Forberedelse. Gennemføring. Succes.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forberedelse. Gennemføring. Succes."

Transkript

1 Forberedelse. Gennemføring. Succes. Kelly Services Interviewguide til kandidater Hos Kelly Services er vi dedikerede til at udarbejde værktøjer og stille disse til rådighed således, at du kan optimere dine muligheder for at få succes på arbejdsmarkedet. Denne vejledning indeholder nyttige informationer, der kan hjælpe dig med at forberede dig på at gennemføre et konstruktivt interview. Dine kvalifikationer skal sikre, at du inviteres til samtale - men det er interviewet der skal give dig jobbet. Jo bedre du er forberedt, desto bedre kan du performe og dermed vil du få succes i din søgen efter det perfekte job, langt hurtigere. kellyservices.dk

2 Før du går ind af døren Første indtryk er nøglen. Tænk derfor nøje over, hvordan du er klædt. Sørg for, at du føler dig godt tilpas og, at du er klædt i forhold til den stilling du søger. Undgå ekstreme frisurer, overdreven brug af parfume og makeup, og undlad at være pyntet for meget med smykker.

3 Kend dit CV ind og ud Når du først har brugt en hel masse tid på at skrive et virkelig godt CV, så skal du også være helt sikker på, at du selv kender detaljerne i dit CV grundigt. Vær forberedt på at besvare følgende spørgsmål om indholdet af dit CV: Hvad var dine opgaver i hver af de stillinger, du har haft? Hvordan forklarer du eventuelle beskæftigelsesophold / huller i dit CV? Hvorfor valgte du netop den skole og uddannelse? Hvorfor valgte du at tage de job, der er anført på dit CV? Hvorfor forlod du de job, der er anført på dit CV? Hvad søger du i et nyt job i dag? Intervieweren vil spørge dig, hvordan du føler, at din viden og dine erfaringer vil passe ind i deres miljø og kultur, så vær forberedt på at fortælle dem hvordan. Giv konkrete eksempler. Tænk godt og forbered eksempler på situationer, hvor dit bidrag havde en stor betydning for resultatet. At sige, at du er god til at holde de offentlige præsentationer er én ting - men at vise og fortælle om en situation hvor du havde en fantastisk præsentation og ledte diskussionen, foran et fuldt auditorium - er en helt anden. Forbered dig på at skulle give yderligere oplysninger. Selv hvis dit CV er detaljeret skrevet med konkrete resultater og præstationer, bør du være parat til at uddybe yderligere. Brug interviewet til enten at supplere eller tilføje detaljer. Vær forberedt på at give konkrete tal og eksempler. Du skal vide hvad du vil. Dit CV skal give en indikation af, hvad du har opnået indtil videre, men vær også parat til at drøfte dine karriereplaner og mål - både på kort og lang sigt. Tip: Sid ikke med dit CV foran dig under interviewet - du skal vide hvad der står uden at være nødt til at kigge. Sørg dog for at have et par ekstra eksemplarer i en pæn mappe med dig, som også kan bruges til notater under interviewet.

4 Kend dine styrker og svagheder Kom til interviewet med en grundig forståelse af både dine styrker og svagheder. Vær forberedt på at tale fortroligt og positivt om begge dele. Spil på dine styrker. Efter at have sat dig ind i virksomheden og den stilling du har søgt, skal du sætte dig ind i de områder, som du mener, du har mest at bidrage til, og hvilke områder du tror, du er nødt til at lære mere om. Du må ikke ignorere dine mangler. Vend dem altid til noget positivt. Sørg for at gøre dine eventuelle svagheder til noget positivt ved at beskrive det som en mulighed for at forbedre dig og lære noget nyt. Du kan også tale om, hvordan du tidligere har overvundet svagheder. Det centrale er at være positiv, men realistisk, og aldrig præsentere svagheder som noget uovervindeligt. Her er et par eksempler på, hvordan svagheder kan vendes til noget positivt: Eksempel 1: «Jeg forstår, at du er på udkig efter nogen, der har kendskab til X. Selv om jeg ikke har erfaring med lige præcis det, har jeg beskæftiget mig meget med Y og Z og jeg lærer meget hurtigt. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan klare jobbet.» Eksempel 2: «Selv om min uddannelse er indenfor Business Administration, har jeg kun arbejdet med regnskab siden jeg blev færdig med at studere. Jeg tror, at denne arbejdserfaring har givet mig et bedre grundlag end noget kursus kunne have givet mig.» Tip: Det kan være en god idé at lave lidt research på nettet, før du møder til interview. Kig på virksomhedens hjemmeside for at finde ud af mere om dem: Hvad er deres vision og mission? Hvor stor er virksomheden? Hvor ligger kontoret?

