALMEN OG SPECIALISERET GENOPTRÆNING KVALITETSSTANDARD FOR BEFORDRING TIL ALMEN OG SPECIALISERET GENOPTRÆNING Version 4.0 04.12.13 Forudsætninger Beskrivelse af Lovgrundlag Sundhedslovens 172 Bekendtgørelse om befordring eller befordringsgodtgørelse

Læs mere

2011 Vallensbæk Kommune. Kvalitetsstandard for. genoptræning. Ishøj Kommune

2011 Vallensbæk Kommune. Kvalitetsstandard for. genoptræning. Ishøj Kommune 2011 Vallensbæk Kommune Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune 1 Politiske målsætninger Formålet med Træningscentrene er at tilbyde fagprofessionel genoptræning til dig, der har brug for hjælp

Læs mere

Kvalitetsstandard. for Ambulant Genoptræning Syddjurs. Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140. Godkendt på byrådet d. 16.12.2010.

Kvalitetsstandard. for Ambulant Genoptræning Syddjurs. Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140. Godkendt på byrådet d. 16.12.2010. Kvalitetsstandard for Ambulant Genoptræning Syddjurs Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140 Godkendt på byrådet d. 16.12.2010. Træning- og aktivitetsområdet i Syddjurs Kommune 1 Lovgrundlag Kommunal

Læs mere

Retningslinjer UDKAST

Retningslinjer UDKAST Retningslinjer UDKAST Retningslinjer for serviceydelser på centrene inden for Handicap og Psykiatri Befordring af brugere // November 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.2. Formål... 3 2. Serviceydelsen

Læs mere

Genoptræning Kvalitetsstandard 2017

Genoptræning Kvalitetsstandard 2017 Genoptræning Kvalitetsstandard 2017 Hvad er formålet? Formålet med genoptræningen er, at du har et selvstændigt og aktivt liv så længe som muligt. Målet er, at du genvinder dine færdigheder i så høj grad

Læs mere

Kvalitetsstandard for handicapkørsel

Kvalitetsstandard for handicapkørsel Kvalitetsstandard for handicapkørsel September 2012 1 KVALITETSSTANDARD Handicapkørsel 1. Hvad er ydelsen lovgrundlag? Lovgrundlaget er fastsat med hjemmel i 11 i Lov om trafikselskaber, nr. 582 af 24/6

Læs mere

Movia Flextrafik. Flextrafik koordinerer flere forskellige kørselsordninger for kommuner og regioner. Det giver stordriftsfordele

Movia Flextrafik. Flextrafik koordinerer flere forskellige kørselsordninger for kommuner og regioner. Det giver stordriftsfordele Movia Flextrafik Flextrafik koordinerer flere forskellige kørselsordninger for kommuner og regioner. Det giver stordriftsfordele Movia Flextrafik Movia Flextrafik står for kørsel for borgere, der af forskellige

Læs mere

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2018/2019

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2018/2019 Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2018/2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Lovgrundlaget... 3 3. Hvad er formålet med vedligeholdende træning?... 3 4. Hvem kan

Læs mere

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2014 Løbenr. og år: 150443/14 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Lovgrundlaget... 3 3. Hvad er formålet med træningen... 3 4. Hvem

Læs mere

Bilag 1. Kvalitetsstandard. For genoptræning efter Sundhedslovens 140 for borgere over 18 år

Bilag 1. Kvalitetsstandard. For genoptræning efter Sundhedslovens 140 for borgere over 18 år Kvalitetsstandard For genoptræning efter Sundhedslovens 140 for borgere over 18 år 1 Kære borger Vi har udarbejdet en række kvalitetsstandarder, som giver dig information om den hjælp, du kan få og beskriver

Læs mere

Genoptræning for borgere over 18 år

Genoptræning for borgere over 18 år Genoptræning for borgere over 18 år Sundhedslovens 140 Kvalitetsstandarder 1 Indhold Kære borger... 3 Det siger loven... 4 Formålet med genoptræning - Sundhedslovens 140... 5 Genoptræning 140 Hvordan iværksættes

