ANALYSEVÆRKTØJ ARTiFAKTi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANALYSEVÆRKTØJ ARTiFAKTi"

Transkript

1 ANALYSEVÆRKTØJ ARTiFAKTi Dette undervisningsmateriale er bygget op som et alment analyseværktøj, der kan bruges som hjælp til at analysere kunstværker. Materialet kan bruges på et hvilket som helst kunstværk - maleri, skulptur, fotografi, video, installation, osv. Nogle af analysepunkterne giver bedst mening at undersøge i arbejdet med et maleri eller et fotografi. Andre punkter er rettet mod arbejdet med installationer eller videoværker. Vælg derfor at fokusere på de analysepunkter, der giver mening i forhold til det valgte værk. Eksemplerne som fremhæves i materialet er ikke nødvendigvis at finde ophængt på museet, men er blot til inspiration. Materialet henvender sig særligt til unge i udskolingen frem til og med billedkunst C og kan med fordel anvendes som en del af forberedelsen til et ARoS besøg. God fornøjelse! GODT RÅD: Du kan downloade app en Vizgu til iphone og ipad. Her finder du informationer om en række udvalgte værker fra museets faste samling og særudstillinger.

2 PRÆSENTATION Pippilotti Rist: Daggrystimer i naboens hus, 2005 Start med at præsentere det kunstværk, som du har valgt at analysere. Præsentationen skal være helt kort, og skal næsten kun bestå af fakta. Fakta Nedskriv kunstnerens navn, hvilket årstal værket blev lavet og værkets titel. Nedskriv også kunstværkets medie: Hvilken type kunstværk, har du har valgt? Er det maleri, fotografi, skulptur eller måske en installation eller et videoværk? Ron Mueck: Boy, 1999 En installation er blandt andet kendetegnet ved at være et værk, man kan gå ind i med hele sin krop Arthur Køpcke: Frozen Still Life, 1963 Størrelse Prøv også at finde målene på kunstværket. Er kunstværket stort eller småt? Hvis du arbejder med et videoværk eller lydværk, så undersøg videoens eller lydens varighed. Nogle værker er sammensat af mange forskellige materialer som fx værket her af Arthur Køpcke, der er en slags collage af forskelligt skrald. Eller måske er dit værk blot oliemaling på et lærred Carl-Henning Pedersen: Frieren, 1950 Materialer Hvilke materialer består kunstværket af? Du kan ofte finde disse oplysninger på værkskiltet. Kort beskrivelse Giv en helt kort beskrivelse af kunstværket. Nedskriv hvad du helt umiddelbart ser - gå ikke i detaljer, men beskriv værket overordnet. Skriv også her, hvorfor du synes, at dette kunstværk er spændende at analysere. Måske er der noget ved kunstværket, som undrer dig? Hvad vil du gerne finde svar på? Kunstværkets størrelse kan faktisk have stor betydning. Fx er Boy en kæmpestor skulptur, og det er vigtigt, når du senere skal fortolke værket. Hvorfor mon Boy er så stor?

3 FORMANALYSE Nu skal du igang med en formanalyse af værket, hvor du skal undersøge, hvad du kan se. Her skal du fokusere på blandt andet former, farver, linjer og figurer. Du skal ikke begynde at fortolke og tænke over, hvad meningen mon er med kunstværket. Du skal blot forholde dig til, hvad du helt konkret ser. Farvecirklen Farver Hvilke farver indeholder værket? Er der primærfarver (rød, gul, blå)? Eller sekundærfarver (lilla, orange, grøn)? Er der brugt komplementærfarver? Komplementærfarver er hinandens største kontraster og forstærker derfor hinanden. De farver, der står over for hinanden i farvecirklen er komplementærfarver. Fx rød og grøn, gul og lilla, blå og orange. Er der kontraster mellem fx kolde og varme farver eller stærke og matte farver? Svend Wiig Hansen: Menneskeridt, 1959 Svend Wiig Hansen har malet figurerne røde og grønne i sit maleri og har altså brugt komplementærfarver. Miwa Yanagi: Elevator Girls 1 F, 1997 Højre og venstre side spejler hinanden i Miwa Yanagis manipulerede fotografi. Værket er symmetrisk og i balance. Lys og skygge Er der en bestemt lyskilde? Hvilken effekt giver lys/skygge i dit værk? Er der noget, som er særligt belyst eller i skygge og derfor får ekstra fokus? Hvordan spiller lyssætningen ind med overflader og materialer? Balance Er der balance eller ubalance? Symmetri eller asymmetri? Eller måske en kontrast mellem de to? Føles værket tungere i den ene side, eller er værket harmonisk? Ingvar Cronhammer: Syvende søjle, 1990 Kunstneren Ingvar Cronhammar bruger lys og skygge på en dramatisk måde i sine skulpturer, der næsten ligner uhyggelige maskiner.