5 Sørg for at gøre dit hjemmearbejde Jo mere du ved på forhånd om virksomheden, desto stærkere vil du stå som kandidat, og jo større er dine chancer for at skille dig ud fra mængden. Undersøg virksomheden, stillingen og branchen, og forbered nogle spørgsmål. Dermed kan du udvise et godt kendskab og interesse for virksomheden, og du viser intervieweren, at du respekterer hans / hendes tid. Se dig selv i stillingen. Det er vigtigt at du tænker fremad, og på hvordan din viden, din erfaring og dine interesser passer ind i virksomheden og den opslåede stilling. Udtryk din interesse i branchen, virksomheden og stillingen overfor interview eren. Jo mere specifik du kan være om, hvorfor du ønsker denne særlige stilling, jo bedre er det. Øv dig Som kandidat til en stilling, vil du normalt blive interviewet af op til fire personer i løbet af en almindelig interviewrunde. Interviewspørgsmålene vil normalt falde ind under én af fire kategorier. Vær forberedt på at tale om: Evne - Kan du udføre arbejdet? Vilje Ønsker du jobbet? Kommunikation og sociale færdigheder - Vil du være nem at samarbejde med? Evnen til at løse problemer - Hvor god er du til at håndtere udfordringer? For at få en fornemmelse af, hvad du siger, og hvordan du siger det, er det en god idé at øve svarene ved at sige dem højt. Dette vil hjælpe dig til at udstråle den nødvendige selvtillid. Tip: Hvis du har en pause mellem to samtaler - brug den med omtanke. Læg mærke til navnet på hver person du møder, hans / hendes titel, nogle af de spørgsmål du blev spurgt om i interviewet, de ting du har lært eller spørgsmål, der er opstået. Du kan bruge disse oplysninger.

6 Det er vigtigt at være forberedt på hvad som helst. Det kan være en fordel at vide, hvilke slags spørgsmål, du vil få. Følgende er eksempler på spørgsmål, du kan forvente at modtage i et interview. Arbejdsrelaterede spørgsmål Intervieweren vil stille dig et arbejdsrelateret spørgsmål om din tidligere erhvervserfaring, aktuelle position, ansvar og karrieremål. Her har du en mulighed for at blive lagt mærke til som aktuel kandidat med bemærkelsesværdige resultater. Fokusér altid på arbejdsrelaterede resultater og kvalifikationer. Eksempel: Fortæl mig om dig selv. Dette henviser til dine kvalifikationer, ikke dit privatliv. Start med uddannelse og diskutér din erfaring og dine kvalifikationer. Hvorfor skulle jeg ansætte dig i denne stilling? Vær positiv og sælg dig selv! Vær entusiastisk og diskutér de egenskaber, du kan tilføje stillingen, og hvordan organisationen vil være i stand til at nyde godt af, at du er en del af holdet. Hvad er dine karrieremål? Dine svar bør afspejle både korte og langsigtede mål. Dette vil afspejle dit engagement til løbende at bygge videre på din karriere. Hvad kunne du bedst lide i dit sidste job? Hvad kunne du mindst lide i dit sidste job? En arbejdsgiver kan afgøre, hvilken type medarbejder du vil være, baseret på, hvad du svarer på disse to vigtige spørgsmål. Vær specifik. Svarene vil også give hints om, hvilke slags omgivelser, du søger. Hvad du kunne lide bedst kunne eksempelvis være et godt arbejdsmiljø, høj grad af kreativitet og opnåelige frister. Hvad du mindst kunne lide bør være situationer, hvor det er usandsynligt, at du vil stå i det nye job. Hvad er årsagen til, at du søger nyt job? Igen, skal du være positiv. «Jeg må sige, at jeg nød de år, jeg arbejdede for XYZ. Der er mange søde mennesker dér. Men jeg er på udkig efter en mere dynamisk organisation med større muligheder for vækst og udfordringer. Jeg ønsker at være en del af et team, hvor jeg kan bidrage mere og udvikle min karriere yderligere.»

7 Hvad tiltaler dig mest ved denne stilling? Korte, præcise svar som udfordringen eller mulighederne vil resultere i, at du bliver bedt om at forklare yderligere. Dette giver dig mulighed for at vise, hvad du allerede ved om virksomheden. Andre spørgsmål, du kan forvente: Hvordan arbejder du under pres? Hvilke kvaliteter vil du forbedre? Beskriv, hvordan andre opfatter dig Beskriv din største præstation fra en tidligere stilling Beskriv hvordan du forbereder dig selv til at nå mål og deadlines Adfærdsrelaterede spørgsmål i et interview Mange arbejdsgivere er i stigende grad begyndt at stille adfærdsrelaterede spørgsmål under interviewet. Disse spørgsmål fokuserer på, hvordan du har reageret i visse situationer før, og dermed også en indikation af dit fremtidige reaktionsmønster. Forbered dig ved at analysere dine færdigheder i forhold til hvad der er nødvendigt i stillingen, og identificér situationer, hvor du er lykkedes ved hjælp af disse egenskaber. Eksempler: Fortæl mig om dine mest udfordrende situationer på arbejdet Giv mig et eksempel på en situation, hvor du var nødt til at håndtere flere opgaver samtidig Beskriv en situation, hvor du var nødt til at arbejde i team for at fuldføre et projekt Beskriv en situation, hvor du havde en konflikt med en kollega eller chef. Hvordan taklede du situationen? Fortæl mig om en af de opgaver, du har haft inden for den seneste tid. Hvad var den største bedrift du har opnået under ansvar? Hvad var det målbare udbytte for virksomheden, eller hvordan blev du anerkendt for præstationen? Dine svar skal fortælle en historie. Du skal være i stand til at føre intervieweren gennem situationen eller konflikten, beskrive hvilke skridt du gennemførte, og vigtigst af alt, få det positive resultat, der kom ud af situationen frem.