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til afprøvning af hjælpemidler

Kvalitetsstandard for kørsel til afprøvning af hjælpemidler Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet 9. oktober 2017 Kvalitetsstandard for kørsel til afprøvning af hjælpemidler 2 Kvalitetsstandard for kørsel til afprøvning af hjælpemidler Formålet med hjælpen

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Vejledning til Sydtrafiks handicapkørsel i Sønderjylland

Vejledning til Sydtrafiks handicapkørsel i Sønderjylland Vejledning til Sydtrafiks handicapkørsel i Sønderjylland Gældende fra 1. november 2008 Denne vejledning forklarer om vilkårene for at bruge Sydtrafiks handicapkørsel og opdateres en gang årligt i forbindelse

Læs mere

Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune med et eller flere af følgende behov:

Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune med et eller flere af følgende behov: Kvalitetsstandard: Træning Målgruppe Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune med et eller flere af følgende behov: Borgere, der efter sygdom er midlertidigt svækkede Borgere, der har behov for træning

Læs mere

1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 26. marts 2014 1

1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 26. marts 2014 1 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 26. marts 2014 1 2 of 5 Lovgrundlag Kommunal genoptræning ydes henholdsvis efter Lov om Social Service, 86 og Sundhedslovens

Læs mere

UDKAST. Genoptræning for borgere over 18 år. Genoptræningsplan efter Sundhedslovens 140. Kvalitetsstandarder. Bilag 2

UDKAST. Genoptræning for borgere over 18 år. Genoptræningsplan efter Sundhedslovens 140. Kvalitetsstandarder. Bilag 2 Genoptræning for borgere over 18 år Genoptræningsplan efter Sundhedslovens 140 Kvalitetsstandarder Bilag 2 1 UDKAST Indhold Kære borger... 3 Genoptræning Sundhedslovens 140 Formålet med genoptræning...

Læs mere

Værd at vide om Flextrafik. Handicapkørsel

Værd at vide om Flextrafik. Handicapkørsel Værd at vide om Flextrafik Handicapkørsel 2 / Værd at vide Velkommen Trafikselskabet Movia, Flextrafik har en kørselsordning i Østdanmark (Sjælland, Lolland, Falster, Møn og brofaste øer), som betyder,

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019

Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019 Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Formålet med et rehabiliteringsophold...3 Lovgrundlag...3 Hvem kan visiteres til et rehabiliteringsophold i Albertslund

Læs mere

Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Frederikshavn Kommune Visitationsprojekt på udvalgte kørselsområder (Bilag 2+3) WWW.BDO.DK www.bdo.dk 1 Indholdsfortegnelse 1 BILAG 2: KVALITETSSTANDARDER... 3 1.1 Kørsel til

Læs mere

Når den ene flytter i ældre- eller plejebolig. Hovedbiblioteket Storm P Salen Torsdag den 15. november 2018

Når den ene flytter i ældre- eller plejebolig. Hovedbiblioteket Storm P Salen Torsdag den 15. november 2018 Når den ene flytter i ældre- eller plejebolig Hovedbiblioteket Storm P Salen Torsdag den 15. november 2018 Program Visitering til plejebolig Indskudslån Boligstøtte Økonomi for begge parter når den ene

Læs mere

Sygehusbehandling og genoptræning side 1

Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Indhold 4.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet... 2 4.82 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning... 4 4.84 Vederlagsfri behandling hos

Læs mere

Genoptræning for borgere over 18 år

Genoptræning for borgere over 18 år Genoptræning for borgere over 18 år Sundhedslovens 140 Kvalitetsstandarder 1 Indhold Kære borger... 3 Det siger loven... 4 Formålet med genoptræning - Sundhedslovens 140... 5 Genoptræning 140 Hvordan iværksættes

Læs mere

Kvalitetsstandard. for Daggenoptræning og rehabilitering af borgere med senhjerneskade. Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140

Kvalitetsstandard. for Daggenoptræning og rehabilitering af borgere med senhjerneskade. Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140 Kvalitetsstandard for Daggenoptræning og rehabilitering af borgere med senhjerneskade Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140 Godkendt på byrådet d. 16.12.2010. Træning- og aktivitetsområdet i