4 N. A. Abildgaard: Adrastos dræber sig ved Atys grav, FORMANALYSE FORTSAT Komposition Særligt for malerier og fotografier kan det være interessant at undersøge kompositionen. au s A n n i ka v o n H P.S. Krøyer: Skagens Jægere, 1898 Er billedet bygget op omkring højrekomposition, venstrekomposition eller midterkomposition? f: olf sw Eller er billedet bygget op over det gyldne snit? Det gyldne snit er fire punkter i billedet, hvor der kan være placeret vigtige ting. Se billedet her, for at få en idé om, hvor det gyldne snit placeres: Fl ick I dette maleri flugter den øverste vandrette linje fra det gyldne snit med horisontlinjen, hvilket forstærkes af flere af jægernes blik mod venstre. Modsat er Vilhelm Lundstrøms motiv meget stift og derfor statisk og uden bevævil gelse. he m l torsåg, 2000 Ola f Ru de : og Dragen, 191 org 8 Synsvinkel Ses motivet fra frø-, normal- eller fugleperspektiv? Hvis du arbejder med skulptur eller installation, har værket så en særlig forside eller vægtes alle vinkler lige højt? Skulpturen Afasi II af Christian Lemmerz har ikke nogen særlig forside og lægger ikke op til at blive set på fra en bestemt vinkel. Bevægelse s nd Lu m: S trø tående Mode l, 1 Er der bevægelse i værket, eller er det statisk? Er det roligt eller uroligt? Kan du se én bestemt bevægelse i værket, eller er der mange? Hvad skaber bevægelse? Penselstrøgene, figurernes placering, videoens hastighed eller noget helt andet? s fa A Asger Jorns maleri er fyldt med bevægelse. Penselsstrøgene er tydelige, og kompositionen af figurerne er kaotisk. nk ed m o Måske er kompositionen en helt anden. Prøv at beskriv måden elementerne i værket er placeret på i forhold til hinanden, og hvilke linjer, der er i værket. mm erz : uganaga, Christian Le :G Jorn ger As Sa e tg am 86, 19 i II 93 1

5 INDHOLDSANALYSE Nu har du fået styr på formanalysen og derfor undersøgt grundigt, hvad kunstværket består af, og hvilke virkemidler kunstneren har brugt. Nu skal du gå mere i dybden med indholdet og begynde at fortolke kunstværket. Husk at fortolkningen af kunstværket er din helt egen. Argumentér for dine synspunkter og din måde at læse kunstværket på ud fra din formanalyse. Tænk på, at du skal prøve at overbevise din lærer eller din sidemand om, at din fortolkning er den rigtige. Jørgen Sonne: Brudefærd..., 1856 Michael Kvium: Naturkreds, 1992 Den danske kunstner Michael Kvium maler tit symboler ind i sine billeder. Her har en fx malet et kranie, som er et symbol på døden. Hvad mon citronerne symboliserer? Indhold Hvad forestiller kunstværket? Kan du genkende figurer, eller er værket abstrakt? Kan du finde frem til en særlig fortælling eller et særligt motiv ud fra din formanalyse? Er indholdet historisk, mytisk, religiøs, eventyrlig, politisk eller måske noget helt andet? Måske er der ingen fortælling i kunstværket, men i stedet en stemning? Siger værkets komposition noget om fortællingen eller stemningen? Hvilke ting i værket er dominerende (måske på grund af farve, belysning eller størrelse)? Symboler Er der brugt symboler i kunstværket? Symboler er tegn, der henviser til noget andet. Fx kan en rød rose betyde kærlighed og et kranie betyde død. Eller en hund kan betyde trofasthed. Husk at symboler er afhængige af den fortælling, de indgår i. Fx kan duen både være symbol på Helligånden eller symbol på fred alt efter sammenhængen. Farvesymbolik Farverne i kunstværket kan tit indeholde betydning. Fx kan den røde farve betyde kærlighed, aggression eller advarsel eller den grønne farve betyde håb, ungdom eller fornyelse. Brug Google som hjælp til farvernes symbolikker. I Jørgen Sonnes værk sker der en helt særlig fortælling om ulykkelig kærlighed. Den unge kvinde i mørk kjole er blevet gift. Netop som hun træder ud af kirken, får hun øje på en soldat til venstre i billedet. Soldaten og kvinden har været forlovede, men da hun troede, at han var omkommet i krig, giftede hun sig med en anden mand.