8

9 Spørgsmål du kan stille under interviewet De bedste interviews er, når både intervieweren og kandidaten stiller spørgsmål, lytter og reagerer. Ved at stille relevante spørgsmål om virksomheden, afdelingen og stillingen, viser du en stærk og proaktiv interesse. Du vil også fremstå som en person, der virkelig er interesseret i at arbejde for virksomheden. Efter at intervieweren er færdig med at tale, kan du stille spørgsmål som eksemplerne her: Fokus på virksomheden: Hvordan vil du beskrive virksomhedens arbejdsmiljø? Hvordan anser du din virksomhed i forhold til konkurrerende virksomheder? Hvad vil du sige, er virksomhedens største konkurrencemæssige fordel? Hvilke nye produkter og innovationer vil blive indført af virksomheden eller dens konkurrenter, der vil have en indvirkning på markedet eller virksomhedens status? Fokus på afdelingen: Hvor i den organisatoriske struktur befinder afdelingen sig? Hvilke udfordringer står afdelingen overfor i øjeblikket? Hvilken type mennesker arbejder i afdelingen i dag? Hvordan vil du beskrive kulturen i afdelingen, og hvilken slags personlighed vil passe godt ind? Fokus på stillingen: Kan du beskrive en typisk arbejdsdag for en medarbejder i denne stilling? Hvilke egenskaber har den ideelle kandidat til denne stilling? Hvordan vil min performance blive målt? Hvilke mål er sat for stillingen? Hvem vil jeg rapportere til? Hvor befinder stillingen sig hierarkisk? Hvordan tror du, min erfaring og personlighed ville passe ind i denne stilling? Det anbefales, at du undgår at stille spørgsmål om løn og andre goder, da dette er et emne, der kan få dig til at virke forkert fokuseret og kortsigtet orienteret.

10 Diskussion af løn Intervieweren kan spørge dig, hvor meget du forventer at modtage i løn. Hvis du opgiver et beløb, som svar på dette spørgsmål, kan det føre til tre ting: 1. Beløbet kan være for højt, og dermed ødelægge chancerne for at få et tilbud. 2. Beløbet kan være for lavt, og kan enten føre til at få et lavere tilbud end du kunne have fået, eller slet intet tilbud, fordi du viser tegn på manglende selvtillid. 3. Du befinder dig inden for det planlagte beløb, men du har elimineret konsulentens mulighed for at forhandle for dig. Det bedste svar ville være: «Jeg kan lide alt, hvad jeg har set her, og jeg er sikker på at jeg ville acceptere et rimeligt tilbud, hvis du giver det til mig.» Andre gode og trygge svar er: Hvilket lønniveau er tiltænkt denne stilling? Har du nogen specifik løn i tankerne til denne stilling? Hvis du bliver spurgt direkte om din aktuelle løn, svar altid ærligt og inkludér eventuel bonus du har modtaget. Hvis du forventer en lønstigning inden for de næste tre måneder, oplys da den estimerede procentsats, som du forventer at få. Afslutning af interviewet Sørg for at afslutte interviewet på en stærk og sikker måde. Fortæl intervieweren, hvorfor du vil have dette job, og hvilke fordele du kan tilføre virksomheden. Hvis du er interesseret i stillingen, sa giv udtryk for det. Dette er et godt tidspunkt at opsummere dine færdigheder i forhold til, hvad de søger. Spørg intervieweren, om der er ubesvarede spørgsmål med hensyn til dig som kandidat. Dette indikerer, at du ønsker at give så mange oplysninger som muligt. Forlad ikke interviewet uden at spørge til det videre forløb. Udtryk taknemlighed for muligheden for at komme til samtale og sig, at du ser frem til at tale med intervieweren igen. Tip: Skriv spørgsmål ned før interviewet og tag listen med ind til samtalen.