Læs mere

Handicapkørsel. i Sydtrafik GÆLDENDE FRA JANUAR

Handicapkørsel. i Sydtrafik GÆLDENDE FRA JANUAR Handicapkørsel i Sydtrafik GÆLDENDE FRA JANUAR 2015 Handicapkørsel i Sydtrafik (5. udgave) 05 Velkommen 06 Bestilling sådan gør du! Ture i bil/liftbus Lange rejser og landsdækkende rejser Oplysninger

Læs mere

Kommunalt kørselskontor

Kommunalt kørselskontor Movia trafikbestiller-konference den 9. juni 2016 Kommunalt kørselskontor Af fagleder Bo Kuno Christensen, Vordingborg kommune Geografi Vordingborg kommune: 45.000 indbyggere 3 købstæder Vordingborg (12.000)

Læs mere

1 of 5. Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi Godkendt i byrådet d. xxx

1 of 5. Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi Godkendt i byrådet d. xxx 1 of 5 Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi Godkendt i byrådet d. xxx 1 2 of 5 Formål. Formålet med den fysioterapeutiske indsats er at forbedre funktioner, vedligeholde funktioner eller forhale

Læs mere

ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLAND

ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLAND ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLAND RING TIL MIDTTRAFIK PÅ 87 40 83 00 VI SIDDER KLAR VED TELEFONERNE PÅ FØLGENDE TIDSPUNKTER: KORTE REJSER (op til 100 km) alle dage 8.00-17.00 FASTE REJSER alle hverdage 8.00-16.00

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold 2016 1 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder midlertidigt ophold til borgere med særlige behov. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2015

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2015 Handicapstatistik Statistik, Regnskab 2015 19. september 2016 3 Handicapstatistik Indledning Indhold Indledning 4 Nøgletal for økonomien ved handicapkørsel Nøgletal for rejser og transportarbejde 4 5

Læs mere

Værd at vide om Flextrafik

Værd at vide om Flextrafik Trafikselskabet Movia Gammel Køge Landevej 3 2500 Valby www.moviatrafik.dk flextrafik@moviatrafik.dk Tlf.: 70 26 27 27 Værd at vide om Flextrafik Handicapkørsel Movia Design 09.08 2 / Værd at vide Værd

Læs mere

Midttrafiks kvalitetsstandard for handicapkørsel 2009

Midttrafiks kvalitetsstandard for handicapkørsel 2009 1-47-70-2-07 20. november 2009 MLN Hvem visiterer og hvem visiteres Kommunerne visiterer og Midttrafik indlægger data i IT system. Ankemulighed Der er ikke mulighed for at anke visitators afgørelse, men

Læs mere

Kvalitetsstandard for Træning

Kvalitetsstandard for Træning Kvalitetsstandard for Træning Indholdsfortegnelse Målsætninger og værdier... 3 Borgere med genoptræningsplan efter indlæggelse på sygehuset... 5 Borgere, der efter sygdom uden sygehusindlæggelse, har behov

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om merudgifter til voksne - udmåling - transport - befordring - behandling - sektoransvar

Ankestyrelsens principafgørelse om merudgifter til voksne - udmåling - transport - befordring - behandling - sektoransvar KEN nr 9716 af 30/04/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 30. marts 2019 Ministerium: Journalnummer: 5200453-12 Økonomi- og Indenrigsministeriet Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Tidsfrister for visitation og levering af hjælp og støtte

Tidsfrister for visitation og levering af hjælp og støtte Tidsfrister for visitation og levering af hjælp og støtte Norddjurs Kommune har vedtaget tidsfrister for visitation og levering af hjælp indenfor forskellige områder. Hvis tidsfristerne ikke overholdes,

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til afprøvning af hjælpemidler

Kvalitetsstandard for kørsel til afprøvning af hjælpemidler Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for kørsel til afprøvning af hjælpemidler Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE

GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE 2012 GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE Kvalitetsstandard for genoptræning efter sygehusindlæggelse Lovgrundlag Sundhedsloven 140 Hvad er formålet med genoptræningen Formålet med genoptræningen er, at borgeren