6 INDHOLDSANALYSEFORTSAT Jørgen Sonne: Rytterkampen..., 1853 Budskab Nogle kunstværker kan have et budskab. Nogle gange er budskabet tydeligt, andre gange skal du grave lidt efter det. Her kan du bruge kommunikationsmodellen Jørgen Sonne har her malet en dramatisk og voldsom krigsscene. I 1849 blev der udkæmpet et stort slag ved Aarhus under Treårskrigen ( ). Sonne har malet hvordan de danske soldater jager en gruppe preussiske soldater på flugt. Danmark har vundet slaget! Sonnes ønske med billedet var at styrke fædrelandskærligheden. Portræt af kgl. kapelmusikus Magnus Foght Forklarende titel Titlen Portræt af kgl. kapelmusikus Magnus Foght afslører, hvem som egentlig er portrætteret. Uden titlen ville det være umuligt at vide. Afsender - meddelelse - modtager Afsenderen er kunstneren, som har lavet kunstværket. Han eller hun vil gerne kommunikere noget gennem sit kunstværk, som er meddelelsen, til en modtager, som er den eller dem, der ser på kunstværket. Hvad vil kunstneren mon gerne opnå med værket? Hvad vil han/hun sige? Hvilke værdier og holdninger afspejler værket? Er der tydelige holdninger, eller er de skjulte? Hvad er kunstnerens budskab - fx noget om kønsroller, politiske holdninger, samfundssyn eller om minoritetsgrupper? Målgruppe Overvej om kunstneren prøver at ramme en bestemt type modtager og altså en bestemt målgruppe - fx en bestemt aldersgruppe, køn, social placering eller folk med bestemte holdninger. Titel Kunstværkets titel kan være forklarende: Når titlen understreger, hvad værket forestiller eller handler om. Titlen kan også være fordrejende: Når titlen ændrer eller fordrejer det indhold, der er i kunstværket. Måske mangler titlen? Mange værker har titlen Uden titel. Hvorfor mon det? Bjørn Nørgaard: Hesteofringen, 1970 i 1970 slagtede og parterede Bjørn Nørgaard en hest og fordelte hestestykkerne i henkogningsglas. Faktisk havde aktionen et politisk budskab. Den rituelle dyreofring skulle være en protest mod Vietnamkrigen. Bjørn Nørgaard mente nemlig, at vi danskere slet ikke forholdt os til krigens rædsler.

7 PERSPEKTIVERING En perspektivering handler om at forstå kunstværket i en større sammenhæng. Her skal du med andre ord kigge nærmere på værkets kontekst. Udstilling Fr au ds t illin ge n F, ven ormen, Far Her skal du forklare, hvordan værket bliver præsenteret på museet. Hvilken udstilling er kunstværket en del af, og hvad handler udstillingen om? Hvilke kunstværker er placeret ved siden af det kunstværk, du analyserer? Hvordan påvirker udstillingen og de andre kunstværker dit værk og din analyse? n de Fla Minimalimen opstod i USA i begyndelsen af 1960 erne. Minimalismen dyrker det enkle udtryk og benytter sig af enkle former i mønstre, der ofte bliver gentaget. Typisk virker værkerne maskinfremstillede. M m ini me alis Stil Wilh elm Freddie: Ude på l an 1 t, de 93 4 Prøv at kategorisere dit kunstværk inden for en bestemt kunststil eller isme og forklar, hvad der kendetegner stilen. Måske er dit værk impressionistisk, surrealistisk eller minimalistisk? Måske er det popkunst eller fluxus? Husk at det ikke er al kunst, der kan kategoriseres som en bestemt stil - især meget nyere kunst er meget svær at sætte i bås. Brug Google som hjælp. Den danske kunstner Wilhelm Freddie levede fra Han forsøgte at male drømme eller hallucinationer. Han maler de scenerier, der foregår i vores underbevidsthed. Det er derfor, maleriet Ude På Landet er så absurd. Kunstneren Prøv at finde informationer om kunstneren ved hjælp af Google. Hvornår levede han/hun? Hvad er særligt karakteristisk for kunstnerens værker, og hvordan passer det på det kunstværk, du har valgt? un Popk st Popkunst er en retning, der især ses i 1960 ernes USA og England. Popkunst tager udgangspunkt i populærkulturens billeder fra fx reklamer eller tv. Typisk kommenterer værkerne på forbrugerkulturens masseproducerede varer og billeder. Har du spørgsmål til materialet, er du naturligvis velkommen til at kontakte os: Formidlingsafdelingen på ARoS Aros Allé 2, DK-8000 Aarhus C Tlf.: eller vol@aros.dk