11 Intervieweren vil ikke have noget imod dette, og vil blive imponeret over, hvor forberedt du er! Interviewets do s and dont`s Vær præcis. Mød gerne op 10 til 15 minutter for tidligt. Sluk mobiltelefonen, før du går ind til interviewet. Behandl alle, du møder, som om de var intervieweren. Det vil aldrig skade dine chancer, og vil også hjælpe dig med at efterlade et positivt indtryk, også selvom du skulle beslutte, at du ikke er interesseret i jobbet alligevel. Medbring en mappe, der indeholder rene, ikke foldede eller kopierede udgaver af dit CV, de spørgsmål, du har forberedt til interviewet, samt en liste over referencer. Husk, at du sælger dine færdigheder. Vær forberedt på at diskutere dine faglige resultater. Husk altid, at du er til interview, uanset hvor let tonen kan være. Non-verbale kommunikationsfærdigheder Husk, at non-verbale kommunikationsfærdigheder kan være mere vigtige end hvad du siger, eller hvordan du siger det. Det anslås, at ca. 55% af beslutningen om ansættelse er baseret på non-verbale signaler. Hils intervieweren med et fast håndtryk. Dette er din første mulighed for at vise selvtillid. Hold øjenkontakt hele tiden. Hvis du ikke gør det, kan du skabe et indtryk af at være usikker eller uærlig. Brug et positivt tonefald og kropssprog. Gør din stemme stærk og sikker, men ikke overdrevet. Vis et bredt og sikkert smil, oprethold et ansigtsudtryk, der viser, at du lytter opmærksomt, gestikulér mindst muligt med hænderne og sid med ret ryg når du taler. Vær opmærksom på interviewerens udtryk og kropssprog, tilpas din feedback, så du ikke virker overdrevet eller for selvsikker. Ideelt set bør du forsøge at opretholde en balance mellem tillid og respekt.

12 Verbale kommunikationsevner Nogle gange er det ikke, hvad du siger, men hvordan du siger det, som giver et godt indtryk. Hav disse verbale kommunikationsfærdigheder i tankerne under interview processen. Sørg for, at udtale navnet på intervieweren korrekt. Spørg, hvis du er i tvivl. Lyt og svar i overensstemmelse hermed. Hvis der er spørgsmål, du ikke forstår, skal du ikke være bange for at spørge. Giv præcise og tankevækkende svar. Du må ikke mumle. Undgå uhensigtsmæssig brug af sproget. Slang eller bandeord kan give en hurtig afslutning på interviewet. Vær ærlig, når du takker intervieweren for hans / hendes tid og udtryk din interesse for virksomheden og muligheden. Gentag hans / hendes navn, når du forlader interviewet. Sørg for, at du spørger intervieweren om et visitkort, hvis du ikke allerede har modtaget et. Dette vil sikre, at du har den korrekte stavemåde af vedkommendes navn. Til sidst Interviewet er en mulighed for dig og intervieweren til at afgøre, om jobbet er det rigtige for dig. Det er også din chance for at sælge dig selv og dine egenskaber. Forberedelse forud for interviewet er afgørende for resultatet, fordi et godt interview vil forbedre dine chancer for beskæftigelse, mens et fantastisk interview kan sikre dig jobbet. Held og lykke! An Equal Opportunity Employer 2011 Kelly Services, Inc. NO11-08 Kelly Services Telefon

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV Det vigtigste først Vores guide til et godt CV Hos Kelly Services vil vi gerne hjælpe dig til at lykkedes på arbejdsmarkedet. Derfor har vi dedikeret noget tid, til at udarbejde en guide, som skal hjælpe

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

Kim Lorentzen. 31 år Cand.merc.jur og Mini MBA Tidligere HR Manager, Nokia Danmark A/S HR Analyst, Novo Nordisk A/S

Kim Lorentzen. 31 år Cand.merc.jur og Mini MBA Tidligere HR Manager, Nokia Danmark A/S HR Analyst, Novo Nordisk A/S Kim Lorentzen 31 år Cand.merc.jur og Mini MBA Tidligere HR Manager, Nokia Danmark A/S HR Analyst, Novo Nordisk A/S Hvorfor jeg mener at vide noget om jobsøgning Har arbejdet som HR Manager i Nokia Danmark

Læs mere

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING Karrieredagene 6. marts 2015 FLEMMING KLUGE Kluge & Partners A/S - Owner Sales-Force1 A/S Founder and Partner Glocalnet A/S CEO ATEA A/S (Merkantildata) Sales Director TELENOR

Læs mere

Er du klædt på til test? VPP

Er du klædt på til test? VPP Er du klædt på til test? Er du klædt på til test? 2 Indhold Bedre kendskab klæder dig på 3 Interviewet 4 Test er et hjælpeværktøj 5 Inden du testes 5 Interview-/testsituationen 6 Personvurdering over internettet

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

Tysk forretningskultur

Tysk forretningskultur Tysk forretningskultur Gør dig ligeværdig med din tyske forretningspartner: Tænk som en tysker og sæt dig ind i reglerne Kultur Sprog Gensidig forståelse HØXBROE CONSULTING v. Birgitte Høxbroe www.hoexbroe-consulting.com

Læs mere

hjælpepakke til mentorer

hjælpepakke til mentorer forventningsafstemning Ved kaffemøder: Mentee sørger for en agenda Hvor mødes vi? Hvor længe varer mødet? Hvad er ønskede udbytte af mødet? Ved længere forløb: Se hinanden an og lær hinanden lidt at kende.