Læs mere

KVALITETSSTANDARDER 2018

KVALITETSSTANDARDER 2018 KVALITETSSTANDARDER 2018 1.15 Genoptræning Lovgrundlag for ydelse Bevillingskompetence Hvilket behov dækker 140 i Sundhedsloven og 86, stk. 1, 88, stk. 2 i Serviceloven. Ishøj Kommune, Ældre og rehabilitering

Læs mere

Driften varetages af 128 leverandør taxa- og busselskaber

Driften varetages af 128 leverandør taxa- og busselskaber 19-11-2014 1 NB: DETTE ER NORDDJURS KOMMUNES UDPLUK AF MATERIALE, SOM ER UDARBEJDET AF MIDTTRAFIK TIL BRUG FOR INFORMATIONSMØDE, MT AFHOLDT MED KOMMUNEN DEN 19.11.14 I 2013 var der 2,1 mio. køreplantimer

Læs mere

Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune

Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune Side 1 af 5 sider Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune 1. Ydelsens lovgrundlag Lov om trafikselskaber af 24. juni 2005, 11 om individuel handicapkørsel 11 Trafikselskabet

Læs mere

August 2015 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND

August 2015 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND August 2015 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND SÅDAN BESTILLER DU - Ring til midttrafik på 87 40 83 00 (tast 1) - Bestil online på midttrafikflextur.dk - Hent app "flextrafik - flextur, teletaxa og handicapkørsel"

Læs mere

Kvalitetsstandard. For genoptræning efter Sundhedslovens 140. for borgere over 18 år

Kvalitetsstandard. For genoptræning efter Sundhedslovens 140. for borgere over 18 år Kvalitetsstandard For genoptræning efter Sundhedslovens 140 for borgere over 18 år Kvalitetsstandarder/oktober 2013 Aalborg Kommune I Aalborg kommune gør vi vores yderste for at give den bedste service

Læs mere

Den Gode Genoptræning

Den Gode Genoptræning Den Gode Genoptræning Den Gode Genoptræning Ældre Sagen, Ergoterapeutforeningen, Danske Fysioterapeuter og Danske Handicaporganisationer har igen i fællesskab i efteråret 2012 undersøgt det kommunale

Læs mere

Gældende fra 1. januar 2014 ANDICAP ØRSEL. EGION MIDTJYLLANd

Gældende fra 1. januar 2014 ANDICAP ØRSEL. EGION MIDTJYLLANd Gældende fra 1. januar 2014 ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLANd Ring til Midttrafik på 87 40 83 00 Vi sidder klar ved telefonerne på følgende tidspunkter: Korte rejser (op til 100 km) alle dage 8.00-17.00

Læs mere

Kvalitetsstandard Genoptræning efter sundhedsloven 140 Juni 2016

Kvalitetsstandard Genoptræning efter sundhedsloven 140 Juni 2016 Kvalitetsstandard Genoptræning efter sundhedsloven 140 Juni 2016 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag 140. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus

Læs mere

Servicebeskrivelse for flextrafikken

Servicebeskrivelse for flextrafikken Servicebeskrivelse for flextrafikken Juni 2017 INDLEDNING... 3 ALLE ORDNINGER I DETALJER... 4 KØRSEL TIL LÆGE- OG SPECIALLÆGE...5 KØRSEL TIL GENOPTRÆNING... 8 KØRSEL TIL DAGCENTRE... 11 DEN ALMENE SKOLEKØRSEL...

Læs mere

Samarbejdsaftale om personlig hjælp, hjælp til kommunikation samt ledsagelse i forbindelse med hospitalsbehandling

Samarbejdsaftale om personlig hjælp, hjælp til kommunikation samt ledsagelse i forbindelse med hospitalsbehandling Samarbejdsaftale om personlig hjælp, hjælp til kommunikation samt ledsagelse i forbindelse med hospitalsbehandling Baggrund, formål og målgruppe Region Midtjylland og kommunerne i regionen har indgået

Læs mere