BILLEDANALYSE FAKTA Kunstneren Billedet FORM 1. Billedbeskrivelse Hvilken slags billede er det. Figurativt/Abstrakt Hvad er der på billedet.

BILLEDANALYSE FAKTA Kunstneren Billedet FORM 1. Billedbeskrivelse Hvilken slags billede er det. Figurativt/Abstrakt Hvad er der på billedet. BILLEDANALYSE FAKTA Det allerførste du skal gøre, er finde ud af fakta om billedet. Kunstneren - Hvad hedder kunstneren? - Hvornår levede hun? - Fra hvilket land stammer hun? Billedet - Hvad er billedets

Læs mere

Analyse af Sloggi - reklame

Analyse af Sloggi - reklame Analyse af Sloggi - reklame Genre: Genren er sagprosa. Det er en masseproduceret reklame, som kommer ud til mange mennesker. Medium: Reklamen er trykt i ugebladet Femina nr. 40 fra 1999. Afsenderen: Afsenderen

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Værkstedet:

LÆRERVEJLEDNING. Værkstedet: Værkstedet: Formål Værkstedet er den mere interaktive del af Klatværket, hvor eleverne selv kan afprøve billedkunstens virkemidler gennem små opgaver og film. Formålet er at eksperimentere med materialer,

Læs mere

TA MED TIL 1800-TALLET

TA MED TIL 1800-TALLET TA MED TIL 1800-TALLET - For børn og deres voksne Denne folder vil være en spørgelysten rejsemakker, som bringer dig og din familie rundt i museets samling af kunstværker fra 1800-tallet. ARoS ønsker jer

Læs mere

Samlerens fortælling The Brask Collection meets Willumsen. Undervisnings- og inspirationsmateriale klasse og ungdomsuddannelser

Samlerens fortælling The Brask Collection meets Willumsen. Undervisnings- og inspirationsmateriale klasse og ungdomsuddannelser Samlerens fortælling The Brask Collection meets Willumsen Undervisnings- og inspirationsmateriale 7.-10. klasse og ungdomsuddannelser Samlerens fortælling - betydninger på tværs En samling: at bringe enkeltheder

Læs mere

KOMMUNIKATION/ IT C. Titel: Grafisk design Navn: Mark B, Thomas L og Maria S Klasse: 1.4g Dato: 8/12 2006 Sidetal:

KOMMUNIKATION/ IT C. Titel: Grafisk design Navn: Mark B, Thomas L og Maria S Klasse: 1.4g Dato: 8/12 2006 Sidetal: Titel: Grafisk design Navn: Mark B, Thomas L og Maria S Klasse: 1.4g Dato: 8/12 2006 Sidetal: 1 Indholdsfortegnelse: Farvelære s. 2 - farvens fysik s. 2 Øjet s. 2 - farvesyn s. 3 - nethinden s. 3 - efterbilleder

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2014

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2014 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Thy-Mors HF & VUC, Nykøbing afd. HF Billedkunst

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Måned Emne Materialer Fælles mål

Måned Emne Materialer Fælles mål Måned Emne Materialer Fælles mål Perspektivtegning August Repetition og fortsættelse af perspektivtegning(frontperspektiv) fra 4. klasse og de teknikker der bruges dertil. Vi arbejder med et eller flere

Læs mere

Analyse af Sloggi. Reklamen er masseproduceret, og det vil sige, at reklamen er fremstillet mange gange, samt solgt mange gange.