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t

Læs mere

ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN

ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN LEKTIE-GUIDEN S ÅDAN SKABER DU FORANDRING FOR DIT BARN - når lektiesituationen er kørt af sporet BOOKLET TIL FORÆLDRE Af Susanne Gudmandsen Autoriseret psykolog 1 S iden du har downloadet denne lille booklet,

Læs mere

SUCCES TIL JOBSAMTALEN. Ved karriererådgiver Pia Heil Rasmussen

SUCCES TIL JOBSAMTALEN. Ved karriererådgiver Pia Heil Rasmussen SUCCES TIL JOBSAMTALEN Ved karriererådgiver Pia Heil Rasmussen Aarhus den 4. marts 2015 1 CA - KARRIEREPARTNER OG A-KASSE FOR HØJTUDDANNEDE I ERHVERVSLIVET Karriererådgivning Personprofilanalyse Netværksgrupper

Læs mere

Kommunikation og adfærd

Kommunikation og adfærd Kommunikation og adfærd Indledning I dit arbejde som servicegartner kommer du i kontakt med to grupper: Planter og mennesker. Delkurserne har indtil nu handlet om at hjælpe dig med at blive bedre til at

Læs mere

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende BEMAFD Pixiebog til jobsøgende Tips til jobsøgning Ikke klassificeret Bemandingsafdelingen 19-12-2014 Tips til jobsøgning Denne Pixiebog er inddelt i nedenstående afsnit som du kan springe direkte til.

Læs mere

Den personlige samtale

Den personlige samtale Den personlige samtale e r e ri ng r a K ivni g råd Forventninger og afklaring Det er naturligvis dejligt at blive indkaldt til en jobsamtale. Inden samtalen handler det om, at du forbereder dig bedst

Læs mere

30.10.2009 CA a-kasse 1

30.10.2009 CA a-kasse 1 Løn, kontrakt, forhandling 30.10.2009 CA a-kasse 1 Eftermiddagens program 14.25 Introduktion 14.30 Løn og kontrakt Marielle Høgenhaug, C3 Ledelse og Økonomi 15.10 Pause 15.20 Forhandlingsteknik Jimmy Buchmann,

Læs mere

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning JOBMAPPE Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning Det ledige job: Valgt rekruttering Opslået pr.: " Online Rekruttering (CV + Annonce) Besættes inden: " Annonce Ansvarlig

Læs mere

Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003

Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003 Silkeborg Handelsskole Side 1 af 6 Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003 Præsentation Karin Elmedal Laursen, Medarbejderkonsulent i Jyske Bank Susan Bergqvist, Medarbejderkonsulent

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

Af Povl Mors Sales solutions International

Af Povl Mors Sales solutions International Af Povl Mors Sales solutions International Bedre kundeservice Hvad er god service Hvordan sælge flere ydelser ind Mine holdninger Betydningen af ros og ris Bedre forståelse af mig selv Konklusion: Et formidabelt

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14 konflikthåndtering Velkommen! _1_Dias side 1/14 Formålet med mødet At lære om konflikter At få nogle redskaber til at håndtere konflikter At prøve at bruge redskaberne til at håndtere nogle forskellige

Læs mere

Trin Tid Indhold Hvem 1 15 Velkomst ved leder eller konsulent Formål med seminaret Præsentation af metode og spilleregler brug plancher

Trin Tid Indhold Hvem 1 15 Velkomst ved leder eller konsulent Formål med seminaret Præsentation af metode og spilleregler brug plancher Mødemateriale Anerkendende møde Formål Formålet med det anerkendende møde er at: 1. Indsamle ideer og ønsker til arbejde, trivsel og arbejdsmiljø med henblik på at få udarbejdet en handlingsplan 2. Skabe

Læs mere

Tips til at lave en ansøgning

Tips til at lave en ansøgning Tips til at lave en ansøgning Det er ikke nemt at skrive en god ansøgning. Det kræver forberedelse og tålmodighed, hvis du skal opnå et godt resultat. Virksomheden kender dig som udgangspunkt ikke og du

Læs mere

Kommunikation & Personlig Performance M1 Rådgiveruddannelsen Østlige Øer

Kommunikation & Personlig Performance M1 Rådgiveruddannelsen Østlige Øer Kommunikation & Personlig Performance M1 Rådgiveruddannelsen Østlige Øer Efterår 2008 Dag 1 Kropsproget i rådgivningssamtalen kl.10:00 Velkomst og siden sidst Erfaringer fra AL dagene Hvad er kommunikation?

Læs mere

Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre?

Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre? 5 Hvordan kommer du videre? 101 5 Hvordan kommer du videre? Nogle gange må man konfrontere det, man ikke ønsker at høre. Det er nødvendigt, hvis udfaldet skal blive anderledes næste gang, udtaler Rasmus

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

--> Året der gik --> Opgaver og udvikling --> Trivsel og samarbejde -->

--> Året der gik --> Opgaver og udvikling --> Trivsel og samarbejde --> Hvad er MUS? En systematisk, periodisk, planlagt og velforberedt dialog mellem en medarbejder og den leder, som medarbejderen refererer til MUS er en samtale om mål og muligheder Formålet er at medarbejderens

Læs mere

Miniguide til jobsøgning

Miniguide til jobsøgning Miniguide til jobsøgning Forarbejde og ansøgning/cv Før du går i gang overvej: Hvor vil du arbejde?... 1 Ansøgningen... 2 CV... 4 Forberedelse af jobsamtalen... 5 Forarbejde før samtalen... 5 Selve samtalen...

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Sådan bliver vi opslugte af vores arbejde Ca. 2 timer

Sådan bliver vi opslugte af vores arbejde Ca. 2 timer Vejledning i verdensklasse Sådan bliver vi opslugte af vores arbejde Ca. 2 timer Det skal vi tale om i dag I dag skal vi tale om vores engagement og om, hvordan vi styrker det i hverdagen. Der er tre punkter

Læs mere

Er du klar til samtalerne?

Er du klar til samtalerne? Er du klar til samtalerne? Inspiration til mérværdi i rekrutteringer 100 Konkrete spørgsmål til din næste samtale Virksomhed Talent Vækst Inden samtalen... Vær forberedt og beslutsom! Inden du går i gang

Læs mere

25 TIPS TIL DIT CV. Husk at du markedsfører dig selv

25 TIPS TIL DIT CV. Husk at du markedsfører dig selv Husk at du markedsfører dig selv 1 Et CV skal altid vise dine bedste erfaringer, samt relevante evner og kompetencer. Du skal se dig selv som et produkt, du forsøger at sælge til virksomheden. Kan du ikke

Læs mere

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil LinkedIn Vejledning Formålet med LinkedIn LinkedIn fungerer på en måde ligesom Facebook bare med fokus på faglighed. Det er en god måde at holde kontakten vedlige med tidligere kollegaer og chefer, søge

Læs mere

Modul 4 LEAN support i produktionen

Modul 4 LEAN support i produktionen Modul 4 LEAN support i produktionen Program Dag 1: Opsamling problemløsningsøvelse Den helstøbte ambassadør Kommunikation Situationskort Dag 2: Virksomhedsbesøg Opfølgning og plan for virksomhed Præsentationsteknik

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for?

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? Indhold Side 1. Praktiske forberedelser 2 2. Filmens opbygning 3 3. Pædagogik og anvendelse 4 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? 5 5. Hvorfor er det relevant at vise filmen? 5 6. Hvad opnår du

Læs mere

Er det vi stræber efter! Vi ved vores vision er ambitiøs, men vi er overbeviste om, at vores store kundefokus i fremtiden vil blive en afgørende fakto

Er det vi stræber efter! Vi ved vores vision er ambitiøs, men vi er overbeviste om, at vores store kundefokus i fremtiden vil blive en afgørende fakto 1 Er det vi stræber efter! Vi ved vores vision er ambitiøs, men vi er overbeviste om, at vores store kundefokus i fremtiden vil blive en afgørende faktor. Vi skal sammen sikre, at det netop er Elgiganten

Læs mere

Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN

Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN Dialog om løn betaler sig At udmønte individuel løn handler ikke kun om at fordele kroner og øre. Du skal også skabe

Læs mere

Hvem passer på, at du trives, når du ikke er hjemme? Ved Psykolog Bente Høngsmark Seahealth Denmark

Hvem passer på, at du trives, når du ikke er hjemme? Ved Psykolog Bente Høngsmark Seahealth Denmark Hvem passer på, at du trives, når du ikke er hjemme? Ved Psykolog Bente Høngsmark Seahealth Denmark Mennesket er et socialt væsen Hvad indebærer det? At vi alle har et grundlæggende behov for at opleve

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs PRÆSENTATIONSTEKNIK Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs vigtigste råd Print dem ud, så du har de vigtigste råd ved hånden, når du har behov

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Martin Gilmore, som samarbejder med Peterson 24.08.2017 Denne rapport er udleveret af: Rene Husum Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge

Læs mere

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV 2007 GODE RÅD OM Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS Udgivet af DANSK ERHVERV Indholdsfortegnelse Hvad er MUS? 3 Hvorfor afholde MUS? 3 Hvordan forberedes MUS-samtalen?