Analyse af Sloggi. Reklamen er masseproduceret, og det vil sige, at reklamen er fremstillet mange gange, samt solgt mange gange. Analyse af Sloggi Genre: Genren er sagprosa, som man kan kende på, at der er en afsender, et sagforhold og en modtager. Det er en reklame. Reklamen er masseproduceret, og det vil sige, at reklamen er fremstillet

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Billedanalyse og portrættering

Billedanalyse og portrættering Billedanalyse og portrættering Titel: Billedanalyse og portrættering et undervisningsforløb med værkstedsarbejde Kort beskrivelse af emnet: I danskfaget indgår billedanalyse på flere klassetrin. I dette

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

Analyse af Locobase reklamen

Analyse af Locobase reklamen Analyse af Locobase reklamen Genre Tekstens genre er sagprosa, hvilket vil sige, at teksten er nonfiktiv, altså er indholdet virkeligt. Man kan kende sagprosa på, at det har en afsender, et sagforhold

Læs mere

Spillekort - spørgsmål til Paletten rundt i billedanalyse

Spillekort - spørgsmål til Paletten rundt i billedanalyse Spillekort - spørgsmål til Paletten rundt i billedanalyse Hvad kan du kende sagprosa på? Der er en afsender, sagforhold og modtager Nævn tre teknikker inden for billeder. Foto, akrylmaleri, akvarel, tegning.

Læs mere

6. - 10. klasse. Opgaveark ...

6. - 10. klasse. Opgaveark ... Interiør, ung kvinde set fra ryggen, 1904. Randers Kunstmuseum 6. - 10. klasse Kunst kan udtrykke forskellige følelser og sætte følelser i gang hos beskueren. Det kan ske gennem komposition, figurers kropssprog,

Læs mere

Analysemodeller og -metoder

Analysemodeller og -metoder Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 5. juni - 5. juli 2015 Mellem Tangkrogen og Ballehage Analysemodeller og -metoder TIL SKOLER KOM OG VÆR MED! Sculpture by the Sea er her igen. Skulpturudstillingen

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Indskoling, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser Maria Lassnig At male med kroppen 18/11 2016 26/2 2017 Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om særudstillingen

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

Reklamer. Tænd for lyden. Klik på links. Find denotative/ faktiske betydning. Find konnotative/medbetydning

Reklamer. Tænd for lyden. Klik på links. Find denotative/ faktiske betydning. Find konnotative/medbetydning 1 Reklamer Tænd for lyden Klik på links Find denotative/ faktiske betydning Find konnotative/medbetydning 2 Reklamer Se reklamerne: Reklame for mænd Reklame for kvinder 3 Reklamer Hvad er en reklame? Hvorfor

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2017 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst C-niveau

Læs mere

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse 10 måder at knække kunsten på 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen 4.-10.klasse Indledning 10 måder at knække kunsten på præsenterer 10 forskellige metoder til at arbejde med

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle

Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle Kontakt Olga Svindelspind for særlige tilbud til DIG! Kære kunstelsker Jeg er Olga Svindelspind, den ærligste kunstsælger i verden!! Jeg bor i Moskva, en by i Rusland,

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN af UFFE CHRISTOFFERSEN 2014 PORTRÆTTET og FARVEN Maleriet byder konstant på nye udfordringer. Den seneste opgave har været et portræt af tidligere regionrådsformand Vibeke

Læs mere

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer 1. Skulpturen som medie Kunst kan være mange forskellige ting både noget du møder i skolen, hjemme hos dig selv måske, ude i byen eller på et museum. Kender I nogle former for kunst? Kunst kan for eksempel

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet.

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet. CHRISTIAN DEN 4. PÅ KOLDINGHUS Når du kommer ind på det gamle kongeslot Koldinghus, vil du opdage, at der på slottets vægge hænger masser af malerier. Mange af dem er portrætter. Men hvad er portrætter

Læs mere

VUndervisningsbeskrivelse

VUndervisningsbeskrivelse VUndervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Januar 17/18 Institution Herning HF & VUC Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2016

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2016 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Thy-Mors HF & VUC Nykøbing afd. HF Billedkunst C Lærer(e) Thomas

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik

1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik 1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik s. 11-40 og s. 4-22 Anslået tidsforbrug: 4-5 uger Eleven kan læse med fordobling Eleven har viden om at læse på, mellem og bag linjerne Eleven kan

Læs mere

Ti æstetiske veje. til heksenes univers

Ti æstetiske veje. til heksenes univers Ti æstetiske veje til heksenes univers Ved pædagogisk konsulent Mette Rold/oktober 2008 Billedsamtalen Arbejd med forholdet mellem imaginær og reel virkelighed. Spørg dig selv om: Hvad der undrer dig ved

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Horsens Kunstmuseum Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Introduktion Horsens Kunstmuseum - et museum for nyere kunst Horsens Kunstmuseum fokuserer på den moderne kunst. Udgangspunktet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2018 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst C-niveau

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Dec/jan. 2018/19

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Dec/jan. 2018/19 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Dec/jan. 2018/19 Institution Uddannelse Fag og niveau Thy-Mors HF & VUC, Nykøbing afd. Limfjordsvej 95, Nykøbing

Læs mere

Uv-materiale til I bølgen blå klasse

Uv-materiale til I bølgen blå klasse Uv-materiale til I bølgen blå 7.-10. klasse Sol og ungdom en konstruktion En flok børn løber mod havet. Det er sommer, og solen skinner, så man næsten bliver blændet. Børnenes kroppe er stærke, og lyset

Læs mere

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab Formål for faget billedkunst Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

LÆRINGSMÅL CASE: DANSK SUPERMARKED OPGAVEN BESTÅR AF TRE DELE: INDIVIDUEL TID:

LÆRINGSMÅL CASE: DANSK SUPERMARKED OPGAVEN BESTÅR AF TRE DELE: INDIVIDUEL TID: INDIVIDUEL TID: 1030-1230 LÆRINGSMÅL Eleven kan vurdere teksters afsender og målgruppe, skaffe sig overblik over multimodale teksters opbygning og afgøre, hvordan en tekst skal læses Eleven har viden om

Læs mere

Farvelærer i 1. klasse udarbejdet af Elin Engholm 1

Farvelærer i 1. klasse udarbejdet af Elin Engholm 1 Farvelære i 1. klasse. Mål: får en grundlæggende basisviden om farver og farvesammensætninger får et kendskab til farvernes forskellighed og virkning kan anvende enkle farveblandinger eksperimenterer med

Læs mere

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019 AARHUS KUNSTMUSEUM 12. oktober 2018 3. marts 2019 Dette materiale er tænkt som inspiration til undervisning af elever i grundskolen, men kan naturligvis også tilrettes undervisning på andre niveauer. Oplægget

Læs mere

Skitsere. Lave en skitse af

Skitsere. Lave en skitse af Skitsere Lave en skitse af Farvelægge Forsyne en konturtegning (eller anden flade) med et lag farve eller maling. Modellere Frembringe en figur eller en bestemt form ud af et materiale. Udhuling af ler

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2017

KulTUR for alle efterår 2017 KulTUR for alle efterår 2017 UNDERVISNINGSTILBUD PÅ HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART OG CARL-HENNING PEDERSEN & ELSE ALFELTS MUSEUM Bussen kører på følgende tirsdage og torsdage Formiddag kl. 9.00-13.00:

Læs mere

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2015

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2015 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Thy-Mors HF & VUC, Nykøbing afd. HF Billedkunst

Læs mere

FAKTION: REKLAMEANALYSE

FAKTION: REKLAMEANALYSE FAKTION: REKLAMEANALYSE OVERBLIK OVER TEKSTEN PRÆSENTATION Dette er en analyse af en reklame for produktet Naturcreme, der er en rynkecreme. Se reklamen ovenfor. Reklamen er fra maj 2011. GENRE 1 Denne

Læs mere

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019 AARHUS KUNSTMUSEUM 12. oktober 2018 3. marts 2019 Dette materiale er tænkt som inspiration til undervisning af elever i grundskolen, men kan naturligvis også tilrettes undervisning på andre niveauer. Oplægget

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

Årsplan med Fandango 5

Årsplan med Fandango 5 Årsplan med Fandango 5 På side 47-56 er der en oversigt for hvert kapitel i Fandango 5. Oversigterne viser, hvilke kompetenceområder og færdigheds- og vidensmål der kan tilgodeses gennem t med Fandango

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas

Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas Indholdsfortegnelse Typografi... 2 Opsætning... 2 Komposition og layout... 3 Harmoni i komposition... 3 Dynamik i et billede:... 4 Placering...

Læs mere

Undervisning J. F. Willumsens Museum 8. september - 30.december 2013

Undervisning J. F. Willumsens Museum 8. september - 30.december 2013 Undervisning J. F. Willumsens Museum 8. september - 30.december 2013 Om undervisning på J. F. Willumsens Museum Undervisningen på J. F. Willumsens Museum er dialogbaseret og procesorienteret, og lægger

Læs mere

PANTOMIMETEATRET. Udarbejdet af Helle Houkjær og Lone Skafte Jespersen.