Læs mere

Ansøgning Reference Brev

Ansøgning Reference Brev - Åbning Kære Hr., Formel, mandelig modtager, navn ukendt Kære Fru., Formel, kvindelig modtager, navn ukendt Formel, modtager navn og køn ukendt Kære Hr., Kære Fru., Formel, når man henvender sig til adskillige

Læs mere

Effektiv Jobsøgning. Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter

Effektiv Jobsøgning. Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter Effektiv Jobsøgning Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter Dagens program... Dagens Program CV et Hvordan vinkler du din baggrund til at besvare virksomhedens krav? Ansøgningen Hvad kan du tilbyde

Læs mere

KARRIERE-COCKTAIL AARHUS UNIVERSITET KARRIERE-COCKTAIL ARNE N. SKOV REGNSKABSCHEF 17. NOVEMBER 2015

KARRIERE-COCKTAIL AARHUS UNIVERSITET KARRIERE-COCKTAIL ARNE N. SKOV REGNSKABSCHEF 17. NOVEMBER 2015 PLANLÆGNING AF JOBSØGNINGSPROCES Emnepunkter: Indledende jobsøgningsfase Ansøgning, CV Jobsamtale Efter samtalen INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Der findes ingen klare anbefalinger for hvordan man sikrer sig det

Læs mere

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV 2007 GODE RÅD OM Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS Udgivet af DANSK ERHVERV Indholdsfortegnelse Hvad er MUS? 3 Hvorfor afholde MUS? 3 Hvordan forberedes MUS-samtalen?

Læs mere

Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen?

Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen? Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen? Udgangspunktet for at bruge en erhvervspsykologisk test bør være, at de implicerede parter ønsker at lære noget nyt i

Læs mere

ALGARY-CAMBRIDGE GUIDEN TIL KOMMUNIKATION MELLEM PATIENT OG SUNDHEDSPROFESSIONEL

ALGARY-CAMBRIDGE GUIDEN TIL KOMMUNIKATION MELLEM PATIENT OG SUNDHEDSPROFESSIONEL C ALGARY-CAMBRIDGE GUIDEN TIL KOMMUNIKATION MELLEM PATIENT OG SUNDHEDSPROFESSIONEL Denne guide er en let bearbejdet oversættelse fra bogen Skills for Communicating with Patients af Jonathan Silverman,

Læs mere

Fremtidens medlemshvervning

Fremtidens medlemshvervning Fremtidens medlemshvervning De Samvirkende Menighedsplejer Nyborg Strand den 14. april 2012 Stig Fog Fundraising & Kommunikation Præsentation Stig Fog Cand. Scient. Soc. PR Indsamlingsleder Folkekirkens

Læs mere

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Dato 12-03-2014 Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt

Læs mere

Ledernes Logbog til Lønforhandling

Ledernes Logbog til Lønforhandling Ledernes Logbog til Lønforhandling Lønhjul Lønsamtale Forberedelse af selve lønsamtalen Evaluering af lønsamtalen Noter dine succeser Opstil mål for det kommende år Noter løbende ændringer i ansvarsområde

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB.

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. Indhold. Jobsøgning. 5 Regler for ledige. 9 3 KOM I SPIL PÅ JOBMARKEDET. Jobsøgning er en svær kunst at mes tre. Der findes ingen standardløsninger på, hvordan du skriver den

Læs mere

Flere frivillige til kirkens aktiviteter? oplæg ved Charlotte Juul Thomsen Center for frivilligt socialt arbejde

Flere frivillige til kirkens aktiviteter? oplæg ved Charlotte Juul Thomsen Center for frivilligt socialt arbejde Flere frivillige til kirkens aktiviteter? oplæg ved Charlotte Juul Thomsen Center for frivilligt socialt arbejde Hvad forventer du at få med hjem fra dette oplæg? Albanigade 54E, 1. sal 5000 Odense C

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Sådan håndterer du utilfredse kunder. Kundeservice handler om god menneskelig forståelse

Sådan håndterer du utilfredse kunder. Kundeservice handler om god menneskelig forståelse Sådan håndterer du utilfredse kunder Kundeservice handler om god menneskelig forståelse Ingen organisation vil altid kunne gøre alting helt rigtigt. Derfor vil en del af jobbet indenfor kundeservice være

Læs mere

Fokus på det der virker

Fokus på det der virker Fokus på det der virker ICDP i praksis Online version på www.thisted.dk/dagpleje Forord: Gode relationer er altafgørende for et barns trivsel. Det er i det gode samvær barnet udvikler sig det er her vi

Læs mere

En kur mod sygefravær

En kur mod sygefravær En kur mod sygefravær - Er en kur mod usunde relationer på en arbejdsplads Pernille Steen Pedersen Institut for Ledelse, Politik og filosofi & PPclinic Lån & Spar & Alectia Det gode liv Indsatser: Sundhedstjek

Læs mere

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Videbegær Du elsker at lære nyt, ikke fordi du skal, men fordi du har lyst. Du kan

Læs mere

Vejledning til opfølgning

Vejledning til opfølgning Vejledning til opfølgning Metoder til opfølgning: HVAD KAN VEJLEDNING TIL OPFØLGNING? 2 1. AFTALER OG PÅMINDELSER I MICROSOFT OUTLOOK 3 2. SAMTALE VED GENSIDIG FEEDBACK 4 3. FÆLLES UNDERSØGELSE GENNEM

Læs mere

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale 27.09.13 En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

Konstruktiv Kritik tale & oplæg

Konstruktiv Kritik tale & oplæg Andres mundtlige kommunikation Når du skal lære at kommunikere mundtligt, er det vigtigt, at du åbner øjne og ører for andres mundtlige kommunikation. Du skal opbygge et forrådskammer fyldt med gode citater,