PANTOMIMETEATRET. Udarbejdet af Helle Houkjær og Lone Skafte Jespersen. PANTOMIMETEATRET Pantomimeteatret er noget helt for sig. Der findes ikke magen til i hele verden. Bygningen er da også fredet, så den må ikke rives ned eller forandres; den skal forblive, som den er. Bygningen

Læs mere

Drømmen om Kina. En faglig undersøgelse af samhandel mellem Danmark og Kina. Vælg en af de to opgaver. Målgruppe: klasse

Drømmen om Kina. En faglig undersøgelse af samhandel mellem Danmark og Kina. Vælg en af de to opgaver. Målgruppe: klasse Drømmen om Kina En faglig undersøgelse af samhandel mellem Danmark og Kina Målgruppe: 7. - 9. klasse Igennem mange 100 år har Danmark handlet med Kina. Som du kan lære i udstillingen Drømmen om Kina, har

Læs mere

J.F. WILLUMSENS MUSEUM

J.F. WILLUMSENS MUSEUM J.F. WILLUMSENS MUSEUM SAMLING ARKIV MUSEETS KERNEOPGAVER OG VISION De 5 søjler i museumsloven Indsamling Registrering Bevaring Forskning Formidling Vision J.F. Willumsens Museum skal være kendt i offentligheden

Læs mere

Omkring et billede - med kroppen i fokus

Omkring et billede - med kroppen i fokus Omkring et billede - med kroppen i fokus Denne gang er det kroppen, der er kursets omdrejningspunkt, når vi hver uge analyserer - eller måske mere passende i denne kontekst - dissekerer et enkelt billede.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016-2017 maj-juni Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Billedkunst C Eva

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Foto: http://www.colourbox.com/vector/cute- anime- style- girl- vector- 4248225

Foto: http://www.colourbox.com/vector/cute- anime- style- girl- vector- 4248225 Lærervejledning Foto: http://www.colourbox.com/vector/cute- anime- style- girl- vector- 4248225 Fag: Dansk, billedkunst Emne: Manga, berettermodel, fortælleteknik, tegneseriens virkemidler, billedkomposition,

Læs mere

PROCES DOKUMENT FUTURISME

PROCES DOKUMENT FUTURISME PROCES DOKUMENT FUTURISME JUNAD ASHRAF GRUPPE 5 1 1 Inholdsfortegnelse 1.Forside 2.Inholdsfortegnelse 3.Perioden & Stilarten 4.Tidstypiske Kunstrere 5.Karakteristisk Træk 6.Typografi 7.Reference til Nutiden

Læs mere

TILBUD PÅ HEART. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov.

TILBUD PÅ HEART. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov. Datoer: Formiddag kl. 9.00-13.00: 19. sep. 21. sep. 26. sep. 28. sep. 3. okt. Eftermiddage kl. 12.00-15.00: 26. okt. 31. okt. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov. 31. okt. 2. nov.

Læs mere

SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE

SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE SKULPTURJAGT FIND SKULPTUREN OG SVAR PÅ SPØRGSMÅLENE Til mellemtrinnet Sammen og ud i verden Se jer godt omkring ved indgangen til parken. Hvor finder man Silkeborg Bads logo som kæmpestort kunstværk?

Læs mere

Mundtlighedens genrer

Mundtlighedens genrer Mundtlighedens genrer Debat Diskussion Samtale Fortælling Foredrag Tale Tydelige indlæg,... At have forskellige synspunkter,... Få personer, spontanitet,... Mundtlig fremstilling af fx et eventyr eller

Læs mere

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop.

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop. Kirsten Justesen MY BODY IS MY TOOL Målgruppe: Folkeskolen 7-10. kl. Kroppen i kunsten Som forberedelse til et besøg på Rønnebæksholm og udstillingen MY BODY IS MY TOOL kan man se portrætfilmen om kunstneren

Læs mere

Velkommen. Til at rejse & male med Inge Hornung

Velkommen. Til at rejse & male med Inge Hornung Velkommen Til at rejse & male med Inge Hornung Start med at tænke over, hvad man vil lave: En stemning Landskab Mennesker Huse Portræt Dyr Vil vi male naturalistisk eller abstrakt. Tænk på at Weie sagde

Læs mere

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 Undervisningen bygger på målsætningerne som beskrevet i Forenklede Fælles Mål. Formålet med Billedkunst At eleverne bruger deres fantasi, skaber deres egne værker

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Udskoling

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Udskoling UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Udskoling Introduktion til materialet Materialet er udformet som et diskussions- og opgaveark,

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14

art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14 art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14 Art Deco Art Deco er en stilart som startede som kunst tidligt