Læs mere

Ansøgning Motiverende Omslags Brev

Ansøgning Motiverende Omslags Brev - Åbning Kære Hr., Formel, mandelig modtager, navn ukendt Kære Fru., Formel, kvindelig modtager, navn ukendt Formel, modtager navn og køn ukendt Kære Hr., Kære Fru., Formel, når man henvender sig til adskillige

Læs mere

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen Miss Markmans hemmeligheder 10 sikre tips til succes på telefonen Guldkorn fra tusindvis af timer på telefonen Vi gør det hver eneste dag. Igen og igen. Tager telefonen og ringer til beslutningstagere,

Læs mere

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1 Feedback DANMARK Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 2 Feedback - hvordan, hvad, hvornår? Feedback kan defineres som konstruktiv kritik. Ingen kan

Læs mere

Gode råd - når du skal søge praktikplads

Gode råd - når du skal søge praktikplads Gode råd - når du skal søge praktikplads Hvert år er der er mange, der gerne vil i gang med en erhvervsuddannelse og det kan være svært at finde en praktikplads. Derfor skal du finde den rigtige praktikplads

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

Dato: 30-08-2011. Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning

Dato: 30-08-2011. Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning Dato: 30-08-2011 Event: MMSM Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning Emne : Marinebranchen og Web 2.0. Twitter, LinkedIn, Facebook

Læs mere

gennemført 580 CAWI-interview med aktuelt ledige danskere i alderen 30-50 år, i perioden 15. november - 2. december 2013 2013.

gennemført 580 CAWI-interview med aktuelt ledige danskere i alderen 30-50 år, i perioden 15. november - 2. december 2013 2013. Generelt om ledighed I en ny undersøgelse har YouGov for Ældre Sagen interviewet 1.150 personer i aldersgruppen 55-67 år, som har været berørt af ledighed indenfor de seneste 3 år. Af disse 1.150 er 494

Læs mere

Networking og Jobsøgning med LinkedIn

Networking og Jobsøgning med LinkedIn Foredrag hos Hanne Rude 8. oktober 2012 Networking og Jobsøgning med LinkedIn Morten Vium Find mig på LinkedIn: mortenvium.dk/linkedin Mere om mine foredrag: ModerneJobsøger.dk/foredrag-linkedin-ekspert-morten-vium

Læs mere

Ledelse og fastholdelse af frivillige

Ledelse og fastholdelse af frivillige Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. Ledelse og fastholdelse af frivillige V/ Sociolog Foredragsholder og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Definition af frivilligt arbejde

Læs mere

En personlighedstest i forbindelse med en jobsøgning

En personlighedstest i forbindelse med en jobsøgning Af Anne Cathrine Schjøtt Personlighedstest: Lær dig selv at kende Personlighedstests er kommet for at blive. Derfor kan man lige så godt åbne sindet og blive gode venner med de skriftlige tests, lyder

Læs mere

Effektive råd til dit CV

Effektive råd til dit CV Effektive råd til dit CV Et CV, der giver gevinst Jobsøgning kan være en kompliceret proces, og selv om netværk og jobinterview er afgørende elementer i jobsøgningen, er dit CV ofte det første, din eventuelle

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

GRATIS HR & HVAD KAN DU - OG HVAD MÅ DU?

GRATIS HR & HVAD KAN DU - OG HVAD MÅ DU? GRATIS HR & GRATIS HR & LEDELSESTILBUD LEDELSESTILBUD HVAD KAN DU - OG HVAD MÅ DU? INSPIRATION TIL GOD PERSONALE LEDELSE HVAD MÅ DU..? Ifølge loven og reglerne.. HVAD KAN DU? Den gode måde at drive ledelse

Læs mere

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god Telefonsamtalen Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god idé. Derfor skal du forberede dig,

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Baggrund. Introduktion. Kan du genkende dig selv her:

Baggrund. Introduktion. Kan du genkende dig selv her: Kan du genkende dig selv her: Har du tit stået og manglet noget, der kunne hjælpe dig med at få afklaret, om et givent job er noget for dig? Kunne du godt tænke dig at blive bedre til at analysere dig

Læs mere

Feedback, anerkendende kommunikation og den nødvendige samtale

Feedback, anerkendende kommunikation og den nødvendige samtale Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farvedesignet og vælg Applicér på valgte slides Feedback, anerkendende kommunikation

Læs mere

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 3 1.1 Medarbejderudviklingssamtalen 3 1.2 Formål og mål med medarbejderudviklingssamtaler 4 1.3 10 gode råd 4 2. Forberedelse

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Netværk - din genvej til nye kunder!

Netværk - din genvej til nye kunder! Netværk - din genvej til nye kunder! Byens Netværk 23.01.09. Tekst og foto: Christina Bennetzen En tidlig januarmorgen går en lille gruppe af Byens Netværks medlemmer i netværkstræningslejr. Vi møder op

Læs mere