Læs mere

L Æ R E R V E J L E D N I N G

L Æ R E R V E J L E D N I N G L Æ R E R V E J L E D N I N G F O R B E R E D E L S E S M A T E R I A L E T I L B I L L E D K U N S T E N S D A G 2 0 1 8 I dette materiale og på Billedkunstens Dag tager vi udgangspunkt i den aktuelle

Læs mere

Billedkunst - læseplan for Engskolen

Billedkunst - læseplan for Engskolen Billedkunst - læseplan for Engskolen Formål for faget billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at skabe, opleve og analysere billeder bliver i stand til at se og sanse

Læs mere

Dagens program. Kl. 10.00 Velkomst og præsentation af jeres dekoratør. Kl. 10.05 Se biblioteket med nye øjne.. Rundtur.

Dagens program. Kl. 10.00 Velkomst og præsentation af jeres dekoratør. Kl. 10.05 Se biblioteket med nye øjne.. Rundtur. Dagens program Kl. 10.00 Velkomst og præsentation af jeres dekoratør. Kl. 10.05 Se biblioteket med nye øjne.. Rundtur. Kl. 10.30 Gode råd, tips og en lille smule regler. Kl. 10.55 Afslutning. Ét budskab

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: december 2016 VUC

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

I den litterære artikel skal du analysere og fortolke en (eller flere) skønlitterære tekster samt perspektivere den/dem.

I den litterære artikel skal du analysere og fortolke en (eller flere) skønlitterære tekster samt perspektivere den/dem. Litterær artikel I den litterære artikel skal du analysere og fortolke en (eller flere) skønlitterære tekster samt perspektivere den/dem. Din litterære artikel skal bestå af tre dele: 1. Indledning 2.

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

Årsplan Billedkunst 2. b

Årsplan Billedkunst 2. b Årsplan Billedkunst 2. b Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå billedsprog som et kommunikations-

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2014 Læreruddannelse

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium og HF Ung dansk fotografi 14 Fotografisk Center, 15. november 14. december 2014 Udstillingen vises i Slottet, Carlsberg Byen, Bryggerens Plads 11, 6 sal. 1799

Læs mere

Din rejse igennem kunsthistorien starter med: renæssance. barok. rokoko. nyklassicisme. dansk guldalder. impressionisme. symbolisme.

Din rejse igennem kunsthistorien starter med: renæssance. barok. rokoko. nyklassicisme. dansk guldalder. impressionisme. symbolisme. Her begynder din bog om kunsthistorie. Den vil fortælle dig om en masse forskellige ismer. Det er et sjovt ord, ikke? Jeg kalder det ismer, fordi mange af perioderne i kunst-historien har et navn, der

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Jan 19 Campusvejle/ Vejle

Læs mere

Slutmål og undervisningsplan for faget Billedkunst

Slutmål og undervisningsplan for faget Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst: Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder gennem kreative og skabende fremstillinger. Ved at producere,

Læs mere

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2019

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2019 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Thy-Mors HF & VUC, Thisted afd. Munkevej 9, Thisted HF Billedkunst

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst Formål for faget billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at skabe, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå billedsprog

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Billedkunst C Jeanette

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2013 Institution VUC Vest, Stormgade 47, 6700 Esbjerg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf

Læs mere

Litterær artikel I den litterære artikel skal du analysere og fortolke en (eller flere) skønlitterære tekster samt perspektivere den/dem.

Litterær artikel I den litterære artikel skal du analysere og fortolke en (eller flere) skønlitterære tekster samt perspektivere den/dem. Litterær artikel I den litterære artikel skal du analysere og fortolke en (eller flere) skønlitterære tekster samt perspektivere den/dem. Din litterære artikel skal bestå af tre dele: 1. Indledning 2.

Læs mere

SHOW TIME Koreografi i international samtidskunst 27.1 25.3

SHOW TIME Koreografi i international samtidskunst 27.1 25.3 Undervisningsmateriale for 7.-10. kl. SHOW TIME Koreografi i international samtidskunst 27.1 25.3 Introduktion Cao Fei, Whose Utopia, 2006-2007 På udstillingen SHOW TIME udstiller 7 kunstnere fra hele

Læs mere

M I C H A E L K V I U M S K I T S E N

M I C H A E L K V I U M S K I T S E N M I C H A E L K V I U M S K I T S E N HORSENS KUNSTMUSEUM 2019 Michael Kvium - Skitsen I samarbejde med Museet Holmen og Michael Kvium viser Horsens Kunstmuseum, på baggrund af kunstnerens skitsearbejde

Læs mere